21 Ιουλίου 2016

Γιγάντιες σφήκες σκότωσαν 40 ανθρώπους και τραυμάτισαν 1.600 στην Κίνα

Όσο περισσότερο τρέχεις τόσο περισσότερο σε κυνηγούν!

Σμήνη από γιγάντιες σφήκες σκότωσαν πάνω από 40 ανθρώπους και τραυμάτισαν περίπου 1.600 στη βόρεια Κίνα.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Shaanxi, τουλάχιστον 37 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι τραυματίες φέρουν βαθιές ουλές στο δέρμα τους, σαν να χτυπήθηκαν από σφαίρες.

Τους τελευταίους τρείς μήνες τις περισσότερες επιδρομές από τις γιγάντιες σφήκες δέχθηκαν οι πόλεις Angkang, Hanzhong και Shangluo.





Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για το είδος Vespa mandarinia, τη γιγάντια ασιατική σφήκα που φτάνει σε μήκος τα 5 εκατοστά. Το δηλητήριό της είναι τόσο τοξικό που μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτική καταπληξία και νεφρική ανεπάρκεια.

Θύματα της επίθεσης αναφέρουν ότι όσο περισσότερο έτρεχαν τόσο περισσότερο τα κυνηγούσαν οι σφήκες.

Οι Αρχές έχουν κινητοποιήσει ειδική ιατρική ομάδα και έχουν εκπαιδεύσει το ιατρικό προσωπικό για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την επαρχιακή κυβέρνηση, οι γιγάντιες σφήκες μεταναστεύουν και ζευγαρώνουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, περίοδο κατά την οποία συμπεριφέρονται περισσότερο επιθετικά.

Μια γυναίκα με 200 τσιμπήματα πέρασε δυο μήνες στο νοσοκομείο και ακόμα δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια της.

Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε αλλεργικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις Αρχές είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι επιθέσεις γιατί οι φωλιές των σφηκών είναι πολύ καλά κρυμμένες και δεν μπορούν να εντοπιστούν.






 ΠΗΓΕΣ:  http://www.econews.gr/  Απο melissokosmos

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ Η ΔΕΗ!!!!!!!!!!!Κλέφτες μέχρι κόκκαλο – Να διαβαστεί και να μεταδοθεί


Παράνομα και
χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της ”χαράτσι” το οποίο …
αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!
ελληνικά


Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά… ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1,9 δις. ΕΥΡΩ) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π… (κάνετε κλικ πάνω στη φωτό και δείτε το καλά}
ΟΜΩΣ το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!
Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του “χαρατσιού” αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς- παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων. (εκτός αν σπεύσει η “κυβέρνηση” να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα…)
 

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ




ΠΗΓΕΣ:
fifo
deite-to.com






http://www.makeleio.gr/?p=680091

ΓΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Στη χθεσινή συγκέντρωση της "Πλεύσης Ελευθερίας" έδωσε το παρών και ο Δημήτρης Κομνηνός. 

Ο γιος του ηθοποιού Λάκη Κομνηνού και της δημοσιογράφου Τζώρτζιας Κοντράρου έχει αναλάβει τη Νεολαία του κόμματος, και έτσι δεν μπορούσε να λείπει από το πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε το newsit

Ο γιος του Λάκη Κομνηνού στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ)

Με κάρτα σίτισης στους χαμηλοσυνταξιούχους θα χρυσώσουν το χάπι για την απώλεια του ΕΚΑΣ

Στα αντισταθμιστικά που εξετάζονται


Με κάρτα σίτισης στους χαμηλοσυνταξιούχους θα χρυσώσουν το χάπι για την απώλεια του ΕΚΑΣ

 

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα για την απώλεια του ΕΚΑΣ. Η χορήγηση κάρτας σίτισης είναι μεταξύ των επικρατέστερων προτάσεων

Με τη χορήγηση κάρτας σίτισης και απαλλαγή από τη συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να χρυσώσει το χάπι στους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Στα αντισταθμιστικά μέτρα που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο  και αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, το επικρατέστερο είναι να χορηγηθεί στους χαμηλοσυνταξιούχος κάρτα σίτισης, αντίστοιχη αυτής που δικαιούνται οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με  δημοσίευμα της Καθημερινής το σενάριο της επιδότησης των τιμολογίων ΔΕΚΟ έχει ήδη απορριφθεί, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι - δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν ήδη ενταχθεί στα κοινωνικά τιμολόγια.

Το κονδύλι που απαιτείται για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα προέρχεται από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φθάνει το ποσό των 900 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούσε στη δαπάνη για την καταβολή του ΕΚΑΣ.
Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται,  είναι και η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Ηδη, έχει προβλεφθεί η διατήρηση του χαμηλού ποσοστού της τάξης του 10% σε όσους φέτος έχασαν το ΕΚΑΣ, έναντι του 25% που καταβάλλουν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι και πλέον μετριέται το κόστος που θα έχει ένα τέτοιο μέτρο προς τον ΕΟΠΥΥ. Αντίστοιχα, εξετάζεται και το σενάριο μείωσης ή και μηδενισμού των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, που παρακρατούνται από την κύρια σύνταξη, για τους συγκεκριμένους χαμηλοσυνταξιούχους.




protothema.gr

ΣΟΚ! ΝΕΑ ΤΡΟΙΚΑΝΟ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ (ΦΟΡΟ)ΠΑΓΙΔΑ!!




Από την εγκύκλιο, με την οποία παρέχονται αναλυτικές οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις αλλαγές που επήλθαν πρόσφατα στη φορολογία των αγροτικών εισοδημάτων, προκύπτει ότι με 2 διατάξεις που περιελήφθησαν στο ν. 4389/2016, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάιο, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες θα φορολογηθούν το 2017 για τα φετινά εισοδήματά τους από αγροτικές δραστηριότητες με συντελεστή φόρου αυξημένο από το 13% στο 22%!

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται ακόμη και άτομα τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούνταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες! Ο λόγος είναι ότι για τους φορολογούμενους αυτούς δεν θα ισχύσουν οι μειώσεις φόρων, που κυμαίνονται από 1.900-2.100 ευρώ, οπότε τα αγροτικά τους εισοδήματα θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με 22%.

Τι ισχύει


Από την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων επιβεβαιώνονται, συγκεκριμένα, τα εξής:

1 Με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 65 του ν. 4389/2016, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θεωρείται πλέον ο φορολογούμενος ο οποίος αποκτά τουλάχιστον το 50% του ετησίου εισοδήματός του από την άσκηση αγροτικών δραστηριοτήτων και τηρεί λογιστικά βιβλία για τις δραστηριότητες αυτές. Το καθεστώς που ίσχυε πριν από τη διάταξη αυτή (παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ν. 3874/2010) προέβλεπε ότι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θεωρείται αυτός ο οποίος αποκτά τουλάχιστον το 35% του συνολικού εισοδήματός του από την άσκηση αγροτικών δραστηριοτήτων και δεν έθετε ως πρόσθετη προϋπόθεση την τήρηση λογιστικών βιβλίων.

Συνεπώς, με βάση τα νέα αυστηρότερα κριτήρια που θέτει η παράγραφος 1 του άρθρου 65 του ν. 4389/2016, παύει να θεωρείται κατά κύριο επάγγελμα αγρότης όποιος αποκτά εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστά από 35% έως και 49% του συνολικού ετησίου εισοδήματός του, καθώς επίσης και όποιος δεν τηρεί λογιστικά βιβλία, ανεξαρτήτως του εάν ασκεί κυρίως αγροτικές δραστηριότητες!

Σημειώνεται ότι οι λοιπές προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός ατόμου ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότη παραμένουν. Δηλαδή για να θεωρηθεί κάποιος κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θα πρέπει, πέραν των δύο προαναφερθεισών προϋποθέσεων (τουλάχιστον 50% του συνολικού εισοδήματος προερχόμενο από αγροτικές δραστηριότητες και τήρηση λογιστικών βιβλίων):

* να είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης
* να ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του
* να είναι ασφαλισμένος ο ίδιος και η αγροτική του εκμετάλλευση.

2 Πέραν των παραπάνω αλλαγών, με τη διάταξη της παραγράφου 3β του άρθρου 44 του ν. 4389/2016 προβλέπεται πλέον ότι οι φορολογούμενοι που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς και, γενικότερα, όλοι όσοι αποκτούν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα σε ποσοστό μικρότερο από το 50% του συνολικού εισοδήματός τους δεν δικαιούνται την έκπτωση φόρου εισοδήματος που κυμαίνεται από 1.900 ευρώ έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων, η οποία θεσπίστηκε με τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο 4387/2016!

Δηλαδή οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, αλλά και γενικότερα όλοι όσοι δεν αποκτούν αγροτικό εισόδημα σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 50% του συνολικού τους εισοδήματος δεν δικαιούνται το αφορολόγητο όριο εισοδήματος το οποίο προκύπτει από την έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ και το οποίο κλιμακώνεται από 8.636 έως 9.545 ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται πλέον να καταβάλουν φόρο 22% από το πρώτο ευρώ του συνολικού αγροτικού τους εισοδήματος! Με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι και το φορολογικό έτος 2015, το αγροτικό εισόδημα φορολογείτο αυτοτελώς με 13% από το πρώτο ευρώ.

ΠΗΓΗ
https://hellasforce.com/

Νέες αυξήσεις σε πολλά προιόντα των LIDL -Ενω στις διαφημίσεις τους μιλούσαν για το αντίθετο



 Σιωπηλές αυξησεις στίς τιμες των προιόντων των καταστημάτων Lidl ενω δήλωναν ψευδώς και παραπλανητικά στις διαφημίσεις τους, σε βάρος του καταναλλωτικού κοινου ακριβώς το αντίθετο .Οτι  δηλαδή δεν θα αυξήσουν τις τιμές στα προιόντα τους παρά την αυξηση του ΦΠΑ στο 24% που μας επάβαλαν οι πατριώτες τους γερμανοί τροικανοί δυνάστες δια μέσου των εντολοδόχων τους.

Ενδεικτικά η σοκολάδα υγείας η οποία είχε αυξηθεί πριν λίγους μήνες και  την πωλούσαν 0,59την τελευταία εβδομάδα πωλείται 0.62 λέπτα του ευρώ πριν 2 χρόνια ήταν στην τιμή των 0.46 λεπτών ενω πριν μια πενταετία περίπου ξεκίνησε στην τιμή των 0,34 λεπτών.

Θα ήταν άδικο να μην πούμε οτι για τις αυξήσεις στίς τιμές των Lidl φέρουν "ευθύνη" και τα ελληνικά καταστήματα τα οποία δεν μειωνουν τις τιμές στα προιόντα τους τις διατηρούν στην προ της κρίσης κατάσταση  και προτιμούν να βάζουν λουκέτο ωθόντας το  αγοραστικό κοινό στα γερμανικά Lidl.

BΟΜΒΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ! Η πρώτη απόφαση με το Γ΄ Μνημόνιο Τσίπρα !!!Σύνταξη 80€ βασική και 29€ επικουρική!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ!!!




Στα όρια της απελπισίας έφτασε 62χρονη ασφαλισμένη όταν πήρε στα χέρια της τη συνταξιοδοτική απόφαση του ΙΚΑ που της κοινοποιούσε ότι μετά από 20 χρόνια ασφάλισης η κύρια σύνταξη που της αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα 80 ευρώ τον μήνα και η επικουρική τα 29,22 ευρώ.
 
