31 Μαρτίου 2017

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5.000 ευρώ επειδή μάζευε και πουλούσε λίγα σαλιγκάρια για να ζήσει


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Σε δύο χρόνια φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή, καταδίκασε σήμερα το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, έναν άνθρωπο που μάζευε και πουλούσε σαλιγκάρια, σύμφωνα με ανάρτηση της κ. Καλλιόπης Μαραβελάκη, στο γκρουπ της Ζωόφιλης Δράσης στο Facebook.

Τα αδικήματα για τα οποία επιβλήθηκε αυτή η ποινή στον κατηγορούμενο είναι της περισυλλογής και εμπορίας άγριων σαλιγκαριών, τα οποία είναι προστατευόμενο υπό εξαφάνιση είδος.

Δείτε αναλυτικά, τί αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Μαραβελάκη:

ΠΟΙΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;
TO Α ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ (ΚΑΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 18 ΜΗΝΕΣ) ΚΑΙ 5.000 ΕΥΡΩ ΠΟΙΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ (ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΞΙΑ ΠΟΙΝΗΣ ΙΣΗ ΜΕ 10.500 ΕΥΡΩ) ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΙΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΙΔΟΣ. ΚΟΙΝΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Ή ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ: ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΥΠ΄ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ.

 CANDIANEWS

Μίκης Θεοδωράκης : Ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο μνημονιακός να θεωρείται πατριώτης



«Ο Σόιμπλε μας κουνάει το χέρι επειδή έχουμε υπογράψει. Είμαστε ραγιάδες και έχουμε εξευτελιστεί. Αυτός μαζί με τη Μέρκελ και τους άλλους είναι σαρκοφάγα ζώα» πρόσθεσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτηςΜύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Μίκης Θεοδωράκης.
 
Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη-χείμαρρο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην οποία είχε αποκαλύψει ότι είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα πως «αν επιδιώκετε να πάρετε την εξουσία χωρίς να έχετε ήδη από πριν βρει τον τρόπο να αλλάξετε τις ράγες και να εξασφαλίσετε με άλλους τρόπους στον ελληνικό λαό αυτά που χρειάζεται για να ζήσει, αυτό που κάνετε είναι τυχοδιωκτισμός», ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στην επικαιρότητα κατά την παρουσίασή του καινούργιου του βιβλίου με τίτλο «Μονόλογοι στο λυκαυγές» από τις εκδόσεις Ιανός.

«Είναι ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: όλα μπήκαν κάτω από το χαλί.
Σήμερα ο μνημονιακός, θεωρείται πατριώτης» είπε χαρακτηριστικά για τη σημερινή κυβέρνηση.

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε η ηγεσία της Γερμανίας λέγοντας, σύμφωνα με τα ΝΕΑ ότι «ο Σόιμπλε μας κουνάει το χέρι επειδή έχουμε υπογράψει. Είμαστε ραγιάδες και έχουμε εξευτελιστεί. Αυτός μαζί με τη Μέρκελ και τους άλλους είναι σαρκοφάγα ζώα»

Μιλώντας, τέλος, για το μεγαλύτερο φόβο του αποκάλυψε ότι «έχω συμφιλιωθεί με το Χάρο. Είναι φιλαράκος μου. Ξέρετε είχα πάντα φοβία με τον κουρέα. Δεν μπορούσα να μου πιάνει το κεφάλι και να με στριφογυρίζει».
Και κατέληξε με νόημα: «Επίσης ξέρετε ότι λόγω ύψους δεν μπορούσα ποτέ να υποκλιθώ. Ήμουν και είμαι ανεξάρτητος. Και αυτό είναι δύσκολο».


Ενδιάμεση   ΠΗΓΗ
protothema.gr

ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ! (Ενώ άν ήταν «φουκαριάρικα λαθρο"προσφυγόπουλα"» θα είχαν τα ΠΑΝΤΑ!)





Σέ ένα ενδεικτικό της ΘΛΙΒΕΡΗΣ καταστάσεως που επικρατεί στην Ελλάδα των Μνημονίων συμπέρασμα, κατέληξε έρευνα της ‘UNICEF’ για τις ΚΑΚΙΣΤΕΣ συνθήκες διαβιώσεως των παιδιών στην πατρίδα μας…

Η έρευνα έγινε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.) και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σχεδόν τα …μισά παιδιά στην Ελλάδα (αυτό σημαίνει το 45%), στερούνται βασικών αγαθών και υπηρεσιών! Δεύτερη αλλά πολύ πίσω από την… πρωταθλήτρια Ελλάδα, είναι η γειτονική Ιταλία, με 24,6%.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για πεινα και φτωχεια
Η έκθεση έχει αξιοποιήσει στοιχεία των πιο πρόσφατων ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat (2009-2015) και καταλήγει …
ότι περίπου μισό εκατομμύριο παιδιών (!) στην Ελλάδα, ζουν σε φτωχές οικογένειες, διαχρονικά από το 2009 έως το 2014, με βάση το δείκτη της σχετικής φτώχειας.
Αποτέλεσμα εικόνας για πεινα και φτωχεια
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ’όψιν ένα διαχρονικά σταθερό όριο φτώχειας, από το 2007, παρατηρείται μια δραματική αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 22,6% το 2008, στο 55,1% το 2014.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα δυσάρεστα στα δικά μας παιδιά, η ψευδο-προοδευτική & «πονετική» ψευδο-αριστεράντζα ( του Τσίπρα -Λαφαζάνη- Κωνσταντοπούλου) «κ α ί γ ε τ α ι» για τα λεγόμενα «προσφυγόπουλα»!

πηγη

Εμείς θα πληρώσουμε και για τις «ματωμένες φράουλες»



Θυμάστε το επεισόδιο στη Μανωλάδα που κατά περίεργο τρόπο ενεργοποίησε τους γνωστούς «αυτόκλητους» δικαστές και «επαναστάτες» του Soros Indymedia; Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ...επέβαλε πρόστιμο στην Ελλάδα ...σ' εμάς δηλαδή, για ένα επεισόδιο που αφορούσε έναν εργοδότη και τους εργαζόμενούς του.

Πηγή: newpost.gr
Για μια καθαρά ιδιωτική υπόθεση θα πληρώσουμε εμείς πάλι... όπως πληρώσαμε για την Κούνεβα, για τον Γρηγορόπουλο και για κάθε ηλιθιότητα που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός. Υπολογίστε κανένα εκατομμυριάκι ευρώ στις πλάτες μας ακόμα.

Πηγή: news.in.gr
Αυτοί λοιπόν οι «ευαίσθητοι» επαναστάτες Βορείων Προαστίων με τα iphone των 800 ευρώ που συναρμολογούνται από σκλάβους στη FOXCONΝ... είχαν καημό για τα εργασιακά των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα! 
Θυμάστε που οι ίδιοι έστελναν συκοφαντικές επιστολές για τις φράουλες της Μανωλάδας σε άπταιστα Αγγλικά σε όλα τα σιωνιστικά ΜΜΕ, όπως το BBC-Agius-Rothschild ...και αυτά επέσπευδαν να τις αναδημοσιεύσουν;

Πηγή: bbc.com
Γιατί άραγε οι ίδιοι δεν είδαν ποτέ τους κακοπληρωμένους μετανάστες που χτίζουν τις βίλες των πολιτικών στη Μύκονο, την Πάρο και τα Βόρεια Προάστια; 
Δεν χρειάζεται να αναρωτιώμαστε... Της προσπάθειας κατασυκοφάντησης ολόκληρης της παραγωγής φράουλας της Ελλάδας ηγήθηκαν οι ίδιοι «επαναστατικοί» κύκλοι που έκαψαν την Αθήνα επί Καραμανλή και έγιναν αιτία να ακυρωθούν χιλιάδες τουριστικές κρατήσεις.
Και οι μόνοι που πανηγύριζαν για τις ζημιές που υπέστη η Ελληνική Οικονομία ήταν οι «αυτόκλητοι» επαναστάτες και οι δημοσιογράφοι-πράκτορες που είναι τόσο καλοί επαγγελματίες-εκτελεστές που σαν τσεπώσουν την αμοιβή τους... δεν τους νοιάζει αν θα γκρεμιστεί κι η Ακρόπολη. 
Κόντεψε να καεί η Αρχαία Ολυμπία και οι Δημοσιογράφοι αγωνιούσαν μόνο για το αν θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
Τώρα ...εντελώς συμπτωματικά ...τους εργάτες εκπροσώπησε τμήμα της ΜΚΟ του George Soros... Open Society Foundation.

Πηγή: opensocietyfoundations.org
Γιατί κι ο Soros έχει εκφραστεί με πολλή «αγάπη» για τη Ρωσία και τον Πούτιν.

Πηγή: theguardian.com
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ... Μοσάντ... γνωστοί όλοι για τη «φιλανθρωπία» κι «ανιδιοτέλειά» τους.
Και στις δύο περιπτώσεις... σε Κυβέρνηση Καραμανλή και Μανωλάδα ...υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής... η Ρωσία.
Η Ρωσία είναι ο κυριότερος πελάτης της Ελληνικής Φράουλας και το επεισόδιο ήταν απλά μία αφορμή για να εκδικηθούν οι πράκτορες της Δύσης αυτούς που συνεργάζονται με τη Ρωσία ακόμα και κατά τη διάρκεια των κυρώσεων.

Πηγή: agro24.gr
To τι έγινε πραγματικά στη Μανωλάδα φυσικά δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όπως ο μέσος Έλληνας δεν είδε ποτέ τη σφαίρα που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο. Την απέκρυψαν σκόπιμα όλες οι εφημερίδες πλην της Real News γιατί τίποτα δεν έπρεπε να χαλάσει την επίσημη αφήγηση περί ...ΔΟΛΟ-φονίας.



Το MEGA μάλιστα είχε προσθέσει και ψεύτικους ήχους και πυροβολισμούς σε βίντεο που χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία. Ο πράκτορας-διευθυντής του Mega γύρισε και είπε ότι η αλλοίωση ήταν προς το συμφέρον του αστυνομικού γιατί έτσι φαινόταν ότι πυροβόλησε επειδή απειλήθηκε!

Πηγή: news247.gr
Το είπε ο Διευθυντής του γελοίου MEGA στο οποίο όλες οι ειδήσεις που αφορούσαν την Ελλάδα επί Καραμανλή ήταν ...κακές ειδήσεις ...και πάντα τελείωναν με τη φράση... «...με προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή».





Πηγή:antizitro.gr




Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Η κατινα επαιρνε 20000ευρω τον μηνα ως επιτροπος και τωρα μας λεει οτι φταινε οι συνταξιουχοι..ΚΑΛΑ μωρη κατιγκο ποιος κυβερνουσε και εφτιαχνε τους νομους για να βγουν στην συνταξη ΕΜΕΙΣ η ΕΣΥ και η παρεα σου..


diamantopoulou

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι συνταξιούχοι φταίνε για τη χρεωκοπία της χώρας

«Aν δει κανείς την πορεία της χώρας από το 2000 μέχρι το 2015, θα διαπιστώσει ότι για το
ασφαλιστικό δόθηκαν 220 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το χρέος της χώρας».

Aυτό υπογράμμισε κατά την εισήγησή της στο 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Economist η πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι τα ελλείμματα που καλύφθηκαν στο ασφαλιστικό από την κρατική χρηματοδότηση αντιπροσώπευαν το 83% της αύξησης του χρέους.
«Το ότι δεν λύσαμε το ασφαλιστικό μας ήταν βασική αιτία της χρεοκοπίας. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Το αποδεχόμαστε αυτό; Να λοιπόν μια βασική, η πλέον βασική διαρθρωτική αλλαγή στην οποία πρέπει να συναινέσουμε στην Ελλάδα», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.
Η ίδια έκανε λόγο για «αδικία σε βάρος των νέων γενεών», σημειώνοντας ότι 100.000 νέοι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους και πιθανότατα βρίσκονται σήμερα στην παραοικονομία, καθώς «δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το θέμα των τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών».
«Δεν γίνεται άνθρωποι που έχουν 20 χρόνια εργάσιμου βίου να έχουν ίδια σύνταξη με ανθρώπους που έχουν 40 χρόνια εργάσιμου βίου», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία επεσήμανε αφενός ότι 2,65 εκατ. συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν από 3,66 εκατ. εργαζόμενους, αφετέρου ότι ο μέσος όρος των συντάξεων είναι υψηλότερος από το εισόδημα των εργαζομένων.
ΠΗΓΕΣ:
 fonaklas.blogspot.com
http://www.crashonline.gr/

Ζουράρις: Διαφωνώ με τα μέτρα, αλλά θα τα ψηφίσω ( δια την καρέκλα)

Για τον Ζουράρις τον αρχαιολάγνο : Όρκος δ' εταίρας ταυτό και δημηγόρου: Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί.

Δίφιλος ο Σίφνιος, 7ος (;) π.Χ. αι, Επικός ποιητής από τη Σίφνο

μτφρ: ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται

 fyllokaiftero1.blogspot.com

Αναποφάσιστος ως προς τη στάση του απέναντι στα μέτρα της συμφωνίας παραμένει ο Κώστας Ζουράρις.

Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε συγκεκριμένα στον Antenna ότι διαφωνεί με όλα τα μέτρα, αλλά τόνισε πως «δεν λέω ότι δεν θα τα ψηφίσω». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα «είναι αποικία χρέους, είμαστε υπό κατοχή και ενδεχομένως με τα αντίμετρα μπορούμε να αμβλύνουμε την υποταγή».

Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. «Αποφάσισα ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να κυβερνήσει η Αριστερά, όταν αλλάξω γνώμη θα φύγω», είπε.
«Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι», πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις.

Αναφερόμενος στην κριτική Μητσοτάκη και το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές, σχολίασε ειρωνικά ότι «ενδεχομένως η κυβέρνηση να είναι για πέταμα».
«Στα θέματα της Παιδείας ποιες θέσεις πρέπει να επικρατήσουν οι θέσεις του Μητσοτάκη ή του Ζουράρι; Η Παιδεία του Μητσοτάκη ή η Παιδεία του Ζουράρι;  Να βγάζουν το σκασμό και να ακούνε τον Ζουράρι», σημείωσε.
anolitis.gr

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ "ΕΤΑΙΡΑΣ" ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι συνταξιούχοι φταίνε για τη χρεωκοπία της χώρας

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ; ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΙΤΗ


 Όρκος δ' εταίρας ταυτό και δημηγόρου: Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί.
Δίφιλος ο Σίφνιος, 7ος (;) π.Χ. αι, Επικός ποιητής από τη Σίφνο
μτφρ: ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται

diamantopoulou
«Aν δει κανείς την πορεία της χώρας από το 2000 μέχρι το 2015, θα διαπιστώσει ότι για το ασφαλιστικό δόθηκαν 220 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το χρέος της χώρας».

Aυτό υπογράμμισε κατά την εισήγησή της στο 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Economist η πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι τα ελλείμματα που καλύφθηκαν στο ασφαλιστικό από την κρατική χρηματοδότηση αντιπροσώπευαν το 83% της αύξησης του χρέους.
«Το ότι δεν λύσαμε το ασφαλιστικό μας ήταν βασική αιτία της χρεοκοπίας. Το καταλαβαίνουμε αυτό;

Το αποδεχόμαστε αυτό; Να λοιπόν μια βασική, η πλέον βασική διαρθρωτική αλλαγή στην οποία πρέπει να συναινέσουμε στην Ελλάδα», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η ίδια έκανε λόγο για «αδικία σε βάρος των νέων γενεών», σημειώνοντας ότι 100.000 νέοι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους και πιθανότατα βρίσκονται σήμερα στην παραοικονομία, καθώς «δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το θέμα των τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών».
«Δεν γίνεται άνθρωποι που έχουν 20 χρόνια εργάσιμου βίου να έχουν ίδια σύνταξη με ανθρώπους που έχουν 40 χρόνια εργάσιμου βίου», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία επεσήμανε αφενός ότι 2,65 εκατ. συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν από 3,66 εκατ. εργαζόμενους, αφετέρου ότι ο μέσος όρος των συντάξεων είναι υψηλότερος από το εισόδημα των εργαζομένων.

Τίτλος Σχόλιο:fyllokaiftero1.blogspot.com

crashonline.gr

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ - ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΩΣ ΦΕΛΛΟΣ ΠΑΝΤΟY ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ - ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΩΣ ΦΕΛΛΟΣ ΠΑΝΤΟY
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ


Μυστικό ραντεβού Στουρνάρα με Σημίτη πριν πάει στον Τσίπρα;














Βαρουφάκης - Θεοχαράκης προς Στουρνάρα: Εσύ φταις

Στουρνάρας: Οι συντάξεις είναι μεγάλες, θέλουν κόψιμο!




ΣΧΟΛΙΟ fyllokaiftero1.blogspot.com : H δικη του αστρονομική σύνταξη δεν θέλει κόψιμο- καθώς του Τσίπρα του Σαμαρά και του φυγόδικου πρώην "προιστάμενου του" κατραστροφέα της Ελλάδος και φυγόδικου Κώστα Σημίτη ...μόνο του λαού  και δεν αφυπνίζεται απο τον ύπνο του μαζοχισμού του σε βάρος των παιδιών του και των μελλοντικών γενεών.
Στουρνάρας: Οι συντάξεις είναι μεγάλες, θέλουν κόψιμο!

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να καταστούν αναγκαίες οι αναπροσαρμογές σε ορισμένες συντάξεις ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε ασφαλιστικό συνέδριο.

Το Ασφαλιστικό σύστημα παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει με τα προηγούμενα Μνημόνια παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο» υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά συνέπεια μπορεί να καταστεί αναγκαίο να υπάρξουν αναπροσαρμογές σε ορισμένες συντάξεις τούτο διότι, αφενός, ορισμένες συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα παραμένουν σχετικά γενναιόδωρες, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή δεδομένα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ένα επαρκές και, ταυτόχρονα, βιώσιμο «αμιγώς κοινωνικοασφαλιστικό» σύστημα δεν είναι οικονομικά εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα».


Σε κάθε περίπτωση η οικειοποίηση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ είναι δύσκολη, αλλά μπορεί να ενισχυθεί με πολιτικές που αυξάνουν το εισόδημα των συνταξιούχων στο μέλλον, παρέχοντας έτσι ένα κατάλληλο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας και μετριάζοντας τις κοινωνικοπολιτικές αντιδράσεις ή τον κίνδυνο αντιστροφής των μεταρρυθμίσεων .
Οι πολιτικές αυτές περιλαμβάνουν την παράταση του εργασιακού βίου και την αύξηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, την ενθάρρυνση της ιδιωτικής αποταμίευσης ή, η μέθοδος που είναι συνηθέστερη και πιο πρόσφορη, τη συμπλήρωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που συσσωρεύονται στο πλαίσιο των δημόσιων συστημάτων του πρώτου πυλώνα με συστήματα επαγγελματικής ασφάλισης του δεύτερου πυλώνα και με προσωπικά συνταξιοδοτικά προϊόντα του τρίτου πυλώνα.
Όσον αφορά στον χαρακτηρισμό «γενναιόδωρου» ο διοικητής της ΤτΕ επικαλέστηκε τόσο ελληνικά όσο και διεθνή δεδομένα. Ενδεικτικά, πρόσφατη ερευνητική εργασία που εκπονήθηκε από την Ομάδα Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δείχνει ότι πριν από τις διάφορες περικοπές στις συντάξεις που νομοθετήθηκαν την περίοδο 2010-2013, κατά μέσο όρο 50,7% των συντάξεων του ΙΚΑ χρηματοδοτήθηκε από εισφορές, ενώ το υπόλοιπο 49,3% καλύφθηκε με κοινωνικές μεταβιβάσεις, ουσιαστικά δηλαδή με κρατική επιχορήγηση. Λαμβάνοντας υπόψη τις περικοπές της περιόδου 2010-2013, η κρατική επιχορήγηση μειώνεται στο 35,8%.
• Η σχετική γενναιοδωρία του συστήματος αντανακλάται επίσης στα υψηλά ακαθάριστα ποσοστά αναπλήρωσης σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ακαθάριστο ποσοστό αναπλήρωσης ήταν περίπου 81% στο τέλος του 2013, το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ και σχεδόν 30 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ .
• Στοιχεία που δημοσίευσε πιο πρόσφατα η Eurostat έδειξαν ότι το 2014 οι δαπάνες για τις συντάξεις γήρατος στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες μεταξύ των χωρών της ΕΕ (13,3% του ΑΕΠ έναντι μέσου όρου 9,8% του ΑΕΠ στην ΕΕ-28).
• Ενώ οι μεταρρυθμίσεις του 2015 και του 2016 είχαν επιχειρήσει να περιορίσουν περαιτέρω τις συνταξιοδοτικές παροχές, προέβλεπαν εξαίρεση των ήδη συνταξιούχων μέχρι τον Ιούλιο του 2018.

Ως εκ τούτου, το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής που προκύπτει από τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις επωμίστηκαν οι νέες γενιές συνταξιούχων με περισσότερα έτη υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η σχέση παροχών-εισφορών και να δημιουργούνται ζητήματα δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών.

Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού 2017 που επικαλέστηκε ο κ Στουρνάρας οι μεταβιβάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία/ΕΦΚΑ ανήλθαν σε 7,6% του ΑΕΠ το 2016 και αναμένεται να φθάσουν το 9,9% του ΑΕΠ το 2017, καθώς οι συντάξεις του Δημοσίου παρέχονται πλέον και αυτές από τον ΕΦΚΑ.
Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο από το ένα τρίτο των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού το 2017. Σημειώνεται επίσης ότι αυτά τα εκτιμώμενα μεγέθη ενδέχεται στην πραγματικότητα να διαμορφωθούν ακόμη υψηλότερα, καθώς (α) υπάρχει σήμερα ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων προς τους οποίους η καταβολή της σύνταξης εκκρεμεί, κάτι που δεν έχει ληφθεί υπόψη στις προβολές και (β) η είσπραξη των εσόδων του ΕΦΚΑ μέχρι τώρα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και εκτιμάται ότι θα υπάρξει υστέρηση σε σχέση με το στόχο για το 2017.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το κράτος δεν θα πρέπει να επιμένει να διατηρεί το μονοπώλιο των συνταξιοδοτικών παροχών.
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ ενός συστήματος επαγγελματικής ασφάλισης

 . Από

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ - ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΩΣ ΦΕΛΛΟΣ ΠΑΝΤΟY
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ

Μυστικό ραντεβού Στουρνάρα με Σημίτη πριν πάει στον Τσίπρα;











ημέρωσε τον Παπανδρέου κι εκείνος άρχισε να «κλαίγεται»









- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/o-stournaras-enimerose-ton-papandreou-ki-ekeinos-archise-na-klaigetai/#sthash.3YuYJu94.dpuf

ημέρωσε τον Παπανδρέου κι εκείνος άρχισε να «κλαίγεται»









- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/o-stournaras-enimerose-ton-papandreou-ki-ekeinos-archise-na-klaigetai/#sthash.3YuYJu94.dpuf

ημέρωσε τον Παπανδρέου κι εκείνος άρχισε να «κλαίγεται»









- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/o-stournaras-enimerose-ton-papandreou-ki-ekeinos-archise-na-klaigetai/#sthash.3YuYJu94.dpuf

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! ΠΡΟΔΟΣΙΑ!! Καταχρέωσε τη χώρα… Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Promoted Content
 
Ο συλλογικός τόμος «The Greek Political Economy 2000-2015» έφερε στο φως ατράνταχτα στοιχεία για τις τεράστιες ευθύνες της οκταετούς διακυβέρνησης της χώρας με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη. Στοιχεία τα οποία ειπώθηκαν κατά την παρουσίαση του τόμου, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, στην αίθουσα του ΕΒΕΑ, από τους επιμελητές της έκδοσης Παντελή Σκλιά, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και Σπύρο Ρουκανά, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καταγράφοντα στο βιβλίο-τόμο, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν χαμηλό κατά την περίοδο 1975 – 1980, αλλά κατά τη δεκαετία του 1980 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αυξήθηκε ταχύτατα, υπερβαίνοντας το 60% (κριτήριο της Συνθήκης του Μάαστριχτ) στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 και το 100% από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στη συνέχεια, και μέχρι το 2008, κυμαινόταν περί το 100% – 110% του ΑΕΠ. Ιδιαίτερα για την περίοδο 2004 – 2008 διαπιστώνει κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του χρέους οφειλόταν στην ανάγκη αναχρηματοδότησης δανείων που είχαν συναφθεί παλαιότερα, καθώς και σε εξοπλιστικά προγράμματα που επίσης είχαν συμβασιοποιηθεί σε προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους. Τα στοιχεία και τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η δημόσια δαπάνη για τόκους κατά την τριετία 2001 – 2003 ήταν 26,8 δισ. ευρώ, για την τετραετία 2005 – 2008 ήταν 41,4 δισ. ευρώ και για το έτος 2010 ήταν 13,2 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά και τα ευρήματα αποδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση της δημόσιας δαπάνης για την εξυπηρέτηση του χρέους επί δανείων τα οποία είχαν συναφθεί σε προηγούμενες του 2004 περιόδους (κυβέρνηση Σημίτη).

Ειδικότερα, για τις δύο υποπεριόδους διακυβέρνησης πριν από την ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης τα μεγέθη έχουν ως εξής:

• Η συνολική δαπάνη κατά την περίοδο 2004 – 2009 (Ν∆ – Κ. Καραμανλής) για την εξυπηρέτηση των δανείων που είχαν συναφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν 194,21 δισ. ευρώ (χρεολύσια 132,9 δισ. ευρώ, τόκοι 61,31 δισ. ευρώ), ενώ κατά την ίσης χρονικής διάρκειας εξαετία 1998 – 2003 (ΠΑΣΟΚ – Κ. Σημίτης) ήταν 139,5 δισ. ευρώ (χρεολύσια 84,7 δισ. ευρώ, τόκοι 54,8 δισ. ευρώ). Αυτό σημαίνει ότι για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους το οποίο είχε συσσωρευτεί η κυβέρνηση Καραμανλή της περιόδου 2004 – 2009 πλήρωσε 54,7 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση µε την κυβέρνηση Σημίτη της περιόδου 1998 – 2003. Η ετήσια δημόσια δαπάνη την περίοδο 2004 – 2009 για τοκοχρεολύσια δανείων τα οποία είχαν συναφθεί σε προηγούμενες περιόδους ανήλθε κατά µέσο όρο σε 31,4 δισ. ευρώ ετησίως έναντι 21,3 δισ. ευρώ κατά την προηγούμενη περίοδο.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι τη χρονική περίοδο 2004 – 2009 δαπανήθηκαν σχεδόν 11 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα επί δεσμεύ- σεων οι οποίες είχαν ήδη αναληφθεί, 6,5 δισ. ευρώ µε ειδικές εκδόσεις ομολόγων για την εξυπηρέτηση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων και 2,6 δισ. ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων νοσοκομείων οι οποίες είχαν αναληφθεί σε προηγούμενα έτη. Από τα ευρήματα αναδεικνύεται ότι κατά την περίοδο 2007 – 2009 το δημόσιο έλλειμμα στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε ποσοστιαία κατά 131,1%, την ίδια στιγμή που η μέση τιμή ποσοστιαίων αυξήσεων στις χώρες της Ευρωζώνης ανήλθε σε 826,7% και σε αυτές της ΕΕ σε 650,7%. Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 20,8%, δηλαδή όσο περίπου και η μέση τιμή των ποσοστιαίων αυξήσεων στις χώρες της Ευρωζώνης (20,5%), αλλά λιγότερο από το αντίστοιχο στις χώρες της ΕΕ (26,5%).

Τέλος, τονίσθηκε από τους ομιλητές ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ήταν μια πολιτική απόφαση, για την οποία τα οικονομικά κριτήρια είχαν ελάχιστη ή καθόλου σημασία. Η επιτευχθείσα σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας ήταν ονομαστική και πραγμα- τοποιήθηκε επί ζημία της πραγματικής οικονομίας. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν πραγματοποιήθηκαν, παρά τις περιοδικά επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες περί εφαρμογής τους.

Στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής Κων. Αχιλ. Καραμανλής, ο πρώην βουλευτής Ευ. Αντώναρος, η πρώην ευρωβουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου κ.ά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κωστής Μαγουλάς, καθηγητής του ΕΜΠ, πρόεδρος του Κύκλου Προβληματισμού «Ρεύμα Σκέψης», και ο Κων. Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

ΠΗΓΕΣ:
  ΠΗΓΗ
hellasforce.com

Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή των (τοκογλύφων δυναστών) "πιστωτών" για το 3,5%

Τίτλος σχόλιο: fyllokaiftero1.blogspot.com :Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή των τοκογλύφων δυναστών της γερμανικής ΕΕ  για το 3,5%

 

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την απαίτηση των( τοκολύφων δυναστών)  "δανειστών" για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Το «γύρισμα» του χρέους και πώς η πολιτική παρεμβάλλεται στους τεχνοκράτες. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.
Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή των πιστωτών για το 3,5%

Όποια και να ήταν αρχικά τα κίνητρα της Τρόικας, ελάχιστοι αμφιβάλλουν πια πως έχουν καταλήξει σε μια προσπάθεια να περισώσουν ό,τι μπορούν προς όφελος των πιστωτών.
Συνεχίζοντας ανυποχώρητοι οι Ευρωπαίοι να απαιτούν από τη χώρα μας υπερβολικά ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ετησίως, η απορία είναι εύλογη: γιατί επιμένουν ειδικά σε αυτό το νούμερο;

Κάνοντας απλές αριθμητικές πράξεις

Η Ελλάδα μέσω της δανειακής σύμβασης δανείζεται με μεσοσταθμικό επιτόκιο περίπου 2%. Αν το πολλαπλασιάσουμε με το 180% χρέος προς ΑΕΠ, μας κάνει 3,5%.

Αυτό σημαίνει πως αν επιτευχθεί ο στόχος του ετήσιου πλεονάσματος, ακόμα και αν το ΑΕΠ παραμείνει αμετάβλητο, ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ παραμένει σταθερός.
Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τους πιστωτές να μένει σταθερό το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ;

Σε μία από τις τελευταίες εκθέσεις της, η Goldman Sachs ανέφερε το αυτονόητο: «Η αποτυχία να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευθούν τα ποσά της διάσωσης θα ήταν μια απόφαση των θεσμικών πιστωτών να χρεοκοπήσουν τους εαυτούς τους».
Προκειμένου να σταματήσουν να βρίσκονται σε αυτή την ομολογουμένως δυσάρεστη θέση, θα πρέπει από το 2018, μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου, η Ελλάδα να βγει στις αγορές εκδίδοντας ομόλογα ύψους 20-30 δισ. τον χρόνο. Έτσι μέσα σε μια δεκαετία θα μετατραπεί σε ιδιωτικό το 70-80% του χρέους που σήμερα ανήκει σε ΕΕ και ΔΝΤ.
Αυτός είναι ο λόγος που στις διαπραγματεύσεις επιμένουν στη διασφάλιση των ομολόγων έκδοσης 2018-2028. Αν τα νέα ομόλογα πληρώνονται κανονικά, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη δανεισμού από μηχανισμούς όπως το ΔΝΤ ή το ESM. Σιγά σιγά το χρέος θα μετακυλίσει σε χέρια ιδιωτών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχει το σχέδιο είναι να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε αυτόματη ενεργοποίηση μέτρων, σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης αυτών των φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων.

Γιατί οδηγούμαστε σε νέα αποτυχία

Για άλλη μία φορά, διαπιστώνεται ότι στη διάσωση της Ελλάδας παρεμβάλλονται περισσότερο πολιτικές επιδιώξεις παρά τεχνοκρατικοί ή οικονομικοί παράμετροι. Για αυτό θα αποτύχει. Νομοτελειακά θα υπερισχύσει και πάλι η αμείλικτη οικονομική πραγματικότητα.
Μεγάλα και συνεχόμενα πρωτογενή πλεονάσματα συναντάμε σπάνια και πάντα κάτω από ειδικές συνθήκες. Από το 1974 μέχρι και σήμερα υπήρξαν μόνο τρεις περιπτώσεις χωρών όπου κατάφεραν να επιτύχουν για μια δεκαετία πρωτογενή πλεονάσματα του μεγέθους που απαιτούνται από την Ελλάδα: η Σιγκαπούρη το 1990, το Βέλγιο το 1995 και η Νορβηγία το 1999.
Το παράδειγμα των ΗΠΑ είναι ενδεικτικό. Ολόκληρη υπερδύναμη, τα τελευταία 60 χρόνια, έχει επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα μόλις πέντε χρονιές. Και μάλιστα καμία από αυτές δεν ήταν πάνω από 2,5%.

Επιπλέον, το ελληνικό χρέος έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε κατόχους εκτός Ελλάδος. Άρα πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ θα βγαίνουν εκτός της χώρας ετησίως, για αποπληρωμή μόνο των τόκων.
Χρήματα που θα αφαιρεθούν από τον ήδη ταλαιπωρημένο ιδιωτικό τομέα, για να χαθούν στη «μαύρη τρύπα» του μη βιώσιμου χρέους.
Για να μη γίνει αισθητή η εκροή και εξουθενώσει την ήδη κουρασμένη οικονομία, θα πρέπει:
-ή να υπάρξει αύξηση του πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατά 6 δισ.
-ή ισόποση αύξηση των χορηγούμενων δανείων προς ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά
-ή κάποιος συνδυασμός των παραπάνω.
Άλλος μαγικός τρόπος εξισορρόπησης της απώλειας χρημάτων, για να αποφύγουμε τις συνέπειες μιας τέτοιου μεγέθους αφαίρεσης πλούτου από τη χώρα, δεν υπάρχει.

Πού πας, καραβάκι…

Οι Έλληνες αναγκάζονται να βαδίσουν στον αδιέξοδο δρόμο των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, στερούμενοι τα κατάλληλα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι πιστωτές στο παρελθόν, όπως νομισματική ευελιξία ή κούρεμα χρέους.
Τα εργαλεία αυτά δεν συνιστούν από μόνα τους ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Είναι όμως αναγκαία προϋπόθεση για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός.
Μετά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, οι σημερινές ηγέτιδες δυνάμεις της ΕΕ, Γερμανία και Γαλλία, είχαν από ένα δημόσιο χρέος που ξεπερνούσε το 200% του ΑΕΠ τους. Μέσω των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της εσωτερικής υποτίμησης έγιναν ανταγωνιστικές και μπόρεσαν να ξεπληρώσουν ένα τόσο μεγάλο χρέος;
Όχι, βέβαια!
Η Γερμανία και η Γαλλία τα κατάφεραν μέσω της διαγραφής χρέους η πρώτη και του πληθωρισμού η δεύτερη.

* Ο Βασίλης Παζόπουλος (vpazopoulos@gmail.com) είναι οικονομολόγος, χρηματιστηριακός αναλυτής, συγγραφέας του βιβλίου Επενδυτές χωρίς Σύνορα. 

Απο: euro2day.gr
Euro2day

ΓΙΑΤΙ ΤΑ LIDL ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;

 Φωτο του LIDL στην πόλη της Καστοριάς

Τα γερμανικα σούπερ μάρκετ LIDL χρεώνουν τις σακκούλες των προιόντων τους στούς καταναλλωτές και είναι το μοναδικό σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα που το κάνει.
Δεν αποτελέι παράνομη ενέργεια αυτό;

 Τα καταστήματα υποχρεούνται απο τον νόμο, αλλα και απο την κοινή λογική να διαθέτουν τα προίοντα τους με δικη τους υγιεινή συσκευάσία χωρίς να την χρεώνουν  επιπλέον και πρόσθετα.

Τό σημερινό κράτος οι αρμόδιοι υπάλληλοι που είναι ;

Το κράτος ης υποταγής στους γερμανούς ; βάζει πρόστιμο 5000 ευρώ στον φτωχό αγρότη μικροπωλητή. και αφήνει ανεξελεκτο το Lidl


Φωτο:Fterografos

«ΤΣΕΚΟΥΡΙ» ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΓΑ – Γιατί θα καταβληθεί η μισή δόση (video)

Epidoma_Sitisis
«Μαύρο» Πάσχα θα κάνουν οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ, καθώς τα χρήματα της πρώτης δόσης θα μπουν μεν όμως θα είναι… τσεκουρεμένα!
Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 10 Απριλίου. Τα χρήματα ωστόσο δεν θα είναι όλα. Το ποσό θα είναι μειωμένο κατά 50%. Το γιατί είναι άγνωστο, καθώς όπως δήλωσε η πρόεδρος των τριτέκνων Αττικής Μ. Ναυροζίδου, ο ΟΓΑ έχει ολόκληρο το ποσό στη διάθεσή του, αλλά δεν προχωράει στην πλήρη καταβολή του.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα χρήματα θα πιστωθούν μόνο στους δικαιούχους που έλαβαν το επίδομα και πέρυσι, καθώς οι νέες δηλώσεις δεν έχουν εκκαθαριστεί κι έτσι οι νέοι δικαιούχοι θα αποκλειστούν.
Δείτε το βίντεο:




.


crashonline.gr