23 Ιουνίου 2015

Αντι για Ρήξη κάνει κωλοτούμπα η κυβέρνηση. Η ζωή της θα είναι μικρή.







Ολα δείχνουν οτι ο  Αλέξης Τσίπρας δεν πρωτοτύπησε όπως είχε υποσχεθεί .

Πέντε μήνες ο λαός έζησε το εφιάλτη της διαπραγμάτευσης " του σούρτα φέρτα " στις Βρυξέλλες απο έκτακτη  συνοδο κορυφής σε  γιουρογκρούπ και πάλι... απο την αρχη χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ισως ακριβώς λόγο  αυτών των πολλών συναντήσεων - συνεδριάσεων , οι οποίες ενθάρρυναν τούς δανειστές Ο σκληρός διαπραγματευτής  κανει δυο τρείς συναντήσεις.  

Η πεντάμηνη αυτή αγωνία με κάποα διαλείμματα " εθνικής περίφάνειας" ήταν μεγαλύτερη σε ένταση απο ολη την προηγούμενη μνημόνιακή  πενταετία.

 Και νά που μετά απο πέντε μήνες εφιαλτικής αγωνίας φθάνουμε ένα βήμα πριν την υπογραφή μνημονίου απο τον ΣΥΡΙΖΑ μέ αλλό όνομα.

Εγιναν μικρά θετικά βήματα, -  τραγικά μικρά, σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις  Ο λαός εμπιστέυτηκε την κυβέρνηση και είναι ένα βήμα πριιν προδοθεί και απο αυτη την κυβέρνηση όπως έγινε και με τις προηγούμενες . << Η Ελπιδα Ερχεται >> δέν ήρθε

 Ο λαός απο τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε απαλλαγή απο την Τρόικα - Θεσμούς  τα μνημόνια- συμφωνία περίμενε την Ρήξη, αν οι δανειστές επέμεναν στίςεξωφρενικές  απαιτήσεις τους και όχι την κωλοτούμπα  και την υποταγή σε αυούς,  όπως διαφαίνεται στη νέα συμφωνία- νέο μνημόνιο  που πέρασε στη χθεσινή σύνοδο κορυφής .

 Η υπόλοιπη ζωή της κυβέρνησης θά είναι μικρή,  ο λαός που πληγώνεται επαναστατεί και αυτός ο λαός , ο ελληνικός λαός,  έχει ξεπεράσει τα όρια του.

 Η κύβέρνηση μέ τις προτάσεις της προς τους δανειστές,  πιστέυει οτι απο έναν εξαθλιώμένο λαό θα εισπράξει σε ένα δεκαοχτάμηνο απο φόρους  8 δίς ευρώ. Ιδια λογική ..... τελικά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις .




 fyllokaiftero1.blogspot.com

Λαπαβίτσας: Δεν περνάει το νέο μνημόνιο, να φύγουμε από το ευρώ

Λαπαβίτσας: Δεν περνάει το νέο μνημόνιο, να φύγουμε από το ευρώ



Λίγες ώρες μετά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες και την διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας μιλάει στην γερμανική εφημερίδα Zeit και διαμηνύει ότι δεν θα γίνουν δεκτά νέα μέτρα λιτότητας και συνηγορεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ.
Όταν ερωτάται τι πιστεύει για τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης απαντά ότι υπάρχουν Κάποιες προτάσεις που δεν είναι γνωστές ούτε στον ίδιο αλλά οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις είναι κυρίως μέτρα λιτότητας τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των πολιτών και αυτό δημιουργεί πολιτικά προβλήματα.
Όταν ερωτάται τι εννοεί ακριβώς απαντάει: «Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι από τα αριστερά είτε όχι είναι πολύ σκεπτικοί για να αποδεχθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πως θα το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους;»
Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές απαντάει ότι έχει παραγίνει αυτή η συζήτηση και ότι το μονο που μπορεί να πει είναι όχι στα μετρα λιτότητας. Το πακέτο μέτρων πρέπει να είναι στην σωστή κατεύθυνση.
Ο κ. Λαπαβίτσας λέει ακόμα ότι δεν θα εκπλαγεί αν δεν υπάρξει συμφωνία στο τέλος της εβδομάδας. Και προσθέτει ότι αυτό θα γίνει επειδή οι Έλληνες δεν θα θέλουν να συμβιβαστούν. Οι δανειστές ζητούν πλήρη υποταγή.
Όταν ερωτάται τι θα σημαίνει μια ρήξη για την Ελλάδα απαντά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο τραπεζικό σύστημα.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η Ελλάδα πολύ απλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τα κριτήρια του ευρώ. Είναι προφανές. Η χώρα καταρρέει. Αυτό που επιχειρούν να φορτώσουν στις πλάτες των πολιτών είναι πραγματικά τρομακτικό. Αν υπήρχε συναίσθηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα είχαμε αναζητήσει νωρίτερα άλλες λύσεις.
Όταν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος αν εννοεί έξοδο από το ευρώ απαντάει:
«Ναι, να βγούμε από το ευρώ έτσι ώστε να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία».
Όταν του επισημαίνεται ότι 70% των Ελλήνων δεν θέλουν έξοδο από το ευρώ απαντάει ότι το πρόβλημα δεν είναι η πλειοψηφία του λαού αλλά τα υψηλά στρώματα. Η ελίτ της Ελλάδας είναι χρεοκοπημένες από Κάθε άποψη. Οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ηγηθούν, δεν έχουν οράματα δεν έχουν ευθύνες. Αλλά ελέγχουν την κοινή γνώμη και κυρίως τα ΜΜΕ.
  tribune.gr








Ο Μίκης στέλνει μήνυμα στον Αλέξη :" Μην πας όπου οι προκάτοχοί σου."


Μην πας όπου οι προκάτοχοί σου...

"Όταν ασκείς πίεση σε έναν λαό, τότε αυτός κάποτε σηκώνεται", δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης και στέλνει το μήνυμα "σ' αυτούς που...
θέλουν να μας στήσουν στον τοίχο".
 Σε εκτενή συνέντευξη για τη ζωή και το έργο του στο ένθετο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα "να μην πάει στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους του".

"Η Ευρώπη, η οποία διευθύνεται από το χρήμα, μου φαίνεται εν τω μεταξύ σαν μια τεράστια αράχνη και ο καθένας ο οποίος πέφτει στα δίχτυα της είναι χαμένος. Εμείς οι Έλληνες έχουμε καταφέρει πολλά", τονίζει ο διάσημος συνθέτης και προσθέτει: "Από την αρχαιότητα είναι έτσι: η προδοσία ήρθε συχνά από μέσα. 
Οι προκάτοχοι της σημερινής κυβέρνησης τα υπέγραψαν όλα, πούλησαν τα ελληνικά ασημικά και μας είπαν ότι ο Σόιμπλε είναι ο αρχηγός. Τώρα εναπόκειται στον Αλέξη Τσίπρα να τα πάρει πίσω. Ελπίζω ότι δεν θα πάει στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους του".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συμμετοχή του πλέον σε μαζικές κινητοποιήσεις, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται στην τελευταία διαδήλωση που συμμετείχε, στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, στην οποία βρέθηκε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο. "Εκείνος περπατούσε, εγώ ήμουν στο αμαξίδιο. Ξαφνικά βρεθήκαμε μέσα στο πλήθος, όπως πρέπει και να συμβαίνει, όταν συμμετέχεις σε μια διαδήλωση. Ήταν κατά της πολιτικής λιτότητας, η οποία μας έσπρωξε στην δυστυχία. Σήμερα είμαστε πάλι εκεί όπου ξεκινήσαμε μετά την Χούντα: στο μηδέν. Μετά έγινε αναταραχή. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και εγώ δέχτηκα μια γερή δόση στο πρόσωπο, διότι είχα σηκωθεί και έπεσα πίσω στο αμαξίδιό μου. Νεαροί που ήθελαν να βοηθήσουν μου φόρεσαν μια μάσκα οξυγόνου, αλλά ήταν πολύ αργά. Τα πνευμόνια μου έπαθαν μεγάλη ζημιά και έπρεπε να μείνω επί εβδομάδες στο κρεβάτι, δεν είμαι πλέον ο παλιός Μίκης", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αναζήτηση της αρμονίας, τόσο στη μουσική όσο και στη ζωή, ο Μίκης Θεοδωράκης εξηγεί ότι κάποτε η ζωή μας είχε έναν φυσικό ρυθμό, τον οποίο έχουμε χάσει, ενώ βυθιζόμαστε σε μια τεράστια διακίνηση χρήματος και σε έναν καταιγισμό πληροφοριών. "Χάνουμε τον ανθρωπισμό, την ανθρωπιά μας. Διψάμε λοιπόν για αυθεντική αρμονία, όχι για αυτήν που έρχεται ως ψευδαίσθηση. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν την δυσαρμονία και να αναγνωρίζουν την ψεύτικη αρμονία", σημειώνει και, απευθυνόμενος στην πολιτική, τονίζει ότι "είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να δημιουργείς καταστάσεις ψεύτικης αρμονίας"...









Ποιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν Ψηφίζουν τη νέα συμφωνία - " το νεο μνημόνιο"...


Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την δημοσιοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, άρχισαν τα πρώτα "όχι" από βουλευτές...
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, δήλωσε ότι η πεντάμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν πέτυχε και η... συμφωνία, με αυτό το πακέτο μέτρων, θα πρέπει να βρει ανάχωμα στους Έλληνες βουλευτές- καθώς και ότι δεν ξέρει αν το πακέτο μέτρων που έρχεται μπορεί να το δεχτεί προς εφαρμογή μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Παράλληλα, έχει δηλώσει ότι προσωπική του άποψη είναι ότι «δεν ψηφίζονται αυτά τα μέτρα. Αυτή είναι η άποψή μου. Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή».
Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ότι δεν θα ψηφίσει καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές» και σημείωσε πως τα μέτρα που περιλαμβάνει η επερχόμενη συμφωνία απέχουν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιβαρύνουν οριζόντια όλα τα εισοδήματα. Για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε πως είναι ανοικτή η κατάργησή του και ως αντιστάθμισμα έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά η φορολογική ελάφρυνση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, χωρίς, ωστόσο, αυτά να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βουλευτής Καστοριάς, έγραψε το ακόλουθο tweet:
Το There Is No Alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς...

Επίσης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης υποστήριξε ότι πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση είναι εγκλήματα και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή. Παράλληλα, δήλωσε σίγουρος ότι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα σε ένα νόμο σε ένα άρθρο.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε και ο Στάθης Λεουτσάκος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να δούμε συνολικά τα μέτρα και το τι θα προβλέπεται για την ελάφρυνση χρέους. Από πλευράς του, ο Κώστας Λαπαβίτσας εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή νέα μέτρα λιτότητας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ.

Επικριτική στάση κράτησε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook:
Δεν έχουμε δικαίωμα να ματαιώσουμε τις προσδοκίες του λαού μας ολοκληρώνοντας αυτό που άφησαν πίσω τους μνημονιακοί.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όρος επιβίωσης, αξιοπρέπειας και ανασυγκρότησης της χώρας είναι η απαλλαγή από το μνημονιακό καθεστώς.




sibilla

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από συνταξιούχους - διαμαρτυρία κατα της κυβέρνησης και της νέας συμφωνίας (Photos)

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από συνταξιούχους και ΠΑΜΕ-Απεργία την μέρα ψήφισης της συμφωνίας; (Photos) - Media


Μαζικότατη και η σημερινή πορεία, του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου κατά της συμφωνίας και των συνταξιούχων κατά των περικοπών, στο κέντρο της Αθήνας.
Η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων κατά των νέων περικοπών στις συντάξεις τους, ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, όμως καθώς συνέπεσε με την… σχεδόν συμφωνία της κυβέρνησης, ενώθηκε με την συγκέντρωση που κάλεσε εσπευσμένα το ΠΑΜΕ κατά της διαπραγμάτευσης, σχηματίζοντας ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι, που κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη την οδό Πανεπιστημίου.
Η συγκέντρωση κατευθύνθηκε έπειτα από σύντομες ομιλίες με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Στην συγκέντρωση των συνταξιούχων και του ΠΑΜΕ, συμμετείχε και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ήδη μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, με ομιλία του γραμματέα του.








Κλιμάκωση με απεργία την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ έχουν ήδη καταθέσει αίτημα για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας, ώστε να καλέσει σε γενική πανεργατική απεργία, την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών.
Η απάντηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αναμένεται τις επόμενες ώρες.




topontiki.gr