26 Απριλίου 2019

To «τερμάτισαν» με τις προεκλογικές παροχές: Υπόσχονται 5,5 δις που δεν έχουν…Ξέχασαν να υποσχεθούν για το ΕΚΑΣ που έκοψαν απο τους φτωχούς συνταξιούχους




Δεν βγαίνει ο λογαριασμός των ελαφρύνσεων που τάζει η κυβέρνηση γιατί χρειάζεται τρία υπερπλεονάσματα. Ιδού, με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τι διαθέτουν και τι «μοιράζουν»
























 Το Μαξίμου το «τερμάτισε»… Στο προεκλογικό άγχος του, «μοιράζει» δώρα, διαρρέει παροχές μόνιμου χαρακτήρα που ο Προϋπολογισμός δεν μπορεί αντικειμενικά να ικανοποιήσει.
Παρά τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που δημιουργεί το υπερπλεόνασμα του 2018 (αποτέλεσμα ανάλγητης φορομπηχτικής πολιτικής και «κουρέματος των δημοσίων επενδύσεων) έμπειροι αναλυτές, ακόμα και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών γνώστες των εξελίξεων, διερωτώνται που βρήκε το Μαξίμου τα διαθέσιμα ποσά και διαρρέει τόσα «δώρα».
Κύκλοι του υπουργείου λένε χαρακτηριστικά ότι  «η κυβέρνηση το παράκανε με τις διαρροές και δεν φτάνουν τα λεφτά για να καλύψουν όλες τις παροχές»! Μόνο τα πιο προβεβλημένα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, εκτιμάται ότι κοστίζουν συνολικά περί τα 5,5 δις ευρώ!
Υπενθυμίζεται ότι το πλεόνασμα του 2018 ανακοινώθηκε στο 4,4% (4,29% σε όρους εποπτείας) έναντι στόχου 3,5%. Η υπέρβαση είναι 0,79 μονάδες του ΑΕΠ ή 1,46 δις ευρώ. Αυτό το αποτέλεσμα αναμένεται να επηρεάσει θετικά και τα φετινά στοιχεία του προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα να επανυπολογιστεί ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται.
Δημοσιονομικός χώρος, είναι η διαφορά ανάμεσα στα προβλεπόμενα έσοδα και έξοδα του προϋπολογισμού, χρήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ελαφρύνσεις του χειμαζόμενου φορολογούμενου ή (και) αναπτυξιακή πολιτική.
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με το που ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια λόγω υπερπλεονάσματος, ξεκίνησαν οι διαρροές με αλόγιστα σενάρια φορολογικών ελαφρύνσεων και παροχών που, αν τα αθροίσεις, δεν φτάνουν όχι το ένα αλλά ούτε τρία υπερπλεονάσματα!
Παρά τον «ενθουσιασμό» και την προεκλογική «ταραχή» που επικρατεί στο Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο είναι πιο συγκρατημένο. Αν και δεν έχει διαψεύσει, επίσης δεν έχει επιβεβαιώσει τα σενάρια αυτά. Από την άλλη πλευρά, το έμπειρο, μη πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει λόγο να πάρει μέρος στην προπαγάνδα και, μετρώντας τα νούμερα, απορεί με την ευκολία της πολιτικής αξιοποίησης ανύπαρκτων διαθεσίμων…
Αν κάποιος βάλει κάτω τις ελαφρύνσεις και το κόστος τους στον προϋπολογισμό, τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα.
  • Επιστροφή της έκπτωσης στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος: 200 εκατ. ευρώ.
  • Μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 23%: 500 εκατ. ευρώ
  • Μείωση του κατώτερου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% : 877 εκατ. ευρώ
  • Μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης: 368 εκατ. ευρώ
  • Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ: 209 εκατ. ευρώ
  • Μείωση του φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα: 165 εκατ. ευρώ
  • Μετάταξη ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, Το πραγματικό κόστος είναι δύσκολο να υπολογιστεί, αλλά υπενθυμίζεται ότι η αύξησή του είχε σωρευτική δημοσιονομική απόδοση 437 εκατ. για όλο το 2016.
  • Ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου: Περίπου 2 δις ευρώ
  • Έκτακτη εφάπαξ παροχή τύπου «13ης σύνταξης» : Περίπου 600 εκατ. ευρώ
Το σύνολο, ξεπερνά τα 5,356 δις ευρώ! Προφανώς και αυτοί οι σχεδιασμοί δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τον προϋπολογισμό.
Έχουν ακουστεί ακόμα περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης και ενδιαφέρον έχει το βάθος χρόνου που θα δοθεί για την ενεργοποίησή τους. Όπως ενδιαφέρον έχει ποια από τα μέτρα που διαρρέει το Μαξίμου θα υιοθετηθούν τελικά επισήμως από τον πρωθυπουργό και που θα βρει τα χρήματα για να τα υλοποιήσει.
Όσοι γνωρίζουν, λένε ότι κάποια μέτρα – που αναμένεται να συζητήσουν Τσίπρας και Τσακαλώτος μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Πεκίνο το Μεγάλο Σάββατο – θα αφορούν άμεσες προεκλογικές παροχές, άλλα όμως εκτιμάται ότι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της… νέας 4ετίας (πιθανότατα του κ. Μητσοτάκη).

