16 Νοεμβρίου 2023

Καστοριά: Σάλος προχθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο ΔΙΚΤΥΟ1 με Τζηκαλάγια και Γ.Κορεντσίδη. ΒΙΝΤΕΟ

 



Ο πρώην βουλευτής τα λέει όλα τώρα μετεκλογικά σε μια κρίση αλήθειας, για τον δήμο Καστοριάς; με άσφαιρα πολιτικά πυρά.Θέλει να είναι στην επικαιρότητα για τον εαυτό του  η  για λογαριασμό κουμπάρου; Θέλει απλά να κάνει "θόρυβο"; δεν μπορεί να ξεπεράσει την ήτα του;.

Είπε όμως κατόπιν εορτής πολλές αλήθειες.

Δεν έλεγε τίποτα για  το τι επικρατεί στην πόλη της Καστοριάς προεκλογικά, ο  εκλεγμένος για δεύτερη φορά δήμαρχος κ. Γ.Κορεντσίδης σε παρέμβαση του σε φιλικό του ΜΜΕ αναρωτιέται γιατί το κάνει σήμερα μήνες μετά τις εκλογές.

  Alphafm

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"Bioflorina" 

Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ

 

Έκτακτη ενίσχυση στους ευάλωτους

16-11-2023

 Νewsroom:fyllokaiftero@gmail.com

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"Bioflorina" 

Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ

 


Πόσο πρέπει να ανησυχείτε για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις;

16-11-2023 Νewsroom:fyllokaiftero@gmail.com

Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς ασθενείς που αναγκάζονται να κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο για μία προγραμματισμένη ή μη εξέταση ή χειρουργική επέμβαση, είναι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Τι ακριβώς είναι όμως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις;


Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι οι λοιμώξεις που συνήθως δεν προϋπάρχουν στον ασθενή αλλά αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) παρακολουθεί στενό το φαινόμενο, καταβάλλοντας σοβαρές προσπάθειες για την πρόληψη της εμφάνισής τους και τη βελτίωση της ασφάλεια των ασθενών.
Εμφανίζονται σε όλα τα περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, των χειρουργικών κέντρων, των κλινικών και των εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης, όπως γηροκομεία και εγκαταστάσεις αποκατάστασης.

Ποιοι κινδυνεύουν; 

 

Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι επιρρεπείς σε μία προσβολή ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Μερικοί ασθενείς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους, όπως τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να μολυνθούν.
Άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι η μακρά παραμονή στο νοσοκομείο, η χρήση μόνιμων καθετήρων, τυχόν ιατρικά λάθη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπως η μη σωστή πλύση χεριών και η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών (4).

Πόσο συχνά συμβαίνει;

Οι ασθενείς που νοσούν από κάποια επιπλέον λοίμωξη που προκλήθηκε στο περιβάλλον του νοσοκομείου, περνούν, κατά μέσο όρο, επιπλέον 6,5 ημέρες στο νοσοκομείο. Οι ειδικοί τονίζουν μάλιστα, ότι είναι 5 φορές πιο πιθανό να επανεισαχθούν στο νοσοκομείο μετά το εξιτήριο και δύο φορές πιο πιθανό να καταλήξουν από μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

 

Επιπλέον, οι χειρουργημένοι ασθενείς που αναπτύσσουν λοιμώξεις είναι 60% πιο πιθανό να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Ειδικότερα, οι έχει παρατηρηθεί ότι:

  • Το 32% των λοιμώξεων παραιτούνται στο ουροποιητικό σύστημα.
  • Το 22% συνιστούν οι μολύνσεις στη χειρουργημένη περιοχή
  • Το 15% αφορά πνευμονία (πνευμονικές λοιμώξεις)
  • ΤΟ 14% των λοιμώξεων συμβαίνουν στη κυκλοφορία του αίματος (4).

Ακόμη, πρόσφατη ερευνητική μελέτη αναφέρει ότι οι συχνότερες λοιμώξεις που παρουσιάζονται στους ασθενείς είναι:

Η παραπάνω λοιμώξεις είναι δυνατό, τονίζουν οι μελετητές, να προκαλέσουν επιπλοκές όπως σήψη, μηνιγγίτιδα, ενδοκαρδίτιδα, οστεομυελίτιδα και περιτονίτιδα. Οι λοιμώξεις που σχετίζονται με τη νοσηλεία στο νοσοκομείο, είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη διάρκεια της διαμονής, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και τη θνησιμότητα των ασθενών.

 

Τα στατιστικά θνησιμότητας αναφέρουν ότι κάθε χρόνο σχεδόν 2 εκατομμύρια λοιμώξεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη εμφανίζονται στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα σχεδόν 100.000 θανάτους. Ακόμη, το κόστος της φροντίδας για αυτές τις λοιμώξεις είναι τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια δολάρια (2).

Πηγές: (1) Fierce Healthcare (2016). Hospital-acquired condition rates down but not as significant as first appears. https://www.fiercehealthcare.com/healthcare/hospital-acquired-condition-rates-down-but-not-as-significant-as-first-appears(2). Monegro, A. (2020) Hospital Acquired Infections. StatPearls (3). Premier (2020). Healthcare Associated Infections (HAIs). (4) Patient Care Link (2020) Healthcare-Acquired Infections (HAIs).

 

Εύκολη Διαδικασία Αποζημίωσης

Τα τελευταία χρόνια τα ιατρικά λάθη έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε έναν κλάδο δικαίου με επίκεντρο την πλημμελή ιατρική συμπεριφορά και την ποινική και αστική αντιμετώπιση του ιατρικού σφάλματος.

 

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημο σύστημα καταγραφής των ιατρικών λαθών. Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας, αναδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων ιατρικής αμέλειας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη ψυχική και σωματική βλάβη του ασθενούς, προκαλώντας ακόμη και το θάνατο. Η εξέλιξη αυτή, οδήγησε αναπόφευκτα σε ένα τεράστιο κύμα αγωγών και μηνύσεων εναντίον τόσο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κλινικών (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), όσο και εναντίον των επαγγελματιών υγείας (ιατρών και νοσηλευτών).

 

Τα Ελληνικά Δικαστήρια, έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι τα ιατρικά λάθη πρέπει να τιμωρούνται και οι παθόντες να βρίσκουν τη δικαίωση που τους αξίζει. Τα τελευταία 20 χρόνια τα Ελληνικά Δικαστήρια, έχουν επιδικάσει υψηλά ποσά ως αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση, τόσο για την ηθική βλάβη που οφείλεται στην ιατρική αμέλεια, όσο και για τη ψυχική οδύνη της οικογένειας, σε περίπτωση θανάτου.

Μέσω της νομικής οδού θα βρείτε Δικαιοσύνη!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"Bioflorina" 

Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