06 Ιουνίου 2017

Είναι δηλαδή περηφάνεια αυτό το πράγμα ρε παιδιά ;

  της Ευστρατιας  Σουραβλα


Ε τώρα πείτε μου : Είναι pride ,είναι δηλαδή περηφάνεια αυτό το πράγμα ρε παιδιά ;
Από πότε το σούρσιμο στα τέσσερα και οι σεξουαλικές προτιμήσεις ,τα προσωπικά δεδομένα δηλαδή καθενός χαρακτηρίζονται ως .....υπερηφάνεια και όχι ως αυτοδιασυρμός;
Σε λίγο θα μας την βγουν και άλλοι και θα μας παρουσιάζουν ως περηφάνεια το να αφοδεύουμε στους δρόμους !!
Δεν μας ενδιαφέρουν οι σεξουαλικές ή αφοδευτικές τους προτιμήσεις αλλά αυτό που κάνουν προσβάλλει και τους ίδιους και την δημόσια αιδώ .
Και παρακάτω το σχόλιο της Liba Angelidu
από την οποία αντέγραψα την φωτογραφία

Evropa nechápe,proč Rusko nechce prijmout tyto hodnoty.....ή Ευρώπη δεν καταλαβαίνει,γιατι ή Ρωσία δεν θέλει να αποδεχτεί αυτές τις "αξίες"..



Ευστρατια Σουραβλα

ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟ! Γιατί τρέμουν Μέρκελ, Πούτιν και Τραμπ


μερκελ πουτιν

Παγκόσμιο σεισμό έχει προκαλέσει στις αγορές η είδηση της απομόνωσης του Κατάρ από τις μουσουλμανικές χώρες του Κόλπου και όχι μόνο.

Ήδη στα διεθνή χρηματιστήρια πετρέλαιο και δολάριο τρίζουν, ενώ οι κάτοικοι του Κατάρ – μόνιμοι και επισκέπτες- πανικόβλητοι έχουν αδειάσει τα σούπερ μάρκετ.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις πάντως Αμερική και Ρωσία προσπαθούν να παίξουν συναινετικό ρόλο και ζητούν από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η κίνηση αυτή βέβαια δεν είναι άδολη, καθώς φοβούνται ότι εάν το Κατάρ απομονωθεί και επικρατήσει η άποψη ότι πρόκειται περί του βασικού χρηματοδότη του ISIS, τότε θα υποχρεωθούν να προβούν σε οικονομικό αποκλεισμό αντίστοιχο με αυτό που έχει γίνει με το Ιράν. Τότε όμως, θα «τρίξουν» και πάρα πολλές οικονομίες της Δύσης, καθώς το Κατάρ είναι ένας από τους βασικούς επενδυτές στην Ευρώπη, την Αμερική και τη Ρωσία. Το κρατικό επενδυτικό fund του Κατάρ που ονομάζεται Qatar Investment Authority, έχει αποκτήσει εκτός Κατάρ, περιουσιακά στοιχεία άνω των 335 δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει:
- Το 17% των μετοχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen AG. Η αποτίμηση της επένδυσης αυτής έφτανε τα 11 δισ. ευρώ στις αρχές του έτους.
- Μέλος της Βασιλικής Οικογένειας και πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ αγόρασε μερίδιο στη Deutsche Bank όταν έγινε η αύξηση κεφαλαίου του γερμανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού το 2014.
- Το 6,3% των μετοχών της Barclays
- Μετοχές και στην Credit Suisse
- 9% της αγγλο-ελβετικής βιομηχανίας Glencore
- 22% της δεύτερης μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Sainsbury
-  Μετοχές στην Harrods Group
- Το 2,13% της αγγλο-ολλανδικής πετρελαϊκής Royal Dutch Shell Plc.
- Το 20% του αεροδρομίου Heathrow
- Το 20% της British Airways
- Ακίνητα στο συγκρότημα κτιρίων Canary Wharf στο Λονδίνο
- Τον πύργο της HSBC
- Το ξενοδοχείο Savoy
- Το Olympic Village
Όλα αυτά μόνο στην Βρετανία.
Στην Γαλλία η Qatar Sports Investment έχει αγοράσει:
- Την ποδοσφαιρική ομάδα Paris Saint – Germain
Στην Ιταλία:
- Τον οίκο Valentino
Στη Ρωσία:
- Το 10% της πετρελαϊκής Rosneft
- Το 24,9% του Αεροδρομίου της Αγίας Πετρούπολης
Στις ΗΠΑ το επενδυτικό fund του Κατάρ έχει στην ιδιοκτησία του:
- Το 10% του Fund Empire State Realty Trust που ελέγχει μεταξύ άλλων το εμβληματικό Empire State Building
- Η καταρινή BeIN Media Group Media εξαγόρασε πέρυσι την καλιφορνέζικη Miramax
Και στην Κίνα:
- Το Κατάρ έχει τις μισές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας
- Θα υλοποιήσει επενδύσεις 20 δις. δολαρίων στην περιοχή την επόμενη εξαετία
- Κατέχει το 12,99% της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας
- Εξαγόρασε το Asia Square Tower1 στη Σιγκαπούρη προς 2,5 δισ. δολάρια
- Έχει αποκτήσει συμμετοχή σε ακίνητα
Ωστόσο, πολλοί λένε, προφανώς όχι τυχαία ότι η κίνηση των 6 μουσουλμανικών χωρών κατά του Κατάρ δεν έγινε τη συγκεκριμένη περίοδο τυχαία. Μπορεί να εμφανίστηκε στο παγκόσμιο κοινό ότι ήταν αντίδραση έναντι του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βρετανία, ωστόσο οι Διεθνείς Αναλυτές συνδέουν την κίνηση των 6 μουσουλμανικών χωρών, όπου πρωτεργάτες ήταν η Αίγυπτος και τα Αραβικά Εμιράτα με το πρόσφατο ταξίδι Τραμπ στην περιοχή και τις συναντήσεις που είχε. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του Τραμπ με τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας.
tramp-foto-sfpere

 ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα - Σφαιρικη ενημέρωση στο fyllokaiftero1.blogspot.com

Η ΝΑΣΑ Αποκαλύπτει: “Το 2018 έρχεται ο μεγάλος χειμώνας και…”



ΝΑΣΑ Αποκαλύπτει: “Το 2018 έρχεται ο μεγάλος χειμώνας και…”
Μιλώντας στην…Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.
 
Είπε στη Daily Star:
«Αν η ιστορία αποτελεί οδηγό, είναι ασφαλές να πούμε ότι η αδύναμη ηλιακή δραστηριότητα για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει μια επίδραση ψύξης στις παγκόσμιες θερμοκρασίες στην τροπόσφαιρα, που είναι το κάτω μέρος από το στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης – και όπου όλοι ζούμε».




medicalland.gr
ΠΗΓΗ

Σέρρες: Αδελφός σκότωσε αδελφό στο Αχλαδοχώρι


ΣΟΚ στις Σέρρες: Αδελφός σκότωσε αδελφό στο Αχλαδοχώρι

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (6/6/2017) στο Αχλαδοχώρι του δήμου Σιντικής Σερρών.

Όπως αναφέρει το epiloges.tv, δύο αδέλφια πιάστηκαν στα χέρια για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να καταλήξει νεκρός στο νοσοκομείο Σερρών.

Ο καυγάς μεταξύ των δύο ηλικιωμένων αδερφών (80 και 85 ετών) κατέληξε με τον 80χρονο να επιτίθεται με αιχμηρό αντικείμενο στον αδελφό του προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στον θώρακα και συγκεκριμένα στην πρόσθια θωρακική χώρα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε τόσο το ΕΚΑΒ όσο και Αστυνομία και ο 85χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σιδηρόκαστρο αλλά ήταν πλέον αργά καθώς o ηλικιωμένος είχε ήδη καταλήξει.

Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.
Ο 80χρονος φερόμενος ως αδελφοκτόνος συνελήφθη από τις τοπικές Αρχές και θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Το περιστατικό προκάλεσε σοκ στη μικρή κοινωνία του Αχλαδοχωρίου, οι κάτοικοι της οποίας αδυνατούν να καταλάβουν πως δύο αδέρφια έφτασαν στο φονικό.
 
 
 
 
 

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυτά είναι τα "έργα"τους μηνύματα για τις εξετάσεις -μέχρι και ο δήμαρχος πρεσπών έκανε ....αυτό το έργο !!!!