Εκτύπωση καρτών υποψηφίων

Επαγγελματικές Κάρτες για Εκλογικούς Υποψήφιους, Δημοτικές Εκλογές, Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές,
Σχεδιασμός μακέτας και εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.
Εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών ψηφιακές και εκτυπώσεις offset. Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών μπορεί να είναι μια ή δυο όψεων.

Αν επιθυμείτε προσφορά ή θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 6978276141

O «Μακεδονισμός» και οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ιστορίας






H Παγκόσμια Ιστορία των Λαών βρίθει από περιπτώσεις των λεγόμενων «χρήσιμων ηλιθίων», οι οποίοι, ενώ φαντασιώνονται, ότι ενεργούν προς το συμφέρον της Χώρας τους, την ίδια στιγμή αποτελούν τον «Δούρειο Ίππο» για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του αντιπάλου. Τέτοιες περιπτώσεις, δυστυχώς, συναντά κανείς κατά συνεχή τρόπο στην Ιστορία του Ελληνισμού, και ειδικότερα στη σύγχρονη περίοδό της, αφού μετά το 1922 έχουμε την συνεχή συρρίκνωσή του και ταύτισή του αποκλειστικά με τον κορμό του νεοελληνικού Κράτους.


Μια τέτοια κραυγαλέα περίπτωση αποτελεί για τα εθνικά συμφέροντα η πολιτική της σημερινής ηγεσίας της Χώρας, η οποία προχώρησε, κατόπιν πιέσεων του διεθνούς παράγοντα, στη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων και στη συνέχεια στην υπογραφή στις Πρέσπες. Ως γνωστόν, η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω της επιθετικότητας και του αναθεωρητισμού της σημερινής τουρκικής ηγεσίας, όπου πιθανολογείται, ότι μπορεί να οδηγήσει και σε επιθετικές ενέργειες στον άξονα Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη.

 

Μην κερδίζοντας ουσιαστικά τίποτα, η Ελλάδα προχωρά στην αναγνώριση του Κράτους των Σκοπίων με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Χωρίς, καν, να διασφαλίζει τα αυτονόητα συνταγματικά και διεθνή παρεπόμενα, όπως ότι σε αυτό το κράτος κατοικούν «Βορειομακεδόνες», οι οποίοι ομιλούν την «σλαβομακεδονική» γλώσσα (γλωσσικό βουλγαρικό ιδίωμα).

 

Αντίθετα, θέτοντας την ελληνική υπογραφή και αναγνωρίζοντας ότι οι κάτοικοι αυτού του Κράτους είναι «Μακεδόνες», που ομιλούν την «μακεδονική γλώσσα», όπως θα αναγράφεται σε διαβατήρια, ταυτότητες και ταξιδιωτικά έγγραφα, παρά τα περί αντιθέτου φληναφήματα και τις επικοινωνιακές «κορώνες», επικυρώνεται με δραματικό τρόπο ο επικίνδυνος «Μακεδονισμός». Πρόκειται για το ψευδές, αλλά υπαρκτό ιδεολόγημα, που διακινείται όλα αυτά τα χρόνια από διάφορες δυνάμεις εντός και εκτός Σκοπίων.

 

Το ιδεολόγημα δηλαδή, περί δήθεν «διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας», που αποτελείται από την «Μακεδονία του Αιγαίου», που είναι υπό ελληνική κατοχή, την «Μακεδονία του Πιρίν», υπό βουλγαρική κατοχή και την «Μακεδονία του Βαρδάρη» (Σκόπια), που είναι το μόνο τμήμα, που κατάφερε να ελευθερωθεί και να γίνει Κράτος. Γιατί, αντικειμενικά, το διακύβευμα του λεγομένου «Σκοπιανού προβλήματος» για την Ελλάδα, ήταν, αφενός, το παραπάνω ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού» και, αφετέρου, ο προκλητικός και αισχρός σφετερισμός της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονικής Ιστορίας.

 

Η τύφλωσις μας

Έτσι, αυτό που αποτελούσε την εθνική γραμμή της Ελλάδος και προσπάθησε να αναδείξει με εύγλωττο τρόπο ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, με την περίφημη φράση του «Το όνομα είναι η ψυχή μας», έρχεται η παρούσα συμφωνία να το ακυρώσει, προσδίδοντας πλήρη νομιμότητα στις μακροπρόθεσμες επιδιώξεις της άλλης πλευράς. Υπαρκτές και μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες των προηγούμενων ηγεσιών, και ιδιαίτερα την περίοδο του 1992, όπου η Ελλάδα θα έπρεπε να προβάλλει βέτο στην ΕΕ και στην επισπεύδουσα Γερμανία για την διάλυση της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, εάν δεν αναγνωρίζονταν το κρατίδιο των Σκοπίων ως «Δημοκρατία των Σκοπίων», ή με κάποιο άλλο όνομα χωρίς το παράγωγο της Μακεδονίας. Οι ευθύνες των προηγουμένων, όμως, δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για την σημερινή κάκιστη για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.

 

Γιατί, πρέπει να είναι κανείς «τυφλός», ώστε να μην αντιλαμβάνεται, ότι η αναγνώριση από την Ελλάδα των Σκοπίων με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», που κατοικείται από «Μακεδόνες», που ομιλούν την «μακεδονική γλώσσα» αποτελεί τον πυρήνα του αλυτρωτισμού, ο οποίος πιθανότατα θα εμφανιστεί με απτό πρόσωπο στο μέλλον σε βάρος της Χώρας μας. Και αυτό, γιατί είναι προφανές, ότι αυτό το Κράτος, πλέον, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, εν σχέσει με το ποιος έχει τα περισσότερα δικαιώματα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της «Μακεδονίας», το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα της οποίας βρίσκεται εντός της Ελλάδος.

 

Τα Σκόπια, με τη συμφωνία αυτή στον διεθνή χώρο, σταδιακά και παρέρχοντος του χρόνου, θα ταυτιστούν απόλυτα με το όλον της Μακεδονίας ως αυτοτελή γεωπολιτική ταυτότητα, κάτι που θα περιλαμβάνει και την απορρόφηση και τον σταδιακό σφετερισμό της ιστορικής κληρονομιάς της Αρχαίας Μακεδονίας, αφού η Ελλάδα, που μέχρι σήμερα αποδεχόταν, ότι υπήρχε μία και μόνο Μακεδονία, και αυτή ήταν ελληνική (αναφερόμενη πρωτίστως στην «βαρειά» ιστορική κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου), τώρα, αναγνωρίζοντας το Κράτος των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία», αποδέχεται εκ των πραγμάτων την ύπαρξη μιας «μερικότερης ελληνικής Μακεδονίας».

Η τελευταία, όμως, εξαιτίας του γεγονότος, ότι είναι μια περιοχή εντός της Ελλάδος και όχι Κράτος, όπως αυτό των Σκοπίων, μακροπρόθεσμα θα υπολείπεται και θα τείνει σε καθεστώς πλήρους απώλειας όλων των δικαιωμάτων της (ονοματολογικό, εμπορικά σήματα, Ιστορία κ.λπ.). Γι’ αυτό, οι διάφορες αναφορές στην συμφωνία αυτή, όπως περί ξεχωριστής Ιστορίας με την Αρχαία Μακεδονία, μακεδονικής γλώσσας, που ανήκει σε σλαβικές διαλέκτους κ.λπ., είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την ζημιά.

 

Για την διεθνή κοινότητα θα υπάρχει μια κρατική οντότητα που θα ταυτίζεται με την Μακεδονία, με την «βούλα» της Ελλάδος, που αποτελεί, αντικειμενικά, τον ιστορικό «ιδιοκτήτη» της αρχαίας Μακεδονικής Ιστορίας και κατέχει το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας, που κατακτήθηκε, μάλιστα, με αγώνες και αίμα του Ελληνικού Λαού και την ηγετική προνοητικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

Υποβάθμιση κινδύνων

Αυτοί, που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προσπαθούν χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία να υποβαθμίσουν τους παραπάνω κινδύνους. Πλην όμως, η ιστορική μνήμη καταδεικνύει, ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση είναι «πληγή στα πλευρά» της Χώρας, που στο μέλλον μπορεί να «ματώσει», διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην «φαρέτρα» εκείνων των δυνάμεων, που επιδιώκουν το «κόντεμα του ρόλου της» στην ευρύτερη γεωπολιτική «σκακιέρα» των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, που, λόγω των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αποτελεί ήδη «μήλον της έριδος» σε ισχυρούς γεωπολιτικούς «παίκτες».

Αλλά, πέραν του παραπάνω «μελανού σημείου», που είναι η επικύρωση από την Ελλάδα της «Μακεδονικής εθνότητας» και της «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν τον πυρήνα του «Μακεδονισμού», η συμφωνία αυτή είναι κάκιστη και διότι, ενώ παράγει διεθνείς συνέπειες από την υπογραφή της την προσεχή Κυριακή, ήτοι την απώλεια του ισχυρού διαπραγματευτικού «όπλου» της Ελλάδος, που ήταν η μη ένταξη της Χώρας αυτής στους διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ), που επιθυμεί αναφανδόν να εισέλθει, αφού η Ελλάδα δεσμεύεται να αποστείλει επιστολή για έναρξη ενταξιακών της διαδικασιών, η υλοποίηση των προβλέψεων της συμφωνίας αποτελεί απλώς υποσχέσεις του μέλλοντος.

