19 Δεκεμβρίου 2021

Ξεβράκωμα του Facebook - Δικηγόροι της Meta: «Οι ετικέτες ελέγχου γεγονότων στο Facebook είναι προϊόν άποψης» - Ακούνε τα «βατράχια»;


  Οι ετικέτες που τοποθετούνται σε αναρτήσεις στο Facebook που συνοδεύουν τους λεγόμενους ελέγχους γεγονότων είναι προϊόν άποψης, δήλωσαν οι...

 







Οι ετικέτες που τοποθετούνται σε αναρτήσεις στο Facebook που συνοδεύουν τους λεγόμενους ελέγχους γεγονότων είναι προϊόν άποψης, δήλωσαν οι δικηγόροι της μητρικής εταιρείας της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σε πρόσφατη δικαστική κατάθεση. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να στιγματίζονται και να λογοκρίνονται άρθρα, απλά και μόνο επειδή έχουν διαφορετική «άποψη» οι «ελεγκτές» του Facebook;


Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Τζον Στόσελ μήνυσε το Facebook και δύο από τους συνεργάτες του για τον έλεγχο των γεγονότων, τις Science Feedback και Climate Feedback, νωρίτερα φέτος, κατηγορώντας τις οντότητες ότι τον δυσφήμισαν.

 

 

Ο Στόσελ δημοσίευσε δύο βίντεο στο Facebook, ένα εκ των οποίων διερευνούσε τις δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν την Καλιφόρνια το 2020, συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης με τον Μάικλ Σέλενμπεργκ, έναν εμπειρογνώμονα σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Ο Στόσελ δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει τα πράγματα στην πολιτεία. Ο Σέλενμπεργκ δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή έπαιξε ρόλο, αλλά ότι η κακοδιαχείριση των δασών ήταν ο κύριος λόγος για τις μεγάλες πυρκαγιές.

Το Facebook τοποθέτησε μια ετικέτα πάνω από το βίντεο, λέγοντας στους χρήστες ότι “λείπει θεματικό περιεχόμενο”.

Εάν οι χρήστες έκαναν κλικ, συναντούσαν μια σελίδα στον ιστότοπο του Climate Feedback που ανέφερε: “Ισχυρισμός – ‘οι δασικές πυρκαγιές προκαλούνται από κακή διαχείριση. Όχι από την κλιματική αλλαγή.” και “Ετυμηγορία: παραπλανητική”.

Αυτός ο ισχυρισμός, όμως, “δεν περιέχεται πουθενά” στο βίντεο του Στόσελ, λέει η αγωγή.

Ο Στόσελ δήλωσε ότι απευθύνθηκε στην Climate Feedback και δεν απάντησαν, αλλά δύο από τους επιστήμονες που αναφέρονται ως ειδικοί της ομάδας παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν εξετάσει το βίντεο.

Μια παρόμοια κατάσταση διαδραματίστηκε με ένα διαφορετικό βίντεο, το οποίο διερευνούσε τους “περιβαλλοντικούς κινδυνολόγους”.

Ο Στόσελ δήλωσε ότι η διαδικασία ελέγχου των γεγονότων «δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρόσχημα που χρησιμοποιείται από τους εναγόμενους για να δυσφημίζουν ατιμώρητα τους χρήστες, ιδίως όταν οι εναγόμενοι διαφωνούν με τις επιστημονικές απόψεις που εκφράζονται στο περιεχόμενο των χρηστών».

Η υπόθεση κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη βόρεια Καλιφόρνια.

Οι δικηγόροι της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook, απάντησαν σε μια κατάθεση στα τέλη του περασμένου μήνα, προτρέποντας το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση.

Η Meta δήλωσε ότι οι ελεγκτές γεγονότων της είναι ανεξάρτητοι από το Facebook και ότι προστατεύεται από το άρθρο 230 του νόμου περί ευπρέπειας των επικοινωνιών.

«Πέρα από αυτό το πρόβλημα του Άρθρου 230, η καταγγελία δεν αναφέρει επίσης αξίωση για δυσφήμιση. Πρώτον, ο Στόσελ δεν επικαλείται πραγματικά περιστατικά που να αποδεικνύουν ότι η Meta ενήργησε με πραγματική κακία – κάτι που, ως δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να κάνει», έγραψαν.

«Από την άλλη, οι ισχυρισμοί του Στόσελ επικεντρώνονται στα άρθρα ελέγχου των γεγονότων που γράφτηκαν από την Climate Feedback, όχι στις ετικέτες που τοποθετήθηκαν μέσω της πλατφόρμας του Facebook. Οι ίδιες οι ετικέτες δεν είναι ούτε ψευδείς ούτε δυσφημιστικές- αντίθετα, αποτελούν προστατευόμενη γνώμη. Και ακόμη και αν ο Στόσελ μπορούσε να αποδώσει τις ξεχωριστές ιστοσελίδες της Climate Feedback στη Meta, οι αμφισβητούμενες δηλώσεις στις σελίδες αυτές δεν είναι επίσης ούτε ψευδείς ούτε δυσφημιστικές. Οποιαδήποτε από αυτές τις αποτυχίες θα καταδίκαζε την καταγγελία του Στόσελ, αλλά ο συνδυασμός τους καθιστά κάθε τροποποίηση μάταιη», πρόσθεσαν.

Ο ισχυρισμός σχετικά με τις γνώμες είναι βασικός, διότι για μια γνώμη είναι πιο δύσκολο να ασκηθεί αγωγή δυσφήμισης εναντίον της.

Η υπόθεση ανατέθηκε αυτή την εβδομάδα στην περιφερειακή δικαστή των ΗΠΑ Λούσι Κοχ, προτεινόμενη επί Ομπάμα.

Η Κοχ πρόκειται να ακούσει προφορικά επιχειρήματα κατά τη διάρκεια ακρόασης της αίτησης απόρριψης τον Μάρτιο του 2022.

Ο Στόσελ ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων δολαρίων και θέλει το δικαστήριο να διατάξει τους εναγόμενους να αφαιρέσουν το εν λόγω περιεχόμενο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

Σχολιάστε το άρθρο μας



Πηγή: The Epoch Times 

ellinikiafipnisis.blogspot.com

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση
 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί



 









Χορηγοί




   

 

Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου για εμβόλια mRNA: «Είναι δρόμος χωρίς επιστροφή – Δεν είναι αναστρέψιμες οι βλάβες»


Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου για εμβόλια mRNA: «Είναι δρόμος χωρίς επιστροφή – Δεν είναι αναστρέψιμες οι βλάβες»


«Ξαναζούμε το δράμα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού»


Οι πολίτες Δυτικής Μακεδονίας, έκαναν συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης με κεντρικό ομιλητή τον π. Στυλιανό Καρπαθίου.

Στη συγκέντρωση που ξεκίνησε με το Πάτερ ημών, συμμετείχαν και υγειονομικοί της περιοχής που είναι σε αναστολή.

Ο π. Στυλιανός Καρπαθίου είπε μεταξύ άλλων:

«Αδέρφια μου Μακεδόνες, έρχομαι για δεύτερη φορά στην Κοζάνη ως στρατιώτης να υπηρετήσω την ελευθερία της πατρίδας, γιατί κάποιοι θέλησαν να υπονομεύσουν την ελευθερία  αλλά δεν θα τα καταφέρουν γιατί δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Σύμφωνα με το prlogos.gr, βασιζόμενος στα δεδομένα ενός επιστήμονα συμπλήρωσε:

«Πριν κάνετε το εμβόλιο στο παιδί σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα γενετικά δεδομένα για αυτό το εμβόλιο. Ένα γονίδιο θα μπει στα κύτταρα, το σώμα θα παράγει τοξικές πρωτεΐνες, που προκαλούν βλάβη στα όργανα στα και προσβάλουν το αναπαραγωγικό σύστημα και μπορεί να πυροδοτήσει αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα».

«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει επιστροφή, δεν μπορείς να διορθώσεις τις ζημιές στον εγκέφαλο, τον καρδιακό ιστό.

Αυτή η τεχνολογία δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς .

Τα παιδιά δεν αποτελούν κίνδυνο αντίθετα με αυτά που μας έλεγαν οι κύριο αυτοί . Η ανοσία τους παίζει καθοριστικό ρόλο στην σωτηρία τα οικογένειας».

Ο ίδιος μίλησε για ένα βιολογικό υπερόπλο στα χέρια δυναστών, ότι σπάρθηκε ο φόβος του κορωνοϊού με στόχο να καταπατηθούν αξίες, να καταρρεύσουν ιδανικά, όπως είπε.

«Η διχόνοια χωρίζει οικογένειες, καταστρέφει φιλίες, ήρθε για να αποδυναμώσει το ηρωικό στοιχείο τα φυλής μας και το μαρτυρικό ήθος της πίστεώς μας με πανούργες πρακτικές που έστησαν πάνω στην ψυχολογία των μαζών και όχι στην αξία του προσώπου».

«Επαναβιώνουμε το δράμα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού» συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Βρισκόμαστε σε αυτή την ιστορική στιγμή για να γίνουμε παράδειγμα, ζητούμε να κυριαρχήσει η λογική και η σωφροσύνη, έχουμε βέβαιη την πληροφορία της συνείδησής μας ότι η ελευθερία βγήκε από των Ελλήνων τα κόκαλα τα ιερά και δεν την διαπραγματευόμαστε.

Μακεδόνες δεν μπορώ να καταλήξω παρά μόνο με τον παιάνα της ζωής: Χριστός Ανέστη».


.

   fyllokaiftero1.blogspot.com  και pronews.gr    μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί



 









Χορηγοί




   

 

Κοζάνη: Μεγάλη Πανδυτικομακεδονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αναγκαστικών εμβολιασμών


Κοζάνη: Μεγάλη Πανδυτικομακεδονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αναγκαστικών εμβολιασμών

Πανδυτικομακεδονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19/12 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης παρουσία πλήθους κόσμου

Όπως αναφέρει το Kozan.gr την Πανδυτικομακεδονική συγκέντρωση με σύνθημα “Όχι στην υποχρεωτικότητα, στο διχασμό – Ναι στην ελεύθερη βούληση, στα ανθρώπινα δικαιώματα” διοργάνωσαν, το μεσημέρι, της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, οι “Ελεύθεροι Πολίτες Δυτικής Μακεδονίας”, με κεντρικό ομιλητή τον π. Στυλιανό Καρπαθίου, Θεολόγο, Ιατρό, Ψυχίατρο, Ms Βιοηθικής.

.

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί



 









Χορηγοί




   

 

 

Σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση κατά των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων και του υποχρεωτικού εμβολιασμού (φωτό-live)


Σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση κατά των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων και του υποχρεωτικού εμβολιασμού (φωτό-live)

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των μέτρων διαχωρισμού που πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου με σημείο εκκίνησης το Πάρκο Ελευθερίας (στάση Μέγαρο Μουσικής).

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 και ήδη ο κόσμος που κατεβαίνει είναι μεγάλος σε αριθμό, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το fyllokaiftero1.blogspot.com μέσω pronews.gr:
 

Στο σημείο βρίσκεται και ο ανταποκριτής του pronews.gr Θάνος Νικηταράς που θα μεταδώσει live τις δηλώσεις των συμμετεχόντων και θα αναμεταδίδει το fyllokaiftero1.blogspot.com .

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η συγκέντρωση γίνεται υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας και συμμετέχουν υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, αλλά και απλοί πολίτες που διαφωνούν με τα μέτρα εκβιασμού

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν αρκετοί επιστήμονες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη κατά της υποχρεωτικότητας, ενώ θα απευθύνει και μήνυμα ο κορυφαίος καθηγητής Ιατρικής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας Sucharit Bhakdi.

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί



 









Χορηγοί