22 Οκτωβρίου 2019

ΕΕ – Σκόπια: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού


Το “μπλόκο” για τη μελλοντική είσοδο των Σκοπίων και της Αλβανίας στην ΕΕ ήταν απολύτως αναμενόμενο. Ιδιαίτερα, ο αποκλεισμός της Αλβανίας ήταν κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανής εδώ και πολλούς μήνες. Ουσιαστικά, από πέρυσι.
 

Ωστόσο, με δεδομένη τη θέση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η Αθήνα είναι υπέρ της εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ, εύλογα προέκυψε το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο: Άραγε, η κυβέρνηση ήταν υπέρ της τακτικής του διαχωρισμού των υποψηφιοτήτων των Σκοπίων και της Αλβανίας; Πόσο μάλλον, όταν είχε διαφανεί προηγουμένως ότι ήταν υπέρ της εξέτασης από κοινού των υποψηφιοτήτων των δυο χωρών.

Το θέμα δεν είναι “τεχνικό”. Έχει να κάνει με την ουσία. Κι’ αυτό, διότι, ανεξαρτήτως της θέσης που θα κρατούσε η Γαλλία, στην περίπτωση της ξεχωριστής υποψηφιότητας των δυο χωρών, τα Σκόπια συγκέντρωναν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πάρουν το “εισιτήριο” της έναρξης της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να έπαιρνε ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΕΕ από το 2025 ή 2027 και μετά. Αντίθετα, στο σενάριο της εξέτασης της κοινής υποψηφιότητας Σκοπίων – Τιράνων, ήταν βεβαία η εναντίωση αρκετών κρατών – μελών της ΕΕ στην Αλβανία. Άρα, αυτομάτως αποκλείονταν και τα Σκόπια.

Ως εκ τούτου, παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολούθησε πειθήνια τις κωλοτούμπες της Γερμανίας. Δηλαδή, ότι ενώ αρχικά, όπως υποστηρίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, “είχε ταυτιστεί με τη γερμανική γραμμή υπέρ της διασύνδεσης των υποψηφιοτήτων Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας”, στη συνέχεια, “όταν το Βερολίνο άλλαξε θέση και στήριξε το decoupling, τον διαχωρισμό των δύο υποψηφιοτήτων, μόνο τότε και ο κ.Μητσοτάκης είπε “ναι” για τη Βόρεια Μακεδονία”.

Ανεξαρτήτως του τι συνέβη - κάτι που πρέπει να διευκρινίσει επαρκώς η κυβέρνηση - είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να χαράσσεται η εξωτερική πολιτική της χώρας με γνώμονα τις εκάστοτε ορέξεις του Βερολίνου, της Ουάσιγκτον, κ.ο.κ.. Πόσο μάλλον, να αποφεύγει η Αθήνα να διατυπώσει σαφή, τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη άποψη για την βαλκανική γειτονιά, η οποία είναι του άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, και να κρύβεται πίσω από την Γαλλία ή το όποιο άλλο μέλος της ΕΕ.

Υπάρχει και κάτι άλλο πολύ πιο σοβαρό: Με τις θολές θέσεις της σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, η κυβέρνηση κινδυνεύει να δικαιώσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος επανειλημμένως έχει πει ότι η Νέα Δημοκρατία επιθυμούσε τη Συμφωνία κι’ ας μην το έλεγε, επειδή δεν ήθελε να φανεί ανακόλουθη στους ψηφοφόρους της, καθώς και ότι οι Πρέσπες βολεύουν τη σημερινή κυβέρνηση.

Σενάρια εκλογών

Τώρα που εξαγγέλθηκαν εκλογές στα Σκόπια για τον Απρίλιο του 2019, και αυξάνονται οι πιθανότητες να τις χάσει ο Ζόραν Ζάεφ, και να αναδειχθεί ενδεχομένως κυβέρνηση το σκληρό στις θέσεις του για το ονοματολογικό, εθνικιστικό κόμμα, VMRO, η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί συρόμενη πίσω από τα γεγονότα.

ΤΟ VMRO, παρ’ ότι άγεται και φέρεται από τις ξένες μεγάλες δυνάμεις, και ουδείς πιστεύει ότι θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαιτίας των ακραίων εθνικιστικών κορώνων του στο ονοματολογικό, θα βρεθεί παγιδευμένο στη συνθηματολογία του.

Ακόμα, λοιπόν, κι’ αν δεν καταγγείλει τη Συμφωνία, θα προσπαθήσει να την υπονομεύσει προς τέρψιν του εσωτερικού ακροατηρίου του. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να μην εφαρμόζει ούτε καν τα αυτονόητα των Πρεσπών.

Πως θα συμπεριφερθεί σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση; Θα επιλέξει να κρύβεται πίσω από την “αδιαλλαξία” των Σκοπιανών; Θα καταγγείλει η ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών, με πιθανή συνέπεια η Ελλάδα να θεωρηθεί ο αποκλειστικά υπαίτιος του αδιεξόδου και να επιρριφθούν πάνω της όλες οι ευθύνες (blame game);

Αν, από την άλλη, επανεκλεγεί ο Ζάεφ, ποια πολιτική θα ακολουθήσει η Αθήνα απέναντί του; Θα προωθήσει, άραγε, την ξεχωριστή υποψηφιότητα των Σκοπίων στην ΕΕ; Διότι, η Αλβανία μάλλον δεν πρόκειται να δει σύντομα ευρωπαϊκή υποψηφιότητα.

Δύσκολη εξίσωση για τη σημερινή κυβέρνηση.

Το VMRO

Άξιον ιδιαίτερης σημασίας, πάντως, είναι ότι οι Σκοπιανές πολιτικές ηγεσίες, είτε είναι του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος του Ζόραν Ζάεφ, είτε του VMRO, είναι υπέρ τόσο της ένταξης στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Η κύρια διαφορά τους, τουλάχιστον όπως ευαγγελίζονται, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του αντιπροέδρου του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικόλοσκι, ήδη από τον Ιούνιο του 2019: “Μέχρι τώρα – έλεγε - οι οχτώ θετικές συστάσεις της ΕΕ δεν μετατράπηκαν σε έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων εξαιτίας της αντίθεσης της Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας και της άσκησης βέτο εκ μέρους της. Πέρυσι ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ συναίνεσαν στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών για την μετονομασία της “Μακεδονίας”. Ωστόσο και παρά την υπογραφή της συμφωνίας, δεν υπήρξε ημερομηνία έναρξης, παρότι αυτή ήταν η υπόσχεση που είχαν δώσει οι Ζάεφ και Ντιμιτρόφ. Πέρυσι, ψεύδονταν ότι υπάρχει ημερομηνία έναρξης. Και φέτος, δυστυχώς, δεν θα υπάρξει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Δηλαδή, αν και δεν υπάρχει το πρόβλημα με την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ούτε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ».

Εκτιμάται ότι σε περίπτωση που ανέλθει στην κυβέρνηση το VMRO, θα επιχειρήσει μεν να τορπιλίσει τη Συμφωνία – κάτι, βέβαια, που εξαρτάται από το πόσο σκληρά θα τους τραβήξει το αυτί ο ξένος και ειδικά ο αμερικανικός παράγων – αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ένταξη στην ΕΕ.

Η ΕΕ, όμως, έχει κατηγορηματική θέση ότι δεν θα μπει κανείς στο κλάμπ της εάν προηγουμένως δεν έχει λύσει τα προβλήματά του με τους γείτονές του. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στα Σκόπια. Από την άλλη, ωστόσο, ουδείς ξεχνά ότι όσο διαιωνιζόταν εδώ και τριάντα χρόνια το ονοματολογικό και δεν λυνόταν, συστηματικά μεθοδευόταν από ορισμένες μεγάλες δυνάμεις (π.χ. ΗΠΑ, Γερμανία) η είσοδος των Σκοπίων από την πίσω πόρτα σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Είναι, λοιπόν, αποφασισμένη η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ειδικά μάλιστα εάν εκλεγεί το VMRO, να μηδενίσει το κοντέρ και Αθήνα και Σκόπια να ξεκινήσουν από την αρχή διαπραγματεύσεις για μια νέα Συμφωνία επί του ονοματολογικού; Τότε, μένει να φανεί πραγματικά αν η Νέα Δημοκρατία επιθυμούσε διακαώς ενδόμυχα μια συμφωνία τύπου Πρεσπών, όπως την κατηγορούν, ή εάν αυτά που έλεγε στον κόσμο της τα εννοεί.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητήσει επανεκκίνηση από μηδενική βάση, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες θα επιδοθούν εκ νέου σε ροκάνισμα του διπλωματικού χρόνου και κρυφτούλι αυτή τη φορά πίσω από το “αδιάλλακτο” VMRO. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνει ταφόπλακα δια παντός στο ονοματολογικό.