 

Η πρόβλεψη και η επιχειρηματολογία ότι, αν στο μέλλον δεν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των Σκοπίων, η συμφωνία αυτή θα είναι άκυρη και, έτσι, αναδρομικά δεν θα έχει καμία ισχύ και στους διεθνείς οργανισμούς, θα έχει πολύ μικρή αξία, δεδομένης της έντονης πίεσης των ΗΠΑ και της Γερμανίας να υπογραφεί αυτή η συμφωνία. Είναι προφανές ότι, από την στιγμή, που τα Σκόπια ενταχθούν, κυρίως στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, με επικύρωση της ενταξιακής τους αίτησης από τις υπόλοιπες Χώρες, η εκ των υστέρων άρνηση της Ελλάδος θα μοιάζει μάλλον με «πρωταπριλιάτικο αστείο».

 

Η ορθή θέση της Ελλάδος στο θέμα αυτό θα έπρεπε να ήταν η επιμονή της εφαρμογής της εθνικής γραμμής, που λήφθηκε στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 1992, δηλαδή η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα του Κράτους αυτού. Παρόλα αυτά, θα περίμενε κανείς από τις δυνάμεις, που θεωρούν, ότι πρέπει να λυθεί το θέμα με συμβιβασμό, που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε την λέξη «Μακεδονία» στο όνομα αυτού του Κράτους ως παράγωγο, τουλάχιστον να μην «πέσουν στην θανάσιμη παγίδα», που τους έστησαν οι Σκοπιανοί και οι φανεροί και κρυφοί πάτρωνές τους. Να μην αναγνωρίσουν «μακεδονική εθνότητα», που ομιλεί την «μακεδονική γλώσσα», παρέχοντας έτσι σε αυτούς την πλήρη νομιμοποίηση για τον σφετερισμό στο μέλλον, όχι μόνο της Ιστορίας, αλλά και των νομίμων γεωπολιτικών συμφερόντων της Χώρας μας.

 

Γι’ αυτόν τον λόγο, με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση, παρά την εμφανή αντίδραση του Ελληνικού Λαού, παίζει τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου της ιστορίας». Έτσι, απαιτείται η χάραξη μιας ανεξάρτητης πατριωτικής εθνικής στρατηγικής, από ένα νέο Δημοκρατικό Πολιτικό Υποκείμενο, που θα προέλθει από τα σπλάχνα της κοινωνικής αντίδρασης και θα βρίσκεται σε αντίθεση με το υπάρχον ελλιποβαρές για τα συμφέροντα της Χώρας πολιτικό προσωπικό εξουσίας (κυβέρνηση και αντιπολίτευση), που εν συνόλω αδυνατεί να υπερασπισθεί στοιχειωδώς τα εθνικά συμφέροντα, εν μέσω των σημερινών ισχυρών γεωπολιτικών ανισορροπιών και αντιθέσεων.

 πηγή

Εκτύπωση καρτών υποψηφίων

Επαγγελματικές Κάρτες για Εκλογικούς Υποψήφιους, Δημοτικές Εκλογές, Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές,
Σχεδιασμός μακέτας και εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.
Εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών ψηφιακές και εκτυπώσεις offset. Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών μπορεί να είναι μια ή δυο όψεων.

Αν επιθυμείτε προσφορά ή θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 6978276141

 

Ψυχρολουσία για συνταξιούχους: Τσιπροκυβερνητικό «Τεχνικό πρόβλημα» έκοψε ως και 100 ευρώ από τις συντάξεις




trapezes_oures_art

Χάος στα ΑΤΜ των τραπεζών - Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν τα χρήματα που «κόπηκαν»

Χάος, εκνευρισμό και διαμαρτυρίες προκάλεσε το «λάθος» του ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεων τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι τους είχε πιστωθεί μικρότερο ποσό, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Τα ποσά που είχαν «κοπεί» κυμαίνονταν έως και 100 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ που εκδόθηκε το απόγευμα, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και τον περασμένο Γενάρη. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε αποδώσει το πρόβλημα σε σφάλμα του λογισμικού. Ένα «σφάλμα» που είχε επηρεάσει τουλάχιστον 15.000 συνταξιούχους.






Με πληροφορία απο το :protothema.gr


Εκτύπωση καρτών υποψηφίων

Επαγγελματικές Κάρτες για Εκλογικούς Υποψήφιους, Δημοτικές Εκλογές, Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές,
Σχεδιασμός μακέτας και εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.
Εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών ψηφιακές και εκτυπώσεις offset. Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών μπορεί να είναι μια ή δυο όψεων.

Αν επιθυμείτε προσφορά ή θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 6978276141

Μεγάλη Παρασκευή που διαρκεί χρόνια



Η Ελλάδα χρεοκόπησε και οι Ελληνες χρωστάνε όσα έχουν και δεν έχουν στο Δημόσιο, το οποίο λειτουργεί σαν σωλήνας άντλησης εγχώριου πλούτου που αρδεύει τη γερμανική οικονομία και γεμίζει τις τσέπες διάφορων ξένων ανθρωποβόρων κυκλωμάτων, των οποίων η άπληστη πείνα και η δίψα δεν ικανοποιούνται όσα κι αν αρπάξουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 104,652 δισ. ευρώ, ενώ περίπου το 50% του πληθυσμού χρωστάει στο Δημόσιο. Για την ακρίβεια, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στα 4.005.773. Από αυτούς, ένα σημαντικότατο ποσοστό μπορεί να δει το βιος του, κινητά και ακίνητα να κατάσχονται από το αδηφάγο, ξενόδουλο, χρεοκοπημένο και δυσλειτουργικό κράτος. Ηδη από τον Φεβρουάριο, 1.186.380 οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να αντιμετωπίσουν «αναγκαστικά μέτρα είσπραξης».

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Αποδεικνύουν ότι αυτό που υποσχόταν να αποτρέψει η κυβέρνηση, τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους, συνέβη και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα κι απάνθρωπα από το αναμενόμενο.


Οι αριθμοί των περιπτώσεων μη εξυπηρετουμένων οφειλών, που θα οδηγήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δείχνουν ότι τα υπάρχοντα των Ελλήνων κατάσχονται σταδιακά. Οι περιουσίες αλλάζουν χέρια και ο πλούσιος τόπος μας γίνεται αφιλόξενη έρημος για τον ίδιο τον λαό μας.

Η αγορά είναι αφυδατωμένη. Πλούτος δεν παράγεται, αλλά οι υποχρεώσεις που εφευρίσκει το κράτος αυξάνονται και οι νόμοι που αφορούν την είσπραξη των διάφορων χαρατσιών αυστηροποιούνται. Η κρατική χρεοκοπία μετατράπηκε και σε χρεοκοπία των ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία οδηγούνται ένα προς ένα στην εξαθλίωση. Οσοι θέλουν να αποφύγουν τα χειρότερα μεταναστεύουν - κι έτσι η Ελλάδα ξεμένει κι από Ελληνες.

Αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία με τη χρήση του χρέους σαν όπλο μαζικής καταστροφής. Ζούμε σε μια Μεγάλη Παρασκευή που δεν έχει τελειωμό. Η Ανάσταση θα έλθει μόνο από μια εξουσία που θα είναι ελληνική και όχι απλά ελληνόφωνη...

Δημοκρατία
 



trapezes_oures_art

Χάος στα ΑΤΜ των τραπεζών - Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν τα χρήματα που «κόπηκαν»

Χάος, εκνευρισμό και διαμαρτυρίες προκάλεσε το «λάθος» του ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεων τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι τους είχε πιστωθεί μικρότερο ποσό, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Τα ποσά που είχαν «κοπεί» κυμαίνονταν έως και 100 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ που εκδόθηκε το απόγευμα, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και τον περασμένο Γενάρη. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε αποδώσει το πρόβλημα σε σφάλμα του λογισμικού. Ένα «σφάλμα» που είχε επηρεάσει τουλάχιστον 15.000 συνταξιούχους.






Με πληροφορία απο το :protothema.gr


Εκτύπωση καρτών υποψηφίων

Επαγγελματικές Κάρτες για Εκλογικούς Υποψήφιους, Δημοτικές Εκλογές, Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές,
Σχεδιασμός μακέτας και εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.
Εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών ψηφιακές και εκτυπώσεις offset. Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών μπορεί να είναι μια ή δυο όψεων.

Αν επιθυμείτε προσφορά ή θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 6978276141

Back to top Θέλουν να φτιάξουν Hot Spot σε ιστορικό Μοναστήρι στον Όλυμπο..- Αντιδρά ο Μητροπολίτης..




«Δεν μας ρώτησε κανείς», διαμαρτύρεται ο Μητροπολίτης Κατερίνης
Είναι πραγματικά απίστευτο το θράσος όσων διαχειρίζονται το τεράστιο ζήτημα των προσφύγων: Δεν φτάνει ο ερασιτεχνισμός, η προχειρότητα και κυρίως η Εθνική Προδοσία που συντελείται με τον εποικισμό της χώρας μας με χιλιάδες μουσουλμάνους, κάποιοι δεν σέβονται ούτε τα Ιερά και τα όσια αυτής της χώρας!....

Μεγάλη Παρασκευή: Η ζωή εν τάφω






Μεγάλη Παρασκευή: Τη Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την κορύφωση του Θείου Δράματος και στις απανταχού εκκλησίες θα ψαλεί ο επιτάφιος θρήνος.


Γνωστότερη στάση των εγκωμίων, η πρώτη όπου ψάλλεται σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το: Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο,συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην.Η ζωή, πως θνήσκεις;πως και τάφω οικείς; του θανάτου το βασίλειον λύεις δε, και του Άδου τους νεκρούς εξανιστάς.
Το πρωί της μέρας, στολίζεται ο επιτάφιος σε όλες τις εκκλησίες. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.
Σε αρκετές περιοχές απόψε θα γίνει η μεγαλοπρεπής περιφορά του επιταφίου μετά συνοδείας αγήματος.Επίσης σήμερα, είναι απόλυτη νηστεία τιμώντας την ημέρα του υπέρτατου πένθους.
Ένα άλλο έθιμο της μέρας άγνωστο στους περισσότερους, είναι το Κωνσταντινουπολίτικο έθιμο του προσκυνήματος 7 επιτάφιων. Οι πιστοί το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής επισκέπτονται 7 εκκλησιές και περνούν κάτω από τους επιτάφιους τους. Επίσης εκείνοι που έχουν συγγενείς θαμμένους τελούν τρισάγια και μοιράζουν κόλλυβα, για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Ένα μουσικό δείγμα από την συναυλία που πραγματοποίησε ο Βυζαντινός Χορός “ΤΡΟΠΟΣ” στις 27 Μαρτίου του 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως, με γενικό τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ».
Εκλογή από τις τρεις στάσεις των εγκωμίων.
Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ Α΄ΣΤΑΣΗ ήχος πλ.α΄
ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Β΄ΣΤΑΣΗ ήχος πλ.α΄
ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ Γ΄ΣΤΑΣΗ ήχος γ΄
ΠΗΓΗ.


trapezes_oures_art

Χάος στα ΑΤΜ των τραπεζών - Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν τα χρήματα που «κόπηκαν»

Χάος, εκνευρισμό και διαμαρτυρίες προκάλεσε το «λάθος» του ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεων τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι τους είχε πιστωθεί μικρότερο ποσό, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Τα ποσά που είχαν «κοπεί» κυμαίνονταν έως και 100 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ που εκδόθηκε το απόγευμα, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και τον περασμένο Γενάρη. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε αποδώσει το πρόβλημα σε σφάλμα του λογισμικού. Ένα «σφάλμα» που είχε επηρεάσει τουλάχιστον 15.000 συνταξιούχους.






Με πληροφορία απο το :protothema.gr


Εκτύπωση καρτών υποψηφίων

Επαγγελματικές Κάρτες για Εκλογικούς Υποψήφιους, Δημοτικές Εκλογές, Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές,
Σχεδιασμός μακέτας και εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.
Εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών ψηφιακές και εκτυπώσεις offset. Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών μπορεί να είναι μια ή δυο όψεων.

Αν επιθυμείτε προσφορά ή θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 6978276141

Θήβα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδιάτρου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 8χρονη

paidiatros_main01
paidiatros03
paidiatros04

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για (α) αποπλάνηση παιδιών, με παθούσα που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, (β) αποπλάνηση παιδιών, με παθούσα που συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι και τα δεκατέσσερα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, (γ) κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, με παθούσες που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη, από ιατρό που παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανήλικες, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και (δ) αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου, κατ’ εξακολούθηση. 
 
 Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι την 10-05-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις του κατηγορουμένου, να προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές προς διερεύνηση των πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22620 82185 και 22620 82180, του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
 
Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/thiba-64hronos-paidiatros-poy-aselgoyse-se-paidia

Φαγητά που τα νίκησε ο χρόνος: Είναι ελληνικά αλλά δεν υπάρχουν πια!


Γεύσεις που χάθηκαν από το ελληνικό τραπέζι αλλά ίσως οι παλιοί να τις θυμούνται ακόμα!
Αλλάζουν οι εποχές… Φεύγουν τα χρόνια και μαζί τους εξαφανίζονται πολλά επαγγέλματα του χθες αλλά και φαγητά.
Στην περίοδο της κατοχής, που οι περισσότεροι Ελληνες ήταν φτωχοί, έφτιαχναν φαγητά με συστατικά που να μπορούν να τους κάνουν να σταθούν στα πόδια τους.
Η μπομπότα, η θρεψίνη, το ζαχαρόψωμο και άλλα τρόφιμα «των φτωχών» που χόρταιναν τους Έλληνες τον περασμένο αιώνα.

Η μπομπότα
Γνωστή και ως το ψωμί ή η πίτα των φτωχών, η μπομπότα ήταν η εναλλακτική λύση έναντι του σπάνιου σε δύσκολες περιόδους αλευριού από σιτάρι. Ήταν στην ουσία ένας χυλός από καλαμποκάλευρο, αλατισμένο νερό και λάδι, αυγό ή κάποια γέμιση, αν υπήρχε.


Θρεψίνη και πετιμέζι
Ως την δεκαετία του ’60, τότε που δεν υπήρχαν… πραλίνες φουντουκιού και maple syrup για να αλείφουμε στο ψωμί, οι φέτες αλείφονταν κατά κόρον με πετιμέζι ή θρεψίνη. Το πετιμέζι είναι το παχύρρευστο προϊόν που προκύπτει από τον μούστο των σταφυλιών, ενώ η θρεψίνη, που κυκλοφορούσε στο εμπόριο σε κουτί με μια χαρακτηριστικότατη φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, ήταν μια κρέμα που αποκαλούταν και σταφιδίνη, επίσης από τα σταφύλια.
Αυτό ήταν το πλέον συνηθισμένο και θρεπτικό κολατσιό των παιδιών τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Ζαχαρόψωμο
Μια φέτα ψωμί με ζάχαρη ήταν ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος να ξεκινήσουν τα παιδιά τη μέρα τους πριν φύγουν για το σχολείο, τις περασμένες δεκαετίες. Η «συνταγή» είναι πολύ απλή: Το ψωμί απλώς βρεχόταν ελαφρώς με νερό και πασπαλιζόταν με ζάχαρη.

Τσιγαρίδες
Σε παλαιότερες εποχές ανά την Ελλάδα – και σε κάποιες επαρχίες ακόμη – κάθε οικογένεια είχε το γουρουνάκι της, που «θυσιαζόταν» κοντά στα Χριστούγεννα. Επειδή όμως δεν έπρεπε να πάει χαμένο καθόλου κρέας, τα μικρά κομμάτια από ξύγκι που περίσσευαν, έμπαιναν σε καζάνια με νερό και αλάτι, και προέκυπταν κομμάτια χοιρινού σαν μπέικον, που διατηρούνταν ως και τα επόμενα Χριστούγεννα.

Μπλουγούρι και τραχανάς
Στην ύπαιθρο το μπλουγούρι (γνωστό πλέον ευρέως ως πλιγούρι) και ο τραχανάς ήταν πάντα χειροποίητα και πιο διαδεδομένα από τα ζυμαρικά όπως τα μακαρόνια και το ρύζι που μπήκαν τις τελευταίες δεκαετίες στην κουζίνα και κέρδισαν το… μονοπώλιο των συνοδευτικών στα πιάτα.
Το πλιγούρι είναι ψιλό δημητριακό από αποξηραμένο σιτάρι και ο τραχανάς, ξινός ή γλυκός, είναι ζυμαρικό φτιαγμένο με αλεύρι και γάλα ή γιαούρτι. Ευτυχώς, τα δύο χαμένα τρόφιμα αυτά, επανήλθαν το τελευταίο διάστημα, ακόμη και στις κουζίνες μεγάλων σεφ, οι οποίοι αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν με μια επιστροφή σε παλιές αξίες, κάνοντας τάση το «τραχανότο» ή βρίσκοντας στο πλιγούρι το «νέο» super food.

Ρεβιθόψωμο
Τα ρεβίθια στην Κατοχή ήταν χρήσιμα ακόμα και για την παρασκευή υποκατάστατου ροφημάτων όπως ο καφές. Αλλά με το συγκεκριμένο όσπριο και αλεύρι, φτιαχνόταν και ψωμί, το λεγόμενο ρεβιθόψωμο το οποίο με λίγο αλεύρι και λάδι, γέμιζε το τραπέζι σε εποχές ανέχειας.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωη ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ πρ. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Καστοριάς και γνωστός φαρμακοποιός.



Απεβίωσε αιφνίδια  ο  Γιάννης  Παπαδόπουλος πρ. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Καστοριάς επι σειρά ετών  και επι πρωθυπουργίας Γίωργου Α. Παπανδρέου . Ήταν γνωστός  φαρμακοποιός στη πόλη της Καστοριάς.  



trapezes_oures_art

Χάος στα ΑΤΜ των τραπεζών - Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν τα χρήματα που «κόπηκαν»

Χάος, εκνευρισμό και διαμαρτυρίες προκάλεσε το «λάθος» του ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεων τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι τους είχε πιστωθεί μικρότερο ποσό, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Τα ποσά που είχαν «κοπεί» κυμαίνονταν έως και 100 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ που εκδόθηκε το απόγευμα, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και τον περασμένο Γενάρη. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε αποδώσει το πρόβλημα σε σφάλμα του λογισμικού. Ένα «σφάλμα» που είχε επηρεάσει τουλάχιστον 15.000 συνταξιούχους.






Με πληροφορία απο το :protothema.gr


Εκτύπωση καρτών υποψηφίων

Επαγγελματικές Κάρτες για Εκλογικούς Υποψήφιους, Δημοτικές Εκλογές, Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές,
Σχεδιασμός μακέτας και εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.
Εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών ψηφιακές και εκτυπώσεις offset. Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών μπορεί να είναι μια ή δυο όψεων.

Αν επιθυμείτε προσφορά ή θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 6978276141

Νέες τουρκικές παραβιάσεις τη Μεγάλη Παρασκευή - Οι τούρκοι έχουν "γραμμένο" τον Αποστολάκη και την συμφωνία μαζί του

Ούτε ιερό ούτε όσιο - Νέες τουρκικές παραβιάσεις τη Μεγάλη Παρασκευή


Στο FIR Αθηνών έκαναν παραβιάσεις καθώς εισήλθαν, επίσης, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, για δεύτερη φορά μέσα στο έτος και για τρίτη στη διετία.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης 6 ζεύγη τουρκικών F-16, 1 ζεύγος τουρκικών F-4, 1 τουρκικό CN-235 και 1 τουρκικό UAV. Καταγράφηκαν 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου – όλες από τα τουρκικά μαχητικά- σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε όλες τις περιπτώσεις όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.




Πήρε φωτιά η βενζίνη, πάνω από τα 2 ευρώ

Ντεμπούτο... σε όλο και περισσότερα βενζινάδικα κάνει η αμόλυβδη των 2 ευρώ, με αποτέλεσμα να καθίσταται ασύμφορη η πασχαλινή έξοδος προς την επαρχία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης στον Πειραιά η αμόλυβδη φτάνει και τα 2,05 ευρώ το λίτρο, στο Ηράκλειο της Κρήτης στα 2,005 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Εύβοια και την Κεφαλλονιά άγγιξε τα 2 ευρώ το λίτρο. Πρόκειται για τα ακριβότερα βενζινάδικα, ενώ τον "πήχη" των 2 ευρώ πλησιάζουν και πρατήρια στο Λασίθι (1,998 ευρώ το λίτρο), στην Αχαϊα (1,996), στην Αθήνα, την Καβάλα και το Ρέθυμνο (1,995 ευρώ το λίτρο).

Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης είναι στα 1,842 ευρώ το λίτρο και είναι υψηλότερη κατά 18,8 λεπτά σε σχέση με τις αρχές του χρόνου οπότε και ήταν στα 1,654 ευρώ το λίτρο. Κάθε μέρα εδώ και τρεις μήνες η βενζίνη σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η φρενήρης πορείας δεν έχει τελειωμό.
Οι αυξήσεις οφείλονται στο εμπάργκο που έχουν επιβάλλει στο Ιράν η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α με αποτέλεσμα τη συνεχή σπέκουλα στα διεθνή χρηματιστήρια των εμπορευμάτων.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι βενζίνες πωλούνται πανάκριβα στη χώρα μας, είναι κι αυτός των αυξημένων φόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φόροι και οι δασμοί αποτελούν το 56,01% της τιμής λιανικής. Η τιμή διυλιστηρίου αντιστοιχεί στο 39,41% και το υπόλοιπο ποσοστό 4,57% είναι το μικτό περιθώριο κέρδους των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών και των πρατηριούχων.

Σε ό,τι αφορά τους φόρους σε αυτούς από το 2009 έχουν σημειωθεί:
§ Δύο αυξήσεις του ΦΠΑ από 19% σε 23%
§ Τέσσερις αυξήσεις του ΕΦΚ στις βενζίνες από 359 σε 670 ευρώ ανά χίλια λίτρα (87%)
§ Τρεις αυξήσεις του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης από 302 σε 412 ευρώ ανά χίλια λίτρα (36%)
§ Αναμένεται επίσης και αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης του οποίου η τιμή θα κυμαίνεται από 330-412 ευρώ ανά χίλια λίτρα (80%-100% του αντίστοιχου στο πετρέλαιο κίνησης)

Οι απανωτές ανατιμήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης των καυσίμων. Όπως προκύπτει από στοιχεία του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας από το 2009 μέχρι το 2011 οι πωλήσεις της βενζίνης μειώθηκαν κατά 18%, του πετρελαίου κίνησης υποχώρησαν κατά 22% και του πετρελαίου θέρμανσης έπεσαν 14%.


Πηγή: "Ημερησία", 09.06.2012

trapezes_oures_art

Χάος στα ΑΤΜ των τραπεζών - Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν τα χρήματα που «κόπηκαν»

Χάος, εκνευρισμό και διαμαρτυρίες προκάλεσε το «λάθος» του ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεων τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι τους είχε πιστωθεί μικρότερο ποσό, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Τα ποσά που είχαν «κοπεί» κυμαίνονταν έως και 100 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ που εκδόθηκε το απόγευμα, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και τον περασμένο Γενάρη. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε αποδώσει το πρόβλημα σε σφάλμα του λογισμικού. Ένα «σφάλμα» που είχε επηρεάσει τουλάχιστον 15.000 συνταξιούχους.






Με πληροφορία απο το :protothema.gr


Εκτύπωση καρτών υποψηφίων

Επαγγελματικές Κάρτες για Εκλογικούς Υποψήφιους, Δημοτικές Εκλογές, Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές,
Σχεδιασμός μακέτας και εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.
Εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών ψηφιακές και εκτυπώσεις offset. Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών μπορεί να είναι μια ή δυο όψεων.

Αν επιθυμείτε προσφορά ή θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 6978276141