Τη δόξα των μεγάλων Ευρωραγιάδων ζηλεύουν κατά περίπτωση για δικούς τους λόγους, μικροί ακόλουθοι του ευρωδουλισμού. Δεν είναι μόνο τα κεντρικά κατοχικά ΜΜΕ που εκμεσούν φρίκη κατά του εθνικού μας νομίσματος. Σε διάφορα περιφερειακά έντυπα και ιστοσελίδες που κύριος είδε πως χηματοδοτούνται, ξεφυτρώνουν κατά καιρούς, διάφορες αντιγραφές της κεντρικής  τρομολαγνίας ενάντια στη δραχμή.

 

Στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις, υιοθετούνται τα ίδια στερεότυπα, κλασσικά επιχειρήματα του τύπου πως, αν γυρίσουνε στη δραχμή δε θα έχουμε τρόφιμα,φάρμακα, καύσιμα και άλλες παρόμοιες φαιδρότητες. Ορισμένοι μικροί ευρωραγιάδες όμως, παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία γραφής που έχει πολύ γούστο.Αναδημοσιέυουμε σημεία μιας τέτοιας γραφής σε περιφερειακό έντυπο από τον άγνωστό μας κύριο Ηρακλή Ρούπα, με ιδιαίτερα χαριτωμένη και πρωτότυπη ανάδειξη του φόβου για τη δραχμή  Ο Ηρακλής, γράφει για μια φανταστική δική του εικόνα όταν η χώρα θα έχει γυρίσει στη δραχμή. 

 

Απολαύστε την χωρίς δικά μας σχόλια.

 

«Αυτοκίνητα ελάχιστα στους δρόμους μίας βρόμικης και ερημωμένης πόλης. 

 

Ελάχιστοι ψάχνουν στους κάδους για τρόφιμα, ενώ έντονες είναι οι εικόνες από σπασμένες βιτρίνες σε όλους τους δρόμους…..

 

Κλειστά μαγαζιά ή σπασμένες άδειες βιτρίνες. Βρόμα και δυσωδία παντού, ενώ έντονη η μυρωδιά από κάποια βαρέλια στις γωνίες όπου το βράδυ κάποιοι άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν…

 

.. Το ίδιο σκηνικό και εκεί μόνον που τα πάντα πλέον είναι ξεραμένα. Καλλιέργειες, ελιές ή ότι άλλο παρήγαγε η περιοχή δεν υπάρχουν. 

 

Νεκρό τοπίο καθώς όπως μας είπαν χρήματα για σπόρους ή λιπάσματα δεν υπάρχουν.Ούτε βέβαια πετρέλαιο για τα τακτέρ. 

 

Εκτός από κάποιες «ξερικές» ελιές κανείς δεν γνωρίζει με τι θα τραφεί ο τόπος…..Ανταλλακτικά για τα μηχανήματα δεν υπάρχουν. 

 

Ούτε βέβαια και η κατανομή πετρελαίου αφήνει περιθώρια για λειτουργία του εργοστασίου που δεν έχει την δυνατότητα να συνεχίσει να χρηματοδοτείται καθώς ούτε οι τράπεζες είναι ανοικτές, ούτε άλλα αναπτυξιακά κονδύλια υπάρχουν. 

 

Ακόμα περισσότερο. Η φέτα πώς να παραχθεί όταν τα «ζωντανά» είτε πέθαναν, είτε τα έσφαξαν για φαγητό; Όποια λίγα έμειναν παράγουν το λιγοστό τυρί για τις οικογένειες στα χωριά»

 

Μη μου πείτε πως δεν έιναι χαριτωμένος ο Ηρακλής μας!

 

kareas2




Ήρθε το τέλος! Οι καλύτερες ταινίες καταστροφής [βίντεο] - Κεντρική Εικόνα

 από ΠΗΓΗ