14 Νοεμβρίου 2016

Το κύκνειο άσμα του Obama στην πτωχευμένη Ελλάδα

Το κύκνειο άσμα του Obama στην πτωχευμένη Ελλάδα

Του Γιάννη Σιδέρη

Α. “Η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω από τις αστυνομικές αρχές, με μια αυταρχική απόφαση που θυμίζει άλλες εποχές, ευθυγραμμίζεται με τις αξιώσεις των αμερικανικών αρχών.
Β. «Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού».
Όχι, δεν είναι απόσπασμα  από λάβρες προκηρύξεις των… ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τα θηριώδη μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση  λόγω  της επίσκεψης Ομπάμα. Τo πρώτο είναι από ανακοίνωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το ‘99 για την έλευση Κλίντον και το δεύτερο του ΣΥΡΙΖΑ το ‘13 ενόψει της επίσκεψης Σόυμπλε.

Μόνο που επί «νεοφιλελεύθερης» κυβέρνηση Σημίτη έγιναν  πορείες, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες της εποχής, με τους Κωνσταντόπουλο, Κουβέλη, Παπαδημούλη και άλλους, να διαδηλώνουν κατά του φονιά των λαών. Τι ίδιες μέρες ο κ. Τσίπρας, ομού μετά άλλων αριστερών νεολαιών χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον Clinton στη χώρα. 
Στην χαώδη αναντιστοιχία λόγων και έργων αναφερόμαστε και όχι σε αυτά καθ΄ εαυτά τα μέτρα της επίσκεψης.

Η επίσκεψη δεν είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση...
Για την επίσκεψη ως γεγονός, γράφαμε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι χαμηλών προσδοκιών, ασχέτως αν η κυβέρνηση την πασπαλίζει με τη  χρυσόσκονη της διεθνούς επιτυχίας γιατί δήθεν η χώρα μας με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της απέκτησε …οντότητα και  έγινε κομβικός παράγοντας στην περιοχή.
Το πόσο ο απερχόμενος  πλανητάρχης θα μπορέσει  να κάνει δώρο το νέο χρυσόμαλλο δέρας της κυβέρνησης, τη μείωση του χρέους, το απαντούν οι γερμανοί δια της FAZ: «Στην απόφαση για τη μείωση δεν έχει λόγο ένας αμερικανός πρόεδρος, ακόμη λιγότερο ένας απερχόμενος. Επειδή τον λογαριασμό θα τον πλήρωναν οι Ευρωπαίοι».
Το ίδιο έγραφε διαπιστωτικά και η ταπεινότητά μας την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να υποβαθμίζεται η επίσκεψη αυτή  καθ’ εαυτή, παρά μόνο στην μη ρεαλιστική πτυχή του χρέους.

…Είναι μια ευκαιρία για τη χώρα
Εν τούτοις η έλευση Obama , μια πρωτοβουλία του ιδίου, καθόλου δεν στερείται αξίας . Οι εκτιμήσεις  συγκλίνουν στο ότι ήταν μια «αυτοαναφορική»  πράξη, διάθεση να εκφωνήσει  το κύκνειο άσμα του, που θα γινόταν ιστορική παρακαταθήκη, σε ένα μαγευτικό σκηνικό  - για τον συμβολισμό του στην παγκόσμια κοινότητα -  με φόντο τον φωτισμένο Παρθενώνα. Θα ήταν μια ομιλία που θα έμενε στη μνήμη των εθνών, όχι ισάξια (αν και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης), με εκείνη του Κένεντι στο Βερολίνο, αλλά σημαντική, καθώς και εδώ υπάρχουν στοιχεία ενός – διαφορετικού - δράματος:

Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, κάτω  από το ιερό της σύμβολο, την Ακρόπολη, στην Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, στον λαό που φτωχοποιείται και χάνει την ελπίδα του στη μέγγενη του χρέους, και που παρόλα αυτά δεν αποποιήθηκε την ανθρωπιά του. Που έδειξε ανθρωπιά, περιμάζεψε, παρείχε θαλπωρή στους πρόσφυγες , του μετανάστες, τους τρομαγμένους από τον πόλεμο, τους κατατρεγμένους.
Ναι ακούγονται γλυκερά σαν... βίπερ Νόρα όλα αυτά - και στη στήλη - αλλά αυτό φαίνεται ότι ήταν το κυρίαρχο  στοιχείο στην κίνηση Obama. Ένα σκηνικό για τον εαυτό του και ταυτόχρονα μια βοήθεια στους χειμαζόμενους Έλληνες.  Και δεν ήταν καθόλου λίγο. Τα αποτελέσματα δεν θα έλυναν τις προπαγανδιστικές ανάγκες της κυβέρνησης για το χρέος  αλλά θα ήταν μακροπρόθεσμα

Η Ελλάδα θα έμπαινε σαν χώρος θετικής μνήμης στην  ιστορία των αμερικανών προέδρων, την στιγμή που οι τηλεοράσεις του πλανήτη θα μετέδιδαν το μήνυμά και θα αναφέρονταν στην αξία του τόπου από τον οποίο το εξέπεμπε. Ακόμη και το πεζότερο των πλεονεκτημάτων να εξετάσουμε, η ομιλία Ομπάμα κάτω από την Ακρόπολη θα βοηθούσε την έλευση περισσότερων τουριστών, σε μια χώρα πτωχευμένη που ως βαριά της βιομηχανία έχει τον τουρισμό.

Είναι κρίμα  που το σκηνικό αυτό ακυρώθηκε εξαιτίας της χειροβομβίδας στη γαλλική πρεσβεία, λες και είμαστε Καμπούλ, Βηρυτός ή Σαναά.

Η ανωτέρω παρομοίωση δεν σημαίνει ότι η στήλη τάσσεται κατά των  πορειών διαμαρτυρίας, έσω και αν  κάποιες προκηρύξεις που καλούν σε αυτές, αποπνέουν μούχλα, ξεπατικώνοντας την ίδια φρασεολογία των ανακοινώσεων προ 40ετίας, (λογικό αφού οι ίδιοι κύκλοι ανθρώπων ανανεώνονται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, απέχοντος του μεγάλου τμήματος των εργαζομένων).
Όποιος νομίζει ότι έχει λόγο να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική των ΗΠΑ, έχει δικαίωμα να διαδηλώσει, με κάποιους χωροταξικούς  περιορισμούς φυσικά, όπως άλλωστε γίνεται και σε κάθε διαδήλωση.
Ο Obama  πάνω απ όλα είναι αμερικανός πρόεδρος, και η χώρα του κυρίως ευθύνεται για τον τρόμο, το αίμα τις αλλαγές συνόρων που προσπαθεί να επιφέρει στην Μέση Ανατολή. Η χώρα του κυρίως ευθύνεται και για τους πρόσφυγες που μας έρχονται, και για την περίθαλψη των οποίων μας συγχαίρει

Ο Obama ωστόσο δεν παύει να ήταν ένας καλός, δημοκρατικός, αλτρουιστής  πρόεδρος, σοσιαλδημοκρατικής κοπής, ακόμη και με τα ευρωπαϊκά στάνταρς . Ηταν συμφέρον μας να αξιοποιήσουμε επ’ ωφελεία μας την παρουσία του, κυρίως στην συμβολική της διάσταση που προαναφέραμε.

liberal.gr

Η Ελλάδα έχει κοιτάσματα ουρανίου που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για 3.000 χρόνια!


Δηλώνει ο κορυφαίος καθηγητής Πυρηνικής Μηχανικής Λευτέρης Τσουκαλάς
Ένας από τους κορυφαίους Πυρηνικούς Μηχανικούς στον κόσμο είναι ο Ηλείος καθηγητής Λευτέρης Τσουκαλάς. Ενώ μεγάλωσε στην Ελλάδα, το ταλέντο του, αναγνωρίστηκε στην Αμερική, όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο. Είναι από τους ανθρώπους που πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υπερνικήσει την οικονομική κρίση, αν έκανε επενδύσεις στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Ο Λευτέρης Τσουκαλάς μίλησε αποκλειστικά στην «ΠΡΩΤΗ» για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Γαστούνη, αλλά και για το πώς μπόρεσε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γαστούνη και μετά τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου φοίτησα στο τότε Πρακτικό Γυμνάσιο Αμαλιάδος (σήμερα θα το αποκαλούσαμε Λύκειο). Η Γαστούνη λοιπόν είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου και η Ηλεία, με την μοναδική της ιστορία, την ιερότητα του χώρου, την απεραντοσύνη των παραλιών της, την ζωντάνια του κάμπου της αλλά και την καλοσύνη και την ανθρωπιά των συμπατριωτών μας, είναι για μένα το νόστιμον ήμαρ».

Ο Λευτέρης Τσουκαλάς έζησε με λίγα υλικά αγαθά αλλά τα όνειρα δεν σταμάτησαν ποτέ. Για τα όνειρα του αυτά αγωνίστηκε με πάθος και κατάφερε να κατακτήσει τους στόχους του «Τα όνειρά μας πλάθονται από τα υλικά της ψυχής, την επιθυμία, την φαντασία, τα συναισθήματα. Ο κόσμος που μεγάλωσα, η Ηλεία του 60 του 70, ήταν φτωχός σε υλικά αγαθά αλλά πλούσιος σε υλικό ονείρων.

Μας έμαθε να ονειρευόμαστε έντονα και να αγωνιζόμαστε για την πραγμάτωση των ονείρων μας. Πρόκειται για όνειρα που τροφοδοτούσε το σχολείο, η παράδοση, η ιστορία, οι κοινές αξίες, αλλά και ο μύθος και η τέχνη. Όνειρα που τα συνόδευε μια αίσθηση κοινωνικής και εθνικής αποστολής. Τέτοια όνειρα έχουν τεράστιες δυνατότητες υλοποίησης».
Πυρηνική Μηχανική

Πριν από περίπου δύο χρόνια ο κ. Τσουκαλάς είχε βρεθεί στην Γαστούνη όπου είχε αναπτύξει το θέμα «Η Ενεργειακή ανάπτυξη της Ελλάδας ως διέξοδος από την κρίση». Ο Καθηγητής είχε επισημάνει ότι από το 2009 και μετά η Ελλάδα ταλανίζεται από μία εισαγόμενη οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου και φαινομενικά χωρίς τέλος. «Παρότι τα διεθνή οικονομικά δεδομένα δείχνουν παγκόσμια έξοδο από την κρίση, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει επιτυχώς στον επερχόμενο μεγάκυκλο της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας με υψηλή ανεργία και επιχειρώντας να ρίξει το κόστος παραγωγής με μείωση μισθών. Πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα κόστους ενέργειας. Χρειάζεται φθηνή ενέργεια, που θα επιτρέψει την ύπαρξη ανταγωνιστικότητας χωρίς να συνθλίβονται οι μισθοί στο βωμό της παραγωγικότητας. Η επιστημονική ανάλυση των δεδομένων της κρίσης αποδεικνύει ότι η μείωση του κόστους ενέργειας αποτελεί στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» είχε επισημάνει μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος υπογράμμισε και τα εξής: «Η χώρα μας τα επόμενα δέκα χρόνια πρέπει να επικεντρωθεί στο λιγνίτη, στην ανάπτυξη δικτύων και εγχώριων πηγών, στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω έργων υποδομών, στην προετοιμασία υποδοχής πυρηνικών σταθμών παραγωγής ισχύος και στην υλοποίηση ενός μακρόπνοου ενεργειακού σχεδιασμού που να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και να κατοχυρώνει τη θέση της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας, προόδου και ευημερίας».

Μιλώντας στην «ΠΡΩΤΗ» για την επιστήμη του, καθώς λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν για την πυρηνική μηχανική, ο Λ. Τσουκαλάς τόνισε: «Η επιστήμη μου αφορά στην τεχνολογική αξιοποίηση της διερεύνησης της ύλης, των μικρότερων της κομματιών, των ατόμων των πυρήνων αλλά και των υποατομικών και υποπυρηνικών σωματιδίων. Μια από τις εφαρμογές της αφορά στην παραγωγή τεραστίων μεγεθών υψηλής ποιότητας ενέργειας ικανών να τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές ανάγκες των ανθρώπων. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει κοιτάσματα ορυκτού ουρανίου που υπό κατάλληλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν καλύψουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα τρεις χιλιάδες (3.000) χρόνια! Και ίσως φανούν χρήσιμα στο εγγύς μέλλον όταν η χώρα μας αποφασίσει να δημιουργήσει μια νέα ενεργειακή βιομηχανία με στόχο να τροφοδοτήσει μια ανταγωνιστική και ευημερούσα οικονομία, τεχνικά ικανή να διεκδικεί με ασφάλεια και δικαιοσύνη ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από τον παγκόσμιο πλούτο».




mikroskopio.gr

Τους έρχεται ο πολιτικός ψόφος - Πανικόβλητοι...Κλείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να αποτρέψουν τον κόσμο να πάει στην πορεία κατά του Ομπάμα



«Χειρόφρενο» στα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ και του Προαστιακού βάζει η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Η στάση στα δρομολόγια πρόκειται να διαρκέσει για 1 ώρα, συγκεκριμένα, 10:20 – 11:20 καθότι εκείνη την ώρα αναμένεται η άφιξη του Αμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Moυσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ.

Πανικόβλητοι, η Συριζαίοι αποτρέπουν τον κόσμο να συμμετάσχει στις πορείες κατά του Ομπάμα από Ομόνοια και Πολυτεχνείο, μιμούμενοι τους Νεοδημοκράτες του Σαμαρά.


Λίγες οι μέρες τους, στην εξουσία!

ΒΙΝΤΕΟ:ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ: » ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…;»




1464941036_1452411157_regnum_picture_1445425545_normal



«Αν έχετε τα κότσια πλησιάστε!»: Τώρα Έλληνες πήρανε τα ΟΠΛΑ για να προφυλαχτούν από τους λαθρομετανάστες!






«Αν έχετε τα κότσια πλησιάστε!»: Τώρα Έλληνες πήρανε τα ΟΠΛΑ για να προφυλαχτούν από τους λαθρομετανάστες!
Δεν το χωράει ανθρώπινος νούς αυτό που συμβαίνει.
Ζούμε σε εποχές που πλέον η ανθρώπινη λογική, δεν είναι ικανή να εξηγήσει.
Ηλικιωμένοι άνθρωποι, εντελώς αβοήθητοι, φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες, προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τις ζωές τους και την περιουσία τους ολομόναχοι, με μοναδική συντροφιά τα όπλα τους.
Και φυσικά, το κράτος ως γνωστό, αδιαφορεί επιδεικτικά για τους πολίτες αυτής της χώρας και τους θυμάται μόνο όταν είναι για να τους ληστέψει με κάποιο βαρύ φορολογικό μέτρο ακόμα.

Σε αντίθεση βέβαια με τους λαθρομετανάστες, που μέχρι και τζαμιά θα τους φτιάξει το κράτος, με τα λεφτά του βαριά φορολογούμενου Έλληνα πολίτη.
Δείτε το Video:

Φοβερές αποκαλύψεις από τον δημοσιογράφο Λυκούργο Μαρκούδη για το λαθρομεταναστευτικό, που μας ΚΡΥΒΟΥΝ όλα τα κανάλια…
Δήλωση ΣΟΚ : «οι αρχές μας λένε ΨΕΜΜΑΤΑ για τους πρόσφυγες»
«Αυτά που δείχνουν τα κανάλια είναι ψέματα και το λέω μετά πάσης βεβαιότητος. Αυτά που μας λένε για τα δήθεν θύματα που πνίγονται για τα δήθεν παιδιά και τις γυναίκες είναι ψέματα! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν. Έρχονται κατά χιλιάδες νέοι άνθρωποι κάτω των 30. Δεν είναι Σύριοι, ξεκινάμε από εκεί.
Τα σκίζαν τα διαβατήρια μπροστά μας. Σας τα λέω γιατί τα έζησα 10 μέρες στο σημείο που έβγαιναν οι βάρκες η μία μετά την άλλη. Δίπλα μου. Χωρίς να έρχεται ποτέ λιμενικό, στρατός, αστυνομία να ελέγξει. Κι όταν είπα θα πάω στον εισαγγελέα Μυτιλήνης να καταθέσω μήνυση για παραβίαση εθνικών συνόρων γελάγαν.
1739463Μα έχουμε παραβίαση εθνικών συνόρων και μου είπαν δεν έχουμε γιατί ο πρωθυπουργός είπε να μπουν ελεύθερα και μας έχει δέσει τα χέρια, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τότε ποιος είναι ο λόγος να υπάρχει στρατός, αστυνομία, λιμενικό…να με προστατεύσουν από τι!… αν δεν μπορούν να προστατεύσουν τα σύνορα της πατρίδας μου…»

ΔΕΙΤΕ το συνταρακτικό Βίντεο στο exesstime.gr

expresstime.gr


πηγη vip-news.gr


«ΡΟΥΚΕΤΕΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ: «Ερχεται στην Αθήνα για να…»

Newsroom:
ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ! Τελείωσε το χειρουργείο – Παραμένει στην εντατικήΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ! Τελείωσ

Poutin


Την δική του εξήγηση, που απηχεί και τις επίσημες θέσεις της Ρωσίας, για την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, δίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίτ Σλούτσκι.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την περιοδεία του σε χώρες της Ευρώπης επιδιώκει από τη μια πλευρά να εμπεδώσει τις θέσεις της Ουάσιγκτον σε κείνες τις χώρες που δεν ήταν πάντα «πιστές», όπως η Ελλάδα, η Σλοβακία και ορισμένες άλλες κατά καιρούς, σχολιάζει με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Λεονίτ Σλούτσκι.

Για μένα, τονίζει, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς και γιατί ξεκινάει από την Αθήνα. Εκτιμώ ότι, απ΄ την άλλη, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος θα ήθελε να δώσει και μια νότα ενίσχυσης στην πανατλαντική επίδραση ανάμεσα και σε πολιτικές δυνάμεις μέσα στην Ελλάδα που δεν είχαν ιδιαίτερα φιλοαμερικανική κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, με την επίσκεψή του στο Βερολίνο προτίθεται, προφανώς, να στηρίξει και να ευχαριστήσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που προώθησαν την αμερικανική πολιτική σε όλα μέσα στην Ευρώπη, πριν απ΄ όλα την καγκελάριο Μέρκελ και άλλους πολιτικούς της σημερινής Γερμανίας.

Κάθε απερχόμενος, συνεχίζει ο κ. Σλούτσκι, θα έκανε μια περιοδεία σε χώρες- κλειδιά, όπως είναι ο ευρωπαϊκός χώρος για τις ΗΠΑ. Εκεί που η αμερικανική επιρροή ήταν υψηλή, η επίσκεψή του θα έχει το χαρακτήρα της επικύρωσης και συνέχισης αυτής της πολιτικής, μαζί και του επιθετικού χαρακτήρα της και του μονοπολικού τρόπου θεώρησης των πραγμάτων. Εκεί που η πολιτική αυτή αμφισβητείται και προβληματίζει, θα επιδιώξει να βρει τρόπους επαναφοράς της.

Τώρα, πως θα συνεχίσουν να ενεργούν στη διεθνή σκηνή οι ΗΠΑ με την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία, μαζί και σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, εκτιμώ ότι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη Μόσχα, αλλά κυρίως από το πώς θα προσεγγίσει το θέμα η ομάδα του Τράμπ, όπως είχαμε μέχρι τώρα την ομάδα του Ομπάμα, χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία στη διμερή συνεργασία.

Συμπερασματικά, δεν πρόκειται να προσεγγίσουμε την περιοδεία Ομπάμα στην Ευρώπη, σαν κάτι περισσότερο από αυτό που είναι, καταλήγει στην αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας.


Πηγή 

crashmagazineonline

Τράμπ για Γιούνκερ: «Υπάρχει μεγάλος φάκελος στο FBI για τα «ξεπλύματα» της ιταλικής μαφίας από τον Γιουνκέρ»!


Τράμπ για Γιούνκερ: «Υπάρχει μεγάλος φάκελος στο FBI για τα «ξεπλύματα» της ιταλικής μαφίας από τον Γιουνκέρ»!

"Πυρ" κατά του προέδρου της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εξαπέλυσαν συνεργάτες του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επίθεση του τελευταίου στο νέο πρόεδρο τον οποίο χαρακτήρισε ως "αγεωγράφητο" και ότι "εγείρει τον κίνδυνο της διατάραξης της διατλαντικής σχέσης στα θεμέλιά της και στη δομή της", αλλά και την επίθεση του Γάλλου επιτρόπου υπουργού των Οικονομικών Π.Μοσκοβισί που μίλησε για "προσπάθειες φοροαποφυγής" του Ν.Τραμπ και... πιθανή δίωξή του!

"Ο Γιουνκέρ ως πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, είχε μετατρέψει το Δουκάτο σε παράδεισο φοροδιαφυγής, ένα είδος νησιών Καιμάν στην καρδιά της Ευρώπης.

Με την βοήθεια των φορολογικών αρχών της χώρας, μεγάλες ευρωπαϊκές και πολυεθνικές εταιρείες απέφευγαν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούσαν στην χώρα τους ή σε εκείνη όπου σημειώνουν το βασικό κύκλο εργασιών τους.

Πραγματικά δεν πρέπει να βάζει στο στόμα του το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Υπάρχει μεγάλος φάκελος για την δραστηριότητά του στο FBI, εξ όσων γνωρίζουμε"!

Ο Γιούνκερ είχε προσπαθήσει να περιορίσει τις σχετικές έρευνες, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Νωρίτερα, το 1997, όταν το Λουξεμβούργο προήδρευε της ΕΕ, ο Γιούνγκερ είχε καταφέρει ο σχετικός "κώδικας ηθικής" των κρατών μελών να μην γίνει και νόμος. Έκτοτε στο Λουξεμβούργο μεγάλες επιχειρήσεις κατέφευγαν στο φιλόξενο Δουκάτο και επειδή και στις Βρυξέλλες είναι το χρήμα και τα lobby που βασιλεύουν, όλοι έκαναν τα στραβά μάτια".

Το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" στο δουκάτο επί επχής Γιουνκέρ ήταν ο κανόνας και όχι μόνο μεγάλες εταιρείες, αλλά ακόμα και η ίδια η μαφία είχε μεγάλες εταιρείες που "καθάριζαν" το χρήμα από τις δραστηριότητες στην περιοχή της Νάπολι και του Παλέρμο.



newsnea.gr

ΧΑΜΟΣ στον Πόρο με τον δολοφόνο της Ελλάδος Παπανδρέου: Οι κάτοικοι τον ξεφτίλισαν



ΧΑΜΟΣ στον Πόρο με τον Γιώργο Παπανδρέου: Οι κάτοικοι τον ξεφτίλισαν

Ο πρώην πρόεδρος του Πασόκ πήγε στον Πόρο…
για να χαλαρώσει. Άλλωστε στο νησί έχει σκάσει και στο παρελθόν πολλές φορές για να κάνει το αγαπημένο του καγιάκ. Μόνο που αυτή τη φορά η κωπηλασία του βγήκε ξινή.
Με την άνεση που τον χαρακτηρίζει πήγε στην περιοχή της πούντας ν΄ απολαύσει φρέσκα ψάρια.
Δεν υπολόγισε ωστόσο την οργή των κατοίκων της περιοχής. Δυο από αυτούς τον πλησίασαν με απειλητική διάθεση τον σκούντησαν και κατόπιν του φώναζαν «Εξαιτίας σου πεινάμε και μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. Θα έπρεπε να κρύβεσαι και όχι να τρως ψάρια την στιγμή που οι Έλληνες πεινάνε».
Ο πρώην πρωθυπουργός στην αρχή κράτησε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες. Όταν όμως κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει ζήτησε από την παρέα του ν΄αποχωρήσουν.
Όπως και έγινε…





tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΒΙΝΤΕΟ : ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ - Τελογλου : "Να κλείσουν όλες οι μικρές επιχειρήσεις"

wpid-wp-1454183189428.jpeg


O σκοπός αυτής της ιστορίας με τους ξένους είναι να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις και πάνε να γίνουν υπάλληλοι .
Σας το έχουμε πει πολλές φορές από εδώ μέσα. Το σχέδιό τους είναι πολύ συγκεκριμένο. Σε θέλουν υπάλληλο των 400 ευρώ πλας, και πολλά σου είναι. Θέλουν να έρθουν εδώ οι πολυεθνικές τους και εμείς να είμαστε για πάντα υπάλληλοί τους. Θα τους αφήσεις; Στο ξαναλέω προσέχετε τι ψηφίζετε κάθε φορά, είσαστε και εσείς υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή στην οποία έχουμε έρθει μέχρι τώρα.



                              



  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ pitsiriki.gr