13 Οκτωβρίου 2020

Τίτλοι τέλους για το Ελληνικό εργοστάσιο PITSOS στην Ελλάδα – Το πήραν οι Τουρκοι, και η παραγωγή θα γίνεται στην Τουρκία .

ΠΙΤΣΟΣ

Τίτλοι τέλους για το εργοστάσιο PITSOS στην Ελλάδα αφού η BOSCH έχει αποφασίσει να μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτρικών συσκευών στην γειτονική Τουρκία.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ζητώντας τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία της BSH (PITSOS).

Η επιστολή της ΠΟΕΜ στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα :

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Η Εταιρεία πρώην ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865 έχει μια ιστορία 155 χρόνων.
Είναι θυγατρική της ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch.
Από 1η Ιανουαρίου 2015 η ΒSH (pitsos) πέρασε εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 3 δις.
Η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει τη υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020.

Οι εργαζόμενοι της Πίτσος έχουν καταγγείλει την αθέτηση της συμφωνίας για επενδύσεις καθώς και τις αποχωρήσεις Οι εργαζόμενοι κοιτάζουν το μέλλον που έρχεται και το αύριο που θα τους στείλει στην Ανεργία.. Μετά από παρουσία της ΠΙΤΣΟΣ 155 ετών στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ θα παράγεται πλέον στην Τουρκία . Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών. Η εταιρεία BSH (PITSOS) χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH ως αντάλλαγμα στο συμβιβασμό με τη κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία της σύμβασης , αναφέρεται σαφώς ότι, η Siemens θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας.

Η εν λόγω επένδυση από τη Siemens των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH (pitsos) . Η νέα επένδυση που θα εξέταζε να πραγματοποιήσει η Siemens στην Ελλάδα ήταν μια ήδη προγραμματισμένη επένδυση και αφορούσε την μετεγκατάσταση του εργοστάσιου της BSH (pitsos) από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει δίχως υλοποίηση, ενώ με τη «βούλα» των κυβερνήσεων η SIEMENS επέστρεψε στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα.

Η ΠΙΤΣΟΣ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο1 στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζοντας τις προσπάθειες σας για επενδύσεις και ανάπτυξη θα θέλαμε να ζητήσουμε την άμεση συμπαράσταση σας για να αποτρέψουμε το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, να γίνει επένδυση και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας καθώς και μία συνάντηση μαζί σας.

Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει».

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΚΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

 

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί το μέλι ΜΕΛΑΝΘΗ που πωλείται στα Γερμανικά LIDL βρέθηκε με επικίνδυνες χημικες ουσίες




Όσο και αν ακούγεται περίεργο η εξέλιξη αυτή δεν είναι καλό νέο για τους Έλληνες μελισσοκόμους αφού η ΜΕΛΙΝΤΑ είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και χιλιάδες μελισσοκόμοι συνεργάζονται μαζί της.

Στην ανάκληση νοθευμένου μελιού προχωράει ο ΕΦΕΤ και καλείς τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020 ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής έκανε έλεγχο στο «Μέλι ανθέων, εμπορικής ονομασίας «ΜΕΛΑΝΘΗ», καθαρού βάρους 900g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 200425 και ημερομηνία λήξης 25/04/2022.

Το συγκεκριμένο προϊόν συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΜΕΛΙΝΤΑ Ε.Π.Ε.», ενώ ελήφθη από το υποκατάστημα της επιχείρησης «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», Χρήστου Μπέκα και Ηλία Μπερτόλη, Τ. Κ 19004 ΣΠΑΤΑ – ΑΤΤΙΚΗ.

Μετά από την εξέταση του δείγματος από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, Τμήμα Α’, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διαπιστώθηκε η παρουσία της χημικής ουσίας 4-μεθυλ-ιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία αποτελεί δείκτη της παρουσίας των πρόσθετων χρωστικών «καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d», οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι και χαρακτηρίστηκε «Μη Κανονικό-Μη Ασφαλές».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το συγκεκριμένο μέλι και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Οι πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.



ΠΗΓΗ

 Melissocosmos

 

Ανακαλείται πασιγνωστο μέλι απο Σούπερ Μάρκετ, λόγω εντοπισμού απαγορευμένης χημικής ουσίας


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΠΡΟΙΌΝ ΜΕΛΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ LIDL

O EΦΕΤ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΒΡΗΚΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Μια πολύ σημαντική είδηση, και φαίνεται ότι το κράτος ξεκίνησε εντατικούς ελέγχος, για την πάταξη του εγκλήματος κατά των μελισσοκόμων για τις νοθείες στο μέλι. Εντατικοί έλεγχοι αποσύρουν το ένα μέλι μετά το άλλο, με το σημερινό προιόν να είναι ένα απο τα πιο διάσημα στην Ελληνική Αγορά. Πρόκειται για το γνωστό οικονομικό προιόν ΜΕΛΑΝΘΗ που κυκλοφορεί στα LIDL, το οποίο σε χημικό έλεγχο που έγινε στην Αθήνα βρέθηκε με απαγορευμένες ουσίες.

Πρόκειται για ένα διάσημο προιόν, μιας και πάρα πολλά σπίτια το καταναλώνουν λόγω της εξαιρετικά συμφέρουσας τιμή του. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος:

Μέλι ανθέων, εμπορικής ονομασίας «ΜΕΛΑΝΘΗ», καθαρού βάρους 900g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 200425 και ημερομηνία λήξης 25/04/2022. Το ανωτέρω προϊόν συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΜΕΛΙΝΤΑ Ε.Π.Ε.», ενώ ελήφθη από το υποκατάστημα της επιχείρησης «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», Χρήστου Μπέκα και Ηλία Μπερτόλη, Τ. Κ 19004 ΣΠΑΤΑ – ΑΤΤΙΚΗ.

Μετά από την εξέταση του ανωτέρω δείγματος από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, Τμήμα Α’, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διαπιστώθηκε η παρουσία της χημικής ουσίας 4-μεθυλ-ιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία αποτελεί δείκτη της παρουσίας των πρόσθετων χρωστικών «καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d», οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι και χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.






Ο Θάνος Ντόκος είναι ο νέος ΣΕΑ: Ο άνθρωπος που είπε «να συζητηθεί η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία»


Ο Θάνος Ντόκος είναι ο νέος ΣΕΑ: Ο άνθρωπος που είπε «να συζητηθεί η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία»

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφαση ότι ο Θάνος Ντόκος αναλαμβάνει την θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού.

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος τον Νοέμβριο του 2019 είχε δηλώσει «Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο.»​

Eίναι ο ίδιος άνθρωπος που στις αρχές καλοκαιριού είχε πει «Θα ζήσουμε αναγκαστικά με το τουρκολιβυκό μνημόνιο»!

«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο μας προβληματίζει παρά πολύ, αλλά δυστυχώς προβληματίζει μόνο εμάς» και είπε πως «θα ζήσουμε με αυτό για ένα διάστημα».

Τώρα ο ίδιος άνθρωπος αναλαμβάνει την θέση του ΣΕΑ και γίνεται κατανοητό πως στην ελληνική ηγεσία έχουν αποδεχτεί την «μοίρα» τους σε ότι αφορά την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης με την οποία αρπάζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και σε ότι αφορά για το πως πρέπει να διευθετηθεί η κρίση που προκαλεί η Τουρκία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Συνεπώς, δίνουν το «σήμα» για το πως σκοπεύουν να αντιδράσουν στη νέα εισβολή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφαλείας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο κ. Ντόκος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του εντιναυάρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος είχε παραιτηθεί κατά τα μέσα Αυγούστου, ύστερα από τον σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του για τις έρευνες που πραγματοποιούσε το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το αρνούνταν η κυβέρνηση.

 

Ποιος είναι ο Θάνος Ντόκος

Ο Θάνος Ντόκος είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge. Έχει διατελέσει ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Φρανκφούρτης και το Κέντρο για την Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Από το Μάρτιο 1996 έως τον Οκτώβριο 1998 εργάστηκε ως Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο διάστημα 1998-99 ως Σύμβουλος σε θέματα ΝΑΤΟ στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Διπλωματική Ακαδημία.


Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται: “The Eastern Mediterranean and the Gulf region in 2020”, German Marshall Fund, Brussels, 2011; “Who Lost Greece: the Geopolitical Consequences of the Greek Crisis”, ELIAMEP Policy Papers, Φεβρουάριος 2012; “Energy developments and Greek foreign policy”(με Θ. Τσακίρη), ELIAMEP Policy Papers, Φεβρουάριος 2012, “The difficult relationship between accounting and geopolitics”, Europe’s World, April, 2013, “Greece can still be a geopolitical asset for the EU’, Europe’s World, Summer 2013, “The Geopolitical Implications of Sino-Greek Relations”, The Clingendael Asia Forum, Ιούλιος 2013; ‘Iran’s Nuclear Propensity: the Probability of Nuclear Use’, EU Non-Proliferation Consortium, Μάρτιος 2014, ‘How the EU Got it so Wrong in Ukraine’, Europe’s World, Απρίλιος 2014, “Greek foreign policy under the Damocles sword of the economic crisis”, Katoptron No. 2, Konrad Adenauer Stiftung, Αθήνα, Απρίλιος 2015, “Greek foreign policy towards the Middle East”, Welt Trends, Μάιος 2015, ‘Would GREXIT be a geopolitical disaster’, Strategic Europe, Carnegie Europe, Ιούνιος 17, 2015; ‘It’s the War in Syria Stupid!’, Europe’s World, Σεπτέμβριος 2015.

Pronews

 

Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