04 Ιουνίου 2017

Μπλόφα αλά 2015 ετοιμάζει ο πολικός μεγαλοαπατεώνας Τσίπρας μπροστά στο αδιέξοδο και την χρεοκοπία






Στις… συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ παραμένει εγκλωβισμένη η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, για το θέμα της διευθέτησης του χρέους.
Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποιούν τα τελευταία 24ωρα κυβερνητικά στελέχη και η… επίκληση του Κυρίου από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αποτυπώνουν ανάγλυφα το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Το νέο «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα με τη χρεοκοπία προκαλεί ανησυχία ακόμη και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολουθούν αμήχανοι τις εξελίξεις.

Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά δείχνει να κινείται στα τυφλά, χωρίς Plan B, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Να κλείσει την αξιολόγηση για να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ζητήσει, ακόμη και αν δεν λάβει συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος, ή να παρατείνει την αβεβαιότητα με κίνδυνο να επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2015;

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, υποστηρίζουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής πως ανεξάρτητα από την έκβαση του Eurogroup, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου» και πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μην εκπληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας».

Στις επόμενες 12 μέρες, που απομένουν μέχρι το επόμενο Eurogroup, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, αλλά οι πιθανότητες να υπάρξει «καθαρή λύση», δηλαδή ουσιαστική πρόοδος στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, είναι πλέον ελάχιστες. Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση αναμένεται να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο τον πήχυ των προσδοκιών και να θέσει ως προτεραιότητα την εκταμίευση της δόσης και την έξοδο στις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να προχωρήσει σε μπλόφα τύπου… 2015. Δηλαδή, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο για το χρέος και με τη χρεοκοπία να επικρέμαται ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από τη χώρα να παρουσιάσει την όποια (κακή ή χειρότερη) συμφωνία με τους δανειστές ως… επιτυχία!
Την ίδια στιγμή, βέβαια, και μπροστά στην κατάσταση που δημιουργείται, ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο της ρήξης με τους δανειστές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, θεωρεί αδικαιολόγητη την εμπλοκή του ονόματός του στη συζήτηση που γίνεται για πιθανή ρήξη με τους δανειστές, καθώς, όπως τονίζει, στην πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε, είπε το αντίθετο από αυτό που του αποδίδεται, αναφέροντας τρεις φορές πως «δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ρήξη». Μάλιστα, δημοσίευσε το κείμενο της συνέντευξής του, με τη συγκεκριμένη αναφορά, στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο κ. Ξυδάκης στη δήλωση του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υποστηρίζει πως στο επόμενο Eurogroup πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση: «Ολοι το γνωρίζουν και όλοι επιθυμούν να κλείσει η αξιολόγηση στις 15 Ιουνίου», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η ελληνική πλευρά επιθυμεί μια πιο καθαρή λύση. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα του χρέους στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Τα σενάρια δεν ωφελούν. Πόσο άλλον πόνο να πληρώσουμε, πόση άλλη κοινωνική καταστροφή; Τα μηνύματα για την ελληνική οικονομία είναι θετικά, μας εμπιστεύονται μεγάλες χώρες όπως η Κίνα, που σχεδιάζουν επενδύσεις με βάθος 40 ετών», καταλήγει ο κ. Ξυδάκης.
Οπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για μια νέα ταπεινωτική συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπου δεν αναμένεται να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος. Συνομιλητές του πρωθυπουργού επισημαίνουν, πάντως, πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί τη ρήξη με τους δανειστές. Θα επιδιώξει να έρθει σε συμφωνία».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, έδωσε το περίγραμμα της «καθαρής λύσης» που επιθυμεί. «Δεν θα δημιουργεί ή θα επιτείνει ανασφάλεια προς τους επενδυτές, δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα που συνοδεύει τα ελληνικά προγράμματα προς το μέλλον για άλλη μία φορά, που θα ανοίγει το δρόμο για την έξοδο στις αγορές, αρχικά με δοκιμαστικές εξόδους που θα προετοιμάσουν το έδαφος ώστε από τον Σεπτέμβριο του 2018 να χρηματοδοτούμε μόνιμα και σταθερά χρέος μας από αγορές. Αυτό είναι το κριτήριο της επιτυχίας».

Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, αναμένεται τις επόμενες μέρες να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη σημασία που έδινε μέχρι σήμερα στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους και στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) και να μετατοπίσει σε άλλα ζητήματα τη συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Στη γραμμή αυτή κινείται και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος με δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής επισημαίνει: «Η ελάφρυνση θα γίνει, έστω με τη μορφή μακράς επιμήκυνσης, ήδη γίνεται λόγος για 15ετή επιμήκυνση, και ταυτόχρονα να γίνει κλείδωμα των επιτοκίων σε χαμηλό επίπεδο».
Ο κ. Χρυσόγονος επισημαίνει πως το κρίσιμο «δεν είναι η ελάφρυνση του χρέους, που αργά ή γρήγορα θα γίνει. Το κρίσιμο στην Ελλάδα είναι να ανατάξουμε παθογένειες που έχουν συσσωρευτεί επί δεκαετίες και οι οποίες εμποδίζουν τη χώρα να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες που έχει».