Η ασφαλισμένη ανέμενε βέβαια μικρή σύνταξη καθώς γνώριζε ότι θα υποστεί το πέναλτι του 30% λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης, δεν φανταζόταν ωστόσο ότι θα πέσει θύμα της εγκυκλίου Χαϊκάλη (της μοναδικής που πρόλαβε να υπογράψει πριν από τις εκλογές ως υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης), και μάλιστα εν αγνοία της, αφού είχε καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης ενάμιση μήνα πριν από την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου, στις 18 Αυγούστου του 2015.
Η σύνταξη της 62χρονης είναι από τις πρώτες οριστικές που απονεμήθηκαν με εφαρμογή των νόμων της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα και αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα των εξοντωτικών μειώσεων που ήδη έχουν υποστεί οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΕΚΑΣ, οι μερισματούχοι του Δημοσίου και οι συνταξιούχοι χηρείας. Είναι όμως και μια πρόγευση των περικοπών που θα ακολουθήσουν στις επικουρικές στις 2 Αυγούστου καθώς και στις κύριες συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων και των υψηλοσυνταξιούχων άνω των 2.000 ευρώ.
Το «Θέμα» και άλλα ΜΜΕ είχαν από πέρυσι επισημάνει τον κίνδυνο φτωχοποίησης των συνταξιούχων που καλούνται να επιβιώσουν με 100 ευρώ τον μήνα και μάλιστα παραθέτοντας παραδείγματα.
Τώρα, όμως, που άρχισε να ξεμπλοκάρεται η έκδοση των συντάξεων (απονέμονταν μόνο προσωρινές), οι συνταξιούχοι θα δουν τη σκληρή πραγματικότητα να αγγίζει τις οικογένειές τους.
Το τραγικό είναι ότι αυτό το ποσό είναι μεικτό και θα παρακρατηθούν άλλα 3,20 ευρώ υπέρ του ΕΟΠΥY. Δηλαδή, η καθαρή σύνταξη θα είναι μόλις 76,80 ευρώ.
Με αυτό το ποσό η 62χρονη, αν διαθέτει σπίτι, αυτοκίνητο, κάποιο αγροτεμάχιο ή αν χρωστάει δάνειο και πιστωτική κάρτα, θα φορολογηθεί με βάση τα τεκμήρια και θα πληρώσει φόρο που μπορεί να υπερβαίνει τις 12 συντάξεις. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει μειώσει τις κύριες συντάξεις, έχει βρει πάνω από 4 έμμεσους τρόπους (εισφορά υπέρ υγείας, μέρισμα, επικουρικές, ΕΚΑΣ) να περικόψει τα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων.
Αν δεν εφαρμοζόταν καταχρηστικά από το υπουργικό δίδυμο του υπουργείου Εργασίας αναδρομικά ο ν. 4336/2015, η συγκεκριμένη ασφαλισμένη θα έπαιρνε κύρια σύνταξη 340 ευρώ και επικουρική 85. Η διάταξη που την καταδίκασε σε ένδεια για τα επόμενα 5 χρόνια της ζωής της προβλέπει ότι «το κατώτατο όριο σύνταξης όπως αυτό ισχύει με βάση τις διατάξεις της παρ. 5 δεν έχει εφαρμογή σε όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία από 1/7/2015 και μετά και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και παραμένει αμετάβλητο έως τις 31.12.2021. Τα ανωτέρω πρόσωπα μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους θα λαμβάνουν το ποσό της σύνταξης που τους αναλογεί στα έτη ασφάλισής τους κατά περίπτωση».
Αναδρομική εφαρμογή
Η ασφαλισμένη που προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη διαμαρτύρεται γιατί η αναδρομική εφαρμογή της διάταξης με διαφορά μόνο 7 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης την εγκλώβισε σε αυτή την τραγική περιπέτεια. Αν γνώριζε για την αναδρομική εφαρμογή του μέτρου, δεν θα έπαιρνε την απόφαση να αποχωρήσει και θα παρέμενε στην εργασία της έως τα 67 προκειμένου να εισπράξει την εθνική σύνταξη Κατρούγκαλου, δηλαδή 384 + 80 = 464 ευρώ.
Η προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη
Αναλυτικά, η ασφαλισμένη στην προσφυγή της στον Συνήγορο του Πολίτη αναφέρει:
«Με τις υπ’ αριθμ. 1332/11-4-2016 και 1333/11-4-2016 αποφάσεις Διευθυντού του Υποκ/τος ΙΚΑ Συντάξεων Καλλιθέας (επισυναπτόμενες) μου χορηγήθηκαν αντιστοίχως κύρια σύνταξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) ανερχομένης της μεν κύριας σύνταξης σε 80,02 (!!!) ευρώ μηνιαίως, της δε επικουρικής σύνταξης σε 29,22 (!!!) ευρώ μηνιαίως από 7-7-2015.
Για την έκδοση των αποφάσεων αυτών είχα υποβάλει τις υπ’ αριθμ. Πρωτ. 17249 και 17255 με ημερομηνία 7-7-2015 αιτήσεις συνταξιοδοτήσεώς μου αντιστοίχως.
Το εξευτελιστικό αυτό ποσό της σύνταξής μου το οποίο θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου και καθιστά αδύνατη την επιβίωσή μου οφείλεται στο εξής:
Είμαι νέα ασφαλισμένη (μετά την 1-1-1993) και το ποσό που μου απονεμήθηκε με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις, με βάση την ηλικία μου (62 ετών, γεννηθείσα την 6-7-1953), παρ’ όλον ότι είχα 5961 ημέρες κύριας ασφάλισης και 5120 ημέρες επικουρικής ασφάλισης είναι μικρό λόγω του ότι αφενός έλαβα μειωμένη σύνταξη και αφ’ ετέρου, δεν μου καταβλήθηκε το κατώτατο όριο σύνταξης, η χορήγηση του οποίου όμως προεβλέπετο κατά την στιγμή υποβολής της αιτήσεως συνταξιοδοτήσεώς μου και ασκήσεως του θεμελιωμένου δικαιώματός μου (7-7-2015), καταργήθηκε δε μεταγενέστερα με αναδρομική εφαρμογή των αντίστοιχων διατάξεων.
