21 Δεκεμβρίου 2016

Καταθέσεις: Αδειάζουν λογαριασμούς – Βροχή οι κατασχέσεις


Καταθέσεις: Αδειάζουν λογαριασμούς – Βροχή οι κατασχέσεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NEWSIT
Διαδώστε αυτό το άρθρο Στο στόχαστρο ακόμη και τραπεζικοί λογαριασμοί όσων έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία
- Διαταγή για κατασχέσεις ακόμη και για ποσά κάτω από 5.000 ευρώ
- Βροχή τα ειδοποιητήρια από 1/1/2017, εντολή για 500.000 κατασχέσεις
 
Διαταγή για κατασχέσεις ακόμη και για ποσά κάτω από 5.000 ευρώ
- Βροχή τα ειδοποιητήρια από 1/1/2017, εντολή για 500.000 κατασχέσεις
Ενώ οι εισπράξεις από τους μεγαλοκαρχαρίες που εντοπίστηκαν να έχουν χρήματα σε “μαύρους” λογαριασμούς του εξωτερικού παραμένουν ελάχιστες τα Ασφαλιστικά Ταμεία για να γεμίσουν τα Ταμεία τους βάζουν στο στόχαστρο τη... μαρίδα.
Πλέον δεν είναι μόνο όσοι δεν πληρώνουν εισφορές χιλιάδων ευρώ, αλλά ακόμη και όσοι έχουν χρέη μικρά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι διοικήσεις ΙΚΑ και ΟΓΑ αποφάσισαν να μεταφέρουν στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών ακόμη και χρέη που είναι κάτω από 5.000 ευρώ.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι με την αρχή της νέας χρονιάς ξεκινούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι κατασχέσεις από τους λογαριασμούς οφειλετών. Τουλάχιστον 500.000 θα είναι τα ειδοποιητήρια από 1/1/2017.
Οι οφειλέτες θα έχουν μια ευκαιρία ρύθμισης, μέσα μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν δεν κάνουν τη ρύθμιση τότε άμεσα θα δίδεται εντολή να ανοίγουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και να γίνεται κατάσχεση υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Ουσιαστικά τα δύο Ταμεία μεταφέρουν στο κέντρο είσπραξης οφειλών χρέη που φτάνουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο με την απόφασή τους αυτή τινάζουν στον αέρα την προστασία που παρείχε ως τώρα ο νόμος σε μικρο-οφειλέτες.
Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία στην πλειοψηφία τους οι οφειλέτες των δύο Ταμείων έχουν χρέη από 300 ευρώ ως και 3.000 ευρώ, χρέη μικρά δηλαδή σε σχέση με τα συσσωρευμένα χρέη “μεγαλοκαρχαριών” και κάπως έτσι φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά μπαίνουν στο στόχαστρο τα... εύκολα θύματα.
Αν δει κανείς μάλιστα ποια είναι τα... εύκολα θύματα κατά το ΙΚΑ θα παρατηρήσει ότι το Ταμείο χτυπάει εκείνους που η κρίση έπληξε περισσότερο από όλους καθώς πρόκειται για άτομα με χρέη από 1.000 ως 2.000 ευρώ στην πλειοψηφία τους εργάτες οικοδομής η οποία έχει μπει σε βαθιά κρίση εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια. Είναι δηλαδή άνθρωποι του μεροκάματου που δεν έχουν παρά ελάχιστα ή καθόλου ένσημα το χρόνο και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν καν επίδομα ανεργίας.
Οι αποφάσεις των δύο ταμείων ελήφθησαν μετά από ερώτημα του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου ενόψει της έκδοσης της υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική - βάσει Μνημονίου - μεταφορά όλων των χρεών των ταμείων στο ΚΕΑΟ απο την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Πηγή: newsit.gr

Νέο καραγκιοζιλίκι του Καμμένου. Σταύρωσε πιλότους πριν απογειωθούν!


Την 135 σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τα στελέχη και τους στρατευσίμους.
Την ώρα που συνομιλούσε με τα πληρώματα επιφυλακής δόθηκε εντολή για ταχεία απογείωση για την αναγνώριση ιχνών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών. Τότε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αισθάνθηκε την ανάγκη να... ξορκίσει το κακό από τα μαχητικά αεροσκάφη, σταυρώνοντας τους πιλότους τους. Το στιγμιότυπο απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός...


" Μεταλλαγμένοι "σημερινοί κρητικοί έδωσαν γη και ύδωρ στον γενοκτόνο υπάλληλο της Τρόικας

Εσείς οι Κρητικοί που τον γλύφετε δεν έχετε καμία σχέση με τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν και πολέμησαν τους κατακτητές το 1941 και ειδικά με αυτούς που έδιωξαν με επανάσταση τους Τούρκους. Τρέμουν τα κόκαλα του Μίνωα.


Στο Μεράστρι δείπνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τα στελέχη και τους υπουργούς
cretalive.gr











Κρήτη: Υποδοχή του Τσίπρα με... ανάποδη σημαία


Κρήτη: Υποδοχή του Τσίπρα με... ανάποδη σημαία [pic]
ΦΩΤΟ από το CretaPost
Διαδώστε αυτό το άρθρο

Κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν  στον Άγιο Νικόλαο , στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, οι προετοιμασίες στην Κριτσά, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού στην Ανατολική Κρήτη, είναι πυρετώδεις. Τόσο πυρετώδεις που τα πάνω ήρθαν κάτω… στην κυριολεξία.

Κάτοικοι της Κριτσάς επέλεξαν έναν ιδιαίτερα εύγλωττο αλλά και συμβολικό τρόπο να υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό πως τα πάντα έχουν ανατραπεί σ’ αυτή τη χώρα, ακόμη και η σημαία της. Η γαλανόλευκη κυματίζει ανάποδα, τουλάχιστον έτσι όπως καταγράφηκε στο φωτογραφικό στιγμιότυπο το οποίο μοιράστηκε μαζί μας αναγνώστης του cretapost.

Και επειδή η… όλως τυχαίως ανάποδη έπαρση της σημαίας ήταν μια μορφή έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας, πολύ διαδεδομένη στην περίοδο της χούντας, αν κάποιος το ψάξει λίγο στο google, θα διαπιστώσει ότι:

"«Ξέρεις τι σημαίνει μια σημαία κρεμασμένη ανάποδα;" ρωτά ο Τόμι Λι Τζόουνς τον μεξικανό μετανάστη στην "Κοιλάδα του Ηλά". "Είναι ένα διεθνές σήμα κινδύνου. Σημαίνει ότι έχουμε προβλήματα στη χώρα, πως δεν μπορούμε να σωθούμε μόνοι μας και ότι χρειαζόμαστε κάποιον απέξω να έρθει να μας βοηθήσει. Λέει πολλά μια ανάποδη σημαία…".
Σε οχυρό η ανάποδη σημαία σημαίνει παράδοση

Η ανάποδα αναρτημένη σημαία σηματοδοτεί κάτι κατά περίπτωση! Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με το μήνυμα, που στέλνει όποιος την αναρτά ανάποδα, αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για προσβολή εθνικού συμβόλου.


Πηγή: CretaPost

Σας είπα ο Τσίπρας μόνο χαζός δεν είναι...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ_ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ  

Σας είπα ο Τσίπρας μόνο χαζός δεν είναι...


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός


α)Πάει σε υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα που σημαίνει ότι πλέον δεν θα χρειάζεται τον ELA να του παρέχει χαρτάκια (ευρώ) και απλά το νούμερο θα γυρίζει μέσα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Φυσικά αυτό ενέχει ΠΟΛΛΟΥΣ κινδύνους και τους έχω περιγράψει σε παλαιότερο άρθρο μου 

ΟΠΟΤΕ γλυτώνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (bail in) άρα και τις αντιδράσεις...

β)Ετοιμάζει το κόλπο γκρόσο με το πάγωμα δανείων, που φυσικά συμφέρει τους πάντες... Ο λαός θα τον αποθεώσει γιατί θα φαίνεται ότι χαρίζει το 10% των δανείων και για 10 χρόνια θα πληρώνουν το 50-60% της σημερινής δόσης, ενώ την ίδια ώρα οι τράπεζες δεν θα χάσουν τίποτα μεσοπρόθεσμα, αφού τα επιτόκια θα αυξηθούν πανευρωπαϊκά (όπως γίνεται τώρα στην Αμερική).

ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ "συνεργάσιμου" ΠΟΛΙΤΗ, η υποχρεωτική δήλωση ακόμα και της αποξηραμένης κουράδας που έχεις στο σαλόνι σου, η πλήρης καταπάτηση της ιδιωτικής ζωής (υποχρέωση να δέχεσαι τον έλεγχο από τις "αρχές") και η απόλυτη εξαθλίωση των ήδη εξαθλιωμένων.


Όσο για τις βοήθειες από γονιούς και παππούδες, φιλάνθρωπους κλπ ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ...

Νέα δήλωση υποτελείας της κυβέρνησης Τσίπρα. Έστειλαν την επιστολή που λένε ότι ΔΕΝ Θ ξαναδώσουν την "13η σύνταξη"



Η επιστολή που ζήτησαν μέσω του χθεσινού Euro Working Group από την ελληνική πλευρά οι δανειστές, όπου θα υπήρχαν «έγγραφες λογιστικές και πολιτικές διευκρινίσεις» για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους εστάλη και φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά που αιτούνται οι δανειστές περιλαμβάνονται στο κείμενο της επιστολής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Ευρωπαίοι φέρονται να είχαν ζητήσει έγγραφες διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση στο EuroWorking Group, πως το επίδομα του επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Αυτό που ζητούν οι Ευρωπαίοι δηλαδή είναι το επίδομα να παραμείνει επίδομα και να μην μετατραπεί όντως σε επιστροφή της “13ης σύνταξης”.

Κορόιδεψαν τον κοσμάκη με το "τσιτάτο" 13η σύνταξη, και την ίδια ώρα που δίνουν το επίδο τσεκουρεύουν εκ νέου το ΕΚΑΣ!

Άθλιοι, ψεύτες!

Τό 'χε γράψει και... επιβεβαιώθηκε...επαέ... Απλά είναι τα πράγματα, μόλις τους τάξουνε θα σκύψουνε οι Κρητίκαροι.

Τό 'χε γράψει και... επιβεβαιώθηκε...επαέ... 

 



 Απλά είναι τα πράγματα, μόλις τους τάξουνε θα σκύψουνε οι Κρητίκαροι.

 ...διότι, αν είχανε στις βράκες τους αρχίδια και όχι ...κουκουνάρια, δεν θ' ανεχόντουσαν δυο χρόνια τώρα, τον Πολλάκη και τον Μιχελοζανάτσι να κάνουνε τους μάγκες.



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ.
ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ... ΟΥΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ.



Καλλιόπη Σουφλή
 


 Φωτογραφία του Nikos Roussis.



Για να μην λέτε ότι μιλάω κατόπιν εορτής.
Ούτε κρητικός πούστης δεν πρόκειται να κουνηθεί αύριο στο Ηράκλειο, όπου θα φθάσει εν χορδαίς και οργάνοις ο...βλαμμένος.



Πρώτον διότι, ο ένας στους δύο από δαύτους εκεί κάτω ψήφισε Σύριζα, τρείς φορές και ..."επαέ μωρέ τα παλληκάρια δεν πονάνε".


Και δεύτερον διότι, αν είχανε στις βράκες τους αρχίδια και όχι ...κουκουνάρια, δεν θ' ανεχόντουσαν δυο χρόνια τώρα, τον Πολλάκη και τον Μιχελοζανάτσι να κάνουνε τους μάγκες.
 

Απλά είναι τα πράγματα, μόλις τους τάξουνε θα σκύψουνε οι Κρητίκαροι.
Και ο ...Μινώταυρος να με βγάλει ψεύτη.

 
Nikos Roussis
πηγή 


 ... και επιβεβαιώθηκε... 

Όπως επιβεβαιώθηκαν και τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, που έγραφαν πως... οι νεοκρητικοί, είναι... άδεια παντελόνια (στην πλειοψηφία τους)

Καλλιόπη Σουφλή
Nikos Roussis
Φωτογραφία του Nikos Roussis.

Πηγή