14 Μαΐου 2018

4 εργαζόμενοι με καρκίνο και το περίεργο φιρμάνι της Υποδιοικήτριας

Θα επεμβει ο Πολακης;


Το ακτινολογικό μηχάνημα και λοιπά μυστήρια του ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας

Ανάστατη η περιοχή Γλυφάδας-Βούλας καθώς σε διαγνωστικό κέντρο των νοτίων προαστείων που λειτουργούσε ακτινολογικό μηχάνημα χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές στο κτήριο τουλάχιστο 4 εργαζόμενοι διεγνώσθησαν με καρκίνο.

Την ίδια στιγμή έρχεται η Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κα Χρυσάνθη Κισκήρα να απειλήσει τους γιατρούς του ΠΕΔΥ Γλυφάδας ότι θα περάσουν από πειθαρχικό και θα μετατεθούν σε περίπτωση που τολμήσουν να στείλουν στη Διοίκηση επιστολή με την οποία προτείνουν ο ΕΟΠΥΥ της Γλυφάδας να αποκτήσει εξειδικευμένα τμήματα που να εξυπηρετούν καλύτερα τους ασθενείς ασφαλισμένους.

Η κα Κισκήρα επιμένει ότι πρέπει να αγορασθεί ακτινολογικό μηχάνημα (κάτι σαν το υποβρύχια του Ακη που γέρνουν) και απαγόρευσε στους γιατρούς να στείλουν επιστολή στην Διοίκηση με την πρότασή τους.

Στο σημείο αυτό πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Πολάκης. Οφείλει να ενημερωθεί από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ Γλυφάδας σχετικά με την πρότασή τους για το πως πρέπει να λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ και να εξετάσει εάν υπάρχει περίπτωση να πέσουν μίζες για την αγορά ακτινολογικού μηχανήματος.

Στο μεταξύ ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ–ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση η οποία είναι αποκαλυπτική για τα προβλήματα της Δημόσιας  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας>
 Το Σάββατο 12/5/2018, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ Αττικής. Η Συνέλευση ήταν μαζικότατη. Συζητήθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα της Δημόσιας  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και  πάρθηκαν σημαντικές  αποφάσεις.

 Διαπιστώνεται ότι οι Μονάδες Υγείας είναι υποστελεχωμένεςμε μεγάλες  ελλείψεις στις υλικοτεχνικές υποδομές, τα εργαστήρια υπολειτουργούν, με πολλές Μονάδες χωρίς προσωπικό φύλαξης. Σε πολλές Μονάδες εργάζονται γιατροί απλήρωτοι για μήνες, ενώ  στη 2η ΥΠΕ ηΔιοίκηση αρνείται να προσλάβει γιατρούς, που έχουν κερδίσει δικαστικές αγωγές επαναπρόσληψης. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις παραμένουν ακόμα σήμερα 2500 γιατροί απολυμένοι από το 2014.Σημερα βέβαια, είμαστε μπροστά σε καινούργιες απολύσεις στο τέλος του 2018, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση των Κ.Υ.          
                                                                                      
Οι μισθοί των γιατρών Πλήρους και ΑποκλειστικήςΑπασχόλησης συνεχώς μειώνονται.Οι συμβάσεις των επικουρικών συναδέλφων τελειώνουν σε λίγους  μήνες  και πρόκειται να απολυθούν. Οι υποσχέσεις για προκήρυξη μόνιμων θέσεων τόσο για αυτούς ,όσο και για τους απολυμένους, παραμένουν υποσχέσεις.

Η αποτυχία εύρεσης χώρων στέγασης των ΤΟΜΥ και η απροθυμία γιατρών να τα στελεχώσουν οδηγούν σε αυθαίρετες ενέργειες που επιτείνουν την απαξίωση των Κέντρων Υγείας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αφ’ ενός μεν προχωρεί σε συστεγάσεις των ΤΟΜΥ στα ΚΥ, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι και αφ’ ετέρου, επιχειρεί να καλύψει τα κενά στη στελέχωση του συστήματος των οικογενειακών γιατρών με αλλαγή του αντικειμένου εργασίαςτων θεραπευτών γιατρών (Γεν. Ιατρικής, Παθολόγων και Παιδιάτρων) σε Οικογενειακούς Ιατρούς. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες  στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Από θεραπευτές ιατροί να μετατραπούν σε «τροχονόμους»(Getekeeping).

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:             
1. Ζητάμε την ουσιαστική  και επιστημονική εξομοίωση των συναδέλφων ΠΑΑ, με αυτή των γιατρών του ΕΣΥ.Απαιτούμε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να αποκαταστήσει τους μισθούς τους, όπως ορίζει η απόφαση. Σε κάθε περίπτωση θα προσφύγουμε δικαστικά.
2. Ζητάμε να εκδοθούν όλες οι διαπιστωτικές πράξεις των συναδέλφων ΠΑΑ με τη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη καθώς και των ιατρών ΠΑΑ με Πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής.
3. Να σταματήσει η εισβολή των ΤΟΜΥ στις Μονάδες Υγείας(ΚΥ). Να μη διανοηθεί κανείς κυβερνητικός παράγοντας να υποχρεώσει τους γιατρούς των ΚΥ να μετατραπούν παράνομα σε Οικογενειακούς Ιατρούς.
Να μην εφαρμοστεί η απαγόρευση ελεύθερης πρόσβασηςτων πολιτών στους ειδικευμένους γιατρούς, μέσω της εφαρμογής του   GATEKEEPING. 
4.Καλούμε το Υπουργείο να δώσει οριστική λύση στο θέμα των απλήρωτων γιατρών  και της  ακώλυτης επανόδου των γιατρών που κερδίζουν σχετικές δίκες στις Μονάδες.  Καλούμε επίσης το Υπουργείο να αποδοκιμάσει την παράνομη  και αυθαίρετη πράξη του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Β. Κυζηράκου, αλλαγής του ωραρίου εργασίας πολλών γιατρών, αγνοώντας τη δικαστική απόφαση που καθορίζει το ωράριο τους. Ζητάμετην απομάκρυνση του κ. Κυζηράκου, ο οποίος επίσης είναι υπεύθυνος, που πολλοί γιατροί σήμερα εργάζονται απλήρωτοι.                    
 5. Απαιτούμε την επάνοδο των απολυμένων γιατρών και την ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών συναδέλφων, μέχρι την οριστική τους πρόσληψη σε θέσεις μονίμων με κριτήριο την προϋπηρεσία. Να προχωρήσει η προκήρυξη των 500 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τα ΚΥ.

 Η Συνέλευση αποφάσισε να εκδοθεί κείμενο, που θα ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και για τις προτάσεις μας .                                                  
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ενότητα .
Ο κλάδος έχει παράδοση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της Δημόσιας ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας.
Δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση της προσφερόμενης φροντίδας και πρόληψης .



kourdistoportokali.gr                  

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μονοψήφια ποσοστά στην Μακεδονία…σε ολους τους νομούς και στην Καστοριά έχει σε όλα τα γκάλοπ η ΝΔ!


 
Απίστευτο, αλλά κι όμως αληθινό! 
 
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα Piperata.gr, οι μετρήσεις όλων των εταιρειών δημοσκοπήσεων, δείχνουν ότι η ΝΔ δεν συγκεντρώνει ...διψήφια ποσοστά σε κανέναν από τους νομούς της Μακεδονίας!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
Έτσι εξηγείται η εσπευσμένη επιστράτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για να επισκεφθεί τόσο τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τους ακριτικούς νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας, όσο και η επιλογή να προσέλθει για να ψηφίσει για τις εσωκομματικές εκλογές στη γενέτειρα του πόλη, την Θεσσαλονίκη.

Εξού και οι αλλεπάλληλες συναντήσεις τού Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί του, αλλά και οι θερμές παρακλήσεις προς τον πρώην πρωθυπουργό, προκειμένου να ανακόψει τις προσπάθειες των Καραμανλογενών για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Και σε κάθε περίπτωση, ένας επιπλέον λόγος που ο Κώστας Καραμανλής βγαίνει ευθέως να αποσυνδέει το όνομα του με οποιοδήποτε νεότευκτο δεξιό ή κεντροδεξιό κόμμα, είναι η κατρακύλα της ΝΔ, καθώς αν συνεχιστεί το κλίμα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δη η Μαρία Σπυράκη, η οποία πρόκειται να πολιτευθεί στην Θεσσαλονίκη, δεν θα βρίσκουν τη ψήφο τους!
 
 
 
piperata.gr

το διαβάσαμε ΕΔΩ

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; Αγημα στέκεται προσοχή και ο Κούλης δένει τα κορδονια του ...προσβάλοντας το άγημα των στρατιωτών μας

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; Αγημα στέκεται προσοχή και ο Κούλης δένει τα κορδονια του ...προσβάλοντας το άγημα των στρατιωτών μας


 

http://fyllokaiftero1.blogspot.gr

 

Δεν έχει τέλος η τραγωδία...ο ΚΟΥΛΗΣ ειναι απροσαρμοστος ,δεν κανει το παιδι...

Μόλις κυκλοφόρησε η παρακάτω φωτογραφία. 
Λίγο πριν την αναχώρησή του -χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα- για την Τουρκία,
 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του, πατώντας ένα κάγκελο, μπροστά σε στρατιωτικό άγημα που στέκεται προσοχήΔεν έχει τέλος η τραγωδία...

Πηγή: fonaklas

Πως η Ιταλία τινάζει στον αέρα Ευρωπαϊκή Ένωση και Βερολίνο


Ποια Ουγγαρία, ποια Αυστρία και ποια Πολωνία; Η Ιταλία αποκτά την πιο εθνοκεντρική και πιο σφοδρή πολέμιο των Βρυξελλών κυβέρνηση της ΕΕ καθώς η δεξιά «Λέγκα του Βορρά» και το κεντροδεξιό, αντί-ΕΕ, Κίνημα των Πέντε Αστέρων, φαίνεται να έχουν καταλήξει στα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος όπως ενημέρωσε από χθες το pronews.gr και την Δευτέρα θα το παρουσιάσουν στον Πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, τον Σέρτζιο Ματαρέλα, ενώ αναμένεται να ανακοινώσουν και το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού.

Η νέα κυβέρνηση θα βασιστεί στην συντριπτική πλειοψηφία του 70% των ψήφων που έλαβαν στις εκλογές προ διμήνου τα τρία κόμματα (Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά και Φόρτσα Ιτάλια) και θα συγκρουστεί μετωπικά με τις Βρυξέλλες, αλλά και το Βερολίνο. Ισως ο σχηματισμός της συγκεκριμένης κυβέρνησης να είναι πιο σημαντικό και πιο καθοριστικό για την ΕΕ ακόμα και από το Brexit.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ο επόμενος πρωθυπουργός «θα είναι πολιτικός και όχι τεχνοκράτης».
Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει σύγκλιση στο θέμα της μείωσης των φόρων, αλλά και στην επιβολή σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Αλλωστε η Λέγκα του Βορρά που στηρίζεται από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει τονίσει πως αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα υιοθετήσει σκληρά μέτρα απέναντι σε μουσουλμάνους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Όπως ήδη έχει γράψει από χθες το pronews.gr από χθες, ο Λουίτζι ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά, κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης και σήμερα θα παρουσιάσουν στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Ματαρέλα το πρόγραμμα τους αλλά και το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, που σύμφωνα με τον ντι Μάιο «είναι πολιτικός και όχι τεχνοκράτης».

Μετά τη συνάντηση του με τον Σαλβίνι την Κυριακή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «καθυστερούμε λίγο γιατί αυτή τη στιγμή γράφεται ιστορία». Ο επόμενος πρωθυπουργός αναμένεται να είναι κάποιος που δεν προέρχεται από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης.Υπενθυμίζεται ότι βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, το κόμμα του Λουίτζι ντι Μάιο έλαβε το 32% των ψήφων, ενώ η Λέγκα του Βορρά -υπό την προεδρία του Ματέο Σαλβίνι- έλαβε το 17%, αλλά ο δεξιός συνασπισμός της Λέγκας του Βορρά του Σαλβίνι και της Φόρτσα Ιτάλια του πρώην πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι, έφτασαν μαζί το 37,03%. Αρα έχουμε το πρωτοφανές ποσοστό σχεδόν του 70% να σχηματίζει κυβέρνηση στην Ιταλία.

Για τις συντάξεις, θεωρείται πολύ πιθανό να προωθήσουν νέο όριο, που θα ισούται με το 100, θα ορίζει δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται εάν η ηλικία τους και τα χρόνια που έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές φθάνουν τα 100 (π.χ. 64 έτη ηλικίας, 36 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών).

Συμβιβασμός υπήρξε στην αναβολή για το 2019 της εφαρμογής του εθνικού ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ιδέας που υποστηρίζει το Κίνημα Πέντε Αστέρων, και της εφαρμογής του «ενιαίου φορολογικού συντελεστή» που θέλει η Λέγκα. Το κόμμα του ντι Μάιο κρίνει ότι ο ενιαίος συντελεστής 15% για όλους τους Ιταλούς θα βάραινε πολύ τα δημόσια οικονομικά.

 Μέσω:
 crashonline.gr

Πηγή:nikosxeiladakis

Ανεκδιήγητη γκάφα Κούλη Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά σύνορα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ - ΑΤΥΠΩΣ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΗΠΩΝ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στους Κήπους του Έβρου προκειμένου να περάσει στην Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης όπως είχε προγραμματίσει θα κατευθυνόταν στην Ίμβρο προκειμένου να παραστεί στα θυρανοίξια ναού υπό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αντιπροσωπεία ομογενών από την Αμερική.


Όμως όταν επιχείρησε να διαβεί το τουρκικό φυλάκιο, οι τουρκικές αρχές αντελήφθησαν πώς ο κ.
Μητσοτάκης δεν έφερε ταξιδιωτικά έγγραφα. Κατά το πρωτόκολλο ο κ. Μητσοτάκης είναι εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο αλλά οι Έλληνες πολίτες έχουν την δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Τουρκία ακόμη και με την αστυνομική ταυτότητα τους.

Προφανώς δεν είχε ούτε την αστυνομική του ταυτότητα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διπλωματικές αρχές και δόθηκε διαταγή στην Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Δανάη Βασιλάκη, να σπεύσει στους Κήπους για να εφοδιάσει τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ταξιδιωτικά έγγραφα. Μέχρι στιγμής κατά πληροφορίες , ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του, ατύπως βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης – αναμονής στο τουρκικό φυλάκιο.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας. Η απάντηση ήταν «Δεν δίνουμε κάτι». Προηγουμένως ο αξιωματικός υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος Κήπων είπε στο zougla.gr «Δεν μπορώ να σας δώσω προς το παρόν πληροφορία για το συμβάν».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του zougla.gr με τον κ. Αυγενάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε «Είμαι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τουρκία, στέκεται δίπλα μου». Ο κ. Αυγενάκης είπε χαρακτηριστικά όταν ερωτήθη για το γεγονός «Δεν έχει συμβεί τίποτε».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές. Κατά πληροφορίες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει πληροφορηθεί την εμπλοκή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 



fonaklasblogspot.com
ζουγκλα

Πεντακόσιοι γιατροί και 100 νοσοκομεία... ...εμπλέκονται στη Μαφία του φαρμάκου...



...Γιατροί η Μαφία του φαρμάκου...

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη μαφία του φαρμάκου. 500 γιατροί και 100 νοσοκομεία σε όλη τη...


χώρα εμπλέκονται στο κύκλωμα που διακινούσε αντικαρκινικά φάρμακα, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Documento». Οι διάλογοι μεταξύ των μελών προκαλούν ανατριχίλα.

Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς αγωνιούσαν για τη ζωή τους και τη συνέχιση της θεραπείας τους, η μαφία των φαρμάκων έστηνε μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ, παίζοντας με τον πόνο τους.

Περισσότεροι από 500 επίορκοι γιατροί και νοσηλευτές, σε περισσότερα από 100 νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αφαίρεσαν κοντά στα 600.000 τεμάχια πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, ζημιώνοντας το κράτος κατά 14 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διάλογοι μεταξύ των μελών της μαφίας, που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Documento» προκαλούν ανατριχίλα.

«Πρέπει να βγάλω πολλά λεφτά»
Ο 70χρονος Αιγύπτιος φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης σε συνομιλία του με υπάλληλο του φαρμακείου της Καλλιθέας ζητά από όλους εγρήγορση για να βγουν πολλά λεφτά.

-Αιγύπτιος: Πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια για να μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλα τα φαρμακεία. Πρέπει να βγάλω πολλά λεφτά από τα νοσοκομεία.
-Υπάλληλος: Χέρι χέρι θα τα μαζέψουμε όλα.

Άλλο μέλος της σπείρας μιλώντας με γυναίκα μιλά για τα λεφτά που βγάζει:

-Μεταφορέας: Μαμά, ο γιος βγάζει δέκα χιλιάρικα μέσα σε μία εβδομάδα. Με πήρε τώρα η Γ… Είναι να μου δώσει την Πέμπτη άλλο ένα χιλιάρικο. Μου δωσε τώρα πέντε κατοστάρικα.

-Γυναίκα: Μμμ…

-Μεταφορέας: Τώρα μιλάμε για χιλιάρικα, δεν μιλάμε για εκατό και διακόσια.

Σοκαριστική είναι και η κυνικότητα με την οποία μιλούν για κλεμμένα πανάκριβα φάρμακα.

-Φαρμακοποιός: Εσύ θέλεις PERJETA (φάρμακο για καρκίνο του μαστού);
-Αιγύπτιος: Ναι, πεινάω για PERJETA, σαν τρελός το θέλω!

Τα μέλη της μαφίας προκειμένου να μπορέσουν να εξάγουν τα κλεμμένα φάρμακα, δε δίσταζαν να αλλάζουν την ημερομηνία λήξης των φαρμάκων.

Το κύκλωμα λάδωνε υπάλληλο του αεροδρομίου, για να περνάει τα κλεμμένα φάρμακα χωρίς έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους τα μέλη της μαφίας αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο ένας επιχείρησε να ρίξει το μπαλάκι στον άλλον. 
Σύμφωνα με δικαστικές εκτιμήσεις, η έρευνα για την πλήρη εξάρθρωση της μαφίας του φαρμάκου βρίσκεται ακόμη στην αρχή, καθώς μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί μόνο δύο γιατροί, τρεις νοσηλευτές οι οποίοι και προφυλακίστηκαν και έχει διαπιστωθεί η υπεξαίρεση αντικαρκινικών φαρμάκων μόνο από το Λαϊκό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, η Οικονομική Αστυνομία, ο ΕΟΦ αλλά και οι “ράμπο της υγείας” ερευνούν τιμολόγια μέχρι αποθήκες και αποθέματα φαρμάκων, αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία που να “δένουν” τις καταγγελίες για ύπαρξη και νέου κυκλώματος, το οποίο δρούσε σε νοσοκομεία, κυρίως σε δύο μεγάλα, και φαρμακεία. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό του εν λόγω κυκλώματος, που διακινεί παράνομα ακριβά φάρμακα.

Θρίλερ στο Λαϊκό με περίεργη εξαφάνιση

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Νέα Σελίδα μια περίεργη εξαφάνιση νεαρής γιατρού του Λαϊκού Νοσοκομείου και του συζύγου της, δημοσιογράφου, την Τετάρτη 9 Μαΐου, ενώ δηλαδή είχαν γίνει συλλήψεις μελών της “Μαφίας των Αντικαρκινικών”, δίνει διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση.
Το νήμα ξεκινά μια ημέρα πριν από την αναφορά που έκανε η ογκολόγος γιατρός Ελ. Γκ. Του ίδιου νοσοκομείου, με την οποία αποκαλύπτει ότι εντόπισε 44 ακόμη πλαστές συνταγές ασθενών. 

Η συγκεκριμένη γιατρός, που είναι καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απευθυνόμενη στον διοικητή του νοσοκομείου τον καλεί να διαβιβάσει τα στοιχεία το συντομότερο δυνατόν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή όταν ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώνει τις Αρχές πως μία γιατρός, που συνεπικουρούσε τη συγκεκριμένη ογκολόγο, εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη.

Η κοπέλα τελευταία φορά που εμφανίστηκε κανονικά στην υπηρεσία της στο νοσοκομείο ήταν η Τρίτη (8 Μαΐου). Η γιατρός παρακολουθούσε καθημερινά ασθενείς τόσο της γιατρού που έκανε την αναφορά, όσο και άλλων δύο γιατρών, ο ένας εκ των οποίων είναι επίσης ογκολόγος. 

Μάλιστα, όπως είπε ο διοικητής, σε επικοινωνία που είχε με την οικογένειά της και συγκεκριμένα με τη μητέρα της, αυτή τον ενημέρωσε πως έχει ήδη δηλώσει στην αστυνομία την εξαφάνισή της, αλλά και την εξαφάνιση του συζύγου της. Στη τσάντα της γιατρού, την οποία παρέδωσε η ίδια η μητέρα της στους αρμόδιους, υπήρχε εκτός από τη δική της σφραγίδα και οι σφραγίδες δύο ακόμη γιατρών, με τους οποίους συνεργαζόταν, αλλά και τα βιβλιάρια δύο ασθενών.

Στην αναφορά της η ογκολόγος Ελ. Γκ. αναφέρει: “Μετά τις πρόσφατες συλλήψεις και κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον διοικητή και τους γιατορύς του νοσοκομείου μας (8 Μαΐου 2018) μας ζητήθηκε η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, να ελεγχθούν όλες οι συνταγογραφήσεις που έγιναν κατά το τελευταίο έτος. 

Στο πλαίσιο αυτό έχω ολοκληρώσει τον έλεγχο των συνταγογραφήσεων του τελευταίου τριμήνου και με έκπληξη διαπίστωσα την υπάρξη 44 συνταγών, που έχουν μεν συνταγογραφηθεί με τον κωδικό μου, αλλά είμαι απολύτως βέβαιη ότι η συνταγογράφησή τους δεν έγινε από εμένα, ούτε κατ' εντολήν μου από κάποιον συνεργάτη μου γιατρό του τμήματος. Οι εν λόγω συνταγές αφορούν στο από του στόματος χορηγούμενο αντικαρκινικό σκεύασμα (δεν απαιτείται η χορήγηση του στο νοσοκομείο). Η δραστική ουσία EVEROLIMUS συνταγογραφήθηκε σε οκτώ ασθενείς”.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά της σε κάποιους από αυτούς τους ασθενείς το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν περιλαμβάνεται στη θεραπεία τους και η ογκολόγος το δηλώνει με βεβαιότητα καθώς ήταν η ίδια και η βοηθός της Β.Β (πρόκειται για τη νεαρή γιατρό που έχει εξαφανιστεί) που τους παρακολουθούσαν. Επιπλέον υπήρχαν “ασθενείς – φαντάσματα” που της ήταν παντελώς άγνωστοι, χωρίς μάλιστα το ΑΜΚΑ τους να είναι καταγεγραμμένο στο αρχείο των ασθενών.  

Όπως εξηγεί για το ζήτημα των συνταγογραφήσεων: “εξετάζω και παρακολουθώ στο ογκολογικό ιατρείο του Λαϊκού 60 με 70 ασθενείς τη μέρα. Για αυτό το λόγο είναι αδύνατον να προβαίνω προσωπικά σε συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Το έργο αυτό το έχω αναθέσει στους γιατρούς του τμήματός μου (σημ: αναφέρει τέσσερις γιατρούς) και επικουρικά στην Β.Β. που οργανικά σε άλλο τμήμα (πανεπιστημιακή υπότροφος στην παθολογική φυσιολογία)”.

Για τη Β.Β., τη γιατρό που εξαφανίστηκε, γράφει: “Η κυρία Β.Β. όταν της γνωστοποίησα τη συνάντηση με τη διοίκηση και ότι αρχίζουμε έλεγχο των παλαιότερων συνταγογραφήσεων, μας δήλωσε πως έχει ενημερωθεί και ότι η ίδια έχει αποθηκευμένους στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή τους κωδικούς μου, αλλά και άλλων δύο ακόμη γιατρών, τους οποίους έκανε εισαγωγή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 

Οι συνταγογραφήσεις γίνονται από 2-3 ηλεκτρονικούς υπολογιστές του τμήματός μου, που βρίσκονται στον 4ο όροφο του κτιρίου της Σεβαστουπόλεως. Τα γραφεία μας δεν κλειδώνονται και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι προσβάσιμοι σε όλους τους γιατρούς του τμήματός μας, αλλά και και στις νοσηλεύτριες του εξωτερικού ογκολογικού ιατρείου”.

Με πληροφορίες απο:
Φωνακλάς
Έθνος Κυριακής, ΕΡΤ1