12 Ιουνίου 2018

ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ-Πολύ σοβαρό πλέον είναι το ενδεχόμενο να έχουμε επεισόδια στην Βόρεια Ελλάδα, στις πρέσπες και γενικότερα στην Μακεδονία μας καθώς η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Ο κόσμος ξεσηκώνεται και στην Φλώρινα το «αίμα βράζει» . «Θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, γιατί δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις» φωνάζουν οι Μακεδόνες.




Οι Στρατηγοί «όπλισαν» : Τελεσίγραφο σε βουλευτές και ΠτΔ για εσχάτη προδοσία και «Γουδί» -Ξεσηκωμός σε ολόκληρη την Μακεδονία μας





Πολύ σοβαρό πλέον είναι το ενδεχόμενο να έχουμε επεισόδια στην Βόρεια Ελλάδα, στις πρέσπες και γενικότερα στην Μακεδονία μας καθώς η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Ο κόσμος ξεσηκώνεται και στην Φλώρινα το «αίμα βράζει» . «Θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, γιατί δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις» φωνάζουν οι Μακεδόνες.

Οργισμένες δηλώσεις έκανε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης!

Στην πρώτη του αντίδραση μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ της Ελλάδος και πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Αμύνης, στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος Φραγκούλης, μιλώντας στο SigmaLive, κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να παραιτηθεί, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθεί άμεσα εάν διαφωνεί και να προκηρυχθούν εκλογές, ίδε Άρθρο 49 του Συντάγματος, παράγραφος 1.

Άλλως να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε παραίτηση. Οφείλουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος να φύγει από τη συγκυβέρνηση και να γίνει πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έτσι απλά.
Εγκαλείτε τους πρόθυμους διά προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας!
Οι βουλευτές της Βορείου Μακεδονίας πρέπει, επίσης, πρώτοι να παραιτηθούν και να προκαλέσουν εκλογές».
Σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 49, του ελληνικού Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για εσχάτη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος. Για πράξεις που δεν σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του η δίωξη αναστέλλεται εωσότου λήξει η προεδρική θητεία.

Οργή και από Αντιστράτηγο ε.α. Ε.Συναδινό – Τι αναφέρει
Μετά τις εμετικές δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής «δήθεν» Δημοκρατίας, τη συνέντευξη παρωδία του Καμμένου και, τέλος, το διάγγελμα Τσίπρα, παραχωρούνται 3500 χιλιάδες χρόνια Ελληνικής ιστορίας στους ΑλβανοΣκοπιανούς. Η Ελληνική ιστορία δεν αποτελεί προϊόν συνδιαλλαγής, εκδούλευσης, φαλκίδευσης ή εκμαυλισμού για την πολιτική επιβίωση των άλλων. Στον βωμό της σταθερότητας των Σκοπίων, δεν θα προσφέρουμε τη δική μας εσωτερική αποσταθεροποίηση.

Προειδοποιώ τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ιδιαιτέρως αυτούς της Νέας Δημοκρατίας, που μετά από Κύπρο είναι έτοιμοι για μια νέα Εθνική Προδοσία, ότι σε περίπτωση επικύρωσης της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, να είναι έτοιμοι για μια νέα Βαστίλη – ένα νέο Γουδί.
Θα αντιμετωπίσουν την οργή του Ελληνικού Λαού και, μάρτυς μου ο Θεός, θα οδηγηθούν στα εδώλια των κατηγορουμένων με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Έστω την ύστατη στιγμή, μπορούν να θυμηθούν ότι έχουν ορκιστεί στο Ελληνικό Σύνταγμα και να παραιτηθούν ομαδικώς. Καλώ, δε, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, να παραιτηθεί άμεσα ώστε βάσει του Συντάγματος να διαλυθεί η παρούσα Βουλή.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βεβηλώνει τη μνήμη των αρχαίων και νεότερων Μακεδόνων, των Μακεδονομάχων και όλων όσων γενικά και διαχρονικά πότισαν με το αίμα τους τη Μακεδονική γη.
Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής

Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας: Φλωρινιώτες ξημερώνει μαύρη μέρα για μας, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !
Οι έμποροι των εθνών αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. για μια ακόμα φορά. Και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους περιχαρείς, -γιατί τα κατάφεραν να ανταποκριθούν στο νεύμα του αφεντικού- περιμένουν, κουνώντας την ουρά, το κόκαλο. Ποιος άντεξε να βλέπει και να ακούει το λιγωμένο ανθρωπάκι που παριστάνει τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας να ξεπουλά την ψυχή μας, την ιστορία μας, το όνομά μας με τόση άνεση, αυταρέσκεια, ικανοποίηση (θέλει η-(υ)πουργάρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…).
Χωρίς ίχνος ευαισθησίας, απροκάλυπτα και ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατικής διακυβέρνησης, μας στερούν ακόμα και την έκφραση γνώμης με δημοψήφισμα, κάτι που ακόμα και ο Ζάεφ εξασφαλίζει στους πολίτες της χώρας του.

Τι το θέλουμε εμείς το δημοψήφισμα, για μας θα αποφασίσει το κοινοβούλιο και σε αντάλλαγμα θα καλέσει ο πολυχρονεμένος ο ΣΑΤΡΑΠΗΣ μας τον φίλο του τον Ζάεφ να ασελγήσει στη μάνα μας τη Μακεδονία, μέσα στο σπίτι μας στην Πρέσπα!!! Τι τιμή για τον τόπο μας!!!!!!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού, αυτοπροαιρέτως η «κυβέρνηση» και στα μουλωχτά η αντιπολίτευση, εκχωρούν εθνικό χώρο και προσυπογράφουν τις διεκδικήσεις αυτών που επιβουλεύονται τον Ελληνισμό. Πειθήνια όργανα του ΝΑΤΟ και των σχεδίων της Γερμανίας στα Βαλκάνια υποστέλλουν τη σημαία και παραδίδουν τη γη των πατέρων μας. Όσοι κατοικούμε στη γωνιά αυτή της Μακεδονικής γης γνωρίζουμε ότι τίποτε πια δεν θα είναι ίδιο από αύριο· τα δεινά για τη Μακεδονία μας μόλις αρχίζουν…
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, θα έρθουν αύριο ΟΙ ΞΕΝΟΙ να πατήσουν τη γη που σφαγιάστηκε ο Παπα-Σταύρος Τσάμης, εκεί όπου ανέβηκε στην κρεμάλα ο Κώττας φωνάζοντας “Da zive Grcia”.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, μην αρκεστείτε να κλείσετε την τηλεόραση μη αντέχοντας τον βιασμό της μάνας μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, μην κρατήσετε την οργή σας μόνο για το μαύρισμα στις επόμενες εκλογές.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ας τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία ΜΑΣ και η Μακεδονία θα μας σώσει.
Εμπρός να κλείσουμε δρόμους, να κτυπήσουμε νεκρικά τις καμπάνες.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΣ ΚΥΜΑΤΙΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ,
«Ο ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ» ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Ο ΣΑΤΡΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!
Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας
http://neaflorina.gr

Ξεσηκωμός για τις Πρέσπες
“Ο κ.Κοτζιάς είχε δηλώσει πως ονειρεύεται την υπογραφή της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή. Χιλιάδες γνήσιοι Μακεδόνες, με παραδοσιακές στολές απ’ ολόκληρη την Μακεδονία, θα είμαστε εκεί στις Πρέσπες για να “γιορτάσουμε” με τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους γνήσιους Μακεδόνες, που χωρίς καμία αίσθηση ντροπής διαπραγματεύονται την ιστορία και τον πολιτισμό τους” λέει ο κ.Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, που πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, για εσχάτη προδοσία.
“Η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και περιφρονεί την βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σκοπιανό ζήτημα, που είναι αμετακίνητη, και η οποία ΠΟΤΕ να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανέναν όρο. Αντιλαμβανόμενοι απολύτως το ιστορικό βάρος της ευθύνης αποτροπής της απόλυτης καταστροφής της Ελλάδας, και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτή προς πάσα κατεύθυνση, ενημερώνουμε και ζητούμε επίταση της προσοχής του Ελληνικού Λαού στα γεγονότα που αφορούν το όνομα της Μακεδονίας.

Να γνωρίζουν αυτοί που διαπράττουν τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας ( με σφετερισμό του κρατικού τους αξιώματος η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση της θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και της από τον λαό εκπήγασης όλων των εξουσιών, υπέρ αυτού και του έθνους), και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, ότι θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα” αναφέρει τελευταία ανακοίνωση της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»


newsthessaloniki.gr



" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα





 




Ζ. Ζάεφ: «Οι Ελληνες αναγνώρισαν την μακεδονική εθνική μας ταυτότητα και την μακεδονική γλώσσα μας»! (βίντεο)



Ζ. Ζάεφ: «Οι Ελληνες αναγνώρισαν την μακεδονική εθνική μας ταυτότητα και την μακεδονική γλώσσα μας»! (βίντεο)


Περιστοιχισμένος από το υπουργικό του συμβούλιο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποίησε πανηγυρικό διάγγελμα για τη συμφωνία με την Αθήνα και την «αναγνώριση του μακεδονικού έθνους και της  μακεδονικής γλώσσας από τους Ελληνες».

Ο Ζόραν Ζάεφ δηλώνει ότι δεν υφίσταται πλέον FYROM (ΠΓΔΜ) και παρουσίασε τα δικά του επιχειρήματα θέλοντας να πείσει την κοινή γνώμη της γείτονος ότι πέτυχε την καλύτερη δυνατή συμφωνία.
Η συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό ενδέχεται να επισφραγιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ο Ζάεφ.
Ο Ζάεφ είπε επίσης ότι η συμφωνία εγγυάται την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλεσε την αντιπολίτευση να την στηρίξει.
«Η χώρας μας δεν έχει περισσότερες γενιές να χάσει. Με την επίλυση του ζητήματος θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ, η σημαία μας θα κυματίζει στον 30ο ιστό μπροστά στο ΝΑΤΟ» τόνισε.
Σημεία από την ομιλία του:
  • Εχουμε μια ιστορική λύση. Με την απόφαση ενισχύουμε τη μακεδονική ταυτότητα. Μακεδόνες, προστατευμένοι και ενισχυμένοι για πάντα.
  • Τέρμα πια το πΓΔΜ. Δεν υπάρχουν πλέον διεθνείς συμφωνίες όπου αποφεύγεται η μακεδονική γλώσσα.
  • Ένα αξιοπρεπές και γεωγραφικά ακριβές όνομα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (με μετάφραση, σε όλες τις γλώσσες).
  • Μακεδονική, χωρίς υποσημειώσεις. Η υπηκοότητα είναι Μακεδόνες / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.
  • Τα κέρδη μας είναι ανεκτίμητα - μια ενισχυμένη ταυτότητα και εγγύηση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία
  • Η συμφωνία προβλέπει την επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας στα Ηνωμένα Έθνη.
  • Αγαπητοί πολίτες, αυτή είναι η σωστή λύση! Τον πήραμε μέσα από μια αφοσιωμένη και πατριωτική δέσμευση. Όλες οι λεπτομέρειες είναι μπροστά στο κοινό.
  • Μετά την επικύρωση, η Ελληνική Δημοκρατία θα στείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, όπου θα ενηημερώνει ότι οι δύο χώρες δεν θα αμφισβητείται ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την χώρα να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Δείτε στο βίντεο στο :
Pronews




" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα





 

Σαβ, 16 Ιουνίου στις 10 π.μ. Πρέσπες.Γενικός Ξεσηκωμός. Ενεργοποίηση του άρθρου 120

Το καφενείο της Βουλης - ΚΑΤΟΧΗ.gr
·
Λαϊκός ξεσηκωμός ..
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
'


Σαβ, 16 Ιουνίου στις 10 π.μ.

Δεξιούληδες αποσύρετε τον Πάκη που να πάρει ο διάολος! Χάνουμε τη Μακεδονία!


 Καταλαβαίνετε ότι ΚΑΙ αυτή την κερκόπορτα την έχετε ανοίξει εσείς; 

Καταλαβαίνετε ότι Καραμανλής και Μπακογιάννη είναι αυτοί που υποχώρησαν από το «καθόλου Μακεδονία» στα σύνθετα γεωγραφικά, στα erga omnes, στις Συνταγματικές αναθεωρήσεις και λοιπές μπούρδες, τα οποία τώρα ο Τσίπρας λειαίνει και γκριζάρει δεόντως, ώστε να μην στενοχωρηθούν τα αφεντικά σας; 

 Καταλαβαίνετε ότι αν ο Πάκης (εξαναγκασθεί να) παραιτηθεί, όχι μόνο γίνεστε αμέσως κυβέρνηση, όχι μόνο στερείτε από τον Τσίπρα τη δυνατότητα να (ξανα)παίξει με την εκλογή Προέδρου το 2020, όχι μόνο δείχνετε αντισυμβατικοί και «σκληροί τύποι» αποθαρρύνοντας μελλοντικούς Τσίπρες, αλλά ΣΩΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ;





Ο Πάκης, όπως και ΟΛΑ ΤΑ GAYΒΟλευτικά υποκείμενα, έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διαβολοχάζαρο και δεν έχουν ουδεμία συναίσθηση της ευθύνης τους ... 
Δεν αντιλαμβάνονται καν την έννοια Πατρίδα... Πολιτισμός... Θρησκεία... Οικογένεια...
ΚΙΝΑΙΔΟΙ.. ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ... ΑΝΩΜΑΛΟΙ... 
Αυτό είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία όλα τα καθάρματα του ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟΥ.

Καλλιόπη Σουφλή

 


Έπρεπε να το είχατε κάνει χθες.
Αφού δεν το κάνατε, κάντε το τώρα!


Ο Τσίπρας είναι Τσίπρας.
Ήταν βέβαιο ότι θα καταστρέψει το σύμπαν.

Εδώ όμως είναι ιστορία αιώνων.

Αν την πάρουν οι Σκοπιανοί, ούτε σε 1000 χρόνια δεν την ξαναπαίρνουμε πίσω!

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει επίσημη «Μακεδονική» γλώσσα σε Σλάβους;


Καταλαβαίνετε τι σημαίνει ημερομηνία ένταξης διαπραγματεύσεων «Βόρειας Μακεδονίας» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;


Καταλαβαίνετε τι σημαίνει ανταλλαγή ιστορίας αίματος με αόριστες υποσχέσεις και ανύπαρκτες εγγυήσεις για το μέλλον;
Καταλαβαίνετε την ξεφτίλα να ζητείται επικύρωση με δημοψήφισμα από τον λαό απατεώνων, αλλά τον ελληνικό λαό να μην τον λαμβάνει υπόψιν κανείς;
Καταλαβαίνετε ότι θα δούμε διεθνή γεγονότα στην Τουρκία, όπου θα λαμβάνει μέρος «Μακεδονία» σκέτη, χωρίς (να μπορεί) να μιλά κανείς;


Καταλαβαίνετε ότι ΚΑΙ αυτή την κερκόπορτα την έχετε ανοίξει εσείς; 

Καταλαβαίνετε ότι Καραμανλής και Μπακογιάννη είναι αυτοί που υποχώρησαν από το «καθόλου Μακεδονία» στα σύνθετα γεωγραφικά, στα erga omnes, στις Συνταγματικές αναθεωρήσεις και λοιπές μπούρδες, τα οποία τώρα ο Τσίπρας λειαίνει και γκριζάρει δεόντως, ώστε να μην στενοχωρηθούν τα αφεντικά σας; 

Καταλαβαίνετε ότι αν ο Τσίπρας άρει το βέτο του Βουκουρεστίου με μια απλή επιστολή, τα αφεντικά σας θα μας έχουν επιβάλει ακόμα ένα τετελεσμένο, με τις φασιστικές μεθόδους που μόνο εκείνα ξέρουν;

Καταλαβαίνετε ότι δεν είστε συνυπεύθυνοι, αλλά οι κυρίως υπεύθυνοι;

Καταλαβαίνετε ότι ο μόνος τρόπος να το σταματήσετε είναι να χτυπήσετε τον Τσίπρα στην αχίλλειο πτέρνα του, τον Πάκη; 

Καταλαβαίνετε ότι αν ο Πάκης (εξαναγκασθεί να) παραιτηθεί, όχι μόνο γίνεστε αμέσως κυβέρνηση, όχι μόνο στερείτε από τον Τσίπρα τη δυνατότητα να (ξανα)παίξει με την εκλογή Προέδρου το 2020, όχι μόνο δείχνετε αντισυμβατικοί και «σκληροί τύποι» αποθαρρύνοντας μελλοντικούς Τσίπρες, αλλά ΣΩΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ;

Καταλαβαίνετε ότι για μία και μοναδική φορά πρέπει να κάνετε το σωστό;

Καταλαβαίνετε ότι τα αφεντικά θα πρέπει να ακούσουν για μία έστω φορά «όχι»;

Καταλαβαίνετε ότι άλλες «θεσμικές» λύσεις (ψηφοφορίες, μομφές, ενστάσεις) από τους μονίμως όζοντες θεσμούς σας, στο Σκοπιανό ζήτημα δεν υπάρχουν;

Καταλαβαίνετε ότι το τελευταίο που χρειάζεται ο λαός είναι απώλεια της Μακεδονίας και εθνικοπατριωτικές κορώνες κατόπιν εορτής;

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα το κάνει.
Ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής, η Μπακογιάννη, η «λαϊκή» δεξιά, για μας το αποτέλεσμα μετράει:

Αποσύρετε τον Παυλόπουλο αμέσως! Τώρα!

Αν σας έχουν μείνει έστω και μερικά υγιή κύτταρα, εξαναγκάστε τον Παυλόπουλο σε παραίτηση. Τώρα!

Αλλιώς βουλώστε το για πάντα!

https://attikanea.blogspot.com

Πηγή



" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα





 


Ιδε ο ΚΟΥΛΗΣ ο μελλοντικός νυμφίος


Παραίτηση Π. Παυλόπουλου για το Σκοπιανό ζητά ο Β. Λεβέντης – Έχει χυθεί αίμα για την Μακεδονία

\

Την παραίτηση του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, ώστε να μην προχωρήσει η συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Πολλά μπορεί να κάνει ένας πρόεδρος, μέχρι και την παραίτηση. Αν δεν μπορεί ο πρόεδρος να κάνει κάτι, ποιος μπορεί εγώ; Είναι μείζον το θέμα. Ότι δώσουμε δεν το παίρνουμε πίσω».

Ο κ. Λεβέντης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού και τον κατηγόρησε για προδοσία. «Η προδοσία είναι να επιτρέψει ο Τσίπρας να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Εγώ έχω πει στον Τσίπρα και κάτι βαρύτερο: ότι αυτό θα είναι στίγμα στην οικογένειά του αιωνίως. Έχει χυθεί αίμα για την Μακεδονία. Περιμέναμε τον Τσίπρα να δώσει την ονομασία Μακεδονία; Ελπίζω να κάνει πίσω έστω αυτή τη στιγμή».

«Η μειοδοσία έγκειται ότι εμείς θα επιτρέψουμε να μπουν στο ΝΑΤΟ, ενώ αυτοί υπόσχονται ότι θα κάνουν κάποια πράγματα στο μέλλον. Εάν δεν επιτρέψουμε την ένταξη δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Οι Αμερικανοί ζητούν να τους δώσουμε και να αρκεστούμε σε διαβεβαιώσεις για το μέλλον. Πάμε για απατεωνιά. Δεν συγκαλούν ούτε τη Βουλή, θα μας παίρνει έναν έναν ο Τσίπρας και να έχω αντίρρηση σε κάτι, δεν θα λάβει τη γνώμη μου υπόψη του»
«Η μειοδοσία έγκειται ότι εμείς θα επιτρέψουμε να μπουν στο ΝΑΤΟ, ενώ αυτοί υπόσχονται ότι θα κάνουν κάποια πράγματα στο μέλλον. Εάν δεν επιτρέψουμε την ένταξη δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Οι Αμερικανοί ζητούν να τους δώσουμε και να αρκεστούμε σε διαβεβαιώσεις για το μέλλον. Πάμε για απατεωνιά. Δεν συγκαλούν ούτε τη Βουλή, θα μας παίρνει έναν έναν ο Τσίπρας και να έχω αντίρρηση σε κάτι, δεν θα λάβει τη γνώμη μου υπόψη του.
Το λάθος που έκανε ο Τσίπρας είναι ότι πήγε στο Νταβός και έδωσε το Μακεδονία. Έπρεπε να διαπραγματευτεί εκ του μηδενός, να πολεμήσουμε για μια λύση που να βασίζεται στο να παράσχουμε ανταλλάγματα οικονομικά είσοδο στο γειτονικό κρατίδιο, ένταξη στους Οργανισμούς και αυτοί να βάλουν άλλο όνομα για να δείξουν ότι έχουν ειρηνικά αισθήματά απέναντί μας.
Φυσικά και έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, αλλά όταν αυτοί προσβάλουν μια γειτονική χώρα, δεν μπορούμε να το καταπιούμε αυτό».
«Τα Σκόπια θα γίνουν θυγατρική της Τουρκίας»
Ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι ελλοχεύει κίνδυνος για τη χώρα μας και ζήτησε να μην επιτρέψουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ: «Ας το κάνει όποτε θέλει να κάνει το δημοψήφισμα ο Ζάεφ, πρέπει εμείς να έχουμε ένα διαπραγματευτικό χαρτί, αν του επιτρέψουμε να μπει στο ΝΑΤΟ, τελειώσαμε εμείς.
Βλέπω κίνδυνο για τη χώρα, κάνουν υποχωρήσεις για να πάρουν την ονομασία Μακεδονία, και μετά θα δείτε τι θα μας κάνουν, θα είναι δεύτερη Τουρκία θα γίνει θυγατρική της Τουρκίας».
«Ο Τσίπρας δεν εκπροσωπεί ούτε το 10% της θέλησης του λαού»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει νομιμοποίηση να προχωρήσει στη συμφωνία.
«Δεν έχει υπολογίσει ο Τσίπρας την λαϊκή αντίδραση. Δεν είναι βλάκας ο κόσμος. Αν τον δω θα του πω ότι το λάθος ξεκίνησε από το Νταβός που έδωσε την ονομασία. Έπρεπε εμείς να εξηγήσουμε εκεί στους Αμερικανούς και στους Γερμανούς ότι έχουμε καλή διάθεση για το κρατίδιο, αλλά εμείς θέλουμε να προστατευτούμε στο θέμα της ονομασίας».
Επίσης ζήτησε δημοψήφισμα για το θέμα. «Δημοψήφισμα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει, ένας δημοκράτης πρωθυπουργός το καταλαβαίνει, είναι ανάγκη να του το ζητήσω εγώ; Δεν ξέρει ότι δεν εκπροσωπεί
«Ο Καμμένος λεέι ασυναρτησίες»
Από τα πυρά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. «Αυτά που λέει ο Καμμένος είναι ασυναρτησίες. Που ξέρει ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία; Αν περάσει τι θα κάνει χαρακίρι;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ο Καμμένος είναι σε δεινή θέση γιατί θέλει να φαίνεται στο λαό ότι δεν δίνει το Μακεδονία, αλλά στηρίζει μια κυβέρνηση που το δίνει».
πηγή: pentapostagma.gr

Ολοκληρώθηκε η ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ: Πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε

trump_sigapouri

Για φανταστική συνάντηση και για πρόοδο έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος - «Πάμε για υπογραφές» ανακοίνωσε - Η σύνοδος της Σιγκαπούρης ξεκίνησε με τετ α τετ 41 λεπτών και χειραψία 12 δευτερολέπτων

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες, λίγο πριν τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η πρώτη ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.

«Ήταν μια φανταστική συνάντηση, έγινε πρόοδος. Πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας ότι οι δύο ηγέτες πάνε για υπογραφές, χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του κειμένου.



H σύνοδος της Σιγκαπούρης ξεκίνησε με μια  τετ α τετ συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν διάρκειας 41 λεπτών στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Capella».

Είχε προηγηθεί η ιστορική χειραψία των δύο ανδρών διάρκειας 12 δευτερολέπτων με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Οι δύο άντρες έφτασαν στο ξενοδοχείο μαζί με τις συνοδείες τους λίγο πριν το προκαθορισμένο ραντεβού που ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).
Οι Τραμπ και Κιμ βάδισαν από αντίθετες κατευθύνσεις για να βρεθούν πάνω στο κόκκινο χαλί, με φόντο σημαίες των χωρών τους εναλλάξ. Μετά τη χειραψία στάθηκαν σοβαροί μπροστά στους φωτογράφους με τα χέρια στο πλάι. Ο Τραμπ έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στον Κιμ καθώς βάδιζαν ο ένας πλάι στον άλλο στον διάδρομο του ξενοδοχείου. Ο Κιμ επέλεξε μαύρο κοστούμι Μάο, ο Τραμπ βαθύ μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα για την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών, πιθανόν τη σημαντικότερη στιγμή των θητειών αμφοτέρων μέχρι σήμερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους που κατέγραφαν τις πρώτες επαφές, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως θα έχει μία εξαιρετική σχέση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

Oι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους, βγήκαν σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου και χαιρέτησαν χαμογελαστοί τους δημοσιογράφους πριν να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των συναντήσεων με συμβούλους και συνεργάτες.

Singapore summit: Donald Trump, Kim Jong Un wave to media after one-on-one meeting


Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου των επαφών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη σύνοδο ως «ένα μεγάλο πρελούδιο για την ειρήνη» με τον Τραμπ να συμπληρώνει «το ίδιο πιστεύω κι εγώ». Σύμφωνα με δημοσιογράφους που ήταν παρόντες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκανε και τη δήλωση της ημέρας - μέχρι στιγμής - καθώς είπε απευθυνόμενος στον Τραμπ «αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πιστεύουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας».

Trump at Summit: 'We Will Solve a Big Problem'


Μετά και τον δεύτερο γύρο επαφών, οι δύο ηγέτες ξεκίνησαν γεύμα εργασίας στο μενού του οποίου περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων κοκτέιλ γαρίδων, ένα πιάτο με χταποδι και ντρέσινγκ με μέλι και λάιμ, γεμιστά αγγούρια, μοσχάρι με πατάτες και μπρόκολο, χοιρινό με ψητό ρύζι και σάλτσα τσίλι, ψάρι με λαχανικά ενώ για επιδόρπιο θα σερβιριστούν τάρτα μαύρης σοκολάτας και παγωτό βανίλια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, αστειεύτηκε μπροστά στους φωτογράφους ζητώντας να τους πάρουν καλά καρέ «ώστε να δείχνουμε όμορφοι» και «να φαίνομαι λεπτός και τέλειος».



Ο Τραμπ σχεδιάζει να κάνει μια δήλωση εντός της ημέρας, πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον στις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας).

Την ιστορική συνάντηση του πρώτου εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου με έναν κληρονόμο της δυναστείας των Κιμ καλύπτουν τρεις χιλιάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα είναι δρακόντεια με την πολεμική αεροπορία της Κίνας να συμμετέχει ενεργά στην επιτήρηση του εναέριου χώρου της Σιγκαπούρης.

Η συνάντηση και χειραψία των δύο ηγετών
kim-trump

kimtrump-standing

trumpkim-camera


Το νησί «Sentosa» όπου βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο Capella είναι «αστακός», με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνουν επίδειξη δύναμης με το ποιος διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό από σωματοφύλακες.

«Οι συναντήσεις μεταξύ των συμβούλων και των αντιπροσώπων πάνε καλά και γρήγορα... Στο τέλος όμως αυτό δεν έχει σημασία. Θα ξέρουμε όλοι σίγουρα αν μια πραγματικά καλή συμφωνία, σε αντίθεση με αυτές του παρελθόντος, μπορεί να πραγματοποιηθεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter πριν από τη συνάντηση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ουάσινγκτον θέτει ως θεμελιώδη όρο για την όποια συμφωνία η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο το επανέλαβε τη Δευτέρα: «η πλήρης, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι το μόνο αποτέλεσμα που θα αποδεχθούν οι ΗΠΑ», τόνισε.

trumpkim


trumpkim1


trump-kim-laughing


Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα για το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας. Ειδικοί αμφισβητούν εάν και κατά πόσον ο Κιμ θα φανεί πρόθυμος να συναινέσει στον τερματισμό των βορειοκορεάτικων εξοπλιστικών προγραμμάτων στο χρονοδιάγραμμα και στον βαθμό που απαιτεί η κυβέρνηση Τραμπ.

Και οι δύο ηγέτες αφίχθησαν στην πόλη-κράτος την Κυριακή. Έκτοτε οι Τραμπ και Κιμ είχαν χωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ, ενώ αξιωματούχοι των κυβερνήσεών τους είχαν εντατικές και συνεχείς συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Κιμ αποφάσισε να κάνει περίπατο το απόγευμα της Δευτέρας, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, σε μνημεία και αξιοθέατα της πόλης-κράτους. 
 
protothema.gr

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ πολέμου πάλι για το Σκοπιανό...ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ανά πάσα στιγμη!


Ήδη οι διοργανωτές και τα μέλη των επιτροπών βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και να γίνουν σε χρόνο μηδέν νέες κινητοποιήσεις που θα μπλοκάρουν μια πιθανή, ακόμη και αιφνίδια, «γιορτή» -κατά τον χαρακτηρισμό του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά- στις Πρέσπες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.





Ακούστε κύριοι της Επιτροπής Διοργάνωσης Συλλαλητηρίων, ποιό ήταν το όραμα που είδα...:

ΕΙΔΑ ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ... ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ... 

ΕΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ... ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΑ...

ΕΙΔΑ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΕΣΜΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ...

ΕΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ, ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΗΣ ΦΩΦΩΚΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ...

ΕΙΔΑ  ΝΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΙΔΗΡΟΔΕΣΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΩΤΣΟΥΝ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ...
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ... ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ...

ΕΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ... ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ... ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ...

Λέτε να βγουν αληθινά τα οράματά μου;;;


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες, είναι από τα οράματά μου...







Σε κατάσταση «συναγερμού» παραμένουν όλες οι πλευρές για το θέμα των Σκοπίων καθώς οι εξελίξεις έχουν μπει, αν όχι στην τελική, οπωσδήποτε στην πιο κρίσιμη τους φάση.


Η σθεναρή αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας έχει βραχυκυκλώσει τα σχέδια για ολοκλήρωση της συμφωνίας αλλά πιθανολογείται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν νέα δεδομένα. 

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας που επικρατεί είναι ότι διακινούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, για την υπογραφή της συμφωνίας, επιδιώκεται να γίνει εντελώς «απροειδοποίητα» προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις και απρόοπτα...


Ορισμένοι κύκλοι ανέμεναν ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου.

 Το κλίμα είχε προετοιμάσει άλλωστε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων -και βουλευτής του αντιπολιτευόμενου VMRO- Αντόνιο Μιλοσόσκι ο οποίος επικαλούμενος διπλωματικές πηγές είχε «αναγγείλλει» από την Τρίτη ότι «τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών». 

Χρονικό ορόσημο από την άποψη αυτή αποτέλεσαν τα νέα συλλαλητήρια σε 24 πόλεις της χώρας η επιτυχία των οποίων δυσχεραίνει τώρα τους κυβερνητικούς χειρισμούς. 



Αν και η καθυστέρηση του προηγούμενου διαστήματος αποδόθηκε στις παλινδρομήσεις της πλευράς των Σκοπίων, ο βαθύτερος λόγος φαίνεται ότι είχε σχέση με τις κινητοποιήσεις. 

Στην περίπτωση κατά την οποία μάλιστα αποδεικνυόταν ότι η λαϊκή αντίθεση έχει εκτονωθεί, συγκριτικά με τα αρχικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο, θεωρείται βέβαιο ότι το σκηνικό θα ήταν αρκετά διαφορετικό. 



Ήδη οι διοργανωτές και τα μέλη των επιτροπών βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και να γίνουν σε χρόνο μηδέν νέες κινητοποιήσεις που θα μπλοκάρουν μια πιθανή, ακόμη και αιφνίδια, «γιορτή» -κατά τον χαρακτηρισμό του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά- στις Πρέσπες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.



Το μέγεθος των συλλαλητηρίων -και δη ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, στα τέσσερα σημεία του ελληνικού ορίζοντα- δείχνει να οδηγεί πάντως σε μια νέα χρονική καθυστέρηση των διαδικασιών. 



Η ισχύς των αντιδράσεων έχει προκαλέσει εκτός των άλλων μεγάλη έκπληξη στο μέτωπο των υποστηρικτών της λύσης μέσω σύνθετης ονομασίας με αποτέλεσμα να επικρατεί στους κόλπους τους και σοβαρή αμηχανία για τις περαιτέρω κινήσεις.




Εν μέσω της συνεχιζόμενης φημολογίας μάλιστα ότι έχει λάβει υποσχέσεις για «ανταλλάγματα», την κατάλληλη στιγμή, στο θέμα της ρύθμισης του δημοσίου χρέους, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει «ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση» μέσω της στήριξης της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία επί του Σκοπιανού. 


Οι διεργασίες στο εσωτερικό τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνουν ότι πράγματι όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να θεωρούνται ανοικτά. 

Αν και η συζήτηση μεταφέρεται στο erga omnes και τα θέματα της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας, επί του ονοματολογικού φαίνεται ότι η «συναίνεση» αυτή έχει επέλθει. 

Από τον οδικό χάρτη για τα άλλα ζητήματα, τα χρονοδιαγράμματα και τις δεσμεύσεις θα εξαρτηθεί μεν το «δια ταύτα» της ψήφου στην Βουλή, αλλά οι αποστάσεις διαρκώς μειώνονται. 

Θετική προοιωνίζεται άλλωστε από τώρα η στάση του Κινήματος Αλλαγής αν και επισήμως η ηγεσία του δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί όταν παρουσιαστεί ολοκληρωμένη η συμφωνία. 

Τον τόνο έδωσε ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος -ως προπομπός όντας και υπεύθυνος Εξωτερικών και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής- κάλεσε επί της ουσίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίξει τη διαφαινόμενη λύση, δρώντας υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση . 

Σε αντίθεση με τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε αρνηθεί οποιοδήποτε παράγωγο του όρου «Μακεδονία», ο πρώην πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αναγνωρίζοντας ότι δεν διέπραξε «εθνική μειοδοσία» και επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά για τα «αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής που επέλεξε». 

Με το «μαξιλάρι» του Κινήματος Αλλαγής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχεί πλέον για την υπερψήφιση της συμφωνίας αλλά ούτε και για το ρήγμα που μπορεί να προκληθεί από την τυχόν διαφωνία των ΑΝΕΛ μέχρι τέλους.


Από την πλευρά της η ΝΔ χαμήλωσε αισθητά τους τόνους τουλάχιστον σε ο,τι αφορά το θέμα του ονόματος. 

Η αποδοχή της σύνθετης ονομασίας, με τις επιφυλάξεις ασφαλώς στα υπόλοιπα σκέλη, αποτελεί πλέον κεντρική κατεύθυνση για την αξιωματική αντιπολίτευση ύστερα και από την τελευταία συνεδρίαση των τομεαρχών η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της συνέντευξης Κοτζιά. 

Ο υπουργός Εξωτερικών αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του στην ΕΡΤ για να πιέσει τη ΝΔ με το «υλικό» των διαπραγματεύσεων επί των δικών της ημερών για το θέμα του ονόματος, αποσκοπώντας εμφανώς στην εξασφάλιση της θετικής της στάσης για τη συμφωνία όταν έρθει στην Βουλή. 

Κι αν για τον Γ. Κουμουτσάκο ο κ. Κοτζιάς εμφανίστηκε «να απειλεί» τη ΝΔ,για την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ο υπουργός δεν έκανε τίποτε άλλο από το να περιγράψει μια πραγματικότητα με βάση την επίσημη διπλωματική αλληλογραφία. 

Ενδεικτικό των μετακινήσεων είναι ότι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε αντίθεση με όσα υποστήριζε στο παρελθόν, θεωρεί πλέον ότι «το όνομα θα το συζητήσουμε τελευταίο». 

Όμως δεν στερείται σημασίας ότι ο Αντ. Σαμαράς επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή να διακινήσει παλαιότερο άρθρο του, από το 2008, στο οποίο ανέφερε ότι «εξακολουθώ να διαφωνώ με τη ''σύνθετη ονομασία''...». 

Πάντως οι πιέσεις από το εξωτερικό, προκειμένου η συμφωνία να γίνει ευρύτερα αποδεκτή από την ελληνική Βουλή, θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν έως την τελευταία στιγμή μολονότι η βάση ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται αντίθετη σε πολύ μεγάλα ποσοστά. 

Η μορφή των πιέσεων αυτών φάνηκε απολύτως χαρακτηριστικά και με τη διαρροή του Σλοβάκου ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εντουαρντ Κούκαν, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στα μέλη του ΕΛΚ πως «δεν θα είναι εντελώς αρνητικός» σε ό,τι αφορά την επίλυση του θέματος της ονομασίας...


Ανδρέας Καψαμπέλης

https://attikanea.blogspot.com/2018/06/blog-post_805.html

http://fyllokaiftero1.blogspot.com
Πηγή



Θα κάνει ... διάγγελμα στον ελληνικό λαό, Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Να του πείς τι ρε οβραίικο ερπετό;;;;;;;




Η συμφωνία, με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα περιλαμβάνει “μακεδονική γλώσσα”, αλλά με τρόπο που να διασφαλίζεται η σλαβική καταγωγή της και ο διαχωρισμός της από την αρχαία ελληνική.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εθνότητας και σε ότι αφορά στα διαβατήρια θα υπάρχει αναγραφή της ονομασίας που θα συμφωνηθεί, ωστόσο στο θέμα των ταυτοτήτων που αποτελούν εσωτερικά έγγραφα της κάθε χώρας υπάρχει μια πιο διαλλακτική στάση. 

Εδώ μπορεί να παραμείνει ο όρος “Μακεδονική” ο οποίος ίσως φέρει εντός αγκύλης ή παρένθεσης και τον όρο “σλαβική” έτσι ώστε να υπάρχει σαφείς διαχωρισμός.






Τι πει στον ελληνικό λαό, το οβραίικο ερπετό;
Τι θα πει στους ΕΛΛΗΝΕΣ, ανάθεμα και κατάρα στο οβραίικο μνι που τον ξέρναγε;;;;

ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ Σ' ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Ο ΛΑΚΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΑΥΤΗ Η ΙΕΡΗ ΓΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ...
Αυτό λένε τα... οράματά μου. 


Καλλιόπη Σουφλή
Αναλυτρια Δημοσιογράφος



Τις επόμενες ώρες θα γίνει το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα. 


Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες όπως ο Μάθιου Νίμιτς. 

Και εδώ παίζει ρόλο η διαφορά της ώρας με τις ΗΠΑ. 

Το τηλεφώνημα είχε κανονιστεί για σήμερα το πρωί, ωστόσο το πρόγραμμα ανατράπηκε και όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει πιθανότατα νωρίς το απόγευμα. 

Επίσης, αναμένεται αμέσως μετά διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συμφωνία, με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα περιλαμβάνει “μακεδονική γλώσσα”, αλλά με τρόπο που να διασφαλίζεται η σλαβική καταγωγή της και ο διαχωρισμός της από την αρχαία ελληνική.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εθνότητας και σε ότι αφορά στα διαβατήρια θα υπάρχει αναγραφή της ονομασίας που θα συμφωνηθεί, ωστόσο στο θέμα των ταυτοτήτων που αποτελούν εσωτερικά έγγραφα της κάθε χώρας υπάρχει μια πιο διαλλακτική στάση. 

Εδώ μπορεί να παραμείνει ο όρος “Μακεδονική” ο οποίος ίσως φέρει εντός αγκύλης ή παρένθεσης και τον όρο “σλαβική” έτσι ώστε να υπάρχει σαφείς διαχωρισμός.


Αυτό καθώς η ταυτότητα σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί και διεθνές έγγραφο, χρησιμοποιείται δηλαδή από πολίτες και σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Το πραγματικό κέρδος για την Αθήνα, όπως τουλάχιστον περιγράφεται από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, είναι το γεγονός ότι κερδήθηκε το erga omnes του νέου ονόματος και κυρίως η απάλειψη των αλυτρωτικών σημείων από το Σύνταγμα.

Αν από την πλευρά του Ζάεφ υπάρξει σήμερα πράσινο φως για μια συμφωνία με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί ως τώρα η Αθήνα θα περιμένει ως τις 25 Ιουνίου να περάσει η συμφωνία από τη βουλή των Σκοπίων. 

Αν αυτό συμβεί τότε θα ανάψει το πράσινο φως για να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο ΝΑΤΟ. 

Το πράσινο φως, ωστόσο, όπως είπε ο Νίκος Κοτζιάς δεν σημαίνει ότι η χώρα αποκτά δικαίωμα εισόδου στη συμμαχία ή στην Ευρωπαϊκή ένωση. 

Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών στις Πρέσπες δεν σημαίνει ότι η Αθήνα χάνει τα “όπλα” να μπλοκάρει τις διαδικασίες.



Πηγή

Λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό - Συλλαλητήριο στις Πρέσπες την ημέρα που υπογράφεται η συμφωνία

Λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό - Συλλαλητήριο στις Πρέσπες την ημέρα που υπογράφεται η συμφωνία
  | 
Αντιδράσεις στους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς που υπερασπίζονται την ελληνικότητα της Μακεδονίας δημιουργούν οι εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό και όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας, Γιώργος Τάτσιος, ετοιμάζεται νέο συλλαλητήριο και μάλιστα στις Πρέσπες την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, στόχος είναι να συγκεντρωθεί κόσμος από όλη την Ελλάδα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την ημέρα υπογραφής και στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση μεταξύ των δυο πρωθυπουργών.

«Όπου θα ανακοινωθεί το προσύμφωνο θα είμαστε όλοι εκεί, είτε στις Πρέσπες, είτε οπουδήποτε αλλού», είπε ο ίδιος.
«Θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, γιατί δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ. Τάτσιος.



Pronews

ΦΕΥΓΕΙ από τους ΑΝΕΛ! ΨΗΦΙΖΕΙ "ναι" για τα Σκόπια ο Παπαχριστόπουλος... ΘΕΛΕΙ ... Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙ, ΜΑ Η ΧΑΡΑ "ΤΩΝ ....

ΦΕΥΓΕΙ από τους ΑΝΕΛ! ΨΗΦΙΖΕΙ "ναι" για τα Σκόπια ο Παπαχριστόπουλος...





ΘΕΛΕΙ ... Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙ, ΜΑ Η ΧΑΡΑ "ΤΩΝ ΑΡΓΥΡΙΩΝ", ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ;;;

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ... ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;;;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ... "ΤΙΜΗ", ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, "ΠΑΠΑΔΙΑΒΟΛΟΠΟΥΛΕ";;;


Καλλιόπη Σουφλή



Πρωϊνος Χαφιες  

Παπαχριστοπουλος τωρα στην tv δηλωνει
ουσιαστικα πως θα ανεξαρτητοποιηθει για να ψηφισει υπερ της προτασης για την ονομασια....

ειναι πολλα τα λεφτα αρη...


Πηγή