13 Απριλίου 2017

Η ΜΑΥΡΗ ΣΚΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ-Νέο και χειρότερο ολίσθημα του Ιερώνυμου.

Ιερώνυμο

Είναι κρίμα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ευτελίζεται τόσο πολύ και να χρησιμοποιείται τόσο προκλητικά για τις επικοινωνιακές ανάγκες του Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνιστά δε πλήρη υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών και θα προσθέταμε, χωρίς καμιά αμφιβολία, των πιστών, η πλήρης δικαιολόγηση του Τσίπρα και της ακραίας μνημονιακής πολιτικής του εκ μέρους του κυρίου Ιερώνυμου.

Η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος συνοδευόταν, αν δεν κάνουμε λάθος, από τον Σεραφείμ Πειραιώς (!), άφησε κάθε σοβαρό άνθρωπο εμβρόντητο.

Είναι δυνατόν ο Μακαριώτατος να προσφέρεται ως “ντεκόρ” στις ευτελείς επικοινωνιακές ανάγκες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος στη συνέχεια βρίσκει και ευκαιρία να επιδοθεί σε μια απίστευτα φτηνή πολιτική εκμετάλλευση της έλευσης του “Αγίου Φωτός” προς άγραν πολιτικής επιρροής, παίζοντας με τα πιο φθηνά αντανακλαστικά μιας μερίδας πιστών;

Ο Αρχιεπίσκοπος, ως γνωστόν, σε Κυριακάτικη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα“, δικαιολόγησε πλήρως την υποτελή και καταστροφική μνημονιακή μετάλλαξη του Αλ. Τσίπρα, ισχυριζόμενος ότι ο ατυχής πρωθυπουργός έπεσε σε “βάτα” και προφανώς δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.
Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, θεώρησε χρήσιμο να επεξηγήσει, μπροστά στις αντιδράσεις, τί εννούσε βάτα.
Τα βάτα, μας είπε, ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, είναι η Τρόικα, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ.
Το συμπέρασμα για τον οποιονδήποτε είναι αυτονόητο.
Αφού υπάρχουν η Τρόικα, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, αυτά τα σκληρά απροσπέλαστα βάτα με τα μυτερά αγκάθια, άρα δεν υπάρχει οδός διαφυγής. Η υποταγή στα μνημόνια και στα κελεύσματα των πιστωτών είναι μονόδρομος.
Πολύ “Χριστιανικός” τρόπος Μακαριώτατε για να δικαιολογείτε την μνημονιακή υποδούλωση της χώρας. Λυπούμαστε και αισθανόμαστε έκπληκτοι με την τεχνική.
“Σαν πατέρας προς παιδί πονάω τον πρωθυπουργο, τον πονάω, τον λυπάμαι, διότι θέλει, αγωνίζεται και προσπαθεί” είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Λυπάστε, λοιπόν, τον Αλ. Τσίπρα κύριε Ιερώνυμε.
Τον ελληνικό λαό, άραγε, τον λυπάστε καθόλου, που έτσι τον καλείτε στην μοιρολατρεία και τον προτρέπεται στην μνημονιακή υποδούλωση;
Δεν λυπάστε ένα τόπο και μια νεολαία που εξωθούνται στον αφανισμό και την καταστροφή;
Ή μήπως ο τόπος δεν έχει άλλη επιλογή κ. Ιερώνυμε από ένα νέο ραγιαδισμό απέναντι στην Τρόικα, τον Σόιμπλε, το ΔΝΤ;

Αν για σας Μακαριώτατε η μνημονιακή λεηλασία είναι μονόδρομος, αυτό δεν σημαίνει οτι η εθνική και κοινωνική αυτοχειρία είναι μονόδρομος και για τον λαό μας.

Αν για σας και μια μερίδα της Εκκλησίας όλοι οι εθελόδουλοι και εξωνυμένοι από τον ΓΑΠ μέχρι τον Σαμαρά και τον Τσίπρα είναι δικαιολογημένοι, αυτό δεν σημαίνει οτι όλοι στην Εκκλησία και ιδιαίτερα ο χαμηλόβαθμος κλήρος και πολύ περισσότερο ο λαός δικαιολογεί και θα δικαιολογεί εσαεί τα πάντα.

Γρήγορα θα υπάρξει εθνική και κοινωνική Ανάσταση.
Κάποτε σε δύσκολες ώρες ο τόπος αυτός άκουγε αρκετές τολμηρές ανυπάκουες και ελεύθερες φωνές από την Εκκλησία.

Δυστυχώς σήμερα, κάποιοι έχουν ταχθεί με το βαθύ σκότος και το βαθύ κατεστημένο, να υπηρετούν την μπότα που πνίγει την κοινωνία μας και να προσπαθούν με την φιλανθρωπία των πλουσίων να γλυκάνουν το χάπι.

 Σύντομα πολλοί κυρίαρχοι και επικυρίαρχοι, οσφυοκάμπτες μιας ιμπεριαλιστικής κηδεμονίας, θα νιώσουν με δέος την ανάσα μιας βαθιάς δημοκρατικής ανατροπής.

Και τότε αλοίμονο στους προσκυνημένους…

Ξενοφών: «Για να υποτάξεις κάποιον φτωχοποίησε τον»

Ξενοφών: «Για να υποτάξεις κάποιον φτωχοποίησε τον»


"Όσο πιο φτωχοί είναι οι άνθρωποι, τόσο πιο υποταγμένοι είναι"

Είναι φορές που και η τυραννία γίνεται ακόμη και για τους τυράννους σκέτη τυραννία. Ο Ιέρων λόγου χάρη. Τύραννος των Συρακουσών, δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν. Ο πρώτος που εφάρμοσε δίκτυο κατασκοπείας. Μίσθωνε τακτικά κατασκόπους και πληροφοριοδότες χρησιμοποιώντας τους λεγόμενους "ωτακουστές"....
Ο Αριστοτέλης μας λέει ότι ο Ιέρων έστελνε για να ακούσουν τις ομιλίες και τις απόψεις των ανθρώπων στην πόλη («και ους ωτακουστάς εξέπεμπεν Ιέρων»: Πολιτικά Ε', 1313β11). Ο Αριστοτέλης γνώριζε ότι ίσως ο Ιέρων είχε δανειστεί το πρότυπο των ωτακουστών από την Περσία.
Ας πάμε να διαβάσουμε ένα απόσπασμα από τον Ξενοφώντα από το έργο του "Ιέρων" ή Τυραννικός, που αναλύει εξαιρετικά απλά και ουσιαστικά τον λόγο που κυβερνούν οι άδικοι και διώκονται οι δίκαιοι...


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_y6QLGoiI0Mzz45D__j-tCKmLuSdL7sPfFYDTZOtfEmbIEcVy2fDuek3sao_VyKeHFZiGwzVRkfsTWSXwBIDnpkM81JRerKSlxtq4wHAcl1UQ3lFytmeZJKdU3Co7sTPSRZTl4rDa09xb/s320/07-Giulio-Aristide-Sartorio.jpg

