23 Απριλίου 2017

Προηγείται η Μ.Λεπέν στο 70% των ψήφων - Ουδέτερη δήλωση Μελανσόν - Αφήνει ελεύθερους τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν και Λεπέν!


ΛΕ ΠΕΝ 23,31% ΜΑΚΡΟΝ 22,99% ΣΤΟ 70% ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ - AΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Μονομαχία ανάμεσα στον άνθρωπο των Βρυξελλών Εμανουέλ Μακρόν και της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τη Γαλλία.
 
Με καταμετρημένες 28 εκατ, ψήφους: 
 
Λε Πεν: 23,6% 
 
Μακρόν: 22,78%
 
Φιγιόν: 19,69% 
 
Μελανσόν: 18,43%
 
Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, με καταμετρημένες 20 εκατ. ψήφους: 
 
Μαρίν Λε Πεν: 24,38% 
 
Εμανουέλ Μακρόν: 22,19% 
 
Φρανσουά Φιγιόν: 19,63%
 
Ζαν Λυκ Μελανσόν: 18,9%
 
Με αποτέλεσμα την μεθεπόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου να έχει σαφές προβάδισμα ο τραπεζίτης, καθώς τον ψηφίζουν όλοι οι μέχρι χθες αντίπαλοί του.
 
Στις πρώτες δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν εξέφρασε την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και την ευγνωμοσύνη της προς τον γαλλικό λαό τον οποίο κάλεσε να την στητρίξει στον δεύτερο γύρο.
 
Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν:
 
«Με ταπεινότητα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στο προεδρικό Μέγαρο έχει γίνει. Έχω μεγάλη ευθύνη για την ενότητα και την ασφάλεια και την ανεξαρτησία του γαλλικού έθνους. Μιλάμε για πράξη γενναιότητας. 
 
Το σύστημα με όλα τα μέσα προσπάθησε να έχει ρόλο σε αυτή τη μονομαχία. Επιτέλους θα έχουμε τη δική μας φωνή. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παγκοσμιοποίηση. Είτε θα επιλέξετε τη Γαλλία των εθνικών συνόρων, έχετε επιλογή να αλλάξετε τα πάντα. Ώρα να ελευθερώσουμε τους Γάλλους πατριώτες. 
 
Είμαι η υποψήφια του λαού. καλώ τους Γάλλους πατριώτες να βγουν από τα δικά τους καταφύγια, να μας δείξουν το μέλλον, να υπερασπιστούμε το μέλλον της χώρας. Καλώ όλους να ενωθούν, να συνταχθούν μαζί μας. Ζήτω ο γαλλικός λαός, ζήτω η γαλλική Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία.»
 
Στην έμμεση αποδοχή της ήττας τους προέβη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Φρανσουά Φιγιόν, υποστηρίζοντας ότι στον δρόμο του “βρέθηκαν πολλά και δύσκολα εμπόδια” τα οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει. 
 
Ο κ. Φιγιόν κάλεσε ουσιαστικά τους ψηφοφορίες του να στηρίξουν τον Εμανουέρλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, λέγοντας ότι η ιστορία του Εθνικού Μετώπου είναι συνώνυμη της βίας και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να καταψηφίσουν οι Γάλλοι ψηφοφόροι τη Μαρίν Λεπέν.
 
Την στήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας στον Εμανουέλ Μακρόν στο β' γύρο, εξέφρασε ανοικτά ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν που καταποντίστηκε στον α' γύρο των εκλογών.
 
Σε δηλώσεις του ο ηγέτης των σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν τόνισε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε». Διεμήνυσε δε πως στο β’ γύρο θα στηρίξει Μακρόν.
 
Οπως είπε «από αύριο έχουμε αναμέτρηση μεταξύ ενός «πολιτικού αντιπάλου» - εννοώντας τον Μακρόν – και «μιας «εχθρού της Γαλλίας» εννοώντας την Μαρίν Λεπέν.
 
Αλλά και το νούμερο δύο της ομάδας του Μπενουά Αμόν στην προεκλογική περίοδο, Aurélie Filippetti, κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν.
 
«Φυσικά είμαι απογοητευμένη, γιατί ο Μπενουά Αμόν έκανε μια αξιοπρεπή εκστρατεία και παρά την ήττα του έδειξε μεγάλο ανθρωπισμό. Εφερε νέες ιδέες τις οποίες χρειαζόμαστε. Η Αριστερά δεν βρίσκεται στον δεύτερο γύρο, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν εκπροσωπεί την Αριστερά, ποτέ δεν το δήλωσε άλλωστε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του για να σταματήσουμε την απειλή της Μαρίν Λεπέν».
 
Ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος στήριξε τον Μακρόν από τον πρώτο γύρο καλεί να ψηφιστεί στον δεύτερο γύρο. 
 
Και ο νυν σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί να στηριχθεί ο Μακρόν
 
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ζήτησε μια «καθαρή θέση όλων των δημοκρατών» απέναντι στο «σκοτεινό σχέδιο» του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου», «15 χρόνια μετά το σοκ του Απριλίου 2002», όπως είπε, υπαινισσόμενος την νίκη του πατέρα της Λεπέν.
 
«Απόψε, η παορυσία μιας υποψήφιας της άκρας δεξιάς στον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής, 15 χρόνια μετά το σοκ του Απριλίου 2002, απαιτεί μια καθαρή και σαφή θέση όλων των δημοκρατών. Για τον λόγο αυτό, τους καλώ κατηγορηματικά να ψηφίσουν τον Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο για να πολεμήσουμε το Εθνικό Μέτωπο και να κάνουμε το σκοτεινό σχέδιό του πισωγυρίσματος της Γαλλίας και διχασμού των Γάλλων να αποτύχει», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός από το Hôtel de Matignon.
 
Με ένα Tweet, ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Jean Christophe Cambadelis κάλεσε το κόμμα «να ενωθεί για να κάνει μέτωπο εναντίον του Εθνικού Μετώπου». «Χαιρετίζω την θαρραλέα προεκλογική εκστρατεία του Μπενουά Αμόν. Ο δεύτερος γύρος δεν κερδήθηκε. Το Σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να ενωθεί για να κάνει μέτωπο εναντίον του Εθνικού Μετώπου», έγραψε.
 
Οι προβλέψεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων: 
 
Ο Μακρόν λαμβάνει το 23,7% και η Λεπέν το 21,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ipsos/Sopra Steria.
 
Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.
 
Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του If. 



«Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλδημοκρατών αναγνώρισε ήδη της επικράτηση του ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές -και τον οριστικό θάνατο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που συγκέντρωσε μόλις το 6%, καλώντας του ψηφοφόρους του κόμματός του  να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου.


.


 

Αποτελέσματα εκλογές Γαλλία: Ανατροπή! Πρώτη η Λεπέν - Σε απόσταση αναπνοής ο Μακρόν


Αποτελέσματα εκλογές Γαλλία: Ανατροπή! Πρώτη η Λεπέν - Σε απόσταση αναπνοής ο Μακρόν
Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στη Γαλλία – Προηγείται η Λεπέν σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα - Ακολουθεί ο Μακρόν που ήταν πρώτος στα exit polls - Ολονύχτια μάχη ψήφο - ψήφο 
Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017: Μεγάλη ανατροπή στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι μετά την καταμέτρηση 20 εκατομμυρίων ψήφων, (42,6% του συνόλου των ψηφοφόρων), η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει 24,38%, ο Εμάνουελ Μακρόν 22,19%, ο Φιγιόν 19,63% και ο Μελανσόν 18,09%.

Λεπέν: Ιστορικό το αποτέλεσμα – Πάμε για τη μεγάλη αλλαγή

Από το προπύργιό της στην πόλη Ενέν Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν ευχαρίστησε τους οπαδούς της που της έδωσαν τη νίκη για το δεύτερο γύρο.
«Θέλω να εκφράσω σε εσάς εκλογείς πατριώτες την πιο βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Η πρώτη φάση που θα μπορέσει να οδηγήσει τους Γάλλους στην προεδρία, ξεπεράστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιστορικό. Από εδώ και στο εξής έχω την ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας», είπε η ακροδεξιά υποψήφια.
12 copy
«Δεν διέφυγε από κανέναν Γάλλο», πρόσθεσε, «ότι το σύστημα προσπάθησε με όλα τα μέσα να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που θα έπρεπε να ήταν αυτή η εκστρατεία. Θα λάβει όμως χώρα τώρα αυτή η πολιτική συζήτηση- αντιπαράθεση. Οι Γάλλοι θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται γιατί η μεγάλη πρόκληση αυτής της εκστρατείας είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας.
Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών.
Η άλλως επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια. Αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μπροστά στους γεμάτους ευφορία οπαδούς της.

Μακρόν: Γυρίζουμε σελίδα 

«Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
«Οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση. Η λογική μας βρίσκεται πλέον στην συσπείρωση που θα συνεχίσουμε μέχρι τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, 39 ετών, που δείχνει αποφασισμένος να γίνει ο νέος ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων.
macron7

Χάος με τα exit polls

Νωρίτερα, τα exit polls έδιναν προβάδισμα του Κεντρώου ανεξάρτητου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν που μαζί με την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν περνούν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.
Σύμφωνα με μία εταιρεία δημοσκοπήσεων ο Μακρόν προηγούνταν με 23,7 %, έναντι 21,7% για τη Λεπέν.
Δεύτερη εταιρεία έδωσε ισοψηφία Μακρόν και Λεπέν με 23%.
Οι Φιγιόν και Μελανσόν καταγράφουν ίδιο ποσοστό, 19,5.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IfopOpinion για το Paris Match, ο Μακρόν λαμβάνει 23,8% και η Λεπέν 21,6% με τον Φιγιον στο 20,3% και τον Μελανσόν στο 19,6%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , ενώ με βάση την εκτίμηση του Ifop ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%.
Στην έρευνα της Kantar για το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 και το RTL Μακρόν και Λεπέν είναι στο 23% και Φιγιόν-Μελανσόν στο 19%. Ο Μπενουά Αμόν των Σοσιαλιστών είναι στο 7%.
Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μετέδωσε πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν είναι εκείνη που κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών! Σύμφωνα με τα στοχεία που δημοσιεύτηκαν στις 21:13 ώρα Ελλάδος, η ακροδεξιά υποψήφια προηγούνταν με 24,9% έναντι 21,1% του Εμανουέλ Μακρόν. Τρίτος ο Φρανσουά Φιγιόν με 20% και τέταρτος ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με 18%
makron1
Πανηγυρισμοί στο στρατηγείο του Μακρόν
Με βάση τα αποτελέσματα είναι η πρώτη φορά που δεν περνάει στον δεύτερο γύρο υποψήφιος προερχόμενος από τα δύο μεγάλα κόμματα.
(Δείτε live εικόνα από το France 24)

Οι αντιδράσεις των υποψηφίων -  Στήριξη σε Μακρόν, «μαύρο» στη Λεπέν

Οι ηττημένοι του πρώτου γύρου έκαναν αμέσως δηλώσεις, καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο.
Στην έμμεση αποδοχή της ήττας τους προέβη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Φρανσουά Φιγιόν, υποστηρίζοντας ότι στον δρόμο του “βρέθηκαν πολλά και δύσκολα εμπόδια” τα οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει.
Ο κ. Φιγιόν κάλεσε ουσιαστικά τους ψηφοφορίες του να στηρίξουν τον Εμανουέρλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, λέγοντας ότι η ιστορία του Εθνικού Μετώπου είναι συνώνυμη της βίας και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να καταψηφίσουν οι Γάλλοι ψηφοφόροι τη Μαρίν Λεπέν.
figion
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.
Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλδημοκρατών αναγνώρισε ήδη της επικράτηση του ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές -και τον οριστικό θάνατο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που συγκέντρωσε μόλις το 6%.
Από το εκλογικό του κέντρο στο Παρίσι, ο Μπενουά Αμόν, αναγνώρισε την ήττα του και κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν Μακρόν «παρότι δεν ανήκει στην αριστερά και δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει αύριο».
Πρόσθεσε ότι με όλες τις δυνάμεις θα πρέπει να νικηθεί το Εθνικό Μέτωπο. «Η σημερινή ήττα είναι ένα βαθύ τραύμα» αναγνώρισε. «Μετράω την ιστορική τιμωρία στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Δεν είναι μόνο μια βαθιά πολιτική ήττα, αλλά και μια ηθική ήττα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την αριστερά», είπε ο Αμόν. 
«Η αριστερά δεν είναι νεκρή, ξέρω ότι δεν περιμένετε την αναδιοργάνωση του κόμματος με την επανασύνθεση του παλαιού πολιτικού κόσμου μιας 5ης Δημοκρατίας εξουθενωμένης. Περιμένετε μια αναγέννηση που σήμερα είναι οδυνηρή αύριο θα είναι γόνιμη», κατέληξε.

Η συμμετοχή και οι... διαρροές αποτελεσμάτων

Το ποσοστό συμμετοχής στις 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) άγγιξε το 70% (69,42%), έναντι 70,59% το 2012, 73,87% το 2007 και 58,45% το 2002 την ίδια ώρα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
«Πρόκειται για τις πιο αβέβαιες γαλλικές προεδρικές εκλογές», γράφει το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό L' Espresso σε ανάλυσή του αφιερωμένη στην σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

Χάος με τις διαρροές

Το βελγικό RTBF έδωσε το απόγευμα της Κυριακής στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με αυτά, ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται με 24% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Μαρίν Λε Πεν με 22%. Τρίτος ο Φιγιόν με 20,5% και ο Μελανσόν με 18%.
Και ενώ το RTBF δεν έδινε το όνομα των εταιριών δημοσκόπησης, η βελγική L'Echo δίνει αναλυτικά τις προβλέψεις και ανά εταιρία ερευνών.
  • Harriss - Μακρόν 24-25%/Λεπέν και Μελανσόν πολύ κοντά στο 20% και ο Φρανσουά Φιγιόν τέταρτος με 18%
  • Ifop - Προβάδισμα Μακρόν, δεύτερη η Μαρίν Λεπέν και μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ Φιγιόν και Μελανσόν
  • Opinionway - Δίνονται ως επικρατέστεροι οι Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν
Όλα έδειχναν πως θα ακολουθήσει ολονύχτιο θρίλερ καθώς, όλοι οι υποψήφιοι ήταν πολύ κοντά σε ψήφους.
Τι ψήφισαν οι... εκτός Γαλλίας
Ο Μελανσόν έρχεται πρώτος στην περιοχή St-Pierre et Miquelon, με 35,45% des voix. Ακολουθούν η Μαρίν Λεπέν με 18,16% και τρίτος ο Εμμανουέλ Μακρόν (17,97%).
Στην Μαρτινίκα, ο Μελανσόν είναι επίσης πρώτος με 27,36% των ψήφων. Ακολουθούν ο Εμμανουέλ Μακρόν (25,53%) και ο Φρανσουά Φιγιόν (16,85%).
Στην Γουινέα, ο Μελανσόν έρχεται πρώτος με 24,72% των ψήφων, η Μαρίν Λεπέν δεύτερη με 24,29% και ο Μακρόν τρίτος με 18,75%.
Τέλος στη Γουαδελούπη πρώτος έρχεται ο Μακρόν με 30,32%, ο Μελανσόν δεύτερος με 23,99% και ο Φιγιόν τρίτος με 14,87%.
Γάλλοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές συστήνουν ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε να κλείσουν οι κάλπες και μετά να βγάλουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Liberation: Δεν θα σπάσουμε το εμπάργκο

Η Liberation αντέδρασε έντονα στις διαρροές στοιχείων και εκτιμήσεων ή αποτελεσμάτων, πριν την καθιερωμένη ώρα και τονίζει ότι δεν θα σπάσει το εμπάργκο».
Η γαλλική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «Πρέπει σήμερα να μιλήσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Όπως ξέρετε, απαγορεύεται να μεταδίδονται δημοσκοπήσεις από την Παρασκευή. Αλλά οι δημοσκοπήσεις, ωστόσο, συνεχίζονται. Ήδη κυκλοφορούν νούμερα, κάτω από το τραπέζι, ή μάλλον από τηλέφωνο σε τηλέφωνο. Βρίσκουμε επίσης στοιχεία και αποτελέσματα σε ξένες ιστοσελίδες, τα οποία δεν υπόκεινται στις ίδιες απαγορεύσεις με εμάς στη Γαλλία. Ακόμη και στο Twitter κυκλοφορούν ποσοστά και αριθμοί, κυρίως κάτω από το περιβόητο hashtag #radiolondres, για παράδειγμα. Θυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται σε ένα μίντια όπως η Liberation να σπάσει το εμπάργκο και να υποστεί τις συνέπειες και ακριβά πρόστιμα.
Είναι αλήθεια ότι οι ιστοσελίδες του Βελγίου και τα σάιτ της Ελβετίας, όπως γίνεται κάθε φορά, θα γνωρίσουν ώρες δόξας απόψε, ενώ ο γαλλικός Τύπος θα κοιτάζει τα τρένα να περνούν και θα ...ζηλεύει!».
Ακόμα η γαλλική εφημερίδα αναφέρει: «Ο γαλλικός νόμος, αργεί να προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις και στην διείσδυση του ίντερνετ στα γαλλικά νοικοκυριά.
Και τι να κάνουμε; Η Liberation δεν έχει πρόθεση να σπάσει τον νόμο. Ψάξτε τα άτομα που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις».

Γιατί η ψηφοφορία της Κυριακής είναι σημαντική

Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές και διπλωματικές δυνάμεις στον κόσμο.
Με δύο από τους τέσσερις πιο δημοφιλείς υποψήφιους να τάσσονται ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι εκλογές θα μπορούσαν να κλονίσουν ακόμη περισσότερο τη μεταπολεμική τάξη της Δύσης, η οποία ήδη έχει χτυπηθεί από το πρόσφατο δημοψήφισμα της Βρετανίας και την απόφαση της να εγκαταλείψει την ΕΕ, (Brexit).
Από πολλές απόψεις, οι πολιτικές τάσεις στη Γαλλία προσομοιάζουν σε αυτές που παρατηρούνται σε ολόκληρη την ήπειρο της Ευρώπης, αν όχι σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο: στην αυξανόμενη δύναμη των ακροδεξιών και λαϊκιστικών τάσεων και στην αποδυνάμωση των μεγάλων πολιτικών κομμάτων. Όμως, το γαλλικό πολιτειακό σύστημα είναι διαφορετικό από το μεγαλύτερο μέρος των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, όπως άλλωστε και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Γάλλους.

france elections
Η ορκωμοσία του 8ου προέδρου της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει μέχρι την 14η Μαΐου, οπότε και λήγει η θητεία του νυν Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Ακόμη και τότε, οι εκλογές δεν τελειώνουν. Τον προσεχή Ιούνιο θα λάβουν χώρα οι βουλευτικές εκλογές για τη συγκρότηση του νέου γαλλικού Κοινοβουλίου - και αυτή η ψηφοφορία έχει επίσης δύο γύρους.
Για να κερδίσει μια θέση στην Εθνοσυνέλευση, ένας υποψήφιος πρέπει να λάβει τουλάχιστον το 50% των ψήφων στις 11 Ιουνίου, με την απαιτούμενη συμμετοχή του 25% του σώματος των ψηφοφόρων. Οιαδήποτε κοινοβουλευτική έδρα δεν εξασφαλιστεί βάσει των δύο αυτών προϋποθέσεων, τότε η εκλογική μάχη επαναλαμβάνεται στις 18 Ιουνίου.
paris

 

Είναι η πρώτη φορά κατά την διάρκεια της 59χρονης 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας που προεδρικές εκλογές διεξάγονται υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, το οποίο επιβλήθηκε μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015.
desktop 17882796 58faf1d47f789

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι;

Συνολικά 11 υποψήφιοι έλαβαν από το συνταγματικό συμβούλιο της χώρας την έγκριση να συμμετέχουν στις εκλογές, έχοντας εξασφαλίσει το όριο της υποστήριξης τουλάχιστον 500 εκλεγμένων αξιωματούχων.
Από αυτούς τους 11 τα φαβορί είναι 5:
Ο Φρανσουά Φιγιόν των Ρεπουμπλικάνων: Ο 63χρονος Φιγιόν είναι υποψήφιος του μεγαλύτερου κόμματος της Δεξιάς στη Γαλλία και αρχικά θεωρήθηκε φαβορί για τη νίκη. Ο πρώην πρωθυπουργός Φιγιόν παρουσίασε τον εαυτό του ως ένα παραδοσιακό Καθολικό και συντηρητικό υποψήφιο σε μια Γαλλία που αλλάζει, υποσχόμενος δημοσιονομική ευθύνη και σταθερότητα. Ωστόσο, οι πιθανότητές του να κερδίσει την προεδρία δείχνουν να έχουν καταρρεύσει έπειτα από την αποκάλυψη σκανδάλου ότι πλήρωσε τη γυναίκα του και τα παιδιά του με 900.000 ευρώ κυβερνητικών χρημάτων για εργασίες που δεν πραγματοποίησαν ποτέ.
Ο Μπενουά Αμόν του Σοσιαλιστικού Κόμματος: Ο Αμόν, 49 ετών, επελέγη ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών μετά την απόφαση του αρχικού προέδρου Φρανσουά Ολάντ να μην θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία. Η απόφαση του Ολάντ, αν και ασυνήθιστη, δεν αποτέλεσε  έκπληξη: η προεδρία του χαρακτηρίστηκε από ρεκόρ ελάχιστης δημοφιλίας. Ο Αμόν ελπίζει να ξεχωρίσει προτείνοντας ριζικές λύσεις, όπως η πρόταση για ελάχιστο παγκόσμιο εισόδημα, αλλά λίγοι πιστεύουν ότι η πολιτική του πλατφόρμα θα προκριθεί στις εκλογές αυτές.
001
Η Μαρίν Λε Πέν του Εθνικού Μετώπου: Ίσως η πιο γνωστή σε διεθνές επίπεδο, λόγω των ακραίων και ρατσιστικών απόψεων της, θα μπορούσε να οδηγήσει το κόμμα που ο πατέρας της ίδρυσε το 1972 σε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα που έχει επιτύχει σε εκλογικές αναμετρήσεις. Η Λεν Πεν, 48 ετών, η οποία έχει προσπαθήσει να απομακρύνει το Εθνικό Μέτωπο πέρα ​​από τον ακροδεξιό και φιλοναζιστικό πυρήνα του κόμματος έχει καταφέρει να βρει υποστήριξη από νέους ψηφοφόρους εκμεταλλευόμενη τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία. Οι πολιτικές της υποσχέσεις περιλαμβάνουν την έξοδο από το ευρώ και σημαντικούς περιορισμούς στη μετανάστευση και τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας πολιτών στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Εμανουέλ Μακρόν της Κίνησης En Marche!: Εντός ενός πολωμένου πολιτικού τοπίου, ο Μακρόν - ένας πρώην τραπεζίτης επενδύσεων και πρώην υπουργός οικονομίας με τους σοσιαλιστές- κατάφερε να εκφράσει τη φωνή του «ριζοσπαστικού κέντρου». Ο Μακρόν ελπίζει να γίνει ο νεώτερος πρόεδρος στη γαλλική ιστορία και σκοπεύει να το κάνει χωρίς την υποστήριξη ενός μεγάλου κόμματος. Βρίσκεται στην κορυφή πολλών δημοσκοπήσεων, ίσως λόγω της μετριοπαθούς ρητορικής του και τις υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας και κονδύλια για την υγειονομική περίθαλψη, όμως οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η πολιτική του μπορεί να αποτύχει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους στις κάλπες.
002
Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ιδρυτής του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία»: Η άνοδος ενός 65χρονου αριστερού στις δημοσκοπήσεις αποτελεί μια από τις πιο αναπάντεχες πτυχές των εκλογών του τρέχοντος έτους. Η πλατφόρμα του Μελανσόν τάσσεται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το όραμά του για την εκ βάθρων αλλαγή του πολιτικού συστήματος της πέμπτης δημοκρατίας της Γαλλίας κρίνεται αρκετά ριζοσπαστικό. Ο Μελανσόν δεν υποστηρίζεται επίσης από κάποιο μεγάλο κόμμα.

Ποια θεωρούνται ως τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους

2017 04 10T141143Z 2085242277 RC12A1800500 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION copy
Οικονομία: Η Γαλλία εξακολουθεί να αισθάνεται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης του 2008. Η ανεργία κυμαίνεται περίπου στο 10% -υψηλότερη από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και υπάρχει μεγάλη οργή για την αναποτελεσματικότητα του γαλλικού κράτους.
Ευρώπη: Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι λιγότερο από το ήμισυ των Γάλλων έχει θετική άποψη για την ΕΕ.
Μετανάστευση: Ορισμένοι ψηφοφόροι, κυρίως οπαδοί της Λε Πεν, ζητούν όχι μόνο τον απόλυτο περιορισμό των επιπέδων της νόμιμης μετανάστευσης στη Γαλλία, αλλά και την επιβολή περιορισμών ή και κατάργηση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Σένγκεν.
Ασφάλεια: Από τον Ιανουάριο του 2015, περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS στη Γαλλία. Πολλοί στη Γαλλία ελπίζουν ότι η νέα ηγεσία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις;

Στη Γαλλία συνήθως η μάχη κρίνεται ανάμεσα στους Σοσιαλιστές και τους Ρεπουμπλικάνους.
frenchelections 1 0419 921x1024

Όμως, στο σύστημα των δύο εκλογικών γύρων της Γαλλίας η έννοια των δημοσκοπήσεων απαιτεί επιπλέον σκέψη.
Πολλές από τις δημοσκοπήσεις για την πρώτη ψηφοφορία δίνουν στον Μακρόν και στη Λε Πεν ένα μικρό προβάδισμα. Ωστόσο, ο Φιγιόν και ο Μελανσόν δεν απέχουν πολύ πίσω στην πρόθεση ψήφου. Μόνο ο Αμόν βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.
Κανένας υποψήφιος δεν αναμένεται να λάβει περισσότερο από το 50% των ψήφων του πρώτου γύρου. (Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές - κανένας υποψήφιος δεν έχει εξασφαλίσεις το 50% στο πλαίσιο του παρόντος εκλογικού συστήματος.) Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος ψηφοφορίας.
Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο νικητής του πρώτου γύρου θα αναδειχθεί και αντίστοιχα νικητής  του δεύτερου, αυτό δεν συμβαίνει πάντα: Το 1974, το 1981 και το 1995, ο υποψήφιος που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο έγινε Πρόεδρος μετά και την εκλογική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου.
France elections 2017
Θεωρείται ως σχεδόν βέβαιο ότι ο δεύτερος γύρος θα χαρακτηριστεί από ψήφο τακτικής, ειδικά εάν η Λε Πεν προκριθεί. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε αυτήν την περίπτωση θα χάσει με μεγάλη διαφορά από τους Μακρόν, Φιγιόν και Μελανσόν - μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη του 2002, όταν ο πατέρας της, Ζαν Μαρί Λε Πεν, έφτασε στον δεύτερο γύρο, αλλά έχασε παταγωδώς  από τον Ζακ Σιράκ. ο οποίος είχε λάβει το 82,2% των ψήφων.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν βρίσκεται στην κορυφή, ανεξάρτητα από το ποιον πολιτικό αντίπαλο θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών.

(Με πληροφορίες από Le Figaro, Le Monde, Wikipedia, Washington Post, Yahoo)

ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ -Αποκάλυψη: Πληρώνουμε εισφορές για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας που δεν υπάρχει

ΣΧΟΛΙΟ: Κανονικά  πρέπει να κάνουμε Ομαδικές Αγωγές κατα του Δημοσίου- το υποταγμένο  υπο-  των γερμανών δυναστών

fyllokaiftero1.blogspot.com


Ο κ.Θεοδωρίδης τόνισε ότι πρόκειται για πολλά εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από αυτές τις εισφορές που κανείς δεν γνωρίζει που πηγαίνουν.



Την αποκάλυψη ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που έχει κλείσει από το 2012, έκανε μιλώντας στον Real fm 97,8 και στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης.


Ο κ.Θεοδωρίδης τόνισε ότι πρόκειται για πολλά εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από αυτές τις εισφορές που κανείς δεν γνωρίζει που πηγαίνουν. 

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της εκπομπής, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιούτσούκης επισήμανε ότι πρόκειται για 330 εκατ.ευρώ ετησίως που πηγαίνουν στην κάλυψη εξόδων των συνδικάτων και στις ανάγκες του κοινωνικού τουρισμού.

Ακούστε το ηχητικό στο enikonomia.gr (εδώ)



Ενδιάμεση πηγή:ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πηγή

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ; Ήταν ο τελευταίος που είχε συμφέρον να ρίξει τα χημικά




Αμερικανοί, Ισραηλινοί και τα παρακολουθήματά τους στην ΕΕ και στη Μέση Ανατολή (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ), δηλώνουν και το κάνουν πράξη πως προτιμούν τους ισλαμιστές-αποκεφαλιστές , παρά το κοσμικό καθεστώς του Άσαντ. 

Και κάθε μέρα που ο Άσαντ παραμένει στην εξουσία κυριολεκτικά σκυλιάζουν και βγάζουν αφρούς σαν σεληνιασμένα τετράποδα.
 
Οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως η ανατροπή του Άσσαντ θα σπάσει τη συμμαχική αλυσίδα Συρίας-Ιραν, και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του Ιρανικού καθεστώτος.




ΟΒΡΙΟΙ... Η ΓΑΓΚΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...
ΤΑ ΜΙΑΡΑ ΕΡΠΕΤΑ...

Ρίξε ρε Θεέ, έναν οβιοκαταστροφέα να εξαλειφθούν δια παντός τα λεπριασμένα ερπετά...

Λυπήσου την Ανθρωπότητα, που βασανίζεται χιλιάδες χρόνια απ' αυτά τα κτήνη.
Έλεος πια, με την ανοχή Σου.


Καλλιόπη Σουφλή




Έχουν ήδη συμμαχήσει με τους αποκεφαλιστές του σουνιτικού Ισλαμικού κράτους. Και το διαφημίζουν χωρίς αιδώ.



Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ


Αμερικανοί, Ισραηλινοί και τα παρακολουθήματά τους στην ΕΕ και στη Μέση Ανατολή (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ), δηλώνουν και το κάνουν πράξη πως προτιμούν τους ισλαμιστές-αποκεφαλιστές , παρά το κοσμικό καθεστώς του Άσαντ. 

Και κάθε μέρα που ο Άσαντ παραμένει στην εξουσία κυριολεκτικά σκυλιάζουν και βγάζουν αφρούς σαν σεληνιασμένα τετράποδα.


Η ρεαλιστική πλέον προοπτική να κερδίσει ο Άσαντ τον πόλεμο τους εξωθεί στο να αποδίδουν στο καθεστώς του προέδρου της Συρίας κάθε έγκλημα πολέμου που συντελείται στην Συρία, να βομβαρδίζουν, να απαιτούν κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και να εφαρμόζουν πολιτικές που στοχεύουν στην ανατροπή του Άσαντ.


Ό,τι όμως και να πράξουν δεν τους βγαίνει το παιγνίδι διότι έχουν χάσει πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων, δηλ. αδυνατούν να διαμορφώσουν το στρατηγικό περιβάλλο, όπως το παλιό καλό καιρό του μεταψυχροπολεμικού μονοπωλισμού.


Λιβύη και Αίγυπτος υπήρξαν οι τελευταίοι βρυχηθμοί του λέοντος, με την ανατροπή των εκεί καθεστώτων. Σε Συρία και Ουκρανία όμως τα βρήκαν μπαστούνι. Και εδώ έγκειται και το στρατηγικό τους πρόβλημα. Έχουν χάσει τη πρωτοβουλία των κινήσεων στη διεθνή σκακιέρα, όπως έχουν χάσει και το κατ´αυτούς, “ηθικό πλεονέκτημα”.


Όπως όμως συμβαίνει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις με μεγάλες δυνάμεις – όταν δηλαδή το προπαγανδιστικό τους αφήγημα αρχίζει να μπάζει από παντού- το εγκαταλείπουν και εφαρμόζουν τη βία, συνοδευόμενη από κάθε λογής ψέμα που υπάρχει στη φαρέτρα τους. 

Και το γεγονός αυτό στα μάτια τρίτων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως χάνουν το παιγνίδι και προσπαθουν με κάθε μορφή πολιτικής παγαποντιάς να περιορίσουν τη ζημιά και το πλήγμα στη αξιοπιστία τους. Αυτό είναι που συμβαίνει στη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και των παρακολουθημάτων τους στη Μέση Ανατολή. Και γι αυτό έχουν σκυλιάσει με των Άσαντ.


Οι Ισραηλινοί υπήρξαν οι πρώτοι που διατύπωσαν δημόσια και χωρίς ενδιασμούς την πολιτική τους υποστήριξη υπέρ των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού κράτους έναντι του Άσσαντ. 

Ο πρώην πρέσβυς του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον (2009-13), o Αμερικανοεβραίος Michael Oren, δήλωσε το 2013, “πως οι Ισραηλινοί πάντα ήθελαν να φύγει ο Μπασάρ Άσαντ, και πάντοτε προτιμούσαν τους κακούς που δεν τους υποστήριζε το Ιραν παρά αυτούς που υποστήριζε το Ιράν.” Αυτή υπήρξε η πρώτη δημόσια παραδοχή των Ισραηλινών ότι προτιμούσαν την ανατροπή του Άσαντ. Μέχρι τότε ούτε ο Νετανιάχου δεν είχε ζητήσει δημόσια κάτι τέτοιο.


Το 2010 και προτού αρχίσει ο αμερικανικός πόλεμος κατά της Συρίας, η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον απαίτησε η Συρία να αποδεχτεί μια σειρά βασικών Ισραηλινών απαιτήσεων: η Δαμασκός έπρεπε να διακόψει τις σχέσεις της με την Χεζπολλάχ του Λιβάνου, έπρεπε να περιορίσει δραματικά τις σχέσεις της με την Τεχεράνη και έπρεπε να συνομολογήσει συμφωνία με το Ισραήλ. Η άρνηση της Δαμασκού να αποδεχτεί τις υποδείξεις οδήγησε στον πόλεμο του 2011.


Στις θέσεις του Oren αλλά και της Κλίντον βλέπουμε ξεκάθαρα πως η πολιτική της Ουάσιγκτον στο ζήτημα της Συρίας και του συναφούς ζητήματος του Ιράν, ποδηγετούνται από την Ιερουσαλήμ.

Για το ζήτημα αυτό, πέραν των προαναφερθέντων αποσπασματικών δηλώσεων, η πολιτική του Ισραήλ για Συρία και Ιράν και η ποδηγέτησή της αμερικανικής πολιτικής από το Ισραήλ, αποτυπώνεται με το “νί και με το σίγμα” στις αποκαλύψεις των Wikileaks και ειδικά στην περιβόητη αλληλογραφία της Χίλαρυ Κλίντον με τους συνεργάτες της.

Η διαχρονική μακροστρατηγική του εβραϊκού κράτους για την ευρύτερη Μέση Ανατολή είναι ο κατακερματισμός της περιοχής σε όλο και μικρότερα κράτη (και οντότητες) εκ των οποίων κανένα δεν θα διαθέτει την ικανότητα να απειλήσει το Ισραήλ. Για αυτό το λόγο σήμερα δεν υπάρχει αυτόνομο Ιράκ και δεν πρέπει να υπάρχουν Συρία, Ιράν και η συμμαχική τους σχέση με τη Χεζπολλάχ. 

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως η ανατροπή του Άσσαντ θα σπάσει τη συμμαχική αλυσίδα Συρίας-Ιραν, και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του Ιρανικού καθεστώτος.


Βέβαια δημόσια το Ισραήλ δεν παραδέχεται πως υπάρχει κράτος που το απειλεί “υπαρξιακά” διότι το Ισραήλ διαθέτει εκατοντάδες πυρηνικά όπλα. Όμως ο παμπούλας της “υπαρξιακής απειλής” αποτελεί αποτελεσματικό προπαγανδιστικό όπλο και κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. 
Συρία και Ιράν “προσωποποιούν” τη απειλή αυτή.

Ο Άσαντ δεν είχε κανένα ώφελος και κανένα συμφέρο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε μια περίοδο που στρατηγικά κερδίζει τον πόλεμο. Όπως και το 2003 όταν και κέρδιζε τακτικά τον πόλεμο και κατηγορήθηκε για το ίδιο έγκλημα πολέμου που εν τελεί απεδείχθη πως διέπραξαν ζτινχαντισστές με την ενεργή βοήθεια της Τουρκίας. Αντίθετα επωφελούνται οι πάσης λογής εχθροί του.

Όπως όμως προαναφέρθηκε, όταν χάνεις το παιγνίδι και είσαι μεγάλη δύναμη τότε αρχίζεις και παίζεις βρώμικα. Είναι ένα παιγνίδι που οι αμερικανό-δυτικοί και οι Ισραηλινοί έχουν εξέλιξη σε “επιστήμη” και αυτό τεκμειριώνεται με τη καθημερινή δαιμονοποίηση του Άσσαντ στα δυτικά ΜΜΕ.

Ο Άσαντ, με τη βοήθεια των συμμαχών του, κυρίως της Ρωσίας και του Ιράν, κερδίζει το πόλεμο κατά των τζιχαντιστών-αποκεφαλιστών του σουννιτικού ισλαμικού κράτους. Και οι εχθροί του, αμερικάνοι, Ισραηλινοί, Τούρκοι, Σαουδάραβες, Καταριανοί και οι ενεργούμενοί τους στην ΕΕ, αφρίζουν από το κακό τους και την αδυναμία τους να αλλάξουν τα δεδομένα στο έδαφος. Και έχουν κυριολεκτικά σκυλιάσει.

Y.Γ. Λίγες μόλις μέρες μετά τη φερόμενη επίθεση με το χημικό σαρίν από τις δυνάμεις του Άσσαντστις, αρχές Απριλίου με περίπου 70 νεκρούς, είχαμε μια επίθεση αυτοκτονίας που άφησε πάνω από 120 νεκρούς μεταξύ των οποίων και τουλάχιστο 116 παιδιά (δεν είδαμε όμως καμία μακάβρια φωτογραφία τους, αντίθετα με την περίπτωση της φερόμενης χημικής επίθεσης). Η επίθεση έγινε οργανωμένα από Σουννίτες ζτιχαντιστές-αποκεφαλιστές. Στόχος υπήρξαν σιίτες μουσουλμάνοι και κυρίως παιδιά που μόλις απελευθερώθηκαν και βρίσκονταν σε λεωφορείο που θα τους μετέφερε στις ελεύθερες περιοχές της Συρίας.

Δεν ακούσαμε και δεν διαβάσαμε καμία ανάλογη με την περίπτωση του σαρίν αντίδραση των δυτικών για την εκατόμβη των σιιτών νεκρών. Και δικαιολογημένα δεν ακούσαμε. Ήταν οι “δικοί τους μπάσταρδοι” που διέπραξαν το έγκλημα, όπως περιέγραφε και ο Πρόεδρος Ρούσβελτ τους δικτάτορες -σύμμαχούς του στη κεντρική και Λατινική Αμερική. Και εδώ μπαίνω στον πειρασμό να προσθέσω και τούτο. Όταν είχαμε το μακελειό στο μετρό της Μόσχας καμία σχεδόν χώρα της βορειοδυτικής και ανατολικής Ευρώπης δεν έδειξε δημόσια δείγματα συμπάθειας και αλληλεγγύης. 


Το αντίθετο συνέβη όταν είχαμε την τζινχαντιστική επίθεση στη Νορβηγία που ακολούθησε. Αυτά από τους ηθικοπλάστες και “ανθρωπιστές” της Δύσης.

Πηγή: mignatiou




Πηγή

ΒΙΝΤΕΟ: Όλα δείχνουν νίκη της Μαρίν Λε Πεν και ταφόπλακα στην ΕΕ όπως τη γνωρίζαμε!

Όλα δείχνουν νίκη της Μαρίν Λε Πεν και ταφόπλακα στην ΕΕ όπως τη γνωρίζαμε!

Δεν έχει τέλος ο τρόμος στο Παρίσι. Μόλις δυο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και ένα 24ωρο πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να προκαλέσει συναγερμό στη γαλλική πρωτεύουσα. Όλα δείχνουν πλέον πως θα βρεθούμε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη, την εκλογή της Μαρίν Λε Πεν…

Άνδρας μπήκε οπλισμένος με μαχαίρι σε έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, πλησίασε τους αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι του Σαββάτου (22.04.2017), άνδρας που φέρεται κρατούσε μαχαίρι πλησίασε αστυνομικούς στον Gare du Nord, έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι. Οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν και να τον συλλάβουν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας απείλησε τους αστυνομικούς με το μαχαίρι και γι’ αυτό δημιουργήθηκε πανικός και εκκενώθηκε προσωρινά ο σταθμός.

Χαρακτηριστικό του τι επικράτησε το γεγονός πως υπάρχουν αναφορές πως ταξιδιώτες άφησαν τις αποσκευές τους και έφυγαν από το σταθμό!

Ταυτόχρονα, ο αναλυτής που προέβλεψε σωστά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, υποστηρίζει τώρα πως η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα επικρατήσει στις γαλλικές εκλογές, με τον πρώτο γύρο της διαδικασίας να διεξάγεται την Κυριακή (23/4).
Ο Τσαρλς Γκέιβ (Charles Gave), ιδρυτής της εταιρείας ερευνών GaveKal στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στο Bloomberg πως η στήριξη στη Λεπέν είναι μια «κίνηση εναντίον των ανθρώπων του Νταβός», παρόμοια με το Brexit και την εκλογική νίκη του Τραμπ.

Οι γαλλικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους αναμετρήσεων. Εάν κάποιος ξεπεράσει το 50% αυτή την Κυριακή, γίνεται πρόεδρος αλλά με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.

Έτσι, οι δύο επικρατέστεροι του πρώτου γύρου θα συγκρουστούν εκ νέου στις 7 Μαΐου.
Αύριο Κυριακή λοιπόν οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 (τοπική ώρα) και στις 20:00 για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 21:00, δεδομένης της καθυστέρησης που είναι λογικό να υπάρξει.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Cevipof ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει ποσοστό 23% σε πρόθεση ψήφου, η Μαρίν Λεπέν 22,5%, ο Φρανσουά Φιγιόν 19,5% και ο Ζαν Λικ Μελανσόν 19%.
Πάνω από το 1/4 του εκλογικού σώματος δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο για την ψήφο του.
Επιπλέον, κανείς δεν είναι ακόμη σε θέση στη Γαλλία να εκτιμήσει πώς θα επιδράσει η τρομοκρατική επίθεση στα Ηλύσια Πεδία, την Πέμπτη 20 Απριλίου. Πρόκειται για το πιο αβέβαιο εκλογικό σκηνικό της Γαλλίας των τελευταίων χρόνων.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ποσοστό αποχής θα είναι υψηλό, περίπου 27-28%. Η Γαλλία έχει επίσης μια παράδοση λευκών ψηφοδελτίων. Το 2002 περίπου 3,4% των ψηφοφόρων είχαν ψηφίσει λευκό ή άκυρο στον πρώτο γύρο, παρότι υπήρχαν τότε 16 υποψήφιοι πρόεδροι.

Σε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες για προεδρικές εκλογές, κάποια βασικά θέματα είχαν απασχολήσει κυρίως: το 1995 τα κοινωνικά θέματα, το 2002 η ασφάλεια, το 2007 οι ώρες εργασίας, το 2012 τα οικονομικά. Στην προεκλογική εκστρατεία του 2017 δεν υπήρξε κυρίαρχο θέμα και κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν μπόρεσε να επιβάλλει ένα μείζον ζήτημα.
Οι δύο που θα περάσουν στον επόμενο γύρο, θα είναι η Μ.Λεπέν και ο Μ.Μακρόν.
Να δούμε αν θα επαληθευτεί ξανά ο  Τσαρλς Γκέιβ…

Πάντως στο Παρίσι επικρατεί χάος, ένταση και φόβος…  λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις πολύ κρίσιμες εκλογές της χώρας και δυο μέρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση με θύμα έναν αστυνομικό.

Σήμερα (22.04.2017) διαδηλωτές πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού.Οι συγκεντρώσεις έγιναν για να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες για την υποψηφιότητα της Μαρίν Λε Πεν.
Από αυτό και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε ποιος θα είναι ο νικητής…
Όλα δείχνουν νίκη της Μαρίν Λε Πεν και ταφόπλακα στην ΕΕ όπως τη γνωρίζαμε!


.





Π. Σκουρλέτης: Άρχισαν τα ταξίματα για μονιμοποιήσεις 30.000 συμβασιούχων

 Άρχισαν τα ταξίματα για μονιμοποιήσεις 30.000 συμβασιούχων


Π. Σκουρλέτης: Άρχισαν τα ταξίματα για μονιμοποιήσεις 30.000 συμβασιούχων

Κινήσεις που... μυρίζουν εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση και έχουν να κάνουν με την εργασιακή αποκατάσταση περίπου 30.000 συμβασιούχων του δημόσιου τομέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όπως γράφει η εφηημερίδα ΕΘΝΟΣ, η κυβέρνηση και ειδικότερα τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθενται, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, να ζητήσουν τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον τρόπο πρόσληψης και στον προσδιορισμό των κριτηρίων των συμβασιούχων που θα αποκτήσουν νέα σχέση εργασίας με το Δημόσιο.

Η ρύθμιση θα αφορά όλους όσοι έχουν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο ΥΠΕΣ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι το θέμα ασφαλώς και θα συζητηθεί με τους θεσμούς. Η κυβέρνηση θα αναλάβει την πρωτοβουλία εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις αλλά για εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων εργαζομένων που ήδη καταλαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο.


liberal.gr

ΒΙΝΤΕΟ:Σάν σήμερα χτύπησε την Ελλάδα ο πρώτος ο έσχατος προδότης -7χρόνια μετά συνεχίζει το εργο του ο σημερινός γενοκτόνος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
.

Φωτογραφία αρχείου: FTEROGRAFOS

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Σκουπιδότοπος Κυριακή εξω απο τον ναό των Αγ. Πάντων

Κυριακή 23/4/2017  9:45π.μ
Τα λόγια είναι περιττά μιλούν οι εικόνες απο μόνες τους. Είναι μόνο ένα μικρό δείγμα μιας άθλιας εικόνας στον Δήμο Καστοριάς   


Φωτογραφίες:(ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) : FTEROGRAFOS