06 Νοεμβρίου 2016

Ακούστε το τραγούδι-κάλεσμα του Β.Σκουλά: Αντισταθείτε στους δρόμους βγείτε, Έλληνες είμαστε του κερατά! | ΒΙΝΤΕΟ


a
Ο Βασίλης Σκουλάς, με την επιβλητική φωνή του, έχει τον τρόπο να συμμετάσχει στην προσπάθεια αφύπνισης των Ελλήνων.  Το νέο του τραγούδι είναι ένα κάλεσμα στους Έλληνες. Τραγουδά, σε στίχους των Νίκου Καμπανού και Γιώργου Λουκάκη:
Αντισταθείτε στους δρόμους βγείτε,
Έλληνες είμαστε του κερατά!
Αναθεμά σε για λαέ,
μπερδεύεις ξεμπερδεύεις
Ήσουν θεριό και μέρωσες
Τη δύναμη γυρεύεις
Βάστα λαέ γερά, μην πέφτεις χαμηλά,
οι αετοί πετούν στον ουρανό να βγουν
Φώναξε νάρθουν οι καιροί ναρθούν ξανά τα χρόνια
Να ζωντανέψουν οι στιγμές να λιώσουνε τα χιόνια
Κουράγιο κάνε στη ζωή να φύγει να ξαστεριάσει
ένα πρωί ναρθεί καινούργια ελπίδα
Φτερά κι ανέ σου σπάσανε θα ξαναφτερουγίσεις
Θα ξαναβγείς στον ουρανό τα χαμηλά να χτίσεις
Αντισταθείτε, στους δρόμους βγείτε
Έλληνες είμαστε του κερατά
Κάτι να πούμε κι ας μη μιλούμε
Με νεύματα σιωπηλά
Βάστα λαέ γερά
Οι στίχοι είναι του Νίκου Καμπανού και του Γιώργου Λουκάκη, που επίσης έχει γράψει τη μουσική.
Ενορχήστρωση του Δημήτρη Μαρινόπουλου
Ηχογράφηση του Μιχάλη Μπουτσάκη στο στούντιο Ηχοτρόπιο.
Συντελεστές, Μιχάλης Κακέπης, Αχιλλέας Δραμουντάνης, Εβίτα Σαλούστρου και Πόπη Φραγκιαδουλάκη


.

 Πηγή:candianews

ΒΙΝΤΕΟ: Ο 85χρονος αρχιεπίσκοπος Τζερόνιμος χωρίς παιδιά, σκυλιά, γατιά παίρνει λέει 2.500 ευρώ μισθό και μετά βίας επιζεί.









«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, επειδή καθαρίζετε το απ' έξω μέρος του ποτηριού και του πιάτου, από μέσα είναι όμως γεμάτα αρπαγή και ακράτεια. Οδηγοί τυφλοί, οίτινες διυλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε»
 
 
 


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πληρώνομαι με 2.300 ευρώ και δεν μου φτάνουν

Ο 85χρονος αρχιεπίσκοπος Τζερόνιμος χωρίς παιδιά, σκυλιά, γατιά παίρνει λέει 2.500 ευρώ μισθό και μετά βίας επιζεί.

Για τον 30χρονο με 2 παιδιά που παίρνει 550 ευρώ μισθό, που έχει να πληρώσει στεγαστικό (σε αντίθεση με τον Ιερώνυμο που μένει στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο), που έχει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ (σε αντίθεση με τον Ιερώνυμο), που έχει να πληρώσει φόρο εισοδήματος (σε αντίθεση με τον αφορολόγητο Ιερώνυμο), που έχει να συντηρήσει αυτοκίνητο (σε αντίθεση με την κρατική Μερσεντές του Ιερώνυμου), που έχει να πληρώσει έξοδα κίνησης (σε αντίθεση με τα πληρωμένα ταξίδια του Ιερώνυμου), ε γι’ αυτόν έχει ο Θεός μωρέ.

Προσεύχεται ο Ιερώνυμος με πόνο ψυχής και κατάνυξη να τον έχει καλά και να του δίνει κουράγιο.

Το παραπάνω σχόλιο στην περιγραφή του βίντεο στο youtube

.

πηγή: HELLASNOW

 fyllokaiftero1.blogspot.com

Κυβέρνηση υποταγής στην τρόικα του σκοταδισμού!



του Γιώργου Κρεασίδη

Ο ανασχηματισμός, που ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας την Παρασκευή, έχει σαν βασικό στοιχείο τη συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής και την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων που αυτή επιφέρει.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα κρατά αμετακίνητο το οικονομικό επιτελείο που διατηρεί την επαφή με την Τρόικα, σηματοδοτεί την αποφασιστική προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και όσων φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση, έχει σταθερή και ενισχυμένη την ομάδα υπουργών που προσανατολίζεται στις ΗΠΑ, ενώ ξηλώθηκε ο Ν. Φίλης κατ’ απαίτηση της Εκκλησίας.

Η παραμονή στο Υπουργείο Οικονομικών των Τσακαλώτου-Χουλιαράκη που συμφώνησαν το τρίτο μνημόνιο με την Τρόικα και συνεργάζονται μαζί της στην εφαρμογή είναι μήνυμα συνέχειας αυτής της πολιτικής. Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς, για προπαγανδιστικούς λόγους, επανέρχονται τα περί «παράλληλου προγράμματος» και «ταξικής μεροληψίας» –υπέρ των εργαζομένων υποτίθεται– η εφαρμογή όσων επιβάλλουν τα τρία μνημόνια και η αποδοχή ως τετελεσμένων των μέτρων που οδήγησαν στην κοινωνική καταβύθιση μετά το 2010, είναι η στρατηγική διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου στην Ελλάδα του …υποκατώτατου μισθού που θα αφήσουν πίσω τους οι αναδιαρθρώσεις υπέρ του κεφαλαίου δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικών επιλογών υπέρ των λαϊκών στρωμάτων χωρίς ανατροπή.

Παράλληλα ο ενισχυμένος ρόλος του Γ. Σταθάκη που εκτιμά ως προοδευτική την αντιδραστική συνθήκη CETA και η υπουργοποίηση του …ΤΑΙΠΕΔ δια του προέδρου του Σ. Πιτσιόρλα αλλά και του Σ. Φάμελλου, δείχνουν ότι είναι πρώτης προτεραιότητας οι ιδιωτικοποιήσεις και τα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης στην εφαρμογή του Μνημονίου. Εξάλλου είναι μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί ψηφίζοντας το τρίτο Μνημόνιο, ενώ έχουν και τη συναίνεση της φιλοΕΕ αντιπολίτευσης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού που το υπερψήφισαν επίσης. Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα απόλυτης συμμόρφωσης στην Τρόικα και σήμα προς την κοινωνία ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι σε τέτοιο βαθμό μονόδρομος που δε χωράνε ούτε την καιροσκοπική στάση των Δρίτσα και Σκουρλέτη. Ο τελευταίος, βέβαια, θα γίνει πιο ανεκτικός απέναντι στην κυβέρνηση μιας και θα τον περιλαμβάνει στο Υπουργείο Εσωτερικών και τις ιδιωτικοποιήσεις θα τις εισηγείται άλλος.
Αντίστοιχα ο Γ. Κατρούγκαλος που από την κόντρα του με το λαϊκό κίνημα για το ασφαλιστικό και όχι μόνο βγαίνει φθαρμένος, μετακινήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας. Τη μεσαιωνική ατζέντα ΕΕ και ΟΟΣΑ για τα εργασιακά και το χτύπημα του συνδικαλισμού δε θα επιχειρήσει να επιβάλλει ο Κατρούγκαλος που εξοργίζει όταν δηλώνει …κομμουνιστής κ.λπ., αλλά η Ε. Αχτσιόγλου, στέλεχος του κομματικού σωλήνα με πολιτική δράση στα γραφεία του ευρωκοινοβούλιου και της κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι μια σχετικά άγνωστη νέα γυναίκα ίσως σε πρώτη φάση κερδίσει, αν όχι τη συμπάθεια, τουλάχιστον την ανοχή. Υποτιμά η κυβέρνηση, βέβαια, την επίδραση της εικόνας μιας τριαντάρας που χτίζει καριέρα ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά τη ζωή των νέων της γενιάς της…

Στις θέσεις τους παραμένουν οι Ν. Κοτζιάς και Ν. Τόσκας, από την κίνηση «Πράττω» που συνεργάζονται με το ΣΥΡΙΖΑ και είναι προσανατολισμένοι προς τις ΗΠΑ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Τόσκας έχει προκαλέσει την κοινωνία με την ακραία αυταρχική στάση της αστυνομίας που προΐσταται απέναντι σε διαδηλωτές, όπως οι συνταξιούχοι σχετικά πρόσφατα, στους πρόσφυγες, αλλά και στο κίνημα αλληλεγγύης. Οι εικόνες της κατεδάφισης της κατάληψης του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα σοκ όχι μόνο για όσους είχαν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει γραμμή «συνέχειας του κράτους» και στο επίπεδο της καταστολής.
Στο ίδιο φιλοαμερικανικό κλίμα εντάσσεται και η παρουσία του Καμμένου και των ΑΝΕΛ, με 5 από τους 9 βουλευτές τους να είναι στο κυβερνητικό σχήμα. Η υπουργοποίηση του Δ. Παπαδημητρίου, με τη σύντροφό του Ρ. Αντωνοπούλου να παραμένει στην κυβέρνηση, θύμισε ότι σαν πρόεδρος του Levy Economics Institute ήταν από τα πρόσωπα που άνοιξαν στον Α. Τσίπρα, με το ταξίδι του στο Τέξας το 2014, τις πόρτες για το κατεστημένο των ΗΠΑ.

