12 Ιουλίου 2019

«ΟΧΙ» Βρούτση στην απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους εκτός ΕΕ




«Μπλόκο» στην απόδοση ΑΜΚΑ με χαλαρά κριτήρια σε ξένους υπηκόους  (μετανάστες,πρόσφυγες κτλ) έβαλε με εγκύκλιό του ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης καθώς, ανακάλεσε προηγούμενη απόφαση των προκατόχων του  που είχε ημερομηνία 20/06/2019.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Βρούτση θα επανεξεταστεί το ζήτημα της απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε και στη συνέχεια θα δοθούν νέες αναλυτικές οδηγίες.



Να σημειωθεί, ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης δίνουν στην απόφαση αυτή του κ.Βρούτση ρατσιστική και ξενοφοβική διάσταση προσπαθώντας να το εκμεταλλευτούν το γεγονός πολιτικά .
Ωστόσο, η προηγούμενη εγκύκλιος είχε πολλά αίολα σημεία που έδινε το δικαίωμα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες με την απόδοση ΑΜΚΑ να «καταλάβουν» τα δημόσια νοσοκομεία .



Κεραμέως: Στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης η κατάργηση ασύλου



Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη

Στο τραπέζι του διαλόγου στο υπουργείο Παιδείας μπήκε σήμερα το θέμα του ασύλου μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και πανεπιστημιακών.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου

Για το λόγο αυτό διαδοχικές συναντήσεις με το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων και τον πρόεδρο Πρόεδρο και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) είχε σήμερα η υπουργός από κοινού με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Βασίλειο Διγαλάκη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζήτησαν θέματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου και το καθεστώς των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως προέκυψαν μετά τις συγχωνεύσεις ανώτατων ιδρυμάτων. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για όλα τα θέματα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Tο προχθεσινό καιρικό φαινομένο : Εφερε χαλάζι σε μέγεθος αυγού στη Φλώρινα


Απίστευτα πλάνα: Χαλάζι σε μέγεθος αυγού στη Φλώρινα.
 Το χαλάζι που έπεσε στην  Φλώρινα στο προχθεσινό καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Χαλκιδική και όλη σχεδον την Βόρεια Ελλάδα,  είχε μέγεθος ενός αυγού όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία .
 

ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ ΑΜΕΑ





ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ ΑΜΕΑ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η 15η -7-2019 ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ Η 31η-10-2019.





Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141

Ο καλύτερος τρόπος χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας


ergasia


Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν καταστεί αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας απορροφώντας σημαντικό τμήμα της ψηφιακής μας δραστηριότητας.
Μοιραία, η αναζήτηση νέας θέσης εργασίας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει τόσο θετική όσο και αρνητική εντύπωση στον εργοδότη. Για τον λόγο αυτό η ManpowerGroup εντοπίζει τις βασικές ενέργειες που απαιτούνται από τους υποψήφιους για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας.

Το LinkedIn ενδεχομένως να είναι το πρώτο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης που σκέφτονται οι περισσότεροι υποψήφιοι όταν πρόκειται για αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο, το branding στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, από το Instagram μέχρι και το Twitter. Για όσους αναζητούν εργασία, μπορούν να βρουν χρήσιμες συμβουλές για μια στρατηγική χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με σκοπό τη μεγιστοποίηση και βελτιστοποίηση της θετικής παρουσίας σε αυτά. Ακολουθούν τέσσερις βασικές ενέργειες:
Αρχικά καλό είναι να εξετάσετε τη συνολική παρουσία σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και να σημειώσετε όλες τις «περιοχές» στις οποίες εμφανίζεστε. Τα προφίλ σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι δημόσια ή ιδιωτικά; Μήπως το blog σας παραμένει ανενεργό και μη ενημερωμένο για πολύ καιρό; Δημοσιεύετε περιεχόμενο που εμφανίζει τις δεξιότητες ή τα ενδιαφέροντά σας; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας όταν ξεκινάτε τον έλεγχο της online παρουσίας σας. Εξετάστε ποια ακριβώς μηνύματα «περνάτε» στα επιμέρους προφίλ σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε κάποιον που δεν σας έχει συναντήσει ποτέ και σκεφτείτε αν είστε πλήρως ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσιάζετε.
Στη συνέχεια, αναλάβετε δράση. Ίσως θελήσετε να μετατρέψετε σε ιδιωτικά ορισμένα δημόσια προφίλ, να δημιουργήσετε δευτερεύοντες λογαριασμούς ή να αρχίσετε να ανταλλάσσετε περιεχόμενο που αντιστοιχεί στην εργασία που αναζητάτε.


Ποια είναι η αντιμετώπισή σας σε μηνύματα των Μέσων Κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αναζήτηση εργασίας; Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν διαφέρουν από τη χρήση οποιουδήποτε άλλου μέσου επικοινωνίας. Ένα προσωπικό μήνυμα σε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει στην πραγματοποίηση μιας σύνδεσης ή μιας σύστασης μπορεί να είναι ευπρόσδεκτο – εφόσον είναι σχετικό και δεν γίνεται αντιληπτό ως spam. Πραγματοποιήστε την έρευνά σας πριν από την αποστολή ενός άμεσου μηνύματος για να δηλώσετε ότι σας ενδιαφέρει να μιλήσετε ειδικά με αυτό το άτομο, αντί να «σπαμάρετε».

Είτε βρίσκεστε σε άμεση αναζήτηση εργασίας είτε όχι, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάντα για την ανάπτυξη, βελτίωση και διατήρηση μακροπρόθεσμων σχέσεων. Για παράδειγμα, το YouTube περιέχει πλήθος από βίντεο tutorial που διδάσκουν προγραμματισμό, παρέχουν συμβουλές δικτύωσης και πολλές άλλες σημαντικές δεξιότητες σταδιοδρομίας. Αντί να χάνετε τον χρόνο σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χρησιμοποιήστε τα για να αποκτήσετε ένα επαγγελματικό πλεονέκτημα.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν ένα επιπρόσθετο εργαλείο αναζήτησης εργασίας, οπότε μην ανεβάζετε posts ή μην τουιτάρετε σε βάρος της δικτύωσης σας, αλλά προσπαθήστε να βελτιώσετε το βιογραφικό σας και να αναπτύξετε την καριέρα σας. Ο συνδυασμός της παραδοσιακής εξέλιξης της σταδιοδρομίας σας με τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να επιταχύνει την εργασιακή σας πρόοδο.

Τέλος, κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς οργανισμούς εύρεσης και στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού- όπως η ManpowerGroup -που διαθέτουν εξειδικευμένους συμβούλους οι οποίοι μπορούν να σας παρέχουν επαγγελματική καθοδήγηση βρίσκοντας για λογαριασμό σας την ιδανική εργασία που ταιριάζει στο επαγγελματικό σας προφίλ.




Πηγή
Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141

Ετσι διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα: Πού ανέβηκαν και πού σημείωσαν πτώση τα ποσοστά των κομμάτων στις περιφέρειες



Ετσι διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα: Πού ανέβηκαν και πού σημείωσαν πτώση τα ποσοστά των κομμάτων στις περιφέρειες


Στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, στην Ευρυτανία και τα Χανιά σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος της ΝΔ συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε την υψηλότερη μείωση των ποσοστών του στη βόρεια Ελλάδα. Το ΚΙΝΑΛ είδε τα ποσοστά του να εκτινάσσονται στη Ροδόπη και να αυξάνονται σε πολύ μικρότερα ποσοστά σε όλες σχεδόν τις άλλες εκλογικές περιφέρειες. Τα ποσοστά του ΚΚΕ δεν σημείωσαν εντυπωσιακές αυξομειώσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νέα Δημοκρατία

Στη βόρεια Ελλάδα, στην πυρόπληκτη Ανατολική Αττική, αλλά και στην πατρίδα του σημερινού πρωθυπουργού, παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο η ΝΔ συγκριτικά με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερο άνοδο είχε στις περιφέρειες: Ροδόπης (15,10%), Πιερίας (14,77%), Ευρυτανίας (14,55%), Χανίων (14,65%), Ζακύνθου (14,40%), Ημαθίας (14,36%), Α’ Πειραιώς (14,28%), Α’ Ανατολικής Αττικής (14,08%), Καρδίτσας (14,05%).
Δεν είχε πτώση σε καμία εκλογική περιφέρεια.

ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε άνοδο 0,13% στη Μεσσηνία.
Σε όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες είχε πτώση, με τη μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασε στις περιφέρειες: Ροδόπης (-12,18%), Ξάνθης (-10,01%), Πιερίας (-9,10%), Β’ Θεσσαλονίκης (-7,74%), Κιλκίς (-7,67%), Ημαθίας (-7,30%), Δράμας (-7%), Τρικάλων (-6,24%), Καβάλας (-6,19%), Κέρκυρας (-6,17%).

Κίνημα Αλλαγής
Το ΚΙΝΑΛ παρουσίασε μικρή αύξηση (έως 2%) στην πλειονότητα των εκλογικών περιφερειών. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε στις περιφέρειες: Ροδόπης (17,37%), Αργολίδος (5,23%), Ξάνθης (4,67%), Κιλκίς (4,15%), Θεσπρωτίας (4,13%), Ηλείας (4,03%), Λασιθίου (3,98%).
Ελάχιστη μείωση είχε στις περιφέρειες: Χανίων (-0,02%), Ρεθύμνης (-0,50%), Ζακύνθου (-1,08%).

ΚΚΕ
Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο 2,18% στην περιφέρεια Ροδόπης. Σε όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες είχε μειώσεις ή αυξήσεις που υπολείπονταν του 1%.
 Η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 συμμετέχουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές.








Πηγή


 


Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141

«Μπλόκο» στο μειωμένο φόρο για το ελληνικό τσίπουρο από την ΕΕ






tsip01

Σε σημερινή του γνωμοδότηση το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ αποφάσισε ότι ο φόρος των μολις 59 λεπτών του ευρώ άνα λίτρο για τα αλκοολούχα αυτά ποτά που παράγουν μικροί αποσταγματοποιοί αντιβαίνει στο Δίκαιο της ΕΕ

«Μπλόκο» στον μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν μικροί παραγωγοί στην Ελλάδα βάζει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε σημερινή του γνωμοδότηση το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ αποφάσισε ότι ο φόρος των μολις 59 λεπτών του ευρώ άνα λίτρο για τα αλκοολούχα αυτά ποτά που παράγουν μικροί αποσταγματοποιοί αντιβαίνει στο Δίκαιο της ΕΕ.

Στην Ελλάδα πολλοί μικροί παραγωγοί τσικουδιάς και τσίπουρου, από την Κρήτη και τη Θεσσαλία, επωφελούνται από τον εξαιρετικά μειωμένο ΕΦΚ με αποτέλεσμα, όπως κρίνει το Δικαστήριο της ΕΕ, να υπάρχει στρέβλωση της εσωτερικής αγοράς. Συγκεκριμένα το Δικαστήριο της ΕΕ υπενθυμίζει, ότι «όσον αφορά την εφαρμογή συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης μειωμένου κατά πενήντα τοις εκατό σε σχέση με τον ισχύοντα κανονικό εθνικό συντελεστή, ότι τα κράτη μέλη οφείλουν καταρχήν να καθορίζουν τον ίδιο συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για όλα τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη. Μολονότι η οδηγία για την εναρμόνιση περιέχει διάταξη εισάγουσα παρέκκλιση για την Ελλάδα, το Δικαστήριο επισημαίνει ότι η διάταξη αυτή αφορά σαφώς μόνο το «αλκοολούχο ποτό με άνισο» με την ονομασία «ούζο». Η εν λόγω σαφής και ακριβής κατά παρέκκλιση διάταξη πρέπει, ως εκ της φύσεώς της, να ερμηνεύεται στενά.

Πράγματι, ο νομοθέτης της Ένωσης δεν είχε την πρόθεση να επιτρέψει στα κράτη μέλη να θεσπίζουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, καθεστώτα παρέκκλισης.» Οι μικροί παραγωγοί τσίπουρου και τσικουδιάς απολαμβάνουν στην Ελλάδα πολύ πιο ευνοϊκούς όρους φορολόγησης σε σχέση με μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει χρήματα για τις εγξαταστασεις του και υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους και καταβάλουν μέχρι και δέκα φορές μεγαλύτερους φόρους. Όπως αναφέρει η απόφαση του Δικαστηριου της ΕΕ «Στην περίπτωση του τσίπουρου και της τσικουδιάς που παράγονται από τους μικρούς, διήμερους αποσταγματοποιούς, οι εφαρμοστέες οδηγίες επιτρέπουν επίσης, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μείωση (κατά 50 %) σε σχέση με τον κανονικό εθνικό συντελεστή. Η φορολόγηση ύψους πενήντα εννέα λεπτών του ευρώ ανά χιλιόγραμμο που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία είναι σημαντικά χαμηλότερη από το επιτρεπόμενο όριο.

Το Δικαστήριο κρίνει ότι το ενδεχόμενο εφαρμογής μειωμένων συντελεστών δεν πρέπει να οδηγεί σε στρέβλωση του ανταγωνισμού εντός της εσωτερικής αγοράς, δεδομένου ότι ο νομοθέτης της Ένωσης δεν είχε την πρόθεση να επιτρέψει στα κράτη μέλη να θεσπίζουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, καθεστώτα παρέκκλισης.

Το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι, όταν ένα ζήτημα ρυθμίζεται με εναρμονισμένο τρόπο σε επίπεδο Ένωσης, κάθε εθνικό μέτρο σχετικό με το ζήτημα αυτό πρέπει να αξιολογείται υπό το πρίσμα των διατάξεων του εν λόγω μέτρου εναρμόνισης. Επομένως, μολονότι επιτρέπεται στα κράτη μέλη να εφαρμόζουν μειωμένους συντελεστές ειδικού φόρου κατανάλωσης ή απαλλαγές για ορισμένα προϊόντα περιφερειακού ή παραδοσιακού χαρακτήρα, τούτο δεν σημαίνει εντούτοις ότι μια εθνική παράδοση μπορεί αφεαυτής να απαλλάξει τα εν λόγω κράτη μέλη από τις υποχρεώσεις που υπέχουν από το δίκαιο της Ένωσης.
Το Δικαστήριο καταλήγει ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την οδηγία 92/83, καθόσον θέσπισε και διατήρησε σε ισχύ νομοθεσία η οποία προβλέπει την εφαρμογή συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης μειωμένου κατά 50 % σε σχέση με τον κανονικό εθνικό συντελεστή στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγονται από τις επιχειρήσεις απόσταξης. Επιπλέον, η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την ίδια οδηγία, σε συνδυασμό με την οδηγία 92/84, καθόσον θέσπισε και διατήρησε σε ισχύ νομοθεσία η οποία προβλέπει την εφαρμογή σημαντικά μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγονται από τους μικρούς αποσταγματοποιούς.» 



protothema.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141