12 Δεκεμβρίου 2016

Phoenix Capital: Θέλουν να αφανίσουν τα μετρητά για να κάνουν εύκολα bail in στις τράπεζες

  Γι 'αυτό, όταν η επόμενη μεγάλη τραπεζική κρίση χτυπήσει να θυμάστε, το επόμενο βήμα θα είναι τραπεζικές αργίες και bail - ins.





Και δεν είναι πραγματικά ένας πόλεμος κατά των μετρητών ... είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στηρίξουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 
 
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η παγκόσμια ελίτ των κεντρικών τραπεζών, των κυβερνήσεων και των τραπεζών θέλουν να αφανίσουν τα μετρητά αναφέρει σε ειδική έκθεση της η Phoenix Capital Research.
 
Εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πόλεμος κατά των μετρητών είναι ένα νέο φαινόμενο απλά τους λείπει η Big Picture η μεγάλη εικόνα.
 

Ο πόλεμος κατά των μετρητών έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από το 2012, αν όχι και νωρίτερα.
 

Και δεν είναι πραγματικά ένας πόλεμος κατά των μετρητών ... είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στηρίξουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
 

Ας πάμε πίσω στον χρόνο.
Πίσω στο 2013, η μικρή ευρωπαϊκή χώρα η Κύπρος εφάρμοσε για πρώτη φορά στην ιστορία «bail-in».


Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα έκλεψε την εξοικονόμηση (σε μετρητά) από τους καταθέτες, για να καλύψει την ζημία στον ισολογισμό της.


Όταν μια τράπεζα κρατάει τα μετρητά σας, τα χρήματα σας θεωρούνται "ευθύνη".
 

Από τεχνικής άποψης, μπορείτε να αποσύρετε τα χρήματα σας οποιαδήποτε στιγμή.
 

Έτσι, εάν η τράπεζα έχει χορηγήσει ένα μεγάλο όγκο κακών δανείων προς προβληματικές επιχειρήσεις και αυτά τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται η τράπεζα χρειάζεται τα μετρητά σας για να παραμείνει στη ζωή.
 

Εάν ένας μεγάλος αριθμός καταθετών αποσύρει τα χρήματά του κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, η τράπεζα θα καταρρεύσει.
 

Αυτή είναι η πραγματική αιτία πίσω από τον πόλεμο στα μετρητά.
Αν τα μετρητά όμως παραμείνουν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, ποτέ δεν μπορούν να αποσυρθούν πραγματικά από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 

Αλλά αν τα μετρητά είναι σε φυσική μορφή, ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποσυρθούν από μια τράπεζα που δεν διέπεται από το τέχνασμα των capital controls.
 

Γι 'αυτό, όταν η επόμενη μεγάλη τραπεζική κρίση χτυπήσει να θυμάστε, το επόμενο βήμα θα είναι τραπεζικές αργίες και bail - ins.
 

Στην ουσία όλα σχεδιάστηκαν το 2012, η FDIC αναζήτησε λύσεις για να προστατευθούν σημαντικές "συστημικά" τράπεζες.
Προσέξτε το 2012 ... πριν από τέσσερα χρόνια και ένα χρόνο πριν από την εφαρμογή του bail-in στην Κύπρο.


Η αλήθεια είναι ότι η κρίση του 2008 δεν τελείωσε ποτέ. 


Με τα προγράμματα ZIRP, NIRP και QE ο στόχος ήταν ένας να στηριχθούν οι μεγάλες τράπεζες ... αλλά οι μεγάλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο παραμένουν ακριβώς όπως και πριν με.. προβλήματα.
Η Deutsche Bank, η 11η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, ήταν σε ελεύθερη πτώση μόλις πριν από λίγους μήνες.


Αυτός είναι ο λόγος που οι παγκόσμιες ελίτ θέλουν να επιβάλλουν νομοθεσίες που θα επιτρέπουν το bail-ins και θα απαγορεύουν τα μετρητά.


Η κίνηση των Ινδιών να απαλλαγούν από τα φυσικά μετρητά ξεκινώντας από τα μεγάλα χαρτονομίσματα είναι απλά το τελευταίο στάδιο αυτής της προσπάθειας.


Θα ακολουθήσουν και άλλα στάδια μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους….



Πηγή

Κακάο: Οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό

Κακάο: Οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό

Το κακάο είναι ένα αφέψημα με ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον οργανισμό. Οι υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, εμποδίζουν την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες μειώνουν τη συγκέντρωση και συσσώρευση των αιμοπεταλίων, η αυξημένη συγκέντρωση των οποίων συνδέεται με τη θρόμβωση και πιθανώς εμπλέκεται στην ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών.

Τι δείχνουν οι έρευνες
Συγκριτική μελέτη στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, έδειξε ότι το κακάο (1 κούπα) έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από το κόκκινο κρασί (1 ποτήρι), τριπλάσια από το πράσινο τσάι (1 φλιτζάνι) και πενταπλάσια από το μαύρο τσάι (1 φλιτζάνι).

Επίσης έρευνες σε πληθυσμούς του Παναμά που καταναλώνουν καθημερινά 4-5 ποτήρια ζεστό αφέψημα κακάο και προσθέτουν σκόνη κακάο σε αρκετά φαγητά τους, έδειξαν σε ότι σε μεγάλο βαθμό δεν παρουσιάζουν υπέρταση σε μεγάλη ηλικία και διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Georgetown, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προκυανιδίνη που περιέχει το κακάο σταματά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Έχει βρεθεί τέλος, ότι η θεοβρωμίνη, μια ουσία που υπάρχει στο κακάο είναι αποτελεσματική εναντίον του επίμονου βήχα, καθώς σταματά τη δράση του πνευμονογαστρικού νεύρου, που ευθύνεται για τον βήχα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η υψηλή του θερμιδική αξία, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.


onmed

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΠΡΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΠΡΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Οι οφειλές που αξιώνει το κράτος από δημόσιους υπαλλήλους- υπόλογους για ύποπτες υποθέσεις διαχείρισης δημόσιου χρήματος θα παραγράφονται μετά από την παρέλευση 10 ετών !!!


Αυτό αναφέρει τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, που επικαλείται η "Καθημερινή της Κυριακής". Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σήμερα, καθώς δεν υπάρχει ειδική διάταξη, ισχύει η 20ετής παραγραφή των αξιώσεων με βάση τον Αστικό Κώδικα. Προωθώντας την αλλαγή της διάταξης, το Ελεγκτικό Συνέδριο υποστήριξε ότι η 20ετής παραγραφή εμποδίζει τον κατασταλτικό έλεγχο (που την κάνει το ίδιο). Ο κατασταλτικός έλεγχος των λογαριασμών των δήμων, των περιφερειών και των ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) που τους ανήκουν, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης- αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιριών, διεξάγεται υποχρεωτικά.

Ο έλεγχος είναι ετήσιος, τακτικός και δειγματοληπτικός, εκτός εάν προκύψουν λόγοι που επιβάλουν τη γενίκευση του. Οι έλεγχοι για τους οποίους γίνεται λόγος στην τροπολογία αφορούν συνήθως στοιχεία που προκύπτουν από ποινικές υποθέσεις ή μεταγενέστερες της χρήσης καταγγελίες.


πηγη: newmoney.gr

Γενοκτονία - Στοιχεία σοκ: 500 κατασχέσεις κάθε μέρα για χρέη στην εφορία

Γενοκτονία- οικονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού-Αυτη είναι η ανθελληνική εφορία της γερμανικής Τρόικας






Αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις της εφορίας βρίσκονται όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η φορολογική διοίκηση εναντίον όσον δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις «φουσκωμένες» φορολογικές τους υποχρεώσεις.



Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ήταν στο τέλος του 2015 περίπου 4,3 εκατ. ευρώ, με το αριθμό αυτό να κορυφώνεται στα 4,37 τον περασμένο Σεπτέμβριο για να υποχωρήσει και πάλι τον Οκτώβριο στα 4,3 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, αυξητική πορεία ακολουθεί ο αριθμός αυτών που η εφορία που επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.



Αναλυτικότερα, ο αριθμός αυτός στα τέλη Δεκεμβρίου 2015 ήταν στις 695.074 ευρώ ενώ τον φετινό Οκτώβριο είχε αυξηθεί στα 803.803, συνεπώς μέσα σε αυτό το διάστημα των δέκα μηνών ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν υποστεί κατασχέσεις από την εφορία έχει αυξηθεί κατά περίπου 108.729.



Έτσι, σε κάθε εργάσιμη ημέρα του 2016 η εφορία επέβαλε κατασχέσεις σε περίπου 500 φορολογούμενους.



Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης



Το κυριότερο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης που επιβάλει η εφορία είναι η έκδοση κατασχετηρίου για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη. Σε αυτήν την περίπτωση δεσμεύονται τα τραπεζικά υπόλοιπα που διατηρεί ο οφειλέτης και η τράπεζα τα αποδίδει στο δημόσιο ταμείο, εκτός κι εάν οι οφειλέτες διαθέτουν έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό με ποσό έως 1.250 ευρώ. Για να οριστεί ακατάσχετος λογαριασμός ο φορολογούμενος θα πρέπει να τον δηλώσει στο taxisnet.



Η εφορία δεν μένει μόνο εκεί, καθώς επιβάλει και δέσμευση ακινήτων ή την πώλησή τους με αναγκαστικό πλειστηριασμό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν φέρνει ιδιαίτερα εισπρακτικά αποτελέσματα λόγω της κατάρρευσης της κτηματαγοράς και του μειωμένου ενδιαφέροντος από τους αγοραστές.