"Θα σου πω κι ένα άλλο από τα δυσάρεστα που παθαίνουν οι τύραννοι, Σιμωνίδη. Αυτοί, παρ' όλο που αναγνωρίζουν τους γενναίους, τους σοφούς και τους δίκαιους όχι λιγότερο απ' ότι οι ιδιώτες, τους φοβούνται μάλλον παρά τους θαυμάζουν.
Τους ανδρείους, μήπως και τολμήσουν κάτι για χάρη της ελευθερίας· τους σοφούς μήπως και μηχανευτούν κάτι· τους δίκαιους, μήπως τους θελήσει το πλήθος για κυβερνήτες του. Κι όταν οι τύραννοι από το φόβο τους τούς ξεπαστρέψουν αυτούς, ποιοι άλλοι θα τους μείνουν για να τους χρησιμοποιούν εκτός από τους άδικους, τους έκλυτους και τους δουλοπρεπείς;
Τους άδικους τους εμπιστεύονται, γιατί κι αυτοί φοβούνται, όπως οι τύραννοι, μήπως η πόλη κάποια μέρα γίνει ελεύθερη και ασκήσει πάνω τους την εξουσία της· τους έκλυτους εξαιτίας της ελευθερίας δράσης που έχουν προς το παρόν και τους δουλοπρεπείς, επειδή αυτοί δεν έχουν καμιά αξίωση να είναι ελεύθεροι.
Μου φαίνεται λοιπόν δυσάρεστο κι αυτό το πάθημα: άλλους να θεωρείς χρηστούς άνδρες κι άλλους να είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιείς.
Επιπλέον, ο τύραννος είναι αναγκασμένος να αγαπά την πόλη του· γιατί χωρίς αυτή δεν μπορεί ούτε να υπάρχει ούτε να ευτυχεί· η τυραννία όμως αναγκάζει τους τυράννους να εγκαλούν την ίδια την πατρίδα τους. Γιατί, δεν χαίρονται κάνοντας τους πολίτες πιο γενναίους ή εξοπλίζοντας τους καλύτερα αλλά ευχαριστιούνται περισσότερο καθιστώντας τους ξένους ισχυρότερους για να τους χρησιμοποιούν μετά ως φρουρούς τους.
Ακόμη κι όταν έρχονται καλές χρονιές για τις σοδειές και υπάρχει αφθονία αγαθών, ούτε τότε χαίρεται ο τύραννος· γιατί πιστεύει πως όσο πιο φτωχοί είναι οι άνθρωποι τόσο πιο υποταγμένοι είναι ώστε να τους χρησιμοποιεί."

Χαλεπὸν δ’ ἐρῶ σοι καὶ ἄλλο πάθημα, ὦ Σιμωνίδη, τῶν τυράννων. γιγνώσκουσι μὲν γὰρ οὐδὲν ἧττον τῶν ἰδιωτῶν τοὺς ἀλκίμους τε καὶ σοφοὺς καὶ δικαίους. τούτους δ’ ἀντὶ τοῦ ἄγασθαι φοβοῦνται, τοὺς μὲν ἀνδρείους, μή τι τολμήσωσι τῆς ἐλευθερίας ἕνεκεν, τοὺς δὲ σοφούς, μή τι μηχανήσωνται, τοὺς δὲ δικαίους, μὴ ἐπιθυμήσῃ τὸ πλῆθος ὑπ’ αὐτῶν προστατεῖσθαι. ὅταν δὲ τοὺς τοιούτους διὰ τὸν φόβον ὑπεξαιρῶνται, τίνες ἄλλοι αὐτοῖς καταλείπονται χρῆσθαι ἀλλ’ ἢ οἱ ἄδικοί τε καὶ ἀκρατεῖς καὶ ἀνδραποδώδεις; οἱ μὲν ἄδικοι πιστευόμενοι, διότι φοβοῦνται ὥσπερ οἱ τύραννοι τὰς πόλεις μήποτε ἐλεύθεραι γενόμεναι ἐγκρατεῖς αὐτῶν γένωνται, οἱ δ’ἀκρατεῖς τῆς εἰς τὸ παρὸν ἐξουσίας ἕνεκα, οἱ δ’ ἀνδραποδώδεις, διότι οὐδ’ αὐτοὶ ἀξιοῦσιν ἐλεύθεροι εἶναι. χαλεπὸν οὖν καὶ τοῦτο τὸ πάθημα ἔμοιγε δοκεῖ εἶναι, τὸ ἄλλους μὲν ἡγεῖσθαι ἀγαθοὺς ἄνδρας, ἄλλοις δὲ χρῆσθαι ἀναγκάζεσθαι. ἔτι δὲ φιλόπολιν μὲν ἀνάγκη καὶ τὸν τύραννον εἶναι· ἄνευ γὰρ τῆς πόλεως οὔτ’ ἂν σῴζεσθαι δύναιτο οὔτ’ εὐδαιμονεῖν· ἡ δὲ τυραννὶς ἀναγκάζει καὶ ταῖς ἑαυτῶν πατρίσιν ἐνοχλεῖν. οὔτε γὰρ ἀλκίμους οὔτ’ εὐόπλους χαίρουσι τοὺς πολίτας παρασκευάζοντες, ἀλλὰ τοὺς ξένους δεινοτέρους τῶν πολιτῶν ποιοῦντες ἥδονται μᾶλλον καὶ τούτοις χρῶνται δορυφόροις. ἀλλὰ μὴν οὐδ’ ἂν εὐετηριῶν γενομένων ἀφθονία τῶν ἀγαθῶν γίγνηται, οὐδὲ τότε συγχαίρει ὁ τύραννος. ἐνδεεστέροις γὰρ οὖσι ταπεινοτέροις αὐτοῖς οἴονται χρῆσθαι. 



ΞΕΝ Ιερ 2.12–2.18-Μτφρ. Λ. Τρουλινού



mythiki-anazitisi 

«Σιγά κορίτσια, έχετε γίνει πολύ βαρετά» ήταν η απάντηση του Β.Πούτιν στο τελεσίγραφο των Αμερικανών για την Συρία


«ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ»




Translate this page: EN FR DE ES RU AR

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

«Σιγά κορίτσια, έχετε γίνει πολύ βαρετά» απάντησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο τελεσίγραφο των Αμερικανών...«ή είστε με εμάς ή είστε με τους Σύρους».
Όπως ανέφερε από τη Μόσχα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στόχος του Πούτιν ήταν να δείξει ότι «το έχουμε ξαναδεί το σενάριο το 2003, όταν μας κουνάγατε μπουκαλάκια στον ΟΗΕ και δεν έχει γίνει τίποτα. Πού είναι σήμερα αυτή η χώρα το Ιράκ, είναι διαλυμένη, και μετά από τη διάλυση αυτής της χώρας, εκεί δημιουργήθηκε και το ISIS που σήμερα έχουμε να πολεμήσουμε εμείς κάτω στη Συρία».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, που βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα.
Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος χθες δήλωσε «η Ρωσία έχει πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία και πως υπάρχουν σχέδια για νέες παρόμοιες κατασκευασμένες επιθέσεις με χημικά όπλα σε διάφορες περιοχές της Συρίας περιλαμβανομένων και των προαστίων της Δαμασκού.»
Στην ερώτηση πού αναμένει να γίνουν νέες αεροπορικές επιδρομές από μέρους των ΗΠΑ είπε: «Έχουμε πληροφορίες από διάφορες πηγές, ότι ετοιμάζονται παρόμοιες προκλήσεις ..σε άλλες περιοχές της Συρίας όπως και στα νότια προάστια της Δαμασκού όπου σχεδιάζουν να ρίξουν κάποια ουσία και να κατηγορήσουν γι’ αυτό την συριακή κυβέρνηση».
«Η Ρωσία θα ζητήσει τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για το περιστατικό με τη χρήση χημικών όπλων στην Συρία και θα απευθυνθούμε επίσημα στον αρμόδιο θεσμό του ΟΗΕ στην Χάγη και θα απευθύνουμε έκκληση στην διεθνή κοινότητα να ερευνήσει αυτές τις πράξεις και ανάλογα με τα πορίσματα της έρευνας να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα πιστός στο σενάριο της χημικής επίθεσης από τον Μ.Άσαντ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, αλλά και την Ρωσία να ασκήσουν την επιρροή τους στη Συρία, ώστε «να μην επαναληφθούν παρόμοιες επιθέσεις».


.


