17 Νοεμβρίου 2019

Την είχαν ΓΡΑΜΜΕΝΗ και πεταμένη αβοήθητη επειδή είναι ΕΛΛΗΝΙΔΑ και όχι «Μετανάστρια»- Κρατηθείτε καλά και δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


 Χωρίς νερό και ρεύμα... η απάντηση τους είναι "ότι και πριν 100 χρόνια έ...

 
Τα όσα θα δείτε στο βίντεο μιλούν μόνα τους, γιαυτό εμείς θα προσθέσουμε ελάχιστα λόγια.
Πρόκειται για την Κατερίνα Κούκη, μια πολύτεκνη μητέρα από την περιοχή της Ηλείας, που απελπισμένη, με δάκρυα στα μάτια μίλησε στην κάμερα του ΙΟΝΙΑΤV, για όσα βιώνει.

Όπως θα ακούσετε και θα δείτε πριν 4 χρόνια, όταν η πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε διάπλατα τα σύνορα σε παράτυπους μετανάστες, ζούσε χωρίς φως, σε ένα ημιτελές ξύλινο σπίτι εδώ και τρία χρόνια.

Η Κατερίνα έφυγε από την επαρχεία για την Αθήνα, με σκοπό να προσφέρει ότι καλύτερο μπορούσε στα παιδιά της, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε και βρέθηκε με πολλά χρέη σε εφορία και τράπεζες.

Η ίδια ωστόσο όπως είπε τότε, το πρόβλημά της δεν ήταν το χρέος, αλλά το ότι τόσα χρόνια ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό και όσες πόρτες και αν χτύπησε κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε.
Αλήθεια, τι θα γινόταν αν ήταν «μετανάστρια»; Που ήταν τότε οι υποκριτές-ανθρωπιστές που ξοδεύουν εκατομμύρια για τους παράτυπους μετανάστες να βοηθήσουν αυτή την Ελληνίδα μητέρα;  

Μήπως το έγκλημα της ήταν ότι είναι Ελληνίδα και όχι Αφγανή;
Που είναι σήμερα οι ίδιοι, να βοηθήσουν όσους Έλληνες και Ελληνίδες είναι άστεγοι και δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα πολλοί να οδηγούνται ακόμη και στην αυτοκτονία;
«Ποιος μπορεί να με βοηθήσει, να βάλει το χέρι στην καρδιά, να μπορώ να έχω ρεύμα και νερό;» Ρωτούσε απελπισμένη…
Εξομολογήθηκε μάλιστα πως στη δημαρχεία που πήγε να ζητήσει βοήθεια της είχαν πει: «Και οι γονείς μας χωρίς νερό και ρεύμα μεγάλωσαν!!!!»

Θα τολμούσε κανείς να πει το ίδιο και σε «μετανάστες»;
Ξαναρωτάμε, που ήταν το κράτος, οι ΜΚΟ, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ και όλοι οι δήθεν φιλάνθρωποι να βοηθήσουν αυτήν την αβοήθητη γυναίκα;

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα είναι άγνωστη, παρόλο που κάποιοι προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν τότε.

Δείτε το βίντεο και τα σχόλια δικά σας
(φώτο: Video Screen-shot)
.



EL.GR

Ροδόπη: Ανατριχιάζουν τα τραύματα του μαχαιρωμένου αστυνομικού από τον "μετανάστη"

ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΙΟΝΩΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ!




Ο αστυνομικός φέρει τελικά 5 μαχαιριές: 2 στην παλάμη, 1 στον ώμο και 2 στο κεφάλι


Πανελλαδικές διαστάσεις έχει λάβει η επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός στη Ροδόπη από αλλοδαπό το fyllokaiftero1.blogspot.com δημοσίευσε πρώτο την πληροφορία από το χρονος.gr  την τοπική ιστοσελίδα της Ροδόπης.

