04 Ιουνίου 2019

Αισχρές δηλώσεις από τον Τζέφρυ Πάιατ: «Μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την συμφωνία των Πρεσπών»!

Για άλλη μια φορά ο…αξιότιμος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, κύριος Τζέφρυ Πάιατ, επενέβη απροκάλυπτα προς το πολιτικό σύστημα υπενθυμίζοντας ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και προειδοποιώντας μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την συμφωνία των Πρεσπών.
Όχι, για ξέρουμε τι μας γίνεται!

Κατά τα άλλα, εσείς πανηγυρίστε για τα αποτελέσματα των εκλογών σαν προβατάκια επί σφαγής.
Τα εθνικά σφαγεία μας περιμένουν με ανυπομονησία και έχουν την…σφραγίδα της εγγύησης : «Made by USA»
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr




              ΦΩΤΌ: FTEROGRAFOS




Εκλογές 2019: Τέλος οι κομματικές συγκεντρώσεις για τη ΝΔ



Εκλογές 2019: Τέλος οι κομματικές συγκεντρώσεις για τη ΝΔ - Δείτε το νέο της σποτ
Τέλος οι κομματικές συγκεντρώσεις για τη ΝΔ - Το βάρος της καμπάνιας σε περιοδείες, θεματικές εκδηλώσεις και το Διαδίκτυο - Ανέβηκε ήδη το πρώτο προεκλογικό σποτ στο Youtube
Μία εντελώς διαφορετική καμπάνια από αυτές που έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες θα κάνει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες 5 εβδομάδες.

Όπως προέκυψε από την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντ1, αντί για τις καθιερωμένες ανοιχτές συγκεντρώσεις που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, η ΝΔ επιλέγει να διοργανώσει μια σειρά μικρότερων θεματικών εκδηλώσεων στις οποίες ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες.

Μέσα από διαδραστικές και στοχευμένες εκδηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να αναδείξει πιο αποτελεσματικά απ ό,τι στις παραδοσιακές συγκεντρώσεις τις πτυχές του κυβερνητικού του σχεδίου, και παράλληλα να εμπλουτίσει τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ από τις παρεμβάσεις των πολιτών. Η επιλογή αυτή, αν και φαντάζει παράδοξη για τα προεκλογικά ειωθότα της χώρας μας, δεν είναι ξένη στη Ν.Δ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πολύ συνειδητά τον τελευταίο 1,5 χρόνο επέλεξε αυτόν το νέο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες. Αντί συγκεντρώσεων η ΝΔ έχει οργανώσει πολλές θεματικές εκδηλώσεις με μικρότερο ακροατήριο, το οποίο όμως διευκολύνει την απευθείας συζήτηση με τους πολίτες με την μορφή των ερωταπαντήσεων.
Πολλές μάλιστα εξ αυτών των εκδηλώσεων, στις οποίες μετείχε ο κ. Μητσοτάκης δεν είδαν καν το φως της δημοσιότητας. Άλλοτε με νέους, άλλοτε με αγρότες και άλλοτε με ιδιωτικούς ή δημόσιους υπαλλήλους στον τόπο εργασίας τους.
Η στόχευση της ΝΔ είναι προφανής μέσα από την αναπαραγωγή αυτών των συζητήσεων σε ένα ευρύτερο κοινό. Να απευθυνθεί όχι μόνον σε όσους την εμπιστεύθηκαν στις τελευταίες εκλογές, αλλά κυρίως στους πολίτες που ακόμη αμφιταλαντεύονται για το τι θα ψηφίσουν.

Να μπορούν δηλαδή όλοι να αξιολογήσουν με νηφάλιο τρόπο και χωρίς τις γνωστές κορώνες της προεκλογικής αντιπαράθεσης, τόσο τις προτεραιότητες της πολιτικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίες όσο και τους τρόπους με τους οποίους θα επιχειρήσει να της υλοποιήσει αν οι πολίτες την εμπιστευθούν.

Παράλληλα, στην Πειραιώς προσδίδουν τεράστια σημασία και στα social media καθώς μέσω αυτών ενημερώνονται οι νεότερες ηλικίες οι οποίες είναι και οι πιο δύσπιστες έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
Και η τακτική που έχει επιλεγεί εκεί είναι διαφορετική από τις παλιότερες κλασικές καμπάνιες των κομμάτων.

Στη θέση της μαύρης προπαγάνδας προτιμήθηκε στις τελευταίες εκλογές η επικοινωνία των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας με εύληπτο και πρωτότυπο τρόπο, με σύντομα μηνύματα και ευφάνταστα εικαστικά τα οποία κλικάροντάς τα οδηγούσαν στην επεξήγηση των θέσεων της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης που έφερε για πρώτη φορά τη ΝΔ να προηγείται και σε αυτές τις ηλικίες ήταν μια δικαίωση για το τμήμα που έχει αναλάβει την καμπάνια της ΝΔ στο ίντερνετ και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη από σήμερα στο youtube προβάλλεται ένα ακόμη νέο σποτάκι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιδιώκει να έχει συνεχή παρουσία στους διαδικτυακούς τόπους με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα νέων.





 Newsbomb

Ευχαριστήριο του Πάνου Κεπαπτσόγλου για την επανεκλογή του ως δημάρχου Αργους Ορεστικού


Να  σημειωθεί,   ο  Πάνος Κεπαπτσόγλου επανεκλέγεται για τρίτη φορά Δήμαρχος  Αργους Ορεστικού.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνδημότες μας που συμμετείχαν στην κορυφαία διαδικασία της δημοκρατίας ανεξαρτήτως της επιλογής τους. Η ευρύτητα της νίκης, με την οποία μας τίμησαν, είναι νίκη όλων των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι επωμιζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη έναντι όλων, χωρίς καμία διάκριση μεταξύ νικητών και ηττημένων. Όπως μέχρι σήμερα, μοναδικός μας αντίπαλος θα είναι μόνο ό,τι εμποδίζει το όραμά μας για έναν Δήμο ακόμη πιο ανθρώπινο, ακόμη πιο σύγχρονο, ακόμη πιο κοντά στο μέλλον.




Ο Τσίπρας θα καταργήσει τη μείωση του αφορολόγητου με... τροπολογία



 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Α.Τσίπρας υπόσχεται την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που ψήφισε, όμως, η κυβέρνησή του - Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε και υποστήριξε ότι για τις Πανελλαδικές πάμε σε εκλογές στις 7 Ιουλίου

Σε προεκλογικά παιχνίδια επιδίδεται μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας. Αφού δήλωσε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  την προσεχή Δευτέρα, 10 του μήνα, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει και μάλιστα με ... τροπολογία την μείωση του αφορολόγητου την οποία ωστόσο έχει ψηφίσει η δική του κυβέρνηση!

Ο κ.Τσίπρας έκανε σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και υποστήριξε ότι γίνονται λόγω της μεγάλης δημοκρατικής του ευαισθησίας, αφού ηττήθηκε σε ... ευρωεκλογές και μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, πανευρωπαϊκά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Θυμίζοντας πάντως, τη θεωρία της Θεανώς Φωτίου ότι «κυβερνούν εννέα μήνες», ο κ.Τσίπρας είπε ότι «κυβερνάγαμε επί τρία χρόνια με τα χέρια πίσω από την πλάτη». Παράλληλα, επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνησή του ως προστάτιδα της μεσαίας τάξης, λέγοντας ότι «σταματήσαμε την φορολογική αφαίμαξη».



Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα «θρίλερ» ως προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, απλώς υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευθούν τη δημοκρατική του ευαισθησία.

Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα των εκλογών και επισπεύδει τις εθνικές κάλπες μετά από ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν είναι φωτογραφικές και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μείνουν στη Βουλή και να ψηφίσουν. Κάλεσε μάλιστα τον Μητσοτάκη να αλλάξει γνώμη και να έρθει στη Βουλή για να ψηφίσει και τους κώδικες αλλά και μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά την κατάργηση του αφορολογήτου που κερδίσαμε από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Να αποδείξει ότι συμφωνεί με ένα ένα μέτρο που είναι θετικό για την κοινωνία».

Στα 7 δισ ευρώ κοστολόγησε το πρόγραμμα της ΝΔ

Περιγράφοντας εμμέσως πλην σαφώς το νέο προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε συσσωρευμένη επιβάρυνση της μεσαίας τάξης «Τώρα θέλουμε ένα σχέδιο που θα μοιράσει τα βάρη» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει κρυφή ατζέντα

«Οι προτάσεις της ΝΔ κοστίζουν 7 δισ. Ευρώ. Αυτά τα 7 δισ. Θα προέλθουν από περικοπές» ισχυρίστηκε και εξέφρασε την άποψη ότι η υλοποίησή τους δεν μπορεί να γίνει από την ανάπτυξη της οικονομίας... «Θα πρέπει να πάει η ανάπτυξη από το 2,5% - 3% στο 13%» σημείωσε και υποστήριξε ότι οι ίδιοι έχουν μιλήσει για περικοπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα εκτός από τη ΝΔ βρέθηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη χρηματοδότηση των συντάξεων.

Τρία χρόνια κυβερνούσαμε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη

«Δεν είναι αφήγημα μεσάιας τάξης αλλά υποχρέωσή μας να στραφούμε στη μεσαία τάξη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.  Τόνισε όμως ότι το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης "επιβλήθηκε από αυτούς που σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν λυτρωτές της". Είπε ότι η συσσωρευμένη κόπωση και επιβάρυνση της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, ήρθε να εμφανιστεί στην πρώτη αναμέτρηση, τη "χαλαρή" ψήφο στις ευρωεκλογές.

Κάνοντας μια υποτυπώδη αυτοκριτική ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν συνειδητοποιήσαμε το βάρος της κούρασης του Ελληνικού λαού. «Εμείς όμως» είπε «κερδίζουμε εκλογές από το 2012 και δεν υπάρχει προηγούμενο κάποιο κόμμα στην Ευρώπη να κερδίσει την έβδομη στη σειρά» σημείωσε αμέσως μετά.

Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε φυσιολογική την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είχαμε μια απώλεια 200.000 ψήφων από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Δεν είναι υπερβολικό. Το πρόβλημα είναι ότι αυξήθηκε το ποσοστό των αντιπάλων μας» είπε μεταξύ άλλων.

Βλέπει ανάπτυξη στο 2,3%

Παρά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την αναιμική ανάπτυξη το πρώτο τρίμνηνο του 2019. ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού μετά τις εκλογές, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και πως η ανάπτυξη για το 2019 θα κινηθεί στο 2,3% , δηλαδή ανάπτυξη για τρίτη χρονιά και ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σημείωσε -εν είδει και αυτοκριτικής- ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να επωφεληθεί η μεσαία τάξη από τις επιδόσεις της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι επί τρία χρόνια η κυβέρνηση είχε διαρκείς αντιπαραθέσεις για να επιτευχθούν νίκες στις διαπραγματεύσεις και προστατεύθηκαν οι πιο αδύναμοι. Είπε ότι δέχεται την κριτική ότι ενώ πέτυχε την προστασία των πιο αδύναμων φορολογήθηκαν περισσότερο τα αμέσως επόμενα στρώματα.

Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να μην υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Διάταγμα για την αλλαγή της ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο νόμος Καστανίδη που ψηφίστηκε το 2010 ορίζει τη διαδικασία. Εμείς κινηθήκαμε όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

«Το βράδυ των εκλογών βγήκε ο Βενιζέλος να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα και η ερμηνεία του ήταν να μην αλλάξει τίποτα στη Δικαιοσύνη... Λίγο αργότερα το ίδιο ζήτημα έγινε κεντρικό θέμα και της ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους δικαστές. Εγώ ποτέ δεν το είδα έτσι» είπε μεταξύ άλλων και καταλόγισε στη ΝΔ βαριές πολιτικές σκοπιμότητες.

Καταλόγησε μάλιστα στη ΝΔ επιχείρηση κατατρομοκράτησης των δικαστών και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Σαμαρά για τη Novartis ότι «θα σας πάω μέχρι τέλους» Πυροβολούν τη Δικαιοσύνη και δεν διστάζουν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε επίσης και πρόσθεσε ότι ως θεσμός ο ΠτΔ έχει χρέος μεταξύ άλλων να είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας των θεσμών,συνεπώς και της Δικαιοσύνης. Έχω την εντύπωση ότι θα το κάνει και θα βρει τον τρόπο είπε.

Έπρεπε να συνεργαστούμε με Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ

«Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ εάν υπήρχε η δυνατότητα έπρεπε να είχε λήξει μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε επίσης ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι υπο φυσιολογικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να συμπράξει με το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Ωστόσο επέρριψε τις ευθύνες για  τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ στα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν συγκροτήσει το λεγόμενο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Το κοντέρ μηδενίζει στις 7 Ιουλίου

«Οι κάλπες της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες το πρωί. Δεν θα μεταφερθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση αν μπορεί να γυρίσει το παιγνίδι και να ανατραπεί η διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.« Είναι μια άλλη αναμέτρηση και έχουμε επίγνωση των τάσεων. Το 2015 καταφέραμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε 6 μήνες να κερδίσουμε 600.000 ψήφους» είπε επίσης.






protothema .gr

Αιφνιδιαστική άσκηση του εθνικού συστήματος αεράμυνας - Τι φοβούνται



Αιφνιδιαστική άσκηση του εθνικού συστήματος αεράμυνας - Τι φοβούνται


Αιφνιδιαστική άσκηση μέτρησης και καταγραφής των ανακλαστικών της ελληνικής αεράμυνας διατάχθηκε και εκτελέστηκε νωρίς το πρωί σήμερα.
Στην άσκηση συμμετείχαν το σύνολο του ελληνικού αντιαεροπορικού δικτύου και «μετρήθηκαν» τόσο οι χρόνοι αντίδρασης όσο και οι δυνατότητες των ελληνικών αντιαεροπορικών όπλων σε σύνθετα σενάρια αεροπορικής προσβολής από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις.

Στην άσκηση συμμετείχαν τόσο τα Patriot Pac-3 (Αθήνα, Σκύρος, Θεσσαλονίκη, Ελευθερούπολη Καβάλας) μέχρι και τα παλαιά OSA του Στρατού.
Οι πρώτες ενδείξεις είναι γενικά καλές αν και καταγράφτηκαν κάποια κενά που θα επιχειρηθεί να διορθωθούν σύντομα.

Η άσκηση είναι η πρώτη του είδους που διεξάγεται μετά από πολλά χρόνια και έχει σχέση με την τεταμένη ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά και την ανησυχία της ελληνικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας για απόπειρα αιφνιδιαστικού κτυπήματος από την πλευρά της Τουρκίας.

.






ΠΗΓΗ

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 2019 (ΒΙΝΤΕΟ)

.Όλοι οι Έλληνες ραντεβού στις Πρέσπες !!!
Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 ώρα 16:00.

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ», με διακριτικό τίτλο «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ» και μέλος των «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ», διοργανώνει, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 4μμ, στο χωριό ψαράδες Πρεσπών, την «4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ».

Η «4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» είναι η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση της ομοσπονδίας μας στην οποία παίρνουν μέρος εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι Μακεδόνων από όλη την Ελλάδα. Οι χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές Μακεδονικές φορεσιές, από όλα τα μέρη της Μακεδονίας, θα χορέψουν όλοι μαζί παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς πιασμένοι χέρι χέρι σε ομόκεντρους κύκλους.

Η Ομοσπονδία μας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με μοναδικά έσοδα τις συνδρομές των συλλόγων μελών της. Για κάθε συγκεκριμένη εκδήλωση ζητά την βοήθεια όσων συμμερίζονται τους σκοπούς της που είναι η διατήρηση της γνήσιας Μακεδονικής πολιτιστικής παράδοσης των Μακεδόνων και η προστασία της από σκόπιμες ξενόφερτες αλλοιώσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογότυπο.