22 Ιανουαρίου 2018

Πρακτικά τέλος ο Ιερώνυμος - Ακέφαλη πλέον από χθες η Εκκλησία της Ελλάδος



 Η εικόνα των Ιεραρχών χθες πάνω στην εξέδρα ήταν η ακύρωση του Ιερώνυμου. Ο θριαμβευτικός παραγκωνισμός του.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι από χθες ουσιαστικά ακέφαλη. Ο Ιερώνυμος καλείται πλέον να κάνει το αυτονόητο. Να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να παραιτηθεί.

  
Οι Μητροπολίτες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν ο άνθρωπος αυτός με όσα λέει (και δε λέει) βάλει στο κάδρο της οργής της κοινωνίας και την Εκκλησία.





ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ! ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!
ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...

Καλλιόπη Σουφλή 




Του Στρατή Μαζίδη

 

Ο πράος, ήπιος, μειλίχιος ή αλλιώς άχρωμος, άοσμος και άγευστος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου (ή Συριζώνυμου όπως τον χαρακτηρίζουν σήμερα αρκετοί στο ραδιόφωνο) τελείωσε χθες.


Ένας ασήμαντος πλέον ανθρωπάκος σε ένα πλοίο δίχως τιμονιέρη. 


Οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας και ο απλός κλήρος διέσωσαν το κύρος της Εκκλησίας και άδειασαν με μεγαλοπρέπεια τον προκαθήμενο που συναγελάζεται με πρωθυπουργούς και βουβούς προέδρους της δημοκρατίας.


Και χθες ο Ανθιμος, αυτός για τον οποίο έχουμε γράψει πάρα πολλά όπως η απαράδεκτη στάση του στο Δημοψήφισμα, στάθηκε στο ύψος του. 


Όχι μόνο προέτρεψε τον κόσμο να διαδηλώσει αλλά τελικά παρέστη κι ίδιος διασώζοντας την υστεροφημία του.

 

Η εικόνα των Ιεραρχών χθες πάνω στην εξέδρα ήταν η ακύρωση του Ιερώνυμου. 

Ο θριαμβευτικός παραγκωνισμός του.

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι από χθες ουσιαστικά ακέφαλη. Ο Ιερώνυμος καλείται πλέον να κάνει το αυτονόητο. Να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να παραιτηθεί.
 

Η Εκκλησία χρειάζεται καπετάνιο και όχι σιωπηλό συνεπιβάτη.

Οι Μητροπολίτες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν ο άνθρωπος αυτός με όσα λέει (και δε λέει) βάλει στο κάδρο της οργής της κοινωνίας και την Εκκλησία.

Θέλουμε έναν παπά παπά και όχι ζευγά ζευγά.


 
Πηγή

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ



Πολάκης για συλλαλητήριο: Νοσταλγοί της χούντας έδωσαν τον τόνο" -ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με μία μακροσκελή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επιχείρησε να υποβαθμίσει το συλλαλητήριο που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ.
Αρχικά, παραδέχθηκε ότι ο κόσμος που βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα άγγιξε τις 100.000, ωστόσο έκανε τη σύγκριση με τα συλλαλητήρια του 1992 σημειώνοντας ότι τότε είχαν συγκεντρωθεί κοντά στους 500.000 πολίτες.
Στη συνέχεια, δέχθηκε ότι συμμετείχε και κόσμος που δεν εκφραζόταν από την ακροδεξιά, όμως επισήμανε ότι τον τόνο του συλλαλητηρίου έδωσαν «νοσταλγοί της χούντας ,τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος ,οι ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτών, ένα σκοταδιστικό τμήμα της εκκλησιάς με Άνθιμους και Αμβρόσιους»
Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της, και επισήμανε ότι η κυβέρνηση «θα διασφαλίσει στις διαπραγματεύσεις τα συμφέροντας της χώρας».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
newsthessaloniki

Στέλεχος της ΝΔ αποκάλεσε «ηλίθιους» όσους πήγαν στο συλληλατήριο



Στέλεχος της ΝΔ αποκάλεσε «ηλίθιους» όσους πήγαν στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία



















Συγκεκριμένα ο Αντύπας Καρίπογλου πρώην πρόεδρος της Δράσης, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής στην 6η θέση του επικρατείας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα έκανε την εξής βαρύγδουπη δήλωση:
Ακολούθησε το PAOKVoice στο Facebook
«Μεθαύριο θα γίνει ένα «παλλαϊκό’ συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Για να είμαι σαφής, θέλω να πω ότι όποιος πάει (συμπεριλαμβανομένων των περαστικών) είναι ηλίθιος, στην καλύτερη περίπτωση.»
(Σ.Σ. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι νομίζει στην όχι καλύτερη περίπτωση, αυτός ο πολιτικός ογκόλιθος της Νέας Δημοκρατίας)

«Αμετανόητος» ο Ιερώνυμος- Γιάννης Λιάπης για το συλλαλητήριο: «Προτιμώ τα δύσκολα. Μόνο… 9 ιεράρχες μετείχαν!»





Στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και στη συμμετοχή κάποιων ιερέων σε αυτό αναφέρθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, πριν από συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή.
«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;», διερωτήθηκε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Ιερώνυμος και δήλωσε: «Εγώ προτιμώ τα δύσκολα. Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της ,που είναι ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’. Αυτό με εκφράζει. Με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω».
Και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

-Μα ήταν πολλοί ιεράρχες στο συλλαλητήριο
-Τους μετρήσατε;
-Ναι, ήταν 9

crashmagazineonline

«Ο Μπουτάρης αρνήθηκε να δώσει ρεύμα στους διοργανωτές»«Ο Μπουτάρης αρνήθηκε να δώσει ρεύμα στους διοργανωτές»

 

Του Γιάννη Νάκου
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρης, αρνήθηκε να δώσει ρεύμα στους διοργανωτες του συλλαλητηρίου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες όλη η διοργάνωση του συλλαλητηρίου έγινε με μέριμνα και ευθύνη των διοργανωτών, οι οποίοι είχαν από χθες το βράδυ δικές τους γεννήτριες και δικό τους εξοπλισμό.
Πολύ περισσότερο αυτό το οποίο έκανε εντύπωση ήταν ότι υπήρχαν «κινητές μονάδες αντιμετώπισης πρώτων βοηθειών» τόσο των διοργανωτών όσο και των μονάδων που ήταν υπεύθυνες για την κάλυψη της εκδήλωσης(από πλευράς πρόληψης ατυχημάτων), όπου λειτουργούσαν με δική τους γεννήτρια και κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ειδικότερα τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος της ΕΠΟΜΕΑ Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας κ.Μίλτος Μπενάκης, όπου είχε τον συντονισμό της υγειονομικής κάλυψης της εκδήλωσης.
Ως εκ τούτου αρκετοί εκ των παρευρισκομένων στο συλλαλητήριο εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την στάση του Δημάρχου θεσσαλονίκης καθιστώντας τον «κόκκινο πανι» για όλους όσους βρίσκονταν στο σημερινό συλλαλητήριο.
Η Karfitsa επικοινώνησε με τον κ. Πατσικά Μιχάλη ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Τα καταφέραμε με όλους απέναντι». Ο Δήμος έδωσε εγγράφως την άδεια, αλλά παροχή δεν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε επειδή το μόνο διαθέσιμο μέρος ήταν στο βασιλικό θέατρο. Λύση μπορούσε να βρεθεί αλλά μάλλον δεν υπήρχε η θέληση»

karfitsa.gr

Σοκαρισμένοι οι Σκοπιανοί με την λαοθάλασσα – «Οι Ελληνες αντιστέκονται» – Πάνω απο 600.000 πατριώτες μοίρασαν εγκεφαλικά και προβληματισμό στους γείτονες και το ελληνικό προδοτικό πολιτικο προσωπικό

Σοκαρισμένοι οι Σκοπιανοί



Του Ανδρέα Μουντζουρούλια «Οι Ελληνες αντιστέκονται», «Η Μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική», «Κάτω τα χέρια σας από τη Μακεδονία», «Το όνομα είναι η ψυχή μας» . Αυτά ήταν τα συνθήματα που φώναζαν συνέχεια οι 500.000 Ελληνες αναφέρουν τα ΜΜΕ. Τα Σκοπιανά Μέσα καθώς και η κυβέρνηση Ζάεφ, έχουν πανικοβληθεί με τον τεράστιο παλμό, καθώς δεν περίμεναν αυτή την λαοθάλασσα!
Το κύριο μήνυμα όλων των ομιλητών ήταν ένα: «Οποιος δώσει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς είναι προδότης!», αναφέρουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ.
Δείτε τις εικόνες που μεταδίδουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ:





Όπως αναφέραμε, η Σκοπιανή κυβέρνηση δεν περίμενε αυτή την αντίδραση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας από την γειτονική χώρα, περίμεναν στη συγκέντρωση περίπου 50.000 άτομα, όμως έπεσαν έξω για… μόλις 450.000 άτομα.
Η τεράστια συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποκτά ιδιαίτερη πολιτική και διπλωματική σημασία. Η κυβέρνηση είχε αντιληφθεί προ ημερών ότι η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη να δεχθεί, και στο μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας, μία υποχώρηση και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Από τη συνάντηση εκπέμφθηκε το μήνυμα ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πάει στα συλλαλητήρια -ένα μήνυμα, όμως, που έπεσε στο κενό με εκκωφαντικό τρόπο.
Πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται τώρα τι θα συνέβαινε εάν η Εκκλησία απλώς δεν έπαιρνε θέση κατά των συλλαλητηρίων -ούτε καν να αφήσει τους πολίτες να επιλέξουν ελεύθερα. Και κυρίως, αναρωτιούνται επιπλέον τι θα συμβεί σε επόμενα συλλαλητήρια, που σίγουρα θα γίνουν και ειδικά εάν συνεχιστούν οι προκλήσεις τόσο της γειτονικής χώρας όσο και του ίδιου του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αποκαλεί ανερυθρίαστα τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες».
Και βεβαίως εάν αποδειχθεί από τις επαφές που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με την άλλη πλευρά, καθώς προετοιμάζεται να δει τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζάεφ σε λίγες ημέρες στο Νταβός, ότι είναι δεδομένη η χρήση του όρου «Μακεδονία» από τη γειτονική χώρα.
Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του ότι «δεν είναι παράλογο να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».
Το λαϊκό ρεύμα που αναπτύσσεται όμως μπορεί πλέον να εξελιχθεί σε κρίσιμο διαμορφωτή των εξελίξεων.
Δείτε νέες φωτογραφίες από το Συλλαλητήριο:











Πηγή: pentapostagma.gr