Ροδόπη: Παράνομος μετανάστης μαχαίρωσε αστυνομικό, στο νοσοκομείο αυτή την ώρα (17:31μ.μ -17/11/2019)



 Σε συνέχεια της είδησης, αναδημοσιέυουμε τις νέες πληροφορίες από την ιστοσελίδα xronos.gr

Ο «Χ» εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τα τραύματα του αστυνομικού, η ηλικία του οποίου είναι 25 ετών. Τα τραύματα πραγματικά ανατριχιάζουν στην όψη και αποδίδουν το πόσο κοντά βρέθηκε ο νεαρός αστυνομικός στο μοιραίο χτύπημα. Ο αστυνομικός φέρει δύο μαχαιριές στην παλάμη του, μία μαχαιριά στον αριστερό του ώμο και δύο μαχαιριές στο κεφάλι του, από το πίσω μέρος. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένη πληροφορία του «Χ» ο αλλοδαπός δράστης επιτέθηκε στον αστυνομικό με μαχαίρι πριονωτό με λαβή, που θεωρείται επαγγελματικό μαχαίρι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλυτικές πληροφορίες, το περιστατικό που συνέβη σήμερα (Κυριακή 17/11) το απόγευμα ήταν στην Εγνατία Οδό μεταξύ Πολυάνθου και Σώστη. Δύο αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης για έλεγχο σε νεαρό (περί των 20-25 ετών) αλλοδαπό, πράττοντας αρμοδίως όσα όφειλαν. Ο αλλοδαπός, παράνομος μετανάστης, απώθησε το νεαρό αστυνομικό και τράπηκε πεζός σε φυγή. Όταν ο αστυνομικός τον ακινητοποίησε, ο αλλοδαπός εμφάνισε το επαγγελματικό του μαχαίρι και άρχισε να επιτίθεται στον αστυνομικό καταφέροντάς του 5 μαχαιριές!

Τον 25χρονο αστυνομικό μετέφερε στο νοσοκομείο ο συνάδελφός του. Αυτή την ώρα ο τραυματισμένος βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο προληπτικά για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.





Πολυτεχνείο: Αψυχολόγητο ντου, επίθεση ΜΑΤ σε ρεπόρτερ του newsit.gr και ανοιγμένα κεφάλια!


Πολυτεχνείο: Αψυχολόγητο ντου, επίθεση ΜΑΤ σε ρεπόρτερ του newsit.gr και ανοιγμένα κεφάλια!
Ο σχεδιασμός των επιτελών της ΓΑΔΑ, έπειτα από τις σαφείς εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να μην συμβεί το παραμικρό κυρίως στην πορεία για το Πολυτεχνείο –η οποία ήταν για μια ακόμη χρονιά μεγαλειώδης– και στην συνέχεια στην πλατεία Εξαρχείων, που θεωρούνταν κάθε χρόνο το “θέατρο” των επεισοδίων, κατά ένα ποσοστό πέτυχε.
Ή για να ακριβολογούμε, πετύχαινε… ως ένα σημείο.
Κι αυτό καθώς η ένταση στην πλατεία Εξαρχείων, από μικρές ομάδες ατόμων, σε τίποτα δεν θύμιζε τις εικόνες που ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό οφείλεται στον πολύ καλό σχεδιασμό που έγινε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά και την Ασφάλεια, όπου τις προηγούμενες ημέρες κατάφεραν με παρακολουθήσεις αλλά και διακριτικές επιχειρήσεις να κατασχέσουν υλικά τα οποία θα χρησιμοποιούνταν το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου ως “πολεμοφόδια”.
Αλλά και κυρίως το γεγονός ότι αμέσως μετά την πορεία, μπήκαν σε λειτουργία τα drones και το ελικόπτερο της ελληνικής Αστυνομίας, εντόπισε τις δύο πολυκατοικίες, στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη, όπου είχαν μπει άτομα και είχαν κατασκευάσει βόμβες μολότοφ και αντικείμενα που θα πετούσαν στους αστυνομικούς.
Έτσι, κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν τα όποια επεισόδια στο… minimum. Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει… το ξύλο, ενώ να σημειωθεί πως άγρια επεισόδια είχαμε και στην επαρχία. Και συγκεκριμένα τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Πάτρα, αλλά και τα Χανιά.

Ξαφνικά “ντου” μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Ήταν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής, 17.11.2019, όταν οι αμέτρητοι άνδρες της αστυνομίας αποφάσισαν… ντου! Μέχρι εκείνο το σημείο, το μόνο που συνέβαινε ήταν μικρές στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο και ρίψεις αντικειμένων από τους αντιεξουσιαστές εναντίον των αστυνομικών.
Εκείνοι δεν αντιδρούσαν και ήταν φανερό πως αυτό συνέβαινε ούτως ώστε να μην… ανάψει η φωτιά. Μέχρι που άναψε.
Οι αστυνομικοί έκαναν “ντου” στα γύρω στενά της πλατείας Εξαρχείων και ήταν μια πραγματικά αψυχολόγητη απόφαση, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα τα όσα συνέβαιναν έμοιαζαν… πταίσμα μπροστά στις εικόνες προηγούμενων ετών (σ.σ. κάτι που έμοιαζε ιδανικό ως αφήγημα τόσο για την αστυνομία, όσο και για την κυβέρνηση την επομένη της επετείου).

Αντί, λοιπόν, να πάμε προς… λήξη, ξεκίνησε ο χαμός κοντά στο Πολυτεχνείο

Ένας χαμός από τον οποίο προκλήθηκαν σκηνές που δεν τιμούν κανέναν. Ο ρεπόρτερ του newsit.gr, Μάριος Αραβαντινός, δέχθηκε επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ, την ώρα που απλά έκανε την δουλειά του, καταγράφοντας τους αστυνομικούς την ώρα που απρόκλητα χτυπούσαν κόσμο έξω από τα καταστήματα!

Έτσι απρόκλητα πλησίασαν και τον συνάδελφο ρεπόρτερ κι ένας άνδρας των ΜΑΤ τον χτύπησε με το γκλομπ και την ασπίδα του.
Εκείνη την ώρα ο ρεπόρτερ του newsit.gr έκανε live μετάδοση μέσω Facebook και στις εικόνες φαίνεται να πέφτει το κινητό του στο έδαφος την ώρα της επίθεσης.
Δείτε το βίντεο

Δείτε όσα δήλωσε ο Μάριος Αραβαντινός

Πολυτεχνείο – Με ανοιγμένο κεφάλι μια νεαρή γυναίκα!

Σαν να μην έφτανε η απρόκλητη επίθεση εναντίον δημοσιογράφου του newsit.gr, μια κοπέλα βρέθηκε με το κεφάλι της μέσα στα αίματα, με την μαρτυρία της να σοκάρει.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Έτσι όπως καθόμουνα με κάτι παιδιά, έρχονται κάτι παιδιά και φωνάζουν έρχονται οι μπάτσοι. Εγώ κάνω στην άκρη, δεν ήξερα τι να κάνω και με στριμώχνουν σε μια γωνία. Με βαράνε με τα γκλομπ, με τις ασπίδες, με κλωτσάνε. Τους λέω βοήθεια παιδιά τρέχει αίμα. Και ουσιαστικά τίποτα. Συνεχίσανε… Και μετά συνεχίσανε προς τα πάνω. Εμένα πετιόταν αίμα παντού και με βοήθησαν κάτι παιδιά να γλιτώσω. Αυτό”.

Δείτε το βίντεο με την γυναίκα να μιλά για τα επεισόδια

Πολυτεχνείο – 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές!

Από εκεί, λοιπόν, που όλα έδειχναν πως οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να ζήσουμε μετά από πολλά, πάρα πολλά, χρόνια μια ειρηνική επέτειο για το Πολυτεχνείο, καταλήξαμε με 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές για όσα έγιναν συνολικά από την αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δυο από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.
Όπως σημειώνει ακόμη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, “οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων”.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Δείτε καρέ – καρέ τις εικόνες από τις συλλήψεις και τις προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο

 Δείτε ΒΙΝΤΕΟ Εδώ

Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο ΠολυτεχνείοΦωτογραφίες: newsit.gr / Intime.

 

Ροδόπη: Παράνομος μετανάστης μαχαίρωσε αστυνομικό, στο νοσοκομείο αυτή την ώρα (17:31μ.μ -17/11/2019)


Δυο μαχαιριές λένε οι πρώτες πληροφορίες
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xronos.gr  παράνομα εισερχόμενος μετανάστης φέρεται να μαχαίρωσε δυο φορές αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας, . Το συμβάν έγινε περί της 17:30 μ.μ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιάσμου. Αυτή την ώρα ο αστυνομικός βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Περισσότερα σε λίγο, αν προκύψει σοβαρή εξέλιξη ...

Αφράτα donuts με μαρμελάδα

Αφράτα donuts με μαρμελάδα

Ένα αγαπημένο γλυκό των μικρών αλλά και των μεγάλων παιδιών. Μια ωραία συνταγή για  donuts με  παραδοσιακή έτοιμη σπιτική μαρμελάδα "Bioflorina " , για τα πάρτυ των παιδιών αλλά και των καφέ των μεγάλων.

Υλικά συνταγής

  • 2 ποτήρια αλεύρι (350γρ)
  • 1/4 ποτήρι ζάχαρη (60γρ)
  • 20γρ φρέσκια μαγιά
  • 50γρ Βιτάμ Soft
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλκοόλ
  •  μαρμελάδα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/2 ποτήρι γάλα. Την αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα . Λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο Βιτάμ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι ή με το μίξερ.
  4. Καλύπτουμε την ζύμη με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  5. Ζυμώνουμε τη ζύμη και πάλι και τη κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Ισιώνουμε το καθένα από αυτά, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ντόνατς σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα περιστασιακά προς την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε όσο είναι ζεστά με κρυσταλλική ζάχαρη ή όταν μισοκρυώσουν με ζάχαρη άχνη.
8633534_orig
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€Αγοράστε Σήμερα
... Δείτε περισσότερα



Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, φαγητό και εσωτερικός χώρος


Φλώρινα:Σεισμός 3,2 Ρίχτερ πριν λίγο



Σεισμός 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά 7 χιλιόμετρα βόρεια της Φλώρινας.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου.
Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

(Φωτό) Πολυτεχνείο: Τώρα : Ο θεατρίνος Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την Αμερικάνικη πρεσβεία - Ναι αυτός που έδωσε 2,4 δις ευρώ δουλειά στους Αμερικανούς

 Πολυτεχνείο: LIVE οι εξελίξεις για την ιστορική επέτειο.

Ναι αυτός που έδωσε 2,4 δις ευρώ δουλειά στους Αμερικανούς σε μία του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Αμερικής Ν.Τραμπ.


Ναι αυτός που ως πρωθυπουργός εκτέλεσε την εντολή  των Αμερικανών να παραδοθεί το όνομα και αργότερα το έδαφος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.


Πολυτεχνείο: Με… δερμάτινο στην πορεία ο Αλέξης Τσίπρας [pics]
 

Ναι αυτός που ως πρωθυπουργός εκτέλεσε την εντολή  των Αμερικανών να παραδοθεί το όνομα και αργότερα το έδαφος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Mαζί του είναι ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Ρένα Δούρου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιάννης Μπουρνούς, ο Νίκος Μπίστης κ.α.



IMG_1905
IMG_1907

Κατερίνη: Ξεσπάει ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” – “Γι’ αυτό μπορεί να πέθαναν μάνα και κόρη”


Κατερίνη: Ξεσπάει ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” – “Γι’ αυτό μπορεί να πέθαναν μάνα και κόρη” – video

Τραγικό τέλος είχαν η 17χρονη Μαρία Ιωάννα Δεληγιάννη και η μητέρα της, που είχαν εξαφανιστεί στην Κατερίνη. Μάνα και κόρη εντοπίστηκαν νεκρές σε χαράδρα, όπου βρέθηκε και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Την είδηση μετέδωσε η εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” της Τατιάνας Στεφανίδου, στο ΣΚΑΪ.

Το μοιραίο αυτοκίνητο που επέβαιναν, εντοπίστηκε 26ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, από drone της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν διαλυμένο σε χαράδρα 120 μέτρων. Οι διασώστες που κατέβηκαν στο σημείο, αντίκρισαν σκληρές εικόνες. Η μάνα και η 17χρονη κόρη της, ήταν νεκρές.

Για την τραγική είδηση, ενημερώθηκε πρώτος ο πατέρας και σύζυγος των θυμάτων, που όλο αυτό το διάστημα έκανε αλλεπάλληλες εκκλήσεις σε ΜΜΕ. Στο σημείο που γράφτηκε ο επίλογος της διπλής τραγωδίας, έσπευσαν δυνάμεις του ΕΚΑΒ, 8 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 άτομα καθώς και δυνάμεις της 2ης ΕΜΑΚ.

Μάνα και κόρη αγνοούνταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019. Η μητέρα της 17χρονης Μαρίας – Ιωάννας Δεληγιάννη την πήρε από το σπίτι τους στην Κατερίνη για να πάνε μια βόλτα. Από εκείνη τη στιγμή, χάθηκαν τα ίχνη τους.

Ξεσπάει ο πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ο πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού, μίλησε στην εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” μόλις μεταδόθηκε η τραγική είδηση.
“Μέσα μου με τρώει ένας θυμός και ένα γιατί. Γιατί όλη αυτή η κινητοποίηση δεν έγινε την πρώτη μέρα; Περιμέναμε 8 με 9 ημέρες με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος” είπε ο κύριος Γιαννόπουλος στην Τατιάνα Στεφανίδου.
“Μπορεί το τραγικό συμβάν να συνέβαινε ακόμα και να υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση, όμως εδώ χάθηκε χρόνος και ίσως τα θύματα να πέθαναν γι’ αυτό το λόγο. Έχουν γίνει και στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά. Θυμάμαι περίπτωση με ένα παιδί που ήταν ζωντανό επί 8 ώρες και οι διαδικασίες ξεκίνησαν μετά από τρεις μέρες.”



 Newsit



Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης σε τυχαία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)


.




Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης  είχε  τυχαία συνάντηση  με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ζάεφ.

 Η συνάντηση αυτή,  χειραψία,  έγινε κατά την είσοδο του Κ.Μητσοτάκη σε εκδήλωση που πραγματοποίησε  ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), και μπορούσε να συμμετέχει σχεδόν ο κάθε επαγγελματίας επιχειρηματίας. Ο δήμαρχος Καστοριάς είναι και επιχειρηματίας γούνας.

Ιδιαίτερη συνάντηση δεν υπήρξε μεταξύ των δύο ανδρών, του δημάρχου Καστοριάς και του Πρωθυπουργού, δεν υπήρξε άρα και καμιά συνομιλία. 







Πηγή βίντεο :Diktyo1 Kastoria TV

 fyllokaiftero@gmail.com

Η Δυτική Μακεδονία έτοιμη να «καταπιεί» τα σκουπίδια της Κέρκυρας

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κοζάνη σκοπεύει να λάβει άδεια για περισσότερους τόνους σκουπιδιών, ώστε να πάρει και τα σκουπίδια της Κέρκυρας


Η Δυτική Μακεδονία έτοιμη να «καταπιεί» τα σκουπίδια της Κέρκυρας
Φωτογραφία αρχείου από τον ΣΜΑ Θεσσαλονίκης


Εγκρίθηκε από το ΔΣ της Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας η επεξεργασία των απορριμμάτων της Κέρκυρας στη μονάδα μηχανικής επεξεργασίας και διαλογής ΕΔΑΔΥΜ στην Κοζάνη.

Το ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, δηλαδή η διαδημοτική επιχείρηση των δήμων της δυτικής Μακεδονίας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, αποφάσισε ομόφωνα να δεχθεί 24.000 τόνους σε ετήσια βάση των απορριμμάτων της Κέρκυρας. 