Ο Ν. Φίλης πλήρωσε το κόστος της άτακτης οπισθοχώρησης της κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία, σε μια σύγκρουση που καλά καλά δεν άρχισε. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαίτησε και πήρε την απομάκρυνσή του, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να εγκαταλείψει τα περί διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας και στο συμβολικό επίπεδο. Ο Ν. Φίλης περνάει στην εφεδρεία, ίσως για να αξιοποιηθεί στο μέλλον στην αντιμετώπιση των διαφοροποιήσεων από την κομματική γραμμή, πεδίο που γνωρίζει καλά. Από το επιτελείο του, με ξεχωριστή συμβολή στην ανάδειξη της αντιεκπαιδευτικής ατζέντας ΕΕ-ΟΟΣΑ σαν κυβερνητικής γραμμής, προέρχεται ο αντικαταστάτης Κ. Γαβρόγλου, που έχει προφίλ ακαδημαϊκού μαρξιστή, αλλά και θέση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Λάτση.


Απο το : Πριν

ΑΧ ...Η Αχτσιόγλου και ο παρκαδόρος Πολιτικός Μηχανικός


του Παναγιώτη Μαυροειδή

Τη νέα Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δεν τη γνωρίζω. Από μια άποψη χαίρομαι: Δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που γνώριζα, γνωρίζω, αλλά ντρέπομαι να το πω.
Υπουργός Εργασίας λοιπόν, στα 31 της χρόνια. Από μια άποψη, το θέμα πουλάει: «Ο Τσίπρας έβαλε στην κυβέρνηση ένα νέο άνθρωπο και μάλιστα γυναίκα, σπάζοντας τις επετηρίδες».
Διαβάζουμε στο βιογραφικό της ότι τέλειωσε λέει τη Νομική, μετά πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα. Ας τα μετρήσουμε όπως ο Τσάκωνας στην αθάνατη ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα»:
  • 4 χρόνια προπτυχιακές σπουδές, 18 ως 22
  • 2 χρόνια (συνήθως) μεταπτυχιακές σπουδές, 22 ως 24
  • 4 χρόνια (συνήθως) για το διδακτορικό, 24 ως 28
Κάπως έτσι πάνε τα πράγματα για ένα άριστο, που δεν καθυστερεί πουθενά και δεν έχει κενά στην πορεία του (πχ βγάζοντας όλη την ερευνητική εργασία του καθηγητή του σαν σκλαβάκι ή κουβαλώντας τους καφέδες του).
Τι έκανε λοιπόν η Έφη από τα 28 έως τα 31;
Όλο περηφάνια στο βιογραφικό της, αναφέρεται ότι σε τρία μόλις χρόνια:....
  • Διατέλεσε μέλος της  Διοίκησης του ΟΑΕΔ
  • Διατέλεσε μέλος της Διοίκησης του ΑΣΕΠ
  • Έγινε Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας
  • Ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.
  • Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • Δούλεψε επίσης στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διατέλεσε ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.
Επαναλαμβάνουμε για να γίνει κατανοητό: όλα αυτά σε τρία χρόνια. Η Έφη διοίκησε τη μισή Ελλάδα, αλλά και λίγη από την Ευρώπη. Όχι απλά ήταν ανοιχτές οι πόρτες, αλλά μάλλον παραμέριζαν και τα κουφώματα, ίσως και ολόκληρα τα κτίρια για να περάσει…
Κάντο όπως η Έφη λοιπόν…
Από την άλλη, εγώ έτυχε την προηγούμενη βδομάδα να συζητώ με ένα συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό συνομήλικό της, με δύο μεταπτυχιακά και διδακτορικό. Τον συνάντησα εργαζόμενο σε πάρκινγκ. Μισθός 650 ευρώ το μήνα. Και όμως ο παρκαδόρος ήταν ευτυχισμένος, χαμογελαστός και αισιόδοξος:
«Μια χαρά είμαι. Πριν δούλευα σε Τεχνικό Γραφείο, σαν μηχανικός, με τεράστιες ευθύνες και έπαιρνα 380 ευρώ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, 11μηνη αμοιβή και φυσικά με την ασφάλιση να την πληρώνω εγώ».
Θυμήθηκα τις χιλιάδες επιστημόνων (όσους δε γέμισαν ακόμη τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό), που δουλεύουν ταπεινωμένοι/ες για ελάχιστα χρήματα, για 10-12 ώρες και με το κεφάλι σκυμμένο.
Για όλους αυτούς, που δε δήλωσαν σφουγκοκωλάριοι της εξουσίας, όχι μόνο δεν είναι ανοιχτές οι πόρτες, αλλά πέφτουν και τα ταβάνια στο κεφάλι τους. Δεν είναι καθόλου τυχαία η σκωπτική λαϊκή έκφραση: «Τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι τον κώλο πίσω, όπως κάποιοι άλλοι».
Δεν τα βάζω με την Έφη. Με αυτή μάλλον θα οργιστεί και θα φτύσει με αηδία η  γενιά της. Δεν είναι βέβαια η πρώτη και μοναδική περίπτωση: Η φράου Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε από τα 26 της και χωρίς να δουλέψει ποτέ, να διοικεί την Ελλάδα και την Ευρώπη (μαζί με τη Δαμανάκη που εισπράττει ακόμη το μισθό των 8.333 ευρώ της Επιτρόπου της ΕΕ).
Τα βάζω με εκείνους τους «αριστερούς» και «κομμουνιστές» της δικής μου γενιάς, λίγο πάνω ή κάτω, που από το Λένιν παίζουν στα δάχτυλα μόνο τον «αριστερισμό». Αυτούς ακριβώς που έβγαζαν φλύκταινες και ανέβαζαν τεταρταίο πυρετό αν τους έλεγες ότι υπάρχει συστημική, καραμπινάτη συστημική αριστερά, δεμένη με την εξουσία, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς της ΕΕ. Ότι αυτή δεν ταυτίζεται με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά περιλαμβάνει και το ΣΥΡΙΖΑ, με κοινό στοιχείο τον κυβερνητισμό, τη λατρεία της αστικής διαχείρισης και της «αναγνώρισης του ρόλου». Αυτούς που δήλωναν έτοιμοι μετά το Φλεβάρη του 2015, έμπλεοι «σύνεσης και αντικειμενικής κρίσης»: «στηρίζουμε τα θετικά, αντιπαλεύουμε τα αρνητικά» στην πολιτική της νέας κυβέρνησης.
Έστρωσαν έτσι (μπαζώνοντας από τα «αριστερά») όλο το παιχνίδι για τη φρίκη που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
Για να στρώσει αυτός με τη σειρά του όλο το παιχνίδι για την φασιστική ακροδεξιά, που βρίσκει γόνιμο για αυτήν το δηλητηριασμένο έδαφος της «αριστερής» διαχείρισης της πιο αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα.
από το «http://www.pandiera.gr/»


Ραγδαία και εφιαλτική η αυξηση της φτωχειας....

Εφιαλτικά τα στατιστικά για τη φτώχεια στην Ελλάδα...

Το 35,7% των Ελλήνων για το 2015 ήταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βάσει Eurostat και ΕΛΣΤΑΤ, ενώ το 39,9% στερούνταν υλικών αγαθών και...
το 24,9% είναι οι άνεργοι Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, το 15,2% των Ελλήνων για το 2015- έναντι του 13,7% για το 2014- αντιμετώπιζε δυσμενείς συνθήκες στην κατοικία του, όπως διαρροή στη στέγη, υγρασία σε τοίχους και σάπια πατώματα.

Τα ποσοστά των υλικών στερήσεων ανά ηλικία είναι:

0-17 ετών: 44,5% το 2015 (41,9% το 2014)
18-64 ετών: 44,5% το 2015 (41,9% το 2014)
65 και άνω: 34,9% το 2015 (35,7% το 2014)

Το ανησυχητικό είναι πως το επίπεδο ανεργίας παραμένει σταθερά υψηλό παρά την πτώση 1,5 μονάδας σε σχέση με την ΕΕ που είναι στο 9,4%. Για παράδειγμα, το 10,5% του πληθυσμού ηλικίας 0 ως 17 χρόνων διέμεναν το Β’ τρίμηνο του 2015 σε νοικοκυριά όπου δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος, ενώ με το ίδιο πρόβλημα ήταν και το 16,8% ηλικίας 18 ως 60 χρόνων.

Το καλοριφέρ πετρελαίου αφορούσε στο 39,6% για το 2015 έναντι του 65,9% για το 2010, η σόμπα καυσόξυλων στο 9,7% για το 2015 έναντι του 5,4% για το 2010 και οι ηλεκτρικές συσκευές στο 14,2% για το 2015 έναντι του 4,7% για το 2010.

Τα νοικοκυριά που είχαν ως ανέσεις την κεντρική θέρμανση και τη δεύτερη κατοικία ήταν ως εξής:

Κεντρική θέρμανση
• 2015: 39,8%
• 2014: 35,5%
• 2010: 73,1%
• 2013: 38,1%
• 2012: 55,7%
• 2011: 72,1%

Δεύτερη κατοικία
• 2015: 16,6%
• 2014: 16,6%
• 2013: 16,5%
• 2010: 18,2%
• 2012: 16%
• 2011: 17,4%...




Τι άλο θα δούμε με την κυβέρνηση Τσίπρα.. Εδώ δεν πρόκειται για μια πολιτική απάτη αλλα για απάτη του κοινού ποινικού δικαίου- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ;;

koniordoy



Δεν συνηθίζουμε να ακολουθούμε τα βίντεο και τις ειδήσεις που «παίζουν» στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθημερινά, δείχνοντας παράξενα και περίεργα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, όταν είδαμε το βίντεο, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.  

Η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, «θεραπεύει» από απόσταση!


Το βίντεο δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνική διαδρομή της κυρίας Κονιόρδου, αλλά με τις «θεραπευτικές» της ικανότητες στα «μαγικά».Το βίντεο είναι ένα δείγμα ανορθολογισμού και μεταφυσικής, για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλες εκφράσεις.
Aυτά από τη νέα υπουργό Πολιτισμού σε μια κυβέρνηση που καμώνεται πως είναι και αριστερή. Δείτε το βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (εμείς το βρήκαμε στο alfavita.gr), και τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας.



Σοκ και δέος από το άρθρο του Στάθη για τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα και τους γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ


(Αυτο)κριτική

Του Στάθη – enikos.gr
Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν.
 Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα.
 
Θα αναφερθώ μόνον σε ένα απ’ τα χίλια που έλεγε ο κ. Τσίπρας, πριν να αρχίσει κι αυτός να αραδιάζει τα χίλια ένα παραμύθια της Χαλιμάς.
Ελεγε: «Η λέξη ισοδύναμα έχει εισαχθεί απ’ την τρόικα. Οταν αναζητούνε ισοδύναμα, εννοούν ισοδύναμους πόνους».
Τώρα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ομιλούν στα πάνελ και από του βήματος της Βουλής για τους εν λόγω πόνους -τα ισοδύναμα- ως να πρόκειται για φάρμακα που θεραπεύουν πάσα λύπη και στεναγμό, ως να πρόκειται για παραμυθία αυτών των ίδιων, ώστε να αντέξουν τον αυτοδιασυρμό τους.

Εσχατοι των Κλαζομενίων και υπομείονες των Αβδηριτών.
Δεν έχει, όμως, πλέον καμία σημασία να υπενθυμίζει κανείς στον κ. Τσίπρα τι έλεγε και τι λέει.
Το έργο έχει προχωρήσει, βρισκόμαστε σε μια νέα σελίδα. Κι αυτή, επίσης, σπανίως εμφανίζεται στην Ιστορία, εις όσα αφορούν τουλάχιστον την παρουσία της Αριστεράς διεθνώς.
Σπανίως κόμματα της Αριστεράς έχουν περιπαίξει τη λογική, έχουν ατιμάσει την ηθική κι έχουν διασύρει την ιδεολογία τους όσον ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, απ’ όταν ο ίδιος κι όσοι τον ακολούθησαν πέρασαν κάτω απ’ τα καυδιανά δίκρανα της υποταγής.
Σπανίως οι ηττημένοι ηττώνται μέσα τους και οι ήρωες μεταμορφώνονται σε ρεμάλια, όπως έγινε με πολλούς από τους Σέρβους μετά τον πόλεμο που έχασαν.
Η Αριστερά, σε όλες της τις εκδοχές, εκφράζει την ταξική αντίθεση με τη Δεξιά, σε όλες της επίσης τις εκδοχές.
Ποτέ άλλοτε, ή σπανίως, ένα κόμμα της Αριστεράς δεν έχει διασύρει τόσο πολύ και τόσο, σαν έτοιμο από καιρό, αυτήν την αντίθεση.
Και μαζί της και τον εαυτόν του.
Οι γενίτσαροι ήταν αθώοι. Τους άρπαζαν μωρά οι Οθωμανοί και τους ανάθρεφαν τέρατα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απέμεινε δεν αποτελείται από γενίτσαρους.

Αυτοί που αυτομόλησαν στη δεξιά πολιτική δεν ήταν αρπαγμένα μωρά, αλλά ενήλικες που ανάλωσαν -αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι και οι καλύτεροι- τη ζωή τους στρατευμένοι στις ιδέες, στα ιδανικά και στον τρόπο της Αριστεράς.

Που ως τώρα δεν ήταν ποτέ η χλεύη της Δεξιάς.
Μα δεν αυτομόλησαν, θα έλεγε κανείς, υποχώρησαν για να ανασυνταχθούν και να πολεμήσουν την επόμενη μέρα. Μάλιστα. Πώς πολεμάνε; Λέγοντας όσα κατήγγειλαν; Πράττοντας όσα απέρριπταν; Ή, μήπως, δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο που οι ίδιοι υπέγραψαν και μαζί με όλες τις εκδοχές της Δεξιάς υπερψήφισαν; Ή, μήπως, δεν γνωρίζουν ότι τα περί ισοδύναμων είναι φούμαρα, καθώς ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε – ή, μάλλον, ούτε καν φούμαρα, αλλά «πόνοι»;

Σε τι ελπίζουν; Σε ένα λέγε-λέγε-λέγε, ό, τι μείνει κι όπου βγάλει; Τόσο μπορούν; Πέστε μου ένα (αριθμός 1) μέτρο, που έφεραν ως αντιστάθμισμα στα εγκληματικά μέτρα που δέχθηκαν να επιβάλουν. Ενα! Ούτε ένα. Ενώ αντιθέτως βροχή, βροχή φωτιάς κι Αρμαγεδδών, οι διαταγές που εκτελούν.
Κι επιπλέον διαπράττουν το αίσχιστο: φορτώνουν στον λαό τον φόνο του εαυτού του.
«Μας ψηφίσατε, δεν μας ψηφίσατε»,; ερωτούν ξεδιάντροπα εκείνους που φόβισαν, εκείνους που εξαπάτησαν.
Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός για να έχουμε υπερπρωθυπουργό τον κ. Μάαρτεν Φέρβεϊ ή όποιον άλλο γκαουλάιτερ μας στείλει το Βερολίνο.
Σπανίως μια μετάλλαξη λαμβάνει σάρκα και οστά σε τέτοιο βάθος και με τέτοια ταχύτητα.
Ο κ. Τσίπρας μιμείται πλέον τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, με όλο και πιο ανατριχιαστικό τρόπο.
Ομιλεί με τη σύνταξη του Ανδρέα, τις παύσεις του Ανδρέα, τη στίξη του Ανδρέα.
Και το πιο ανατριχιαστικό, όλο και πιο έντονα πια η φωνή του θυμίζει τη φωνή του Ανδρέα.
Ανατριχιαστικό, αλλά αναμενόμενο, διότι όσο πιο κούφιος είναι ο μίμος, τόσο πιο έντονη ακούγεται η ηχώς του ινδάλματός του.
Σπανίως ένας πολιτικός έχει μιμηθεί τόσους πολλούς και τόσα πολλά.
Ο κ. Τσίπρας μιμείται την πολιτική Σαμαρά, τους τρόπους του Βενιζέλου και το στιλ του Ανδρέα.
Τον μόνον που δεν μιμείται ο κ. Τσίπρας είναι τον σύντροφο Τσίπρα που πιστέψαμε, που βοηθήσαμε, που αγαπήσαμε.
Η ντροπή που βαραίνει πολλούς από εμάς για όλο αυτό είναι το ελάχιστο.
Η οδύνη, όμως, που βοηθήσαμε να βαραίνει σήμερα, απ’ όλο αυτό, κόσμο και κοσμάκη είναι ανεξιλέωτη…





likavitos.gr




Εξευτελισμός Ράμα στην Αλβανική Βουλή: «Είσαι γενίτσαρος και μεθύστακας του Ερντογάν»

Φανερά στριμωγμένος και αγχωμένος εμφανίστηκε ο Έντι Ράμα την Πέμπτη στην αλβανική Βουλή.

Ο Βαγγέλης Ντούλες τον σφυροκόπησε αλύπητα, αποκαλώντας τον «γενίτσαρο», «μεθύστακα», εντολοδόχο του Ερντογάν που έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία χασίς.

Και παρά ότι επανέλαβε τις ανιστόρητες απόψεις του περί «αλβανικής» Αθήνας στην τουρκοκρατία [που έχουν απαντηθεί εδώ], όπως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη «τσαμουριά», δεν μπόρεσε να κρύψει ότι έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τις καταστροφικές για τον αλβανικό λαό συνέπειες των πράξεών του.

Ο ελληνικής καταγωγής πρωθυπουργός της Αλβανίας, ως άλλος γενίτσαρος, αντί να φροντίζει για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας, έχει υψώσει μια εξωφρενική και ανιστόρητη «φυλετιστική» ρητορική που στρέφεται ενάντια όχι μόνο στη μητέρα πατρίδα του, την Ελλάδα, αλλά και στον αλβανικό λαό που κυβερνά.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική Ράμα έναντι της Ελλάδας και εις βάρος του αλβανικού λαού ανάγκασε την Αθήνα να προειδοποιήσει αυστηρά τα Τίρανα ότι θα ασκηθεί βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων Μειονοτικών στη Χειμάρρα της Βόρειας Ηπείρου.

Δεν είναι όμως μόνο οι επικείμενες κατεδαφίσεις σπιτιών στη Χειμάρρα.
Ο Έντι Ράμα συνεχώς προκαλεί. Πρώτο στην ατζέντα του το ανύπαρκτο θέμα της «τσαμουριάς», ενώ γνωρίζει ότι οι εν λόγω τσάμηδες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου συνεργαζόμενοι με τους ναζί.
Ο Έντι Ράμα προσπάθησε μάλιστα να δημιουργήσει και θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο τέλος οι ελληνικές Υπηρεσίες τους «έπιασαν», όλους μαζί, δηλαδή όλο το παρεάκι που έστησε την προβοκάτσια με «θύμα» τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν [Διαβάστε εδώ: Έτσι «στήθηκε» η ανθελληνική απάντηση Χαν για τους Τσάμηδες].

Ύστερα βγήκε να πει ότι ο θεός Δίας ήταν «τσάμης». Και το «κορυφαίο» του ξέσπασμα ήταν ότι ισχυρίστηκε ότι επί τουρκοκρατίας η Αθήνα ήταν μια αλβανική πόλη.
Την Πέμπτη στην αλβανική Βουλή ο Βαγγέλης Ντούλες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ράμα.
Τον αποκάλεσε «γενίτσαρο», «μεθύστακα» και εντολοδόχο του Ερντογάν που έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία χασίς.

Ο Ντούλες κατήγγειλε τον Ράμα ότι εκτελεί εντολές Ερντογάν κατά της Ελλάδας
Την Πέμπτη στην αλβανική Βουλή ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, μιλώντας στην ολομέλεια, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του Έντι Ράμα, αποκαλώντας τον «τυχοδιώκτη», που ληστεύει τη Χειμάρρα, με σκοπό να καθυποτάξει την εκεί ελληνική κοινότητα.





Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός Ράμα, εκτελώντας οδηγίες του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, κήρυξε την Ελλάδα εχθρό, όπως μεταδίδει ο Tachydromos.
«Είναι ένα σημαντικό θέμα για μένα, διότι μια περιοχή με παραδόσεις, αξίες, ιστορία και ταυτότητα, από τότε που η κυβέρνηση Ράμα ήρθε στην εξουσία, βρίσκεται υπό την καθημερινή απειλή των μπουλντόζων. Μιλώ για τη Χειμάρρα.

»Η ιστορία αυτή ξεκίνησε με την εδαφική μεταρρύθμιση, η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν στην υπηρεσία κακόβουλων συμφερόντων, ήταν μονομερής.
»Συνεχίστηκε με τους Δρυμμάδες όπου κατεδαφίστηκε κτίριο λατρείας, και η κατεδάφιση αυτή έγινε για πελατειακά συμφέροντα.
»Έγιναν επιλεκτικές κατεδαφίσεις επιχειρησιακών μονάδων με έντονη τάση εκδίκησης, ενώ την ίδια στιγμή και σε αντίθεση με το νόμο, κτίζονται σαράγια στο Κηπαρό, εξ ονόματος της ανάπλασης των πόλεων που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει το Πρακτορείο BIRN σε ρεπορτάζ του της 20η Σεπτεμβρίου.
»Δεν υπάρχει ανάπλαση που θα μπορούσε να καλύψει τον πραγματικό σκοπό, που είναι η καθυπόταξη αυτής της κοινότητας.
»Δεν υπάρχει κίβδηλος πατριωτισμός που θα επωμιζόταν τους κακόβουλους και ληστρικούς υπολογισμούς του Ράμα και της κλίκας του στη Χειμάρρα.
»Γιατί το πληρώνει τόσο ακριβά η Χειμάρρα, γιατί οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της αντιμετωπίζονται με προκαταλήψεις, εθνικισμό και ρατσισμό;
»Γιατί η Χειμάρρα, που πλήρωσε τόσο ακριβά την αντικομουνιστική αντίσταση του 1945, συνεχίζει να πληρώνει και σήμερα;
»Το αλβανικό Σύνταγμα το λέει ξεκάθαρα ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των απανταχού Αλβανών, τα άλλα κράτη όμως, δεν το έχουν αυτό το δικαίωμα;
»Δεν το έχει αυτό το δικαίωμα η Ελλάδα, δεν το έχει η Ευρώπη;
»Δεν το έχουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές να μιλούν για παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία;
»Ο Ράμα ανατρέπει την πολιτική δεκαετιών της Αλβανίας για να συμβάλει στη σταθερότητα της Βαλκανικής και ανακαλύπτει εχθρούς.
»Εφαρμόζει τα αιτήματα του Μπαμπά (Ερντογάν) για τα τουρκικά σχολεία στην Αλβανία και ανακαλύπτει ότι εχθρός είναι η Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί 700 χιλ. Αλβανούς, ενώ ο Ράμα τους συμπατριώτες του, τους στέλνει στην ξενιτειά.
»Μ΄ αυτά που κάνει, δικαιολογημένα τίθεται το ερώτημα: Επιθυμεί αυτός ο άνθρωπος την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας;
»Εμείς έχουμε έναν τυχοδιώκτη Πρωθυπουργό, που επέτρεψε στη χώρα μαζική καλλιέργεια του χασίς.
»Ως Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, ως Μειονοτικός, ως κάτοικος του Αργυροκάστρου, σου λέω ότι δεν είναι αυτές οι σχέσεις που ο λαός επιθυμεί να έχει με την Ελλάδα.
»Ξεκινήσατε μια τυχοδιωκτική πολιτική που έχει κόστος. Δεν μπορείτε, με εθνικιστική ρητορική να καλύψετε την ληστρική πράξη εναντίον της Χειμάρρας.
»Η πολιτική αυτή που εξυπηρετεί εκλογικές σκοπιμότητες, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, οι λαοί έχουν αναπτύξει πανάρχαιους δεσμούς που δύσκολα καταλύονται.
»Είσαι αδιάβαστος, μας ντρόπιασες στα μάτια του κόσμου με την ανάρτηση για την Ακρόπολη. Επέλεξες μια γκραβούρα με μιναρέ. Η νοοτροπία σου απέχει πολύ από την δυτική νοοτροπία.
»Εσύ και τον Περικλή της αρχαιότητας τον βλέπεις με σαρίκι, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι άλλοι, σε βλέπουν ως γενίτσαρο που ορμάς να καταλάβεις τη Βιέννη.
»Δεν μπορείς να καλύψεις τις αποτυχίες σου με εθνικιστική ρητορική, έχει χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα. Καιρός κ. Πρωθυπουργέ, να ξεμεθύσεις» – ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας Ντούλε.

Σε σύγχυση ο Ράμα τι απάντησε:
«Ορισμένοι κάτοικοι της Χειμάρρας διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο ανάπλασης της πόλης, είναι ένα σχέδιο του Δήμου, στη συνέχεια του προγράμματος ανάπλασης της Χεμάρρας.
»Η πόλη εκείνη έχει, μετασχηματιστεί ριζικά και αυτό το βλέπουν όλοι, και η τοπική κοινωνία, εκτός από το Ντούλε.
»Η Χειμάρρα δεν είναι η μόνη πόλη που εισήλθε στο δρόμο της ανάπτυξης, δεν είναι η μόνη πόλη όπου γίνονται απαλλοτριώσεις.
»Οι απαλλοτριώσεις και οι κατεδαφίσεις είναι ρουτίνα και γίνονται βάσει του νόμου στη Χειμάρρα, στην Τροπόγια και αλλού.
»Και στην Τροπόγια, ή στο Μπουρέλι, υπάρχουν κάτοικοι που δεν συμφωνούν, αλλά περιέργως, ούτε για τους κατοίκους της Τροπόγια, ούτε του Μπουρέλ, ούτε της Αυλώνας, ή της Μπουλκίζα, δεν ακούσαμε να παραπονείται κάποιο άλλο κράτος, ή τα μίντια αυτής της χώρας να αρχίζουν να φωνάζουν. Αυτό συμβαίνει μόνο με τη Χειμάρρα.
»Στην Αυλώνα, τα Τίρανα, το Δυρράχιο και σε όλη τη χώρα, έχουν κατεδαφιστεί χιλιάδες κτίρια.
»Το project στη Χειμάρρα προβλέπει την κατεδάφιση 18 κτιρίων, ένα σπίτι, ένα ξενώνα και τα υπόλοιπα πλυντήρια, περίπτερα, παλαιές αποθήκες ή ερείπια των άλλοτε κατοικιών.
»Εκείνοι που δεν γνωρίζουν την αλήθεια για το θέμα, το οποίο επανέρχεται κατά καιρούς, δεν μπορούν να καταλάβουν πως μπορεί, μια διαδικασία ρουτίνας για 12 αυθαίρετα και 6 κτίρια, να κινητοποιήσει μια γειτονική χώρα με επίσημες Ανακοινώσεις που ζητούν τιμωρία, να κινητοποιήσει κόμματα, εφημερίδες και ιστοσελίδες για να αμαυρώσει την εικόνα της κυβέρνησης της Αλβανίας.
»Τι έκανα, τι είπα εγώ, που θα άξιζε όλη εκείνη την προσοχή στην Ελλάδα αυτές τις μέρες;
»Μπορεί να μου πει κανείς, γιατί στους γείτονες δεν άρεσε ανάρτησή μου στην πολιτιστική μου στήλη στοFacebook, στην οποία αναφέρθηκα στον Gjergj Dushmani, τον επώνυμο Αλβανό στον οποίο αναφέρονται σοβαρά ιστορικά βιβλία, ο οποίος βρέθηκε στη σωστή θέση και στη σωστή στιγμή για να σώσει την Ακρόπολη από το βομβαρδισμό το 1686;
»Μήπως δεν τους άρεσε επειδή εκεί διάβασαν ότι στην Αθήνα εκείνης της εποχής ομιλούσαν κυρίως αλβανικά; Αυτό όμως δεν το λέω εγώ, αλλά οι ιστορικοί εκείνης της εποχής.



