18 Απριλίου 2018

Τούρκος κομάντο των Ιμίων: «Εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. όλο το πετρέλαιο θα γίνει δικό της»!


Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Dogan ο Αλί Τουρκσέν, ο πρώην κομάντο που είχε τοποθετήσει το 1996 την τουρκική σημαία στα Ίμια και τώρα είναι υποψήφιος του καινούριου φονταμενταλιστικού κόμματος «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ υποστηρίζει ότι σκοπός της Ελλάδας είναι να αυξήσει από 6 σε 12 τα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο αποκάλυψε πως όλο το πετρέλαιο που υπάρχει εκεί θα περάσει στην κυριαρχία της: 

Ο Αλί Τουρκσέν ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει την τουρκική κυβέρνηση λέγοντάς της «μην λέτε ότι κάτι τέτοιο θα είναι αιτία πολέμου για να ηρεμήσουμε κι εμείς».
«Η Ελλάδα καραδοκεί και όταν το πείτε αυτό στο πι και φι θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια», είπε ο Αλί Τουρκσέν, ενώ κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι εδώ και 10 και κάτι χρόνια δεν επέδωσε καμία νότα διαμαρτυρίας ούτε και αντέδρασε για την εγκατάσταση ανθρώπων σε νησιά. «
Ακόμη κι αν πάτε στο Διεθνές Δικαστήριο θα σας πουν πού ήταν το μυαλό σας. Όταν επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια θα έχουν κλείσει όλο το Αιγαίο. Τότε θα τραβούμε κουπί στη θάλασσα του Μαρμαρά. Δεν θα μπορεί κανείς να περάσει από εκεί, να κάνει το ο,τιδήποτε», ανέφερε.
Ο Αλί Τουρκσέν είπε ότι σε 18 νησιά και μια βραχονησίδα από τις 152 νησίδες των οποίων η κυριαρχία τους αμφισβητείται στο Αιγαίο, η Ελλάδα τις έχει κάνει κατοικίσημες.
«Τα επισκέπτονται πρόεδροι, σουβλίζουν αρνί, βάζουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο».
Υποστήριξε ότι το 1936 ο τότε Τούρκος ΥΠΕΞ, μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε τότε, πήγε στα άδεια νησιά, τοποθέτησε πινακίδες και τα ενέγραψε στο κτηματολόγιο.

«Έχουμε καταγραμμένα νησιά μας στη Μούγλα, το Αϊδίνι και τη Σμύρνη. Αν το δείτε από νομικής άποψης ο εκεί δήμαρχος είναι δήμαρχος και σε κάθε ένα από τα νησιά αυτά», ανέφερε ο Αλί Τουρκσέν, υποστηρίζοντας ότι ένας Τούρκος αξιωματικός ερεύνησε αυτό το θέμα και όταν ζήτησε τις εγγραφές αυτές στο κτηματολόγιο, η τουρκική κυβέρνηση δεν τους τις έδωσε.

Ο Αλί Τουρκσέν ανέφερε ακόμη πως στην περίπτωση που επεκταθούν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας ό,τι υπάρχει στο βυθό της θάλασσας, είτε πετρέλαιο είτε ό,τιδήποτε άλλο θα περάσει εξολοκλήρου στην Ελλάδα.
Πηγή

ΒΙΝΤΕΟ: Βέττας για την τοποθέτηση της σημαίας στη βραχονησίδα. Μας ντροπιάζει

Ελεύθεροι να κυκλοφορούν οι πακιστανοί αφγανοί ινδοί "πρόσφυγες" όπου θέλουν στην Ελλάδα λέει το ΣτΕ






Σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι πρόσφυγες που είναι στα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρο, Ρόδος και Κω σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας από την 20η Μαρτίου 2016 (Hot Spot) θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο καθεστώς αυτό, ενώ όσοι πρόσφυγες έρθουν από εδώ και στο εξής, δεν θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και  θα κυκλοφορούν ελεύθερα.

Ειδικότερα, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσε να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ 10464/31.5.2016 απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου με οποία τέθηκε περιορισμός στην κυκλοφορία των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων στα επίμαχα 6 νησιά.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, δημοσίευσαν την υπ΄ αριθμ. 805/2018 απόφασή του με την οποία ακυρώθηκε η επίμαχη απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, έκριναν ότι ο επίμαχος περιορισμός της κυκλοφορίας δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα ή από άλλη διάταξη υπερνομοθετικής ισχύος, αλλά πρέπει όμως για να επιβληθεί ο περιορισμός να προκύπτουν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε το περιοριστικό αυτό μέτρο.

Ο περιορισμός στην κυκλοφορία που επιβλήθηκε στα άτομα που αιτούνται διεθνή προστασία έχει ως συνέπεια το μη επιμερισμό των προσώπων αυτών σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, αλλά αντιθέτως στην άνιση συγκέντρωση τους σε ορισμένες μόνο περιφέρειες, κάτι που επιφέρει σημαντική επιβάρυνση και υποβάθμιση τους σε σχέση τις άλλες περιοχές της χώρας.

Πράγματι, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, τα 6 αυτά νησιά καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν με τις υπάρχουσες υποδομές και μάλιστα εν μέσω της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, την είσοδο και παραμονή σε αυτές σημαντικού αριθμού προσώπων που αιτούνται διεθνή προστασία, με συνέπεια να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος προκλήσεων κοινωνικών εντάσεων με επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και την οικονομική ζωή των επίμαχων περιφερειών, οι οποίες αποτελούν και τουριστικούς περιορισμούς.

Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζουν οι δικαστές ότι από πουθενά δεν προκύπτουν οι νόμιμοι λόγοι που υπαγορεύουν την επιβολή του περιοριστικού μέτρου της κυκλοφορίας, προκειμένου να μπορεί να κριθεί εάν βρίσκεται εντός των ορίων των διατάξεων του άρθρου 41 του νόμου 4375/2016 (σε εξουσιοδότηση του οποίου εκδόθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου) οι ο ποίες (διατάξεις) «ερμηνευμένες υπό το φώς της Σύμβασης της Γενεύης, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς νομικού συστήματος για την προστασία των προσφύγων», επιτρέπει την επιβολή στους αιτούντες διεθνή προστασία τα περιοριστικά αυτά μέτρα.

Σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι εφόσον δεν προκύπτουν οι σοβαροί και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος και μεταναστευτικής πολιτικής, οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επιβολή του περιορισμού κυκλοφορίας των αιτούντων διεθνή προστασία που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια μετά την 20η Μαρτίου 2016, πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση.

Η μειοψηφία (Χρήστος Ράμμος, Όλγα Παπαδοπούλου και Χριστίνα Μπολόφη) υποστήριξαν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση είναι νόμιμη, καθώς: 1) απαιτείται χρόνος για την εξέταση των αιτήσεων και 2) λόγω της κοινής δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για σχέδιο δράσης ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα στήριξης των Σύριων υπηκόων.

Τέλος, στην απόφαση του ΣτΕ διευκρινίζεται ότι τα αποτελέσματα της ακύρωσης της προσβαλλόμενης απόφασης που δημοσιεύθηκε σήμερα ανατρέχουν στο χθες.

 Φωτογραφίες : Fterografos
Με πληροφορία απο :
Pronews

Αξιοκρατία ΣΥΡΙΖΑ: Καθηγήτρια σε μια νύχτα στο Πολυτεχνείο η Περιστέρα! (έγγραφο)





η Περιστέρα Μπαζιάνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπαζιάνα Περιστέρα  το 2017 έγινε απλή διοικητική υπάλληλος  του ΕΜΠ.

Όμως προ ολίγων ημερών (με το ΦΕΚ (Τεύχος β) 1225/2-4-2018)  -για την ακρίβεια τη Μεγάλη Δευτέρα- μετατράπηκε από απλή διοικητική υπάλληλος, σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.  Ας θυμηθούμε για ακόμα μια φορά τη φράση της κ.Μπαζιάνα σε πρόσφατη συνέντευξη της : “Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα”. 
Το ΦΕΚ λοιπόν αναφέρει:
Ένταξη μονίμου υπαλλήλου, σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.). 
Η μόνιμη υπάλληλος του Ιδρύματος, Μπαζιάνα Περiστέρα του Αχιλλέα, σε οργανική θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) και σε μόνιμη θέση της Α ́ βαθμίδας, ΠΕ Κατηγορίας, του Τομέα «Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.
Η ως άνω οργανική θέση ένταξης συνιστάται με μετατροπή της οργανικής θέσης που κατέχει.
(Αριθμ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ. / Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 61/3.1.2018).


Έγινε διοικητική το 2017 
Έως τώρα η κ. Μπαζιάνα ήταν Διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου  μετά από δική της αίτηση. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 496/30-5-2017, η Περιστέρα Μπαζιάνα εντάχθηκε  στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Η σύντροφος του πρωθυπουργού, όπως λένε οι πληροφορίες προ μηνών είχε καταθέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί σε θέση διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει καταθέσει αντίστοιχη αίτηση και σε περιφερειακό πανεπιστήμιο.
Οι σπουδές 
Η Περιστέρα Μπαζιάνα σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο και παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕ και ξεκινώντας διδακτορική διατριβή.

Ήρθε όμως σε ρήξη με τον επιβλέποντα καθηγητή της, Δημήτριο Λυμπερόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη, από την οποία δικαιώθηκε, έχοντας δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, αποζημιώθηκε με το ποσό των 30.000 ευρώ. Αργότερα, ο Λυμπερόπουλος υποστήριξε πως προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο εν τέλει τον δικαίωσε και υποχρέωσε την Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμιση που εκείνος υπέστη.
Από το 2002 συνεργάζεται επιστημονικά με το Ε.Μ.Π.
Την περίοδο 2000–2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 & 2016-2017 έχει διατελέσει έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από το 2016-2017 διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (στο τμήμα της Λαμίας), ενώ από το 2017 διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επίσης, από το 2017 διατελεί επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών του Πεκίνου, Κίνα (Beijing University of Posts and Telecommunications).
Η Μπέττυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜ&ΜΥ) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) το 2008.

likavitos.gr


«Επίθεση» του Πάνου Καμμένου στους νέους που ύψωσαν την ελληνική σημαία στις βραχονησίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

.

Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας από την Βουλή

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένιος, αναφερόμενος στα περιστατικά της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Φούρνων, δήλωσε ερχόμενος ουσιαστικά σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έψεξε την ενέργεια:
 «Ο όρκος που δίνουν οι στρατιωτικοί είναι να φυλάττουν τις σημαίες και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός. Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου πρέπει να την υπερασπιστεί. Να το ξέρετε ότι θα σας καλέσουμε να την υπερασπιστείτε. Και θα σας δώσουμε και δυο G3 να την υπερασπιστείτε. Η σημαία είναι σύμβολο. Και η προβολή σημαίας είναι ισχυρή πράξη εθνικής κυριαρχίας.
Όταν την τοποθετεί κάποιος κάπου θα πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια της προβολής του εθνικού συμβολου είναι και αυτός που την κάνει  να μπορεί στην συνέχει να την στηρίξει. Σημαίες έχουν μπει εκεί που πρέπει να μπουν και τις υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Τα νησιά μας προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες».
Άραγε έτσι θα «τσακίσουμε» τους Τούρκους, όπως είχε πει ο κ. υπουργός, οποία ειρωνεία, από την Ικαρία;
Δείτε ΚΑΙ τα δύο βίντεο. Το πρώτο από το 5.09:

Τεράστια αποθήκη χημικών όπλων από αυτά που έπεσαν στην Ντούμα ανακάλυψαν σε σήραγγα των ισλαμιστών οι Ρώσοι



Τεράστια αποθήκη χημικών όπλων από αυτά που έπεσαν στην Ντούμα ανακάλυψαν σε σήραγγα των ισλαμιστών οι Ρώσοι
Κατέρρευσε το αστήριχτο σενάριο της επίθεσης με χημικά όπλα στην Ντούμα στην ανατολική Γούτα με υπευθυνότητα του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ καθώς τα ρωσικά στρατεύματα εντόπισαν μια αποθήκη μέσα στην οποία βρίσκονταν ουσίες που είναι αναγκαίες για την παρασκευή χημικών όπλων.

Την αποκάλυψη έκανε ο Αλεξάντερ Ροντιόνοφ, στρατιωτικός ειδικός στον χημικό πόλεμο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda TV.
«Οι ουσίες που εντοπίστηκαν, όπως θειοδιγλυκόνη και διαιθανολαμίνη, που είναι απαραίτητες για την παραγωγή θείου και αζώτου υπερίτη (αέριο μουστάρδας). Επιπλέον, στην αποθήκη βρέθηκε μια φιάλη χλωρίου, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε από μαχητές για να επινοήσουν την ευρέως διαδεδομένη ψευδή είδηση.

Μπορούμε να συνάγουμε το συµπέρασµα ότι αυτό το εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε από παράνομες ένοπλες οργανώσεις για την παρασκευή δηλητηριωδών ουσιών», τόνισε ο Ροντιόνοφ.
Πρόκειται για την αποκατάσταση της κοινής λογικής καθώς ο Μ.Άσαντ δεν είχε κανένα απολύτως κίνητρο για χρήση παράνομου χημικού οπλισμού εναντίον αμάχων.
Απέμεναν μόλις 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα τα οποία κατείχαν οι δυνάμεις της ισλαμιστικής Jays Al Islam. Οργάνωσης η οποία χρηματοδοτούνταν από σαουδαραβικές πηγές και ήταν ανάλογου φανατισμού με αυτές των ISIS και Τζαμπάτ Αλ Νούσρα (το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα)
Και όμως στην Δύση αυτά τα άτομα τα παρουσίασαν ούτε λίγο, ούτε πολύ ως «Αγγέλους του Τσάρλι».

Eίναι μια ακόμα επιβεβαίωση της σοβαρής και έγκυρης ενημέρωσης του pronews.gr το οποίο «προφητικά» στις 18 Μαρτίου είχε αποκαλύψει τα «προεόρτια» αυτής της χημικής επίθεσης που έλαβε χώρα στην Ντούμα και ότι θα την «φόρτωναν» ετσιθελικά στην κυβέρνηση Μ.Άσαντ οι γνωστοί κύκλοι από την Δύση οι οποίοι επίσης «φόρτωσαν» στην Ρωσία την απόπειρα δολοφονίας του Σ.Σκριπάλ Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα.

Τότε ;έγράφε:

Χημικά όπλα που ξεπερνούν τους 40 τόνους σε ποσότητα άφησαν πίσω τους οι ισλαμιστές καθώς εγκαταλείπουν και τις τελευταίες περιοχές στην ανατολική Γούτα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν εργαστήρια κατασκευής χημικών στις νεοαπελευθερωθείσες περιοχές όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ

«Το συριακό ΥΠΕΞ εστίασε στο γεγονός ότι περισσότεροι από 40 τόνοι δηλητηριωδών ουσιών βρέθηκαν σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες» δήλωσε ο Igor Kirillov, ο επικεφαλής των δυνάμεων προστασίας της Ρωσίας από πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα

Ο αξιωματούχος μιλούσε σε συνέντευξη σχετικά με την δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού πράκτορα Sergei Skripal. Το Λονδίνο και οι δυτικοί σύμμαχοί του επιχειρούν να θέσουν το φταίξιμο στην Μόσχα λέγοντας πως χρησιμοποιήθηκε μια νευροτοξίνη ρωσικής κατασκευής

O Kirillov επικαλέστηκε το γνωστό γεγονός του Khan Shaykhun στην Ιντλίμπ όπου επί της ουσίας έγινε «στημένη» επίθεση από ισλαμιστές κατά αμάχων με την προοπτική να ξεκινήσουν οι Αμερικανοί πυραυλική επίθεση κατά του συριακού Στρατού

Σημειώνεται ότι στην Γούτα είχε σημειωθεί η χημική επίθεση του 2013 με βάση την οποία ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα ετοίμαζε επέμβαση στην Συρία κατά της κυβέρνησης Άσαντ.
Τότε είχε αποδειχθεί ότι επρόκειτο για προβοκατόρικη επίθεση των ισλαμιστών ακριβώς με αυτό τον σκοπό. Άλλωστε υπάρχουν εκθέσεις του ΟΗΕ που το επιβεβαιώνουν.

.
 Περισσότερα βίντεο δείτε ΕΔΩ                  

ΑΥΤΟ ειναι ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ!!!!Aνδρέας Λοβέρδος: «Να μην αναρτούν οι πολίτες ελληνικές Σημαίες επί εθνικού εδάφους» - Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!

Σε μια καινοφανή δήλωση που καταδεικνύει πόσο ενσυνείδητα στον τρόπο σκέψης των πολιτικών ...
μας έχει μειωθεί η εθνική κυριαρχία έναντι της Τουρκίας, προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (ή Κίνημα Αλλαγής) Α.Λοβέρδος στην τηλεόραση του Αlpha.
Πριν από λίγο ο βουλευτής δήλωσε ότι «πρέπει να αποφεύγουν οι Έλληνες να τοποθετούν την Ελληνική Σημαία (σ.σ. όπως έκαναν οι τρεις νέοι στα πέντε νησιά της Ικαρίας) γιατί μπορεί να προκληθεί «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία»!
Πρέπει να είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη που οι πολιτικοί της συμβουλεύουν τους πολίτες  να μην αναρτούν εθνικές σημαίες επί εθνικού εδάφους εκτός πλέον εάν ο Α.Λοβέρδος ή ο όποιος Λοβέρδος θεωρεί «γκρίζα ζώνη» και όχι εθνικό έδαφος τα νησιά του Αιγαίου.
Σε σχετική δήλωση αλλά σε άλλο μήκος κύματος προχώρησε και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ο οποίος δεν αρνήθηκε το δικαίωμα του Έλληνα να αναρτά την Ελληνική Σημαία επί ελληνικού εδάφους αλλά πρόσθεσε το αυτονόητο ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος να την υπερασπιστεί με το αίμα του.
Ταύτιση απόψεων με πιο διπλωματικό τρόπο, με τον Έλληνα ΥΕΘΑ είχε και ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς
«Εξωτερική πολιτική πρέπει να κάνει το υπουργείο Εξωτερικών, οι θεσμοί και τρίτον όποιος θέλει να πάρει πρωτοβουλία να σκέφτεται τι θα ακολουθήσει. Αν ανοίγεις μία πόρτα να σκεφτείς και το μετά» σχολίασε την ύψωση ελληνικών Σημαιών από νεαρούς σε βραχονησίδες στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.
«Ασφαλώς να υψώσει κανεις σημαία, αλλά το πώς και το πότε θα υπερασπιστείς την ενέργειά σου πρέπει αν το σκεφτείς. Δεν ξέρω ότι κατέβηκαν σημαίες. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνεται. Λέω ότι δεν μπορεί να γίνεται έτσι αυτό. Δεν είναι καλό να γίνεται εξωτερική πολιτική που δυσκολεύει τη χώρα» τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς.
pronews.gr/

Βίλες σε Εκάλη και Διόνυσο ήταν γεμάτες κάνναβη – Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών (εικόνες)

Γεμάτες κάνναβη ήταν τουλάχιστον έξι βίλες στην Αττική οι οποίες είχαν μετατραπεί σε εργαστήρια καλλιέργειας
Εννιά οι συλλήψεις μέχρι στιγμής
Στα 4 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται από την αστυνομία, το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος των μελών ενός από τα ..
Διαβάστε όλο το άρθρο:


ΠΗΓΗ

Στα χνάρια του ΓΑΠ… ο Τσίπρας…



Στα χνάρια του ΓΑΠ… ο Τσίπρας…
Ο Αλέξης Τσίπρας από τα επαναστατικά χρόνια του αντιμνημονιακού αγώνα έως και σήμερα επιχειρεί να αντιγράψει πολιτικές, στρατηγικές, ακόμα και ατάκες που να έχουν αναφορές από τον Κάστρο και τον Τσάβες έως τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή. Τελικά, όμως, όσο περνάει ο καιρός τόσο θυμίζει όλο και περισσότερο τον ΓΑΠ!
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
 
 
 
 
VOICE OPINION 

-Πρωθυπουργικό γραφείο στο Καστελόριζο θα κάνω εγώ για σένανε- Mε 2500 μισθό για ...σένανε

  του χρήστη στο facebook  Maria Dervisi.

·
-Πρωθυπουργικό γραφείο στο Καστελόριζο θα κάνω εγώ για σένανε.❤️
@minouli7

Δεν περνάει μνημόνια μέσω Καστελόριζου – Διαπραγματεύεται πρώτα 17 ώρες…


 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης, Τσίπρας – εκτός από καλός στο σκίσιμο και στη διαπραγμάτευση μνημονίων – διαθέτει και χιούμορ.
«Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα», είπε ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο, όπου βρίσκεται.

Ο ίδιος άνθρωπος που πέρασε το τρίτο μνημόνιο – και εξελέγη για να το σκίσει –  κάνει και πλακίτσα με τα μνημόνια, θυμίζοντας  προφανώς ότι από το Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε τη διαδικασία των μνημονίων στις 23 Απριλίου του 2010.
Πλακίτσα με τη συνέχιση της βαρβαρότητας από το πρώτο μνημόνιο (Γιώργος Παπανδρέου) και το δεύτερο μνημόνιο (Αντώνης Σαμαράς).
Έχουμε, λοιπόν, κι εμείς χιούμορ και παρακάτω παραθέτουμε βίντεο όπου ο κύριος Τσίπρας (όχι από Καστελόριζο αλλά από τη Βουλή) έλεγε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο.

Μετά τα πράγματα ήρθαν κάπως αλλιώς. Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το δικό του μνημόνιο. Η αλήθεια είναι πως δεν το έκανε μέσω Καστελόριζου. Διαπραγματεύτηκε και 17 ολόκληρες ώρες.
Το γεγονός πως διαπραγματεύτηκε αυτές τις 17 ώρες θα μπορούσε να εκληφθεί και ως χιούμορ, εάν τα μέτρα που πέρασε – με το τρίτο μνημόνιο –  δεν συνέχιζαν τη διάλυση ενός ολόκληρου λαού. 


Πηγή:Ημερόδρομος

Ενω η παρέα του Μαξίμου μιλάει για "καθαρή εξοδο" -είναι πρωτοφανής η εκτίναξη - σοκ κατά €2 δισ. σε ένα μήνα στα ληξιπρόθεσμα χρέη

Ενω η παρέα του Μαξίμου μιλάει για "καθαρή εξοδο" -είναι  πρωτοφανής η εκτίναξη - σοκ κατά €2 δισ. σε ένα μήνα στα ληξιπρόθεσμα χρέη 

Τίτλος σχόλιο : Μανώλης Μάνου

euros-many-hand

Σχεδόν δύο εκατομμύρια οφειλέτες άφησαν νέα απλήρωτα χρέη - 26 οφειλέτες από μόνοι τους άφησαν απλήρωτες οφειλές 1 δισ. στην εφορία

"Έκρηξη" 2 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία καταγράφουν τα στοιχεία Φεβρουαρίου που ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το "νέο" ληξιπρόθεσμο χρέος που προστέθηκε (αποκλειστικά από φορολογικά έσοδα του κράτους) φτάνει στα 2 δισ. ευρώ, καθώς αυξήθηκε σε 2,601 δισ. ευρώ από 693 εκατ. ευρώ μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Η ΑΑΔΕ σημειώνει ότι το "νέο" φορολογικό χρέος των 2,601 δισ. € που έχει προστεθεί στα βιβλία οφειλετών έως 31/01/2018, προκύπτουν από 1,9 εκατ. οφειλέτες, εκ των οποίων 26 οφειλέτες διαμορφώνουν -από μόνοι τους- το 1 δισ. ευρώ! Αυτό σημαίνει ότι, αν εξαιρεθούν οι 26 οφειλέτες, περίπου 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους 1,6 δισ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του έτους!

Αθροιστικά, αν προστεθούν παλαιά, νέα και μη φορολογικά χρέη προς το δημόσιο έφτασαν στα 104,21 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα όμως εισπράχθηκαν 941 εκατ. ευρώ και έτσι το καθαρό «προς είσπραξη» υπόλοιπο οφειλών ανέρχεται σε 103,27 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι κατασχέσεις αυξάνονται, παρότι ο αριθμός των οφειλετών μειώνεται. Τον μήνα Φεβρουάριο ο συνολικός αριθμός οφειλετών μειώθηκε σε 3.964.279 από 4.107.315 τον Ιανουάριο. Έτσι μειώθηκε κατά περίπου 18.000 ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους «δύναται» να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ωστόσο κατά περίπου 21.000 αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα οι οφειλέτες στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, καθώς από1.067.857 τον Ιανουάριο, αυξήθηκαν σε 1.088.696 τον Φεβρουάριο. Έγιναν δηλαδή 20.839 κατασχέσεις σε ένα μήνα, ενώ το 62,59% των οφειλετών στους οποίους «δύναται» να επιβληθούν κατασχέσεις, τις έχει ήδη υποστεί!

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
 
 
 
 
 
Με πρώτη  πληροφορία : protothema.gr