Τα απορρίμματα του νησιού για την τριετία 2020 -2022 θα μεταφέρονται προς επεξεργασία στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοζάνη, σύμφωνα με τα υψηλά ποιοτικά επίπεδα μηχανικής διαλογής που διαθέτει η μονάδα. Προς το τέλος Οκτωβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, είχε προηγηθεί συμφωνία ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς φορείς της Κέρκυρας και των υψηλόβαθμων θεσμικών και στελεχών της ΔΙΑΔΥΜΑ η οποία επικυρώθηκε επισήμως από τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΜΕΑ Κοζάνης είναι το πρώτο σύγχρονο εργοστάσιο διαλογής και επεξεργασίας στην Ελλάδα και είναι προσαρμοσμένο σε όλες τις αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές που έχει θέση η ΕΕ. Επεξεργάζεται τις ποσότητες απορριμμάτων της δυτικής Μακεδονίας που αγγίζουν τους 89.000 τόνους και μετά από συμφωνία τα απορρίμματα του δήμου Αιγίου που είναι 8.000 τόνοι. Με την τελευταία απόφαση του ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ να δεχθεί και τους 24.000 τόνους της Κέρκυρας η ΜΕΑ Κοζάνης αγγίζει το μέγιστο φορτίο επεξεργασίας, σύμφωνα με την περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, «η εταιρία μας θα προχωρήσει άμεσα στην σύνταξη νέας περιβαλλοντικής μελέτης και ταυτόχρονης αδειοδότησης του εργοστασίου ΕΔΑΔΥΜ, για να μπορεί από τους 120.000 τόνους που είναι σήμερα η δυνατότητα επεξεργασίας, να ανέλθει στους 150.000 τόνους». Όπως εξήγησε «μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης που θα διαρκέσει περίπου ένα έτος, θα μπορούμε να δεχθούμε προς επεξεργασία το σύνολο των απορριμμάτων της Κέρκυρας που αγγίζουν τους 55.000 τόνους ετησίως».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Κέρκυρας με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ θα λάβει ως χρηματοδότηση 500.000 Euro για τη δημιουργία «Μονάδας Αντίστροφης Ώσμωσης» που θα προστεθεί στο σύστημα επεξεργασίας στραγγισμάτων που λειτουργεί ήδη στο ΧΥΤΑ και για την οποία η ΔΙΑΔΥΜΑ πλήρωνε σε ιδιώτες 120.000 ετησίως. Επίσης συμφωνήθηκε να χρηματοδοτηθεί η ΔΙΑΔΥΜΑ με 2,5 εκατ ευρώ για τη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή καθώς και με 150.000 ευρώ για περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών της για την επεξεργασία ογκωδών αντικειμένων.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς ανέφερε ότι «το συνολικό όφελος για τους δήμους της δυτικής Μακεδονίας από την επεξεργασία των απορριμμάτων της Κέρκυρας και του Αιγίου στις εγκαταστάσεις της ΜΕΑ, ανέρχεται στις 330.000 ευρώ» ενώ σε ένα χρόνο που θα ολοκληρωθεί η νέα δανειοδότηση και θα απορροφάτε το σύνολο των απορριμμάτων της Κέρκυρας που είναι 50.000 τόνοι «τότε το όφελος για την εταιρία δηλαδή για τους δήμους της περιοχής μας θα ανέρχεται στις 600.000 Euro». Τα χρήματα αυτά, επεσήμανε ο κ. Πλακεντας, θα μετακυληθούν στους δήμους, με αποτέλεσμα οι δημότες της δυτικής Μακεδονίας να πληρώνουν από το 2021 λιγότερα δημοτικά τέλη για την αποκομιδή απορριμμάτων τους.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφημερίδα Μακεδονία

Τους έστειλε «αδιάβαστους»: Αστυνομικοί σταμάτησαν αμάξι στην Καστοριά- Όταν είδαν τον οδηγό έπαθαν ΣΟΚ (BINTEO)



Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί!

Αστυνομικοί στην Καστοριά δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν την περιοχή σε διερχόμενα αυτοκίνητα, είδαν έντρομοι πως ένα από αυτά, το οδηγούσε ένας εμφανώς ανήλικος αλλοδαπός.

Όπως ήταν λογικό ο μικρός δεν διέθετε δίπλωμα αλλά όπως έγινε γνωστό, ούτε και καλές ικανότητες οδήγησης

Ωστόσο το σοκ για τους αστυνομικούς δεν τελείωσε εκεί. Όταν τον έβγαλαν από μέσα και έψαξαν το αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, 8 αλλοδαπούς, ηλικίας από 19 έως 51 ετών, ενώ και ο ίδιος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Στη συνέχεια και αφού συνήλθαν από το σοκ, κατάσχεσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ που κουβαλούσε ο ανήλικος διακινητής, 10 κινητά τηλέφωνα και 14 κάρτες SIM.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Επομένως, φαίνεται πως πολλοί ανήλικοι «μετανάστες» που περνάνε στη χώρα μας, μόνο αθώοι δεν είναι! Μέχρι σήμερα ξέραμε για ενήλικους διακινητές, να όμως, που στο κόλπο μπαίνουν από μικροί και «αθώοι» ανήλικοι.

Θυμίζουμε πως αυτά τα ανήλικα παιδιά θα βρεθούν στα ίδια θρανία και τα προαύλια με τα Ελληνόπουλα.


.
 (φώτο: Eurokinissi)


 Πηγή