02 Οκτωβρίου 2017

Αστυνομικός έκλεβε «πύργους» ηλεκτρονικών υπολογιστών από την υπηρεσία του


ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ

Αντιμέτωποι με ένα περίεργο περιστατικό ήρθαν αστυνομικοί όταν διαπίστωσαν πως 30χρονος υπαρχιφύλακας  έκλεβε τους « πύργους» ηλεκτρονικών υπολογιστών της υπηρεσίας στην οποία υπηρετούσε στην Αττική.

Την έρευνα για την υπόθεση είχε αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στελέχη της οποίας ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Ο 30χρονος αστυνομικός είχε αφαιρέσει τους σκληρούς δίσκους από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της υπηρεσίας του, χωρίς προς το παρόν να έχει εξηγήσει τους λόγους. Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και χθες οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 tempo24 news

Προϋπολογισμός 2018: Νέοι φόροι με νέες περικοπές Τσιπροψηφοφόρε - και εν γένει ελληνάκο Ραγιά


Προϋπολογισμός χωρίς ουσία, με πολλές μεταβλητές και ελάχιστες παραδοχές, κατατέθηκε στη Βουλή με βάση τη σχετική συνταγματική επιταγή.


Τι είπαμε πως ψήφισαν 2.000.000 ΖΩΑ, τον Σεπτέμβρη του 2015;
ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ;
ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ... ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ...

Και πόσα είπαμε πως του δίνουν οι ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΜΑΪΜΟΥ;
24%;;;

ΡΕ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ!


Καλλιόπη Σουφλή



 

 
Προϋπολογισμός χωρίς ουσία, με πολλές μεταβλητές και ελάχιστες παραδοχές, κατατέθηκε στη Βουλή με βάση τη σχετική συνταγματική επιταγή.


Στον «αέρα» θα βρεθεί και το φοιτητικό επίδομα, ενώ έρχονται νέοι φόροι στα ακίνητα και αύξηση των εισφορών προς ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες


Χωρίς ουσία, γιατί στα βασικά του μεγέθη θα αλλάξει, αφού η σχετική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς δεν έχει καν αρχίσει.

Με πολλές μεταβλητές, αφού τα βασικά μεγέθη, όπως η ανάπτυξη και οι νέες επενδύσεις, βασίζονται σε επιθυμίες και επιδιώξεις κι όχι σε δεδομένα και απτές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, η οποία συνεχίζει να κάνει «πλάγια κίνηση», πολύ μακριά από τους στόχους της ανάπτυξης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καταθέτει έναν προϋπολογισμό, για να είναι «εντάξει». Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι έως τον Νοέμβριο θα αλλάξει δραματικά



Σίγουρα για το 2018 θεωρούνται μόνον τα νέα μέτρα λιτότητας, που έχουν ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Στον «αέρα» θα βρεθεί και το φοιτητικό επίδομα, ενώ έρχονται νέοι φόροι στα ακίνητα και αύξηση των εισφορών προς ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Εξαφανίζεται» και η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες και φάρμακα, αλλά και εκείνη στην παρακράτηση φόρου.



Τα μέτρα, ύψους 1% του ΑΕΠ, θα είναι:

- Η κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% για τις ιατρικές δαπάνες που ισχύει ήδη, αλλά θα φανεί στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα γίνει το 2018 για τα εφετινά εισοδήματα. Οι φορολογούμενοι -και ειδικά οι συνταξιούχοι που δαπανούν περισσότερα σε γιατρούς και φάρμακα- θα επιβαρυνθούν περί τα 121 εκατ. ευρώ από το μέτρο αυτό και μόνον.

- Ξεκινά η εφαρμογή του φόρου Υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων (15% για τον πωλητή), καθώς το μέτρο είχε ανασταλεί έως 31.12.2017.

- Κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου που θα γίνεται από 1.1.2018 σε μισθούς και συντάξεις. Ουσιαστικά θα βλέπουν κάθε μήνα περίπου 5 ευρώ λιγότερα στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

- Κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων που συγχωνεύονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Μόνον τέσσερα εξ αυτών θα φέρουν εξοικονόμηση 12 εκατ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία (3 εκατ. το επίδομα απροστάτευτων τέκνων, 5 εκατ. το επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας και 4 εκατομμύρια τα επιδόματα φτώχειας και κοινωνικών καταστροφών).

- Αύξηση 53 εκατ. ευρώ στις εισφορές ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς από 1.1.2018 θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και... για τις ασφαλιστικές εισφορές που ήδη πλήρωσαν -καθώς δεν θα αφαιρούνται, όπως εφέτος, από το φορολογητέο εισόδημα που αποτελεί βάση υπολογισμού των εισφορών.

- Αύξηση του ΦΠΑ για τα 32 νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που είχαν έως τώρα εξαιρεθεί. Ουσιαστικά ο ΦΠΑ θα αυξηθεί για τους καταναλωτές στα νησιά αυτά κατά 50% -και ενώ δεν δόθηκε κανένα αντισταθμιστικό μέτρο από όσα εξαγγέλλονταν μέχρι τώρα στους κατοίκους των νησιών που ήδη επιβαρύνθηκαν από το 2015 και μετά.

- Θα επιβληθεί φόρος διαμονής 0,5 - 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

- Θα επιβληθεί φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων (AirBNB κ.λπ.).

- Μείωση 50% στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για εξοικονόμηση 47 εκατ. ευρώ.

- Αυστηρότερη εφαρμογή του rebate και claw back για φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο εξοικονόμηση 188 εκατ. ευρώ από δαπάνες υγείας.

- Επέκταση για ένα έτος της εισφοράς στη ναυτιλία με στόχο την είσπραξη 107 εκατ. ευρώ

- Κατάργηση της φοροαπαλλαγής για βουλευτές και δικαστικούς, με στόχο την είσπραξη 44 εκατ. ευρώ.



Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός

«Είναι προφανές πως αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, παραδίδοντας το μεσημέρι της Δευτέρας το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι εντός στόχων, ο προϋπολογισμός του 2017 έχει μία αρκετά σημαντική υπέρβαση στα έσοδα που θα αξιοποιήσουμε, ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης.

«Ελπίζουμε μέχρι να γίνει σχέδιο προϋπολογισμού και μέχρι να περάσει ο επόμενος καιρός για να το εγκρίνουμε, τον Δεκέμβριο, να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προβλέψεις και καλύτερες δυνατές πρόνοιες» τόνισε ο κ. Βούτσης παραλαμβάνοντας από τον κ. Χουλιαράκη το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.



Πηγή
ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