09 Μαρτίου 2022

Η Δημοσιογραφία πολιτών στα Μ.Κ.Δ : Για πόσο ηλίθιους μας περνούν ;; Φωτογραφία

 


Χωρίς λόγια !!

Α.Ντούγκιν: « Δεν πρόκειται για πόλεμο με την Ουκρανία- Είναι μια σύγκρουση με την παγκοσμιοποίηση»


Ο φιλόσοφος και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων μιλά για την ουσία της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία

«Η εποχή που σχετίζεται με την οικοδόμηση μιας κεντρικής παγκόσμιας τάξης έχει τελειώσει» Βλαδίμηρος Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Βάσει της παραπάνω αρχής, ο φιλόσοφος Αλεξάντρ Ντούγκιν, Καθηγητής Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας παρεμβαίνει στον “πόλεμο στην Ουκρανία” κι επισημαίνει;

« (…) Δεν πρόκειται για πόλεμο με την Ουκρανία. Είναι μια σύγκρουση με την παγκοσμιοποίηση ως αναπόσπαστο πλανητικό φαινόμενο. Είναι μια αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα -γεωπολιτικό και ιδεολογικό.

Η Ρωσία απορρίπτει τα πάντα στην παγκοσμιοποίηση: τη μονοπολικότητα, τον ατλαντισμό, από τη μια, και τον φιλελευθερισμό, την αντί-παράδοση, την τεχνοκρατία, τη Μεγάλη Επανεκκίνηση (Grande Reset) με μια λέξη, από την άλλη.

Είναι σαφές ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποτελούν μέρος της ατλαντικής φιλελεύθερης ελίτ.

Και είμαστε σε πόλεμο με αυτό ακριβώς. Εξ ου και η θεμιτή [κατανοητή] αντίδρασή τους.

Η Ρωσία είναι πλέον αποκλεισμένη από τα παγκοσμιοποιητικά δίκτυα. Δεν έχει πλέον επιλογή: είτε να φτιάξει τον κόσμο, είτε να εξαφανιστεί. Η Ρωσία έχει χαράξει έναν δρόμο για να οικοδομήσει τον κόσμο της, τον πολιτισμό της. Και τώρα έγινε το πρώτο βήμα.

Όμως, εθνικά κυρίαρχος μπροστά στην παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί παρά να είναι ένας μεγάλος χώρος, μια ήπειρος-κράτος, ένας πολιτισμός-κράτος. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια πλήρη αποσύνδεση για πολύ.

Η Ρωσία δημιουργεί ένα παγκόσμιο πεδίο Αντίστασης.

Η νίκη του παγκόσμιου πεδίου Αντίστασης θα ήταν νίκη για όλες τις εναλλακτικές δυνάμεις, τόσο δεξιές όσο κι αριστερές, και για όλους τους λαούς. Ξεκινάμε, όπως πάντα, τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες διαδικασίες.

Όταν όμως κερδίζουμε, όλοι το εκμεταλλεύονται. Έτσι πρέπει να είναι. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια αληθινή πολυπολικότητα. Κι αυτοί που είναι έτοιμοι να μας σκοτώσουν τώρα θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από το εγχείρημά μας αύριο.

Σχεδόν πάντα γράφω πράγματα που μετά γίνονται πραγματικότητα. Κι αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Τι σημαίνει η ρήξη της Ρωσίας με τη Δύση;

Είναι η σωτηρία. Η σύγχρονη Δύση, όπου θριαμβεύουν οι Rothschild, Soros, Schwab, Bill Gates και Zuckerberg, είναι ό,τι πιο αηδιαστικό στην ιστορία του κόσμου.

Δεν είναι πια η Δύση του ελληνορωμαϊκού μεσογειακού πολιτισμού, ούτε ο χριστιανικός Μεσαίωνας, ούτε ο βίαιος και αντιφατικός εικοστός αιώνας.

