26 Μαΐου 2022

Ο Μητσοτάκης θέλει να ελέγχεται ο ελεύθερος λόγος στα social media για να μην… παραπληροφορείται ο κόσμος


Ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να ελέγχεται ο ελεύθερος λόγος στα social media για να μην… παραπληροφορείται ο κόσμος

Δεν μας τα λένε καλά από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Προφανώς δεν αρκεί στον Κ.Μητσοτάκη που η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου θεωρείται κάτι σαν την Χιλή του Πινοσέτ και ξαναέβαλε στο στόχαστρο τα social media για ακόμα μία φορά.

Ζητάει μάλιστα να ελεγχθεί ο διαδικτυακός διάλογος με πρόσχημα την γνωστή «καραμέλα» της «ρητορικής μίσους».

Γενικά η διεθνιστική Ελίτ θέλει τον έλεγχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί γνωρίζει πως οι λέξεις ενεργοποιούν εγκεφάλους.

Συμφωνείτε με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών από τα αποθέματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους Ουκρανούς;

  • Ναι (3%, 949 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 184 Votes)
  • Όχι (95%, 31,060 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 208 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (0%, 132 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32,533

Χθες έθεσε το θέμα από το Νταβός σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ Μπόργκε Μπρέντε, ενώ παρόμοιες απόψεις είχε εκφράσει και στην πρόσφατη ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Χρειάζεται να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα» είπε και πρόσθεσε:

«Εχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, δεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου».

Επίσης τον Μάρτιο του 2021 στη Βουλή είχε πει για τα social media ότι «δημιουργούν στεγανά έντασης, τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν, κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας».

Σημειώνεται ότι μία παρόμοια επίθεση ο Κ.Μητσοτάκης την είχε κάνει τον Μάρτιο του 2021 κατά των social media διότι είχαν αναρτηθεί εικόνες βίας από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

«Έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί να ήδη έχουν, δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι διαλόγου, στεγανά οπού ανατροφοδοτούνται τα στερεότυπα τα οποία έχουμε και αυτό είναι καλό για την Δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας, διότι εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς να αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί αν τους σερβίρει», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης, θυμίζοντας Ρ.Τ.Ερντογάν.

Μάλιστα.

Και ποιος θα ορίζει κύριε πρωθυπουργέ ποιος λέει ψέματα και ποιος όχι; Εσείς; Όπως σας συμφέρει;

Και εν πάσει περιπτώσει τις δικές τους απόψεις θα αναπαράγουν οι πολίτες, όχι τις δικές σας και σίγουρα όχι του κράτους.

Δηλαδή τι υπονοείτε; Επιβολή των κρατικών απόψεων ως θέσφατων και θεόσταλτων και κατάργηση της γνώμης των ανθρώπων;

Μήπως θα παρεμβαίνετε στο τέλος και στις εκλογικές διαδικασίες; Να βγαίνει αυτός «που πρέπει»; Ή μήπως θα τις καταργήσετε κιόλας αφού δεν θα χρειάζονται…

 



"Ξαφνίτιδα"Κατέρρευσε την ώρα που έτρωγε σε ταβέρνα –και πέθανε


Κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε παραθαλάσσια ταβέρνα των Λεχωνίων ένας 75χρονος άνδρας, λίγο μετά τις 8 χθες το απόγευμα. Ο άνδρας φέρεται να έπαθε καρδιακή ανακοπή και παρά τις προσπάθειες διασωστών του ΕΚΑΒ που πήγαν στο σημείο, δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, το πιστοποιητικό θανάτου εξέδωσε ιδιώτης γιατρός και δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ο,τι η καρδιακή ανακοπή και γενικά ο θάνατος από την καρδιακή προσβολή είναι αποτέλεσμα του εμβολίου και του παράνομου σκευάσματος για τον covid-19.

 

Με έξοδα του λαού που δεν τα βγάζει πέρα ο Μητσοτάκης κάνει προκλητικά οικογενειακά ταξίδια σε Αμερική και Ευρώπη. Συνένοχη η ΝΔ


Την ίδια "στιγμή" λέει στου νέους και τον ελληνικό λαό  «Να δουν τη ζωή τους πιο σφαιρικά»  ο Κ.Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες, λέγοντάς τους πως «δεν έχει σημασία πόσα λεφτά βγάζεις»

«Δεν είναι σημαντικό πόσα λεφτά θα βγάλεις... στην Ελλάδα υπάρχει πάντα ένας μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια, φίλοι, που κάνουν τη ζωή μας εδώ πιο εύκολη και πιο ευχάριστη» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μιας χώρας που πλήττεται από την πανδημία και την ακρίβεια -μεταξύ άλλων.
Swearing in ceremony of the new Greece's cabinet at the presidential palace in Athens, Athens, Greece on July 9, 2019. / Ορκωμοσία την νέας κυβέρνησης στο προεδρικό μέγαρο, Αθήνα, Αθήνα, 9 Ιουλίου 2019

«Η Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές και παρότι της αντιπολίτευσης της αρέσει να μου ασκεί κριτική γι΄ αυτό, θα επιμείνω σε αυτό, μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής και σε ένα κόσμο όπου τα ζητήματα αυτά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά. Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει συνολικά καλές δουλειές, καλές απολαβές, οικογένεια, φίλους και ένα εξαιρετικό περιβάλλον στο οποίο να εργάζεται κανείς αλλά και να ζει».

 Αναφορά για το θέμα έκανε και ο Ευάγγελος Αντώναρος βασικό στέλεχος της ΝΔ

O επισκέπτης πρωθυπουργός που ταξιδεύει με εξοδα του ελληνικού κράτους για να παρακολουθεί αγώνα του ΝΒΑ με εισιτήριο 3.500 δολλαρίων δίνει οδηγίες στους Ελληνες νεους: Δεν ειναι το παν τα λεφτά, να βλεπουν τη ζωη ολιστικά. Ποιος τα λεει αυτά; Ο τυπος που ειχε πει πως ελπίζει να μη χρειαστεί να ζήσει με 800 ευρώ.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ!
 
 Ευάγγελος Αντώναρος
 

Δείτε σχετικό άρθρο:

Σοκ και απελπισία με την ακρίβεια: Οι Έλληνες έκοψαν μέχρι και τα βασικά – Τι δείχνει έρευνα για τις αγορές στο σούπερ μάρκετ

Στο Πρωθυπουργικό γραφείο δεν γνωρίζουν για την υποχρέωση των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών για τον χρόνο απάντησης τους στα e-mail πολιτών

 

Δείτε και αυτά:

Γιαννόπουλος κατά Μιχαηλίδου: «Κάνει συνεργασία με φορέα που έχει πολύ χρήμα από πίσω»

Λόιντ Όστιν: «Η Ελλάδα συμφώνησε να στείλει πυροβόλα στην Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων»

Την πιο ακάθαρτη πόλη η σημερινή δημοτική αρχή Καστοριάς την λέει "Καθαρότερη πόλη στον "κόσμο"

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 





Βενζίνη: «Καλπάζει» προς τα τρία ευρώ – Συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές των καυσίμων – Δείτε πόσο έχει στην Καστοριά (βίντεο)


Ανοδική είναι η πορεία στις τιμές των καυσίμων με τους οδηγούς να ζορίζονται ολοένα και περισσότερο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησής τους - Τα πρωτεία στην ακριβότερη βενζίνη έχει η Βόρεια Ελλάδα

Ανοδική είναι η πορεία στις τιμές των καυσίμων με τους οδηγούς να ζορίζονται ολοένα και περισσότερο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησής τους. Τα πρωτεία στην ακριβότερη βενζίνη έχει η Βόρεια Ελλάδα τη στιγμή που το «ράλι» ανόδου στις τιμές δεν σταματά «καλπάζοντας» στα τρία ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA η μέση τιμή ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, ανά περιοχή, ορίζεται ως εξής:

  • Κιλκίς 2,376 ευρώ/λίτρο
  • Αλεξανδρούπολη 2,418 ευρώ/λίτρο
  • Καστοριά 2,418 ευρώ/λίτρο
  • Πέλλα 2,429 ευρώ/λίτρο
  • Γρεβενά 2,449 ευρώ/λίτρο
  • Κοζάνη 2,530 ευρώ/λίτρο
  • Καύσιμα: Η πορεία των τιμών
  • Μάιος 2019 (προ κορoνοϊού) – Μάιος 2020 (πανδημία) – Μάιος 2021 (πανδημία) – Μάιος 2022 (πόλεμος)

Βενζίνη (95 οκτ.): 1,645 ευρώ/λίτρο – 1,345 ευρώ/λίτρο – 1,613 ευρώ/λίτρο – 2,267 ευρώ/λίτρο
Πετρέλαιο: 1,418 ευρώ/λίτρο – 1,104 ευρώ/λίτρο – 1,331 ευρώ/λίτρο – 1,869 ευρώ/λίτρο
Υγραέριο: 0,815 ευρώ/λίτρο – 0,711 ευρώ/λίτρο – 0,811 ευρώ/λίτρο – 1,131 ευρώ/λίτρο

Βάζουν βενζίνη και… φεύγουν


Στο μεταξύ, τον τελευταίο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα οδηγοί πηγαίνουν στα πρατήρια καυσίμων, γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. «Αυτό το θέμα με τη μη πληρωμή δεν είναι καινούργιο. Υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην αγορά το βασικό πρόβλημα είναι οι υψηλές τιμές και η δυσκολία του καταναλωτή να αγοράσει, και των πρατηρίων να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κρίση. Στο νομό Θεσσαλονίκης η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 2,23 ευρώ το λίτρο, και στο πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή είναι λίγο πάνω από το 1,80 ευρώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, στο MEGA.

reader/ photo pixabay 

el.gr

Δείτε σχετικό άρθρο:

Σοκ και απελπισία με την ακρίβεια: Οι Έλληνες έκοψαν μέχρι και τα βασικά – Τι δείχνει έρευνα για τις αγορές στο σούπερ μάρκετ

Στο Πρωθυπουργικό γραφείο δεν γνωρίζουν για την υποχρέωση των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών για τον χρόνο απάντησης τους στα e-mail πολιτών

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084