08 Μαΐου 2019

Βότανα ο αρχέγονος σύμμαχος μας στην υγεία


Η Καναπίτσα ή Λυγαριά (Vitex aqnus-castus L.) είναι ένας θάμνος φυλλοβόλος 
που αυτοφύεται κοντά σε ρέματα, 
ρυάκια και ποταμιές.
Εξ ορισμού βότανο είναι όποιο φυτό έχει θεραπευτική δράση για τον οργανισμό.
Φυσικά, ο ορισμός αυτός συμπεριλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος των φρούτων και των λαχανικών, και όχι μόνο τα άνθη και τους καρπούς αλλά και τα φύλλα, ο φλοιός, οι βλαστοί και οι ρίζες μπορεί να έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες.
Τα βότανα έπαιζαν από την εμφάνιση του ανθρώπου πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή και την υγεία μας.
Ο φυτικός κόσμος μας προσφέρει τις τροφές που απολαμβάνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε!
Είναι αναμενόμενο λοιπόν να μας παρέχει και τα φάρμακα που Θεραπεύουν τις καθημερινές μας ασθένειες.

Οι πολιτισμοί όλου του κόσμου χρησιμοποιούν τα φάρμακα αυτά εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Αλλά και τα ντουλάπια της κουζίνας μας και οι κήποι των σπιτιών μας είναι γεμάτοι με ισχυρά φάρμακα για κάθε ασθένεια.
Οφείλουμε πολλά στους προγόνους μας.
Η βαθιά γνώση τους την επιτυχημένη  θεραπευτική χρήση των ιθαγενών τροφών και φυτών έχει επιβιώσει ανά τους αιώνες και αποτελεί σήμερα την παγκόσμια κληρονομιά της Βοτανοθεραπείας.
Οι αρχαιότερες καταγραφές για την Βοτανοθεραπεία προέρχονται από την Κίνα και χρονολογούνται περίπου στο 2500 π.Χ., και αναφέρει πάνω από 700 θεραπευτικά βότανα τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους.
Επίσης ο πάπυρος του Εμπερς από την Αίγυπτο, γύρο στο 1500 π.Χ. αναφέρει πάνω από 700 θεραπευτικά βότανα, πολλά από τα οποία είναι δημοφιλή μέχρι και σήμερα.
Πολλοί λαοί στην αρχαιότητα – και ιδιαίτερα οι Έλληνες – οι Πέρσες, αλλά και πέραν του Ατλαντικού οι Ινδιάνοι και οι λαοί των Μάγια και οι Αζτέκοι, χρησιμοποιούσαν τα Φαρμακευτικά φυτά και μετά το 1000 μ.Χ.
 Η σκουτελάρια (lateriflora scutellaria η λατινική ονομασία), γνωστή και ως το λουλούδι-κράνος, είναι ένα βότανο που χρησιμοποιήθηκε στην αποικιακή Αμερική για τη θεραπεία της λύσσας.
Το φυτό αυτό φύεται στα δάση και τους βάλτους της Βορειοανατολικής Αμερικής και παράγει ένα λουλούδι που μοιάζει με καπέλο ή σκούφο που φορούσαν οι Αμερικανοί άποικοι.
Η σκουτελάρια απέκτησε τη φήμη της ως θεραπεία για τη λύσσα από τα ηρεμιστικά αποτελέσματα που παρέχει στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητά της να βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, να αναστέλλει τους μυϊκούς σπασμούς και να ενεργεί ως ηρεμιστικό. Μερικοί εναλλακτικοί επαγγελματίες της υγείας χρησιμοποιούν τώρα τη σκουτελάρια για να θεραπεύσουν τα συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.
Illustration by Charles Frederick Millspaugh
Και έκτοτε τα φυτά αυτά και τα βότανα αποτελούν την βασική πηγή των φαρμάκων μας.
Ωστόσο, κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα , με την ραγδαία ανάπτυξη της επιστήμης και της Χημείας, σημειώθηκε απότομη πτώση της δημοτικότητας των βοτάνων.
Οι χημικοί της εποχής εκείνης και στην συνέχεια άρχισαν να απομονώνουν και να εκχυλίζουν τις θεραπευτικές ουσίες των βοτάνων, οπότε εξέλιπε η παράδοση της θεραπείας με την χρήση ολόκληρου του φυτού.
Πολύ σύντομα και με την βοήθεια της τεχνολογίας οι επιστήμονες ήταν σε θέση  να κατασκευάζουν Συνθετικές εκδοχές αυτών των ενεργών συστατικών, ενώ τα ίδια τα βότανα, που αντιμετωπίζονταν  με μεγάλο σεβασμό επί τόσους αιώνες, θεωρήθηκαν ξεπερασμένα και απαρχαιωμένα.
Αλλά παρά την χρήση των συνθετών φαρμάκων και την απαίτηση μας να έχουμε επιστημονικές αποδείξεις για τα πάντα, τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον για την Βοτανοθεραπεία.
Μάλιστα τα παραδοσιακά Φυτικά Φάρμακα συνεχίζουν να αποτελούν την βάση για το περίπου 85% των Φαρμάκων παγκοσμίως.
Σήμερα είναι πολύτιμα όσο ποτέ.

Reuters για παροχές Α.Τσίπρα: «Δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουν εγκριθεί από τους δανειστές» (εντολείς του, των Βρυξελλών )




«Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η Ελλάδα ανακοινώνει μέτρα ελάφρυνσης», είναι ο τίτλος του Reuters για το πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα βγήκε από το τρίτο μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο και ξεπερνά τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, κάτι που δίνει στην κυβέρνηση περιθώριο να προχωρήσει με παροχές σε μια εκλογική χρονιά», επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, κάνοντας αναφορά στις εξαγγελίες Τσίπρα.

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δανειστές, που αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν μια μεταμνημονιακή αξιολόγηση για αποτιμήσουν την πρόοδο της Ελλάδας, έχουν εγκρίνει τις παροχές», σημειώνει το Reuters. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τη ΝΔ τις δημοσκοπήσεις και ότι η κυβέρνηση «θέλει να δείξει την ανησυχία της για τους πιο φτωχούς και ευάλωτους Ελληνες που χτυπήθηκαν σκληρότερα κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook!


Με πληροφορία από:
Βήμα Press

Δεν δικαιολογείται η χώρα μας να εισάγει τομάτες το καλοκαίρι από Γερμανία και Βέλγιο


Τα θερμοκήπια αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές εντατικές καλλιέργειες στη χώρα μας.«Σίγουρα τα θερμοκήπια αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές εντατικές καλλιέργειες στη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επενδύσει στον τομέα των θερμοκηπίων θεωρώ πως έχουν σημαντική ανάπτυξη.
Διαβάστε όλο το άρθρο:

Αλβανία: Συνελήφθη ο εισαγγελέας του Αργυρόκαστρου για διακίνηση ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)




Μάιος 7, 2019. 20:53
Μετά από δέκα μήνες έρευνας, οι αλβανικές με τις ελληνικές και ρουμανικές αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν τελικά 61 Αλβανοί και αλλοδαποί πολίτες.
Από τις έρευνες τεκμηριώθηκαν τουλάχιστον 14 περιπτώσεις διακίνησης κάνναβης μεταξύ των συνόρων από την Αλβανία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της  αλβανικής «vizionplus.tv» κατασχέθηκαν πάνω από έναν τόνο ναρκωτικά κάνναβης σατίβα, ένα κιλό και 23 γραμμάρια ηρωίνης, ναρκωτικές ποσότητες κοκαΐνης, 10 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 78 κινητά τηλέφωνα, 25 διάφορα οχήματα, σημαντικά ποσά σε ευρώ, δολάρια και λέκ.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και εμπλεκόμενος στο εγκληματικό δίκτυο εισαγγελέας του Αργυρόκαστρου, Σπαρτάκ Τσοτσόλι.

               
 

.


  https://www.echedoros-a.gr

Συμφωνία των Πρεσπών: Δίνουν €500.000 από κρατικό χρήμα για να την προπαγανδίσουν


nikos_pappas

Με το επιχείρημα ότι πρέπει να λάβουν γνώση οι Έλληνες πολίτες, ο Νίκος Παππάς εκταμιεύει €500.000 από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για να δημοσιευτεί μέσω του Τύπου η Συμφωνία των Πρεσπών που προβλέπει Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα

Παραχώρησε “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους Σκοπιανούς η κυβέρνηση και τώρα μας στέλνει και το λογαριασμό από πάνω για να εμπεδώσουμε το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών! Με εντολή λοιπόν του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά πληρώνουμε 500.000 ευρώ για τη δημοσίευση μέσω του Τύπου της Συμφωνίας την ώρα που γυρίζεται και βίντεο για τους όρους της   για να προωθηθεί από τα κυβερνητικά social media.

Ειδικότερα με απόφαση του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργου Φλωρεντή, ύστερα από υπουργική εντολή, της 25ης Απριλίου 2019, εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 500.000
pen1
pen2
ευρώ για την πραγματοποίηση ισόποσης δαπάνης προβολής. Πρόκειται για την υλοποίηση “τεκμηριωμένου αιτήματος της Διεύθυνσης Ενημέρωσης για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης δαπάνης, συνολικού ποσού 500.000ευρώ, που αφορά στη δημοσίευση μέσω του Τύπου της Συμφωνίας των Πρεσπών 'Τελική Συμφωνία για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, 817(1993), τη λήξη της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών', ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι Ελληνες πολίτες, σε συνέχεια σχετικής κυβερνητικής δέσμευσης”.


Στο μεταξύ, με χθεσινή απόφαση του ίδιου υπουργείου εγκρίθηκε με απευθείας ανάθεση η δαπάνη “παραγωγής βίντεο σχετικά με το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο θα αξιοποιηθεί για χρήση στα ειδικά ενημερωτικά δελτία της Υπηρεσίας και τους αντίστοιχους λογαριασμούς social media, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας και στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στο πλαίσιο εκδηλώσεων”. Το κόστος της παραγωγής θα ανέλθει σε 1.860ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ

Ο Γιάννης Καπάκης ήταν γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας όταν είχαμε την τραγωδία στο Μάτι.- Σήμερα ο Γιάννης κατεβαίνει για δήμαρχος στην Άνδρο ως επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτός είναι ο Γιάννης!

 Ο Γιάννης Καπάκης ήταν γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας όταν είχαμε την τραγωδία στο Μάτι. Ηταν ένας από τους άμεσα υπεύθυνους για την λειτουργία τότε του κρατικού μηχανισμού. Μετά την απίστευτη καταστροφή του πήρε 14 ημέρες να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του και να παραιτηθεί.

Σήμερα ο Γιάννης κατεβαίνει για δήμαρχος στην Άνδρο ως επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε τούτη τη ζωή!

Καλή σας ημέρα εκεί στην μονταζιέρα του Μαξίμου!

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα, φωτιά, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Χαμός στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θ.Καρυπίδη - «Καλή Ανάσταση στην Μακεδονία μετά την προδοσία των Πρεσπών»





Χαμός στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θ.Καρυπίδη - «Καλή Ανάσταση στην Μακεδονία μετά την προδοσία των Πρεσπών»

Ούτε σε αγιασμό δεν μπορούν να βρουν ησυχία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην Μακεδονία μετά την εκχώρησή της στα Σκόπια με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ένταση επικράτησε την Τρίτη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρου Καρυπίδη, όταν ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό αναφέρθηκε στην «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών».

«Με την ευκαιρία που η Εκκλησία βρίσκεται στην αναστάσιμη περίοδο και όπως μετά την προδοσία του Ιούδα ακολούθησε ο Γολογθάς και ο Σταυρός αλλά μετά την σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση και ο Χριστός μας έσωσε από την προδοσία έτσι εύχομαι η πατρίδα μας να αποτινάξει το ζυγό που βρίσκεται μετά την επαίσχυντη προδοσία των Πρεσπών, να αναστηθεί η Πατρίδα από το λήθαργο που βρίσκεται και να σωθούμε από την προδοσία» είπε ο πατέρας Αναστάσιος προκαλώντας την αντίδραση των παρισταμένων που τον αποδοκίμασαν.

«Καλή ανάσταση στη Μακεδονία» είπε ο ιερέας αφού τελείωσε το μυστήριο του Αγιασμού.
Από την πλευρά του ο κ. Καρυπίδης στην ομιλία του που ακολούθησε είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα επιτρέψει διχαστικούς λόγους σε αυτόν τον τόπο.

Δείτε το βίντεο

.



Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ
 






 Με πληροφορία από:

   pronews.gr