Είναι νεκροταφείο των τοξικών αποβλήτων του πολιτισμού, είναι αντί-πολιτισμός. Και όσο πιο γρήγορα και πιο ολοκληρωτικά η Ρωσία αποσπαστεί από αυτήν, τόσο πιο γρήγορα επιστρέφει στις ρίζες της.

Σε τι;
Χριστιανική, ελληνορωμαϊκή, μεσογειακή… ευρωπαϊκή… Δηλαδή στις κοινές ρίζες της αληθινής Δύσης. Αυτές τις ρίζες -τις δικές τους!- η σύγχρονη Δύση τις έχει πετάξει έξω (κόψει) και παρέμειναν στη Ρωσία.
Μόνο που τώρα η Ευρασία σηκώνει κεφάλι. Μόνο τώρα ο φιλελευθερισμός στη Ρωσία χάνει έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Η Ρωσία δεν είναι Δυτική Ευρώπη. Η Ρωσία ακολούθησε τους Έλληνες, το Βυζάντιο και τον ανατολικό χριστιανισμό και εξακολουθεί να ακολουθεί αυτόν τον δρόμο. Ναι, με ζιγκ-ζαγκ και παρακάμψεις. Μερικές φορές σε αδιέξοδα. Αλλά κινείται.

Η Ρωσία προέκυψε για να υπερασπιστεί τις αξίες της Παράδοσης ενάντια στον σύγχρονο κόσμο. Είναι ακριβώς αυτή η “εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο”. Δεν το έχεις μάθει;

Και η Ευρώπη πρέπει να έρθει σε ρήξη με τη Δύση κι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να ακολουθήσουν αυτούς που απορρίπτουν την παγκοσμιοποίηση.Τότε όλοι θα καταλάβουν τη σημασία του σύγχρονου πολέμου στην Ουκρανία.

Πολλοί άνθρωποι στην Ουκρανία το κατάλαβαν αυτό. Όμως, η τρομερή οργισμένη φιλελεύθερη-ναζιστική προπαγάνδα δεν άφησε λιθαράκι στο μυαλό των Ουκρανών. Θα συνέλθουν και θα πολεμήσουν μαζί μας για το βασίλειο του φωτός, για την παράδοση και μια αληθινή ευρωπαϊκή χριστιανική ταυτότητα. Οι Ουκρανοί είναι αδέρφια μας. Ήταν, είναι και θα είναι.

Η ρήξη με τη Δύση δεν είναι ρήξη με την Ευρώπη.

Είναι μια ρήξη με τον θάνατο, τον εκφυλισμό και την αυτοκτονία.

Είναι το κλειδί για την ανάκαμψη.

Κι η ίδια η Ευρώπη, οι λαοί της Ευρώπης, θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας: ανατρέψτε την αντεθνική παγκοσμιοποίηση χούντα.

Να χτίσουμε ένα αληθινό ευρωπαϊκό σπίτι, ένα ευρωπαϊκό παλάτι, έναν ευρωπαϊκό καθεδρικό ναό»

Αλεξάντρ Ντούγκιν


ΠΗΓΗ

 Σχετικά άρθρα:

Επίσημα ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ η Ελλάδα – και ο ελληνικός λαός μετά την πολιτική ηλιθιότητα Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟ

Μόσχα για αποστολή ελληνικών όπλων που θα σκοτώσουν Ρώσους και ρωσόφωνους: «Θα επιστραφεί στην Ελλάδα η κίνησή της»!

Οι Γερμανοί ξανάρχονται - Στρατός στα Ανατολικά & ο Ο.Σολτς ανακοίνωσε πρόγραμμα επανεξοπλισμού 100 δισ. ευρώ

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 









Χορηγοί

 

«Θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι» λόγω των όπλων που έστειλε η κυβέρνηση στον Ζελένσκι: 50% επάνω ψωμί, ζυμαρικά κλπ.


«Θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι» λόγω των όπλων που έστειλε η κυβέρνηση στον Ζελένσκι: 50% επάνω ψωμί, ζυμαρικά κλπ.
 

Το προβλέπει η Goldman Sachs για την αγορά των δημητριακών


Κατά 50% αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το καλοκαίρι οι τιμές του ψωμιού και των δημητριακών για τον Έλληνα καταναλωτή λόγω των ρωσικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην χώρα ως «μη φιλική» στην Ρωσία, καθώς όχι μόνο συμμετέχει στις κυρώσεις, αλλά έστειλε και επιθετικά όπλα στο καθεστώς του Κιέβου!

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs σε σχετικό report της αναφέρει ότι «Οι κυρώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο διατάραξης των τιμών σιτηρών και την περασμένη εβδομάδα είδαμε απότομη άνοδο στις παγκόσμιες αγορές σιτηρών, καθώς οι διαταραχές της εφοδιαστικής στη Μαύρη Θάλασσα, η άνοδος του κόστους των εισροών και η αυξανόμενη απειλή για τις επερχόμενες ουκρανικές σοδειές, πρόκειται να προκαλέσει το πιο έντονο σοκ στις παγκόσμιες αγορές σιτηρών μετά τον Β’ΠΠ», εκτιμάει η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs.

«Βλέπουμε τρεις κύριες επιπτώσεις που θα έχει αυτό το σοκ στις τιμές των σιτηρών. Πρώτον, οι σχετικές τιμές των εξαγωγών θα πρέπει να προσαρμοστούν για να αντλήσουν τα υψηλότερα περιφερειακά αποθέματα (από τις ΗΠΑ στο καλαμπόκι, την Ευρώπη στο σιτάρι) σε χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από το σοκ.

Δεύτερον, με την ουκρανική άνοιξη, η φύτευση όλο και πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσει σοβαρές διαταραχές και το σιτάρι πρέπει να διατηρήσει την πριμοδότηση του έναντι του καλαμποκιού για να διασφαλιστεί η υποκατάσταση στις κτηνοτροφικές μονάδες και να διατηρηθεί η κατανάλωση.

Τέλος, οι τιμές των νέων καλλιεργειών θα πρέπει να αυξηθούν προκειμένου να δοθούν κίνητρα για επαρκείς πρόσθετες εκτάσεις σε ένα περιβάλλον με τιμές εισροών σχεδόν ρεκόρ» εξηγεί η τράπεζα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αποτελούν τον σιτοβολώνα της Ευρώπης. Είναι υπεύθυνες για το 14% της παγκόσμιας παραγωγής σίτου και πραγματοποιούν περίπου το 29% των εξαγωγών.

Ειδικότερα η Ρωσία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας μαλακού σιταριού στον κόσμο και αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής και το 20% των διεθνών εξαγωγών. Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στο μαλακό σιτάρι, με μερίδιο 10%, ενώ επίσης κατέχει ποσοστό στις διεθνείς εξαγωγές καλαμποκιού που υπερβαίνει το 10%.

Δυστυχώς η απο-αγροτοποίηση της χώρας ως αποτέλεσμα της εισόδου στην ευρωζώνη αποδεικνύεται και πάλι καταστροφική:

  • Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία  με το ελληνικό σκληρό σιτάρι, κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-2019 τόσο οι εκτάσεις, όσο και η παραγωγή παρουσίασαν έντονα πτωτικές τάσεις (από 4 εκατ. στρέμματα σε 2,95 εκατ., και από 1,47 εκατ. τόνους σε 0,77 εκατ. αντίστοιχα). Πάντως, η εγχώρια παραγωγή υπερκαλύπτει την εγχώρια κατανάλωση, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο του προϊόντος είναι θετικό. Σημαντική είναι η παρουσία της συμβολαιακής γεωργίας μεγάλων εταιρειών στην παραγωγή του σκληρού σιταριού. Όμως το σκληρό στάρι δεν είναι τόσο σημαντικό στην κατανάλωση.
  • Μαλακό σιτάρι: Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-2019, τόσο η καλλιεργήσιμη έκταση μαλακού σίτου, όσο και η παραγωγή του παρουσιάζουν έντονα πτωτικές τάσεις (μείωση κατά 29,5% και 55,3%, αντίστοιχα). Παρότι η κατανάλωση του προϊόντος εμφάνισε μικρή αύξηση, η εγχώρια παραγωγή καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση σε ποσοστά χαμηλότερα του 50%, ενώ οι εισαγωγές υπερβαίνουν κατά πολύ τις εξαγωγές. Το μαλακό στάρι είναι αυτό που δίνει την υπεραξία στην παραγωγή.

Η ανησυχία στις τάξεις των ελληνικών μύλων είναι εμφανής, με τις επιχειρήσεις να τηρούν τη δεδομένη στιγμή μια στάση αναμονής, ελπίζοντας ότι η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο κατά της Ελλάδας και θα επιτρέψει και εξαγωγές από την Ουκρανία την οποία πλέον ελέγχει πλήρως.

Παράγοντες της αγοράς πάντως κάνουν λόγο για επικίνδυνη μείωση των αποθεμάτων σιταριού στους μύλους της χώρας μας, προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του αλευριού ήδη αγγίζουν το 80%.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Ελλάδα έχει χαμηλά αποθέματα σιταριού τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού για διάστημα 30-45 ημερών, αν και υπογραμμίζεται ότι δεν αναμένεται τελικά να παρουσιαστεί πρόβλημα επάρκειας στη χώρα μας, αφού και παραγωγός είναι και εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν στο τραπέζι. 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις εισηγμένες, το 17% της αξίας των συνολικών σιτηρών που άλεσε πέρυσι η Μύλοι Λούλη προήλθε από τις χώρες αυτές και ειδικότερα από τη Ρωσία, η οποία «έκλεισε την κάνουλα» λόγω της πώλησης όπλων στην Ουκρανία.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προμήθεια από τις χώρες αυτές, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι έχει εναλλακτικές λύσεις για προμήθειες σιτηρών.

Η Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος κατά την προηγούμενη διετία προέβη σε αγορές σίτου προέλευσης Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω τρίτων προμηθευτών.

Οι αγορές αυτές, για τη χρήση 2021, αντιπροσωπεύουν περίπου το 32% της αξίας των συνολικών αγορών σίτου του ομίλου, ενώ για τη χρήση 2020 το 29,5%.

Τέλος, στο 33% της συνολικής αξίας αγορών σιτηρών ανήλθε το 2021 το ποσοστό της αξίας των αγορών της Μύλοι Κεπενού σε πρώτες ύλες (σιτηρά) από την Ουκρανία και την Ρωσία.

 pronews.gr

 

Αρθρα για την Καστοριά


Σε εσωτερικό χώρο υπουργός βουλευτής και Περιφερειάρχης της κυβέρνησης δεν φοράνε μάσκες και "κυνηγούν" τους πολίτες στα σούπερ μάρκετ παντού

Εδώ ο κόσμος χάνετε ο δήμαρχος Καστοριάς Γ. ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ... Εύχομαι σε όλους υγεία, ειρήνη και ευτυχία!

Ενας τεράστιος Δημοτικος χώρος στο κέντρο της πόλεως της Καστοριάς "χαβούζα" και παγίδα για πεζούς και αυτοκίνητα

Καστοριά:Στα ύψη η τιμή της βενζίνης, και του πετρελαίου - Πρωτοφανής η αύξηση ούτε στα χρόνια των μνημονίων

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 









Χορηγοί

 

Γαλλίδα δημοσιογράφος καταγγέλλει: «Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν δικούς τους ανθρώπους»






Η δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια Anne-Laure Bonnell, με έδρα την περιοχή Donbass, σε συνέντευξή της στο γαλλικό κανάλι CNews κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν αυτές που εξαπέλυσαν σφοδρό βομβαρδισμό στο Donbass.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν από την Ουκρανία ή τη Ρωσία, η Anne-Laure Bonnell είπε: «Από την πλευρά μου, ο βομβαρδισμός γίνεται από την Ουκρανία. Οι Ρώσοι βρίσκονται στο κέντρο της χώρας, στην ανατολική πλευρά, όπου βρίσκομαι στο Ντονμπάς».

«Και στο Ντόνετσκ ο βομβαρδισμός γίνεται από τις ουκρανικές αρχές. Λυπάμαι που σοκάρω τους followers και όλους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.”

Και συνέχισε, «Δεν υπερασπίζομαι τον Πούτιν, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι κοντά σε πολίτες. Δεν παίρνω θέσεις. Αυτό που λέω είναι απλώς η αλήθεια και το γεγονός ότι είναι Ουκρανικός στρατός που βομβαρδίζει τους δικούς του ανθρώπους και τα παιδιά ζουν σε υπόγεια καταφύγια». 
 OMG  Journalist & war correspondent Anne - Laure Bonnell, who is in Ukraine  shocks viewers, “I am not a party and I do not defend Putin, but the truth is, I am close to civilians, what I can say is that the Ukrainian army is bombing its own people”


 Πηγή

 

Αρθρα για την Καστοριά


Σε εσωτερικό χώρο υπουργός βουλευτής και Περιφερειάρχης της κυβέρνησης δεν φοράνε μάσκες και "κυνηγούν" τους πολίτες στα σούπερ μάρκετ παντού

Εδώ ο κόσμος χάνετε ο δήμαρχος Καστοριάς Γ. ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ... Εύχομαι σε όλους υγεία, ειρήνη και ευτυχία!

Ενας τεράστιος Δημοτικος χώρος στο κέντρο της πόλεως της Καστοριάς "χαβούζα" και παγίδα για πεζούς και αυτοκίνητα

Καστοριά:Στα ύψη η τιμή της βενζίνης, και του πετρελαίου - Πρωτοφανής η αύξηση ούτε στα χρόνια των μνημονίων

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 









Χορηγοί

 

"Μηδενική" η παρουσία πωλητών στην Λαϊκη Αγορά Καστοριάς λόγο των τιμών στο πετρέλαιο και τα κάυσιμα που έφθασαν στα 2.5 ευρώ!!

 

Ελάχιστοι ήταν σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου οι πωλητές της Λαϊκής στη πόλη της Καστοριάς, και ο λόγος δεν είναι το κρύο στο οποίο είναι συνηθισμένη η επαγγελματική ομάδα αυτή των εξωτερικών πωλητών Αγορών Λαϊκής , αλλά η αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Να σημειωθεί ο,τι πλησιάζει, και ξεπερνά τα 2,00 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο στην Καστοριά, καύσιμο που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες .

Η άνω φωτογραφία με τον πρόεδρο του Σωματείου  της Λαϊκής Καστοριάς είναι από το αρχείο μας, δεν είναι σημερινή.


Αρθρα για την Καστοριά


Σε εσωτερικό χώρο υπουργός βουλευτής και Περιφερειάρχης της κυβέρνησης δεν φοράνε μάσκες και "κυνηγούν" τους πολίτες στα σούπερ μάρκετ παντού

Εδώ ο κόσμος χάνετε ο δήμαρχος Καστοριάς Γ. ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ... Εύχομαι σε όλους υγεία, ειρήνη και ευτυχία!

Ενας τεράστιος Δημοτικος χώρος στο κέντρο της πόλεως της Καστοριάς "χαβούζα" και παγίδα για πεζούς και αυτοκίνητα

Καστοριά:Στα ύψη η τιμή της βενζίνης, και του πετρελαίου - Πρωτοφανής η αύξηση ούτε στα χρόνια των μνημονίων

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 









Χορηγοί