06 Ιουλίου 2018

Εξευτελισμός της χώρας με τον «Μακεδονικό Στρατό» του Ζάεφ - Γελάνε όλοι με την Ελλάδα

 Εξευτελισμός της χώρας με τον «Μακεδονικό Στρατό» του Ζάεφ - Γελάνε όλοι με την Ελλάδα

O πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε δημόσια τοποθέτησή του κατά την ορκωμοσία στρατιωτών,  είπε στην ομιλία του προς τους Σκοπιανούς στρατιώτες ότι αποτελούν μέλη ενός «Μακεδονικού Στρατού», ο οποίος «θα αποτελεί μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ»!
Ούτε καν «Βορειομακεδονικός», ούτε «Στρατός της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως αναφέρει η ενδιάμεση συμφωνία την οποία κουρέλιασε και χωρίς να αντιδράσει φυσικά το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Το μόνο που βρήκε να πει το υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι «Η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Και αυτό διότι, στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες, θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας -δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, "Στρατός της Βόρειας Μακεδονίας"».

Με άλλα λόγια το ΥΠΕΞ δεν διαμαρτυρήθηκε καν για τον «Μακεδονικό Στρατό» του Ζάεφ, που παραβιάζει καθώς αυτό θέτει  αλυτρωτισμό και υποσκάπτει το κλίμα καλής γειτονίας, αλλά περιορίστηκε να πει ότι μετά την συμφωνία θα τον ονομάζει «Βορειομακεδονικό Στρατό» (lol)!
Φυσικά η "αντίδραση" αυτή του ΥΠΕΞ πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα. Ως «Μακεδονικό» θα παρουσιάζει το στρατό του ο Ζάεφ, και μετά την όποια οριστικοποίηση της συμφωνίας και εντός των Σκοπίων και στο ΝΑΤΟ…

Η θέση του ΥΠΕΞ έγινε αντικείμενο σκωπτικών σχολίων από διπλωμάτες μεγάλων πρεσβειών στην Αθήνα.

Μάλιστα ένας εξ αυτών (μη χώρας του ΝΑΤΟ) τόνισε χαρακτηριστικά:  «Αφού  η Ελλάδα υπέγραψε και αποδέχθηκε ότι οι κάτοικοι της πΓΔΜ εφεξής θα λέγονται “Μακεδόνες”  άρα επόμενο είναι και ο Στρατός τους να λέγεται “Μακεδονικός”. Η Βόρεια Κορέα π.χ. έχει κατοίκους με διαβατήρια που λέγονται «Βορειοκορεάτες». Οι κάτοικοι της πΓΔΜ λέγονται "Μακεδόνες", άρα ο Στρατός τους αποτελείται από Μακεδόνες. Δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει η Αθήνα»!

Pronews

Ευχή για τη Μακεδονία συνέθεσε ο Εδέσσης Ιωήλ






Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ως υμνογράφος της Εκκλησίας, συνέθεσε ειδική ευχή για την δύσκολη περίσταση που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο η Μακεδονία και η Πατρίδα μας κατόπιν αιτήσεως του Αρχιμανδρίτου Ν.Π. από την Θεσσαλονίκη, προκειμένου αυτή να λέγεται από τον ιερέα κατά το πέρας της Παρακλήσεως της Θεοτόκου.


Δημοσιεύετε για πρώτη φορά στον «Ιστογράφο», το επίσημο ιστολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης (οι δημοσιεύσεις εμφανίζονται και στον δικτυακό τόπο της Ι. Μητροπόλεως www.imepa.gr).

ΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(Ποίημα του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ)
Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός ημών, ο ελευθερώσας διά του πάθους και της Αναστάσεώς σου το γένος των ανθρώπων εκ της δουλείας του εχθρού, ο δι᾿ οράματος εν Τρωάδι (Πρ. 16,9) ειπών τω Παύλω, «διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν», ο τον παλαιόν Ισραήλ πολλάκις βοηθήσας, ο σώσας την Ιερουσαλήμ εκ των εχθρών αυτής και ειπών, «Επιστρέψω επί Ιερουσαλήμ εν οικτιρμώ και ο οίκός μου ανοικοδομηθήσεται εν αυτή (Ζαχ. 1,16), ο εμπνεύσας τω Ιούδα τω Μακκαβαίω λαλήσαι, «κρείσσον ημάς αποθανείν εν τω πολέμω η επιδείν επί τα κακά του έθνους ημών και των αγίων» (Α΄ Μακκ. 3,59), ο κλαύσας επί την Ιερουσαλήμ, την κατά το ανθρώπινον πατρίδα σου (Λκ. 19,41-44), ο προστατεύσας την Ελλάδα, την πατρίδα ημών «εκ χειρός πάντων των μισούντων ημάς» (πρβλ. Λκ. 1,71), ο ποιήσας το έθνος ημών «έθνος άγιον και λαόν εις περιποίησιν» (πρβλ. Α΄ Πετρ. 2, 9), επάκουσον εν τη ώρα ταύτη της δεήσεως ημών.
Διασκέδασον πάντα εχθρόν και πολέμιον ως και πάσαν πονηράν βουλήν και μηχανήν των ισχυρών της γης διά την Ελληνικωτάτην Μακεδονίαν ημών. Φώτισον τον νούν και την διάνοιαν των αρχόντων ημών εις το ειδέναι τι το συμφέρον διά την Μακεδονίαν. Κραταίωσον αυτούς πράττειν τα κράτιστα και αρμόδια αυτή. Ενδυνάμωσον τους κατοίκους της Μακεδονίας εν ταύταις ταίς ημέραις της θλίψεως αυτών και δος αυτοίς πνεύμα δυνάμεως και ισχύος εις το υπερασπίζεσθαι το όνομα της πατρίδος ημών.
Επάκουσον της φωνής του λαού σου του αγωνιζομένου διά την ακεραιότητα της φιλτάτης ημών πατρίδος και την περιφρούρησιν της Μακεδονίας. Απόστησον αφ᾿ ημών πάσαν κακόνοιαν, δαιμονικήν ενέργειαν, πράξιν επιζήμιον και έργα ερεβώδη και ανθελληνικά, επιβουλεύοντα τη υποστάσει και αξιοπρεπεία της Μακεδονίας ημών. Φυγάδευσον πάντα διχασμόν και εμφύλιον διαμάχην εκ του λαού του αγωνιζομένου διά την διάσωσιν του ονόματος και της υποστάσεως της Μακεδονίας.
Ότι συ ει ο συστήσας τα έθνη και τας οροθεσίας αυτών και σοι την δόξαν αναπέμπομεν συν τω ανάρχω σου Πατρί και τω Παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ σου Πνεύματι νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
Κύριε Ιησού Χριστέ, που είσαι ο Θεός μας, εσύ που ελευθέρωσες με το Πάθος και την Ανάστασή σου το γένος των ανθρώπων από την δουλεία του εχθρού, που μέσω οράματος στην Τρωάδα είπες στον απόστολο Παύλο «έλα στην Μακεδονία και βοήθησέ μας», που βοήθησες πολλές φορές τον παλαιό λαό του Ισραήλ, που έσωσες την Ιερουσαλήμ από τους εχθρούς της και είπες: «θα επιστρέψω με έλεος στην Ιερουσαλήμ και θα ανοικοδομηθεί σε αυτήν ο ναός μου», που ενέπνευσες τον Ιούδα τον Μακκαβαίο να πει: «καλύτερα να πεθάνουμε στον πόλεμο, παρά να δούμε τις συμφορές του έθνους μας και του αγιασμένου λαού μας», που έκλαψες για την Ιερουσαλήμ, την ανθρώπινη πατρίδα σου, που προστάτευσες την Ελλάδα, την πατρίδα μας, «από τα χέρια όλων όσων μας μισούν», που ανέδειξες το έθνος μας «έθνος άγιο και λαό που διάλεξε ο Θεός», επάκουσε την ώρα αυτή την δέησή μας.
Διασκόρπισε κάθε εχθρό και πολέμιο καθώς και κάθε κακό σκοπό και κάθε τέχνασμα των ισχυρών της γης για την Ελληνικότατη Μακεδονία μας. Φώτισε τον νου και την διάνοια των αρχόντων μας, προκειμένου να γνωρίσουν ποιο είναι το συμφέρον της Μακεδονίας. Δώσε σε αυτούς δύναμη, ώστε να πράττουν τα καλύτερα και όσα ταιριάζουν σε αυτήν. Ενδυνάμωσε τους κατοίκους της Μακεδονίας σε αυτές τις ημέρες της θλίψης τους και δώσε σε αυτούς πνεύμα δυνάμεως και ισχύος, για να υπερασπίζονται το όνομα της πατρίδας μας.
Εισάκουσε την φωνή του λαού σου, που αγωνίζεται για την διάσωση του ονόματος και της υποστάσεως της Μακεδονίας. Διώξε μακρυά από μας κάθε κακία, κάθε δαιμονική ενέργεια, κάθε επιζήμια πράξη και κάθε άθλια και ανθελληνική ενέργεια, που επιβουλεύονται την υπόσταση και την αξιοπρέπεια της Μακεδονίας μας. Απομάκρυνε κάθε διχασμό και εμφύλια διαμάχη από τον λαό, που αγωνίζεται για την διάσωση του ονόματος και της υποστάσεως της Μακεδονίας.
Επειδή εσύ συνέστησες τα έθνη και τα όριά τους και σε σένα αναπέμπουμε την δόξα μαζί με τον άναρχό σου Πατέρα και το Πανάγιο και αγαθό και ζωοποιό σου Πνεύμα τώρα και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.




Έρευνα ThessΝews: Όταν ο Ζάεφ έκανε φυλακή για τον σπιτονοικοκύρη του Μπουτάρη

Έρευνα ThessΝews: Όταν ο Ζάεφ έκανε φυλακή για τον σπιτονοικοκύρη του Μπουτάρη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 5.7.2018 | 11:52  

Έρευνα ThessΝews: Όταν ο Ζάεφ έκανε φυλακή για τον σπιτονοικοκύρη του Μπουτάρη

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || xenikol@hotmail.com
"Για σένα έχω κάνει κρατητήριο...". Το γνωστό ΠΑΟΚτσήδικο σύνθημα θυμίζει η σχέση του Ζόραν Ζάεφ με τον σπιτονοικοκύρη του Γιάννη Μπουτάρη, αφού ο νυν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει φυλακιστεί για υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε ο Γκόραν Κράστεβ! 

Μεγαλοεπιχειρηματίας με δεκάδες ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ο άνθρωπος που νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρον προκαλεί και η φορολογική πτυχή του θέματος, καθώς η ενοικίαση όχι στο φυσικό πρόσωπο, αλλά στην εταιρεία, είναι παράτυπη!

Εξαιρετικά στενή σχέση - μάλλον για «σχέση ζωής» πρόκειται - φαίνεται ότι διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια ο Ζόραν Ζάεφ με τον επιχειρηματία Γκόραν Κράστεβ, που, όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η ThessΝews, νοίκιασε το υπερπολυτελές διαμέρισμα το οποίο διατηρεί από το 2015 στο κέντρο της πόλης στον Γιάννη Μπουτάρη!

Ο Κράστεβ είναι ένας από τους «επενδυτές νέου τύπου» που προέκυψαν μέσα στα μετα-κομμουνιστικά βαλκάνια! Θυμίζει όλους εκείνους τους I wanna be ολιγάρχες, που διατηρούν σχέσεις ζωής με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα, διάγουν υπερπολυτελή βίο, συνήθως κυκλοφορούν συνοδεία φουσκωτών, έχουν δεκάδες πολυτελείς αστικές και παραθεριστικές κατοικίες, οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα και συνήθως δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις που έχουν αποκρατικοποιηθεί ή συνεργάζονται με το κράτος, που συνήθως εκπροσωπείται από τους κολλητούς του! Ως τέτοιος λοιπόν ο Κράστεβ, αγόρασε το 2015 τα δύο διαμερίσματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας έναντι 140.000 ευρώ, όπως λένε τα συμβόλαια. Λίγο αργότερα αγόρασε κι άλλα διαμερίσματα αλλά και εξοχικά στη Χαλκιδική, διακινώντας ασυνήθιστα για τη χώρα του ποσά σε μετρητά! Στο μεταξύ, είχε φροντίσει να πάρει το βουλγαρικό διαβατήριο και να πολιτογραφηθεί ως Βούλγαρος πολίτης! Βλέπετε, τα όσα με φανατισμό διακηρύττουν οι Σκοπιανοί για τη «Μακεδονική» ταυτότητα και την παράδοσή τους εύκολα υποχωρούν μπροστά στις διευκολύνσεις που μπορούν να τύχουν οι επιχειρήσεις τους.

Για σένα έχω κάνει κρατητήριο!
Κατ’ αρχάς Ζάεφ και Κράστεβ είναι ξαδέλφια, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, σχέση όμως η οποία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Η σχέση τους πρέπει να είναι πολύ παλιά, όπως βλέπει κανείς στα δημοσιεύματα του Τύπου της γειτονικής χώρας. Το όχι και τόσο μακρινό 2008 ο Ζόραν Ζάεφ είναι δήμαρχος Στρώμνιτσας και το πολιτικό του αστέρι έχει ήδη αρχίσει να ανατέλλει στο πολιτικό στερέωμα της ΠΓΔΜ. Ως δήμαρχος προχωρά σε δραστικές κινήσεις. Αρχικά πουλά ένα δημοτικό οικόπεδο- φιλέτο διακηρύσσοντας ότι με την αξιοποίησή του θα κερδίσει συνολικά η περιοχή. Όλως τυχαίως το οικόπεδο αγοράζει ο Γκόραν Κράστεβ, που χτίζει στο σημείο το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Ωστόσο, προχωρά σε πολεοδομικές παραβάσεις και σε καταπατήσεις, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη. Τη νύφη όμως πληρώνει και ο τότε Δήμαρχος Στρώμνιτσας ως συνυπεύθυνος. Συλλαμβάνεται για διαφθορά και φυλακίζεται! Η φωτογραφία του νεαρού πολιτικού με χειροπέδες στα χέρια να σέρνεται από αστυνομικούς από την κλούβα στο δικαστήριο και από εκεί στις φυλακές κάνει τρομερή εντύπωση. Οι Σοσιαλιστές μιλούν για σκευωρία της κυβέρνησης, το VMRO απαντά ότι δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Το ταλαιπωρημένο πρόσωπο του Ζάεφ στις φωτογραφίες αυτές σε τίποτε δε θυμίζει το ύφος του θριαμβευτή στην τελετή των Πρεσπών.

Από τη δύσκολη θέση θα τον βγάλει ο (επίσης προερχόμενος από τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση) Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπογράφει χάρη για να γυρίσει στα καθήκοντά του στη Στρώμνιτσα!

Ωστόσο, οι καταγγελίες του αντίπαλου κόμματος συνεχίζονται. Το VMRO καταγγέλλει τον Ζάεφ ότι μοιράζει όλες τις προμήθειες του δήμου του σε εταιρίες που έχουν συστήσει τα αδέλφια του, ο Κράστεβ και άλλα μέλη της οικογένειάς του! Διοργανώνει μάλιστα ειδική συνέντευξη Τύπου, στην οποία καταγγέλλει ότι οι προμήθειες σε καύσιμα, τρόφιμα όπως και τα περισσότερα τεχνικά έργα, έχουν δοθεί στον Κράστεβ και τον αδελφό του τότε δημάρχου...

Ωστόσο, η υπόθεση που σπάει ταμεία έρχεται το 2014, ενόσω ο Ζάεφ ήδη προωθείται από το κόμμα του, το SDSM, στα υψηλά του κλιμάκια! Τοπικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο Ζάεφ πούλησε σε εταιρεία του Κράστεβ, στο πλαίσιο μίας ακόμη αποκρατικοποίησης, μία ακόμη έκταση- φιλέτο! Το παράδοξο είναι ότι λίγες εβδομάδες αργότερα ο Κράστεβ πούλησε τη συγκεκριμένη έκταση σε άλλη εταιρεία με τίμημα περίπου τριπλάσιο από αυτό που έδωσε ο ίδιος...
Από το φύλλο της THESSNEWS #112 (30/06/2018-01/07/2018

Ρουμανία: 1% φορολογία για τζίρο ως 1.000.000 ευρώ



Του Ηλία Παπαγεωργιάδη*
Χθες για πολλοστή φορά η Ελλάδα ψήφισε θεωρώντας πως ουσιαστικά ο ήλιος βγαίνει από τη... δύση. Είναι αμφίβολο αν η νέα καταιγίδα φόρων φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και όλα δείχνουν πως δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Συνεχίζουμε να πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε (μεσαία τάξη και όλοι όσοι παράγουν πλούτο), κυνηγώντας απηνώς όσους θέλουν να δημιουργήσουν.
Ρουμανία: 1% επί του τζίρου, για τις μικροεταιρίες
Την ίδια ώρα η Ρουμανία μπήκε στο 2018 αντιμετωπίζοντας τον μικρό και μεσαίο επαγγελματία εντελώς διαφορετικά:
- Η φορολογία μικροεταιριών θα είναι 3% επί του τζίρου, αν η εταιρία δεν έχει υπάλληλο και 1% επί του τζίρου αν έχει έναν υπάλληλο (που μπορεί να είναι και ο ίδιος της ο μέτοχος)

- Το πλαφόν για αυτή τη φορολόγηση ανέβηκε από τις 500.000 Ευρώ στο... 1.000.000 ευρώ

- Πλέον αυτή η επιλογή παρέχεται σε κάθε είδους μικροεταιρία, ανεξαρτήτως ΚΑΔ

- Για τζίρο άνω του 1.000.000 Ευρώ, παραμένει η φορολογία 16% επί των κερδών
- Ο ιδιωτικός υπάλληλος θα πληρώνει 10% φόρο αντί για 16%, για οποιοδήποτε ποσό που θα εισπράξει

- Τα εστιατόρια θα πληρώνουν φόρο «τεκμαρτό», χαμηλότερο από το 1% επί του τζίρου

- Η φορολογία των προγραμματιστών θα παραμείνει στο 0%, μιας και αποδείχτηκε πως αποδίδει στη χώρα δεκάδες άλλα πλεονεκτήματα και έσοδα.

- Ο μέτοχος εταιρίας ΕΠΕ συνεχίζει να ΜΗΝ έχει υποχρέωση ασφάλισης. Έτσι μπορεί να κινηθεί ευέλικτα και με χαμηλότερο κόστος.
Χαμηλή φορολογία = αλματώδης ανάπτυξη. Το 2013, το 2014, το 2015, το 2016, το 2017, το 2018...
Την ώρα που επί χρόνια η Ελλάδα ανεβάζει τους φόρους και τις επιβαρύνσεις για όσους δημιουργούν πλούτο (με εξαίρεση μία περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά), η Ρουμανία ακολούθησε διαφορετικό δρόμο. Όταν μπήκε στο μνημόνιο ανέβασε μόνο τον ΦΠΑ, μία φορά. Κατά τα άλλα, έκοψε από το Δημόσιο, απέλυσε δημοσίους υπαλλήλους και μείωσε τις δαπάνες, χωρίς να ακουμπήσει τη φορολογία εισοδήματος ή αυτή των ακινήτων. Αποτέλεσμα: Βγήκε από την κρίση σε 18 μήνες και από το 2013 τρέχει...
Την πενταετία Ιανουάριος 2013 – Δεκέμβριος 2017 πέτυχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τη βιομηχανική της παραγωγή (στις πρώτες 3 χώρες σε αύξηση), τις εξαγωγές της (από 45 σε... 62 δις Ευρώ), τη Γεωργία, τις καταθέσεις των πολιτών και το διαθέσιμο εισόδημά τους. Οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΝΑ Ευρώπη και οι συνολικές επενδύσεις στη χώρα ξεπέρασαν τα 80 δις Ευρώ.

Χρονιά                 Αύξηση ΑΕΠ Ρουμανίας
2013:                                    +3,53%
2014:                                    +3,08%
2015:                                    +3,94%
2016:                                    +4,82%
2017:                                    +7% (πρώτο 9μηνο)
2018:                                    +4,4% (πρόβλεψη Ε.Ε.)

Έπεσε ο ΦΠΑ = φούντωσαν / «άσπρισαν» ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας
Την 01.06.2015 η Ρουμανία μείωσε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 24% στο 9%, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις του ΔΝΤ: «Θα καταρρεύσουν τα έσοδά σας» έλεγε η έκθεσή του. Όλως περιέργως, αυτά μειώθηκαν μόλις 7% την πρώτη χρονιά και τη δεύτερη πέρασαν το επίπεδο που βρίσκονταν πριν τη μείωσή τους. Όμως την ίδια ώρα ολόκληροι οικονομικοί κλάδοι είδαν ανάπτυξη +25 με 30% σε 2,5 χρόνια! «Άσπρισαν» τεράστια ποσά, μιας και ουσιαστικά αναιρέθηκε το κέρδος κάποιου να φοροδιαφύγει.
Γεωργικό ρεκόρ
Η ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και στη Γεωργία. 9% ο ΦΠΑ στο παραγώμενο προϊόν, 9% στα εφόδια και ό,τι αγοράζει ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, αυτός που παράγει. Αποτέλεσμα: Συνεχόμενα ρεκόρ παραγωγής, «άσπρισμα» της αγοράς, αγροτικό ΑΕΠ περί τα 20 δις Ευρώ, ενώ σε κάποιους κλάδους η Ρουμανία συναγωνίζεται τις μεγάλες δυτικές χώρες (πέρασε τη Γαλλία σε παραγωγή καλαμποκιού!)
Χαμηλή φορολογία = δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, με μισθούς από 1.500 Ευρώ / μήνα (πρώτος μισθός) και άνω. Την ώρα που στην Ελλάδα περιμένουμε να βρούμε δουλειές για τους νέους μας, υπερφορολογώντας όποιον θα μπορούσε να τους δώσει εργασία, στη Ρουμανία κάνουν το αντίθετο. Αποτέλεσμα:
- «Αγγελίες για 11.400 νέες θέσεις προγραμματιστών καταγράφηκαν ως τώρα τον Ιανουάριο του 2018, περίπου 50% πάνω από τον αντίστοιχο μήνα του 2017»

- Εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γραφείων συνεχίζουν να κτίζονται για να στεγάσουν τις εταιρίες πληροφορικής

- Οι προγραμματιστές αποτελούν μία από τις πληθυσμιακές ομάδες που αγοράζουν κατά προτεραιότητα διαμερίσματα κλπ, συνήθως μετρητοίς.
(Προσεχώς θα διαβάσετε τα δεδομένα των ακινήτων της Ρουμανίας για το 2017 και θα καταλάβετε...)

Είναι οι Ρουμάνοι τόσο έξυπνοι; Ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε;
Είναι στη Ρουμανία όλα τέλεια; Σίγουρα όχι. Όμως τα πράγματα βελτιώνονται ορατά χρόνο με τον χρόνο. Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι στη Ρουμανία που δεν περνούν καλά, όπως υπάρχουν παντού στον κόσμο. Στο Βουκουρέστι, όμως, και τις άλλες μεγάλες ρουμανικές πόλεις, ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός, μειώνεται σε όλη τη χώρα με γοργούς ρυθμούς. Η Ρουμανία είναι 3 χώρες σε μία, ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

Χρειάζεται προσοχή η Ρουμανία; Εννοείται, όπως κάθε χώρα άλλωστε. Αν όμως κάποιος θέλει να ανοίξει τα φτερά του και να μπει σε μία δυναμική αγορά, οι Ρουμάνοι του προσφέρουν τόσα πλεονεκτήματα που στην Ελλάδα δεν τα είδε ποτέ... Είναι οι Ρουμάνοι τόσο έξυπνοι; Είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να έχουν καταλάβει τα αυτονόητα και να έχουν επιλέξει τον καπιταλισμό και την ανταμοιβή αυτού που παράγει πλούτο. Δυστυχώς και για το 2018 φαίνεται πως εμείς οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να μην καταλαβαίνουμε ότι αν δεν δημιουργήσεις πλούτο, δεν έχεις τι να μοιράσεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Πόσα χρόνια άραγε θα περάσουν για να αποδεχτούμε πως ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή;

* Ο κ. Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης είναι διευθύνων σύμβουλος της MORE Consulting, Πρόεδρος του Ρουμανικού Συνδέσμου Βιομάζας και Βιοαερίου (ARBIO), δις εκλεγμένο μέλος του δ.σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομάζας (AEBIOM) και Αντιπρόεδρος της Αγροτικής Ομοσπονδίας 
 ProAgro (Ρουμανική ΠΑΣΕΓΕΣ).

liberal

«Χούντα» η Κυβέρνηση για την Ιερά Σύνοδο γιατί τους πήρε το «παγκάρι» - Κουβέντα ακόμα για τη Μακεδονία

«Χούντα» η Κυβέρνηση για την Ιερά Σύνοδο γιατί τους πήρε το «παγκάρι» - Κουβέντα ακόμα για τη Μακεδονία

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με την καθαίρεση της διοικούσας επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Δηλαδή βλέπουμε μια ισχυρή τοποθέτηση όταν το ζήτημα άπτεται οικονομικών θεμάτων από την Ιερά Σύνοδο αλλά για την Μακεδονία που παραδίδεται δεν τοποθετήθηκε αναλόγως αλλά παρά μόνο μεμονωμένοι Μητροπολίτες που έχουν ανάγει το ζήτημα σε Εθνικό Ζήτημα πρώτης γραμμής.

Θα περιμένουμε...
«Είναι παράδοξο ότι όσοι αφαίρεσαν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου από τον επιχώριο Μητροπολίτη κάνουν λόγο για Χούντα. Η Χούντα είχε αποκεφαλίσει την εκλεγμένη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και το ίδιο έκαναν και αυτοί με την τροπολογία τους, αφού καθαίρεσαν την εκλεγμένη Διοικούσα Επιτροπή. Πάντως θα ήταν εντιμότερο οι «προοδευτικοί» πολιτικοί, που ασχολούνται με τα παγκάρια των Ναών να μην δηλώνουν, τουλάχιστον, ότι τάσσονται ταυτοχρόνως υπέρ του «χωρισμού» Κράτους και Εκκλησίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.
Η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας επικρίνει την κυβέρνηση, ειδικώς τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι ότι πέρασαν τροπολογία (τον Φεβρουάριο του 2018) με την οποία προσπάθησαν να παρακάμψουν την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι με την τροπολογία αφαιρέθηκε η ψήφος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου και καθαιρέθηκε αναιτιολόγητα από τις 30.6.2018 η νομίμως εκλεγμένη (στις 10.12.2017) Επιτροπή και επιβλήθηκε επανάληψη των αρχαιρεσιών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου»:
Σε σχέση με το «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου» (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.), τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν και τα όσα ανακριβή δημοσιεύθηκαν προσφάτως, αναγκαζόμαστε προς αποκατάσταση της αλήθειας να εξηγήσουμε τα κατωτέρω:
«Ο Ελληνικός Λαός, που περιβάλλει με σεβασμό τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου και την πάνσεπτη Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πρέπει να γνωρίζει ότι από το 1976 (νόμος 349/1976) ο Ι. Ναός δεν διοικείται από την Εκκλησία, αλλά από κρατικό Ίδρυμα (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στη 10μελή Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. η Εκκλησία εκπροσωπείται μόνον από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου, ως Πρόεδρο, ενώ τους 9 Επιτρόπους εκλέγουν οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως της Τήνου, η εν Αθήναις Αδελφότητα Τηνίων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου ως εκπρόσωπος του Κλήρου.
Πρακτικά η πλειοψηφούσα παράταξη του εκάστοτε Δημάρχου εκλέγει την πλειοψηφία των Επιτρόπων, που διοικούν και διαχειρίζονται τον Ι. Ναό. Επιπλέον ο Δήμος Τήνου και τοπικοί φορείς εισπράττουν τα εκ του νόμου ποσοστά τους από τα έσοδα του Ιερού Ναού, τα οποία προέρχονται από το υστέρημα των προσκυνητών και την ευλάβειά τους προς την Παναγία Θεοτόκο. 

Από το 1976 οι 9 Επίτροποι ψηφίζουν μεταξύ τους για τον Αντιπρόεδρο (αναπληρωτή του Προέδρου) και τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής, θέσεις απαραίτητες για την καθημερινή εκτέλεση των αποφάσεων της Επιτροπής, καθ’ όσον ο Μητροπολίτης Πρόεδρος δεν ευρίσκεται καθημερινά στην Τήνο, αφού εδρεύει στην Σύρο και διαποιμαίνει 12 νησιά.
Από το 1976 μέχρι το 2014 ο Μητροπολίτης Σύρου δεν είχε δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα, ει μη μόνον οι 9 Επίτροποι, οπότε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου είχε και εδώ καθοριστική επιρροή. Με τον νόμο 4301/2014 επί υπουργίας Α. Λοβέρδου δόθηκε απλώς στον επιχώριο Μητροπολίτη το δικαίωμα ψήφου. 

Αντίθετα με τις διαδόσεις, που ακόμα ακούγονται, περί δήθεν υπαγωγής του Ιδρύματος στον έλεγχο της Εκκλησίας, ο νόμος 4301/2014 διατήρησε ρητώς σε ισχύ τον προηγούμενο νόμο 349/1976 και δεν μετέβαλε τίποτε άλλο στη διοίκηση και διαχείριση του Ιδρύματος (εποπτεία του κράτους, συγκρότηση και εκλογή της Δ.Ε., διαχείριση και γενικά λειτουργία και φύση του). Αυτό επιβεβαίωσε η απόφαση της 

Ολομέλειας του ΣτΕ (3631/2015), που απέρριψε ομοφώνως την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Τήνου, και έκρινε ως συνταγματικό τον νόμο 4301/2014, ως νόμιμη την ψήφο του τοπικού Μητροπολίτη και απέρριψε τον ισχυρισμό του Δήμου ότι δήθεν το Ίδρυμα υπήχθη στην Εκκλησία. 
Επειδή η δικαστική διαδικασία δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Δήμαρχο Τήνου, η ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ παρακάμφθηκε μέσω βουλευτικής τροπολογίας, που υπερψήφισαν τον Φεβρουάριο 2018 ο Σύριζα και το Ποτάμι. 

Η τροπολογία αφαίρεσε την ψήφο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου, καθαίρεσε αναιτιολόγητα από τις 30.6.2018 την νομίμως εκλεγμένη (στις 10.12.2017) Επιτροπή και επέβαλε επανάληψη των αρχαιρεσιών. Αυτό συνέφερε μια μερίδα δημοτικών αρχόντων και βουλευτών της περιοχής, που αντιλαμβάνονται τον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας όχι ως ιερό ίδρυμα και πανελλήνιο προσκύνημα, αλλά ως δημοτική επιχείρηση και χώρο ασκήσεως μικροπολιτικής. 
Έτσι κατανοούν αυτοί οι πολιτικοί παράγοντες την Εκκλησία: με «διακοσμητική» την παρουσία των Επισκόπων και Κληρικών, μολονότι στην λειτουργική παρουσία και στα επιτραχήλια των τελευταίων ο πιστός λαός εναποθέτει τα βάρη του, τις ανησυχίες του και εκεί ευρίσκει ελπίδα. Παραβλέπουν ότι οι πιστοί, που καταφθάνουν στην Τήνο αναζητούν στο Ιερό Ναό της Παναγίας το ιατρείο και θεραπευτήριο των καθημερινών προβλημάτων και ψυχικών παθημάτων τους.
Η Εκκλησία επιμένει να τονίζει ότι ο Ιερός Ναός δεν είναι τόπος ασκήσεως κομματικής επιρροής, αλλά πανίερο προσκύνημα πανελλαδικής εμβέλειας και αυτό είναι μείζων τιμή και ευλογία για τον Λαό της Τήνου και για όλον τον Ορθόδοξο κόσμο.

Όποιοι πολιτικοί δηλώνουν ευλάβεια προς την Ιερά Εικόνα, αλλά ταυτοχρόνως καλλιεργούν στον λαό την αντιπάθεια προς την τοπική Εκκλησία, προωθούν μια μορφή ειδωλολατρίας. Τα σεβάσματα της πίστεως δεν νοούνται έξω από την λατρευτική πράξη της ορθόδοξης Εκκλησίας, που ζει και οργανώνεται γύρω από τον Επίσκοπο κάθε περιοχής. 
Ποιον λοιπόν και γιατί ενοχλεί το δικαίωμα ψήφου του Επισκόπου σε μια δημοκρατική κοινωνία; «Θράσος» διαθέτουν όποιοι χαρακτηρίζουν ως «υπερεξουσία» του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου το αυτονόητο δικαίωμα να ψηφίζει στο συλλογικό όργανο, που προεδρεύει και το οποίο διοικεί ορθόδοξο Ιερό Ναό της περιοχής του. Διαφημίζουν την μεθόδευσή τους ως κατάκτηση του Λαού της Τήνου, καπηλευόμενοι την ευαισθησία του –αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τον λαό.
Ο δε λαός εκλέγει τους πολιτικούς εκπροσώπους του στη Βουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ασχολούνται με την πολιτική, όχι με τη διοίκηση και λειτουργία των Ναών. 
Επιπλέον, είναι παράδοξο ότι όσοι αφαίρεσαν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου από τον επιχώριο Μητροπολίτη κάνουν λόγο για Χούντα. Η Χούντα είχε αποκεφαλίσει την εκλεγμένη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και το ίδιο έκαναν και αυτοί με την τροπολογία τους, αφού καθαίρεσαν την εκλεγμένη Διοικούσα Επιτροπή.
Πάντως θα ήταν εντιμότερο οι «προοδευτικοί» πολιτικοί, που ασχολούνται με τα παγκάρια των Ναών να μην δηλώνουν, τουλάχιστον, ότι τάσσονται ταυτοχρόνως υπέρ του «χωρισμού» Κράτους και Εκκλησίας».


Pronews

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Κοζάνη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

.

Ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών της Κοζάνης πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουλίου 2018.
Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε εξέφρασε την αντίθεσή του στην συμφωνία των Πρεσπών που αφορά την ονομασία των Σκοπίων.
Παρέες κόσμου, οικογένειες με τα παιδιά τους, κόσμος από όλο το νομό Κοζάνης αλλά και περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, μέλη πάνω από 100 συλλόγους, μουσικοί της πόλης με τα μουσικά τους όργανα, αλλά και φορείς όπως το Επιμελητήριο Κοζάνης, γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την έκβαση του Σκοπιανού ζητήματος και φωνάζοντας πως η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.
Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR:



Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR