18 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρα, γιατί γελάς συνέχεια; Μας κοροϊδεύεις;




 Της Ελένης Καζαντζή


Αλήθεια, αναρωτιόμαστε. Γιατί γελάς συνέχεια; Μας κοροϊδεύεις;
Λες, καλά σας την έφερα κορόιδα!
Με πιστέψατε; Χα, χα, χα, γελώ!
"Sponsored links"
Ξεκαρδίζομαι!
Γι’ αυτό γελάς;
Αλήθεια γιατί γελάς;
Το βρίσκεις αστείο; Που σε κουβάλησε ο λαός και ο χώρος σου στις πλάτες του και συ τους έπαιξες μια και τους έριξες στον τάφο;
Και τώρα σα βρικόλακας κρατάς την ταφόπετρα και περιμένεις την Κυριακή χασκογελώντας;
Αλήθεια γιατί γελάς;
Έχεις εσωτερική ευτυχία με τα καμώματα σου, η οποία ευτυχία σου εκφράζεται δια του γέλιου;
Αλήθεια γιατί γελάς;
Γελάς, όταν ένα ολόκληρος λαός υποφέρει; Γελάς με την δυστυχία του άλλου;
Υπάρχουν τέτοιοι τύποι στην ζωή σαν και σένα που γελούν με τον πόνο του άλλου.
"Sponsored links"
Αυτούς όμως τους περιφρονούμε αφάνταστα. Τους θεωρούμε ανθρωπάκια.
Γιατί γελάς αλήθεια;
Γιατί έκοψες την ελπίδα πριν καλά – καλά ανατείλει. Γιατί μας πρόδωσες;
Γιατί εξαπάτησες την αριστερά που ήταν τίμια και καθαρή μέχρι που τη λέρωσες;
Γελάς, γιατί έγινες συνεργάτης των δυναστών, επομένως και συ ως συνεργάτης νοιώθεις μεγάλος;
Γι’ αυτό γελάς;
Αλήθεια, αναρωτιόμαστε που βρίσκεις το αστείο και γελάς.
Γελάς, γιατί παρέλαβες μια ποδοπατημένη πατρίδα για να τη σηκώσεις και συ την πατάς στο κεφάλι και την αποτελειώνεις;
Γελάς, και ζητάς να σε ψηφίσομε πάλι και ανερυθρίαστα δηλώνεις για να εφαρμόσεις την συμφωνία; Δηλαδή το μνημόνιο;
Το 3ο χειρότερο απ’ όλα; Αυτό που ψήφισα με ψήφους του κατεστημένου όπως λες τώρα δηλαδή ΠΑΣΟΚ – Ν. Δημοκρατία.
Γελάς, γιατί είσαι αδίστακτος; Γιατί δεν έχεις κανέναν ηθικό ενδοιασμό;
Γιατί μεταπηδάς απ’ την μια στιγμή στην άλλη απ’ το ένα άκρο στο άλλο;
Γιατί ποδοπάτησες ένα ηχηρό δημοψήφισμα;
Γιατί έγκρουψες, στραγγάλισες με τα χέρια σου ένα ηχηρό ΟΧΙ του 62%.  Γι’ αυτό γελάς; Λες, ποιος είμαι εγώ; Είμαι μεγάαλος. Γράφω στα τέτοια μου το δημοψήφισμα. Εδώ δεν το τόλμησε ο Βασιλιάς ν’ αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όταν, τον καθαίρεσαν και το ‘κανα εγώ στο πίτσι –φυτίλι. Αυτό σκέφτεσαι και γελάς; Νοιώθεις μεγάαλος;
Σκέψου, ξεπέρασες σε αναισχυντία, σε ξεδιαντροπιά, σε ξετσιπωσιά ακόμα κι αυτόν τον εκπρόσωπο του πιο απολυταρχικού θεσμού που είναι η βασιλεία.
Είσαι πιο απολυταρχικός, αδιαφορείς για τις αποφάσεις του λαού πιο πολύ και απ’ τον πρώην βασιλιά. Ακόμα και αυτός ο Βαυαρός πρώην βασιλιάς σεβάστηκε και δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε τότε.
Γελάς, γιατί 7 μήνες μας δούλευες;
Σκεφτόσουν για το λαό που υπέφερε και ήλπιζε: «Όσο πιο πολύ αργώ τόσο οι χάνοι θα πιστέψουν πως παλεύω και ζορίζομαι. Και έτσι όταν θα υπογράψω τις εντολές των δυναστών θα έχω τους 7 μήνες άλλοθι».
Αυτό σκέφτεσαι και γελάς;
Και ξεκαρδίζεσαι;
Γιατί γελάς;
Γιατί μόλις υπέγραψες αντί να βγεις και να καταγγείλεις το μνημόνιο την πίεση που λες ότι υπέστης, να είσαι θλιμμένος για την μεγάλη καταστροφή που έφερες, να νοιώθεις ντροπιασμένος για κάτι που έκανες χωρίς να το θέλεις να νοιώθεις στις πλάτες σου το βάρος της πράξης σου, αντί να είσαι συντετριμμένος, σκυφτός και ντροπιασμένος να ζητήσεις συγνώμη απ’ τον Λαό βγήκες στητός και καμαρωτός και υπερασπίστηκες το μνημόνιο.
Δεν θα ξεχάσομε ποτέ το σοκ που νοιώσαμε ακούγοντάς σε:
«Βγαίνομε στις αγορές βγαίνομε στην ανάπτυξη»
Καρμπόν ο Σαμαράς 12 + 5 τότε, το βράδυ των εκλογών που βγήκε πρωθυπουργός.
Γελάς, γιατι νομίζεις πως μπορείς να μας πλασάρεις το παλιό για νέο; Μα στην πολιτική νέο δεν χαρακτηρίζεται απ’ τον χρόνο που δημιουργείται αλλά απ’ τη πολιτική που κουβαλά και συ κουβαλάς μνημόνια.
Είσαι το παλιό, το παλιό, το παλιό το επαχθές.
Ένα με το μνημόνιο το επαχθές!
Είσαι όλο το κατεστημένο,  που έστησες, είσαι το παλιό, το καταδικασμένο στην συνείδηση μας.
Αλήθεια, πες μας, γιατι θα τρελαθούμε. Γιατί  γελάς;
Γιατί μπορείς ακόμα και τη τελευταία στιγμή να μας κρύβεις την ΥΠΟΘΗΚΗ που έβαλες για να σου δώσουν το ενυπόθηκοδάνειο των  50 δις;
Τι υποθήκευσες;
Μήπως την Κρήτη, την Γαύδο και την Γαυδοπούλα και ότι υπάρχει στις θάλασσες τους; Όχι βέβαια τα χημικά του πλοίου που κυνήγησε ο Δασκαλογιάννης σου  – τι ντροπή για τον ήρωα  η προσομοίωση – ο Πολλάκης;
Τι έβαλες υποθήκη Τσίπρα;
Πες μας, τι υποθήκευσες για ενυπόθηκο δάνειο των 50 δις;
Γιατί γελάς; Επειδή κρατάς την ταφόπετρα και ελπίζεις πως θα μας αποτελειώσεις την Κυριακή; Την Κυριακή την ψήφο μας θα την καρφώσομε στην καρδιά του βρικόλακα.
Και βρικόλακας είσαι συ. Είσαι το νέο βαμπίρ.

agonas kritis.gr

Δείτε βίντεο : Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ





 Ο Αλέξης Τσίπρας μιμείται τον Ανδρεα Παπανδρέου είναι απίστευτή η πολιτική απάτη σε βάρος του λαού ,
αφού λέει σχεδόν τα ίδια λόγια που έλεγε πριν 20 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου στίς πολιτικές προεκλογικές  του ομιλίες.

Δείτε το Βίντεο που παρουσιάζει διαδοχικά την ομιλία Τσίπρα και Ανδρέα Παπανδρέου.






fyllokaiftero1.blogspot.com

Αλέξη είσαι ένας θλιβερός πολιτικός απατεώνας χωρίς προηγούμενο



 Του Μανώλη Μάνου


Αλέξη, είσαι ένας θλιβερός πολιτικός απατεώνας χωρίς προηγούμενο, ερμείνευσες το ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ κάτι το οποίο δεν έκαναν ούτε οι χούντες ανα τον κόσμο.

 Το χειρότερο για τον ελληνικό λαό  είναι οτι είσαι απίστευτα θρασύς- ψεύτης όσο και πολιτικά  αισχρός, ώστε να συνέχίζεις προεκλόγικά να παρουσιάζεις την νύχτας σου για ημέρα,  ο λαός το έχει αντιληφθεί.

Τώρα πλέον σε στηρίζει το " παλιο του Σαμαρά αυτη η μερίδα του λαού η τύπου " Κωλονάκι " 

Διέλυσες τον ΣΥΡΙΖΑ της αρίστεράς και έκανες τον δικό σου ΣΥΡΙΖΑ.

Είχες σχέδιο να παρουσιάσεις "το πήγαινε έλα" στίς Βρύξέλες- στο Βερολίνο και τους εναγκαλισμούς - τα χαμόγελα με την Μέρκελ,   ώς διαπραγματεύσεις (ο σωστόςκαι ικανός  διαπραγματευτής διαπραγματεύεται σε σύντομο χρόνο για να είναι αποτελεσματικός) έτσι  πρόδοσες τον λαό και  διπλά εμάς που σε στηρίξαμε, - και όσους σε στήριξαν απο τον λαό,-το 35% και το 62% του ΟΧΙ. 

Εκανες αυτές τις στημένες  εξπρές εκλογές της 20ης Σεπτεβρίου 2015,  για να καλύψεις το σχέδιο υποταγής σου στην τρόικα και την Μέρκελ, ενω χρησιμοποιείς ως άλλοθι το σχέδιο δήθεν του Σόιμπλε για Grexit.

Απο που να αρχίσει κανείς ,και που να τελειώσει με τα απύθμενα ψεύδη σου , το θράσος σου ξεπερνά κάθε όριο όσο είναι και η δειλία σου μπρός στην Μέρκελ και τον Σόϊμπλε.

Το να κάνεις ένα βήμα εξω απο το καλα φυλασόμενο Μαξίμου απο τα ΜΑΤ που θα καταργούσες ίσοδυναμεί.. και το ξέρεις ,με ...την  ανάσταση των 13.0000 αυτόχειρων νεκρών των τεσσάρων μνημονιών ( των δυο εκ των οποίων φέρουν την υπογραφη σου)  .

Σύντομα οι τοκογλύφοι  εντολείς σου θα σε "τελειώσουν " αφού τελειώσεις την " βρώμικη"  δουλειά  της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης και υποδούλωσης  του λαού που βέβαια ξεκίνησε ο πρωτος των γενοκτόνων της Ελλάδος Γ.Α.Π-Γιωργος Παπανρέου .



Νέος σεισμός στην Φλώρινα 3,2 R

Νέα  σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (χθές18/9/2015) στις 22.53’, με το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλώρινας μετάξύ Ανταρτικού - Πρασινου- Κώττα- Μελά   .
 
Το εστιακό βάθος του σεισμού  ήταν στα 5,5  χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε  αισθητός στην πολη της Φλώρινας και εντονότερα στη πολη της Καστοριάς καθώς και στην  ευρύτερη  περιοχή των δυο νομών.
 

Δείτε το επίκεντρο του σεισμού στον χάρτη :








Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε νεοαρχηγικό κόμμα του συστήματος


Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε νεοαρχηγικό κόμμα του συστήματος
Επιμέλεια: Μανώλης Μάνου

Για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε «ότι προσομοιάζει με κόμμα του συστήματος» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Θεσσαλονίκη



«Μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα, όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας» τόνισε ενώ σε αντίστιξη είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα «δεν είναι το κόμμα του Λαφαζάνη, είναι μια συλλογική, δημοκρατική πολιτική δύναμη».

«Το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης είναι παραπλανητικό διότι και οι δύο έχουν το ίδιο πρόγραμμα που είναι το νέο μνημόνιο» επεσήμανε ακόμη ο κ.Λαφαζάνης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι επιχείρησε να ξεκολλήσει τον όρο-ρετσινιά «δραχμιστές». «Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές, άλλοι είναι ευρωλάγνοι. Το νόμισμα δεν είναι φετίχ, ούτε θρησκεία, ούτε όραμα» υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης.

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ΛΑΕ θα είναι η «μεγάλη θετική έκπληξη» των εκλογών ενώ υποστήριξε ότι οι βουλευτές που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν «παράδειγμα ανιδιοτέλειας». «Δεν θέλουμε αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός για μας οι καρέκλες, η κυβερνητική εξουσία» είπε με έμφαση.

Μίλησε για «γερμανική δικτατορία στην Ευρωζώνη» και επανέλαβε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ηττήθηκε, παρά τη «μνημονιακή στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια νέα Βάρκιζα, ένα νέο Λίβανο, δεν πρόκειται να λιποτακτήσουμε, να διαψεύσουμε τις ελπίδες». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε τις θέσεις κόμματος για διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, είπε όχι στο «ξεπούλημα» των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της άμεσης και πλήρους κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών.

Το λάθος του Γλέζου

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση για «ιερό αγώνα ανατροπής των Μνημονίων» έστειλε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος.
Μάλιστα, όπως εξήγησε επρόκειτο να είναι παρών στη συγκέντρωση, αλλά από δικό του λάθος, έγινε μπέρδεμα και δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη.

 
 
 
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr

Ο Γ.Βαρουφάκης στηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα

 


Ο Βαρουφάκης στηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα #eklogesERT
Την στήριξή του στην Λαϊκή Ενότητα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επίσης καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κόμματα -πλήν της Χρυσής Αυγής- «τα οποία απορρίπτουν την λογική που θεωρεί δεδομένο πως η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας περνά μέσα από την «βέλτιστη» εφαρμογή του 3ου Μνημονίου».Στη δήλωσή του αναφέρει:
«Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό:
* Πρώτον, την ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των ελλήνων (υπό καθεστώς μιντιακής τρομολαγνείας και κλειστών τραπεζών) σε αδιέξοδα, ταπεινωτικά, παράλογα Μνημονιακά προγράμματα.
* Δεύτερον, την νομιμοποίηση της Συνθηκολόγησης που ακολούθησε με την υπογραφή του αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ου Μνημονίου.
Υποστηρίζει ότι «Το 3ο Μνημόνιο είναι απολύτως μη βιώσιμο και, το χειρότερο, στερεί την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι) τα εργαλεία για να προβεί στην ρήξη με την ολιγαρχία και την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση (βλ. διατήρηση στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και μετά, κατάργηση ΣΔΟΕ και υπαγωγή του στην υπό την τρόικα ΓΓΔΕ, δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας που θα ελέγχεται – ακριβώς όπως το ΤΧΣ – από το Euro Working Group, εδάφιο στο ψηφισμένο από την Βουλή Μνημόνιο με το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση να συμφωνεί για το κάθε τι με τους θεσμούς – χωρίς να υπάρχει ανάλογη δέσμευση των θεσμών να συμφωνούν με την ελληνική κυβέρνηση κλπ κλπ)».
Καταλήγει με την προσωπική του στάση: «Όσο για την προσωπική μου στάση, και δεδομένου ότι ψηφίζω στην Β’ Αθηνών, θα στηρίξω με την ψήφο μου δύο ανθρώπους που, στην διάρκεια της κυβερνητικής μας συνεργασίας (και ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες μας) με εντυπωσίασαν με το ήθος τους, την εργατικότητα τους και, ιδιαίτερα, με την συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας επί των υπουργείων μας: Την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο».








 #eklogesERT

Η Θεανώ Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εντός των capital controls

  07:15:00 μ.μ. Η Θεανώ Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εντός των capital controls.H απάντηση.
fotiouefap-politika

Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω των «πενιχρών» δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφάπαξ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε σε προσωπικό επίπεδο η υπουργική θητεία της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίας Θεανώ Φωτίου, αφού, πριν αποχωρήσει από τη θέση της και εν μέσω capital controls, πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ.
Και αυτό, ενώ χιλιάδες είναι οι Έλληνες συνταξιούχοι, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω των «στενεμένων» δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφάπαξ.
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της ιδιαίτερα τυχερό, αφού η καταβολή εφάπαξ έχει «παγώσει» από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000. 

Παράλληλα, ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πολλές φορές τα δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια. 
Απάντηση με ύβρεις από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Στο δημοσίευμα για τη Θεανώ Φωτίου απάντησε με τις συνήθεις ύβρεις και συκοφαντίες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το «Πρώτο ΘΕΜΑ» για ψεύδη. Από το περιεχόμενο, όμως, της ανακοίνωσης, δεν προκύπτει κανένα ψευδές στοιχείο, αλλά ούτε και καμία κατηγορία, στο δημοσίευμα. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός πήρε το εφάπαξ στις 21/7/2015, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο που έχει στην κατοχή του και δημοσιεύει το «Πρώτο ΘΕΜΑ». Προφανώς, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναζήτησε την ευκαιρία, για να υπενθυμίσει τα σημαντικά «επιτεύγματα» της κυρίας Φωτίου. Καθώς φαίνεται, έχουν αρχίσει να χάνουν την ψτχραιμία τους...

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Οι θύλακες της διαπλοκής, με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρήκαν άλλο στόχο: τη Θεανώ Φωτίου, την τέως αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή.  Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του "αποκαλυπτικού άρθρου" ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους.

Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο. Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος. Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη... 
Δείτε εδώ την απόφαση για το εφάπαξ της κυρίας Φωτίου

FWT01

FWT022
Φωτίου: Συνταξιοδοτήθηκα το 2013 και πήρα το εφάπαξ πριν από δύο μήνες
2360386
Σημερινά δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου έλαβε εφάπαξ από την θητεία της στο Δημόσιο ύψους 69.367 ευρώ τον Ιούλιο, εν μέσω capital controls, την ώρα που η διαδικασία ''έχει παγώσει'' για πάνω από 62.000 δημόσιους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα την θέλουν να έλαβε τοεφάπαξ της με απόφαση του Ταμείου Προνοίας των δημοσίων υπαλλήλων με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2015, εν μέσω μιας περιόδου με μεγάλες καθυστερήσεις που μπορεί να φτάσουν και τα πέντε χρόνια.
Η ίδια με δηλώσεις της στο newpost τονίζει ότι δεν έγινε καμία παραχώρηση λόγω της ιδιότητάς της, αφού έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και δύο χρόνια.
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 67 ετών-πριν από δύο χρόνια δηλαδή καθώς τώρα είναι 69 ετών-και αυτομάτως, όπως γίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ της, το οποίο της δόθηκεμέσα στο χρονικό διάστημα που μπορεί να δοθεί σε όλους. 
Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου στο newpost: 
Είμαι πραγματικά έξω φρενών. Δεν ξέρω που μπορεί πια να φτάνει αυτή η λάσπη. Πήρα μετά από 41 χρόνια και σύνταξη το 2013 και την ίδια στιγμή της αποχώρησής μου, κινητοποιήθηκε η διαδικασία για να λάβω και το εφάπαξ, όπως γίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Πέρασαν δύο χρόνια από τότε και τον Ιούλιο εκταμιεύτηκε το ποσό. Δεν καταλαβαίνω που υπάρχει το σκάνδαλο. Μήπως σήκωσα αυτά τα χρήματα εν μέσω capital controls και δεν το ξέρω; Να σας απαντήσω : 'Οχι. 
Η κ. Φωτίου καταλήγει:
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι αθλιότητες. Δεν θα με χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο. Ο λαός ξέρει ποια είμαι, ξέρει τους αγώνες μου και θα το αποδείξει την Κυριακή. 

Τα 30 μέτρα που θα έρθουν μετά τις εκλογές - Δεν γλιτώνει κανείς από το φορολογικό «τσουνάμι» ακραίου σοκ μετά το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα


Επιμέλεια: Μανώλης Μάνου


















Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» με τα φορολογικά «δεινά» που θα έρθουν από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο του 2016

Τεκμήρια - καρμανιόλα για εισοδήματα, αυτοκίνητα και κατοικίες, εφόδους της Εφορίας στα σπίτια και την έδρα των φορολογουμένων, μονιμοποίηση του «κεφαλικού φόρου», και νέες επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων και ενοικιαστές κρύβει ο μετεκλογκός λογαριασμός.

Πρόκειται για τη νέα «καταιγίδα» μέτρων που θα έρθει από τον Οκτώβριο και δυστυχώς για όλους εμάς δεν θα σταματήσει εδώ αλλά θα πάει και παρακάτω…

Ειδικά στο κομμάτι των φόρων η μνημονική «λαίλαπα» θα συνεχιστεί και το 2016, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο με το νέο «μοντέλο» φορολογικών ελέγχων που θα τεθεί σε ισχύ.
Τον Δεκέμβριο του 2016 η «αυλαία» θα κλείσει με το δεύτερο «κύμα» κατάργησης των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου.

Μόνο το «πακέτο» με τα προαπαιτούμενα που έχουν ψηφιστεί αλλά και θα αυτά που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια προδιαγράφουν για ένα «καυτό» χειμώνα.

Μία «πρώτη γεύση για αυτά που θα ακολουθήσουν θα δίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2016-2019 στο οποίο θα περιγράφονται μέτρα και πολιτικές που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η σταδιακή αύξηση του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% σε 20% για το 2016 και 26% για το 2017, η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα εισοδήματα από ενοίκια (ο χαμηλός για εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 15% από 11% και ο υψηλός από 33% σε 35% και το «κούρεμα» των φορολογουμένων που δικαιούνται επίδομα πετρελαίου θέρμανσης με στόχο τη μείωση της δαπάνης στο μισό.

Από την άλλη, η προηγούμενη κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στους συντελεστές του φόρου.
Στον τομέα των ακινήτων η μείωση των αντικειμενικών τιμών μετατίθεται για το 2017, ενώ από το κείμενο του νέου Μνημονίου δεν γίνεται το παραμικρό σχόλιο για αλλαγή στον εισπρακτικό στόχο του ΕΝΦΙΑ.

Αντιθέτως, ενόψει μάλιστα των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες, υπάρχει δέσμευση προσαρμογών στους συντελεστές του φόρου, ώστε να συνεχίσει να αποδίδει 2,650 δισ. ευρώ.

Κάτι που σημαίνει ότι το βαρύ αυτό φορτίο του φόρου θα συνεχίσουν να το σηκώνουν οι ιδιοκτήτες έως και το 2018, οπότε λήγει το συγκεκριμένο Μνημόνιο.
Αν δεν έρθει άλλο…

Αυτό βέβαια που προκαλεί μεγαλύτερο εντυπωσιασμό είναι ότι οι δανειστές έχουν από τώρα μεριμνήσει έτσι ώστε αν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες να μην πειραχθούν και οι εισπράξεις που συλλέγει το υπουργείο Οικονομικών από τα τεκμήρια που ισχύουν για τις κατοικίες.

Έτσι για το λόγο αυτό η τεχνική ομάδα των θεσμών δεσμεύουν την κυβέρνηση να αλλάξει επί τα χείρω τις «δαγκάνες» των τεκμηρίων προκειμένου με την αυστηριοποίηση τους αυτές να πιάσουν και άλλους φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι για ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρηθείσες κύριες κατοικίες.

Το τεκμήριο υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:
* μέχρι και 80 τ.μ. κύριων χώρων, με 40 ευρώ το τ.μ. ,
* από 81 μέχρι και 120 τ.μ. με 65 ευρώ το τ.μ.,
* από 121 μέχρι και 200 τ.μ. με 110 ευρώ το τ.μ.,
* από 201 έως 300 τ.μ. με 200 ευρώ το τ.μ. και
* από 301 τ.μ. με 400 ευρώ το τ.μ..

Για τον υπολογισμό του τεκμηρίου των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τ.μ., ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας.

Επίσης για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης, από 2.800 έως 4.999 ευρώ το τ.μ., τα ποσά προσαυξάνονται κατά 40% και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και άνω το τ.μ., κατά 70%.

Όταν υπάρχει μονοκατοικία τα ποσά προσαυξάνονται κατά 20%.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο οι αλλαγές στα τεκμήρια θα γίνουν τον Οκτώβριο μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι «θα επανεξετάσει τη λειτουργία της εναλλακτικής ελάχιστης φορολογίας -συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης τυχόν υπαναχωρήσεων-».

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λησμονηθούν τα αυξημένα βάρη τα οποία φέρνει το νέο Μνημόνιο σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εφοπλιστές, ναυτιλιακές εταιρείες, πράκτορες ΟΠΑΠ και φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Από το φορολογικό «τσουνάμι» δεν γλιτώνει ούτε καν η έκπτωση φόρου 2% για όσους εξοφλούν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος, καθώς θα ισχύσει μόνο για φέτος και στη συνέχεια καταργείται.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται και στο μέτωπο των κατασχέσεων, με μείωση του ακατάσχετου ορίου μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, ενώ όπως προκύπτει από τις διατάξεις του νομοσχεδίου η κυβέρνηση ενέδωσε στις πιέσεις των δανειστών για «κούρεμα» της ρύθμισης των εκατό δόσεων.

Αναλυτικότερα, το «πακέτο» με τα φορολογικά «δεινά» που θα έρθουν από τώρα έως και τον Μάρτιο του 2016, προβλέπει τα εξής:


1. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο από τα 66 στα 200 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2015 και στα 330 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2016. Προβλέπονται έσοδα 13 εκατ. ευρώ το 2016, 66 εκατ. το 2017 και 105 εκατ. από το 2018 και μετά.

2. Επαναφορά της προκαταβολής φόρου 55% για τους αγρότες για τα εισοδήματα του 2014 από 27,5% που είχε μειωθεί πρόσφατα.

3. Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες από το 55% για τα περυσινά εισοδήματα σε 75% για τα εισοδήματα του 2015 και σε 100% για τα εισοδήματα του 2016. Συνολικά αναμένονται έσοδα 370 εκατ. ευρώ από αγρότες και επαγγελματίες.

4. Μείωση στο ακατάσχετο όριο μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ. Για τις καταθέσεις το ακατάσχετο όριο μειώνεται στα 1.250 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο αλλά μόνο για ένα πιστωτικό ίδρυμα.

5. Κατάργηση του «προληπτικού» φόρου 26% για συναλλαγές με χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς (π.χ. Κύπρος, Βουλγαρία).

6. Κατάργηση της έκπτωσης φόρου 2% για την εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Πρόβλεψη για 28 εκατ. ευρώ από το 2016 και μετά.

7. Κατάργηση της έκπτωσης επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ.

8. Ετήσια αύξηση 4%, από το 2016 έως και το 2020, στους συντελεστές φόρου και εισφοράς για τα πλοία Α' κατηγορίας που είναι νηολογημένα με ελληνική σημαία και των πλοίων ελληνικών συμφερόντων με ξένη σημαία.

9. Παράταση για τέσσερα ακόμη χρόνια, έως το 2019, της ειδικής εισφοράς σε ναυτιλιακές εταιρείες.

10. Πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Θα μπορεί η κα. Αικατερίνη Σαββαίδου να εκδίδει υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων θα αφορούν θέματα παρατάσεων προθεσμιών για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, χορήγησης ρυθμίσεων και ποινικών διώξεων για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, αρμοδιότητες και καθήκοντα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων από τη γενική γραμματεία του ΣΔΟΕ και κάθε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου. Στη ΓΓΔΕ προστίθενται και 500 νέες οργανικές θέσεις που θα καλυφθούν αρχικά από προσωπικό που υπηρετεί ήδη στο Δημόσιο.

11. Επιβολή ΦΠΑ 23% σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με εξαίρεση την προσχολική αγωγή (η ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από τις 20 Ιουλίου), με προβλεπόμενη αύξηση εσόδων 168 εκατ. το 2015 και 240 εκατ. ευρώ το 2016. Επίσης, το μοσχαρίσιο κρέας κατέρχεται από το 23% στο 13%.

12. Άμεση εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ (θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016), με στόχο 2,650 δισ. ευρώ για το 2015, αλλά παρατείνεται και για φέτος η έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

13.Κατάργηση της απαλλαγής για τα ακίνητα του ΕΟΤ (προβλέπονται έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ) τα οποία πλέον θα φορολογούνται κανονικά. Το μέτρο αφορά μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρούμενα ακίνητα σε πρόσωπα πλην ελληνικού δημοσίου. Καταργείται και η προβλεπόμενη από φέτος απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων ατομικών επιχειρήσεων.

14. Αύξηση φόρου στα ποτά. Ο συντελεστής αιθυλικής αλκοόλης αυξάνεται από 2.450 σε 2.548 ευρώ ανά 100λιτρο άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης.

15. Επί τα χείρω αλλαγές στην ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι αλλαγές αφορούν τόσο στο επιτόκιο όσο και στη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων σε συνάρτηση με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη.

Το επιτόκιο αυξάνεται σε 5% για όλους όσοι έχουν χρέος άνω των 5.000 ευρώ, ενώ για τους μικρο-οφειλέτες καθιερώνονται τρία κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά ώστε να μην ενεργοποιηθεί επίσης επιτόκιο 5%. Συγκεκριμένα:

* Επιτόκιο. Στο 5% (από 3%) για τη ρύθμιση των εκατό δόσεων για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Για φορολογούμενους με χαμηλότερες οφειλές, για να μην ισχύσει επιτόκιο 5% θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη σύμφωνα με το Ε9 είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ και η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

* Απώλεια ρύθμισης. Χάνουν τη ρύθμιση όσοι οφειλέτες δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (ατομικές ή αυτές για τις οποίες υπάρχει ευθύνη καταβολής) μέσα σε τρεις μήνες από την προθεσμία πληρωμής.

* Λιγότερες δόσεις. Καθιερώνεται η δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων, εάν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει την οφειλή του σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες, οποτεδήποτε καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.
16. Αλλαγές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ειδικότερα:

* Μειώνεται το επιτόκιο από το 8% στο 5%, μετά την παρέλευση διμήνου από τη δημοσίευση του νόμου, για νέες ρυθμίσεις και για ανεξόφλητες δόσεις υφιστάμενων ρυθμίσεων.

* Αναστέλλεται για δύο χρόνια η υποχρέωση υποβολής στοιχείων που να αποδεικνύουν τη δυνατότητα καταβολής των δόσεων για χρέη έως 5.000 ευρώ και εγγράφων που να αποδεικνύουν την προσωρινή οικονομική αδυναμία προκειμένου για χρέη άνω των 50.000 ευρώ.

17. Κατάργηση των τελευταίων φοροαπαλλαγών που προστατεύουν τα εισοδήματα.

18. Ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στην φορολογική κλίμακα.

19.Αλλαγές επί τα χείρω στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και εισοδήματα.

20. Καθιέρωση νέων αντικειμενικών τιμών οι οποίες έως τον Σεπτέμβριο του 2016 προβλέπεται να εξισωθούν με τις εμπορικές αξίες, με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017.

21. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για το 2016 και όχι μόνο.
Στο Μνημόνιο ορίζεται ότι «εν όψει τυχόν αναθεώρησης των ζωνών αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα, θα αναπροσαρμοστούν οι φορολογικοί συντελεστές επί της ακίνητης περιουσίας , εφόσον κρίνεται αναγκαίο, για να διασφαλιστεί ότι τα έσοδα από το φόρο ακίνητης περιουσίας το 216 θα ανέλθουν τουλάχιστον στα 2,650 δισ. ευρώ». Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν τρέξει και διασταυρώσεις ανάμεσα στα δεδομένα του Ε9 και του Κτηματολογίου.

22. Σταδιακή αύξηση του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% σε 20% για το 2016 και 26% για το 2017.

23. Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα εισοδήματα από ενοίκια (ο χαμηλός για εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 15% από 11% και ο υψηλός από 33% σε 35%

24. «Κούρεμα» στο μισό από το 2016 της δαπάνης για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

25. Κοστολογημένο σχέδιο για την πλήρη εφαρμογή του πλαστικού χρήματος, κάτι που θα περιορίσει το ρευστό στη χώρα.

26. Κατάρτιση και δημοσιοποίηση λίστας οφειλετών.
Όσοι δηλαδή χρωστούν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερους από τρεις μήνες σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία, θα βλέπουν τα ονόματά τους να δημοσιοποιούνται και να αποκλείονται από την αγορά.
δυνατότητα να βλέπουν άμεσα όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων σε βάθος δεκαετίας.

 27. Επέκταση του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών ώστε οι ελεγκτές να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων σε βάθος δεκαετίας.
Έως τον Νοέμβριο έρχεται και πλέγμα μέτρων για τις αδήλωτες καταθέσεις, με νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη («χωρίς αμνηστευτική διάταξη» όμως, όπως τονίζεται), διαδικασία παροχής πληροφοριών από όλα τα κράτη της Ε.Ε για καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων στο εξωτερικό, καθιέρωση περιουσιολογίου κλπ.


28. Αλλαγές στα πρόστιμα. Έως τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ( τα παλιά) και θα αλλάξουν τα πρόστιμα για τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων.

Οι παραβάσεις αυτές θα αντιμετωπίζονται από σκοπιάς προστίμων ως «απλές αλλά σοβαρές» και θα σχετίζονται με τον ΦΠΑ.

29. Ίδρυση αυτόνομου φορέα εσόδων με αυτόνομο προϋπολογισμό.

30. Έλεγχοι στην έδρα, τις εγκαταστάσεις ακόμη και στα σπίτια των φορολογουμένων ενώ άλλη διάταξη προβλέπει την αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιους πλειστηριασμούς.

Μάριος Χριστοδούλου












www.bankingnews.gr

ΑΙΣΧΟΣ!!!Δες Πως Βόλεψε την Γυναίκα του ο Τσίπρας ΜΙΑ Ημέρα ΠΡΙΝ παραιτηθεί… ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ….


 


Μπορεί η… πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση να ολοκλήρωσε τον κύκλο της και να προετοιμάζεται διασπασμένη για τις επερχόμενες εκλογές, όμως ακόμα και στο παρά ένα απέδειξε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους τους προηγούμενους. Αναφερόμαστε φυσικά στη σύντροφο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, η οποία, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής δημοτικού σχολείου, αποσπάται για ακόμη μία χρονιά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μόλις μία μέρα πριν από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του, ο τέως –πλέον- αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ελάχιστες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του, φρόντισε να υπογράψει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το επόμενο σχολικό έτος. Και, ως εκ θαύματος, στις δύο λίστες με τους συνολικά 82 καθηγητές περιλαμβάνεται και η κυρία Μπαζιάνα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του Αλέξη Τσίπρα και φέτος, αντί να πηγαινοέρχεται από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή, κατάφερε να (ξανα)μείνει στα γνώριμα λημέρια. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, με αριθμό πρωτοκόλλου 133749/Ε1 και ημερομηνία 27 Αυγούστου (Πέμπτη), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών

Υπολογιστών του ΕΜΠ αποσπώνται μόλις δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα.
Αντίστοιχες αποφάσεις για την απόσπαση της συντρόφου του τέως πρωθυπουργού υπήρχαν και για το σχολικό έτος 2013-2014, με υπογραφή του τότε υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και για το σχολικό έτος 2014-2015, με υπογραφή του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.







 kozaninews.gr

Αλέξης: << Αλέκο και μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι " Μίζες " >>

Αλέξης: << Αλέκο και μην ξεχάσης τα μακαρόνια να είναι " Μίζες "
Σατυρικός τίτλος σε ένα σοβαρό θέμα με τεράστιες ηθικές διαστάσεις


Δημήτρης Μαρκόπουλος

Ο Φλαμπουράρης έχει και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ»

Ο πρώην υπουργός κατέχει 650.130 μετοχές της εταιρείας - Για να τον καλύψουν, δικηγόροι και λογιστές του έτρεχαν το πρωί στο Γενικό Μητρώο Εταιρειών - Όμως, απ'την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που κατέθεσαν προκύπτει ότι μέχρι σήμερα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών - Όταν παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο τοποθέτησε μέλος της οικογένειάς του (!) στο ΔΣ


Την ώρα που ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης γύριζε όλο το πρωί από κανάλι σε κανάλι δηλώνοντας πως δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία ΔΙATMHΣΗ ΑΤΕ αποδεικνύεται ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατέχει μέχρι και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ».




Σήμερα το πρωί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων που αφήνουν βαριά εκτεθειμένο τον κ. Φλαμπουράρη, συνεργάτες του πρώην υπουργού πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕ.ΜΗ) για να καταθέσουν τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ», με σκοπό να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός.

Τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν ωστόσο εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.130 μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» όντας ο βασικός της μέτοχος.

Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές αλλά και όπως μας επιβεβαίωσαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Φλαμπουράρη η μεταβολή αυτή που επιχειρήθηκε, ως στόχο έχει να ενισχύσει το νέο αφήγημα περί μεταβίβασης των μετοχών του πολιτικού.
 
Από την κίνησή του αυτή να καταθέσει σήμερα το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» προσπαθώντας να εμφανιστεί κατόπιν εορτής ότι δεν έχει σχέση με την εταιρεία, ο κ. Φλαμπουράρης ουσιαστικά ομολόγησε ότι εξακολουθεί να είναι μέτοχος της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» με ποσοστό 50,01% και 650.130 μετοχές. Άλλωστε μόλις προχθές στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 10672 η εταιρεία καταχώρησε στο ΓΕ.ΜΗ (Γενικό Μητρώο Εταιρειών) την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τροποποιώντας το αρθρο 6 του καταστατικού της ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιό της σε 1.300.000 μετοχές προς ένα ένα ευρώ τη μετοχή.

Αυτό το δεδομένο εξάλλου προκύπτει και από το μετοχολόγιο που κατατέθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου όταν υπέγραψε την ανάληψη της επίμαχης εργολαβίας ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Μπορεί λοιπόν ο τέως υπουργός να ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από την διοίκηση της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, όμως κανονικά ο κ. Φλαμπουράρης παρέμενε βασικός μέτοχος μέχρι και σήμερα το πρωί οπότε και επιχειρήθηκε παρέμβαση που εκθέτει εκ νέου τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση αυτή πολιτικό μέντορα του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ταυτόχρονα κι όπως προαναφέραμε, τη Δευτέρα το πρωί κι ενώ ήταν γνωστό πως η έρευνα μας βρισκόταν σε εξέλιξη (ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή) η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ κοινοποίησε στο ΓΕΜΗ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013! Γιατί ξαφνικά τέτοια βιασύνη; Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον κ. Φλαμπουράρη ενώ η έρευνα μας βρισκόταν σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα της βγήκαν μάλιστα στο φως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου να σπεύσει να καλύψει τα ίχνη των μετοχικών κι επαγγελματικών του δραστηριοτήτων; Με τέτοιες μεθόδους ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι το «νέο» και πως έχει το «ηθικό πλεονέκτημα»;
 
Τα ερωτήματα

 
Σε κάθε περίπτωση και βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα πρέπει να πούμε πως όταν γίνεται μεταβίβαση μετοχών σε μια τεχνική εταιρεία με ιδιωτικό συμφωνητικό ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο, ο πωλητής (άρα ο κ. Φλαμπουράρης) υποχρεούται εντός 3 μηνών και 20 ημερών να καταθέσει τις αλλαγές στην εφορία. Επομένως ο κ. Φλαμπουράρης εάν έχει όντως κάνει τη μεταβίβαση στις 27 Ιανουαρίου 2015 και δεν ψεύδεται θα πρέπει να εμφανίσει το αποδεικτικό της ενημέρωσης προς την εφορία καθώς και τα ανάλογα τραπεζικά παραστατικά. Για να είναι αξιόπιστο λοιπόν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό θα πρέπει να έχει υπάρξει κατάθεση με τραπεζικό τρόπο ή επιταγή. Το συμφωνητικό παράλληλα πώλησης των μετοχών του κ. Φλαμπουράρη οφείλει να αναφέρει ξεκάθαρα τον τρόπο πληρωμής. Εάν δηλαδή αυτός έγινε (κι επιμένουμε στο ΑΝ καθώς ακόμα ουδείς έχει πειστεί για την ακρίβεια των λόγων του κ. Φλαμπουράρη) θα πρέπει να τονίζεται ότι υπήρξαν δόσεις ή αν έχει εξοφληθεί το ποσό εις όλον.
 
Στην περίπτωση που υπάρχουν όμως δόσεις – όπως ο γηραιός πολιτικός ισχυρίζεται – στην καταβολή του τιμήματος, ο πωλητής ακόμα έχει έννομο κι εύλογο συμφέρον. Άρα ο κ. Φλαμπουράρης ακόμα και σήμερα έχει ρόλο στα πράγματα της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ. Για παράδειγμα την παραίτηση του από το δ.σ. της εταιρείας στην τελευταία γενική συνέλευση ποιο διοικητικό συμβούλιο την έκανε αποδεκτή; Συμμετέχει σε αυτό το νέο δ.σ και ο νέος αγοραστής; Ποιος επίσης είναι αυτός ο αγοραστής των μετοχών,καθώς πληροφορίες μιλάνε για τον γιο της συντρόφου του Μιχάλη, ο οποίος φέρεται να έχει ρόλο στα πράγματα.

Ένα κρίσιμο επίσης ζήτημα είναι τι ισχύει με το πιστοποιητικό διαφάνειας του ΕΣΡ που χορηγείται στις κατασκευαστικές εταιρείες. Πως το πήρε η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ; Με ποιο μετοχολόγιο; Ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται εκεί; Πρόκειται για ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις.
 
Τέλος ένα ακόμα ερώτημα για το οποίο οφείλει να μας απαντήσει η αρμόδια ΦΑΕ Αθηνών είναι το ποιος φαίνεται να εκπροσωπεί την ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στο μητρώο της ΔΟΥ και για το αν ο τυχόν αγοραστής των μετοχών Φλαμπουράρη καλύπτεται από το πόθεν έσχες του για μια τόσο μεγάλη αγορά μετοχών.

Αυτό είναι το μετοχολόγιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ

Το μετοχολόγιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και την πληρη διάρθρωση των μετοχών παρουσιάζει το protothema.gr αποδεικνύοντας πως ο κ. Φλαμπουράρης μέχρι και σήμερα παραμένει μέτοχος με ποσοστό πλειοψηφίας 50,01%. Η εταιρεία με τα παρόντα έγγραφα συμμετείχε σε διαγωνισμούς και λάμβανε δημόσια έργα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κ. Φλαμπουράρης πλέον να αρνείται τη συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία.


Πηγή: πρωτο Θέμα

Με ποιο φρούτο θα ρίξετε τη χοληστερίνη 40% σε ένα μήνα

Με ποιο φρούτο θα ρίξετε τη χοληστερίνη 40% σε ένα μήνα
Η LDL χοληστερόλη, γνωστή και ως κακή χοληστερόλη, επικάθεται στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών, προκαλώντας τους στένωση, γι' αυτό και θεωρείται ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Η καθημερινή κατανάλωση ενός φρούτου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την καρδιολογική υγεία των 40άρηδων και των 50άρηδων μέσα σε μόλις ένα μήνα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Όπως έδειξε, όσοι έτρωγαν κάθε μέρα και επί τέσσερις εβδομάδες το συγκεκριμένο φρούτο, παρουσίασαν μείωση της LDL χοληστερόλης τους κατά 40%.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές , η LDL χοληστερόλη μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που κυκλοφορούν στον οργανισμό και να οξειδωθεί.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, που με τη σειρά της προξενεί βλάβες στους ιστούς του σώματος.
«Όταν οξειδωθεί η LDL, λαμβάνει μία μορφή η οποία δίνει το έναυσμα για την έναρξη της αθηροσκλήρωσης ή σκλήρυνσης των αρτηριών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόμπερτ Άρνολντ Ντι Σιλβέστρο, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

«Η μελέτη μας κατέδειξε καταπληκτική δράση εναντίον της οξείδωσης της LDL με μόλις ένα μήλο την ημέρα επί τέσσερις εβδομάδες».

Η διαφορά που παρατηρήθηκε ήταν παρόμοια με αυτήν που εντοπίζεται ανάμεσα σε ανθρώπους με υγιείς στεφανιαίες αρτηρίες και σε άτομα με στεφανιαία νόσο, πρόσθεσε.

Ο καθηγητής ΝτιΣιλβέστρο, ο οποίος μελετά εδώ και χρόνια την επίδραση των τροφίμων στην οξείδωση της LDL, επισήμανε ότι η ωφέλιμη δράση των μήλων ήταν πιο έντονη από αυτήν τροφίμων, όπως το κάρυ, το πράσινο τσάι και οι τομάτες.

Για την μελέτη τους, οι ερευνητές επιστράτευσαν μη καπνιστές, υγιείς ενήλικες, ηλικίας 40-60 ετών, οι οποίοι συνήθιζαν να τρώνε μήλα σπανιότερα από δύο φορές τον μήνα και δεν έπαιρναν διατροφικά συμπληρώματα πολυφαινολών.

Συνολικώς, 16 εθελοντές έτρωγαν καθημερινά και επί τέσσερις εβδομάδες ένα μεγάλο κόκκινο μήλο, 17 έπαιρναν με την ίδια συχνότητα κάψουλες που περιείχαν 194 mg πολυφαινολών και 18 έπαιρναν ένα χάπι με μία ανενεργό ουσία.

Έως την διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές πίστευαν πως οι πολυφαινόλες είναι το πιο χρήσιμο συστατικό των μήλων όσον αφορά τις επιδράσεις στην οξείδωση της LDL.

Έπειτα, όμως, από την διαπίστωση ότι τα μήλα παρείχαν μεγαλύτερο όφελος απ' ό,τι το συμπλήρωμα πολυφαινολών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είτε τα μήλα περιέχουν κάτι ακόμα που ωφελεί τον οργανισμό, είτε ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα τις πολυφαινόλες όταν αυτές προέρχονται από φυσικές πηγές.

Υπάρχει επίσης ενδεχόμενο να έπρεπε να ληφθούν σε υψηλότερες δόσεις, είπε ο δρ ΝτιΣιλβέστρο.


Δείτε την Ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο twitter (19.30 - 21.30)

18 Σεπτεμβρίου 2015

15:12




Ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο twitter (19.30 - 21.30) https://www.youtube.com/watch?v=m5C4PJpib_g

Η Λαϊκή Ενότητα διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο twitter την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 με 21.30.

H Ζωή Κωνσταντοπούλου θα απαντήσει στις ερωτήσεις χρηστών του twitter σε μια δίωρη διαδικτυακή συνέντευξη που θα μεταδοθεί μέσω live streaming.

Οι ερωτήσεις θα υποβάλλονται με το hashtag ‪#‎ask_Zoe‬ και η διαδικασία υποβολής θα ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα, στις 17.30, και θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Οι ερωτήσεις θα απαντώνται με τη σειρά που θα υποβάλλονται από τους χρήστες στο twitter, με μόνη παρέμβαση την ομαδοποίηση όμοιων ερωτήσεων. 

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά με live streaming από την ιστοσελίδα της ΛΑΕ http://laiki-enotita.gr/…/437-zontani-diadiktyaki-synentefk…), όπου θα διατίθεται ο κώδικας ενσωμάτωσης για όποια ιστοσελίδα θέλει να την αναπαραγάγει. Επίσης θα μεταδίδεται από το κανάλι στο Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=m5C4PJpib_g) της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
   

 












Ανεπάρκεια μαγνησίου, η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας


Συντάκτης: Σάννα Νάνου
aneparkeia_magnisiou_i_siopili_epidimia_tis_epoxis_masΗ έλλειψη μαγνησίου συχνά δεν μπορεί να διαγνωσθεί, επειδή δεν φαίνεται σε εξετάσεις του αίματος. Σκεφτείτε ότι μόλις το 1% του μαγνησίου του σώματος είναι αποθηκευμένο στο αίμα.
Οι περισσότεροι γιατροί και τα εργαστήρια δεν περιλαμβάνουν ακόμη το καθεστώς του μαγνησίου σε εξετάσεις αίματος ρουτίνας. Έτσι, οι περισσότεροι γιατροί δεν γνωρίζουν όταν οι ασθενείς τους έχουν έλλειψη μαγνησίου.
«Το μαγνήσιο συμμετέχει σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα σας. Επηρεάζει τα πάντα, από τον κτύπο της καρδιάς σας, τους μυς σας έως τις ορμόνες σας» σημειώνει ο Δρ Danine Fruge, Αναπληρωτής Ιατρικός Διευθυντής στο Pritikin Longevity Center στο Μαϊάμι.
«Μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο περίπου το 25% των Αμερικανών ενηλίκων λαμβάνουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα, 310 έως 320 χιλιοστόγραμμα για τις γυναίκες και 400 έως 420 για τους άνδρες» λέει ο Fruge. Μάλιστα, μία έρευνα που διεξήχθη το 2005-2006 έδειξε, επίσης, ότι τουλάχιστον το ήμισυ του πληθυσμού των ΗΠΑ δεν λάμβανε την επαρκή ποσότητα μαγνησίου.
Τα κύρια συμπτώματα της ανεπάρκειας μαγνησίου είναι η απώλεια της όρεξης, η ναυτία, η κόπωση, το μούδιασμα, οι κράμπες, τα οποία θα μπορούσαν να μοιάζουν με πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που είναι δύσκολο να διαγνωστεί η ανεπάρκεια.
«Είναι πολύ εύκολο να λάβετε αρκετό μαγνήσιο. Νομίζω ότι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από τα τρόφιμα και τα ποτά μπορεί να καταστήσουν το μαγνήσιο μη διαθέσιμο στους οργανισμούς τους» λέει ο Fruge.
aneparkeia_magnisiou_i_siopili_epidimia_tis_epoxis_masΟι κύριοι ένοχοι είναι η σόδα, τα ροφήματα με καφεΐνη και το αλκοόλ. Αν αγαπάτε τα αναψυκτικά, θα είναι λιγότερο πιθανό ο οργανισμός να απορροφήσει επαρκείς ποσότητες θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων του μαγνησίου στη διατροφή σας, σύμφωνα με πολλές μελέτες. Και η κατανάλωση αλκοόλ δυσχεραίνει το έργο. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση της βιταμίνης D, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην απορρόφηση του μαγνησίου. Όσο για το φαγητό, η ραφιναρισμένη ζάχαρη αναγκάζει το σώμα να εκκρίνει μαγνήσιο μέσω των νεφρών με αποτέλεσμα την απώλειά του.
Όσον αφορά την πρόσληψη μαγνησίου μέσω συμπληρωμάτων, θα πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις με τον γιατρό σας. Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο είναι ένα καλύτερο στοίχημα.
«Το σώμα σας έχει ενσωματωμένους μηχανισμούς που δεν επιτρέπουν την υπερδοσολογία από τα τρόφιμα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει για τα συμπληρώματα. Οι μεγάλες ποσότητες μαγνησίου μέσω συμπληρωμάτων μπορεί να θέσουν την καρδιά σας σε αρρυθμία και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο, ιδιαίτερα για τα άτομα με προβλήματα όπως ο διαβήτης» δήλωσε ο Fruge.

Μετεκλογικό σοκ για όσους έχουν κάνει ρύθμιση χρεών, αν κυριαρχείσουν Τσίπρας - Καμμένος και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις


Μετεκλογικό σοκ περιμένει όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους- μικρά ή μεγάλα- στην εφορία, καθώς, όπως γράφει ο Γιώργος Παππούς στο iefimerida θα βρεθούν αντιμέτωποι με αύξηση επιτοκίου, μείωση των δόσεων ή ακόμα και με απώλεια της ρύθμισης τους!


Η επίμαχη απόφαση- ενδεχομένως να χρειαστεί και μια δεύτερη- βρίσκεται κλειδαμπαρωμένη στο συρτάρι του υπουργείου Οικονομικών και θα βγει αμέσως μόλις αναλάβει η νέα κυβέρνηση, που θα πρέπει να εφαρμόσει και να εξειδικεύσει διατάξεις που έχουν ψηφιστεί με το νέο Μνημόνιο.
Κατ' αρχάς, έρχεται αύξηση του επιτοκίου που επιβαρύνει τη ρύθμιση και μάλιστα ως 5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς ως τώρα για οφειλές ως 5.000 ευρώ η ρύθμιση ήταν άτοκη. Έτσι, για παράδειγμα, να κάποιος έχει ρυθμίσει οφειλή 10.000 ευρώ, ο ετήσιος τόκος ανεβαίνει στα 500 ευρώ αντί των 300 ευρώ σήμερα. Σημειωτέον, ότι οι μικροί οφειλέτες- δηλαδή εκεί που μετράει και το ένα ευρώ στον οικογενειακό προϋπολογισμό- μπορούν να γλιτώσουν το μετεκλογικό φέσι
ΜΟΝΟ αν συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις και μάλιστα σωρευτικά:
• να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, άρα να μην είναι ούτε καν ελεύθεροι επαγγελματίες
• η ακίνητη περιουσία τους να μην ξεπερνά τις 150.000 ευρώ
• το ετήσιο εισόδημα τους να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ

Τι θα συμβεί αν κάποιος που έχει ρυθμίσει 5.000 ευρώ, εμπίπτει σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις; Ενώ η εξόφληση του χρέους του θα ήταν άτοκη, πλέον η εφορία του ζητά 250 ευρώ σε ετήσια βάση!
Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί. Κάποιοι θα υποχρεωθούν να εξοφλήσουν το χρέος τους σε πολύ λιγότερες δόσεις απ' όσο είχαν υπολογίσει.. Με τι κριτήριο; Θα βάλει κάτω τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα αποφασίσει ότι μπορούν να εξοφλήσουν σε πολύ λιγότερες δόσεις.

Ήδη, στους διαδρόμους της Καραγιώργη Σερβίας ακούγεται ότι πολλοί από αυτούς που ρύθμισαν σε 100 δόσεις, θα είναι ευχαριστημένοι αν τους μείνουν τελικά οι 50!
Το... κερασάκι στην τούρτα είναι η έκπτωση από τη ρύθμιση για όσους δεν εκπληρώνουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις, κάτι που δεν ίσχυε ως τώρα (ίσχυε μόνο για τις ρυθμίσεις ασφαλιστικών οφειλών). Έτσι, όσοι άφησαν απλήρωτο φόρο εισοδήματος ή φόρο ακινήτων, θα βρεθούν εκτός ρύθμισης.

Σημειωτέον, ότι τόσο η μείωση του αριθμού των δόσεων για τους... έχοντες (;) όσο και η έκπτωση για τους αμελείς, δεν αφορούν μόνο σε όσους έχουν υπαχθεί στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά και σε όσους έκαναν χρήση της αντίστοιχης ρύθμισης του 2014.








 Πηγή: iefimerida