21 Αυγούστου 2019

Τρόμος στη Λάρισα: Εσκασε το κινητό του την ώρα που κοιμόταν - Από θαύμα ζει!


Τρόμος στη Λάρισα: Εσκασε το κινητό του την ώρα που κοιμόταν - Από θαύμα ζει!
Τύχη βουνό είχε ένας Λαρισαίος όταν το κινητό του έσκασε δίπλα του την ώρα που αυτός κοιμόταν.

Ενώ έκανε τις διακοπές του στην περιοχή και βρισκόταν το βράδυ της 9ης Αυγούστου στο δωμάτιο που ενοικίαζε έβαλε λίγο πριν πέσει για ύπνο το κινητό του μάρκας Χiaomi να φορτίσει σε διπλανό τραπεζάκι.
«Κάποια στιγμή γύρω στις 4 τα ξημερώματα ακούω μέσα στον ύπνο μου έναν δυνατό θόρυβο και ξυπνώντας βλέπω φωτιά και καπνό στο τραπεζάκι και κομμάτια πλαστικού να Αποκολλούνται από το κινητό. Το κινητό έσκασε δίπλα από τα κρεβάτια που κοιμόμασταν και το δωμάτιο γέμισε καπνό. Άνοιξα τα παράθυρα για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε», περιγράφει στη larissanet o παθών.
Μάλιστα στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται ότι το τραπεζάκι στο σημείο που ήταν το κινητό έχει κολλήσει πλαστικό και έχει καεί.


Μάλιστα μετά την περιπέτειά του έχει κινηθεί νομικά κατά της εταιρεία. Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα του τόνισε ότι το εν λόγω κινητό δεν εισήχθη από τον νόμιμο εισαγωγέα και ζήτησε να εξετάσει την συσκευή για να δει το πρόβλημα που παρουσίασε.

Πηγή: Larissanet.gr

Μεγάλη φωτιά στο χωριό Λεύκη του Δήμου Καστοριάς – Στην μάχη με τις φλόγες δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα σε λίγη ώρα





Με αυτά τα αεροπλάνα σβήνουν φωτιές σε όλο τον κόσμο

Φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στο χωριό Λεύκη του Δήμου Καστοριάς.
Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο  . Εχουν σπεύσει δυνάμεις κατάσβεσης της πυροσβεστικής στην περιοχή.Σύμφωνα με το alphafm.gr επιχειρούν δυο αεροπλάνα ταυτόχρονα για την αποτροπή χειρότερης κατάστασης.




Ενοίκια: Η πληρωμή θα γίνεται μόνο μέσω τραπεζών...τώρα είναι που θα υπάρξει όργιο φοροδιαφυγής






Τσουχτερά πρόστιμα σε ενοικιαστή και ιδιοκτήτη, σε διαφορετική περίπτωση - Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής - Πώς η «Βίλα Χουανίτα Ντολόρες» έφερε πιο κοντά την ρύθμιση

Ρύθμιση για την πληρωμή ενοικίων μόνο μέσω των τραπεζών, σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Σε διαφορετική περίπτωση μάλιστα, δηλαδή καταβολής του ενοικίου με μετρητά, θα προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στον ενοικιαστή του ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το ποσό του ενοικίου που αναγράφεται στο μισθωτήριο θα πρέπει να καταβάλεται μέσω τραπέζης, είτε από το ταμείο είτε μέσω e-banking.

Αυτό μάλιστα αναμένεται να ευνοήσει τους νομοταγείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα είναι ξεκάθαρο το ποσό από την είσπραξη των ενοικίων και έτσι δεν θα φορολογούνται για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει, ούτε θα χρειάζεται να τα εκχωρήσουν στο κράτος, ώστε να μην φορολογηθούν.

Το ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο μετά την επιχείρηση «Βίλα Χουανίτα Ντολόρες» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στη Μύκονο, που είχε προκαλέσει αίσθηση. Εκεί αποκαλύφθηκε πως μισθωτής και ιδιοκτήτης απέκρυπταν τα εισοδήματα από τα ενοίκια της βίλας, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν δήλωνε καν την μίσθωση του ακινήτου, εμφανίζοντάς το ως δευτερεύουσα κατοικία. Έτσι, το μίσθωμα των 1666,67 ευρώ μηνιαίως βάσει μισθωτηρίου που είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2018 δεν εμφανιζόταν και δεν είχε φορολογηθεί ποτέ - με τις πληφορίες να αναφέρουν πως το ποσό ήταν τουλάχιστον τριπλάσιο από τις υπενοικιάσεις που έκανε ο πρώτος ενοικιαστής.

Πάντως, η κυβέρνηση δεν αναμένει να πατάξει πλήρως την φοροδιαφυγή μέσω αυτής της κίνησης, καθώς είναι πιθανό ο ιδιοκτήτης να υπογράφει με τον ενοικιαστή μισθωτήριο όπου θα αναγράφεται ποσό μικρότερο του πραγματικού ενοικίου, με την διαφορά να καταβάλλεται με μετρητά - αφορολόγητα. Εν τούτοις, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν πως είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς πολλοί υπό τον φόβο ελέγχου θα σπεύσουν να συμμορφωθούν, ενώ επιπλέον σχεδιάζεται να αυξηθούν οι έλεγχοι και μέσω διασταυρώσεων να προκύπτει η φοροδιαφυγή τουλάχιστον σε περιπτώσεις μεγαλοιδιοκτητών και μεγάλων ακινήτων.

Τώρα είναι που θα υπάρξει όργιο φοροδιαφυγής  αφού ο ιδιοκτήτης θα υπογράφει με τον ενοικιαστή μισθωτήριο με  χαμηλότερο ενοίκιο. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι τράπεζες.
"Αλλο ένα λάθος κάνει και αυτή η κυβέρνηση, "λάθος" που θυμίζει την προηγούμενη κυβέρνηση όσο αναφορά το θέμα αυτό, η κυβέρνηση Τσίπρα  όμως δεν έκανε λάθη αλλά με "αριστερό" όνομα λειτουργούσε υπέρ των τραπεζών και υπέρ του,  <<τα πολλά σε λίγους και τα λίγα σε πολλούς >>.



Με πληροφορία απο το protothema.gr



Τοτονιδης Γιάννης ΠΟΣΥΦΥ : "Τρίτο καλοκαίρι που τα ελληνοαλβανικά σύνορα δέχονται όλη την πίεση του μεταναστευτικού"

 
Γιάννης Τoτoνίδης: "Τρίτο καλοκαίρι που τα ελληνοαλβανικά σύνορα δέχονται όλη την πίεση του μεταναστευτικού"
 
Τρίτο καλοκαίρι που τα ελληνοαλβανικά σύνορα δέχονται όλη την πίεση του μεταναστευτικού.
Η πύλη εισόδου κάποτε μετατράπηκε σε πύλη εξόδου και δεκάδες παρατυποι μετανάστες καθημερινά προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα (από Θεσπρωτία μέχρι κ την Φλώρινα) με σκοπό να φύγουν από την χώρα μας.

Οι Αστυνομικοί - Συνοριακοί Φυλακές δίνουν πραγματικό αγώνα για να μπορέσουν για άλλη μια φορά να διασφαλισουν την ασφάλεια των συνόρων μας.

Οι ακριτικές αυτές περιοχές ζουν εποχές 1999 με πλήθος μεταναστών να τριγυρνάνε στις περιοχές αυτές με σκοπό να φύγουν από την χώρα μας.

Θα πρέπει όμως μετά από ενα μήνα κ πλέον της νέας κυβέρνησης, να παρθούν μέτρα ώστε να μπορέσουν και παλι να αναπνεύσουν αυτές οι ακριτικές περιοχές μας.
Το στοίχημα είναι ένα,να περιοριστεί η παράνομη είσοδος των παράτυπων μεταναστών στον Έβρο αλλά κ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, παράλληλα όμως, να γίνει σωστή διαχείριση των παράτυπων μεταναστών που είναι διάσπαρτοι σε όλοι την ενδοχώρα.

Προτάσεις έχουν κατατεθεί από την ΠΟΣΥΦΥ και επιτέλους ας γίνει κάτι γιατί το φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού Συνοριοφυλακα αρχίζει να εξαντλειται.
Η πίεση μεγάλη και το προσωπικό λίγο στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.

Ας μην αφήσουμε την χώρα να γίνει ένα απέραντο κέντρο διαχείρισης μεταναστών.
Οι ακριτικές περιοχές πρέπει να αναπνεύσουν.

Τοτονιδης Γιάννης γενικός γραμματέας ΠΟΣΥΦΥ