Μήνυμα του δημάρχου Πρεσπών για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Οι προσωπικές ευχές καθώς και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πρεσπών σας συνοδεύουν στην προσπάθειά σας για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η συμμετοχή όλων σας στην διαδικασία αυτή να φέρει στον καθένα σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ευχόμαστε επίσης υπομονή στους γονείς σας που αγωνίζονται για το μέλλον σας και στους δασκάλους σας καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο τουςΚαλή επιτυχία
Ο Δήμαρχος
Παναγιώτης Πασχαλίδης


PASXALIDIS-PRESPA
ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΜΕ 11ΜΟΛΙΣ ΨΗΨΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ



fyllokaiftero1.blogspot.com

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανενημέρωτοι πάνε κι έρχονται… (της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου)


Ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή μας για το τι γίνεται με τα αρδευτικά έργα της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου και Κνίδης και μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό άρχισε να τα αναζητά στα χαρτιά του…

Δεν τα βρήκε και φυσικά δεν τα ήξερε.

Δεν φταίει βέβαια μόνο αυτός. Ή κυρίως αυτός. Πριν επισκεφτεί μια περιοχή ένας Υπουργός πάντα ζητά από τις αρμόδιες αυτοδιοικητικές αρχές να τον ενημερώσουν για τα θέματα τους, για να μπορεί να απαντήσει και να τοποθετηθεί σχετικά.

Στην προκειμένη περίπτωση αρμόδια και υπεύθυνη ήταν η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας.
Τι έκανε; Ό,τι και σε κάθε άλλη περίπτωση. Είτε κατεβαίνει στην Αθήνα για συναντήσεις, είτε υποδέχεται μέλη της Κυβέρνησης, απλώς παρίσταται και χαιρετίζει!

Ανενημέρωτοι πάνε κι έρχονται οι Υπουργοί, με άδεια χέρια πάει και έρχεται ο Περιφερειάρχης.


koazan.gr

«Μπλοκάρουν» στα σύνορα χιλιάδες Έλληνες που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό


«Μπλοκάρουν» στα σύνορα χιλιάδες Έλληνες που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό
Του Προκόπη Χατζηνικολάου
Χιλιάδες αιτήσεις φορολογούμενων για μεταφορά της φορολογικής τους έδρας στο εξωτερικό εκκρεμούν στην αρμόδια εφορία Κατοίκων Εξωτερικού.
Ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal τις 5.000 και ξεπερνά κάθε προηγούμενο καθώς οι υπηρεσίες δημιουργούν προσκόμματα και καθυστερούν τις διαδικασίες σε όσους όσους επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό. 
Ουσιαστικά χιλιάδες φορολογούμενοι που μπορεί να είναι στελέχη επιχειρήσεων, εργάτες ή μεταπτυχιακοί φοιτητές, είναι μπλοκαρισμένοι εντός των ελληνικών συνόρων σε μια ιδιότυπη προσπάθεια της Πολιτείας να εμποδίσει τη διαρροή εγκεφάλων με «κατασταλτικά» μέτρα.

 Το ανησυχητικό πάντως είναι ότι πολλοί Έλληνες εξακολουθούν να αφήνουν τη χώρα βλέποντας ότι δεν υπάρχει μέλλον εδώ για αυτούς. Αναζητούν εργασία σε ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας στην βαλίτσα πτυχία και μεταπτυχιακά και ήδη έχουν προσληφθεί από ευρωπαϊκούς κολοσσούς καθώς το «κασέ» των Ελλήνων είναι πλέον αρκετά χαμηλό, ενώ τα προσόντα τους σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα από των ευρωπαίων συναδέλφων τους.  
Για παράδειγμα Έλληνας που δουλεύει σε μεγάλη εταιρεία στη Ντόχα λαμβάνει αποδοχές κατά 30% χαμηλότερες από τον συνάδελφο του από τη Γαλλία.

Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που αναζητούν μία απλή εργασία στο εξωτερικό. Σε ένα ξενοδοχείο ή ακόμα και σε ένα πολυκατάστημα. Στην Ελλάδα ακόμα και η εύρεση εργασίας ως πωλητής είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ οι αποδοχές στην καλύτερη περίπτωση εξαιρετικά χαμηλές που δεν επιτρέπουν ακόμα και να ενοικιάσεις μία γκαρσονιέρα.

Η μετανάστευση όπως και στο παρελθόν δεν είναι επιλογή πλουτισμού αλλά επιβίωσης. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες σε πολλές περιπτώσεις, εκτός από την κωλυσιεργία, δημιουργούν προβλήματα στους περισσότερους.
Φοροτεχνικός ο οποίος επιμελήθηκε τα έγγραφα φορολογούμενου που εργάζεται ήδη στο εξωτερικό αναφέρει ότι ενδιαφερόμενος «κόπηκε» επειδή του έλειπε μία ημέρα στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, ο φορολογούμενος είναι 182 ημέρες σε τρίτη χώρα, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του και τα δικαιολογητικά. Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει εάν κάποιος μεταφέρει τη φορολογική του έδρα (εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου) σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν μπορούν να ελεγχθούν η είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν οι ημέρες παραμονής σε αυτή.

Όπως αναφέρει ο ίδιος φοροτεχνικός οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με τους φόρους που επιβάλλονται σε ετήσια βάση, έχουν ωθήσει πολλούς πολίτες να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες. Πάντως, ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της εφορίας, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους εγκαταλείποντας τη χώρα και αδιαφορώντας για τις φορολογικές συνέπειες. Κάτι που εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους σε περίπτωση ελέγχων.
Για παράδειγμα, διατηρούν το φορολογικό τους προφίλ στην Ελλάδα, εργάζονται στο εξωτερικό, χωρίς να δηλώνουν τις αμοιβές αυτές στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία χρόνια ή διαφορετικά τα χρόνια της κρίσης περίπου 450.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει μετά το 2010.
Πολλοί είναι και οι αλλοδαποί που έφυγαν από την Ελλάδα καθώς πλέον δεν μπορούν να βρουν εργασία. Και όπως όλα δείχνουν χρόνο με το χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύει καθώς καμία δομική μεταρρύθμιση, κανένα σχέδιο δεν περιλαμβάνει την αναζωογόνηση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αντίθετα όλες οι μελέτες δείχνουν τη γήρανση της χώρας μας και τη δραματική μείωση του εργατικού δυναμικού. Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις το 2050 ο πληθυσμός της χώρας υπολογίζεται ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια (σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξο σενάριο) και τα 8,3 εκατομμύρια (στο πιο απαισιόδοξο), ενώ θα είναι γερασμένος. Και δυστυχώς ο εν δυνάμει οικονομικά ενεργός πληθυσμός (δηλαδή οι πολίτες ηλικία 20-69 ετών που δυνητικά θα μπορούσαν να δουλέψουν ) θα μειωθεί από 7 εκατ. το 2015 σε 4,8-5,5 εκ το 2050.

Πως μπορώ να γίνω κάτοικος εξωτερικού;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλοι όσοι κατοικούν στο εξωτερικό άνω των 183 ημερών φορολογούνται στην Ελλάδα μόνο για το εισόδημα που αποκτούν στη χώρα μας και όχι για το παγκόσμιο εισόδημά τους. Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν δηλώσει στο μητρώο της ΔΟΥ τη μεταβολή της κατοικίας τους και τη χώρα όπου πλέον κατοικούν. Επίσης, πρέπει να ορίσουν στην Ελλάδα φορολογικό εκπρόσωπο.

α) Τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό οφείλουν να υποβάλουν, το αργότερο έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαήμερου του μηνός Μαρτίου στο Τμήμα ή Γραφείο Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους Φορολογουμένους της Δ.Ο.Υ. όπου είναι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ως φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας:

-Αίτηση (έντυπο Μ0) με συνημμένα τα έντυπα Μ1 και Μ7 συμπληρωμένα, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις, καθώς και

- Έγγραφη δήλωση με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής τους, για τον ορισμό φορολογικού εκπροσώπου τους στην Ελλάδα.

β) Τα προαναφερθέντα φυσικά πρόσωπα οφείλουν να προσκομίσουν, το αργότερο έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαήμερου του μηνός Σεπτεμβρίου στο ως άνω Τμήμα ή Γραφείο της Δ.Ο.Υ.:

- Βεβαίωση φορολογικής κατοικίας από την αρμόδια φορολογική αρχή του κράτους όπου δηλώνουν φορολογικοί κάτοικοι, από την οποία να προκύπτει ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι αυτού του κράτους. Εάν οι φορολογούμενοι έχουν εγκατασταθεί σε κράτος με το οποίο υφίσταται Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος ( Σ.Α.Δ.Φ.Ε.) και εφόσον αποκτούν εισόδημα στη χώρα μας, μπορούν να προσκομίσουν, αντί της βεβαίωσης, την προβλεπόμενη Αίτηση για την Εφαρμογή της Σ.Α.Δ.Φ.Ε. όπου είναι ενσωματωμένο το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας (δίγλωσσα έντυπα),  ή

- Αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν στο άλλο κράτος, ή

- Ελλείψει εκκαθάρισης, αντίγραφο της σχετικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματός τους. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση κάποιων από τα ανωτέρω δικαιολογητικά από την αρμόδια φορολογική αρχή, τότε απαιτείται βεβαίωση από οποιαδήποτε άλλη δημόσια ή δημοτική ή άλλη αναγνωρισμένη αρχή με την οποία θα αποδεικνύεται ο ισχυρός δεσμός (κέντρο ζωτικών συμφερόντων) του φυσικού προσώπου με το άλλο κράτος.

γ) Σε περίπτωση που φορολογούμενος υποβάλλει τα έντυπα (Μ0 − Μ1 − Μ7) και προσκομίσει εμπρόθεσμα, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, αλλά παρόλα αυτά θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, ενημερώνεται από το Τμήμα ή Γραφείο Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους Φορολογουμένους ότι το αίτημά του για μεταφορά της φορολογικής κατοικίας του απορρίπτεται και η αίτηση με τα συνημμένα έντυπα και δικαιολογητικά τίθενται στο φάκελό του. Ο φορολογούμενος, στην περίπτωση αυτή, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος ως φορολογικός κάτοικος Ελλάδας (παγκόσμιο εισόδημα) το αργότερο μέχρι τη λήξη του επόμενου φορολογικού έτους από αυτό που αφορούσε το αίτημα μεταφοράς χωρίς την επιβολή προστίμου εκπρόθεσμης δήλωσης.

δ) Σε περίπτωση που φορολογούμενος, ο οποίος έχει υποβάλει τα έντυπα (Μ0 − Μ1 − Μ7) και προσκομίσει εμπρόθεσμα, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, τα εν λόγω έντυπα (Μ0 − Μ1 − Μ7) προωθούνται, μαζί με την έγγραφη δήλωση για τον ορισμό φορολογικού εκπροσώπου και τη σχετική έγκριση, στο Τμήμα ή Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ., προκειμένου να καταχωρισθούν στο υποσύστημα Μητρώου οι σχετικές μεταβολές και η βεβαίωση μεταβολής θα αποστέλλεται από το Τμήμα ή Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ., ταχυδρομικώς, στο φορολογικό εκπρόσωπο.

ε) Όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τα έντυπα (Μ0 − Μ1 − Μ7) και προσκομίσουν, εκπρόθεσμα, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος ως φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας ή εφόσον είναι υπόχρεοι ως φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, η οποία θεωρείται εκπρόθεσμη από την, κατά περίπτωση, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και επισύρει την επιβολή προστίμου.

στ) Όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τα έντυπα (Μ0 − Μ1 − Μ7) και δεν προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος ως φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας (παγκόσμιο εισόδημα), η οποία θεωρείται εκπρόθεσμη από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και επισύρει την επιβολή προστίμου.

ζ) Η Δ.Ο.Υ. υποχρεούται να αποφανθεί σχετικά με τη φορολογική κατοικία των προαναφερθέντων φυσικών προσώπων, εντός δυο μηνών από την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών .


liberal.gr

Τσίπρας: Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως



. Το μήνυμά του Τσίπρα  προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

. Αναγνώστης: .....εμείς οι παλιοί τους λέγαμε ατσίποτες  πουστάρες.


15:10

06/06/2017
Τσίπρας: Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως



«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό «antivirus magazine» που κυκλοφορεί σήμερα.

«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τονίζει και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας: «Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία. Και έπειτα απ' τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν. Δεν μπορούν να ανατραπούν».

«Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου. Των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που είτε δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα πλήρως είτε αμφισβητούνται εκ νέου. Κατ' αυτή την έννοια, να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της νέας μητέρας, του επισφαλώς εργαζόμενου, του τρανς παιδιού, των ηλικιωμένων, των προσφύγων», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

antivirus-magazine-74-cover-prothipourgos-alexis-tsipras

Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του προς τη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) απαντά ως εξής: «Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι' αυτό που είστε.

 Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Και να καλείτε διαρκώς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων, που είναι δίπλα μας, να μην κρύβονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους. Έτσι, μπορεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι η κοινωνία μας πιο αληθινή και πιο ανθρώπινη».


newsbeast.gr