12 Μαΐου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε << Ρήξη αν μας αναγκάσουν >> Και ρήξη σημαίνει Δραχμή

Του Μανώλη Μάνου

Ο Αλέξης Τσίπρα  είχε πει σε  προεκλογική ομιλία του,  σε μια αποστροφή του λόγου του με κατηγορηματικό τρόπο ο,τι < Αν οι δανειστές μας αναγκάσουν θα πάμε σε ρήξη ,αλλά πιστεύω οτι ....δεν θα μας αναγκάσουν>>. 

Ετσι  όσοι απο την πλευρά της κυβέρνησης και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού ισχυρίζονται  τώρα  οτι πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα  <<να ρωτήσουμε τον λαο>> ο ισχυρισμός οτι δεν εχει εντολη η κυβέρνηση για ρήξη έχει πέσει στο κενό,  και εξοργίζει την πλειοψηφία του λαού ο οποιος έχει δώσει εντολή με τις πρόσφατες εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην ρήξη, και ρήξη δεν ύπάρχει  χωρίς την επιστροφή στη Δραχμή.

 Γιατι οι δανειστές μας έχουν αναγκάσει δεκάδες φορες το τελευταίο τρίμηνο (δεν εκβιάζουμε αλλά εκβιαζόμαστε συνεχώς , πληρώνουμε χωρίς να μας πληρώνουν αυτα που μας χρωστουν οι δανειστές, πόσο άλο να μάς αναγκάσουν; )  και η προεκλογική υπόσχεση του  Αλέξη Τσίπρα πρεπει να υλοποιηθεί  μέ τόλμη ο λαος είναι έτοιμος για αυτή την ρήξη, που σημαίνει επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα και απελευθέρωση απο τα δεσμά των δανειστών μια για παντα , αντι της υποταγής μια για πάντα που θα σημαίνει η  περεταίρω στροφή της κυβέρνησης ( γιατι ήδη κάποια " στροφη" την... έχει κάνει ) και η παραμονή στο ευρώ της " Γερμανικής" Ευρώπης.




fyllokaiftero1.blogspot.com

Market Watch για δανειστές: "Να τους πει ο Α.Τσίπρας να ... πάνε να πνιγούν"!

ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"






Ότι οι δανειστές επίτηδες δεν προχωρούν σε συμφωνία και έχουν παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα για να αγοράσουν τα περιουσιακά της στοιχεία για ένα κομμάτι "ψωμί" καταγγέλει το αμερικανικό Marketwatch και προτρέπει τον Ελλήνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα να τους πει "πηγαίνετε να πηδήξετε...σε μια λίμνη".

Είναι σαφές πια ότι παίζεται ένα πολύ άσχημο παιχνίδι εις βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Ένα παιχνίδι που δυστυχώς κρατάει πέντε χρόνια τώρα, και ακόμα το τέλος του δεν είναι ορατό, ίσως γιατί η μόνη λύση για την χώρα είναι να σταματήσει απλά να συμμετέχει.
Για τον τρόπο που οι πιστωτές θέλουν να επιβάλλουν τις πολιτικές τους στην Ελλάδα,αναφέρεται ο αρθρογράφος του Market Watch, Μπρετ Άρεντς και κάνει λόγο για την «όρεξη» των παγκόσμιων τραπεζιτών να αγοράσουν την Ελλάδα φθηνά.

Αυτό που αναφέρει είναι ότι η διεθνής τραπεζική κοινότητα έχει βάλει στόχο να πάρει τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, με όσο το δυνατόν μικρότερο τίμημα. «Μισώ να ακούγομαι ως θεωρητικός των συνωμοσιών, αλλά είμαι σίγουρος γι' αυτό. Ένα από τα πιο περίεργα στοιχεία από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είναι η επιμονή των πιστωτών ότι μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας διάσωσης, πρέπει να είναι η πώληση μεγάλου μέρους της εγχώριας περιουσίας της».

Ο Άρεντς αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας που ενδιαφέρουν ξένους αγοραστές, σημειώνοντας πως ακόμη και αν προχωρήσουν τα deals δεν θα σώσουν την Ελλάδα. «Μεταξύ αυτών είναι το λιμάνι του Πειραιά, μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, το αεροδρόμιο της Αθήνας, η εθνική υπηρεσία ταχυδρομείου, οι εταιρείες ύδρευσης, και μια ποικιλία των ακινήτων. Οι εκτιμήσεις σχετικά με την «αξία» του χαρτοφυλακίου ποικίλλει σημαντικά, αλλά σίγουρα είναι μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια», γράφει χαρακτηριστικά και εξηγεί:
«Δεδομένων των χαρακτηριστικών της κρίσης, η απαίτηση αυτή δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Πώς το ξεπούλημα στο λιμάνι του Πειραιά σε εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να βοηθήσει ένα εκατομμύριο ανέργους Έλληνες να βρουν δουλειά; Δεν θα βοηθήσει. Πώς το ξεπούλημα ενός χαρτοφυλακίου των τριάντα πέντε κυβερνητικών κτιρίων θα βοηθήσει ένα εκατομμύριο ανέργους Έλληνες να βρουν δουλειά; Δεν θα βοηθήσει. Και πώς η πώληση μετοχών στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης θα βοηθήσει αυτούς τους εργαζομένους να βρουν δουλειά; Δεν θα βοηθήσει».

Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν νόημα σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ σημειώνει πως αυτές οι επιχειρήσεις θα είναι καλύτερα σε χέρια ιδιωτών. Από την άλλη, όμως, αν πουληθούν τώρα δεν θα έχουν καμία επίδραση στην οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.
Ακολούθως θυμίζει πως η Ναόμι Κλάιν στο περιβόητο βιβλίο της «Το δόγμα του σοκ» είχε γράφει ότι αυτή η πρακτική είναι άκρως τυπική για το ΔΝΤ, καθώς έτσι λειτουργεί σε κάθε κρίση. «Είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας σας υπό κατάρρευση;Τι κρίμα. Αλλά πριν σας αποστείλουμε δέματα με τρόφιμα, παρακαλούμε να υπογράψετε αυτό το έγγραφο συμφωνώντας να πουλήσετε τον εθνικό φορέα ύδρευσης σε Vulture Capital. Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει σε χαμηλά επίπεδα, αν δεν μπορεί να βρει ένα κορόιδο που να είναι διατεθειμένο να πουλήσει σε αυτά τα επίπεδα.», γράφει με εύγλωττο τρόπο.

Συμπληρώνει, δε, πως μπορεί η Wall Street να χρησιμοποιεί έναν γελοίο ευφημισμό ότι από κάθε συναλλαγή επωφελούνται και οι δύο πλευρές, όμως, στην περίπτωση της Ελλάδας, προφανώς, υπάρχει ένας νικητής. «Και μπορεί να δει κανείς γιατί τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια θα θέλουν να αγοράσουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία αυτή τη στιγμή. Ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει υποχωρήσει κατά 85% από τα επίπεδα του 2007. Είναι δύσκολο να αποτιμά κανείς τις επενδύσεις κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, επειδή τα κέρδη έχουν εξατμιστεί προσωρινά. 

Ο Άρεντς σημειώνει πως η Ελλάδα πάσχει από «καταστροφική έλλειψη νομίσματος» και προσθέτει: «Η τραγωδία – ή, αλλιώς, η οργή - είναι ότι αυτή η κρίση είναι επιλύσιμη.Ο φούρναρης δεν έχει χρήματα, έτσι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να πληρώσει έναν κουρέα για να κόψει τα μαλλιά του. Ως αποτέλεσμα, ο κουρέας δεν έχει χρήματα - έτσι δεν μπορεί να πληρώσει για τον αρτοποιό. Το αποτέλεσμα είναι ότι και οι δύο είναι εκτός εργασίας. Το 2008, το εργατικό δυναμικό της χώρας ήταν στους 4.600.000 Έλληνες. Σήμερα, είναι μόλις 3,6 εκατ. Το άλλο εκατομμύριο δεν κάνει τίποτα. Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι πλέον 27% - και περισσότερο από 50% μεταξύ των νέων».

Για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πρωτογενές πλεόνασμα - που σημαίνει ότι λειτουργεί με κέρδος, πριν από τις πληρωμές του χρέους - από το 2013. Αυτό το πλεόνασμα, όπως παραδέχεται το ΔΝΤ, είναι τώρα ένα υγιές 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Η χώρα εξάγει πράγματι περισσότερα από όσα εισάγει. Και τα χρέη της χώρας πέφτουν - από το μέγιστο των 355 δισ. ευρώ το 2011, σε 316 δισ. ευρώ σήμερα.

Σε όλη την Ελλάδα, οι τοπικές κοινότητες έχουν απελπιστεί από τις υποδείξεις των διεθνών οικονομολόγων. Το μυστήριο είναι γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας δεν ακολουθεί τη λύση να χρησιμοποιήσει ένα νέο εθνικό νόμισμα για να επαναπροσλάβει τον εκατομμύριο ανέργους, και να πει στο ΔΝΤ και την ΕΕ να πάνε να πηδήξουν σε μια λίμνη». 



defencenet.gr

Aλέξη, τελείωνε τον Βενιζέλο! Πλήρωσε κάθε υποβρυχιο 100 εκ.!Ευρώ πάνω από τον Άκη!

Αλέξη, τελείωνε τον Βενιζέλο! Πλήρωσε κάθε υποβρυχιο 100 εκ.!Ευρώ πάνω από τον Άκη!
Ο φάκελος βρίσκεται ήδη στην δικαιοσυνη, από τον υπουργό άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Πολλοι βουλευτές της ΝΔ, πριν τις εκλογες του 2012, προσέγγισαν ορθότατα το σκανδαλο Βενιζέλου – Σάφα – Γερμανών. Ο Αργύρης Ντινόπουλος ορθότατα έγραφε πως το σκάνδαλο Βενιζέλου είναι δυο φορές χειρότερο από του Άκη.
Τότε γιατι ο Βενιζέλος ειναι ακόμα έξω, ενώ ο Άκης και η συζυγος του σαπίζουν στην φυλακή; Μα επειδή ο Άκης αποδείχτηκε ερασιτέχνης, με το πανηγύρι των αντισταθμιστικών, την ίδια στιγμή που ο Βενιζέλος πανηγύριζε πως τα κατάργησε!

Εδώ κρύβεται όλο το «μυστικό» Βενιζέλου. Όλη η συμφωνία του Άκη, με υλικά και υποβρύχια παραδομένα, με αντισταθμιστικά, μίζες και σκάνδαλα, ανέβασε το τελικό κόστος ανά υποβρύχιο, στα 440 εκατομμύρια ευρώ.
Η αντίστοιχη συμφωνία Βενιζέλου όμως, για την οποία πανηγυρίζει ο Βενιζέλος, ανέβασε το τελικό κόστος στα 540 εκατομμύρια ανά υποβρύχιο! Χωρις αντισταθμιστικά, με ασυλία στους μιζαδόρους γερμανούς που ήδη είχε τσιμπήσει η Γερμανική δικαιοσυνη, με τον Άκη ακόμα ελεύθερο. Και φυσικά, το μεγαλύτερο σκανδαλο όλων, να αποσυνδέσει τις πληρωμές από την πρόοδο των εργασιών, για να δώσει πακτωλό μετρητών στον Σάφα!
Γιατί να δώσει «μπροστά» τόσα μετρητά στον Σάφα, ενώ πανηγύριζε για την έλλειψη αντισταθμιστικών;
Γιατί η συμφωνία κλείστηκε στο Άμπου Ντάμπι; Γνωστό τραπεζικό παράδεισο.
Γιατι στ’ αλήθεια πληρώσαμε καπέλο 200 εκατομμυρια και δώσαμε ασυλία στους γερμανούς, την στιγμή που θα έπρεπε να τους ζητούμε ΝΟΜΙΜΑ κάτι δισεκατομμύρια Ευρώ; Όπως ακριβως χορεύει τωρα ο Καμμένος την Rheinmetall.
Επειδή το ΥΠΕΘΑ έχει στείλει ήδη τα στοιχεια στην δικαιοσυνη με τον Πάνο Καμμένο να λέει χαρακτηριστικά ότι ο Άκης είναι ψιλικατζίδικο μπροστά στο «σουπερ μάρκετ»…
Επειδή ο Σουλτς που ηθελε τον Καμμένο εκτός κυβέρνησης, το βούλωσε μόλις βγάλαμε την συνεντευξη Αβατάγγελου και τις σχέσεις Σρέντερ – Σουλτς – Σημίτη…
Επειδή τα παχύδερμα της διαπλοκής βαδίζουν πάνω σε λείψανα Ελλήνων…
Ενημερώστε τους συντρόφους κύριε Τσίπρα οτι ψευτομαγκές και εκβιασμοί από λείψανα δεν πιάνουν και πραγματοποιείστε την εξεταστική για την οποία υπάρχουν πλεον τα στοιχεία και αποτελεί προεκλογική δέσμευση.



by olympiada

ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ!

ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ!

imagesΤο λεμόνι παρέχει προστασία ενάντια σε πολλές ασθένειες και μπορεί δικαίως να αποκαλείται υπερ-τροφή.
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά – περιέχει πηκτίνη, βιοφλαβονοειφή, φολικό οξύ, βιταμίνη Α, Β1, Β6, C, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγγάνιο.
Το λεμόνι επηρεάζει θετικά το συκώτι, το στομάχι, τα έντερα, το ανοσοποιητικό σύστημα, το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα.
Αν τρώτε τακτικά λεμόνι μπορείτε να αποτρέψετε ασθένειες όπως
βρογχίτιδα, γρίπη, κρυολόγημα, λαρυγγίτιδα, αρθρίτιδα, βακτηριακή
λοίμωξη, πέτρες στα νεφρά και στη χολή, υψηλή αρτηριακή πίεση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το λεμόνι μπορεί να αποτρέψει ακόμη και καρκίνο.
Αλλά ξέρατε ότι το λεμόνι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως επάλειψη για τη θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων;
Θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή που, αν προετοιμαστεί κατάλληλα, θα σας φέρει ανακούφιση στα πόδια και τα χέρια σας.
Συστατικά που απαιτούνται:
  • Φλούδα από 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε την φλούδα λεμονιού σε ένα βάζο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο βάζο μέχρι την κορυφή.
Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε ακινησία για 14 ημέρες.
Μόλις το φάρμακό μας είναι έτοιμο βάζουμε ορισμένη ποσότητα του
προκύπτοντος ελαίου σε καθαρή γάζα και τοποθετούμε τη γάζα στον πληγέντα
καρπό.
Βάζουμε μια πλαστική σακούλα πάνω από την γάζα και ένα μάλλινο σάλι πάνω από την πλαστική σακούλα.
Αυτό πρέπει να γίνει το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, γιατί θα πρέπει να κρατήσουμε την επένδυση όλη τη νύχτα.
Το πρωί, όταν ξυπνήσουμε, δεν θα αισθανόμαστε πόνο στις αρθρώσεις μας.




olympia.gr

Βόμβες Βίτσα! Τον λογαριασμό της ΤτΕ τον μάθαμε από τη Λαγκάρντ! Την τελευταία στιγμή μας ενημέρωσε ο Στουρνάρας !


Βόμβες Βίτσα! Τον λογαριασμό της ΤτΕ τον μάθαμε από τη Λαγκάρντ! Την τελευταία στιγμή μας ενημέρωσε ο Στουρνάρας !

Νέα βέλη κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αυτή τη φορά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα!
Όπως αποκάλυψε, η κυβέρνηση δεν γνώριζε τον λογαριασμό στην ΤτΕ από τον οποίο τελικά πληρώθηκε σήμερα η δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 750 εκατ. ευρώ. Αυτή που τους ενημέρωσε ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ (!) τον Απρίλιο..
«Τον Απρίλιο μάθαμε από την κυρία Λαγκάρντ την ύπαρξη του λογαριασμού ενώ ο κ. Στουρνάρας μας ενημέρωσε τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει πρόβλημα. Δεν λειτουργεί υποβοηθητικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας μιλώντας στον Αθήνα 9,84.


newsnea.gr

Γλέζος για διαπραγμάτευση: «Το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν»


Γλέζος για διαπραγμάτευση: «Το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν»
«Με την πολιτική των δανείων δεν μπορούμε να πάμε μπροστά»
Με δύο ρήσεις, του Πλούταρχου ότι «το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν» και του Μενάνδρου ότι «τα δάνεια δούλους τους ανθρώπους ποιεί» αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, στην πορεία που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η χώρα στις διαπραγματεύσεις.
Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι με την πολιτική των δανείων δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.
«Υπάρχει από τους δανειστές μια άκαμπτη στάση και η στάση η δίκη μας πρέπει να είναι εξίσου άκαμπτη γιατί με την πολιτική των δανείων δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε βασίζεται σε αποκλειστικά δικές μας δυνάμεις», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμα, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε την πρότασή του για «πάγωμα» καταβολής των δόσεων για ένα χρόνο «που σημαίνει ότι δεν θα εξοφλούμε κανένα δάνεια μέσα στον χρόνο και δεν θα υπάρχει ανατοκισμός στο διάστημα αυτό. Μετά από ένα χρόνο ελάτε να κουβεντιάσουμε».
Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι η λογιστική επιτροπή που θέσπισε η Βουλή θα εξετάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά ανά χώρα και «σε όσους οφείλουμε να τους πληρώσουμε σε όσους όχι να μην τους πληρώσουμε»
Τέλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, σημείωσε ότι προϋπήρχε της κρίσης, ενώ πρόσθεσε ότι «εάν την εγκαταλείπαμε τώρα θα ήταν πολύ επικίνδυνο» διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε οικονομικό συμψηφισμό».





kontranews.gr