22 Ιουνίου 2019

Νομικά άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών

 


Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνουν δεκάδες πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, ζητώντας του να προχωρήσει ως πρωθυπουργός στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε σε εσάς που θα έχετε τον αναγκαίο θεσμικό ρόλο ως ο αυριανός πρωθυπουργός και κάνουμε έκκληση να γίνετε ο σημαιοφόρος της ακύρωσης της επαχθούς συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η συντριπτική πλειονότητα του Ελλήνων τη θεωρεί απαράδεκτη και την εκλαμβάνει ως εθνική ήττα και καταστροφή. Σας καλούμε να το διακηρύξετε αυτό σαφώς, πριν από τις επερχόμενες εκλογές, πράξη που είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα την ανταμείψει με την ψήφο του και η ιστορία θα σας εντάξει σε περίοπτη θέση μέσα στο Πάνθεον των εθνικά δρώντων πολιτικών.

Οι υπογράφοντες –έγκριτοι επιστήμονες, καθηγητές, συνταγματολόγοι, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες, πολιτειολόγοι, ιστορικοί, επιχειρηματίες– θεωρούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά άκυρη, καθώς παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, το εθνικό μας δίκαιο αλλά και θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, όπως αυτές περί «αληθείας», «καλής πίστεως», «σαφήνειας», καθώς περιλαμβάνει ιστορικά ψεύδη, νομικές παραβιάσεις, ασάφειες, παραπειστικά επιχειρήματα και δόλο.

Συναφώς παραβιάζει σειρά άρθρων της σύμβασης της Βιέννης, 1969.

1. Στην ανάθεση καθηκόντων του Μάθιου Νίμιτς υπήρχε εντολή αποκλειστικά και μόνο για το «όνομα», την οποία εντολή αυτός παραβίασε.
2. Στη συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνονται κραυγαλέα ψευδή στοιχεία όπως στο Μέρος Α΄, άρθρο 1, παρ. γ. και στο άρθρο 7, ενυπάρχει το δομικό ψεύδος, ότι δήθεν αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ η πλαστή «μακεδονική» γλώσσα κατά την «Τρίτη διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων, 1977». Αντιθέτως, στις σημειώσεις της συνόδου στον τόμο l και στο Προοίμιο του τόμου 2 στη σελίδα ΙΙΙ στην απόφαση 17/8- 7/9, 1977 αναγράφεται: «Οι εφαρμοζόμενες ονομασίες και η παρουσίαση του υλικού σε αυτή την έκδοση δεν συνεπάγονται την έκφραση οποιασδήποτε γνώμης εκ μέρους της γραμματείας του ΟΗΕ». Υπενθυμίζουμε ότι χωρίς ανάλογη γλώσσα δεν υπάρχει ούτε εθνότητα ούτε χώρα με το όνομα «Μακεδονία» ή το «μακεδονικός-ή-ό».
3. Με τις παρανομίες του γ.γ. ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (12- 13/2/2019), ο οποίος αποδέχτηκε την εισαγωγή του θέματος στον Οργανισμό με κοινή (επί του ιδίου επιστολοχάρτου) επιστολή Ελλάδος και της FYROM αναφερόμενη ως «Βόρεια Μακεδονία», με τα δύο εθνόσημα των χωρών. Η πράξη αυτή είναι παράνομη τόσον διότι κατά την ημέρα αποστολής και παραλαβής της επιστολής δεν υπήρχε, και ακόμη δεν υπάρχει χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» την οποία να έχει εγκρίνει προηγουμένως το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ωσαύτως δεν έχει αποσταλεί προς το Σ.Α. του ΟΗΕ ειδική έκθεση του γ.γ., όπως απαιτεί και περιγράφει η Απόφαση 845 Σ.Α. μετά την οποία το Σ.Α. θα κυρώσει ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών, ως οφείλει και κατ’ εφαρμογή της δικής του Απόφασης 817.
4. Αγνοήθηκε κατάφωρα η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, ο οποίος απαιτούσε δημοψήφισμα αντίστοιχο με εκείνο του λαού της FYROM. Ετσι καταπατήθηκε το θεμελιώδες άρθρο 1, παρ 2 και 3 του ελληνικού Συντάγματος, που προβλέπουν πως: 2. «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία». Και παρ. 3. «Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».
5. Ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς σύμφωνα με το άρθρο 2 ν. 3566 (ΦΕΚ Α΄ 117/05.06.2007) «Κύρωση ως κώδικα του οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών», είχε τις περιοριστικά εκεί αναφερόμενες αρμοδιότητες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η συνομολόγηση των διεθνών συνθηκών και συνεπώς γι’ αυτήν απαιτείται, κατά το άρθρο 5β του ν. 3566/2007, ειδική εξουσιοδότησή του. Επ’ αυτού δεν έγινε προηγουμένως καμία ειδική συζήτηση στη Βουλή, για τη λήψη σχετικής απόφασης με σκοπό την παροχή ειδικής προς υπογραφή εξουσιοδότησης-εντολής στον αρμόδιο υπουργό, ούτε τέθηκε προς έγκριση και εξουσιοδότηση στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο της συμφωνίας, ούτε αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής διαβούλευσης, (αντιθέτως, αυτό συνέβη στη αντισυμβαλλόμενη FYROM), και δεν ζητήθηκε η γνώμη και η αποδοχή της από τον ελληνικό λαό.
6. Ως προς το Διεθνές Δίκαιο, σε συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 6, 7, 26, 27 και 46 της σύμβασης της Βιέννης περί του δικαίου των συνθηκών προκύπτουν τα εξής: ένα κράτος μπορεί εξαιρετικά να επικαλεσθεί, προς ακυρότητα μιας σύμβασης, διάταξη του εσωτερικού του δικαίου εφόσον τυγχάνουν παραβιάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, όπως επιβάλλει η διεθνής συνταγματική τάξη, με μία ρηματική διακοίνωση διαφωνιών, με την οποία η Ελλάς μπορεί να προσβάλει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια διμερή διακρατική συμφωνία υπό αίρεση που μπορεί να προσβληθεί ως ακυρώσιμη, λόγω παραβίασης των άρθρων 36 παρ.1 και 35 παρ.1 του Συντάγματος, και αφετέρου να θεωρηθεί ως λήξασα, διότι εξαντλήθηκε η προθεσμία που ορίζεται ρητά στη συμφωνία των Πρεσπών έως το τέλος του 2018.
7. Στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη FYROM συμμετείχε μόνο το 36,8% των πολιτών και όχι άνω του 50% όπως ως νομιμοποιητική βάση ώφειλε.
8. Ο ΠτΔ της FYROM, Γκιόργκι Ιβανόφ, ουδέποτε υπέγραψε αυτήν τη συμφωνία η οποία και εξ αυτού του λόγου είναι άκυρη.
9. Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του Συντάγματος της FYROM ουδέποτε κοινοποιήθηκαν «ως ενιαίο κείμενο» διά ρηματικής διακοινώσεως στην Ελλάδα. Στο Σύνταγμα παραμένουν αλυτρωτικές βλέψεις, οι οποίες ανατρέπουν όσα επιβάλλει η ίδια η συμφωνία των Πρεσπών και αντιτίθενται στις «σχέσεις καλής γειτονίας ομόρων κρατών.
10. Η ρηματική διακοίνωση προς την Ελλάδα δεν φέρει την υπογραφή –ως ώφειλε– του ΠτΔ της FYROM Γκιόργκι Ιβανόφ.
11. Η γειτονική μας χώρα μέχρι σήμερα προβαίνει στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» αποκλειστικώς, χωρίς το «Βόρεια», καταπατώντας συνεχώς τα όσα υπέγραψε περί erga omnes. Συναφές μέγιστο ζήτημα είναι τα αλυτρωτικά εις βάρος της Ελλάδος σύμβολα, τα οποία υπάρχουν στα χαρτονομίσματα και νομίσματά της, αλλά και τα όσα περιλαμβάνει στους στίχους του ο εθνικός ύμνος τής εν λόγω χώρας.
12. Σοβαρά ελλείμματα νομιμότητας έχει η συμφωνία των Πρεσπών και στα εμπορικά ζητήματα όπου η λύση θα συμβεί (;) μετά πενταετία, πράγμα που συνιστά παραπειστικό όρο και παραβιάζει διεθνείς αρχές περί σαφήνειας και καλή πίστεως.

Κύριε πρόεδρε, διατελούμε με την ελπίδα ότι θα λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω εκτεθέντα, που συμφέρουν πρωτίστως την Ελλάδα, αλλά και τη μεγάλη παράταξη της οποίας επαξίως ηγείστε.
Θεσσαλονίκη 19-6-2019».
 
Έντυπη έκδοση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΠΗΓΗ

ΕΛΣΤΑΤ: Αντιμέτωπο με κίνδυνο φτώχειας 1 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά



ftoxeia_main

Το μερίδιο του φτωχότερου πληθυσμού εκτινάχθηκε σε διψήφιο ποσοστό - Οι νεόπτωχοι αυξήθηκαν και ««ξέπεσαν» η μεσαία τάξη και οι πλούσιοι

Σε οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση έχει οδηγηθεί η χώρα καθώς, σύμφωνα με τα Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την Κοινωνική Ανισότητα, το 2018 -και για πρώτη φορά στα χρονικά- εκτινάχθηκε σε διψήφιο ποσοστό (10%) το μερίδιο το φτωχότερου πληθυσμού της χώρας.


Η έρευνα αποτελεί τη βασική πηγή αναφοράς των συγκριτικών στατιστικών για την κατανομή του εισοδήματος και τον κοινωνικό αποκλεισμό.


pinakas2


Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ:


Το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος στη χώρα μας ανήκε στο χαμηλότερο στρώμα εισοδήματος (1ο φτωχότερο τεταρτημόριο). Η συγκεκριμένη ομάδα ποτέ μετά το 2015 δεν είχε φτάσει σε διψήφιο ποσοστό. Ο «πλουσιότερος φτωχός» της ομάδας αυτής ζούσε πέρυσι με 5.373 ευρώ. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ο πλουσιότερος εξ αυτών ζούσε με 4.988 ευρώ (ακραία τιμή και όχι μέσος όρος), αφού πρώτα όμως έπεσε χαμηλότερα στα 4.930 ευρώ στη διετία 2015-2016. Η αύξηση από το 2017 και μετά προήλθε πιθανότατα από την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, έκτακτες παροχές κλπ) αλλά και από την δραματική καταβαράθρωση που υπέστησαν οι μεσαίες και ανώτερες εισοδηματικά τάξεις, οι οποίες περιορίστηκαν σημαντικά στα χρόνια αυτά, μεταφέροντας προς τα κάτω ένα μέρος του πλούτου ή του εισοδήματος το οποίο διέθεταν πριν και διατήρησαν μετά την πτώση τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους μικρομεσαίους (2ο χαμηλότερο από τα 4 τεταρτημόρια εισοδήματος), το ποσοστό των οποίων στην Ελληνική Κοινωνία καταγράφει επίσης νέο ιστορικό ρεκόρ (18,2%).Με εξαίρεση το 2009 και το 2017 που άγγιξε το 18%, ποτέ από το 2005 ήταν πάντοτε χαμηλότερο ως ποσοστό. Και σε αυτήν την περίπτωση, μετά από 4 χρόνια το εισόδημά του πλουσιότερου της ομάδας αυτής, αυξήθηκε κατά περίπου 180 ευρώ (7.863 από 7.680 ευρώ το 2014), αφού πρώτα έπεσε χαμηλότερα στην τριετία 2015-2017 (μεταξύ 7.520 – 7.600 ευρώ)


Αθροιστικά και οι δύο φτωχότερες ομάδες του πληθυσμού, συγκέντρωναν το 28,2% των εισοδημάτων. Πρόκειται επίσης για «ρεκόρ» συσσώρευσης χρήματος στις κατώτατες εισοδηματικές τάξεις. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η σύνθεση ων «στρωμάτων» αυτών (τεταρτημόρια) αλλάζει και δεν είναι τα ίδια πρόσωπα, ανάλογα με την εξέλιξη του εισοδήματός τους.

Από τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφει το 3ο υψηλότερο τεταρτημόριο εισοδήματος (που ξεπερνά το 50% του συνόλου) το οποίο θεωρητικά αποτελεί και τη μεσαία τάξη. Η «τάξη» αυτή συμπιέστηκε και επέστρεψε στο 25,8% όπως το 2014, που είναι το χαμηλότερο μερίδιο που κατέγραψε από το ξέσπασμα της κρίσεως το 2010. Και σε αυτήν την κατηγορία, μετά τις απώλειες που είχαν στην 3ετία 2015-2017, ο «πλουσιότερος μεσαίος» έφτασε ξανά στα 11.200 ευρώ, ξεπερνώντας για πρώτη τα 11.000 ευρώ που είχε το 2014.



Οι μετακινήσεις εισοδήματος δείχνουν ότι για πρώτη φορά μειώθηκε κάτω από 46% και το μερίδιο του πιο πλούσιου τμήματος της κοινωνίας (45,9% το 2018).


Μόνο με επιδόματα



Με βάση τα στοιχεία άλλης Έρευνας (Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών) που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανήλθε το 2018 στο 31,8% ή 3.348.500 άτομα, εμφανίζοντας μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2017 όπου αντιστοιχούσαν 3.701.800 άτομα ή 34,8%.


Ωστόσο η βελτίωση αυτή επιτυγχάνεται μόνον με τα επιδόματα ή άλλες κρατικές παροχές –στις οποίες η ΕΛΣΤΑΤ συνυπολογίζει και τις συντάξεις. Χωρίς αυτές, το 50% θα ζούσε στα όρια της φτώχειας.



grafima3




Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:


  • Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικός αποκλεισμός είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών (35,0%).
  • Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται ότι το 33,0% είναι Έλληνες και το 56,5% είναι αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα.
  • Από τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, ηλικίας 18-64 ετών και βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, το 55,1% γεννήθηκαν σε άλλη χώρα, ενώ το 32,1% είναι αλλοδαποί που γεννήθηκαν και διαμένουν στην Ελλάδα.
  • Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αλλά διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση και χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 8,5%.
  • Το ποσοστό του πληθυσμού που ενώ δε βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας διαβιεί σε νοικοκυριά με υλική στέρηση αλλά χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 8,3%.
  • Το ποσοστό του πληθυσμού που δε βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση αλλά με χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 4,0%.
  • Το 18,5% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας (μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις), το 16,7% σε υλική στέρηση και το 16,3% του πληθυσμού ηλικίας 0-59 ετών διαβιεί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.


Με βάση τα στοιχεία αυτά, μόνον η Βουλγαρία και η Ρουμανία ξεπερνούν την Ελλάδα σε κίνδυνο φτώχειας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Αλλοδαπός (Αφγανός πρόσφυγας) μαχαίρωσε 49χρονο πάνω σε καυγά στην Καρδίτσα

knifepoint

Ο 24χρονος αλλοδαπός δράστης είχε προσωπικές διαφορές με τον 49χρονο Έλληνα

Τον πανικό σκόρπισε η κατάληξη του καυγά μεταξύ δυο ανδρών σε μια περιοχή της Καρδίτσας, το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο ένας από τους δυο σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος με τραύματα από μαχαίρι που του είχε προκαλέσει ο άλλος, ο οποίος συνελήφθη άμεσα!

Ο 24χρονος αλλοδαπός δράστης είχε προσωπικές διαφορές με τον 49χρονο Έλληνα και άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα. Όμως, ξαφνικά έβγαλε ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε με αυτό στο χέρι και το στήθος. Αμέσως μετά, ο νεαρός αλλοδαπός το έβαλε στα πόδια προσπαθώντας να εξαφανιστεί. Ωστόσο, επενέβησαν άμεσα αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες για τον αιματηρό καυγά, ξεκίνησαν αναζητήσεις και δεν άργησαν να εντοπίσουν τον 24χρονο που κρατούσε ακόμη το ματωμένο μαχαίρι.

Ο νεαρός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του ήταν ελαφρά και αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σοκ στο παγκόσμιο βόλεϊ! Πέθανε ο Φαλάσκα

Σοκ στο παγκόσμιο βόλεϊ! Πέθανε ο Φαλάσκα
Σοκαρισμένο είναι το παγκόσμιο βόλεϊ, μετά την είδηση του θανάτου του Μιγκέλ Άνχελ Φαλάσκα. Ο Αργεντινός με ισπανικό διαβατήριο προπονητής υπέστη καρδιακή προσβολή το πρωί του Σαββάτου (22/6) στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας κι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών.  Άφησε πίσω του δύο παιδιά, τον Ντανιέλ και τη Σάρα.

Ο Φαλάσκα ήταν προπονητής της ιταλικής Μόντσα, ενώ είχε περάσει ακόμα από τον πάγκο της Σκρα και της Εθνικής Τσεχίας. Έκανε μεγάλη καριέρα σαν αθλητής, αγωνιζόμενος ως πασαδόρος με την Εθνική Ισπανίας από τον 1993 μέχρι το 2009. Σε συλλογικό επίπεδο, αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στη Μαγιόρκα και στην Σκρα, με τις οποίες σάρωσε τους τίτλους.

Το 2013 είχε αποσυρθεί από τη δράση και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα προπονητή.



Newsit

Δηλώνει...αισιόδοξος ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές: Ναι, το παιχνίδι γυρίζει



Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγες µέρες πριν από τις κάλπες, ανοίγει τα χαρτιά του στο «Εθνος». «Η διεθνής θέση της Ελλάδας, τόσο στην Ευρώπη όσο και γενικότερα, είναι σήµερα πιο ισχυρή από ποτέ» τονίζει και συµπληρώνει: «Η χώρα είναι οικονοµικά ασφαλέστερη από ποτέ, µε ένα µαξιλάρι πάνω από 30 δισεκατοµµύρια ευρώ, µε πλεονασµατικό ΕΦΚΑ, µε µετρηµένο το κόστος της πολιτικής µας µέχρι το τελευταίο ευρώ».




                                                                                              



Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει επιστροφή στις µαύρες µέρες του Σαµαρά, του Βενιζέλου και του ∆ΝΤ, και όσοι βαυκαλίζονται µε όνειρα για ρεβάνς, εκδίκηση και στρατηγική συντριβή της Αριστεράς θα ξυπνήσουν απότοµα στις 8 Ιουλίου, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής». Ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες µετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και την απόφαση για λήψη στοχευµένων µέτρων κατά της Τουρκίας, διαβεβαιώνει ότι σκοπός του είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωµάτων στο Αιγαίο και η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήσεις – δυνατότητα που ενισχύεται µετά τη Συµφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, αφήνει αιχµές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «πρωθυπουργός δεν γίνεσαι µε πήλινα πόδια», διαβεβαιώνει ότι η χώρα είναι οικονοµικά ασφαλέστερη από ποτέ και υπόσχεται ότι η Προοδευτική Συµµαχία θα διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλµού.
Τέλος, παραφράζοντας τον Οδυσσέα Ελύτη, λέει πως όταν ακούµε για δηµοσιονοµικό εκτροχιασµό από τα χείλη εκείνων που ρήµαξαν τη χώρα, ανθρώπινο κρέας µυρίζει…
Ολόκληρη η συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου
Λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα στις ευρωεκλογές. Υπάρχει περίπτωση κάτι τέτοιο να συµβεί στην εθνική αναµέτρηση;
Οχι. Είµαι κατηγορηµατικά και ρεαλιστικά αισιόδοξος. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει επιστροφή στις µαύρες µέρες του Σαµαρά, του Βενιζέλου και του ∆ΝΤ. Και όσοι βαυκαλίζονται µε όνειρα ρεβάνς, εκδίκησης, στρατηγικής συντριβής της Αριστεράς θα ξυπνήσουν απότοµα στις 8 του Ιούλη.
Υποθέτω ότι διαβάζετε µε αρκετή προσοχή τις δηµοσκοπήσεις, αλλά δεν στέκεστε σε αυτές. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το παιχνίδι γυρίζει;
Στην ερώτησή σας η απάντηση µπορεί να είναι µόνο µία λέξη: «Ναι». Και αν µου λέγατε να προσθέσω άλλη µία λέξη, αυτή θα ήταν πάλι «ναι».
Ποιος είναι ο σχεδιασµός σας για την Προοδευτική Συµµαχία µετά τις εκλογές;
Η Προοδευτική Συµµαχία είναι µια κατάκτηση του δηµοκρατικού λαού µας, που δεν θέλει να δει τη χώρα και τη ζωή του στα χέρια µιας σκληρής, άκρως συντηρητικής, διαπλεκόµενης ελίτ, η οποία συχνά κινείται στα όρια της νοµιµότητας, και κύριος πολιτικός της εκπρόσωπος είναι η Ν∆ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα τη διαφυλάξουµε λοιπόν την Προοδευτική Συµµαχία, όλοι µαζί, ως κόρη οφθαλµού. Και θα κάνουµε ό,τι περνάει από το χέρι µας για να τη διευρύνουµε, να την απλώσουµε σε όλες τις περιοχές, τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές. Θα βοηθήσουµε να ριζώσει στις συνειδήσεις.

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι του Σαββάτου (22.06.2019) ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evia Vima ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος άφησε την τελευταίο του πνοή πριν από λίγη ώρα στην παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια. Βάσει των ίδιων πληροφοριών το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στην παραλία μαζί με την σύζυγό του. Όλα δείχνουν ότι τον πρόδωσε η καρδιά του.
Αυτήν την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -το οποίο έσπευσε άμεσα στο σημείο- μεταφέρεται με τη συνοδεία και του Λιμενικού στο ΓΝ Κύμης.

Ποιος ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος (1947) ήταν Έλληνας πολιτικός και συνδικαλιστής, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Είχε διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, βουλευτής Αρκαδίας, υφυπουργός, γενικός γραμματέας υπουργείων και διοικητής κρατικών οργανισμών. Από το 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015 υπηρέτησε ως διοικητής του ΙΚΑ.
Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1947 στην Τρίπολη. Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.
Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε από την ίδρυσή του το 1974. Από το πρώτο συνέδριο του Κινήματος εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε τρεις φορές γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ.

Το 1975 πρωτοεκλέχθηκε συνδικαλιστής στην Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών, όπου ανέλαβε υπεύθυνος διαχειριστής των οικονομικών της. Το 1977 έγινε γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών του ΟΤΕ, ενώ το 1981 έγινε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Το 1982 εκλέχθηκε οργανωτικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), και το 1991 έγινε πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας, που είναι ο ερευνητικός φορέας της ΓΣΕΕ.
Μετά το 1985 ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ήρθε σε σύγκρουση με τον τότε ηγέτη της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ Γιώργο Ραυτόπουλο, αλλά και με τον ισχυρό διοικητή του ΟΤΕ Θεοφάνη Τόμπρα, και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Εντάχθηκε στο Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα που είχε δημιουργήσει ο Γεράσιμος Αρσένης μαζί με την αριστερή τάση της ΠΑΣΚΕ. Το Νοέμβριο του 1989, ο Αρσένης και τα περισσότερα μέλη του ΕΣΚ, μεταξύ των οποίων και ο Σπυρόπουλος, επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ.
Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1996) ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 2001 ως το 2004 στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.
Το 2006 έγινε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ. Στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έγινε αρχικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το 2009 ως το 2010, ενώ από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015 ήταν διοικητής του ΙΚΑ.


Πηγή: eviavima, patrasevents

Το ζελέ με γιαούρτι αποτελεί δροσερό συνδυασμό με λίγες θερμίδες και πολλή απόλαυση!



Υλικά 
1 κουτί ζελέ, π.χ. φράουλα χωρίς ζάχαρη (υπάρχουν συσκευασίες ζελέ light)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
300 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες (ή αντίστοιχο φρούτο, ανάλογα με τη γεύση ζελέ που θα χρησιμοποιήσετε) - εναλλακτικά παραδοσιακή μαρμελάδα
400 γρ.
γιαούρτι 0+0% (με αντίστοιχη γεύση)
2 σοκολατίνια υγείας τριμμένα στον τρίφτη, μέσα στο τελικό μίγμα
Nερό (όσο απαιτεί το προϊόν).

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε το ζελέ (σύμφωνα με τις αναλογίες στο κουτί).
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες.
Όταν αρχίζει να πήζει το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να γίνει ένα καλό και ομοιογενές μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρούτα τα οποία έχουμε κόψει και τα σοκολατίνια.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για αρκετές ώρες.
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά γλυκά - μαρμελάδες

Παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας «Δημοκρατία» για την υποψηφιότητα Βοσκόπουλου

Παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας «Δημοκρατία» για την υποψηφιότητα Βοσκόπουλου
Στην απόφαση του Γιάννη Βοσκόπουλου να είναι υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση, αναφέρεται παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας Δημοκρατία της 21ης Ιουνίου.
Το σχόλιο της εφημερίδας αναφέρει:
Μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει τον δημαρχιακό θώκο Φλώρινας και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Γιάννης Βοσκόπουλος δήλωνε παντού ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ «εκτός απροόπτου».
Κάτι ήξερε ο άνθρωπος, είχε ένστικτο και κρατούσε γι’ αυτό «πισινή». Επειδή δικαιώθηκε – δεν τοποθετήθηκε τελικώς στο ψηφοδέλτιο -, ο άνθρωπος είχε προνοήσει να κάνει τα.. κουμάντα του. Θα πολιτευτεί τελικά με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Και επειδή στη Μακεδονία το συγκεκριμένο κόμμα έχει τα καλύτερα ποσοστά του, η εκτίμηση είναι πως, αν εισέλθει στη Βουλή, ο Βοσκόπουλος θα εκλεγεί βουλευτής. Και οι άλλοι θα… βόσκουν!
.





Mε πληροφορία από:

                                                                                                 Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στις Εκλογικές Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας.



Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι ανά νομό είναι οι εξής:
Καστοριά
Κώστας Αθανασιάδ
Αννέτα Γραμμένος
Γεωργία Ζέγα
Γιάννης Κανάτσιος

Γρεβενά
Κατερίνα Γκουτζηκώστα
Γιάννης Κλεισιάρης
Γιάννης Κουρμούλης

Κοζάνη
Σοφία Αδαμίδου
Κώστας Αντάρας
Γιώργος Κουδούνας
Τίνα Κουζιάκη
Χάρις Λαμπαδά
Πέτρος Ταταρίδης
Έφη Τσίγκα

Φλώρινα
Κυριάκος Ελευθεριάδης.
Βασίλης Καραντζίδης
Αφροδίτη Στόικου
Γιώτα Τορλαχίδου

ΚΟ Καστοριάς ΚΚΕ