31 Αυγούστου 2016

Στο Μαξίμου ψάχνουν τι παραμύθι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ -Αναζητούν νέο αφήγημα

Στο ψάξιμο -στη σκιά της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών- για τα όσα θα περιλαμβάνει η ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι στενοί του συνεργάτες, αναζητώντας αντίβαρα στην αυξανόμενη δυσφορία των πολιτών από το τσουνάμι φόρων.

Ο κ. Τσίπρας θα ανέβει στη φετινή ΔΕΘ χωρίς πακέτο εξαγγελιών και όπως σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος στο iefimerida.gr για τα περί παροχών «δεν έχουμε τίποτα τέτοιο να πούμε».

Ωστόσο, επειδή ο επικοινωνιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει «αντεπίθεση», έχει πράγματι ζητηθεί από υπουργούς που βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα, να παραδώσουν μέχρι τα τέλη της βδομάδας ραβασάκια με τον απολογισμό (overview) και τις προγραμματισμένες δράσεις των χαρτοφυλακίων τους.Κάποια από αυτά, κατά πληροφορίες πρόκειται να αξιοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού κ.Δημήτρης Τζανακόπουλος που είναι και ο άνθρωπος πίσω από την τελική επεξεργασία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Μπαράζ επαφών με παραγωγικούς φορείς

Όπως είχε γράψει το iefimerida.gr ο πρωθυπουργός ξεκινά επαφές με παραγωγικούς φορείς και έχει ενδιαφέρον αν τελικώς το κυβερνητικό επιτελείο θα συμπεριλάβει  κάποια από τα θέματα που απασχολούν τους εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας.

Σήμερα θα επισκεφθεί το  Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Αύριο, στις 12 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας  θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης. Εμποροβιοτεχνικό, επαγγελματικό και Βιοτεχνικό επιμελητήριο θα δώσουν το «παρών» καθώς εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, είχε χθες κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΣΕ Β. Κορκίδη, με τη συζήτηση να εστιάζεται στην παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και στις προσπάθειες να εξασφαλιστούν νέες θέσεις εργασίας.

Αμφιθυμία για το μνημόνιο

Με δεδομένο τέλος ότι το Μαξίμου αναγνωρίζει ότι η φορολόγηση των πολιτών είναι υπερβολική από τις  μνημονιακές πολιτικές, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να υπονοήσει πως όταν επιτευχθούν οι στόχοι , τότε σταδιακά η κυβέρνηση θα μπορέσει να μειώσει τους συντελεστές της φορολογίας και βέβαια θα προχωρήσει σε έναν απολογισμό για τα όσα υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα.

Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του από το φόρο ακίνητης περιουσίας, με το οικονομικό επιτελείο να αναλαμβάνει το έργο για το αν τελικώς θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει λεπτομέρειες.

 
 
Πηγή:  iefimerida.gr