Τέλος, ένα ακόμη μέτρο είναι και αυτό των κατασχέσεων μισθών και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως για παράδειγμα ενοικίων ή απαιτήσεων από πελάτες. 
Για τις κατασχέσεις από μισθό ή σύνταξη ισχύει ακατάσχετο όριο 1.000 ευρώ και για το ποσό από 1.000 έως 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50%.
 

Βρε, βρε για κοίτα να δεις γιατί είχε λουφάξει αυτή η επαναστάτρια τόσον καιρό..


Die Zeit: Αποχώρησαν το 2014 αλλά πληρώνονται ακόμα 16 Επίτροποι - Ανάμεσά τους η Μαρία Δαμανάκη


Από το 2014 έχουν αποχωρήσει 16 Επίτροποι της ΕΕ, εξακολουθούν, ωστόσο, να λαμβάνουν τους μισθούς τους, προκειμένου να μην... ενταχθούν σε κάποιον ανταγωνιστικό οργανισμό. Στη λίστα των 16 βρίσκεται το όνομα και της Μαρίας Δαμανάκη, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.



Το ποσό που λαμβάνει ο καθένας είναι τουλάχιστον 8.330 ευρώ το μήνα. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν ήδη προσληφθεί σε υψηλές θέσεις εταιρειών, με μεγάλες απολαβές, ως μάνατζερ.

Εκτός της Μαρίας Δαμανάκη και της Κύπριας Ανδρούλλα Βασιλείου, στη λίστα υπάρχουν ονόματα όπως του Βέλγου Κάρελ ντε Γκουχτ, ο οποίος καταλαμβάνει θέση στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας χάλυβα ArcelorMittal και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Proximus, ενώ ανάλογες θέσεις έχουν εξασφαλίσει πολλοί ακόμα.

Η λίστα με τους Επιτρόπους που εξακολουθούν να επιβαρύνουν το «ταμείο» της ΕΕ:

Χοακίν Αλμούνια Αμάν, Ισπανία

Λάζλο Αντόρ, Ουγγαρία

Τόνιο Μποργκ, Μάλτα

Ντατσιάν Τσιόλος, Ρουμανία

Μαρία Δαμανάκη, Ελλάδα

Κάρελ Ντε Γκουχτ, Βέλγιο

Γιάτσεκ Ντομινίκ, Πολωνία

Στέφαν Φούλε, Τσεχία

Κόνι Χέντεγκααρντ, Δανία

Σίιμ Καλάς, Εσθονία

Γιάνουζ Λεβαντόφσκι, Πολωνία

Φερντινάντο Νέλι Φερότσι, Ιταλία

Αντρίς Πίεμπαλγκς, Λετονία

Γιάνεζ Ποτότσνικ, Σλοβενία

Αλγκιρντάς Σεμέτα, Λιθουανία

Ανδρούλλα Βασιλείου, Κύπρος


ΠΗΓΗ: www.topontiki.gr
Μέσω :Τελευταία Εξοδος

"Ο Ερντογάν εκφράζει κοινωφελές έργο" δήλωσε ο Ζουράρις, ο Μέγας Αερολόγιος της Φανφαροσύνης



post-feature-image
 
Λίγα 24ωρα αφότου ο Πάνος Καμμένος είπε τον Ερντογάν «στυγνό δικτάτορα» ο υφυπουργός της κυβέρνησης Κώστας Ζουράρις εκφράζει μια διαμετρικά αντίθετη άποψη.
 
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «κοινωφελή δικτάτορα», δανειζόμενος όπως εξήγησε τον ορισμό από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, διότι, σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο Ερντογάν εκφράζει κοινωφελές έργο και όχι ίδιον συμφέρον.
Ο κ. Ερντογάν είναι επικεφαλής μιας τάσης η οποία έχει ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, οπότε είναι δύσκολο να τον χαρακτηρίσεις δικτάτορα, καταλήγει ο κ. Ζουράρις.
Ο κ. Ζουράρις δεν ανησυχεί από τις συνεχόμενες προκλήσεις των Τούρκων. «Αφενός η εγρήγορση μας είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου πρόκειται για μια εσωτερική τους ιστορία, βιώνουν έναν εμφύλιο σπαραγμό, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το Αιγαίο αλλά για τα πετρέλαια της Μοσούλης, γι΄αυτό και αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης» σημειώνει.
Κατά τα άλλα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και αφού παραδέχεται πως οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενδέχεται να έχουν άρωμα εκλογών.
«Το πρώτο άρωμα είναι το άρωμα του χρήματος το οποίο θα πέσει στις τσέπες των μικροσυνταξιούχων. Αν υπάρχει και άρωμα εκλογών, θα το δούμε» προσθέτει.




ΠΗΓΗ