 

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "Aφαίρεσα τον Σταυρό για να δείξω απλότητα όταν επισκέφθηκα πρόσφυγες και λάθρο (εισβολεις και ο εν δυνάμη στατός καταστροφής της Ελλάδος)



Σε ανακοίνωση προέβη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με αφορμή την δημοσίευση πληροφοριών ότι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος "επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο για να μη θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων’’ στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά.

Στην ανακοίνωση παραδέχεται ότι όντως δεν φορούσε σταυρό και εγκόλπιο, αλλά το δικαιολογεί λέγοντας ότι "Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση".

Σχετικά, διευκρινίζονται τα ακόλουθα στην ανακοίνωση

- Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.

- Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας.

Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.

- Κατά τα λοιπά, όπως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στο πλαίσιο της προσφώνησής του προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η σύμφωνα με την αποστολή της Εκκλησίας και τη διδασκαλία του Χριστού αρωγή προς τον εμπερίστατο πρόσφυγα συνάνθρωπό μας, ούτε καταργεί ούτε μετακινεί στο ελάχιστο την «κόκκινη γραμμή» που είναι η πρόασπιση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας της πατρίδας μας.

Ιδού και οι φωτό από την επίσκεψη, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία εμφανίστηκε Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας χωρίς να φέρει Σταυρό!




“Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τιμήθηκε με τον ΜΑΣΟΝΙΚΟ αστέρα των Ναϊτών” ;;

alt

 Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θα πρέπει να γνωρίζουν ή επιτέλους να συνειδητοποιήσοουν, ότι σε θέσεις Επισκόπων και Αρχιεπισκόπων, δεν ανεβαίνει (σχεδόν) κανείς, αν δεν έχει περάσει από τις Μασσονικές Στοές.

Και ο Ιερώνυμος, δεν αποτελεί εξαίρεση.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΣΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ, είναι κατασκευάσματα του μιαρού έθνους των εβραίοΣιωνιστών και οι έχοντες υψηλούς βαθμούς, δηλωνουν  απόλυτη πίστη στον Σατανά.

Αυτα τα επιγραμματικά, για να ξυπνάει ο λαός, και να γνωρίζει, ότι το αποκούμπι του στην Θρησκεία, είναι ολίγοι απλοί ιερείς και μοναχοί.

Καλλιόπη Σουφλή


ieronymos

Οι σχέσεις του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με το Τάγμα των Ναϊτών χρονολογείται από… το 2009 την εποχή που τιμήθηκε με τον Αστέρα του Τάγματος των Ναϊτών και του απενεμήθη το σχετικό Δίπλωμα καθώς και επιταγή 1.000 δολαρίων ως πρώτη δόση για τα έργα επισκευής του Καθεδρικού Ναού.
Αυτό διαβάζουμε σε δημοσίευμα του εντύπου “Ναϊτικά Νέα” (φωτο).

Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε ότι ο μακαριώτατος έδωσε τον Νοέμβριο του 2009 εντολή στον μητροπολίτη Μαραθώνος κ. Μελίτωνα να παραστεί ως εκπρόσωπός του σε «Τελετή Περικοσμήσεως των Νέων Ιπποτών».

Διαβάζουμε λοιπόν στα Ναϊτικά Νέα (τεύχος 1-Ιανουάριος-Μάρτιος 2010), στην τέταρτη σελίδα (φωτο): (συνέχεια)


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ PATRIC E. REA ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΝ Β’
15
«Στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Μέγας Διοικητής του Παγκοσμίου Τάγματος, Στρατηγός PATRIC E.REA, συνοδευόμενος από τον Μεγάλο Προκαθήμενο Σταμάτη Κοντογεώργη, τον Μεγάλο Καγκελάριο Δημήτριο Τζίμα, τον Διοικητή Αθηνών Στέλιο Κατσέλη και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γεώργιο Παπαχρήστο, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικώς τον Μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο τον Β’.»

Και παρακάτω διαβάζουμε:
«Ο Στρατηγός Μέγας Διοικητής ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το Διεθνές Τάγμα των Ιπποτών του ναού των Ιεροσολύμων, το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί και ανεπτύχθη η σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών. 

Τέλος ο Στρατηγός Μέγας Διοικητής παρέδωσε στον Μακαριώτατο, το ποσό των 1.000 δολαρίων, σαν πρώτη δόση, για τη συμβολή του προσωπικά στα έργα επισκευής του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Στρατηγό Μεγάλο Διοικητή για την ευγενική προσφορά. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Τάγμα και έδωσε εντολή όπως κατά την Τελετή της Εθνικής Περικοσμήσεως των Νέων Ιπποτών την 28η Νοεμβρίου 2009, να παραστεί και τον εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ.κ.ΜΕΛΙΤΩΝ.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή του ΑΣΤΕΡΑ του ΤΑΓΜΑΤΟΣ από τον Στρατηγό Μεγάλο Διοικητή προς τον Μακαριώτατο και ανεγνώσθη το σχετικό ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ».

alt
alt
alt

Του Κώστα Ζαφειρίου
apollonios.pblogs.gr

ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πηγή

Η Σαλονικιά που έχτισε μία αυτοκρατορία από το σαλόνι του σπιτιού της


Η απίστευτη ιστορία της Ζωής Μπόικου που από το τίποτα δημιούργησε την εταιρεία που σήμερα πραγματοποιεί εκατ. πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.
Εαν είσαι άνδρας υπάρχουν μία στο εκατομμύριο πιθανότητες να γνωρίζεις την Zoeva, αν είσαι γυναίκα το ποσοστό αυτό πέφτει σημαντικά, πολύ περισσότερο αν χρησιμοποιείς make up. Αυτό που ξέρουν ελάχιστοι είναι ότι πίσω από την Ζoeva και την επιτυχία της, καθώς πουλάει εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο, κρύβεται μία Ελληνίδα, η Ζωή Μπόικου.
Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη μετακόμισε με την οικογένεια της στην Γερμανία στην δεκαετία του ’90 και η αδυναμία της να βρει τα σωστά προϊόντα αποτέλεσε την αφορμή να δημιουργήσει την δική της επιχείρηση. “Όλα ξεκίνησαν το 2007. Για αρκετό καιρό έψαχνα για καλής ποιότητας πινέλα μακιγιάζ σε προσιτή τιμή, αλλά δεν μπορούσα να βρω. Αυτά που ποιοτικά με κάλυπταν ήταν σε τιμή πολύ πιο ακριβά από αυτό που μπορούσα να διαθέσω. Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά και έτσι αγόρασα 10 πινέλα χωρίς λογότυπο επάνω τους από τον Καναδά για να τα δοκιμάσω. Ήταν πολύ καλά, οπότε άνοιξα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο eBay για να δω πως θα πάνε. Σε χρόνο ρεκόρ έφυγαν και μάλιστα με κέρδος, οπότε κάπως έτσι γεννήθηκε η εταιρεία μου.
Για τρία χρόνια δούλευα από το σαλόνι του σπιτιού μου κάνοντας όλες τις δουλειές, από τις παραγγελίες μέχρι τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών. Στην συνέχεια νοίκιασα ένα γραφείο και προσέλαβα τον πρώτο μου υπάλληλο ο οποίος διαχειρίζονταν τις παραγγελίες και έτσι εγώ είχα περισσότερο χρόνο για να αναπτύξω νέα προϊόντα και να γνωρίσω καλύτερα την αγορά των καλλυντικών την οποία έως τότε την γνώριζα μόνο ως καταναλώτρια.
Οι παραγγελίες μας άρχισαν να αυξάνονται από χώρες σε όλη την Ευρώπη και έπρεπε να βρούμε έναν μεγαλύτερο χώρο και πάλι. Έτσι από το 2011 βρισκόμαστε σε μία μεγάλη αποθήκη κοντά στην Φρανκφούρτη“.
Κάπως έτσι τα 10 ανώνυμα πινέλα που πούλησε το 2007 έχουν γίνει μία συλλογή από 67 επώνυμους κωδικούς και το 2016 πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο τόσο μέσα από φυσικά καταστήματα – συνεργάζεται με αλυσίδες όπως τα Shephora – όσο και από το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Στην επιχείρηση της πλέον ασχολούνται 60 άτομα σε όλο τον κόσμο.
Τι ήταν αυτό που έχει κάνει ένα κλασικό εργαλείο της γυναικείας ομορφιάς όπως το πινέλο του μακιγιάζ τόσο διάσημο και τόσο απαραίτητο ξανά; Σύμφωνα με την Zωή Μπόικου “ Η κάμερα του iPhone. Έκανε όλες τις γυναίκες να θέλουν να φαίνονται άψογες. Αυτός είναι και ο λόγος που τα κορίτσια χρησιμοποιούν όλα αυτά τα φίλτρα που σε παρουσιάζουν αψεγάδιαστο στο snapchat. To iPhone άλλαξε πολύ την ζωή μας και σε αυτό τον τομέα“.
Η Zoeva αν και δεν είναι εταιρεία τεχνολογίας “εκμεταλλεύτηκε” με τον καλύτερο τρόπο την νέα ψηφιακή εποχή. Πέρα από το eBay και την ανάγκη των γυναικών να βγαίνουν όσο πιο όμορφες γίνεται όταν ποζάρουν στον φακό του smartphone τους η έκρηξη στις πωλήσεις της εταιρείας προήλθε κυρίως όταν blogger και μοντέλα άρχισαν να “ποστάρουν” ότι χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα της στα κοινωνικά δίκτυα.
Ξαφνικά, το 2010 νομίζω, είδα τις πωλήσεις ενός συγκεκριμένου σετ πινέλων να εκτοξεύονται στην Ιταλία και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Τότε ακόμη ήμουν μόνη μου και δεν είχα τον χρόνο για να το ψάξω. Λίγο αργότερα είδα ότι είχε ανέβει σε ένα ιταλικό κανάλι στο YouTube η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος σε ένα βίντεο. Το βίντεο αυτό όταν εγώ το εντόπισα είχε ήδη πάνω από 200.000 views. To προϊόν ήταν sold out για αρκετές εβδομάδες και δεν μπορούσα να διαχειριστώ την ζήτηση. Αυτή ήταν και η πρώτη απογείωση της εταιρείας.
Το δεύτερο μεγάλο μπαμ ήρθε το 2014 όταν ένας make up artist ανέβασε ένα video όπου χρησιμοποιούσε προϊόντα μας, ξαφνικά άνοιξαν μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε να χτίζουμε σχέσεις με beauty bloggers. Δεν πληρώνουμε ποτέ για να γράψουν κάτι για εμάς. Εμείς απλώς τους στέλνουμε τα προϊόντα και αυτοί αποφασίζουν αν θα τα αναφέρουν ή όχι. Οι περισσότεροι τα έχουν ήδη αγαπήσει και ‘ποστάρουν’ για αυτά με αποτέλεσμα να τα μαθαίνουν και άλλες γυναίκες“.
Η Zoeva όπως εξηγεί πήρε το όνομα της από την ελληνική λέξη Ζωή και την Εύα θέλοντας να βάλει σε πέντε μόνο γράμματα την “ζωή της πρώτης γυναίκας” το δικό της όνομα και κάτι από Ελλάδα. Όσο για την συνέχεια. “Απολαμβάνουμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει και προχωράμε. Είμαστε μία δεμένη ομάδα χωρίς στόχους πωλήσεων και πίεση για κέρδη που μπορεί να μας οδηγούσε να ρίξουμε την ποιότητα μας“.
—————————————————————————–
– Με πληροφορίες από: news.com.au 10mazazine.com.au getthegloss.comnews247 
Πηγή: ALEXIPTOTO.COM