»Δεν στενοχωρούμαι καθόλου όταν μου λένε ότι στη Χειμάρρα σήμερα μιλούν ελληνικά.
»Ούτε η ομιλούμενη χθες αλβανική δεν καθιστά την Αθήνα αλβανική, ούτε η ομιλούμενη σήμερα ελληνική, δεν καθιστά τη Χειμάρρα ελληνική πόλη.
»Τα θέματα του παρελθόντος και του μέλλοντος, όχι μόνο για μας, αλλά προς το κοινό συμφέρον, είναι πραγματικά θέματα, στα οποία θα πρέπει να δώσουμε λύση, ακριβώς υπό το πρίσμα αναρίθμητων παραδειγμάτων της φιλίας, της αλληλεγγύης, της καλής γειτονίας, τα οποία η ιστορία παρήγαγε για Αλβανούς και Έλληνες.
»Ακούστηκαν μερικές φωνές να υψώνονται, εκτός από τη φωνή του Βαγγέλη, ο οποίος και από το ύπνο σηκώνεται, εάν δει ότι πέφτει κάποιο κεραμίδι από κάποιο ερειπωμένο σπίτι της Χειμάρρας.
»Και το κεραμίδι που ο Βαγγέλης είδε στο όνειρο, βρίσκει στην Ελλάδα ακροατές που το χρησιμοποιούν ως αποδεικτικό στοιχείο του ανθελληνισμού του Ράμα, του νέου εχθρού κατά της Ελλάδος και της Μειονότητας, που εσύ Βαγγέλη, επιδιώκεις με κάθε τρόπο να κατασκευάσεις, για προσωπικά οφέλη, για οφέλη του Κόμματός σου.
»Το κόμμα σου Βαγγέλη, λιώνει σαν το αλάτι στο νερό, ακριβώς διότι έχεις αναλάβει να κάνεις κάτι που εμφανώς προκαλεί ζημιά στις διμερείς σχέσεις, στις σχέσεις ανάμεσα σε Αλβανούς και Έλληνες.
»Η εκκλησία των Δρυμμάδων που ανέφερες, ‘ήταν γκαράζ, όπου γινόταν και θρησκευτικές τελετές, αλλά για το Βαγγέλη και εκείνους που τον ακούν στην Αθήνα, ήταν ναός τον οποίο κατεδάφισε η δικτατορία του Ράμα.
»Τα ζητήματα του παρελθόντος ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως casusbelli για να βλάψουν τις σχέσεις, εκτός από κοντόφθαλμους.
»Οι κάτοικοι που θίγονται από το σχέδιο ανάπλασης έχουν αυτό-κηρυχθεί Έλληνες. Υπάρχουν επίπονες ιστορίες εξελληνισμού των ονομάτων των Αλβανών.
»Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Αλβανούς το 1990, έτσι όπως οι Αλβανοί υποδέχθηκαν τους Έλληνες που είχαν μείνει χωρίς ψωμί, το 1941.
»Εγώ και κανένας Αλβανός, δεν θα λέγαμε σε κάποιον Έλληνα: «Εάν επιθυμείς να δουλέψεις σ΄ αυτή τη χώρα, άλλαξε το όνομα». Μας λένε ότι οι κάτοικοι των οποίων κατεδαφίζονται τα σπίτια, είναι ομογενείς, λες και οι υπόλοιποι είναι αλλογενείς, δηλαδή ξένοι, που ήρθαν από αλλού.
»Οι ιστορικοί θα πρέπει μόνο να γράφουν την ιστορία, οι πολιτικοί να την κάνουν, όταν όμως γίνεται σύγχυση των ρόλων, μόνο ζημιά θα πρέπει να περιμένουμε.
»Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης και δυστυχώς κάθε συζήτησης αυτά τα 25 χρόνια με τους γείτονες για τη Χειμάρρα, ποτέ δεν άκουσα να γίνεται σεβαστό ένα στοιχείο, ότι τα άτομα αυτά είναι Αλβανοί υπήκοοι και υπόκεινται στους αλβανικούς νόμους.
»Είμαι πρόθυμος να ανταποκριθώ σε κάθε πρόσκληση που θα έρθει από τους γείτονες, να συζητήσω ανοικτά μαζί τους για την προστασία των Μειονοτήτων.
»Η Αλβανία έχει κληρονομήσει πολιτική προστασίας των Μειονοτήτων, καμία φορά δεν έγινε αντικείμενο κριτικής από Διεθνείς Οργανισμούς για μη σεβασμό των δικαιωμάτων τους, είναι συμβαλλόμενο μέρος σε διεθνείς Συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης Πλαισίου για την Προστασία των Μειονοτήτων, την οποία αναμένουμε να την επικυρώσει και η Ελλάδα.
»Τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Αλβανία διασφαλίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.
»Αναφέρθηκε ο Βαγγέλης εδώ στην Διοικητική Μεταρρύθμιση, θα ήθελα να έβλεπα μια παρόμοια και σε γειτονικές χώρες, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί.
»Ο νομικός μας κώδικας για τις Μειονότητες είναι πολύ πιο προχωρημένος από τον Κώδικα των γειτόνων. Οι Αλβανοί εκ φύσεως, είναι ανεκτικοί, έχουν συνυπάρξει ειρηνικά με τις Μειονότητες.
»Στο πλαίσιο των 5 προτεραιοτήτων για ένταξης την Ε.Ε, η Αλβανία προχώρησε σε αναθεώρηση του νομικού, πλαισίου για τις Μειονότητες.
»Η Αλβανία δεν έτρεφε, ούτε και τρέφει εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά ζητά όσο πιο υψηλό επίπεδο σχέσεων φιλίας.
»Στην ιστορία μας, βρίσκουμε πιο πολλά παραδείγματα που μας ενώνουν, από εκείνα που μας χωρίζουν.
»Το παρελθόν δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για το κοινό μέλλον των λαών και των χωρών μας.
»Για τις δύο χώρες θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις που να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και κανόνες.
»Πρώτον, θα θέλαμε να καταργηθεί το βασιλικό Διάταγμα για το εμπόλεμο ανάμεσα Ελλάδα και Αλβανία.
»Δεν είναι ένα κατάλοιπο, είναι μια πράξη που έχει συνέπειες για τους Αλβανούς πολίτες.
»Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε «τσάμικο», δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα επί της περιουσίας, είναι εκείνο που ονομάζεται «τσάμικο». Αυτό και μόνο αυτό ζητούμε.
»Και στο παρελθόν, και πριν από 30 χρόνια, και πριν από 10 χρόνια, καμία διεθνής Επιτροπή, Σύμβαση ή Δικαστήριο, δεν έχει αναγνωρίσει ύπαρξη ελληνικής μειονότητας ανάμεσα σε Κουρβελέσι και Ακροκεραύνια όρη» – δήλωσε σε γενικές γραμμές στην ομιλία του ο Ράμα.
Δευτερολογία Ντούλε:
«Σε όλη αυτή την χαοτική τοποθέτηση, εγώ προσπάθησα να σεβαστώ το θέμα. Ο Ράμα πηγαίνει από αποτυχία σε αποτυχία.
»Τυγχάνει, κ. Πρωθυπουργέ, να είμαι και πολίτης της Ε.Ε, εκεί, ο καθένας που θεωρεί ότι αδικείται, μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του.
»Εσείς παρακάμψατε την ουσία της συζήτησης. Προσπαθώ όσο μπορώ, να κάνω φίλους αυτού του τόπου, είναι όμως δύσκολο με έναν Πρωθυπουργό όπως εσείς.
»Είπες σε μένα ότι αμαυρώνω την εικόνα, αλλά δεν υπάρχει πιο μαύρη κυβέρνηση από τη δική σας τα 25 αυτά χρόνια.

Δευτερολογία Ράμα:
Δευτερολογώντας και απευθυνόμενος στο Ντούλε, ο Ράμα τόνισε και τα ακόλουθα:
«Αφού υποδαυλίζεις τη δημιουργία στημένων καταστάσεων και ενημερώνεις σκόπιμα, δεν έχεις άλλο σκοπό, από το να δημιουργείς εχθρούς στην άλλη πλευρά.
»Για ποιο λόγο λες ψέματα στην Αθήνα, όταν τους λες ότι τα κτίρια είναι νόμιμα, γιατί τους λες ότι θα κατεδαφιστούν χωρίς αποζημίωση;
»Για ποιο λόγο υποδαυλίζεις και λες ψέματα και σε μερικούς από εκείνους που έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν;
»Άκουσες ξεκάθαρα τις εξηγήσεις μου για την υπόθεση, βρες σε όλη την Αλβανία, όπου κατεδαφίστηκαν 9 χιλ. κτίρια, μία περίπτωση στη Χειμάρρα που να έχει γίνει διαφορετικά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Αλβανία.
»Καλά που λες ψέματα, αλλά τα ψέματα τα χρησιμοποιείς για να ρίξεις λάδι στη φωτιά.
»Είσαι εσύ που με υποχρεώνεις να αναμειχθώ σ΄ αυτή τη συζήτηση.
»Η απαρχή της όλης ιστορίας είσαι εσύ.
»Ο κάθε λαός έχει τους ανεγκέφαλούς του, εσύ βρήκες όλους τους ανεγκέφαλους της Ελλάδας και τους διηγείσαι τρελές ιστορίες, αυτοί είναι έτοιμοι να θεωρήσουν ως αλήθεια, κάθε ψέμα και συκοφαντία σου.
»Εγώ φέρω δημοσίως ευθύνη εάν βρεθεί μία παράβαση που έγινε σε βάρος τους, σε αντίθεση με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για όλους τους Αλβανούς πολίτες.
»Εκείνο που είπες ότι «είμαι πολίτης της Ευρώπης», το είπες διότι έχεις ελληνικό διαβατήριο.
»Εμείς είμαστε πολίτες της Ευρώπης αλλά δεν έχουμε ακόμα διαβατήριο, μην νομίσεις όμως ότι αυτό μας υποχρεώνει να αισθανόμαστε κομπλεξαρισμένοι διότι εσύ θα ασκήσεις επιρροή για να εμποδιστεί η ευρωπαϊκή μας πορεία για την όρεξή σου.

Τρίτη παρέμβαση Ντούλε:
«Ο Πρωθυπουργός μου δεν γνωρίζει τι είναι ο διάλογος, γνωρίζει μόνο το μονόλογο, το μονόλογο τύπου παραληρήματος. Στη μέση της συζήτησης σηκώθηκε και έφυγε!».

http://www.tribune.gr







Υπουργός Οικονομίας...ένας που ποτέ δεν εκλέχθηκε από τους Έλληνες - Άνθρωπος εμπιστοσύνης των τοκογλύφων και του Σιωνισμού.



Άνθρωπος εμπιστοσύνης των τοκογλύφων και του Σιωνισμού... που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δεν έζησε σχεδόν καθόλου στην Ελλάδα και που τώρα θα αποφασίζει για το δικό μας μέλλον... Ο Πρόεδρος του... LEVY Institute, ενός ακόμα οργανισμού ...που «λατρεύει» την Ελλάδα ...υπηρετώντας τον Σιωνισμό και τους Τοκογλύφους. 

Έτσι λειτουργεί η «Δημοκρατία» στην «ελεύθερη» Δύση που φροντίζει να ισοπεδώνει χώρες και να σκοτώνει εκατομμύρια αμάχων ...όπου δεν ελέγχει την κατάσταση ο Σιωνισμός.

Για να δούμε όμως τι δημοσίευσε το "CAPITAL":

Υπέρμαχος ενός παράλληλου οικονομικού συστήματος, είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας, ο 70χρονος οικονομολόγος καθηγητής Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το Μαξίμου, κάτι που φάνηκε με την υπουργοποίηση του κατά τη διάρκεια του χθεσινού ανασχηματισμού. Άλλωστε το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεν μία ανερχόμενη δύναμη, αλλά χωρίς κυβερνητικό βηματισμό, είχε υποστηριχθεί από το Ινστιτούτο Levy, που αποτελεί ένα από τα think tank που στήριξαν και στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παπαδημητρίου έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί σε συνεντεύξεις και ομιλίες του για την αναγκαιότητα να προχωρήσει η Ελλάδα στη χρήση ενός "διπλού νομίσματος" ήδη από το 2013. Ο ίδιος έχει πει και έχει γράψει πως η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, π.χ. την αξία του έναντι του ευρώ και τη διευθέτηση πληρωμής φόρων με αυτό, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα έχει αναφέρει, ότι εκτιμά, από εκτεταμένη έρευνα που έχει κάνει, πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα το απέρριπτε αν πληρούσε μερικές προϋποθέσεις. Σημειώνοντας πως δεν θα ήταν η μοναδική λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας για την πληρωμή των δανειστών, αλλά θα έδινε κυρίως λύση στο πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας. 
Εξάλλου πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Levy καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα νέα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση και ένα από τα σενάρια που προτείνει για επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η Κυβέρνηση να ακολουθήσει επεκτατική δημοσιονομική πολιτική μέσα από την καθιέρωση ενός συμπληρωματικού δημοσιονομικού νομίσματος του Geuro, αποτρέποντας την πτώση κατώτατων μισθών και συντάξεων και προχωρώντας στη χρηματοδότηση προγραμμάτων απασχόλησης.
Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο ίδιος πριν από ένα χρόνο είχε δηλώσει πως το Σχέδιο Β του κ. Βαρουφάκη ήταν έκπληξη και για τον ίδιο και για τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Levy, που ασχολείται με την ελληνική κρίση. Γιατί; Γιατί όπως έχει πει η ιδέα της εφαρμογής παράλληλου συμπληρωματικού οικονομικού συστήματος απέκτησε κακή φήμη στη χώρα λόγω της αρνητικής προβολής που εξασφάλισε η πρόταση Βαρουφάκη και εξαιτίας της παραπλανητικής και ψευδής άποψης που προωθήθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης και κάποια ΜΜΕ ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την έξοδο από την Ευρωζώνη. 
Πάντως ο ίδιος επιμένει πως, με βάση και τα σενάρια του Ινστιτούτου Levy, του οποίου προεδρεύει, πως τα παράλληλα νομίσματα έχουν αποδείξει την αξία τους ως παραγόντων μακροοικονομικής σταθερότητας ιδιαίτερα σε οικονομίες σε ύφεση. Ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι σύντροφος της Ράνιας Αντωνοπούλου, είναι οικονομολόγος, πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής Οικονομικών στοBard College στη Νέα Υόρκη και εκείνος που το 2012 είχε πει: "You need something similar to the Marshall Plan". Φράση την οποία έκανε δικιά του λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας: "Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο σχέδιο Μάρσαλ". 
Δ. Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει ζήτημα παράλληλου νομίσματος
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και ορκίστηκε νέος υπουργός Οικονομίας, ο κ. Παπαδημητρίου ωστόσο θέλησε να κρατήσει αποστάσεις από τις παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με τη χρήση παράλληλου νομίσματος.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε: "Όχι, βέβαια. Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”, ερωτηθείς για το εάν επιμένει στη θέση που είχε εκφράσει σε συνέντευξή του για τη χρήση παράλληλου νομίσματος στην ελληνική οικονομία.

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Τουρκία


Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Τουρκία

Ο στρατηγός Χρήστος Μανωλάς διαπιστώνει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας και καλεί σε εγρήγορση προκειμένου να μη χαθούν η Θράκη και η Κύπρος. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real, o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χρίστος Μανωλάς, προειδοποιεί ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα πιθανόν να κληθεί πολεμήσει προκειμένου να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.
«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος , θα χρειαστεί να πολεμήσουμε», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί ο στρατηγός Μανωλάς. 

Για τον επίτιμο Α/ΓΕΣ τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν, καθώς μια σειρά εξελίξεων κάνουν τους Τούρκους να αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και πλέον εκφράζουν ανοιχτά τους μύχιους πόθους του.

Για τον στρατηγό Μανωλά η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας αλλά και διαρκής αύξηση του πληθυσμού της, είναι παράγοντες που δίνουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό άλλωστε και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αλλαγή στη συμπεριφορά των Τούρκων ηγετών, με δηλώσεις που προϊδεάζουν για προκλήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και σε στρατιωτική σύγκρουση.

 Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς προτείνει ως αντίμετρα αποφυγής του ρίσκου μιας κλιμακούμενης κρίσης από την Τουρκία την ανάπτυξη νοοτροπίας εθνικής επιβίωσης, τη σύναψη συμμαχιών με φίλες χώρες, πολιτική και διπλωματική εγρήγορση, αύξηση των εξοπλισμών και οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης.       

Δείτε τι πονηριές σκέφτεται το πολιτικο καθήκι -Κυτία παραπόνων σε όλη την χώρα στήνει ο Αλέξης Τσίπρας.....

Δημοσιογραφικη επιμέλεια τίτλος αναδημοσίευσης :Μανώλης Μάνου


Με την φράση «η μάχη της πολιτικής ηγεμονίας κρίνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας», ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε στο Υπουργικό Συμβούλιο μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.
Όλα αυτά σε μια περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σημαντικότατο έδαφος στις δημοσκοπήσεις, ενώ στις έρευνες οι πολίτες εμφανίζονται να χάνουν την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Στο ενδεχόμενο να χαθεί η μάχη της καθημερινότητας ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ένα νέο χαρτοφυλάκιο που θα έχει την ευθύνη «για την στήριξη πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δημόσιο». 
Όπως είπε για πρώτη φορά «ένας υπουργός Επικρατείας θα φορτιστεί με την συγκέντρωση των αιτημάτων πολιτών».
Κάλεσε μάλιστα όλη την κυβέρνηση να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Συγκεκριμένα ζήτησε από τους υπουργούς να «παρεμβαίνουν καθημερινά, με θεσμικό τρόπο, για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών». 
Σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα από τους κάδους απορριμάτων θα στηθούν "κυτία" παραπόνων και επειδή η κυβέρνηση γαμάει και δέρνει κανονικά αυτή τη περίοδο με το τρίτο μνημόνιο αναμένεται να γεμίζουν κάθε μέρα, έτσι τα σκουπιδιάρικα των δήμων μαζί με τα σκουπίδια θα μαζεύουν ακριβώς δίπλα και τα "παράπονα των πολιτών". Σκουπίδια και παράπονα βέβαια θα καταλήγουν μαζί στις χωματερές, όπως πετάχθηκαν στο παρελθόν στα σκουπίδια από τον Τσίπρα οι υποσχέσεις για κατάργηση μνημονίων και άλλα πολλά!

Η Ανοησία του Διπλού Νομίσματος και οι νεοι προδότες που διαφαινονται στον ορίζοντα




logo

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D
Ας υποθέσουμε ότι κυκλοφορεί και ένα παράλληλο νόμισμα στη χώρα.
Το ένα, το ευρώ, μας λέει ότι για να έχει ανάπτυξη η χώρα, θα πρέπει να μειωθεί το μοναδιαίο κόστος εργασίας.
Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μας δίνει ο τύπος (δεδομένο το ευρώ) = Μ/ΠΕ, , όπου Μ μισθοί και ΠΕ η παραγωγικότητα της εργασίας.
Πάμε λίγο πιο κάτω.
Μια αύξηση του ΠΣΙ μπορεί να επέλθει είτε από μείωση του ε, ΟΣΙ, είτε να αυξηθεί ο όρος Τε σε σχέση με το Τ. Σε αυτή την περίπτωση αυξάνονται οι εξαγωγές μας και μειώνονται οι εισαγωγές μας.
Ένα τελευταίο.
Αυτοί που θα παράγουν με ευρώ για να ανταγωνιστούν αυτούς που θα παράγουν με το ΝΝ, θα πρέπει να βλέπουν μόνο τον λόγο Τε/Τ, με άλλα λόγια να μειώνουν τους μισθούς ενώ αυτοί που παράγουν με ΝΝ έχουν όπλο το ε.
Εδώ τέλειωσα.
Πάμε για καταστροφή της χώρας.
Η ψύχραιμη παρατήρηση, με εφόδιο τα υψηλά μαθηματικά της πρακτικής αριθμητικής, μας επιτρέπει να πούμε ότι είναι ανόητοι αυτοί οι εισηγητές του διπλού νομίσματος, να πούμε στους ευρωλιγουρηδες ότι είναι τυφλοί και αμετανόητοι μετά από 7 χρόνια μνημονίων και ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα στο Εθνικό της Νόμισμα αλλιώς καταστρεφόμαστε καθημερινά.














spyridonstalia@hotmail.com

ΟΙ ΣΕΙΡΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΖΗΣΑΝ "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ" ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ Ε' 2016!

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΡΤΑΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ, ΣΠΑΡΤΗΣ
τι δεν είδε ο Πάνος Καμμένος!!!
Εμείς μιλάμε με τις πράξεις μας αρέσκεται να λέει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ηγέτης του εθνικιστικού ακροδεξιού μορφώματος των ΑΝΕΛ.
Ε λοιπόν και εμείς θα μιλήσουμε για τις πράξεις τους..
Για τον Ελληνικό Στρατό το 2016, που έχει την πολιτική σφραγίδα των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα και της στρατιωτικής ηγεσίας των ΑΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Αποστολάνη, ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Τελλίδη, ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχο Βαΐτση, ΑΓΕΝ Αντιναύαρχο Γιακουμάκη.
Για πάμε να δούμε λοιπόν:

Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης δεν έχουν ευρώ να κάνουν απεντόμωση και οι Κοριοί κάνουν παρέλαση πάνω στους φαντάρους

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/11/blog-post_58.html
Σχεδόν 6000 ευρώ κερδίζει ο ράφτης στο ΚΕΤΘ Αυλώνα από την εκμετάλλευση των νεοσύλλεκτων φαντάρων Για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται η αισχροκέρδεια και η οικονομική μας εκμετάλλευση
Αθλιότητες εναντίον των φαντάρων στο άθλιο ΚΕΜΧ Ναυπλίου
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΞΕΦΤΙΛΑ! ΤΟ ΚΕΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΡΤΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ WIND: Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ο χαφιές στον Ελληνικό Στρατό! Το παράδειγμα του ΚΕΤΘ Αυλώνα
Μια αγκαλιά κουβάδες-σφουγγαρίστρες-χλωρίνες για το ΚΕΤΘ Αυλώνα
"Τσαμπουκά πούλαγε" νεαρή Ανθυπολαχαγός στους Νεοσύλλεκτους στο ΚΕΤΘ Αυλώνα
Νηστικοί για δύο (2) μέρες έμειναν οι Νεοσύλλεκτοι στην 124 ΠΒΕ
Εθνική υπερηφάνεια! Τις τουαλέτες τους φυλάνε με σκοπιά οι νεοσύλλεκτοι στην Λαμία και τις καθαρίζουν χωρίς γάντια-καθαριστικά!
http://diktiospartakos.blogspot.grΝέα Καταγγελία για το 2/39 ΣΕ Μεσολόγγι: χώσιμο για τους πολλούς-ζωάρα για τα βύσματα!http://diktiospartakos.blogspot.grΠαρά λίγο να σκοτωθεί φαντάρος στο ΚΕΝ Μεσολογγίουhttp://diktiospartakos.blogspot.grΣτο ΚΕΤΘ Αυλώνα ποιος επιτρέπει στον άθλιο φωτογράφο να εξαπατά τους νεοσύλλεκτους φαντάρους και να τους αρπάζει το χαρτζιλίκιhttp://diktiospartakos.blogspot.gr
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να πάρει άμεσα θέση.
Να σεβαστεί τα δικαιώματα των φαντάρων και να σταματήσει την Οικονομική και Εργασιακή Εκμετάλλευση των Φαντάρων.
Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων όμως θα επιβάλλουν μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες τους, υπερασπιζόμενοι μαζικά και αγωνιστικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Με ελεύθερο συνδικαλισμό και κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Η Έφη Αχτσιόγλου αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ χωρίς ένσημα με προσόν της συμβίας του Κατρούγκαλου

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μανώλης  Μάνου -

 Τίτλος

Η Έφη Αχτσιόγλου αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας χωρίς ένσημα

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΑΕΡΓΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν έως χθες και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη ένας από τους πλέον μισητούς υπουργούς των τελευταίων πολλών χρόνων. Δεν είναι μόνον οι μνημονιακές «σφαγές» στις συντάξεις και οι θηριώδεις ασφαλιστικές εισφορές που θα αποτελειώσουν δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Δεν είναι οι χαριστική βολή του έδωσε στα ταμεία.

Είναι το προκλητικό και συνάμα προσβλητικό του ύφος και στυλ με το οποίο απευθύνονταν στον ελληνικό λαό για να του πει σχεδόν με κοροϊδευτικό χαμόγελο τη μια μέρα ότι γεννήθηκε κομμουνιστής και την άλλη ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις.

Οι επιστολές που έστειλε σε περίπου 200.000 συνταξιούχους ήδη καίγονται στις διαδηλώσεις και αυτό ήταν το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να τον αποσύρει από το προσκήνιο.
Ο ελληνικός λαός θα σταματήσει να βλέπει καθημερινά το αυτάρεσκο ποσέτ (σ.σ. μαντηλάκι στην μπροστινή τσέπη του σακακιού) του εργατολόγου που από υπερασπιστής (!) των απολυμένων έγινε ο δήμιος της εργασίας στην Ελλάδα.
Κι όμως, ο κ. Κατρούγκαλος απλώς θα κινεί πλέον τα νήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές από το παρασκήνιο. Ο πρωθυπουργός τον απέσυρε σε μια θέση χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και φόρτο εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών από όπου θα μπορεί να παρακολουθεί και να καθοδηγεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο υπουργείο Εργασίας που σίγουρα θα επιφέρει πρόσθετα δεινά στους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους. Απλώς θα το κάνει διά αντιπροσώπου.

Η έως την Παρασκευή το βράδυ η διευθύντρια του γραφείου του Έφη Αχτσιόγλου κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Εργασίας δεχόμενη να γίνει αυτή το κόκκινο πανί για τον ελληνικό λαό.

Γιατί όμως μια νέα γυναίκα 31 ετών δέχεται να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος σε μια κυβέρνηση του καταρρέει; Και για ποιο λόγο έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας έναν νέο άνθρωπο χωρίς ουσιαστικά πολιτικά προσόντα και πολιτικό ειδικό βάρος σε μια τέτοια θέση στην πλέον κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης;

Πράγματι η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη του ανασχηματισμού της απελπισίας και του συμβιβασμού που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με όλους: με το κόμμα του, με τους δανειστές και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Έκπληξη, όχι φυσικά επειδή είναι γυναίκα καθώς το έλλειμμά τους και σε αυτό το υπουργικό συμβούλιο είναι σημαντικό καθώς τοποθετήθηκαν μόλις 8 σε ένα σύνολο 48 μελών.
Η κυρία Αχτσιόγλου δεν είναι καν ένα υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πρόσφατο συνέδριο εξελέγη μόλις 89η στην κεντρική επιτροπή λαμβάνοντας 309 ψήφους.

Η κυρία Αχτσιόγλου δεν είναι καν ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος με ένσημα και ιστορική διαδρομή. Το 2014 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της βρέθηκε στις Βρυξέλλες ως μέλος της επιστημονικής ομάδας στήριξης των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επέστρεψε σύντομα καθώς στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 βρέθηκε σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος την επέλεξε ως διευθύντρια του γραφείου του στο υπουργείο Εργασίας και από τη θέση αυτή έχει πράγματι γνώση όλων των διαπραγματεύσεων που έχουν διεξαχθεί με τους δανειστές. Έχει φυσικά γνώση και όλων των υποχωρήσεων από τις ξεχασμένες πλέον κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες ποδοπατήθηκαν η μία μετά την άλλη.

Κι όμως, στα ελάχιστα προεκλογικά της βίντεο που σώζονται στο διαδίκτυο η κυρία Αχτσιόγλου ήταν μια καλή μαθήτρια των υποσχέσεων που έδινε τότε το κόμμα της και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά. Όπως έχει ήδη επισημανθεί από τους χρήστες των social media η ίδια φρόντισε να κλείσει τους προσωπικούς της λογαριασμούς ώστε να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ των όσων κατά καιρούς υποστήριζε και των όσων θα πράξει ως μέλος της χειρότερης μνημονιακής κυβέρνησης όλων των εποχών.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι στην επιλογή του πρωθυπουργού μέτρησε η σχέση εμπιστοσύνης που έχει μαζί της, οι γνώσεις και η μεθοδικότητά της σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δημόσια παρουσία της είναι εντελώς αντίθετη με αυτή του Γιώργου Κατρούγκαλου. Όσοι τη γνωρίζουν κάνουν λόγο για ευγενή, σοβαρή και λιγομίλητη προσωπικότητα που τουλάχιστον δεν θα προκαλεί στις δημόσιες τοποθετήσεις της.

Από την άλλη πλευρά φυσικά ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα προσόντα αυτά θα ήταν χρήσιμα αν ορκιζόταν υπουργός σε μια εποχή κανονικότητας, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζονται πολύ περισσότερα που όμως δεν έχει.

Είναι προφανές ότι η κυρία Αχτσιόγλου πρόκειται να κινηθεί, στο όποιο χρονικό διάστημα παραμείνει στη θέση αυτή, με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού υπό την καθημερινή επιτήρηση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όσο για το τελικό αποτέλεσμα... ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Σ/Ο: Αλλα και ο λαός 

Μήπως ο νεκρός δεν είναι νεκρός….;

Μήπως ο νεκρός δεν είναι νεκρός....;
 Τελικά μήπως ο νεκρός δεν είναι νεκρός…. Σκεφτείτε την ανακοίνωση του θανάτου του με αιτία, ανακοπή καρδίας την έκανε το ίδιο το νοσοκομείο που ήταν αντιπρόεδρος! Και η κηδεία του θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο….
 Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που όλοι ήθελαν νεκρό ή τους βόλευε να είναι νεκρός. Ήταν κάποιος που μέχρι σήμερα δεν είχε προβλήματα καρδιάς εν τέλει όμως οι στενοχώριες ίσως τελικά ήταν πάρα πολύ βαριές για να τις αντέξει.
  Ήταν σε μετωπική σύγκρουση με την νυν κυβέρνηση του Α.Τσίπρα αλλά και με την Δικαιοσύνη (τουλάχιστον μέρος αυτής) καθώς όπως είναι γνωστό είχε κάνει μήνυση μέχρι και στην…
πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
  Ήταν σε μετωπική σύγκρουση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.
 Όλη η Κύπρος ήθελε το «κεφάλι» του καθώς τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την πτώχευση των τραπεζών της και ότι εξαιτίας του επήλθε το «κούρεμα» καταθέσεων το 2013.

 Με την υπόθεση της κατάρρευσης της Λαϊκής τράπεζας και τον ίδιο τον επιχειρηματία να περνά στην αντεπίθεση βάζοντας στο…στόχαστρο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες ήταν συνεχείς και ραγδαίες, σε πολλαπλά δικαστικά μέτωπα, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να δηλώνει «καλοδεχούμενες οι έρευνες».
 Η τελευταία δικαστική εξέλιξη ήρθε μόλις πριν από τρία 24ώρα όταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου αποφάσισε την ανάσυρση από το αρχείο των δύο αναφορών που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Αγγελής σχετικά με παρεμβάσεις στο έργο του όσο αφορά τους χειρισμούς του σε υπόθεση του επιχειρηματία.  
 Οι δύο αναφορές είχαν τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη στις 30 Ιουνίου 2016 ο οποίος είχε κρίνει πως δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να τις τεκμηριώνουν.
 Είχε προηγηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2016 η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και 14 ακόμα στελεχών της Marfin από την Εισαγγελία Διαφθοράς για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας της έρευνας από την εισαγγελία Διαφθοράς για δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων το οποίο δόθηκε – κατά τη δίωξη- χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου.
 Η άσκηση της ποινικής δίωξης ήρθε μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο στο οποίο είχε τεθεί από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία είχε βρεθεί στην επικαιρότητα όταν κατήγγειλε με αναφορά της πως δέχθηκε πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.
 Την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο είχε αποφασίσει το καλοκαίρι του 2016 η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή την προσκόμιση νέων στοιχείων, όπως αναφορών πρώην βουλευτών και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη, την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σειρά δημοσιευμάτων αλλά και το γεγονός ότι η προηγουμένη ποινική διαδικαςία είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του επιχειρηματία.
 Το επίμαχο δάνειο άρχισε να χορηγείται το 2006 με (ποσό 75.000.000 αρχικά) και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200.000.000 ευρώ. Από τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας που κατέληξε σε δίωξη, φαίνεται ότι το επίμαχο δάνειο χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή όπου άνηκε η τράπεζα η οποία έδινε και το δάνειο.  
 Τότε ο επιχειρηματίας σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για μη «σύννομη» ποινική δίωξη αναφέροντας: «Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως.

 Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

 Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».   Τον Ιούλιο του 2016 μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του επιχειρηματία και τεσσάρων συνεργατών του στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 Η υπόθεση αφορούσε νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνα που διενεργούσε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011.
 Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προέκυψαν οι νόμιμες συνακροάσεις από τις οποίες φέρεται να υπήρξαν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου αναφέρονταν σε μη νόμιμες συναλλαγές. Παράλληλα ο επιχειρηματίας ερευνώνταν για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγή) σε άλλη δικογραφία με βάση την περίφημη λίστα περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής των 65 CC και το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200.000.000 ευρώ.

 Τους τελευταίους μήνες ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί αρκετές φορές στα δικαστήρια στο πλαίσιο αιτημάτων των Κυπριακών αρχών σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής τράπεζας. Και αυτό διότι οι κυπριακές αρχές ελέγχουν εδώ και καιρό κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς, παραπλανητικές δηλώσεις, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011 αναφορικά με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα πρόεδρος της οποίας ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

 Μία από αυτές ήταν στις 17 Μαρτίου 2016 όταν βρέθηκε στο Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να παρασταθεί ως δικηγόρος στη συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών για το αίτημα έκδοσης των δυο συνεργατών του, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου που έχουν υποβάλει οι Κυπριακές αρχές ενώ λίγους μήνες μετά το καλοκαίρι του 2016 είχε καταθέσει ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών.

 Η έκδοση των δυο συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κύπρο αποφασίστηκε τελικά από την ελληνική Δικαιοσύνη ωστόσο τα εντάλματα παραμένουν ανεκτέλεστα ενώ το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Παρισιού με απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα αποφάνθηκε να μην εκτελεστούν τα κυπριακά εντάλματα σύλληψης κατά των συνεργατών του και να μην μπορεί να εκδοθεί και να εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου.
 Πριν από λίγες εβδομάδες μάλιστα ένας ακόμα συνεργάτης του επιχειρηματία ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας συνελήφθη μετά από ένταλμα των Κυπριακών άρχων και βρίσκεται υπό κράτηση.

 Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, ο Ζολώτας φέρεται να δωροδόκησε το 2007 με ένα εκατομμύριο ευρώ τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χρ. Χριστοδούλου υπόθεση για την οποία οι Κυπριακές αρχές κατηγορούσαν και τον Ανδρέα Βγενοπούλο.
 Σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει τον Μάιο του 2016 ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε προχωρήσει σε βαριές καταγγελίες κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου. «Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού και για σειρά ποινικών αδικημάτων. Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Βασιλική Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα» είχε πει τότε.

 Είχε καταγγείλει, κάτι βέβαια που είχε αποκρούσει κατηγορηματικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι του ζητήθηκε να ν’ ακολουθήσει τη διαδικασία του «βιβλίου» και να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει, ενώ στη συνεχεία του ζητήθηκε «ολόκληρη βιβλιοθήκη», δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός «βιβλίων». Μόλις είχε καταφέρει να πάρει δανειοδότηση από τις τράπεζες με παροχή ενεχυρίασης των μετοχών της MIG.
 Στο σκάνδαλο του χρηματιτηρίου δεν ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών και για αυτό και απαλλάχθηκε.

 Ενοχλημένοι ήταν και στην ΠΑΕ Παναθηναίκός καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ το οποίο ακόμα δεν λέει να κλείσει.
 Με 5 δισ. ευρώ χρηματοδότηση από τα ΗΑΕ δημιούργησε την MARFIN.
 Είχε πολύ καλές σχέσεις με την προηγούμενη διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
 Είχε πάρα πολλά μέτωπα. Το ερώτημα είναι: Αυτά τελικά «λύγισαν» την καρδιά του επιχειρηματία; Βολεύει πολύ κόσμο ο θάνατος του…

nyxtobaths