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει πως το κλείσιμο της αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση. «Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Η 15η Ιουνίου είναι το ύστατο όριο ούτως ώστε να μπορέσει να εκταμιευθεί η δόση και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για τις τοκοχρεολυτικές υποχρεώσεις της Ελλάδας μέσα στον Ιούλιο», δηλώνει με νόημα κ. Κώστας Χρυσόγονος και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα ελπίζω να δείξουν στοιχειώδη καλή πίστη και οι δανειστές, διότι από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει δεσμευθεί με μέτρα μέχρι και το 2020, στοιχειώδης ανταπόκριση εκ μέρους τους θα ήταν να αυξήσουν και το ποσό της δόσης, από τα 6 δισ. να τα κάνουν 10 ή 11 δισ. ευρώ έτσι ώστε να μη χρειαστεί άλλη αξιολόγηση μέσα στο 2017, να καλυφθούν όλες οι δανειακές μας ανάγκες για το 2017 και να αποφύγουμε ένα νέο ψυχόδραμα, το οποίο λειτουργεί ανασταλτικά για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».

Ανησυχία

Την ίδια στιγμή, στο Μαξίμου καταφθάνουν συνεχώς ανησυχητικά μηνύματα από την αγορά. Ο φόβος για την κυβέρνηση είναι ότι η αβεβαιότητα που προκαλεί η εκκρεμότητα της αξιολόγησης αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία, με κίνδυνο να χαθούν όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, τα λουκέτα στην αγορά, η έλλειψη ρευστότητας και η συνεχής μείωση των καταθέσεων στις τράπεζες, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, δημιουργούν πρόσθετα αρνητικά δεδομένα για την οικονομία.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος,  Γιάννης Στουρνάρας, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει προειδοποιήσει πως δεν υπάρχει καθόλου χρόνος και πως όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να καταγραφεί ύφεση για όλο το 2017. Αλλά και στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη, πριν από λίγες μέρες, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε πως «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλον ένα χρόνο αβεβαιότητας», ενώ κατέθεσε πρόταση για τη βιωσιμότητα του χρέους καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρους να προσδιορίσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα.

Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στις 15 Ιουνίου η κυβέρνηση να καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει κάποια δέσμευση για το χρέος ή έστω κάποια καλύτερη διατύπωση από τους Ευρωπαίους εταίρους και να χαρακτηρίσει τη συμφωνία που θα κλείσει ως «επιτυχία». Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αναμένεται να παρουσιάσει το νέο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που βασίζεται σε 4 άξονες:

1 Ακόμη και αν δεν υπάρξει δέσμευση για το χρέος στις 15 Ιουνίου, υπάρχει ακόμη περιθώριο για λύση, καθώς η κυβέρνηση θα θέσει ξανά το ζήτημα σε ανώτατο επίπεδο στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου.

2 Ακόμη και αν εκεί δεν υπάρξει πρόοδος, υπάρχει περιθώριο για λύση στο θέμα του χρέους και τους επόμενους μήνες, ακόμη και μετά τις γερμανικές εκλογές, αφού έτσι και αλλιώς η εφαρμογή των μέτρων τοποθετείται χρονικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το φθινόπωρο του 2018.

3 Εξοδος στις αγορές ακόμη και χωρίς ένταξη στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης.

4 Μάχη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, αναμένεται να συνεχίσει τις επισκέψεις του σε υπουργεία και άλλες κρατικές υπηρεσίες και επιπλέον να προχωρήσει και σε νέες εξαγγελίες μέτρων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της επιχειρηματικότητας αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών. Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι η κυβέρνηση σύντομα να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν, κυρίως, από την υπεραισιοδοξία που εξέφρασε ο ίδιος στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, και να κάνει σαφή την πεποίθησή του πως θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τρία εσωτερικά μέτωπα και σενάρια ανασχηματισμού

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αμβλύνει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως αν στις 15 Ιουνίου κλείσει η αξιολόγηση χωρίς η Ελλάδα να πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει αντιμέτωπος με μεγάλες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτό ακριβώς εννοούσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όταν έλεγε στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου πως «εάν υπέγραφα αυτό τώρα, θα δημιουργούσα τεράστια πολιτική κρίση στην Ελλάδα».

Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν, καθώς κλήθηκαν να ψηφίσουν νέα σκληρά μέτρα, δεσμεύοντας τη χώρα μέχρι το 2020, με την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε διευθέτηση του χρέους. Οι κοινωνικές αντιδράσεις φοβίζουν πολλούς βουλευτές που αδυνατούν πλέον να διαχειριστούν επικοινωνιακά αυτό το φορτίο.
Ενδεικτική της κοινωνικής δυσαρέσκειας είναι
 και η τελευταία δημοσκόπηση (ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΪ), που δίνει σημαντικό προβάδισμα 16 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία και παγιώνει την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας γκρίνια στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Τα νέα δεδομένα φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού. «Δεν χρειάζεται να είναι ευρύς ανασχηματισμός, αρκούν αλλαγές σε πρόσωπα σε ορισμένα μόνο υπουργεία», επισημαίνει στον Ελεύθερο Τύπο μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα θα έχει τρία διαφορετικά εσωτερικά μέτωπα να αντιμετωπίσει: Την κούραση ορισμένων υπουργών του, την γκρίνια αρκετών βουλευτών του (που μέχρι σήμερα τηρούν στάση αναμονής), αλλά και τη δυσφορία αρκετών κορυφαίων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός τις εσωκομματικές έριδες και την προσπάθεια αμφισβήτησης των πολιτικών του επιλογών είναι ένας ανασχηματισμός, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να είναι σαρωτικός. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος (παρότι συγκεντρώνει πολλά πυρά για τους χειρισμούς του στο θέμα του χρέους), δεν αναμένεται να είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα αφήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, καθώς «ηγείται της ομάδας των 53+ και ενδεχόμενη απομάκρυνσή του, μεταξύ άλλων, θα διατάρασσε εσωκομματικές ισορροπίες».

Ρήξη και κάλπες προτείνουν οι… σκληροί του ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι η επιλογή της ρήξης, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν συγκεντρώνει πολλούς υποστηρικτές, τις τελευταίες μέρες συζητείται όλο και πιο έντονα μέσα στο κυβερνών κόμμα. Οι «σκληροί» του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται ρήξη με τους δανειστές και, αν χρειαστεί, προσφυγή στις κάλπες. Προτείνουν στην κυβέρνηση:

● Στην περίπτωση που στο επόμενο Eurogroup δεν υπάρξει «καθαρή λύση» στο θέμα του χρέους να μην κλείσει την αξιολόγηση, να καταγγείλει σκληρά τους δανειστές και να έρθει σε ρήξη μαζί τους.

● Να μην πάρει τη δόση του Ιουλίου, αλλά να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις χρησιμοποιώντας τα χρήματα που υπάρχουν στα κρατικά ταμεία. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν θα γινόταν δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία.

● Να προσφύγει στις κάλπες, με σύνθημα το… τέλος των Μνημονίων, ευελπιστώντας να ξυπνήσει -για μία ακόμη φορά- τα αντιμνημονιακά ένστικτα μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και στην περίπτωση ήττας, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κάνει μια ηρωική έξοδο, αφήνοντας στην επόμενη κυβέρνηση τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ


iasonasvel@yahoo.com
eleftherostypos.gr
 ΠΗΓΗ

ΤΕΚΜΗΡΙΑ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ – Στα κάγκελα 1.800.000 φορολογούμενοι

Σχόλιο: Μανώλης Μάνου 

...Κι όμως υπάρχει λύση...

-Αρνηση πληρωμής ΄Αρνηση υποταγής !!

εφορία
Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η Εφορία αντί να εντοπίζει τον φοροφυγά,
θεωρεί το σύνολο των πολιτών ως «υπόπτους» και τους υπολογίζει ένα «θεωρητικό εισόδημα» για να τους φορολογήσει ούτως η άλλως.
Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», το απίστευτο και όμως ελληνικό φαινόμενο εξηγείται μόνο με μία λέξη: τεκμήρια. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι υπόχρεοι σε δήλωση εμφανίζουν κάθε χρόνο εισοδήματα της τάξεως των 75 δισ. ευρώ. Ωστόσο, φορολογούνται για 82 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα τεκμήρια διαβίωσης, παρά τις δικλίδες ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία, πλήττουν κάθε χρόνο 1.800.000 φορολογούμενους, κυρίως τους φτωχότερους.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που εμφανίζουν αποδοχές 2.000 με 3.000 ευρώ τον χρόνο, είτε από μικρό ενοίκιο, είτε από ελεύθερο επάγγελμα, ή ακόμη και μερικά ευρώ από τόκους καταθέσεων, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, καθώς καταλήγουν να φορολογούνται για εισοδήματα-«φαντάσματα». Τα στατιστικά από την επεξεργασία των περσινών δηλώσεων είναι αποκαλυπτικά: Από τα 7 δισ. ευρώ που προστίθενται με το «έτσι θέλω» στα πραγματικά εισοδήματα λόγω τεκμηρίων, τα 6,56 δισεκατομμύρια ευρώ επηρεάζουν όσους έχουν ατομικό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: Ελευθερία του Τύπου

ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ για τον ΑΠΡΙΛΙΟ! 10.300 ευρώ τσέπωσε για ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ του Τσίπρα - του << Η καριέρα είναι χολέρα >>

Ως πότε θα μιλούμε για το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» όταν οι αριστεροί έχουν κάνει τα πάντα για να αποδείξουν ότι ούτε ηθική έχουν, ούτε πλεονέκτημα

Ενώ κατηγορούσαν τόσα χρόνια (και ορθώς) τα κόμματα που είχαν κυβερνήσει για τον πελατειακό τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν, όχι μόνο έχουν «βολέψει» όπου βρουν τους μισούς τους ψηφοφόρους, αλλά όπως φαίνεται και στο παρακάτω έγγραφο μοιράζουν υπερωρίες στα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα.
    Δηλαδή σε ανθρώπους όπως ο Καρανίκας…


Ως πότε θα μιλούμε για το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» όταν οι αριστεροί έχουν κάνει τα πάντα για να αποδείξουν ότι ούτε ηθική έχουν, ούτε πλεονέκτημα (κι όχι μόνο σήμερα);

Μόλις σε μόλις δύο μήνες μοιράστηκαν στη Γραμματεία του πρωθυπουργού πάνω από 10.000 ευρώ, κι αυτά είναι μόνο όσα αναγράφονται…
πηγη

Ο Τσίπρας Ήταν Σε Άλλο Κόσμο Καί Διάσταση! Σοκαρισμένοι Στη Ρωσία Με Την Προκλητική Αδιαφορία Τσίπρα Στη Συνάντηση Μέ Πούτιν!


ΠΗΓΗ



Ίσως η πιό άσκοπη-αδιάφορη συνάντηση πού είχε ποτέ του ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, χαρακτήρισαν κύκλοι Ρώσων Αξιωματούχων, με την ουσία αυτής της συνάντησης-συνομιλίας χωρίς σοβαρό αντικείμενο,κυρίως απο την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, που απλώς περίμενε να περάσει η ώρα, να του πεί αυτά που ήταν να του πεί ο Πούτιν, να φωτογραφηθεί με την παρουσία των δημοσιογράφων, και να φύγει!

Η Αρνητική ατμόσφαιρα  αυτής της συνάντησης φάνηκε με το Καλημέρα, με το στήσιμο-αργοπορία του Αλέξη Τσίπρα στον Ρώσο πρόεδρο,με την σκυτάλη να παίρνει ο Πούτιν, αφήνοντας Αιχμές για τη στάση της Αθήνας σε ορισμένα Ρωσικά επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα.
Αρνητική Έκπληξη για διαφορους αναλυτές αλλα και Ρώσων Αξιωματούχων ήταν η πλήρης αδιαφορία του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο μέγα θέμα που καίει την Ελλάδα και αφορά την συμφωνία  για την προμήθεια από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις των Ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400! Τσιμουδιά απο τον Τσίπρα για το θέμα αυτό, ουτε εξέφρασε τούς φόβους-άρνηση της Ελλάδας στο ενδεχόμενο αυτο!

Ο Τσίπρας Ήταν Σε Άλλο Κόσμο Καί Διάσταση!
Μέ τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ενδιαφέρεται και να ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα: Οικονομικά και σε Ρευστότητα πως παέι η Ελλάδα;Μήπως χρειαζόμαστε μιά επιπρόσθετη βοήθεια;  Mε τον Τσίπρα να απαντά πως  ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ, χάρις της βοήθειας των Εταίρων μας η Ελλαδα βαδίζει προς την Ανάκαμψη-Ανάπτυξη;

138.000 στολές για τον ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ, τις παραγγέλνουμε στο …ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!! ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!


(ΜΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ; ΚΑΘΟΛΟΥ;
«ΧΑΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ;)
Στο …»κοντινό» μας – ‘μουσουλμανικότατο’! -Μπαγκλαντές (!!!) ράβονται οι Ελληνικές στρατιωτικές στολές, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστηρίξεως Στρατού!
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
ΕΝΑΣ …ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Σχετική εικόνα
Εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικές στολές για τους στρατιώτες που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό θα ραφτούν στο Μπαγκλαντές!
Αυτό προκύπτει από απόφαση της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ) με ημερομηνία 27η Μαΐου 2017.
Ορκομωσία στρατιώτες
Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, η ΑΣΔΥΣ δέχεται το αίτημα της ελληνικής εταιρίας «ΕΛΒΕ Α.Ε.» που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής 137.888 Σετ Στολών Ασκήσεων Παραλλαγής, για Κάλυψη Αναγκών Ν/Σ Οπλιτών και συναινεί (!) στην αλλαγή του κατασκευαστού της στολής.
Έτσι οι στολές από την …Κίνα όπου ράβονταν, τώρα θα ραφτούν στο Μπαγκλαντές!!!!!!
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ;
ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ…
Σύμφωνα με αυτή την τροποποίηση, όπως αναφέρεται αντί της εταιρείας με την επωνυμία «CHINA GARMENTS CO., LTD», θα αναλάβει την κατασκευή η εταιρεία «BANGA GARMENTS LIMITED», που έχει ως τόπο εγκατάστασης (διεύθυνση) την: 29, Milk Vita Road, Section -7. Mirpup. Dhaka – 1216.Bangladesh, Tel. +880 2 8034355, Email: jayanta.neogi@gmail.com.
Το ερώτημα βέβαια είναι, ΓΙΑΤΙ δεν προτιμήθηκε μία ελληνική εταιρία, η οποία να δώσει δουλειές σε ελληνικά εργοστάσια, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσεως…
ΠΗΓΗ: armynow.net

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ : ΟΛΑ ΚΑΛΑ : Γίνεται χαμούλης στη Μυκονοοος...

..

Το βίντεο από την ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΣ που αποδεικνύει ότι δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ μέλλον! | ΒΙΝΤΕΟ





Η «αδάμαστη» ελληνική φοιτητική νεολαία αφίχθει τις τελευταίες ημέρες στην Μύκονο, για να γίνει «κομμάτια» μέρα-νύχτα λίγο πριν και καλά «στρωθεί» στο διάβασμα για τις εξεταστικές όλων των πανεπιστημίων της χώρας… Μερικά πλάνα από το καθιερωμένο πια Spring Break, μας προσφέρουν όλη την αισιοδοξία που χρειαζόμαστε σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται από οικονομική και κοινωνική κρίση εδώ και χρόνια!
Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης
Αντέξαμε 25 λεπτά δημοσιογραφικής περατζάδας στο beach bar Super Paradise, κατά την οποία αντικρίσαμε σμιλεμένα οπίσθια που σίγουρα θα κάνουν καριέρα σε αυτή τη χώρα, αρκετούς φερέλπιδες νέους και νέες που τους έπαιρναν το δίπλωμα (για πάντα) σε αλκοτέστ και ακούσαμε φιλοσοφημένες απόψεις επί καυτών θεμάτων της επικαιρότητας.

Μην πάει το μυαλό σας στην αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το περιβάλλον! Εννοούμε πως οι περισσότεροι (πιθανοί αιώνιοι) φοιτητές και οι παθιασμένες με τις ξαπλώστρες φοιτήτριες, πήραν θέση για τα σέξι αρσενικά του Σαρβάιβορ και το επίπεδο του ελληνικού καμακίου στις ημέρες μας…
Ωστόσο, η σκηνή που μας έκαψε χιλιάδες εγκεφαλικά κύτταρα και κέρδισε ήδη από τις 2 Ιουνίου το χρυσό «σφηνάκι» της Μυκόνου για το καλοκαίρι του 2017, είναι αυτή με τον τιτανοτεράστιο και διασημότατο (;) ψυχολόγο Νίκο Πόρτολα που αράζει στην παραλία για ηλιοθεραπεία (με συννεφιά) και διαβάζει το βιβλίο που ο ίδιος έγραψε! Αν διαβάσετε τι γράψαμε παραπάνω και δεν το πιστεύετε, δείτε το βίντεο και μετά από το νευρικό γέλιο κλάψτε για τα χρόνια που έρχονται.



Ελλάτωσε την αρτηριακή πίεση με 7 γευστικές τροφές

Μπορεί να είπες αντίο στις τηγανιτές πατάτες και όλες εκείνες τις αλμυρές λιχουδιές που εκτόξευσαν την πίεση σου στα ύψη, όμως έχεις και μερικούς επιστήθιους σύμμαχους στην μάχη  ενάντια στην υπέρταση.
Όταν μιλάμε για την αρτηριακή πίεση, η διατροφή είναι είτε ο καλύτερός σου φίλος, είτε ο χειρότερος εχθρός σου. Αν πάσχεις από υπέρταση, ένα από τα πρώτα πράγματα που αναγκάστηκες να απαρνηθείς είναι τα αλμυρά φαγητά, ώστε να διατηρήσεις την πίεσή σου σε φυσιολογικά επίπεδα και ταυτόχρονα να αποφύγεις τις διάφορες  δυσάρεστες παρενέργειες μιας διατροφής υψηλής σε νάτριο, όπως την κατακράτηση υγρών.
Κι έρχονται εκείνες οι μέρες που λαχταράς κρατσανιστές τηγανιτές πατάτες, αλμυρές σούπες και ντελικατέσεν σάντουιτς. Υπάρχει όμως ένα πλήθος γευστικών επιλογών, που όχι μόνο είναι νοστημότατες, αλλά έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-Μπανάνες: Γεμάτες κάλιο (γνωστός σύμμαχος στην μείωση της αρτηριακής πίεσης) και μεταλλικά στοιχεία, που βοηθούν στην εξισορρόπηση των αποτελεσμάτων του αλατιού στο σώμα και στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση 2 μπανανών καθημερινά μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση μέχρι και 10%! Άλλες τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι οι πατάτες, οι χουρμάδες και τα αβοκάντο.
-Ασπράδι αυγού: Ξεκίνα  τη μέρα σου με ένα χορταστικό πρωινό με ασπράδια αυγών. Δεν είναι απλώς πλούσια σε πρωτεΐνες, παράλληλα περιέχουν κι ένα πεπτίδιο που κρατά χαμηλά την αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα μάλιστα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Χημική Εταιρία, μια διατροφή που περιλαμβάνει ασπράδια έχει την ίδια επιτυχία στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, όσο μια αντίστοιχη χαμηλή δόση αντίστοιχων συνταγογραφημένων φαρμάκων.
-Ντομάτες:  Ένας ακόμη σημαντικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της αρτηριακής πίεσης, η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο. Μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε πως προσθέτοντας 25γρ. λυκοπενίου στην καθημερινή διατροφή, ρίχνει τα επίπεδα της LDL χοληστερίνης (η γνωστή ως«κακή» χοληστερίνη) έως και κατά 10%. Και αν η ιδέα ενός φρεσκοστυμμένου ντοματοχυμού δε σας συναρπάζει, δε χρειάζεται να τρώτε τις ντομάτες ωμές ή σκέτες. Μόλις μισό φλιτζάνι κόκκινης σάλτσας για μακαρόνια, περιέχει 20γρ. λυκοπενίου, οπότε το μόνο που μένει είναι να τις ενσωματώσεις στη μαγειρική σου, και να αφήσεις την φαντασία σου να κάνει …μαγειρικά θαύματα.
- Μαύρη Σοκολάτα: Καλά, όχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού εκτός της θεϊκής της γεύσης, η μαύρη σοκολάτα είναι κοινό μυστικό για τις αντιγηραντικές  και ψυχο-καταπραϋντικές ιδιότητες (όπως κι εκείνο το παγωτό σοκολάτα που φυλάμε όλοι στο ψυγείο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης). Όμως μια μελέτη που διεξήχθη σε υπερτασικά και προ-υπερτασικά ηλικιωμένα άτομα, έδειξε πως ύστερα από μόλις 18 βδομάδες καθημερινής χρήσης μαύρης σοκολάτας, οι συμμετέχοντες είδαν την υπέρτασή τους να μειώνεται έως και 20%. Οπότε, σο-κολαστείτε ελεύθερα χωρίς ντροπή (όχι όμως και χωρίς μέτρο)!
-Καρπούζι: Ο δροσερός βασιλιάς του καλοκαιριού, όπως επισημαίνει μια ομάδα ερευνητών από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, είναι μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές σε L-κιτρουλίνη, που βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αίματος και της αρτηριακής πίεσης. Οι ερευνητές  μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι φυσικές πηγές του αμινοξέος  αποτρέπουν την προ-υπέρταση από το να εξελιχθεί σε πλήρη υπέρταση.
-Σταφίδες:  Οι υποτιμημένοι αυτοί σταφιδομικρούλιδες, συνήθως συχνάζουν σε μπισκότα, κουλούρια και επιδόρπια, αλλά αν είσαι στα πρόθυρα υψηλής αρτηριακής πίεσης, οι μικροί αυτοί κύριοι , που τσιμπολάς μεταξύ των γευμάτων, είναι ίσως η σανίδα σωτηρία σου, ακόμη κι αν δεν το έχεις καταλάβει. Έρευνες  σε προ-υπερτασικούς έχουν δείξει πως αυτά τα αθώα τσιμπολογήματα τρεις φορές την ημέρα για 12 βδομάδες ελάττωσαν σημαντικά την συστολική και διαστολική τους αρτηριακή πίεση.
- Τσάι Ιβίσκου: Δοκίμασε να αλλάξεις τον καθημερινό σου καφέ με αυτό το λουλουδάτο τσάι. Πίνοντας 3 φλιτζάνια την ημέρα για 6 βδομάδες, οι ελαφρώς υπερτασικοί συμμετέχοντες παρουσίασαν μείωση της συστολικής αρτηριακής τους πίεση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Μπορεί η πτώση αυτή να φανεί μικρή σε άτομα με σοβαρότερες περιπτώσεις υπέρτασης, όμως οι γιατροί λένε πως ακόμη και τέτοιες μικρές μειώσεις, ελαττώνουν σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών καρδιακών παθήσεων.
Μαριλίνα Μπακούρη

 ΠΗΓΗ

Η κηδεία της μεταπολίτευσης


Του Σταύρου Κατσούλη


Ως εδώ ήταν… Τέλος. Πέθανε!


Η μεταπολίτευση, μετά από μια σύντομη περίοδο παραμονής στο κρεβάτι του θανάτου τα χρόνια της κρίσης, τελικά αποδήμησεν εις κύριον. «Τα 'φτυσε», που λέει κι ο λαός μας… Στέρεψε και μας τελείωσε. Κι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που την γαλούχησε, την έθρεψε, την μεγάλωσε, ήταν εκεί να επιβεβαιώσει το τέλος. Όλοι τους, οι εντός, οι εκτός και οι επί τα αυτά, ακόμη και οι «διαφωνούντες».

Κατ’ αρχήν, έχουμε την ίδια την ομολογία του πολιτικού προσωπικού, η οποία συνοψίζεται ομόφωνα στο γεγονός -όπως ακούσαμε πολάκις- ότι η τελευταία «μεγάλη» πολιτική μορφή του τόπου, έφυγε κι αυτή. Μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς, ότι κανένας τους δεν τόλμησε, ακόμη και μέσα στον ναρκισσισμό που διακατέχει κλασσικά τα ελληνόφωνα στελέχη του πολιτικού συστήματος, να ισχυριστεί ότι είναι συνεχιστής ή κληρονόμος αυτής της υποτιθέμενης «μεγαλοπρέπειας», εμμέσως πλην σαφώς, αποδεχόμενοι -και δημόσια μάλιστα- την απόλυτη μετριότητά τους.

Κι αν κανείς μέτρησε και είδε τα πρόσωπα αυτών που παρευρέθηκαν στην νεκρώσιμη ακολουθία του τέως πρωθυπουργού, θα είδε σίγουρα τους απογόνους της μεταπολίτευσης, σε όλο τους το τραγικό μεγαλείο: Αποτυχημένες πολιτικές προσωπικότητες, εκλεκτοί πρωτότοκοι γόνοι της οικογενειοκρατίας, μαζί με τον τέως βασιλέα και εκλεκτά στελέχη της αριστεράς και του γενικότερου πολιτικού οικοσυστήματος. Όλοι τους. Αυτοί δηλαδή που διέπρεψαν στην υποτέλεια, αρίστευσαν στην στείρα αντιπολίτευση, δίδαξαν την αναποτελεσματικότητα και πρωτοστάτησαν στο ξεπούλημα ανθρώπων, αξιών, γης και υδάτων.

Οι διαφορές που υποτίθεται ότι είχαν μεταξύ τους και που μας παρουσίαζαν τόσα χρόνια, εξαφανίστηκαν. Όλοι τους, στάθηκαν ενωμένοι και συμπαγείς, για να τιμήσουν εκείνο που τους τάισε τόσα χρόνια, με έναν επικήδειο που εκφράστηκε μεγαλειωδώς ως καλά ενορχηστρωμένη χορωδία σε πράξεις και λόγια. Κι αφού αυτό έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι, μαζί τους, στάθηκαν όπως είναι φυσικό, όλοι οι κληρονόμοι και επίγονοι του συστήματος: Οι διαπλεκόμενοι λεφτάδες, τα λαμόγια, οι αρχικλεφταράδες, οι καναλάρχες, διάφορες προσωπικότητες και «εκλεκτοί» κι αναγνωρισμένοι «δημοσιογράφοι», δείχνοντας έτσι και αυτοί το πένθος τους και την σαφή τους παραδοχή, ότι το πάρτι της επίσημης –τουλάχιστον- μεταπολίτευσης, τελείωσε οριστικά. Από εδώ και πέρα δήλωσαν δια της πράξης, θα ξεκινήσει μια νέα πορεία. Από θέατρο με στρακαστρούκες και άλλα ευτράπελα μέχρι το –αναμενόμενο η αλήθεια είναι- «καταδικάζομεν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται» στρατολόγησε, για να ολοκληρωθεί το… δράμα.

Κι απ έξω, μακριά και σε ασφαλή απόσταση από τους ηγέτες - παιδιά της ελίτ που μας έφερε ως εδώ, κάποιο μικρό μέρος του κοσμάκη που ακόμη πιστεύει την αυταπάτη και παραίσθηση… Αυτοί, έσπευσαν να προσκυνήσουν και να τιμήσουν το «λείψανο» του τελευταίου των ηγετών τους, δίνοντας ένα νέο ακόμη πιο τραγικό χαρακτήρα στο σύνδρομο της Στοκχόλμης. Και με αυτήν την κίνηση, οι συγκεκριμένοι αυτοί υπήκοοι του καθεστώτος, έδειξαν το πόσο τραγικά εξαρτημένοι είναι από το τέρας που τους κατέστρεψε.

«Η ψωροκώσταινα ζει» είπαν στην ουσία με την πράξη τους αυτή. Και μπορεί να υποθέσει κανείς, ότι αυτοί πρέπει να έχουν μια βαθιά πίστη ότι μια μέρα ο «μαρμαρωμένος βασιλιάς» της μεταπολίτευσης, θα αναστηθεί για να ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί, οι «ηγέτες» μας δηλαδή, καλύτερα. Ακόμη και οι νερόβραστες αποδοκιμασίες κατά του νυν πρωθυπουργού κατά την είσοδό του στην σκηνή, αποτελούν ένα στοιχείο της τραγικής κατάστασης μας. Οι αποδοκιμασίες αυτές, δεν ήταν ενάντια σ’ αυτό που όφειλαν να είναι, δηλαδή σε ολόκληρο το πολιτικό και διαπλεκόμενο σύστημα που μας κατέστρεψε, αλλά προς την υποτιθέμενη «άλλη» πολιτική παράταξη... Το γεγονός ότι όλοι αυτοί στέκονταν ενωμένοι και χωρίς ίχνος διαίρεσης, αποφάσισαν -όπως κάνουν και τόσον καιρό άλλωστε- να το αγνοήσουν!

Και ο υπόλοιπος κόσμος; Που ήταν; Πουθενά κοντά στον πυρήνα των γεγονότων. Είτε ήταν κλεισμένος στο σπίτι του, είτε τρομοκρατημένος, είτε εγκλωβισμένος στα προβλήματά του (την ανεργία ή την κακοπληρωμένη εργασία του) μακριά και αμέτοχος απ’ τα δρώμενα, είτε χλευάζοντας από απόσταση την κατάσταση, είτε υποστηρίζοντας το καθεστώς παθητικά (με δειλά και προσεχτικά ήπια σχόλια) ενδιαφερόμενος μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του και δεν ‘πα να καίγεται η χώρα παραέξω.

Δηλαδή, η υπόλοιπη κοινωνία έκανε ακριβώς αυτό που ζούμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα: Απλά κοίταζε περιστασιακά κι εντελώς πληροφοριακά, για να δει με ποιά κουβαδάκια παίζουν σήμερα οι «ηγέτες» του.

Είναι κατανοητό να υπάρχει άρνηση, όταν πεθαίνει κάποιος «αγαπημένος» μας, ειδικά αν αυτός ο κάποιος μας «τάιζε» τόσον καιρό ή τέλος πάντων νομίζαμε ότι μας τάιζε, αλλά στην ουσία τον ταΐζαμε εμείς. Όμως, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, έρχεται και η αποδοχή της πραγματικότητας. Κι αυτή η στιγμή, είναι κοντά μας. Είναι η στιγμή κατά την οποία θα κατανοήσουν όλοι ότι δεν υπάρχει κανένας «μαρμαρωμένος βασιλιάς» της μεταπολίτευσης, αλλά αντιθέτως, επρόκειτο για ένα πτώμα που δεν πρόκειται ποτέ να δει ανάσταση. Η στιγμή, δηλαδή, όπου θα κατανοήσουν όλοι, πως είτε σηκώνονται και πιάνουν τα πράγματα στα χέρια τους, είτε εξαφανίζονται οριστικά!.

Αν κάποιος είχε αμφιβολία ότι το παλιό αυτοκτόνησε και ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι νέο, σήμερα πια θα πρέπει να είναι προφανές. Σκεφτείτε το λίγο. Βάλτε λίγο τον εαυτό σας στην θέση του ιστορικού του μέλλοντος. Εσείς, σε ποιό σημείο θα ολοκληρώνατε το κεφάλαιο «Μεταπολίτευση»; Μα φυσικά, στο σημείο της εξόδου και του τελευταίου επίσημου αντιπροσώπου της από το κάδρο. Και μάλιστα, δεδομένου της δραματικής ιστορικής συνέχειας που πρέπει να καταγραφεί, το κλείσιμο του κεφαλαίου αυτού, θα γινόταν άδοξα και με συνοπτικές διαδικασίες. Κανένας δεν θα στεκόταν και πολύ στο διάβασμα της τελευταίας εκείνης ασήμαντης κι αναμενόμενης παραγράφου, όταν γνωρίζει ότι έχει να διαβάσει πολύ πιο σημαντικά πράγματα στις επόμενες σελίδες...

Η κηδεία του τέως πρωθυπουργού λοιπόν, αποτελεί πλέον ένα ιστορικό ορόσημο, μετά από το οποίο, η μεταπολίτευση -κι αν θέλετε, αυτό που αποκαλούμε η νεότερη ιστορίας μας- παύει να υπάρχει. Το καλοκαίρι του 2017, σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κεφαλαίου το οποίο ξεκινά με χείριστα προγνωστικά στοιχεία.

Τα σχέδια του συστήματος για την πατρίδα μας, είναι χειρότερα από ποτέ. Οι ξένες δυναστικές δυνάμεις, δεν παίζουν πλέον το παιχνίδι της εκμετάλλευσης της χώρας μας δια μέσου των αντιπροσώπων της, όπως γινόταν μέχρι και την μεταπολίτευση. Σήμερα οι υπηρέτες τους, ανοιχτά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, παραδέχονται δημοσίως ότι δεν νομοθετούν αυτοί, δεν αποφασίζουν αυτοί και δηλώνουν απερίφραστα πως αυτό που αντιπροσωπεύουν είναι οι βουλές των δανειστών.

Οι έννοιες του κράτους, δικαιωμάτων, έθνους, κοινωνικής δικαιοσύνης, πατρίδας, δημοκρατίας και ελευθερίας θεωρούνται, όλες τους, ως παρωχημένες ιδέες και πολεμούνται καθημερινά ως λαϊκίστικες, γραφικές ασχετοσύνες. Οι ιδεολογίες στο συλλογικό μυαλό της κοινωνίας έχουν απαξιωθεί. Αντί αυτών, υπάρχει είτε η συνειδητή απαξίωση τους, είτε η μινιμαλιστική - χωρίς καμιά γνώση ή κατανόηση ή ταύτιση- έκφρασή τους η οποία ουσιαστικά και στην πράξη είναι πάντα υπέρ του συστήματος. Την ίδια στιγμή τα «τύμπανα του πολέμου» ηχούν παγκοσμίως και όποιος έχει μάτια να δει, βλέπει τις προετοιμασίες για όποιας μορφής σύρραξης ή συρράξεων να εντείνονται.

Ποιά είναι άραγε η θέση μιας Ελλάδας που βρίσκεται στα γόνατα και σε στάση απόλυτης υποτέλειας και εξευτελισμού, όταν ολόκληρος ο πλανήτης και οι κοινωνίες του καταρρέουν; Ποιός είναι ο ρόλος μιας κοινωνίας που ζει μέσα σε αυτήν την κατάσταση; Είναι η ριζοσπαστικοποίηση και η υπεράσπιση των κυριαρχικών και κοινωνικών του δικαιωμάτων και της ελευθερίας του; Ή θα περιπέσει στην αποδοχή και την παθητική αποδοχή της νέας τάξης πραγμάτων;

Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Αυτό που μπορούμε να προβλέψουμε, πολλοί από μας με αρκετή σιγουριά, είναι ότι αν δεν υπάρξουν αυτοί που θα οργανώσουν και θα πείσουν τις κοινωνίες ότι πρέπει να σηκωθούν για να σταθούν στα πόδια τους για να επιβιώσουν με ανθρώπινους όρους, τότε ας ετοιμαστούμε για μια νέα σκοτεινή περίοδο, αν όχι παγκοσμίως, τότε σίγουρα μέσα στην χώρα μας.

Με την εξαφάνιση κι επίσημα και του τελευταίου εξαμβλώματος της μεταπολίτευσης, είναι προφανές, ότι το πεδίο για νέες μαζικές πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις, είναι ορθάνοιχτο. Ο δρόμος προς κάτι καινούργιο, δεν ήταν ποτέ τόσο άδειος, εύφορος, διαθέσιμος, πρόσφορος και ελεύθερος για δράση.

Ιδέες και ιδανικά υπάρχουν, κι ας τα πολεμάει το σύστημα δαιμονισμένα. Πολλοί τις έχουν εκφράσει, άλλοι καλύτερα, άλλοι αποσπασματικά, άλλοι προσκολλημένοι ακόμη σε ιδέες του παρελθόντος και άλλοι πασχίζοντας να εφεύρουν κάτι τουλάχιστον ισάξιο τους.

Μέχρι στιγμής όμως, κι αντίθετα με τους όποιους υποκειμενικούς ισχυρισμούς, κανένας τους, μα κανένας μας, δεν έχει καταφέρει να πείσει μια κρίσιμη μάζα ότι υπάρχει κάτι τόσο πραγματικά αξιόλογο, ώστε να αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει γι αυτό. Η κοινωνία είναι ο πιο απαιτητικός «πελάτης» απ όλους. Δεν της αρκούν ο ξύλινος λόγος και οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι ψευτοεπαναστάτες, οι λαϊκίστικες/δογματικές/ιδεολογικές κορώνες, ούτε οι αμιγώς κλασσικές λύσεις που απέτυχαν παταγωδώς στο παρελθόν. Ειδικά τώρα, όπου οι αξίες δοκιμάζονται και η απαίτηση για χτίσιμο ενός νέου οικοδομήματος, η κάθε υποψία ψεύδους, οπορτουνισμού, ανικανότητας, έλλειψης δεξιοτήτων αποτελεί τελεσίδικο λόγο απόρριψης. Διότι η κοινωνία διαισθάνεται, ότι μόνο οι μεγάλες κι ολοκληρωμένες λύσεις μπορούν να αποδώσουν! Κι έτσι, απαιτούνται πραγματικά και ικανοί άνθρωποι και χειροπιαστές ιδέες...

Όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, η αλήθεια είναι αμείλικτη: Η κοινωνία έχει προφανώς, κάτι πολύ συγκεκριμένο στην συλλογική της συνείδηση. Έχει επιθυμίες και ανέκφραστους πόθους που, προς ώρας, κανένας δεν κατάφερε να εκφράσει ούτε επακριβώς, ούτε με την σωστή γλώσσα αλλά ούτε και με τα σωστά πρόσωπα ή καλέσματα.

Κι όμως, αυτός ακριβώς είναι ο άθλος που πρέπει οι γενιές μας να ολοκληρώσουν και μάλιστα σύντομα: Την δημιουργία νέων μαζικών κινημάτων, τα οποία θα μπορέσουν, ακόμη κι αν έχουν σοβαρές ιδεολογικές ή άλλες διαφωνίες μεταξύ τους, να οργανωθούν για να γεμίσουν δημοκρατικά το κενό που καταλαμβάνει το ανίκανο και προδοτικό αιμομικτικό βδέλυγμα που δεν αντιπροσωπεύει, ούτε αφορά κανέναν λογικό άνθρωπο πλέον, παρά μόνο τους εκμεταλλευτές μας.

Η κοινωνία περιμένει ακόμη. Εμείς έχουμε χρέος, ασχέτως ιδεολογικών διαφορών, να ανάψουμε την σπίθα της εμπλοκής της στο δικό της μέλλον, αυτοπροσώπως. Τίποτα λιγότερο! Γιατί ο,τιδήποτε λιγότερο, θα επιτρέψει στους ξένους δυνάστες να συνεχίσουν να εργάζονται δια μέσου των απολειφαδιών του κατεστημένου -που όλοι μας είδαμε στην κηδεία του τέως πρωθυπουργού- ώστε να ολοκληρώσουν το αμείλικτο σχέδιό τους.

Πηγές: dromosanoixtos.gr
 Η ΣΦΗΚΑ