Η έκδοση των πιο πάνω αναφερόμενων αποφάσεων συνταξιοδοτήσεως είναι κατάφωρα παράνομη και έρχεται σε αντίθεση με την συνταγματική αρχή του άρθρου 4.
Να σημειωθεί ότι οι διατάξεις των άρθρων 1-4 Ν. 3863/2010 καταργήθηκαν μόλις με το άρθρο 27 παρ. 4 Ν. 4387/12-5-2016. Επομένως κατά την ημερομηνία που εκδόθηκε η προσβαλλόμενη συνταξιοδοτική πράξη εξακολουθούσαν να ισχύουν.
Προφανώς και υπό το πρίσμα ότι θα εφαρμοζόταν ο Ν. 3863/2010 ψηφίστηκε η κατάργηση του κατώτατου ορίου. Μέχρι την έναρξη συζητήσεων για νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (που πήρε τελικώς την μορφή του Ν. 4387/2016) περιμέναμε εγκυκλίους για τον τρόπο εφαρμογής των διατάξεων του ν. 3863/2010 για τις αιτήσεις από 1-1-2015 και εφεξής (βλ. και σχετικές εγκυκλίους του ΙΚΑ περί της αναμονής αυτής).
Ακόμα και με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3863/2010 η σύνταξή μου θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από το εξευτελιστικό ποσό των 80 ευρώ για κύρια σύνταξη και 20 ευρώ για επικουρική σύνταξη μηνιαίως για εργασία 20 ετών!!!
– Γιατί παρανόμως έσπευσε το αρμόδιο τμήμα Συντάξεων να εκδώσει οριστική απόφαση στην περίπτωσή μου στηριζόμενο στην εξίσου παράνομη υπ’αριθμ. 52/15-12-2015 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Παροχών του ΙΚΑ, η οποία εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Ν. 4336/2015.
Ειδικότερα παρανόμως κατά την εγκύκλιο 52 του ΙΚΑ εδόθη εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων να προβαίνουν στην έκδοση οριστικών αποφάσεων συνταξιοδοτήσεως για αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι και 18-8-2015 και χωρίς επιφύλαξη ως προς το χορηγούμενο ποσό. Και τούτο γιατί εξ όσων γνωρίζω από καμία διάταξη δεν είχε προβλεφθεί μέχρι το Ν. 4387/2016 ότι οι συντάξεις όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα από 1-1-2015 και έχουν καταθέσει αίτηση για σύνταξη πριν ή και μετά την 18-8-2015, αλλά με έναρξη συνταξιοδότησης πριν την 1-9-2015 θα υπολογισθούν με τον τρόπο που προβλεπόταν μέχρι 31-12-2014.
– Γιατί αφού με τις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 94 του Ν. 4387/2016, προβλέπεται ότι για τις εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του υποθέσεις συνταξιοδοτήσεως εφαρμόζονται οι διατάξεις κάθε φορέα όπως ίσχυαν την 31-12-2014, τότε και εκ του λόγου αυτού δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί στην περίπτωσή μου η μη καταβολή του κατωτάτου ορίου σύνταξης, δεδομένου ότι την 31-12-2014 κατεβάλλετο το κατώτατο όριο σύνταξης, η δε αίτησή μου για σύνταξη έπρεπε ακόμα να ήταν εκκρεμής, σύμφωνα με όσα εκτίθενται ανωτέρω υπό α.α. 3.
– Γιατί όπως αντιλαμβάνομαι, θίγεται άνισα και υπέρμετρα η κατηγορία των συνταξιοδοτουμένων με μειωμένη σύνταξη κατά το χρονικό διάστημα από 1-7-2015 που είχε καταργηθεί (αναδρομικά) η καταβολή του κατωτάτου ορίου σύνταξης μέχρι την 13-5-2016 που προβλέπεται η εφαρμογή της βασικής και αναλογικής σύνταξης.
Παρακαλώ επομένως όπως επιλυθεί το θέμα μου με βάση το νόμο, τις αρχές του δικαίου, της χρηστής διοίκησης και της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η οποία κατάφωρα και παράνομα έχει προσβληθεί στην περίπτωσή μου και να εκδοθεί διάταξη για την μη εφαρμογή της κατάργησης του κατωτάτου ορίου σύνταξης σε όσους είχαν ήδη καταθέσει αίτηση για σύνταξη πριν τη 16-7-2015, ή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια, ώστε εν συνεχεία να αναθεωρηθούν και τροποποιηθούν οι ανωτέρω αναφερόμενες αποφάσεις».
Εξόντωση για 120.000 εργαζόμενους
Η διάταξη που προβλέπει τη χορήγηση του οργανικού ποσού της σύνταξης βάσει των εισφορών που έχουν καταβληθεί από τους συνταξιοδοτούμενους μετά τις 30/5/2015 έως τη συμπλήρωση του 67ου έτους «εξοντώνει» περίπου 10.000 μητέρες ανηλίκων, οι οποίες έβγαιναν με ευνοϊκότερες διατάξεις νωρίτερα στη σύνταξη. Αυτή η κατηγορία θα πάρει σύνταξη 200-250 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό θα εισπραχθεί μετά τη συμπλήρωση του ορίου των 67 ετών.
Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και στον ΟΑΕΕ καθώς πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους εξαιτίας της κρίσης και αναγκάζονται να βγουν στη σύνταξη. Οι ασφαλισμένοι που καλούνται να ζήσουν με τα πενιχρά επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 120.000 την επόμενη 5ετία.
Ακόμα και αν γνωρίζουν τη διάταξη-λαιμητόμο, αν βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας και δεν υπάρχει ελπίδα να βρουν δουλειά στις ηλικίες των 62-67, αναγκαστικά συνταξιοδοτούνται νωρίτερα παίρνοντας λιγότερα από 100 ευρώ.
makeleio

«Οταν επισκέφθηκα την εισπρακτική» Με ψάχνατε;

Με ψάχνατε;

eos

Είναι το κείμενο που «ανέβασε» στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ένας αγανακτισμένος με τις εισπρακτικές, πολίτης. Διαβάστε το:

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ
Βουλιαγμένης 270 Α. Άγιος Δημήτριος. Εκεί που γίνεται ο κακός πολεοδομικός χαμός, δίπλα στη στάση του μετρό. Ένα μαύρο γυάλινο κτίριο που φιλοξενεί ινστιτούτο αισθητικής, δεσπόζει στο χώρο. Εγώ ψάχνω την εισπρακτική EOS MATRIX. Να δεις, σκέφτομαι ο κακοπροαίρετος, που δεν υπάρχει. Μια κυρία που μοιράζει φυλλάδια με βοηθά.

«Είναι στον πρώτο όροφο» μου λέει. Μπαίνοντας, διακρίνω μια ταμπελίτσα: EOS MATRIX 1ος όροφος. Ανεβαίνω. Μια δίφυλλη τεράστια ξύλινη πόρτα ακριβώς μπροστά μου. Χτυπάω το κουδούνι. Τίποτα. Από μέσα ακούγεται βουητό. Ξαναχτυπάω.
Τίποτα. Ξαναχτυπάω κι αυτή τη φορά η πόρτα ανοίγει και μπαίνω. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ό ένας δίπλα στον άλλο, σε μικρά γραφειάκια-κλουβάκια, με ακουστικά στα αυτιά και υπολογιστή μπροστά τους, μιλάνε συνεχώς.
«Τι θα θέλατε;» με ρωτά η κυρία που κάθεται στη μικρή ρεσεψιόν, ακριβώς δεξιά, μόλις μπαίνουμε.
-θα ήθελα την κυρία Πορφυρίου, της απαντώ.
– «Μισό λεπτό» μου λέει και αρχίζει να ψάχνει καταλόγους και τεφτέρια που έχει μπροστά της. Επί ματαίω… Ψάχνει, ξαναψάχνει, τίποτα. Τηλεφωνεί και την ακούω που ρωτάει: «Μήπως εσείς εκεί κάτω έχετε κάποια Πορφυρίου; Την ψάχνει ο κύριος Παπαθανασίου.»
Με ξαναρωτάει: «Τι ακριβώς θα θέλατε; Έχει σχέση με την εταιρεία» για να πάρει καταφατική απάντηση. Μου ζητά ευγενικά το πατρώνυμο, να υπογράψω στο βιβλίο που έχει μπροστά της και μου δείχνει ένα καναπεδάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι της και στο οποί κάθεται ήδη μια σχετικά εύσωμη κυρία. «Καθίστε παρακαλώ και περιμένετε».
Όση ώρα περιμένω υπομονετικά, παρατηρώ και ακούω. Ένας, μάλλον προϊστάμενος, όπως φαίνεται από το ύφος καρδιναλίων και την ένταση που μιλάει, κάνει παρατηρήσεις σε μια κοπέλα που δεν έκανε καλό «εκβιασμό». Λέει, λέει, λέει… Μιλάει δυνατά και όρθιος, προφανώς για να τον ακούνε όλοι. Σταματά. Προσπαθώ να ακούσω τις συνομιλίες. Είναι φοβερό. Χρησιμοποιούν όλοι το ίδιο λεξιλόγιο.
Πενήντα ίδιες λέξεις. Τις ξέρω καλά πια…
-«Κύριε Παπαθανασίου έρχονται» με ειδοποιεί η κυρία στη ρεσεψιόν. Ανοίγει η πόρτα και διαπιστώνω ότι κακώς
χρησιμοποίησε πληθυντικό. Ένας κύριος στέκεται μπροστά μου. Η κυρία Πορφυρίου άφαντη. Μου συστήνεται ως υπεύθυνος. Το όνομά του έχει κάτι από αρπακτικό, αλλά δεν έχει σημασία…
– Παρακαλώ, τι θα θέλατε;
– Εσείς, η κυρία Πορφυρίου δηλαδή, με ψάχνει εναγωνίως, του απαντώ. Κι επειδή τις τελευταίες 10 μέρες με έχετε πάρει περισσότερα από 20 τηλέφωνα κι επειδή όπως έχετε ενημερώσει και τους συγγενείς μου πρόκειται για κάτι πολύ επείγον, ήρθα αυτοπροσώπως. Σας ακούω…
– Ξέρετε κύριε Παπαθανασίου δεν μπορώ δια ζώσης να σας πω τίποτα.
-Τι εννοείται; Εγώ αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα και το επείγον της υπόθεσης ήρθα και σεις μου λέτε ότι δεν μπορείτε να μου πείτε τίποτα;
-Λυπάμαι, συνεχίζει ευγενέστατος, αλλά ο νόμος δεν μας επιτρέπει να μιλάμε παρά μόνο τηλεφωνικά.
– Ο νόμος σας επιτρέπει να τρομάζετε τους συγγενείς μου;
-Ενημέρωση κάνουμε.
– Ωραία, επιμένω, πείτε μου τι θέλετε. Είμαι εδώ για να σας ακούσω. Μου ξαναλέει τα ίδια για το νόμο και το τηλέφωνο. Εντάξει, του απαντώ, και του δείχνω ένα από τα γραφεία δίπλα μου: «Καθίστε πάρτε με τηλέφωνο να τα πούμε. Να βλεπόμαστε κιόλας…» Αρνήθηκε. Του ζητώ ευγενικά να μην με ξαναπάρουν τηλέφωνο.
– Αν θέλετε κύριε Παπαθανασίου να απαλλαγείτε από τις κλήσεις, πρέπει να απευθυνθείτε στην POST CREDIT. Εμείς σας καλούμε για λογαριασμό τους…
– Δεν θέλω να τους ενοχλήσω γιατί είναι απασχολημένοι με τα θαλασσοδάνεια και τις κομπίνες τους που εξαφάνισαν μια τράπεζα που ήταν εθνικό κεφάλαιο του λέω. Δεν μπορώ να ενοχλώ ανθρώπους οι οποίοι, με τη βοήθεια του Στουρνάρα την κρίσιμη ώρα, έβαλαν ταφόπλακα σε μια τράπεζα που κάποτε δάνειζε το κράτος, συνεχίζω… Με κοιτά αποσβολωμένος.
-Στην POST CREDIT κύριε, μου ξαναλέει.
– Θα κάνουμε μια συμφωνία του απαντώ. Κάθε φορά που θα με παίρνετε τηλέφωνο εγώ θα έρχομαι από δω να τα λέμε. Θα σας αναζητώ. Να δεις που θα γίνουμε φίλοι…
Πριν φύγω γυρίζω και βλέπω τους συνωστισμένους. Τους λυπήθηκα. Δεν θα τους ξαναμιλήσω άσχημα. Σκέφτομαι ότι προσπαθούν να ζήσουν από τον θάνατο των άλλων. Τους λυπάμαι διπλά…» Dimitris Papathanasiou
πηγή

Ο Μέθυσος Μάρτιν Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται Στρατιωτική Κυβέρνηση που θα ελέγχεται από την Ευρώπη


 Ανάλυση - Σχόλια : Μανώλης Μάνου
Την εγκαθίδρυσης μιας Ευρωπαϊκής κυβέρνησης πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern.

Ο Μάρτιν Σουλτς είναι  Ο μέθυσος που ήθελε να αυτοκτονήσει λόγο απόλυτης προσωπικής του αποτυχίας και τον προσέλαβε ο Β.Σόιμπλε ως τσιράκι του- βοηθό του  για τα οικονομικά εγκλήματα κατα των ευρωπαικών λαών και ιδιαίτερα της Ελλάδος. 

Να θυμήσουμε οτι ακριβώς τα ίδια λόγια είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν την αποχώρηση της απο τον ΣΥΡΙΖΑ και το αποκάλυψε σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξη της.  Ο Αλέξης Τσίπρας της δήλωσε οτι << Η Ελλάδα χρειαζεται μια δικτατορική κυβέρνηση >>



Την εγκαθίδρυσης μιας Ευρωπαϊκής κυβέρνησης πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή το ελληνικό ζήτημα, το οποίο προκάλεσε οξύτατες διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών, ο Σουλτς τόνισε πως χρειαζόμαστε Κοινοτικά Ιδρύματα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Στην συνέχεια ο ίδιος κατηγόρησε τους πολιτικούς ηγέτες ότι βάζουν μπροστά το εθνικό συμφέρον έναντι του Ευρωπαϊκού.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως η Ευρώπη έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα και πολλοί αδυνατούν να συνδεθούν με την Ευρωπαϊκή Ιδέα. Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες μπορεί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να μην επιθυμούν ένα Grexit, όμως αποζητούν μια διαφορετική Ευρώπη.
Με πληροφορία απο ΙΩΚΗ   

Η προδοτική παρέα του Μαξίμου με δελεαστικά επιτόκια "θέλει να φάει" τα χρήματα των φτωχών σε συνεργασία με τίς τράπεζες



Του Μανώλη Μάνου

Πολύ υψηλότερα επιτόκια και σειρά άλλων ευνοϊκών όρων προσφέρουν (ως παγίδα) τώρα οι ελληνικές τράπεζες με την ευλογία της πολιτικής κλίκας του Μαξίμου  στους καταθέτες μετρητών. Στόχος να μαζέψουν τα ελάχιστα  χαρτονομίσματα από τα «σεντούκια» σπιτιών των φτωχών τα οποία έχουν για την κάλυψη μιας αξιοπρεπούς κηδείας η  μιας αιφνίδιας ασθένειας  αλλά και απο τα ταμεία των εξαθλιωμένων  εμπόρων. 
Τα επιτόκια και τα κίνητρα που προσφέρουν, οδηγούν στον οριστικό θάνατο του εμποράκου,  αυτο επιδιώκει η  πολιτικά σιχαμερή αυτη παρέα. 

Ερχονται δελεαστικά επιτόκια για να «βγουν λεφτά από το στρώμα»
Με στόχο την επιστροφή των χρημάτων από τα «στρώματα» των σπιτιών και από τα ταμεία των εμπόρων στα γκισέ των τραπεζικών καταστημάτων, οι εγχώριοι χρηματοπιστωτικοί Όμιλοι έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν στους πελάτες τους καταθετικά προγράμματα δελεαστικών επιτοκίων και άλλων ευνοϊκών όρων.
Ενδεικτική είναι η περιγραφή του προγράμματος της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ +0,62%, που λήγει σήμερα (30 Ιουνίου, αλλά πιθανόν να ακολουθήσουν και επόμενα), σύμφωνα με το οποίο:
• Για μετρητά άνω των 5.000 ευρώ που θα τοποθετηθούν σε προθεσμιακή κατάθεση, το επιτόκιο θα ανέρχεται στο 1,3%! Αντίθετα, για αντίστοιχες καταθέσεις που προέρχονται από μεταφορές λογαριασμών, οι προσφερόμενες αποδόσεις δύσκολα υπερβαίνουν το 0,7%-0,8% για ποσά των 100.000, ενώ καθίστανται οριακές για ποσά της τάξεως των 5.000-20.000 ευρώ.
• Η διάρκεια της κατάθεσης μπορεί να είναι από τρίμηνη έως ετήσια.
• Ο καταθέτης μπορεί να προσθέσει κατά τη διάρκεια της προθεσμιακής κατάθεσης οποιοδήποτε ποσό μετρητών επιθυμεί, το οποίο θα τοκίζεται και αυτό με 1,30% και θα έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με την πρώτη κατάθεση.
• Η καταβολή των τόκων θα γίνεται σε μηνιαία βάση, με στόχο την παροχή ρευστότητας στους καταθέτες.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η παραπάνω περιγραφή του προϊόντος της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ +0,62% είναι ενδεικτική, καθώς και άλλες ελληνικές τράπεζες προσφέρουν διαφόρων ειδών κίνητρα στους καταθέτες μετρητών.

Στόχος των τραπεζών δεν είναι μόνο να προσελκύσουν τα χρήματα που κρύφτηκαν στα «στρώματα» των σπιτιών τον Ιούνιο του 2015, υπό τον φόβο της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων (που έλαβαν χώρα στις 29/6/2015), αλλά και των χρημάτων που εισπράττονται σήμερα, χωρίς όμως οι αποδέκτες τους να τα περνούν μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς.
«Όσοι έκρυψαν τα λεφτά τους στα στρώματα και σήμερα φοβούνται πιθανές κλοπές και διαρρήξεις, αλλά και όσοι π.χ. έμποροι εισπράττουν μετρητά που φυλάσσουν σε σεντούκια, μέσα από τέτοια προγράμματα αποκτούν έναν λόγο παραπάνω να εμπιστευθούν και πάλι το τραπεζικό σύστημα.

Άλλωστε, οι τράπεζες επανακεφαλαιοποιήθηκαν πλήρως τον Δεκέμβριο του 2015, η Ελλάδα έλαβε τη θετική αξιολόγηση των θεσμών και σήμερα πολύ μικρό μέρος της διεθνούς δημοσιότητας αναφέρεται στη χώρα μας. Όλα δείχνουν πως ο ελληνικός κίνδυνος έχει μειωθεί σημαντικά», αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι.