14 Απριλίου 2017

Τριπλασιάστηκαν φέτος στην Πάτρα οι νεόπτωχοι που τρώνε από την Τράπεζα Τροφίμων

Πάτρα: Πρωτοφανείς ουρές στην Τράπεζα Τροφίμων για το Πάσχα

Τριπλασιάστηκε τις ημέρες αυτές η ουρά των νεόπτωχων συμπολιτών που περίμεναν να έρθει η σειρά τους έξω από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων και της Ιεράς Μητρόπολης, για να πάρουν μία σακούλα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Η εικόνα και μόνο συγκλόνιζε τους παρατηρητές. Πρόσωπα σφιγμένα, βλέμματα χαμένα. Αλλοι αποφεύγουν τον φακό, άλλοι έχουν παραιτηθεί από τη συστολή, ίσως επειδή αισθάνονται ότι η δεινή τους θέση είναι αποτέλεσμα καταστάσεων που έφερε η εποχή. Περίπου όπως τον καιρό της Κατοχής, όπου η πενία ήταν η κοινή, αυτονόητη μοίρα.
 
Από τα ράφια της Τράπεζας σιτίζονται 6.000 συμπολίτες, με το 90% αυτών να ανήκουν στις τάξεις των νέων ανέργων ή των υποαπασχολούμενων.
«Οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα έχουν προστεθεί άλλες 150 οικογένειες» μας είπε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρος Τουλγαρίδης.
 
Οι εικόνες που κατέγραφες χθες το πρωί έξω από την Τράπεζα Τροφίμων, μας θύμισαν αυτές που είχαμε ζήσει πριν από αρκετά χρόνια στην εμπόλεμη Σερβία. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, αρκετοί ευπαρουσίαστοι και αναλόγως καλοντυμένοι, οι οποίοι περίμεναν στην ουρά με μία σακούλα στο χέρι ή το καροτσάκι της λαϊκής αγοράς, για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.
 
Τα πρόσωπά τους σκυθρωπά και σκυμμένα λες και ήθελαν να αποφύγουν τα βλέμματα των περαστικών και να καλύψουν την ντροπή τους που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση.
Η ουρά της θλίψης, μόνο το χθεσινό πρωινό, είχε καλύψει σχεδόν όλο το πεζοδρόμιο του τετραγώνου. Αντίστοιχη αλλά και μεγαλύτερη ήταν αυτή που είχε σχηματιστεί τις προηγούμενες ημέρες. Μεταξύ αυτών, πολίτες οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τροφοδοτούσαν με προσφορές τα ράφια της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής.
 
«Είναι οικογένειες στις οποίες είτε και οι δύο γονείς είτε ο ένας βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι και αδύναμοι πλέον να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Ανάμεσα στα 6.000 αυτά άτομα που φροντίζουμε περίπου τα 1.000 είναι παιδιά, με τις ιδιαίτερες ανάγκες που μπορεί να έχει η ηλικία τους» συμπληρώνει ο κ. Τουλγαρίδης.
 
Ευτυχώς που τις ημέρες αυτές υπήρξαν προσφορές προς την Τράπεζας Τροφίμων, κι έτσι υπήρξε η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των οικογενειών και να μην μείνει αίτημα ακάλυπτο. Ανάμεσα σε αυτούς που συνέβαλαν ήταν και η «Π» με την Ιντεραμέρικαν, που με τη στήριξη των τοπικών σούπερ-μάρκετ, την ΕΣΚΑ-Η και τους απλούς πολίτες συγκέντρωσαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αλληλεγγύης μεγάλες ποσότητες τροφίμων.
 
Οπως δείχνει η καθημερινότητα, οι φόβοι για πολλαπλασιασμό των αναγκών επιβεβαιώνονται. Ολα δείχνουν ότι ο κατάλογος των ανέργων θα μακρύνει και συνεπώς τα αιτήματα για βοήθεια θα αυξηθούν. Η κάλυψή τους απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση.
 
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

Από την έντυπη έκδοση
 
 
 

Το SWAP των €500.000.000, ο Γ. Στουρνάρας και η «σιωπή των αμνών»


Στη κατοχή της «Α» βρίσκεται το SWAP της BNP PARIBAS ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ως ημερομηνία λήξης (termination date) την 4η Απριλίου του 2017.

Ρεπορτάζ : Σπύρος Παπαδάκης

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα λοιπόν ο ΟΔΔΗΧ, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλαν –θεωρητικά­– στην εν λόγω τράπεζα το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Το γεγονός ότι δεν προκλήθηκε κανένας «θόρυβος» μπορεί να σημαίνουν δύο πράγματα:
# Πρώτον, ότι πληρώθηκε κανονικά από το ελληνικό κράτος.
# Δεύτερον, ότι η χώρα μας πήρε παράταση πληρωμής του swap «πουλώντας» το είτε στην ίδια τράπεζα είτε σε άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα…

Αν, λοιπόν, πληρώθηκε κανονικά, θα πρέπει να μας εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση από πού βρέθηκαν τα χρήματα. Με ποιο «κωδικό» έγινε η πληρωμή και από πού, και –ασφαλώς– αν και ποιους θα επιβαρύνει.

Αν τώρα έγινε «σκάτζα» είτε με την ίδια τράπεζα είτε με άλλη, θα πρέπει να ενημερώσουν τόσο την ελληνική Βουλή όσο ασφαλώς και την κοινή γνώμη με ποιους όρους έγινε αποδεκτό το swap αυτό προκειμένου να εξυπηρετηθεί.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο –λένε στην «Α» έμπειροι οικονομικοί αναλυτές, οι όροι είναι πάντα δυσμενέστεροι– και είναι λογικό, καθώς ουσιαστικά παίρνεις παράταση πληρωμής, αλλά το θέμα είναι πόσο πιο δυσμενείς είναι αυτοί οι όροι και από πότε ξεκίνησαν να το διαπραγματεύονται…

Η «Α» επικοινώνησε με κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος που είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, η Τράπεζα Της Ελλάδος ενημερώνεται μόνο για τα αρνητικά και όχι για τα θετικά… Αν δεν είχε πληρωθεί θα είχαμε technical default, οπότε αυτήν τη στιγμή θα μιλούσαμε για κάτι διαφορετικό. Ακόμα και στην περίπτωση όμως που όλα έγιναν σωστά, ο λογαριασμός αργά ή γρήγορα θα έρθει σε εμάς. Πάντως μέχρι τώρα (10 Απριλίου) δεν έχουμε ενημέρωση», κατέληξε.

Η «Α» απευθύνθηκε και στο υπουργείο Οικονομικών. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου απέφυγε να μας διαφωτίσει για τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετήθηκε το συγκεκριμένο swap με transaction number MD3722480, ωστόσο μας επιβεβαίωσε την ύπαρξή του.

Στις πιεστικές ερωτήσεις τής «Α» για το πώς τελικά διευθετήθηκε το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, μας έδιναν κυνικά μία και μόνη απάντηση: «Το ελληνικό κράτος εξυπηρετεί κανονικά και εμπρόθεσμα όλες τις υποχρεώσεις του».
Σημ. «Α»: Αλήθεια την κανονική και εμπρόθεσμη εξυπηρέτηση των οφειλομένων στον ιδιωτικό τομέα τη γνωρίζουν οι έχοντες λαμβάνειν;



iapopsi.gr


Tο Αγιο Φως, ο Καμμένος, οι τιμές αρχηγού κράτους και ο θρησκευτικός τσαρλατανισμός ως εργαλείο θεσμικού λαϊκισμού


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΧΡ.ΜΠΟΝΗΣ)

Διαστάσεις ενδοκυβερνητικής κόντρας μεταξύ των δυνάμεων της κοινής λογικής και εκείνων του θρησκευτικού και όχι μόνο, αναχρονισμού, παίρνει η αντιπαράθεση για το Αγιο Φως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τιμές «αρχηγού κράτους».

Πρόκειται για έναν ανεπίτρεπτο θρησκευτικό τσαρλατανισμό, που επιβίωσε και απέκτησε μάλιστα εθιμική μορφή, χάρις στον απίστευτο απόθεμα κοινωνικού και πολιτικού λαϊκισμού, ενός πολιτικού συστήματος εξουσίας που το χρησιμοποίησε ως εργαλείο του, εντάσσοντας την όλη «μπίζνα» σε ένα γενικό πλαίσιο «παράδοσης» το οποίο όριοθέτησε στη συνέχεια ως απαραβίαστο.

Οποιος αμφισβητεί αυτό το πλαίσιο, επικαλούμενος απλά τη κοινή λογική, είναι επικίνδυνος, ανεύθυνος και ενάντια στην παράδοση της κοινωνίας. Αντίθετα όποιος στηρίζει αυτόν τον ανεκδιήγητο τσαρλατανισμό, αυτοαναγοτεύεται ως θεματαοφύλακας της ορθόδοξης πίστης και παράδοσης, η οποία αυθαιρέτως ταυτίζεται με την ιστορία του Αγίου Φωτός και την απονομή σε αυτό, τιμών αρχηγού κράτους!

Το σύγχρονο ευρωπαικό ελληνικό κράτος επιδίδεται με τις ευλογίες Καμμένου, που επιμένει σε αυτή την γελοία ιστορία, στο πιο οπισθοδρομικό, αναχρονιστικό και θρησκευτικό κράτος τη Ευρώπης.με τις υγείες μας λοιπόν και να χαιρόσαστε τον Καμμένο…

Το ερώτημα είναι, πως ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, θα συγκεράσετε εκεί στη κυβέρνηση απόψεις, διαμετρικά αντίθετες και ιδειολογικοπολιτικά αλληλοσυγκρουόμενες;  Είναι δυνατόν να συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ μ ένα κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ, ότσν ο αρχηγός του Π> Καμμένος, δηλώνει μετά την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι «όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση θα υποδεχόμαστε το Άγιος Φως όπως προβλέπει το Σύνταγμα με τιμές Αρχηγού Κράτους».

Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος, κινούνται ωστόσο αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, εκτός του Μάκη Μπαλαούρα, που χαρακτήρισε «παγανιστικό κατάλοιπο» το Άγιο Φως, και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, τονίζει ότι κατά τον Αδαμάντιο Κοραή το Άγιο Φως αποτελεί «ψευδοθαύμα».
«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν»» αναφέρει η κ. Βάκη σε συνέντευξή της στην Ημερησία.

Η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα.
«Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» τονίζει.

Ωστόσο ο  υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από την πλευρά του, αναλαμβανοντας έναν ρόλο διαμεσολαβητή, χαρακτηρίζει «περιττή» την αντιμαχία για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Όπως αναφέρει η εν λόγω αντιμαχία «έχει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο και σαφή επικοινωνιακή στόχευση. Είναι απαράδεκτη η λαϊκίστικη εκμετάλλευση των θρησκευτικών πεποιθήσεων για πολιτικό ή προσωπικό όφελος».
Και προσθέτει: «Η προοδευτικότητα δεν πρέπει να μετριέται με χτυπήματα στην καρδιά της παράδοσης του λαού. Είναι το σύνολο των αγώνων και των αποτελεσμάτων για οικονομική ανεξαρτησία και κοινωνική χειραφέτηση».

Η υπόθεση είναι αρκούντως σοβαρή για να περιοριστεί σε περιπτωσιολογία ενδοκυβερνητικής διαμάχης. Αφορά το ίδιο το Σύνταγμα και την διαδικασία αναθεώρησης. Εχει σχέση με το ρόλο του σύγχρονου κράτους και τη λειτουργία του, ως ανεξίθρησκου και ουδέτερου μηχανισμού εξουσίας. Είναι στοιχείο της προοδευτικής διακυβέρνησης και του αναγκαίου διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας, που επιτέλους πρέπει να προχωρήσει σ΄αυτή τη χώρα.

Ο αναχρονισμός των σχέσεων αυτών, δεν αποτελεί έκφραση της παράδοσης του τόπου και πάντως
σε καμία περίπτωση, οποιαδήποτε θρησκευτική παράδοση, δεν μπορεί να επηρεάζει και να καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών εξουσιών. Η μήπως όχι, κ. Κοτζιά;

Με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν ο κ. Καμμένος, ως υπουργός Αμυνας και θεοσεβούμενος πολιτικός, να ασκεί ελέω της προνομιακής σχέσης του με τον Ιερώνυμο, δικαίωμα παρέμβασης στην κυβερνητική πολιτική όσον αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, να απειλεί και αν εκβιάζει κυνικά τον πρωθυπουργό με πτώση της κυβέρνησης εάν δεν εισακουσθεί η θέση του και στο τέλος να αξιώνει την αποπομπή του υπουργού Παιδείας(Ν. Φίλης), επειδή δεν είναι αρεστός στον Αρχιεπίσκοπο.

Και το κυριότερο, αυτές οι εξωθεσμικές και απαράδεκτε απαιτήσεις, να γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό!

Κάτι δεν πάει καλά στη πολιτική και θεσμική μας συγκρότηση. Γι αυτό απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις…
 
 
 
 
Από
Χρήστος Ζέρβας

Κίνα προς ΗΠΑ: «Όποιος προκαλέσει σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο θα πληρώσει και το τίμημα» (βίντεο)






ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Αυστηρή προειδοποίηση προς το Ν.Τραμπ έστειλε το Πεκίνο σε περίπτωση που αναλάβει μονομερή δράση έξω από τα σύνορά της στην κορεατική χερσόνησο δια μέσου του Κινέζου ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι ο οποίος δήλωσε: «Όποιος προκαλέσει σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, θα πρέπει να αναλάβει την ιστορική ευθύνη και να πληρώσει το τίμημα».
 
Άφησε δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και ένοπλης αντιπαράθεσης εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε τέτοιου είδους επιθέσεις στην κινεζική «σφαίρα επιρροής»
 
Η Βόρεια Κορέα είναι ένα ζήτημα που το Πεκίνο θέλει  να το λύσει μόνο του και για αυτό υπάρχει μαζική κινητοποίηση των κινεζικών δυνάμεων προς την κορεατική χερσόνησο.
 
«Μια σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή στη Βόρεια Κορέα» προειδοποίησε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μονομερή και μη συμφωνημένη στρατιωτική δράση εναντίον της Πιόνγκγιανγκ.
 
Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Μαρκ Ερό, μία ημέρα αφού ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπίσει το βορειοκορεατικό «πρόβλημα» ακόμη και χωρίς την Κίνα.
 
«Ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποφευχθεί να λάβει μια μη αναστρέψιμη πορεία η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, κανείς δεν θα βγει νικητής από μια αντιπαράθεση».
 
«Ο νικητής δεν θα είναι αυτός που κάνει τις πιο σκληρές δηλώσεις ή αυτός που δείχνει την ισχυρότερη πυγμή. Αν ξεσπάσει πόλεμος, το αποτέλεσμα θα είναι μια κατάσταση από την οποία κανείς δεν θα βγει νικητής».
 
Στις δηλώσεις απέφυγε να κατονομάσει το Ν.Τραμπ και τις ΗΠΑ και ήταν αρκούντως αυστηρός αλλά χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα. 
 
Η Κίνα τόσο κοντά στο έδαφός της είναι πάρα πολύ ισχυρή ακόμα και για τις ΗΠΑ.
 
 
Ήδη έχει δοθεί εντολή στις κινεζικές ΕΔ να είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ τεθωρακισμένες μεραρχίες έχουν πλησιάσει τα σύνορα με την κορεατική χερσόνησο.
 
Περίπου 25.000 στρατιώτες της 47ης Ομάδας Στρατιών και της 9ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας έχουν λάβει εντολή να είναι έτοιμοι για «μακρινή προέλαση»!
 
Άλλες 150 χιλιάδες έχουν κινητοποιηθεί στα σινοκορεατικά σύνορα.
 
Η κινεζική κυβέρνηση είναι ενοχλημένη και με τον Κορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιογνκ Οουν διότι εξαιτίας του έχει δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση έξω από την «πόρτα» της.
 
Πολλοί θεωρούν ότι οι κινεζικές δυνάμεις μπορεί να αναλάβουν ακόμα και την ανατροπή του για να αποφευχθεί μια σινοαμερικανική κρίση. Ο Κινέζος πρέοδρος Σι Ζιπίνγκ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ με τον οποίο φάνηκε να τους δένει προσωπική «χημεία»
 
Κοντά στα σύνορα με την Κορέα πάντως η Κίνα διατηρεί 12 βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng-03 και 24 Dongfeng-21 "Φονιάδες αεροπλανοφόρων" που ανήκουν στο 51ο Σύνταγμα στρατηγικών πυραύλων με έδρα την Shenyang, στην περιφέρεια Liaoning 
 
 
.

Οι γενοκτόνοι του Τσίπρα περασαν στα μουλωχτά νόμο :5 χρόνια φυλακή και πρόστιμο αν ταΐζεις μόνο Έλληνες…

Περάστηκε στα μουλωχτά μαζί με το σύμφωνο συμβίωσης η εν λόγω τροπολογία που θέλει η προσφορά αγαθών και υπηρεσιών σε Έλληνες να τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε χρόνια και πρόστιμο 1.500 ευρώ λόγω της απόκλισης ατόμων διαφορετικής φυλής , χρώματος καταγωγής ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε εντός του Συμφώνου Συμβίωσης και τονίζει επίσης πως αν η προσφορά βοήθειας είναι για παραπάνω από έναν Έλληνες(δηλαδή δεν περιλαμβάνει αλλοδαπούς και ομοφυλόφιλους) η φυλάκιση θα αγγίζει τα 5 χρόνια και το πρόστιμο τα 25.000 ευρώ.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 in ΕΛΛΑΔΑ

Ο Άσαντ ξεφτιλίζει Αμερικάνο δημοσιοΚάφρο: Εσείς παραβιάζετε τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα

.
Αρχική Διεθνή Ο Άσαντ ξεφτιλίζει Αμερικάνο δημοσιοΚάφρο: Εσείς παραβιάζετε τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό, ένος αμερικανικου δημοσιογράφου με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ με ένα μπαράζ ερωτήσεων γύρω από καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλημάτων πολέμου κατά της συριακής κυβέρνησης, σε μια τεταμένη συνέντευξηο ρεπόρτερ φαρμκώθηκε ο ίδιος απο τις αιχμηρές απαντήσεις του.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ VS ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ VS ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Τώρα μόλις σήμερα, έχουμε μια νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με τη φυλακή της Σεντνάγια , «ανθρώπινο σφαγείο» το λένε, 5.000 έως 13.000 κρατούμενοι απαγχονίστηκαν σε μαζική απαγχονισμούς εκεί. Φρικτές συνθήκες. Δοκιμές με δεμένα μάτια κρατουμένων. Αυτά, είναι αντίθετη σε κάθε πτυχή του διεθνούς δικαίου. Τι γνωρίζετε για το τι συμβαίνει σε αυτή τη φυλακή;
ΑΣΑΝΤ: Ας πρώτα απ ‘όλα μιλήσουμε για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας. Θα σας ρωτήσω, εσας που σαν ΗΠΑ έχετε πολύ στενή σχέση με τη Σαουδική Αραβία; Θεωρείτε ότι συμπεριφέρονται εκεί με τα ανθρώπινοα δικαίωματα ως  κριτήριο;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά δεν είμαι ΣΕ συνέντευξη ΜΕ του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας αυτή τη στιγμή. Σας ζητάω για τις αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη φυλακή σας, στη χώρα σας
ΑΣΑΝΤ: Ναι, φυσικά, ναι – ναι. Σας επιστρέφω την ερώτηση με ερωταπάντηση!Έτσι, όταν μου απαντήσετε σχετικά με τη Σαουδική Αραβία και τη σχέση σας, μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση αυτή.
Δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να μιλήανε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τον πόλεμο Βιετνάμ μέχρι αυτή τη στιγμή, σκότωσαν τα εκατομμύρια των πολιτών. Εάν δεν θέλετε να μιλήσουμε για το 1,5 εκατομμύρια στο Ιράκ, χωρίς καμία παραχώρηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να μιλήσουν, « για τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα.»

Το δεύτερο μέρος τώρα για… την έκθεση αυτή, όπως και πολλές άλλες εκθέσεις – δημοσίευτηκαν
απο την Διεθνής Αμνηστία – οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της ίδιας της Διεθνούς Αμνηστίας. Δεν είναι αμερόληπτη. Είναι πάντα προκατειλημμένη και πολιτικοποιημένη. Και είναι κρίμα για Αμνηστία να έχει σκοπό τη δημοσίευση έκθεσης χωρίς ίχνος αποδείξεων. Όπως είπαν, ότι υπάρχει στην έκθεση «βασίζεται σε συνεντεύξεις -. Σε συνεντεύξεις» Τι γίνεται με το έγγραφο;  Τι – τι γίνεται – δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο; Όχι !!!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συνεντεύξεις με τέσσερις πρώην αξιωματούχους των φυλακών και φύλακες, τρεις πρώην δικαστές της Συρίας, τρεις γιατροί στις φυλακές….
Αυτό δεν σημαίνει τίποτα;
ΑΣΑΝΤ:  Όχι όταν πρέπει να υποβάλει έκθεση η διεθνής αμνηστεία, θα πρέπει να έχει αποδείξεις, συγκεκριμένα στοιχεία. Και εσείς το ίδιο! Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε αναφορά. Μπορείτε να πληρώσετε τα χρήματα σε κάποιους , όπως το Κατάρ έκανε πέρυσι. Πλήρωσαν τα χρήματα για μια τέτοια έκθεση, και έφεραν δικούς τους μάρτυρες. Και έκανε μια έκθεση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω απλά να σας διαβάσω κάτι από την έκθεση. «Η διαδικασία των απαγχονισμών επιτρέπεται από τους υπαλλήλους στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης. Οι θανατικές ποινές που εγκρίθηκαν από το Μεγάλο Μουφτή της Συρίας και είτε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ή του Αρχηγού του Επιτελείου του Στρατού που  ενεργούν για λογαριασμό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
ΑΣΑΝΤ: Πρώτα απ ‘όλα, αυτό που είπατε άποτελεί αποδεικτικά στοιχεία;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι αλήθεια ή όχι;
ΑΣΑΝΤ: όχι- όχι, δεν, δεν είναι αλήθεια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι, εδώ έχετε μια πολύ ανησυχητική έκθεση για κάτι που συμβαίνει σε μία από τις φυλακές σας. Σκοπεύετε να το ερευνήσετε;
ΑΣΑΝΤ: Η Διεθνής Αμνηστία γνωρίζει περισσότερα για τη Συρία από μένα, κατά τη γνώμη σας; Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια.. Στηρίζουν τις εκθέσεις τους σχετικά με τους ισχυρισμούς. Μπορούν να φέρουν τον καθένα, δεν έχει σημασία ο τίτλος του η τι θέσει κατέχει στην κοινωνία. Και ζούμε σε μια εποχή «ψεύτικων ειδήσεων», όπως ξέρετε. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Γι ‘αυτό και δεν χρειάζεται να εξαρτιέστε από αυτές. Δεύτερον, θα πρέπει να μιλήσουμε για την πραγματικότητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν ισχυρισμοί πολύ σοβαροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα . Μόλις την περασμένη εβδομάδα μια γυναίκα στην Ισπανία, Συρίακής καταγωγής – κατέθεσε αγωγή – κατηγορώντας εννέα ανώτερα κυβερνητικα στελέχη της κυβέρνησης σας και υπαλλήλους σας πγια αραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αδελφός της είχε εξαφανιστεί σε μία από τις φυλακές σας. Έχουν συλλεχθεί 3.000 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων. Και πάνω από 50.000 φωτογραφίες που ελήφθησαν από έναν από τους φωτογράφους της πρώην κυβέρνησής σας, που δείχνει αδυνατισμένος, βασανίστηκε  στις φυλακές σας.
ΑΣΑΝΤ: Ποιος επαλήθευσε τις εικόνες; Ποιος εξακριβώσει ότι δεν είναι επεξεργασμένες ;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε δει τις φωτογραφίες;
ΑΣΑΝΤ: Όχι, δεν το έκανα.
Έχετε δει τις φωτογραφίες;
ΑΣΑΝΤ: ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Είδα – Είδα μερικές φωτογραφίες σε προηγούμενες εκθέσεις. Αλλά δεν είναι σχετικά με τη φωτογραφία. Πώς μπορείτε να ελέγξετε τη φωτογραφία;
Εχετε φωτογραφία?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχω τις φωτογραφίες.
ΑΣΑΝΤ: Μπορείτε να μου τη δείξετε σε μένα;
Ναι, θα ήθελα  Εδώ. Ορίστε
ΑΣΑΝΤ: Εντάξει. Αυτή η φωτογραφία – έχετε επαληθεύσει απο που είναι αυτή;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν Μπορώ να σας πω
ΑΣΑΝΤ: Θα πρέπει να πείσετε το ακροατήριό σας. Δεν μπορείτε να αναφέρετε και να καταγγείλετε μια τέτοια εικόνα χωρίς να ελέγξετε ποιοι είναι αυτοί που διακρίνονται στην φωτογραφία και πού και τα πάντα και έτσι απλά να λέτε: «Έχουν σκοτωθεί από τις συριακές στρατιώτες»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η γυναίκα που κατέθεσε τη μήνυση, η συριακή γυναίκα που κατέθεσε τη μήνυση λέει, είδε τον αδελφό της σε αυτές τις φωτογραφίες.
ΑΣΑΝΤ: Αυτά είναι απλές καταγγελίες. Θα πρέπει να μιλήσουμε για συγκεκριμένα στοιχεία, στο τέλος. Ο καθένας μπορεί να πει ό, τι θέλει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε ότι πιστεύετε ότι αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν παραποιηθεί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έδωσε αυτές τις φωτογραφίες στο αμερικανικο F.B.I. Στο Έγκληματολογικό. Εξέτασαν αυτές τις φωτογραφίες και δήλωσαν, «Είναι τα 242  εικόνες, «Τα όργανα και οι σκηνές που απεικονίζονται δεν παρουσιάζουν κανένα αντικείμενο ή ανακολουθίες που θα δείχνουν ότι έχουν παραποιηθεί. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω παρατηρήσεων, όλες αυτές οι 242 εικόνες φαίνεται να απεικονίζουν πραγματικούς ανθρώπους και γεγονότα.»
ΑΣΑΝΤ: Ποιός το αυτό?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το FBI. Έχετε δει την έκθεσή τους;
ΑΣΑΝΤ: Όχι Πότε ήταν αυτό;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό ήταν το 2015.
ΑΣΑΝΤ: ΤΑ ιδρύματα σας και οι υπηρεσίες σας δεν ήταν ειλικρινείς ποτέ για το τι συμβαίνει στη Συρία.
Γι ‘αυτό και δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε αυτά που λένε. Είτε, αν το FBI λέει κάτι, δεν έχει είναι αποδείξεις για κανέναν, ειδικά – για εμάς.
Εάν πάρετε αυτές τις φωτογραφίες σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας σας, θα μπορούσαν να διατάξουν κάθε ποινική δίωξει σχετικά με αυτά; ΟΧΙ!Είναι απλά προπαγάνδα. Είναι απλά ψεύτικες ειδήσεις. Θέλουν να δαιμονοποιήσουν την συριακή κυβέρνηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά επιτρέψτε μου να -και αν ακούω τι λέτε, αλλα να ακούω και το F.B.I.  Η Διεθνής Αμνηστία έχει κάνει προπαγάνδα λετε. Όλοι συνωμοτούν εναντίον της συριακής κυβέρνησης λέτε. Γιατί?
ΑΣΑΝΤ: Ρώτα τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα εσείς είστε αυτός που κάνει τον ισχυρισμό.
ΑΣΑΝΤ: Οχι όχι. Δεν κάνω ισχυρισμό. Υποστήριξαν τους τρομοκράτες, και μπορείτε να πάτε πίσω σε αυτό που είπεο Τζον Κέρι, πριν από λίγους μήνες – και – με τη φωνή του – ότι «Βοηθήσαμε το ISIS -. και περιμέναμε τον Πρόεδρο της Συρίας να προβεί σε παραχωρήσεις» Τι σημαίνει αυτό; Ο Ομπάμα είπε σε – σε συνέντευξή του – «Ο πόλεμος στο Ιράκ δημιούργησε ISIS» σε μία από τις ομιλίες του
Ποίος υποστήριξε ISIS; Εμείς δεν το δημιουργήσαμε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν όλο αυτό το χάος. Ποιος υποστήριξε τους αντάρτες και τους ονόμασε «μετριοπαθείς αντάρτες», ενώ στελέχωναν το ISIS και την Al-Nusra στη Συρία; Εμείς δεν το κάναμε. Δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Αυτά είναι γεγονότα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς δεν δωσαμε τα χρήματα,για την υποστήριξη αυτών των τρομοκρατών. Η χώρα σας τους υποστηρίζει. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία δημοσίως, και είπαν ότι τους εξόπλισαν κιολας. Εμείς δεν το κάναμε. Αυτός δεν είναι ισχυρισμός δικός μου.Είναι ο επίσημος ισχυρισμός, συμπεριλαμβανομένων του Τζο Μπάιντεν,του αντιπρόεδρου του Ομπάμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι του συνασπισμού τους έχουν βομβαρδίζουν ISIS στο Ιράκ και τη Συρία. Έχουν την υποστήριξη του ιρακινού στρατού στις προσπάθειές τους για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το ISIS. Πώς μπορείτε να λέτε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ISIS;
ΑΣΑΝΤ: Ξεκίνησαν να συρρικνώνονται μετά τη ρωσική επέμβαση, όχι με την αμερικανικη. Έκαναν μπίζνες με πετρέλαιο στη γη μας και με εξαγωγή,χιλιάδωνβαρέλιων – με φορτηγα στην Τουρκία, χωρίς να τα δουνε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και από δορυφόρους τους οι ΗΠΑ, ενώ οι Ρώσοι ήταν  σε θέση να τους επιτεθούν και να καταστρέψουν τους! Καταστρέψανε όλες τις εγκαταστάσεις τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να είμαι σαφής. Σας έχω δείξει το F.B.I. κανω ΑΝΑΦΟΡΑ. Σας έχω δείξει τις φωτογραφίες. Σας έχω δείξει την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Θα κάνετε έρευνες για να καθοριστεί εάν αυτές οι πολύ σοβαρές αναφορές είναι στην πραγματικότητα αλήθεια;
ΑΣΑΝΤ: Μου δείξατε πολλά πράγματα, αλλά δεν μου δείξατε ούτε ένααποδεικτικό στοιχείο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας έδειξε μια έκθεση του FBI.
ΑΣΑΝΤ: Οχι όχι. Δεν είναι απόδειξη καθόλου. Είναι – είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο. Τυχόν αμερικανικά ιδρύματα για μας κατά τη διάρκεια της συριακής κρίσης ήταν εναντίον της πραγματικότητας, ήταν το αντίθετο της αλήθειας. Δεν με νοιάζει τι λένε.
Για μένα, αυτό που με νοιάζει είναι ο συριακός λαός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήταν λάθος να βομβαρδίζουν νοσοκομεία στο Χαλέπι;
ΑΣΑΝΤ: Ποτέ δεν βομβάρδισαμε νοσοκομεία στο Χαλέπι. Γιατί να βομβαρδίσουμε τα νοσοκομεία; Μπορείτε να πείσετε το ακροατήριό σας σας ότι έχουμε συμφέροντα ετσι ώστε να έχουμε λόγο να βομβαρδισουμε νοσοκομεία; Στην πραγματικότητα αυτό είναι εις βάρος των συμφερόντων μας. Κάθε φορά που μιλάνε οι δυτικόι για το βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου, κάθε φορά λένε, «Αυτό είναι το τελευταίο νοσοκομείο στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου.» Και η δεύτερη φορά, που μιλούν για άλλο νοσοκομείο  λένε ξανά το ίδιο. Μπορούμε να περάσουμε ολόκληρη τη συνέντευξη να μιλάμε για ψέματα, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για την αλήθεια και την πραγματικότητα. Θα πρέπει να μιλήσουμε για την πραγματικότητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι λάθος να χρησιμοποιήσει βόμβες βαρέλι και το φυσικό αέριο χλώριο;
ΑΣΑΝΤ: Θα πρέπει να επιλέξετε ποιο μέρος της αφήγησης είναι σωστό. Από τη στιγμή που είπατε ότι χρησιμοποιούμε «βόμβες». Τις προάλλες, είπαμε – «στοχευμε στα νοσοκομεία και τα σχολεία »  Έτσι, σε ποιο ψέμα θα επιλέξετε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξαν απώλειες αμάχων σε αυτόν τον πόλεμο;
ΑΣΑΝΤ: Ναι φυσικά. Κάθε πόλεμος είναι κακός πόλεμος – κάθε πόλεμος είναι ένας κακός πόλεμο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για καλό πόλεμο. Ας συμφωνήσουν γι ‘αυτό. Κάθε πόλεμος έχει ατύχηματα και απώλειες. Κάθε πόλεμος έχει αθώους ανθρώπους που πληρώνουν το τίμημα. Αυτό είναι το κακό για τον πόλεμο. Γι ‘αυτό πρέπει να τελειώσει αυτός ο πόλεμο. Όμως, έχοντας θύματα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας κατά των τρομοκρατών και κατά της εισβολής από το εξωτερικός μέσω των πληρεξουσίων από ξένες χώρες, όπως οι χώρες της Δύσης . Αυτό είναι αυτονόητο.



.


 πηγη

Γιατί πρέπει πάντα να βγάζετε τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε στο σπίτι




Επιστρέφοντας στο σπίτι από τη δουλειά, πολλές φορές η ανυπομονησία μας να φάμε το μεσημεριανό μας ή να κάτσουμε αναπαυτικά στον καναπέ είναι τόσο μεγάλη που αμελούμε να απαλλάξουμε τα πόδια μας από την παρουσία των παπουτσιών. Η συνήθεια αυτή δεν είναι μόνο επιβαρυντική για τα κουρασμένα πέλματά μας αλλά και επικίνδυνη για την υγεία μας, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να συνειδητοποιήσει κανείς με πόσες βρόμικες επιφάνειες έρχονται σε επαφή τα παπούτσια μας. Τα μικρόβια και οι ακαθαρσίες που προσκολλώνται λοιπόν στον πάτο τους θα μεταφερθούν στο πάτωμα και στα χαλιά μας εάν κυκλοφορούμε μέσα στο σπίτι φορώντας τα.
Γιατί πρέπει πάντα να βγάζετε τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε στο σπίτι
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον, τα μικρόβια που μεταφέρουμε στο σπίτι με τα παπούτσια μας είναι πολύ πιθανό να μας προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα, κυρίως διάρροια και στομαχικές κράμπες.

Οι ερευνητές, με τον καθηγητή Κέβιν Γκάρεϋ επικεφαλής, συνέλεξαν 2.500 δείγματα από σόλες παπουτσιών ώστε να εξερευνήσουν πόσο έντονη είναι η παρουσία του βακτηρίου Clostridium difficile (κλωστηρίδιο το δύσκολο). Το βακτήριο εντοπίστηκε στο 26,4% των περιπτώσεων, δηλαδή σε πάνω από ένα στα τέσσερα δείγματα. Το ποσοστό αυτό είναι τριπλάσιο από αυτό που εντοπίζεται τυπικά σε επιφάνειες ενός μπάνιου ή μιας κουζίνας.
Το C. difficile αναφέρθηκε πρώτη φορά ως αίτιο διάρροιας το 1978. Το βακτήριο μολύνει κατ’ εξοχήν το έντερο και ο χρόνος επώασης της λοίμωξης είναι συνήθως μεγαλύτερος των επτά ημερών. Εκτός από τη διάρροια και τις στομαχικές κράμπες, άλλα συνήθη συμπτώματα της λοίμωξης από το C. difficile είναι το γενικευμένο αίσθημα κακουχίας, η αφυδάτωση (ξηροστομία, μειωμένη ούρηση κ.α.), ο πυρετός και η μείωση της όρεξης.

Μια άλλη μελέτη του 2008, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα αυτή τη φορά, υπέδειξε ότι κατά μέσο όρο οι σόλες των παπουτσιών μας φιλοξενούν 421.000 διαφορετικά βακτήρια, ενώ μία ακόμη παρόμοια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2013 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ, έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι κουβαλούν στο σπίτι τους καρκινογόνες τοξίνες από την πίσσα των ασφαλτοστρωμένων δρόμων.

Καλό είναι λοιπόν να τοποθετήσετε μια παπουτσοθήκη κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας ώστε να θυμάστε καθημερινά να βγάζετε τα παπούτσια σας και να φοράτε τις αναπαυτικές παντοφλίτσες σας άμα τη επιστροφή σας!



Δικαστής που να φοράει παντελόνια; ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΟΡΟΥ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ FRAPORT GREECE…


 
Σύμφωνα με απόφαση της Fraport Greece και με άμεση ισχύ από σήμερα, 11 Απριλίου 2017, οι αναχωρούντες επιβάτες από τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου & Χανίων… είναι υποκείμενοι φόρου ανά επιβάτη ως εξής:
* στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών φόρου 16,74€ αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 0,3€, και
* στα υπόλοιπα δρομολόγια φόρου 13,86€ αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 12,3€

Πρώτη φορά αριστερά, ή Φασιστερά μαυραγοριτών και γερμανονοτσολιάδων;

 ΠΗΓΗ

sibilla


Διαλύθηκε η μεσαία τάξη - Η κατάρρευση των εισοδημάτων με αριθμούς


Διαλύθηκε η μεσαία τάξη - Η κατάρρευση των εισοδημάτων με αριθμούς

Την οικονομική ανέχεια των νοικοκυριών δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των δηλώσεων που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Όχι μόνο πλήρωσαν υπερβολικούς φόρους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φορολογήθηκαν με επτά επιπλέον δισ. ευρώ εξαιτίας της εφαρμογής των πολύ σκληρών τεκμηρίων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, 7 στα 10 ευρώ των δηλωθέντων εισοδημάτων προέρχονται από μισθούς και συντάξεις. Συγκεκριμένα, τα εισοδήματα του 2015 προήλθαν κατά 59,4 δισ. ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις, ενώ 6,052 δισ. ευρώ ήταν τα εισοδήματα τα οποία προήλθαν από ακίνητα. Τα υπόλοιπα ποσά εισοδημάτων αναλύονται σε 4,67 δισ. ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα, 3,77 δισ. ευρώ από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και υπεραξία από μεταβίβαση κεφαλαίου και 1,25 δισ. ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Συνολικά τα δηλωθέντα εισοδήματα έφθασαν τα 75 δισ. ευρώ.

Ο συνολικός φόρος εισοδήματος ανήλθε στα 8 δισ. ευρώ με 7 στα 10 ευρώ να βαρύνουν την λεγόμενη μεσαία τάξη με εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το ύψος του εισοδήματος που δηλώθηκε το 2016 στην εφορία κατανέμεται ως εξής:
- Τα 6,052 δισ. ευρώ αφορά εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτων
- Τα 3,77 δισ. ευρώ από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και υπεραξία από μεταβίβαση κεφαλαίου
- Τα 4,676 δισ. ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα
- Τα 1,25 δισ. ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα
- Τα 59,4 δισ. ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις και
- Τα 6,943 από τη διαφορά μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των τεκμηρίων διαβίωσης.

Απ την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι:
- Το 64% των νοικοκυριών δήλωσαν εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Από αυτά το 38,16% δήλωσε εισόδημα έως 5.000 ευρώ.
- Το 91,7% του συνόλου των φορολογούμενων δήλωσαν εισόδημα έως 30.000 ευρώ
- Μόνο το 0,4% των φορολογούμενων δήλωσαν εισόδημα που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2016, καταβλήθηκαν για φόρο εισοδήματος 8,028 δισ. ευρώ. Από αυτά το 77,13% καταβλήθηκε από το 17,6% τω νοικοκυριών. Επίσης προκύπτει ότι:
- Το 26,3% των νοικοκυριών δεν πληρώνουν καθόλου φόρο.
- Το 17,7% των νοικοκυριών πληρώνουν φόρο μέχρι και 15 ευρώ.
- Το 4% του συνόλου των νοικοκυριών πλήρωσαν φόρο περισσότερα από 6.000 ευρώ

Προκόπης Χατζηνικολάου



lideral.gr

Η τροικανή κυβέρνηση έστησε ΠΑΓΙΔΑ με τις αποδείξεις – Το κρυφό χαράτσι με επιπλέον φόρο 22% – Πίνακας

Διαδώστε αυτό το άρθρο:

– Προσοχή στην παγίδα που στήνεται με τις αποδείξεις
– Το εισόδημα που υπολογίζει η εφορία είναι διαφορετικό
– Το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί πρέπει να καλύπτει και τα τεκμήρια
– Δείτε αναλυτικά τα ποσά ανάλογα με το εισόδημα
Δεν είναι μονάχα το πραγματικό εισόδημα που υπολογίζει η εφορία. Τα τεκμήρια καίνε και αυξάνουν τον φόρο.
Δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους υπολογίσουν λάθος το ποσό των αποδείξεων που πρέπει υποχρεωτικά να συγκεντρώσουν με πλαστικό χρήμα.
Αντί έκπτωσης στον φόρο από 1.900 ως 2.100 ευρώ θα δουν αύξηση 22% για το ποσό που δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν.
Κάθε φορολογούμενος μισθωτός, συνταξιούχος ή κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θα πρέπει να καλύψει μέσω δαπανών που θα πληρωθούν με πλαστικό χρήμα συγκεκριμένο ποσό ανάλογα με το εισόδημα.
Προσοχή όμως καθώς όταν τα πραγματικά εισοδήματα είναι μικρά υπάρχουν τα τεκμήρια που “φουσκώνουν” τον λογαριασμό.
Για παράδειγμα το τεκμήριο για ένα παλιό αυτοκίνητο 1.300 κυβικών είναι 2.300 ευρώ, η κατοίκηση σε ιδιόκτητο σπίτι 80 τετραγωνικών έχει τεκμήριο 3.200 ευρώ, ενώ το τεκμήριο διαβίωσης για έναν άγαμο είναι 3.000 ευρώ. Ακόμη και εάν δεν υπάρχει άλλο εισόδημα ο παραπάνω φορολογούμενος θα πρέπει να μαζέψει αποδείξεις 850 ευρώ.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να πληρώσει φόρο 187 ευρώ.
Αναλυτικά τα ποσά ανάλογα με το εισόδημα:
Ετήσιο εισόδημα Ποσό που πρέπει να καλυφθεί με δαπάνες
1.000 100
2.000 200
3.000 300
4.000 400
5.000 500
6.000 600
7.000 700
8.000 800
9.000 900
10.000 1.000
11.000 1.150
12.000 1.300
13.000 1.450
14.000 1.600
15.000 1750
16.000 1.900
17.000 2.050
18.000 2.200
19.000 2.350
20.000 2.500
21.000 2.650
22.000 2.800
23.000 2.950
24.000 3.100
25.000 3.250
30.000 4.000
35.000 5000
40.000 6.000
45.000 7.000
50.000 8000
55.000 9.000
60.000 10.000
70.000 12.000
80.000 14.000
90.000 16.000
100.000 18.000

ME AYTO ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μπαίνουν ΦΥΛΑΚΗ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ…

ME AYTO ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μπαίνουν ΦΥΛΑΚΗ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ...


Είναι γνωστό πως ο Λιγνίτης είναι το πλέον διαδεδομένο καύσιμο στην Ελλάδα, όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Θα έχετε ακούσει επίσης πάμπολλες φορές για το πόσο επιβαρυντικός είναι για το περιβάλλον.


Ουκ ολίγες φορές θα έχετε ίσως ενημερωθεί από οργανώσεις όπως η WWF ή η Greenpeace. Mάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός κος Σταθάκης έχει κάνει λόγο για απεξάρτηση της ΔΕΗ από το Λιγνίτη.

Εμείς όμως διαβάσαμε μία περίεργη είδηση η οποία μας προκάλεσε εντύπωση. Αφενός μεν ο λόγος για το Πακιστάν στο οποίο θα γίνει μεγάλη κοινοπραξία ύψους 3,5 δις δολαρίων, με την Κίνα για την ηλεκτροδότηση της χώρας. Εκεί δεν έχουν περιβαλλοντολογικές ανησυχίες; ας υποθέσουμε πως όχι.

Όταν όμως διαβάζουμε στη σοβαρή handelsblatt (εδώ το λινκ για το γερμανικό άρθρο) τότε κάτι συμβαίνει. Αφενός μεν οι Γερμανοί ισχυρίζονται πως « οι παλιές μονάδες ορυκτών καυσίμων πρέπει να παραμείνουν και να χτιστούν καινούργιες, και είναι σημαντικές επειδή οι ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) είναι διαλείπουσες και μειώνουν την κερδοφορία των συμβατικών μονάδων. Και οι συμβατικές μονάδες είναι ζωτικές».

Όμως εδώ οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις δεν είπαν κάτι. Μάλλον τα λεφτά είναι πολλά.
Συνεπώς είναι λογικό το συμπέρασμά μας, πως ο λιγνίτης ΔΕ ρυπαίνει. Κάτι άλλο συμβαίνει λοιπόν.

Τώρα για ποιο λόγο ο κος Σταθάκης επιμένει να πάψει η χρήση λιγνίτη, είναι άλλη ιστορία. Μήπως έχει σχέση με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και κυρίως των εργοστασίων; μήπως θέλουν να εξευτελίσουν το αντίτιμο της εταιρείας;

O χρόνος θα δείξει.

Ακόμα και άποροι κινδυνεύουν να φορολογηθούν για ανύπαρκτα εισοδήματα!



Τον κίνδυνο να χρεωθούν άδικα με υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι, περιστασιακά απασχολούμενοι, ακόμη και άποροι πολίτες, με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4446/2016 για το πλαστικό χρήμα που προβλέπουν την υποχρέωσή τους να καλύπτουν με δαπάνες εξοφληθείσες είτε διά «πλαστικού» ή «ηλεκτρονικού» χρήματος είτε τοις μετρητοίς ποσοστά από 10% έως και 18,75% του ετήσιου εισοδήματός τους
Αιτία το γεγονός κατά το «dikaiologitika.gr», ότι το συνολικό ετήσιο εισόδημα το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού δαπάνης που πρέπει να καλύπτεται με ηλεκτρονικές πληρωμές μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το πραγματικά αποκτηθέν, αν τα τεκμήρια προσδιορίζουν το ύψος του σε υψηλότερο επίπεδο.
Το υπουργείο Οικονομικών με τις διατάξεις του άρθρου 68 του ν. 4446/2016 που ισχύουν ήδη από την 1η Ιανουαρίου θέσπισε ισχυρά κίνητρα για τη χρησιμοποίηση των χρεωστικών, των πιστωτικών καρτών και της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών οι οποίοι αποκτούν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή αγροτικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 68 του ν. 4446/2016, που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους:
1 Οι φορολογούμενοι οι οποίοι αποκτούν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, για να δικαιούνται της ετήσιας έκπτωσης φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ, υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν δαπάνες συνολικού ύψους από 10% έως και 18,75% του συνολικού ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος του έτους 2017 με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
Ειδικότερα:
1 Οσοι έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ πρέπει να καλύψουν το 10% του εισοδήματος αυτού με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.
Μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ πρέπει να καλύψουν ποσοστό 10% του τμήματος του εισοδήματός του μέχρι τις 10.000 ευρώ και ποσοστό 15% του τμήματος πάνω από τις 10.000 ευρώ με δαπάνες μέσω καρτών ή για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου μέχρι ποσού 1.900-2.100 ευρώ.
Για ετήσιο φορολογητέο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ οι φορολογούμενοι πρέπει να καλύψουν ποσοστό 10% του τμήματος εισοδήματός του μέχρι τις 10.000 ευρώ, ποσοστό 15% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τις 10.000 και έως τις 30.000 ευρώ και ποσοστό 20% του τμήματος πάνω από τις 30.000 ευρώ με δαπάνες μέσω καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μεθόδων για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου των 1.800-2.000 ευρώ.
2 Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού δαπάνης με τέτοιου είδους μέσα πληρωμής, ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού.
3 Εξαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμής των δαπανών με «πλαστικό χρήμα» ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα οι συνταξιούχοι ηλικίας 70 ετών ή μεγαλύτερης, καθώς και οι ανάπηροι κατά ποσοστό 80% και άνω. Ομως κι αυτές οι κατηγορίες φορολογουμένων υποχρεούνται να καλύπτουν τα παραπάνω ποσοστά με δαπάνες πληρωθείσες με μετρητά, προσκομίζοντας και τις σχετικές αποδείξεις.

Ο κήπος της Γεσθημανής. Δείτε τον τόπο στον οποίο προσευχήθηκε για τελευταία φορά ο Χριστός πριν τον μαρτυρικό θάνατο.


Γεσθημανή στα εβραϊκά σημαίνει «ελαιοτριβείο».

Στον Κήπο όπου σήμερα σώζονται ελάχιστες ελιές με τεράστιους κορμούς, όπως βλέπετε στο φωτορεπορτάζ του briefingnews,που αναδημοσιεύει το fyllokaiftero1.blogspot.com  έκανε ο Ιησούς και την τελευταία και συγκλονιστικότερη προσευχή πριν τη Σταύρωση.

Για να φθάσει εκεί περπάτησε δύο χιλιόμετρα από το Υπερώο όπου διεξήχθη ο Μυστικός Δείπνος με τους έντεκα από τους μαθητές του…

Σύμφωνα με τις γραφές ήταν μια έντονη, δυνατή προσευχή γεμάτη αγωνία.

Ο ιδρώτας έτρεχε στο πρόσωπό του Χριστού φανερώνοντας την ανθρώπινη υπόστασή του… Έπρεπε να πιει εκείνο το ποτήρι και να το αντιμετωπίσει σαν άνθρωπος, να ξεπληρώσει το τίμημα στο όνομα όλων των ανθρώπων.

Ήξερε ότι το εξής θα έμενε μόνος… Θα αντιμετώπιζε την εγκατάλειψη ακόμη και από τους μαθητές του που θα δείλιαζαν, τις αποδοκιμασίες του όχλου που θα φώναζαν «Σταύρωσον Αυτόν», την άρνηση και την προδοσία…

«Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» φώναξε προς στιγμή, όχι γιατί φοβόταν το θάνατο αλλά γιατί η ανθρώπινη υπόστασή του ξεχείλιζε από πίκρα για την αδικία , την σκληρότητα, την κακία, την αχαριστία, την πονηρία, την αγνωμοσύνη των ανθρώπων. Ξεχείλιζε από τη θλίψη που αποκόμισε από τις άδικες κατηγορίες και την υποκρισία των Γραμματέων και των Φαρισαίων εις βάρος του.

Αμέσως όμως ξεπερνά το μονοπάτι αυτό της θλίψης για να βγει νικητής και να δώσει δύναμη κι ελπίδα σε όλους μας. Με περισσή αγάπη για τον άνθρωπο συνεχίζει λέγοντας:

«Ομως, όχι όπως εγώ θέλω, αλλ’ όπως εσύ», δείχνοντας την τέλεια υπακοή στο θέλημα του Πατέρα αλλά και την αποφασιστικότητα του να φέρει το σχέδιο της σωτηρίας του αμαρτωλού ανθρώπου σε πέρας…
Ενδιαμεση πηγή:extranews club
πηγη blablaworldnews.blogspot.gr

«Τα επείγοντα στα νοσοκομεία δεν είναι για το συνάχι.» Έξαλλος γιατρός δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και τα σχόλια πήραν φωτιά



Σαν τραυματιοφορέας, ο Müller από το Esslingen της Γερμανίας ξέρει το νόημα του όρου “ζωής και θανάτου”. Στην δουλειά του, κάθε λεπτό μετράει και οι ζωές πολλών ανθρώπων κρέμονται από αυτή την ισορροπία. Έχει δει πολλά σε όλα αυτά τα χρόνια και μία πλευρά της δουλειάς του τον απασχολεί για αρκετό καιρό.

Πρόσφατα ένιωσε την ανάγκη να βγάλει κάποια πράγματα από μέσα του και έκανε μία ανάρτηση τον λογαριασμό του στο Facebook.

“Την επόμενη φορά που ένας ασθενής από την εντατική με ρωτήσει γιατί χρειάζεται να περιμένουν 2 ώρες (10 λεπτά), θα ήθελα πολύ να τους δείξω αυτή την εικόνα. Είμαι σίγουρος πως θα καταλάβαιναν πως το σπασμένο τους νύχι ή το συνάχι που έχουν μπορεί να περιμένει άλλες 3 ώρες.

Αυτό, αγαπητοί μου άνθρωποι, είναι η ευθύνη της εντατικής, όχι το συνάχι που μπορεί να έχετε για 2 μέρες και θα μπορούσε να σας δώσει θεραπεία ο οικογενειακός σας γιατρός. Συγγνώμη για την επιλογή των λέξεων μου, αλλά η έλλειψη ανεξαρτησίας και τεμπελιάς κάποιων ανθρώπων είναι τόσο τρομακτική που δεν μπορώ να καταλάβω πώς βρίσκουν τόσο εύκολα την εντατική αλλά όχι το γραφείο ενός γιατρού.”

Τα δυνατά λόγια του τραυματιοφορέα ήδη έχουν κοινοποιηθεί πάνω από 20,000 φορές και τα σχόλια πήραν φωτιά. Η φωτογραφία αυτή τράβηξε την προσοχή του κόσμου που δουλεύει στον ιατρικό τομέα.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έχουν μία διαφορετική άποψη: “Κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί και γιατί δεν πήγαν σε κανονικό γιατρό. Και είναι λάθος να υποθέτεις πράγματα για ανθρώπους που πηγαίνουν στο νοσοκομείο.”
Εσείς τι πιστεύετε για το παράπονο του τραυματιοφορέα;

Πηγή

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ- Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- Η ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φωτογραφίες:FTEROGRAFOS

Εικόνες απο την πόλη της Καστοριάς -ΚΕΝΤΡΟ











Ντοκιμαντέρ- ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ «Λυγίζουν» και τους πιο άπιστους! - Οι αποδείξεις για την ύπαρξη του Ιησού Χριστού... (βίντεο)

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Translate this page: EN FR DE ES RU AR

Πιστεύετε ότι υπήρξε κάποιος άνθρωπος που ονομαζόταν Άλμπερτ Αϊνστάιν; Ίσως απαντήσετε αμέσως ναι, αλλά γιατί; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τον έχουν γνωρίσει προσωπικά. 
Εντούτοις, αξιόπιστες αναφορές για τα επιτεύγματά του αποδεικνύουν ότι όντως υπήρξε το για πολλούς ιστορικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού που αποτελεί τη σφραγίδα της Ορθοδοξίας μας. 

Η επιρροή της ύπαρξής του γίνεται αισθητή μέσω των επιστημονικών εφαρμογών των ανακαλύψεών του. Λόγου χάρη, πολλοί ωφελούνται από το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται μέσω της πυρηνικής ενέργειας, η έκλυση της οποίας σχετίζεται στενά με την εφαρμογή της περίφημης εξίσωσης του Αϊνστάιν, E=mc2 (η ενέργεια ισούται με τη μάζα επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο).
Ο ίδιος συλλογισμός εφαρμόζεται στον Ιησού Χριστό—στον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη, κατά γενική ομολογία, επιρροή σε όλη την ιστορία. Τα όσα γράφτηκαν για εκείνον και οι ορατές αποδείξεις της επιρροής που άσκησε πιστοποιούν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όντως υπήρξε. 
Όσο ενδιαφέρουσα και αν είναι η πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη της επιγραφής με το όνομα του Ιακώβου, που περιγράφτηκε στο προηγούμενο άρθρο, η ιστορικότητα του Ιησού δεν εξαρτάται ούτε από αυτό ούτε από οποιοδήποτε άλλο κατασκεύασμα. Το γεγονός είναι ότι μπορούμε να βρούμε αποδείξεις για την ύπαρξη του Ιησού στα όσα έγραψαν οι ιστορικοί για τον ίδιο και τους ακολούθους του.

Μαρτυρία Ιστορικών

Λόγου χάρη, εξετάστε τη μαρτυρία του Φλάβιου Ιώσηπου, ενός Ιουδαίου ιστορικού του πρώτου αιώνα, ο οποίος ήταν Φαρισαίος. Αυτός αναφέρθηκε στον Ιησού Χριστό στο βιβλίο Ιουδαϊκή Αρχαιολογία. Αν και μερικοί αμφισβητούν την αυθεντικότητα της πρώτης αναφοράς όπου ο Ιώσηπος κάνει μνεία για τον Ιησού ως τον Μεσσία, ο καθηγητής Λούις Χ. Φέλντμαν του Πανεπιστημίου Γιεσιβά λέει ότι λίγοι αμφισβητούν τη γνησιότητα της δεύτερης αναφοράς. Εκεί ο Ιώσηπος έγραψε: «[Ο αρχιερέας Άνανος] συγκάλεσε συμβούλιο κριτών και έφερε ενώπιόν του τον αδελφό του Ιησού του λεγόμενου Χριστού Ιάκωβο». (Ιουδαϊκή Αρχαιολογία, Κ΄, 200) Ναι, ένας Φαρισαίος, μέλος της αίρεσης της οποίας πολλοί οπαδοί ήταν δηλωμένοι εχθροί του Ιησού, αναγνώριζε την ύπαρξη του “Ιακώβου, του αδελφού του Ιησού”.
Η επιρροή που άσκησε η ύπαρξη του Ιησού έγινε αισθητή μέσω της δράσης των ακολούθων του. Όταν ο απόστολος Παύλος φυλακίστηκε στη Ρώμη περίπου το 59 Κ.Χ., οι προύχοντες των Ιουδαίων τού είπαν: «Σε ό,τι αφορά αυτή την αίρεση, είναι γνωστό σε εμάς ότι παντού μιλούν εναντίον της». (Πράξεις 28:17-22) Αποκαλούσαν τους μαθητές του Ιησού «αυτή την αίρεση». Αν παντού μιλούσαν εναντίον τους, δεν είναι πιθανό ότι οι ιστορικοί θα αναφέρονταν σε αυτούς;
Ο Τάκιτος, ο οποίος γεννήθηκε γύρω στο 55 Κ.Χ. και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς του κόσμου, αναφέρθηκε στους Χριστιανούς στο έργο του Χρονικά (Annales). Αφηγούμενος πώς επέρριψε ο Νέρων σε αυτούς την ευθύνη για τη μεγάλη φωτιά στη Ρώμη το 64 Κ.Χ., έγραψε: «Ο Νέρων ενοχοποίησε μια ομάδα μισητή για τα βδελύγματά της, αυτούς που ο λαός ονόμαζε Χριστιανούς, και της επέβαλε τα σκληρότερα βασανιστήρια. Ο Κρίστους [Χριστός], από τον οποίο προήλθε το όνομα, καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών στη διάρκεια της βασιλείας του Τιβέριου από έναν από τους επιτρόπους μας, τον Πόντιο Πιλάτο». Οι λεπτομέρειες αυτής της αφήγησης ταιριάζουν με τις πληροφορίες σχετικά με τον Ιησού της Γραφής.
Ένας άλλος συγγραφέας που αναφέρθηκε στους ακολούθους του Ιησού ήταν ο Πλίνιος ο Νεότερος, ο κυβερνήτης της Βιθυνίας. Περίπου το 111 Κ.Χ., ο Πλίνιος έγραψε στον Αυτοκράτορα Τραϊανό, ρωτώντας τον για το πώς έπρεπε να χειρίζεται τους Χριστιανούς. Άνθρωποι που είχαν κατηγορηθεί εσφαλμένα ότι ήταν Χριστιανοί, έγραψε ο Πλίνιος, θα επαναλάμβαναν μια επίκληση προς τους θεούς και θα απέδιδαν λατρεία στο άγαλμα του Τραϊανού, απλώς για να αποδείξουν ότι δεν ήταν Χριστιανοί. Ο Πλίνιος συνέχιζε: «Όπως λέγεται, αυτοί που είναι πραγματικά Χριστιανοί είναι αδύνατον να εξαναγκαστούν να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε από αυτές τις απαιτήσεις». Αυτό πιστοποιεί ότι πράγματι υπήρξε ο Χριστός, του οποίου οι ακόλουθοι ήταν έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για την πίστη τους σε εκείνον.
Αφού συνοψίζει τις αναφορές που κάνουν στον Ιησού Χριστό και στους ακολούθους του ιστορικοί των πρώτων δύο αιώνων, Η Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα (The Encyclopædia Britannica, έκδοση 2002) συμπεραίνει: «Αυτές οι ανεξάρτητες αφηγήσεις αποδεικνύουν ότι στους αρχαίους χρόνους ακόμη και οι εχθροί της Χριστιανοσύνης ποτέ δεν αμφέβαλαν για την ιστορικότητα του Ιησού, η οποία αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά και με ανεπαρκή στοιχεία στο τέλος του 18ου, στη διάρκεια του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα».

Μαρτυρία Ακολούθων του Ιησού
«Η Καινή Διαθήκη παρέχει όλες σχεδόν τις αποδείξεις για μια ιστορική ανασύνθεση της ζωής και του τέλους του Ιησού, καθώς και για τις αρχικές Χριστιανικές απόψεις περί της σπουδαιότητάς του», λέει Η Αμερικανική Εγκυκλοπαίδεια (The Encyclopedia Americana). Οι σκεπτικιστές μπορεί να μην αποδέχονται την Αγία Γραφή ως απόδειξη για την ύπαρξη του Ιησού. Εντούτοις, δύο λογικοί συλλογισμοί βασισμένοι σε Γραφικές αφηγήσεις μάς βοηθούν ιδιαίτερα να καταδείξουμε ότι ο Ιησούς πράγματι περπάτησε στη γη.
Όπως αναφέραμε, οι μεγάλες θεωρίες του Αϊνστάιν αποδεικνύουν την ύπαρξή του. Παρόμοια, οι διδασκαλίες του Ιησού αποδεικνύουν ότι εκείνος όντως υπήρξε. Πάρτε για παράδειγμα την Επί του Όρους Ομιλία, μια πασίγνωστη ομιλία που εκφώνησε ο Ιησούς. (Ματθαίος, κεφάλαια 5-7) Ο απόστολος Ματθαίος έγραψε αναφορικά με την απήχηση εκείνης της ομιλίας: «Τα πλήθη [έμειναν] έκπληκτα με τον τρόπο με τον οποίο δίδασκε· διότι τους δίδασκε ως άτομο που είχε εξουσία». (Ματθαίος 7:28, 29) Σχετικά με την επιρροή που είχε αυτή η ομιλία στους ανθρώπους ανά τους αιώνες, ο καθηγητής Χανς Ντίτερ Μπετς παρατήρησε: «Οι επιδράσεις που έχει ασκήσει η Επί του Όρους Ομιλία γενικά ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του Ιουδαϊσμού και της Χριστιανοσύνης ή ακόμη και του Δυτικού πολιτισμού». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η ομιλία ασκεί «μια ιδιόμορφη παγκόσμια γοητεία».
Εξετάστε αυτά τα περιεκτικά και πρακτικά λόγια σοφίας που βρίσκονται στην Επί του Όρους Ομιλία: «Όποιος σε χαστουκίζει στο δεξί σου μάγουλο, γύρισέ του και το άλλο». «Προσέχετε καλά να μην πράττετε τη δικαιοσύνη σας μπροστά στους ανθρώπους». «Ποτέ μην ανησυχήσετε για την επόμενη ημέρα, γιατί η επόμενη ημέρα θα έχει τις δικές της ανησυχίες». «Μη . . . ρίξετε τα μαργαριτάρια σας μπροστά στα γουρούνια». «Να ζητάτε και θα σας δοθεί». «Όλα όσα θέλετε . . . να κάνουν σε εσάς οι άνθρωποι πρέπει και εσείς, παρόμοια, να κάνετε σε αυτούς». «Μπείτε από τη στενή πύλη». «Από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε». «Κάθε καλό δέντρο παράγει καλούς καρπούς».—Ματθαίος 5:39· 6:1, 34· 7:6, 7, 12, 13, 16, 17.
Αναμφίβολα έχετε ακούσει μερικές από αυτές τις εκφράσεις ή τουλάχιστον την ουσία τους. Πιθανώς αποτελούν παροιμιώδεις φράσεις στη γλώσσα σας. Όλες τους είναι παρμένες από την Επί του Όρους Ομιλία. Η επίδραση που έχει ασκήσει αυτή η ομιλία σε πολλούς λαούς και πολιτισμούς βεβαιώνει με πειστικό τρόπο την ύπαρξη του «μεγάλου δασκάλου».
Ας φανταστούμε ότι κάποιος επινόησε την προσωπικότητα που αποκαλείται Ιησούς Χριστός. Ας υποθέσουμε ότι ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να διατυπώσει τις διδασκαλίες οι οποίες στη Γραφή αποδίδονται στον Ιησού. Δεν θα παρουσίαζε άραγε όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό τον Ιησού και τις διδασκαλίες του στους ανθρώπους γενικά; Εντούτοις, ο απόστολος Παύλος παρατήρησε: «Και οι Ιουδαίοι ζητούν σημεία και οι Έλληνες ψάχνουν για σοφία· εμείς όμως κηρύττουμε Χριστό κρεμασμένο στο ξύλο, για τους Ιουδαίους σκάνδαλο αλλά για τα έθνη ανοησία». (1 Κορινθίους 1:22, 23) Το άγγελμα για τον Χριστό κρεμασμένο στο ξύλο δεν ήταν ελκυστικό ούτε στους Ιουδαίους ούτε και στα έθνη. Ωστόσο, αυτός ήταν ο Χριστός για τον οποίο κήρυτταν οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα. Γιατί περιέγραφαν τον Χριστό κρεμασμένο στο ξύλο; Η μόνη ικανοποιητική εξήγηση είναι ότι οι συγγραφείς των Χριστιανικών Ελληνικών Γραφών κατέγραψαν την αλήθεια αναφορικά με τη ζωή και το θάνατο του Ιησού.
Άλλος ένας λογικός συλλογισμός που υποστηρίζει την ιστορικότητα του Ιησού βρίσκεται στο κήρυγμα των διδασκαλιών του που έκαναν ακούραστα οι ακόλουθοί του. Μόλις 30 χρόνια αφότου άρχισε ο Ιησούς τη διακονία του, ο Παύλος μπορούσε να πει ότι τα καλά νέα «κηρύχτηκαν σε όλη τη δημιουργία που είναι κάτω από τον ουρανό». (Κολοσσαείς 1:23) Ναι, οι διδασκαλίες του Ιησού διαδόθηκαν σε όλο τον αρχαίο κόσμο παρά την εναντίωση. Ο Παύλος, ο οποίος υπέστη και ο ίδιος διωγμό ως Χριστιανός, έγραψε: «Αν ο Χριστός δεν έχει εγερθεί, το κήρυγμά μας είναι βεβαίως μάταιο και η πίστη μας είναι μάταιη». (1 Κορινθίους 15:12-17) Αν το κήρυγμα για κάποιον Χριστό που δεν είχε αναστηθεί θα ήταν μάταιο, πόσο πιο μάταιο θα ήταν το κήρυγμα για κάποιον Χριστό που δεν είχε υπάρξει ποτέ. Όπως διαβάζουμε στην αναφορά που έκανε ο Πλίνιος ο Νεότερος, οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα ήταν διατεθειμένοι να πεθάνουν για την πίστη τους στον Χριστό Ιησού. Έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους για τον Χριστό επειδή ήταν πραγματικό πρόσωπο—είχε περπατήσει στη γη και είχε όντως ζήσει, όπως είναι καταγραμμένο στις αφηγήσεις των Ευαγγελίων.

Έχετε Δει Αποδείξεις
Η πίστη στην ανάσταση του Ιησού Χριστού ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για το Χριστιανικό κήρυγμα. Με τα μάτια της διάνοιάς σας, μπορείτε και εσείς να οραματιστείτε τον αναστημένο Ιησού με το να παρατηρήσετε την επίδραση που ασκεί εκείνος σήμερα.
Λίγες ημέρες προτού κρεμαστεί ο Ιησούς στο ξύλο, ανέφερε μια μεγάλη προφητεία σχετικά με τη μελλοντική του παρουσία. Αποκάλυψε επίσης ότι θα ανασταινόταν και θα καθόταν στα δεξιά του Θεού περιμένοντας τον καιρό για να λογαριαστεί με τους εχθρούς του. (Ψαλμός 110:1· Ιωάννης 6:62· Πράξεις 2:34, 35· Ρωμαίους 8:34) Κατόπιν, θα αναλάμβανε δράση και θα έδιωχνε τον Σατανά και τους δαίμονές του από τους ουρανούς.—Αποκάλυψη 12:7-9.

Πότε θα συνέβαιναν όλα αυτά; Ο Ιησούς έδωσε στους μαθητές του “το σημείο της παρουσίας του και της τελικής περιόδου του συστήματος πραγμάτων”. Το σημείο για τον προσδιορισμό της αόρατης παρουσίας του περιλάμβανε μεγάλους πολέμους, πείνες, σεισμούς, την εμφάνιση ψευδοπροφητών, την αύξηση της ανομίας καθώς και σοβαρές επιδημίες. Τέτοιες συμφορές θα έπρεπε να αναμένονται, εφόσον η εκδίωξη του Σατανά του Διαβόλου θα σήμαινε «αλίμονο στη γη». Ο Διάβολος έχει κατέβει στη γη «έχοντας μεγάλο θυμό, καθώς γνωρίζει ότι έχει μικρό χρονικό διάστημα». Επιπρόσθετα, στο σημείο συμπεριλαμβάνεται το κήρυγμα των καλών νέων της Βασιλείας «σε όλη την κατοικημένη γη για μαρτυρία σε όλα τα έθνη».—Ματθαίος 24:3-14· Αποκάλυψη 12:12· Λουκάς 21:7-19.

Όπως τα κομμάτια ενός παζλ τα οποία ταιριάζουν μεταξύ τους, αυτά που προφήτευσε ο Ιησούς έχουν πραγματοποιηθεί. Από τότε που ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος το 1914, έχουμε δει τις σύνθετες αποδείξεις που πιστοποιούν την αόρατη παρουσία του Ιησού Χριστού. Εκείνος κυβερνάει ως ο Βασιλιάς της Βασιλείας του Θεού και ασκεί τεράστια επιρροή. Το ότι κρατάτε στα χέρια σας αυτό το περιοδικό αποτελεί απόδειξη πως το έργο κηρύγματος της Βασιλείας επιτελείται σήμερα.
Για να κατανοήσετε περισσότερο την επίδραση που ασκεί το γεγονός ότι ο Ιησούς όντως υπήρξε, χρειάζεται να μελετήσετε τη Γραφή. Γιατί να μη ρωτήσετε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά σχετικά με τις λεπτομέρειες της παρουσίας του Ιησού;
Ο Ιώσηπος, ο Τάκιτος και ο Πλίνιος ο Νεότερος αναφέρθηκαν στον Ιησού Χριστό και στους ακολούθους του
Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν πεπεισμένοι ότι ο Ιησούς ήταν πραγματικό πρόσωπο
Τα ιστορικά και αρχαιολογικά ευρήματα για την ιστορική προσωπικότητα του Ιησού Χριστού, αλλά και τα θαύματά Του, δεν σταματούν!.. Σχεδόν σε καθημερινή βάση όλο και κάποιο νέο δεδομένο έρχεται να προστεθεί!.. Κι όχι μόνον!.. Ο Ιησούς Χριστός, εις πείσμα ορισμένων, κάνει αισθητή την παρουσία Του με νέα θαύματα!..
Ας διαβάσουμε τα κείμενα, που ακολουθούν!..
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» της Δευτέρας 4 Απριλίου 2011.
Ερευνητές έφεραν στο φως το πρώτο πορτρέτο που φτιάχτηκε με τον Ιησού Χριστό
Η ΦΙΓΟΥΡΑ μοιάζει γνωστή. Παραπέμπει σε έναν γενειοφόρο νέο άνδρα με μακριά, σγουρά μαλλιά. Παρ' όλα αυτά, αν και όντας θαμμένο για περίπου 2.000 χρόνια σε ένα σπήλαιο κοντά στον Ιορδάνη ποταμό, στο ιδιότυπο αυτό πορτρέτο εύκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος και τα σημάδια που έχει αφήσει στο μεταλλικό φύλλο το ακάνθινο στεφάνι στο μέτωπο του άνδρα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πορτρέτο αυτό είναι αποτυπωμένο επάνω σε ένα από τα συνολικά εβδομήντα λεπτά μεταλλικά φύλλα-κώδικες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και ήδη κάποιοι ερευνητές πιθανολογούν πως ίσως να πρόκειται για το παλαιότερο πορτρέτο του Ιησού Χριστού! Εικόνα που φιλοτέχνησε κάποιος σύγχρονος του που τον ήξερε!
Το μέγεθος του κώδικα είναι μικρότερο από μια πιστωτική κάρτα, ενώ εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως είναι σφραγισμένος από όλες τις πλευρές κι έχει μία τρισδιάστατη απεικόνιση του ανθρώπινου κεφαλιού τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του. Τέλος, εύκολα διακρίνει κανείς επάνω στον κώδικα και το δακτυλικό αποτύπωμα του άγνωστου δημιουργού του. (Εφημερίδα «δημοκρατία», Δευτέρα 4 Απριλίου 2011).
Βρέθηκαν βιβλία με αναφορές στη σταύρωση του Χριστού
Νέες διαστάσεις για το Θείο Δράμα

Νέα δεδομένα για τα τελευταία χρόνια του Χριστού πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας μετά από ανακάλυψη 70 μεταλλικών εγχειριδίων με κρυπτογραφημένο υλικό για τη Σταύρωση Του. Τα μεταλλικά βιβλία βρέθηκαν σε σπηλιά της Ιορδανίας και αναμένεται ότι θα φέρουν στο φως άγνωστες πτυχές των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού.

Το μέγεθος των σελίδων είναι παρόμοιο με πιστωτικής κάρτας και υπάρχουν χαραγμένες εικόνες και σύμβολα, που αναφέρονται στο Μεσσία και ειδικότερα στη Σταύρωση και την Ανάσταση Του. Τα εγχειρίδια είναι δεμένα με μεταλλικό σύρμα, ενώ κάποια από αυτά είναι σφραγισμένα.
«Ίσως είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία του Χριστιανισμού», σχολιάζει ο βρετανός καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας των Θρησκειών Ντέιβιντ Έλινγκτον, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, Φίλιπ Ντέιβις, σχολιάζει ότι «ανάμεσα στα περιεχόμενα διακρίνονται εικόνες που δείχνουν τα τείχη μιας πόλης, ένα σταυρό και ένα τάφο. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι πρόκειται για τα Ιεροσόλυμα και τη Σταύρωση του Χριστού».

Για να λυθεί το μυστήριο γύρω από το περιεχόμενο των εγχειριδίων χρειάζεται πρώτα να τα δώσει πίσω ένας Ισραηλινός, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι δικά του και της οικογένειάς του εδώ και εκατό χρόνια. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι αποκαλύψεις από τα βιβλία αυτά θα ξεπεράσουν αυτές των 900 χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας που βρέθηκαν το 1947. (http://pneymatiko.wordpress.com/)
Και νέο θαύμα!..
Η συχνή παρουσία του Ιησού Χριστού δεν αποδεικνύεται μονάχα από τα θαύματα, που ο Ίδιος κάνει (όπως για παράδειγμα προ ολίγων ημερών σε Εκκλησία της Καλύμνου), αλλά, κυρίως, στις καρδιές των Χριστιανών, που μένει ζωντανός εδώ και 2000 χρόνια!
Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» της Τετάρτης 6 Απριλίου 2011.
Είναι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι έχουν συνεχώς αναμμένη στην ψυχή και την καρδιά τους μία αναμμένη λαμπάδα, για να φωτίζει όχι μόνο τον εσωτερικό και πνευματικό τους κόσμο, αλλά για να τους δίνει δύναμη και κουράγιο να αντιπαλέψουν το πνευματικό σκότος που κυριαρχεί στις μέρες μας και κάθε μέρα που περνάει θα είναι πιο σκληρή για κάθε Έλληνα και κάθε πιστό χριστιανό.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

.


 fyllokaiftero1.blogspot.com