12 Ιουλίου 2023

Θρήνος στη Φαρκαδόνα – Πεθανε ξαφνικά 44χρονη μητέρα

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Γρηγορίου

Ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην περιοχή της Φαρκαδόνας έφυγε σήμερα από τη ζωή σκορπώντας θλίψη σε φίλους και συγγενείς.

 Πρόκειται για τη 44χρονη Ελένη Γρηγορίου, σύζυγο του Στέφανου Μαλλιόπουλου και μητέρα δυο παιδιών .

Η εξόδιος ακολουθία θα ετελέσθει την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Φαρκαδόνας Τρικάλων.

Θλίψη στο Μουζάκι – Έφυγε από τη ζωή 32χρονη μετά από καλπάζοντα καρκίνο (πλήρως εμβολιασμένη)

 


 

Ανείπωτος ο πόνος…

Μια ακόμη είδηση θανάτου ενός νέου ανθρώπου έρχεται να συγκλονίσει την περιοχή μας των Τρικάλων. 

Αυτή τη φορά, η θλιβερή είδηση έρχεται από το γειτονικό Μουζάκι Καρδίτσας και αφορά την απώλεια της 32χρονης Χριστίνας Κοθρά. 

Η άτυχη κοπέλα αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα  σοβαρό πρόβλημα υγείας- (καλπάζοντα καρκίνο που εκδηλώθηκε ξαφνικά, γνωστή παρενέργεια του εμβολίου) , χάνοντας τελικά τη μάχη για τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους της.

 Η εξόδιος ακολουθία έγινε σήμερα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Θεοτόκου στο Μουζάκι.

Θρήνος στον Βόλο μετά τον 54χρονο έφυγε σήμερα ξαφνικά 44χρονος - Πέφτουν σαν τα κοτόπουλα



Θλίψη εχει σκορπίσει στον Βόλο η είδηση της απώλειας του Γιώργου Δουζένη σε ηλικία μόλις  44 ετών.

Καθημερινό φαινόμενο σε όλη την χώρα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 18:00 ΜΜ στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα (Νεαπόλεως Βόλου)

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του μητέρα, αδελφό και λοιπούς συγγενείς.


 

Θλίψη έχει σκορπίσει στον Βόλο η είδηση της απώλειας του πασίγνωστου εμπόρου αυτοκινήτων, Γιώργου Μπαρμπάκου σε ηλικία 54 ετών. - Υπέστη ΑΙΦΝΊΔΙΟ ισχαιμικό επεισόδιο.



onehealth 1060x110 2



Θλίψη έχει σκορπίσει στον Βόλο η είδηση της απώλειας του πασίγνωστου εμπόρου αυτοκινήτων, Γιώργου Μπαρμπάκου σε ηλικία 54 ετών.

Ο Γιώργος Μπαρμπάκος πριν από λίγες ημέρες υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.  Ο Γιώργος Μπαρμπάκος άφησε τη δική του ιστορία στην πόλη του Βόλου, όντας ένας επιτυχημένος έμπορος αυτοκινήτων



Άλλο ένα «δωράκι» στους δημοσίους υπαλλήλους από την κυβέρνηση: Τους έδωσαν τετραήμερο μέσω τηλεργασίας


«Τηλεργασία ή άδεια», αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

Άλλο ένα «δωράκι» στους δημοσίους υπαλλήλους από την κυβέρνηση: Τους έδωσαν τετραήμερο μέσω τηλεργασίας

Ένα ακόμη «δωράκι» έδωσε η κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εν μέσω καύσωνα θα μπορούν να απολαύσουν ένα ωραίο τετραήμερο, την ώρα που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν. 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων και ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις ημέρες που θα διαρκέσει ο καύσωνας «Κλέων», ειδικά για την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιουλίου με ειδική εγκύκλιο.

Ένα από τα μέτρα που αναφέρονται είναι η τηλεργασία (όπου είναι εφικτό), ενώ σε όσες περιπτώσεις αυτή δεν είναι εφικτή, τότε μπορούν να κάνουν χρήση της ειδικής άδειας. 

Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να απολαύσουν ένα όμορφο τετραήμερο (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή). 

Όπως αναφέρει το υπουργείο στην εγκύλιο:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) σχετικά με το επερχόμενο κύμα καύσωνα, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία περιγράφονται τα μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις ημέρες που σημειώνονται ακραία υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών κελσίου. (Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, Σάββατο 15 Ιουλίου).

Ειδικότερα, για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας. Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.

Ως προς τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, οι Υπηρεσίες Προσωπικού μπορούν είτε να δώσουν οδηγίες για ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης είτε για παροχή τηλεργασίας. Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17:00).

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.

Εξυπακούεται ότι οι ως άνω οδηγίες δεν δύνανται να τύχουν ευθέως εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των έκτακτων αυτών καιρικών συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Τα μέτρα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η Υπουργική Απόφαση (Αριθμ.65581) στην οποία αναφέρονται όλα τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης και των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια του καύσωνα με την ονομασία «Κλέων».

Ανάμεσα στα μέτρα που περιλαμβάνει η Υπουργική Απόφαση είναι:

  • Η υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00
  • Η παροχή εξ αποστάσεως εργασία με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
  • Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας