05 Φεβρουαρίου 2016

Μύρτιλλα: Στη μάχη των ρυτίδων, του καρκίνου, του διαβήτη και για γερό μυαλό!

mirtilla-sti-machi-ton-ritidon-tou-karkinou-tou-diaviti-ke-gia-gero-mialo
Μύρτιλλα: Ελιξίριο υγείας και νεότητας
Τα μπλε μούρα φροντίζουν το δέρμα και την υγεία του οργανισμού μας κι έχουν πλούσια αντικαρκινική δράση. Μπλε, το χρώμα του καλοκαιριού! Θάλασσα, γαλανός ουρανός και μύρτιλλα. Ή κατά κόσμο, blueberries. Ένας καρπός που τα οφέλη του δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένα στην χώρα μας, αν και το κλίμα και η ελληνική φύση είναι ιδανικά για την καλλιέργειά του. Απαντώνται αυτοφυή σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, κυρίως στη Δράμα, και της Θεσσαλίας.


Πηγή νεότητας και ομορφιάς
Τα μύρτιλλα αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας. Το δέρμα μας παραμένει σφριγηλό και νεανικό, τα κύτταρά μας αναδομούνται και η διαδικασία γήρανσης επιβραδύνεται.
Το μύρτιλλο, είναι ένας νοστιμότατος καρπός, που κρύβει μέσα του τον μυστικό κώδικα της νεότητας και της υγείας. Καλό είναι οι ασθενείς απο αρτηριοσκλήρυνση και διαβήτη, να τους καταναλώνουν σε όποια μορφή θέλουν (τσάι, μαρμελάδα χωρίς-με ζάχαρη, αποξηραμένους καρπούς) καθώς προστατεύει θεραπευτικά και προληπτικά τις κουρασμένες φλέβες τους. Σαν οποιαδήποτε κόκκινο φρούτο βέβαια, φροντίζει και την ομορφιά απο μέσα, αφού δίνει λάμψη και καθαρότητα στο δέρμα. Θεωρείται επίσης η λύση για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος

Φυσικά οι δυνατότητες τους δεν σταματούν εδώ.
Καθώς τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, εμφανίζουν έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Χάρη σε αυτές και σε πολλά ακόμη συστατικά τους, εμποδίζουν την προσκόλληση βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, προλαβαίνοντας λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Για όσους αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, μια χούφτα μύρτιλλα κάθε πρωί μαζί με γιαούρτι μπορεί να είναι η καλύτερη λύση.

Μπλε καρπός εναντίον του καρκίνου
Οι ανθοκυανίνες, φυτικές ουσίες που περιέχονται στα μύρτιλλα και είναι υπεύθυνες για το μπλε τους χρώμα, μάχονται τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τον καρκίνο και φαίνεται πως μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois. Αντικαρκινικές κι όχι μόνο ιδιότητες επιδεικνύει η ουσία ρεσβερατρόλη, που περιέχεται στην φλούδα των μπλε μούρων. Επίσης, εμφανίζει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Μισή κούπα την ημέρα είναι αρκετή για να απολαύσουμε αυτά τα οφέλη. Δοκιμάστε να τα βάλετε μέσα σε κέικ και πίτες.


Τροφή για τον εγκέφαλο
Για να γίνεστε κάθε μέρα κι εξυπνότεροι, προτιμήστε για κολατσιό στο σχολείο ή την δουλειά μια χούφτα ξερά μπλε μούρα. Σύμφωνα με έρευνα του Peninsula Medical School στην Βρετανία, τα μύρτιλλα έχουν την ικανότητα να αντιστρέφουν την σχέση απώλειας μνήμης – ηλικίας, χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχουν.
Αν οι παραπάνω ιδιότητες των μύρτιλλων δεν φτάνουν για να σας πείσουν να τα βάλετε στην ζωή και το τραπέζι σας, τότε λάβετε υπόψη ότι είναι επίσης, πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Ε, περιέχουν επίσης, β καροτένιο και τα ιχνοστοιχεία κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο.


Οικονομικά και η καλλιέργεια του blueberry είναι αποδοτική με δεδομένη την υψηλή τιμή του προϊόντος: ένα κεσεδάκι νωπών blueberries Δράμας, βάρους 125 γραμμαρίων, πωλείται στη λιανική τιμή προς 5 ευρώ, ενώ οι χυμοί στοιχίζουν 3,30 ευρώ το μπουκάλι, η κομπόστα και η μαρμελάδα 6,30, η πάστα 7,60 και τα αποξηραμένα φύλλα (πίνονται ως ρόφημα) 1,5 ευρώ η συσκευασία


Φτιάξτε scrub σώματος για απαλό και λαμπερό δέρμα με 
  • δύο φλιτζάνια καστανή ζάχαρη, 
  • δύο κουταλάκια πολτοποιημένα μπλε μούρα και 
  • τρία κουταλάκια χυμό λεμονιού. 

Επιμέλεια προλόγου, Ζωή Κυροπούλου
 

Το είδα: www.awakengr.com

Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα

may 2011

  Του πιτσιρίκου

Έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι Έλληνες συνεχίζουν τον σκληρό αγώνα για να ανατρέψουν το σύστημα.
Αρχικά, οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Παπανδρέου που τους φόρεσε το πρώτο Μνημόνιο, και την οποία είχαν ψηφίσει για να απαλλαγούν από την κυβέρνηση Καραμανλή που οδήγησε το δημόσιο χρέος στον θεό.

Στη συνέχεια, οι Έλληνες έφεραν την κυβέρνηση Σαμαρά, για να περάσει το δεύτερο Μνημόνιο που δεν μπορούσε να περάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου που την διαδέχτηκε για μερικούς μήνες, μετά από ένα έξοχο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.


Τώρα οι Έλληνες διαδηλώνουν για να φέρουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα περάσει το τέταρτο Μνημόνιο, που δεν μπορεί να περάσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Παράλληλα με όλα αυτά, οι Έλληνες έβαλαν στην Βουλή την Χρυσή Αυγή και τον Βασίλη Λεβέντη και πέτυχαν το τρομερό κατόρθωμα, σε μια χώρα που οι περισσότεροι δεν θέλουν το Μνημόνιο, να μην υπάρχουν αντιμνημονιακά κόμματα στη Βουλή, εκτός βέβαια από το ΚΚΕ -που είναι θρησκεία, όχι κόμμα- και τους νεοναζί εγκληματίες.

Το πολύ ωραίο είναι ότι οι Έλληνες διαδηλώνουν τώρα για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα που θέλει να περάσει το Ασφαλιστικό και να φέρουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα το περάσει επίσης.

Το ακόμα πιο ωραίο είναι που όλα αυτά τα χρόνια οι Έλληνες συνεχίζουν να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας 24ωρες απεργίες που οργανώνουν οι ίδιοι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες, αν και ολοι γνωρίζουν πως η μόνη απεργία που έχει νόημα είναι η γενικά απεργία διαρκείας.

Βέβαια, με σχεδόν 30% ανεργία, πάνω από 400 χιλιάδες Έλληνες να έχουν φύγει στο εξωτερικό και τους νέους Έλληνες να αναζητούν τρόπο να «διαφύγουν», ποιος θα συμμετέχει σε γενική απεργία;
Ναι, είναι βλακώδες να κάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.
Αλλά οι Έλληνες το τερμάτισαν.

Από την άλλη, οι Ισλανδοί που είδαν την χώρα τους να χρεοκοπεί το 2008 αρνήθηκαν να πληρώσουν το χρέος που τους έφεραν καπέλο οι τράπεζες, ανέτρεψαν την κυβέρνηση που οδήγησε την χώρα τους στην χρεοκοπία, έκαναν δημοψήφισμα και αποφάσισαν να μην δεχτούν να πληρώσουν το χρέος που αναγνώρισε η νέα κυβέρνηση, έστειλαν τον πρωθυπουργό στο δικαστήριο, και έφτιαξαν νέο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή των πολιτών.

Οι Ισλανδοί πήραν την τύχη τους στα χέρια τους, οι Έλληνες κάνουν αναθέσεις στον έναν απατεώνα πρωθυπουργό μετά τον άλλον.

Αγαπητοί συμπατριώτες, σας εύχομαι καλούς αγώνες με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, και τους αγρότες στα μπλόκα του Mega και του ΣΚΑΪ.
Την αγάπη μου.
(Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, αν δεν μάθουμε σε ποιους οφείλεται η δημιουργία του δημοσίου χρέους, αν δεν εξαφανιστούν οι σάπιοι μαφιόζοι ολιγάρχες, η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα. Αλλά θα κάνει 24ωρες απεργίες. Η φωτογραφία είναι από 24ωρη απεργία τον Μάιο του 2010. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. ) 

Read more: http://pitsirikos.net

Αλέξης Τσίπρας :" Για τις κινητοποιήσεις φταίνε τα ΜΜΕ"



Άρχισαν τη σπέκουλα - Απίστευτη ανικανότητα της κυβέρνησης - Χρεώνουν την οργή του κόσμου στα κανάλια που προβάλλουν τις κινητοποιήσεις

Όσα δε φτάνει η... αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια... Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. μη μπορώντας να διαχειριστεί την οργή του κόσμου, ψάχνει τώρα για αποδιοπομπαίο τράγο προκειμένου να αποτινάξει το πολιτικό κόστος των επιλογών της.
AdTech Ad

Είναι τουλάχιστον θλιβερό ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του χρεώνουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων στους καναλάρχες, με τους οποίους εδώ και μήνες οι ίδιοι οι συνεργάτες του Τσιπρα διαβουλεύονται στο παρασκήνιο για το μοίρασμα της πίτας των τηλεοπτικών αδειών.

Χρεώνουν την οργή και την απογοήτευση του κόσμου στα κανάλια και στις εφημερίδες που οι ίδιοι οι Συριζαίοι ξημεροβραδιάζονται έχοντας μόνιμες θέσεις στα τηλεοπτικά πλατό και στις σελίδες των εφημερίδων.

Οπως αναφέρει το  Newsbomb.gr σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα επικοινωνιακά (απόντος του Ν. Παππά, ο οποίος βρίσκονταν στο εξωτερικό με τον πρωθυπουργό) πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Οπως αναφέρειτο  Newsbomb.gr οι αποκλειστικές πληροφορίες του λένε  ότι σε αυτή τη σύσκεψη εκτιμήθηκε πως οι κινητοποιήσεις ήταν πράγματι μεγάλες και μαζικές και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση, η οποία οφείλει να αναπροσαρμόσει βασικές επιλογές της, όπως τονίστηκε.

Αλλά στη σύσκεψη κυριάρχησε η συζήτηση για το ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία επί κυβερνήσεων ΓΑΠ και Σαμαρά-Βενιζέλου «κανιβάλιζαν κάθε απεργία και κινητοποίηση, ενώ τώρα έχουν γίνει... χορηγοί τους», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε από γνωστό στέλεχος του επικοινωνιακού κυβερνητικού επιτελείου.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν ειδικές αναφορές σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κατηγόρησαν σφόδρα, αν και λησμονούν οτι όλα τα στελέχη του 

ΣΥΡΙΖΑ ξημεροβραδιάζονται στα συγκεκριμένα κανάλια έχοντας πιάσει... στασίδι.
Τονίστηκε ότι αυτά κυρίως τα ΜΜΕ επί προηγούμενων κυβερνήσεων σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο «έβγαζαν στη σέντρα τους απεργούς και τους κατηγορούσαν ότι υποσκάπτουν την ομαλή πορεία της χώρας, απειλούν την παραμονή της στο ευρώ, ακόμα και ότι... πλήττουν τον τουρισμό τους κατηγορούσαν»!

Τώρα, τονίστηκε, ειδικά αυτά τα ΜΜΕ παίζουν ένα «ενδιαφέρον παιχνίδι αποσταθεροποίησης» (όχι μόνο αυτά, αλλά κυρίως αυτά) και ειδικά στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στις αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν γίνει σπόνσορες των απεργών και των κινητοποιούμενων!
Έτσι ειπώθηκε.

Και μάλιστα ανέτρεξαν στα αρχεία τους και βρήκαν τι έλεγαν τότε κανιβαλίζοντας τους απεργούς και τι πράττουν σήμερα, που –όπως τονίστηκε- χρησιμοποιούν «και ψέματα και προβοκάτσιες προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση».

Μάλιστα αποφασίστηκε να αρχίσει η κυβέρνηση να αναφέρεται συγκεκριμένα σε ΜΜΕ που «παίζουν σε αυτό το ταμπλό, της αποσταθεροποίησης».

Πάντως – πάντα κατά τις πληροφορίες μας- τα κυβερνητικά στελέχη ουδέν είπαν για το γεγονός, ότι άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και άλλα, αντίθετα, έπραξαν ως κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση έχει αρχίσει ένα «χοντρό» παιχνίδι άγριας κόντρας μεταξύ της κυβέρνησης και συγκεκριμένων ΜΜΕ, ενώ επίκειται και η προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων, ένα επίσης πεδίο άγριας σύγκρουσης, που θα φτάσει μακριά...


dy:newsbomb.gr

ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΙΛΑΜΕ;;Σωματικό ελεγχο στους πολίτες για να περάσουν στο δρόμο για το Μαξίμου



Διέλευση πεζών ν Ηρώδου Αττικού; Μόνο με face control!

Διέλευση πεζών από την Ηρώδου Αττικού; Μόνο με face control!

- Το... ξανασκέφτηκαν οι υπεύθυνοι ασφάλειας και αποφάσισαν να επιτρέπουν την διέλευση πεζών από την Ηρώδου Αττικού αλλά μόνο με σωματικό έλεγχο!
- Νωρίτερα είχε αποφασισθεί να απαγορευθεί εντελώς η διέλευση πεζών από τον δρόμο εξαιτίας των δυο περιστατικών με διαδηλωτές σήμερα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
- Το πρωί ένστολοι είχαν κρύψει στις στολές τους πανό και πλακάτ και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο
- Το μεσημέρι τρείς γυναίκες επιχείρησαν να σηκώσουν πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!-

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ


Κάτι οι ένστολοι που αιφνιδίασαν τους συναδέλφους τους σήμερα το πρωί αφού είχαν κρύψει πανό μέσα στις στολές τους και βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι, οι τρείς γυναίκες διαδηλώτριες που έφτασαν ανενόχλητες απέναντι από το πρωθυπουργικό γραφείο, και ο προβληματισμός ήταν μεγάλος για το τι πρέπει να γίνει.

Αρχικά αποφασίσθηκε και εφαρμόσθηκε για λίγες ώρες το πρωτοφανές. Να μην περνάει κανένας πεζός από την Ηρώδου Αττικού. Όμως η απόφαση αυτή προκάλεσε ήδη κακές εντυπώσεις και τελικά αποφασίσθηκε όποιος θέλει να περάσει πεζός την Ηρώδου Αττικού να υπόκειται σε σωματικό έλεγχος από τους αστυνομικούς.

Αυτό δείχνει ότι οι άνδρες της ασφάλειας ειδικά αυτές τις ημέρες με τον αναβρασμό που επικρατεί λόγω ασφαλιστικού, δεν μπορούν να ελέγξουν όλους όσοι περνούν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι οι περαστικοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ηρώδου Αττικού και δεν θέλουν να υποστούν έλεγχο τώρα καλούνται να κάνουν τον κύκλο προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους!
Τα δυο περιστατικά

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 12.30 όταν τρείς γυναίκες που συμμετείχαν σε πορεία του ΝΑΤ έξω από την Βουλή κατευθύνθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και προσπάθησαν να σηκώσουν ένα πανό με τα αιτήματά τους. Οι τρείς γυναίκες αιφνιδίασαν και πάλι την φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν τι συνέβαινε τις απομάκρυναν και δεν τις άφησαν να ανοίξουν το πανό. Οι διαδηλώτριες νωρίτερα ήταν έξω από την Βουλή και διαμαρτύρονταν μαζί με άλλους συναδέλφους τους.


Το πρωί, περίπου 10 ένστολοι έκαναν την εμφάνισή τους στην Ηρώδου Αττικού το πρωί, κανείς από τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Μαξίμου δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.


Οι αστυνομικοί μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ πλησίασαν και μόλις έφτασαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου έβγαλαν μικρά πλακάτ τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις στολές τους. Τα πλακάτ έγραφαν συνθήματα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα πλακάτ είχαν αρκετά προσωπικό ύφος και ένα από αυτά απευθυνόταν στον πρωθυπουργό.
Έγραφε: «Αλέξη γιατί σκοτώνεις τον λαό σου;». Κάποιο άλλο έγραφε: «Η γυναίκα μου είναι μισθωτός», «Η μάνα μου είναι καθαρίστρια», «Ο πατέρας μου είναι αγρότης».

Οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Μεγάρου αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση αυτή. Φυσικά τα μέλη της ΠΟΑΣΥ δεν προκάλεσαν κάποιο επεισόδιο και μερικά λεπτά αργότερα “υπάκουσαν” στην εντολή των συναδέλφων τους να απομακρυνθούν από την είσοδο του Μεγάρου.
Οι αστυνομικοί για αρκετή ώρα απρέμειναν στο πεζοδρόμιο απέναντι από την είσοδο του Μαξίμου απ' όπου αποχώρησαν λίγο μετά τις 09:00.
Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη η μεγάλη συγκέντρωση Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για το νέο Ασφαλιστικό.


'

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

newsit.gr