Βαλκανικά ανέκδοτα

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να επεξεργαστεί και να διαμορφώσει συντεταγμένη και ολοκληρωμένη βαλκανική πολιτική, που θα αναδείξει στην πράξη – και όχι στα λόγια – την Ελλάδα ως την πρωτοπόρο δύναμη στα Βαλκάνια. Και κρυπτόμενη τη μια πίσω από τη Γερμανία και την άλλη πίσω από τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία, δεν δείχνει να διεκδικεί έναν τέτοιο ρόλο.

Άραγε, πως θα πετύχει τέτοιους στόχους, όταν η Αθήνα έχει βάλει στην “κατάψυξη” τις τριμερείς και τετραμερείς με βαλκανικές χώρες; Γιατί αφήνει ανοικτό το πεδίο σε άλλες δυνάμεις να δράσουν; Γιατί σταμάτησε τις επαφές με τις χώρες του Βίζεγκραντ;

Εάν συνεχίσει έτσι, σύντομα θα αποτελεί ανέκδοτο ο διακηρυγμένος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση του Κοσοβαρικού ζητήματος. Παραείναι βαθιά τα νερά εκεί για να κολυμπήσει κάποιος που δεν έχει αποφασίσει ακόμα ούτε καν τι θα κάνει με τα Σκόπια.

Ευρωπαϊκή Βαβυλωνία

Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ το πιθανότερο ήταν ότι τα Σκόπια δεν θα έπαιρναν το πολυπόθητο – για τον Ζάεφ και Δημητρόφ – ευρωπαϊκό “διαβατήριο”. Από την αρχή του καλοκαιριού ήταν σχεδόν βέβαιον.

Ο Γάλλος πρέσβης στα Σκόπια, Κριστιάν Τιμονιέ, δεν θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά ότι ούτε και τον Οκτώβριο θα έπαιρναν τα Σκόπια το εισιτήριο. “Γιατί επιμένετε τόσο με αυτή την ημερομηνία;”, απάντησε τον Ιούνιο κιόλας, σε ερώτηση που του ετέθη. Και πρόσθεσε: “Έχετε τόσα πολλά προβλήματα. Είναι παράλογο να ζητάτε ημερομηνία για διαπραγματεύσεις αυτή την περίοδο, διότι έχετε αναρίθμητα προβλήματα. Θα χρειαστεί να δουλέψετε πολύ ακόμη για να είσαστε έτοιμοι για χορήγηση ημερομηνίας. Μου είναι περίεργη αυτή η εμμονή σας με την ημερομηνία”.

Και σε άλλη ερώτηση γιατί η Σερβία και το Μαυροβούνιο έχουν λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και όχι τα Σκόπια, απάντησε: “Εμείς κάναμε μια φορά βλακώδη κίνηση, αλλά δεν θα το κάνουμε δεύτερη φορά. Οι θέσεις ότι ξεκινάμε διαπραγματεύσεις για την είσοδο στην ΕΕ, και θα μεταρρυθμιστούμε ενόσω διαπραγματευόμαστε, δεν στέκουν πλέον. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Πρέπει να το αντιληφθείτε”.

Ως γνωστόν, η έκθεση της Κομισιόν που πρότεινε το άνοιγμα των ενταξιακών διαδικασιών για Σκόπια και Αλβανία, δημοσιοποιήθηκε φέτος την Άνοιξη. Αμέσως εκδηλώθηκαν οι ήδη γνωστές από το 2018 διαφωνίες ανάμεσα σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Γαλλία από πέρυσι ήταν κατηγορηματικά αντίθετη για τα Σκόπια.

Η Ολλανδία ούτε που ήθελε να ακούει για Αλβανία.

Το ίδιο συνέβαινε και με τη Βρετανία, ειδικά στην περίπτωση της Αλβανίας, αλλά το Λονδίνο τώρα ήταν απασχολημένο με το Brexit.

Η Γερμανία, ήταν ναι μεν αλλά. Η Μέρκελ ήθελε, αλλά ήταν διστακτική τόσο εξαιτίας αντιδράσεων στο κόμμα της, όσο και για να μην τα σπάσει με τον Μακρόν.

Οι ΗΠΑ ήθελαν την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας και μάλιστα δια στόματος του Μάθιου Πάλμερ, απεσταλμένου της Ουάσιγκτον για τα Δυτικά Βαλκάνια, έλεγαν ότι “σε περίπτωση που η ΕΕ δεν ορίσει ημερομηνία για διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο, αυτό θα συμβεί τον Ιούλιο ή τον Οκτώβριο” του 2019. Έπεσε έξω!

Η Ιταλία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα στα Βαλκάνια, όπου ήδη έχει κάνει διείσδυση, ήταν υπέρ του πακέτου έναρξης των συνομιλιών με Σκόπια και Αλβανία. Συνολικά, το πράσινο φως ζητούσε ομάδα 13 χωρών, από την Ιταλία έως την Πολωνία. Προέτασσαν, δε, το επιχείρημα ότι, αν δεν δώσει η ΕΕ ό,τι έχει υποσχεθεί, ειδικά στα Σκόπια, μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ.

Οι θιασώτες της έναρξης των διαπραγματεύσεων υποστήριζαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ένταξη των δύο χωρών θα διατηρήσει την ισχυρή επιρροή της ΕΕ στην νοτιοανατολική πτέρυγα της Ευρώπης στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία. Τα δύο άλλα βαλκανικά κράτη, η Σερβία και το Μαυροβούνιο βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις εδώ και χρόνια, αν και το μέλλον είναι άγνωστο.

Ο “μουτζούρης” των Βαλκανίων

Τελικώς, το βέτο, όπως ήταν αναμενόμενο – και άπαντες το γνώριζαν πάρα πολύ καλά και στην ελληνική κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση – ήλθε από το Παρίσι. Εξάλλου, από πέρυσι τίποτε δεν προμήνυε την αλλαγή της στάση της Γαλλίας. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ναταλί Λουαζώ, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές δεσμευόταν ότι θα ανακόψει την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών.

Βέβαια, το κωμικοτραγικό είναι, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι, ότι το 2017 υψηλόβαθμοι παράγοντες του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών εξέπεμπαν το μήνυμα ότι το Παρίσι είναι υπέρ της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην ΕΕ, αλλά επουδενί συζητά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Τώρα, αντίθετα, η Γαλλία ψηφίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και μπλοκάρει την ευρωπαϊκή προοπτική. Ευρωπαϊκή Βαβυλωνία!

Ο πραγματικός λόγος, βέβαια, δεν είναι ότι το Παρίσι θέλει να κλείσει την πόρτα, ιδιαιτέρως στα Σκόπια. Για την Αλβανία, οπωσδήποτε, είναι ανένδοτα πάρα πολλά κράτη – μέλη της ΕΕ, εξαιτίας της εγκληματικότητας, του οργανωμένου εγκλήματος, της απίστευτης διαφθοράς, και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το τελευταίο το προσθέτει μονίμως η Ελλάδα.

Τα Σκόπια απλά είναι ο “μουτζούρης” που πληρώνει την κόντρα ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία. Από τη μια ο Μακρόν υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει φτάσει στα όριά της, όπως έδειξε και η οικονομική και κοινωνική κρίση, και κατά συνέπεια, πρώτα πρέπει να γίνει η εσωτερική μεταρρύθμιση στην Ευρώπη, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί πιο αποτελεσματικά, και κατόπιν να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσής. Από την άλλη, η Μέρκελ που πιέζεται από ισχυρότατους γερμανικούς πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους να μην δεχτεί το “κοινωνικό πακέτο” Μακρόν, όπως ονομάστηκε.

Στην πραγματικότητα, η τελευταία πράξη του αποκλεισμού των Σκοπίων από την ΕΕ δεν ήταν παρά μια μικρή λεπτομέρεια στο παζάρι Παρισίων – Βερολίνου για μια ισόρροπη σχέση εξουσίας μεταξύ τους και όχι για μια Ευρώπη με γερμανική σφραγίδα. Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, ήδη ο Γάλλος πρόεδρος έλαβε σοβαρά ανταλλάγματα κατά τη σύσταση της νέας Κομισιόν.

http://www.antinews.gr/

Brexit: Χωρίς αντίκρισμα η νίκη Τζόνσον στη Βουλή - Τώρα η ΕΕ συζητά παράταση-Δείτε μέχρι πότε


boris-0

329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας αποχώρησης - Απέρριψαν ωστόσο το χρονοδιάγραμμα-«εξπρές» για τους εφαρμοστικούς νόμους, με 322 «όχι», έναντι 308 «ναι» - Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως «παγώνει» την εξέταση της συμφωνίας για το Brexit, έως ότου η ΕΕ αποφασίσει αν θα προσφέρει μια παράταση στην ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου - Τουσκ: Συζητάμε αίτημα αναβολής του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 329 βουλευτές και κατά 299. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια συμφωνία για το Brexit λαμβάνει υποστήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ωστόσο, αμέσως μετά οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το χρονοδιάγραμμα-«εξπρές» για τους εφαρμοστικούς νόμους. Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, 322 είπαν «όχι» στο χρονοδιάγραμμα, έναντι 308 που ψήφισαν «ναι».

Μετά το πέρας και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο Τζόνσον δήλωσε πως η κυβέρνηση αναστέλλει την εξέταση της συμφωνίας για το Brexit, έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει αν θα προσφέρει μια παράταση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, πέραν της 31ης Οκτωβρίου. «Η ΕΕ πρέπει τώρα να αποφασίσει πως θα απαντήσει στο αίτημα του Κοινοβουλίου για μια αναβολή» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, έπειτα από την απόρριψη του χρονοδιαγράμματος συζήτησης και έγκρισης της νομοθεσίας για το Brexit, που είχε προτείνει η κυβέρνηση.

«Θα μιλήσω στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις προθέσεις μας. Μέχρι να καταλήξουν σε μια απόφαση, θα παύσω αυτό το νομοσχέδιο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, η πολιτική μας παραμένει πως δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή» είπε, σημειώνοντας πως θα έχει αργότερα συνομιλίες με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, για να αποφασίσει ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Τόνισε πως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η Βουλή των Κοινοτήτων αποδέχθηκε τις ευθύνες της και ενέκρινε τη συμφωνία, αλλά είπε πως η πρώτη συνέπεια από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Όπως σημείωσε, το χρονοδιάγραμμα θα ήταν μια εγγύηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρούσε στις 31 Οκτωβρίου με μια συμφωνία.

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε προειδοποιήσει ότι, αν συμβεί αυτό, θα αποσύρει το νομοσχέδιο και θα πιέσει για να γίνουν πρόωρες εκλογές πριν από τα Χριστούγεννα.

Τουσκ: Συζητάμε παράταση έως 31/1/2020

Μετά τις εξελίξεις στη βρετανική Βουλή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έχει διαβουλεύσεις με τους 27 ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το αίτημα αναβολής της αποχώρησης της Βρετανίας, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπό του.

Όπως έγραψε στο Twitter η Μίνα Αντρέεβα, μετά την απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων, του χρονοδιαγράμματος για την εξέταση και επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit, όπως το ήθελε η βρετανική κυβέρνηση, ο Τουσκ έχει επαφές με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και συζητά το αίτημα αναβολής του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

«Σε συνέχεια της απόφασης του Μπόρις Τζόνσον να παύσει την διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας Αποχώρησης, και για να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, θα προτείνω στους 27 ηγέτες της ΕΕ να αποδεχθούν το βρετανικό αίτημα για μια παράταση. Γι' αυτό θα προτείνω μια γραπτή διαδικασία» τόνισε, δε, ο Τουσκ με tweet του.



protothema.gr

Oμολογία Ζ.Κ.Γιούνκερ κόλαφος για ελληνικές πολιτικές ηγεσίες 2009-2019: «Ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων»





Oμολογία Ζ.Κ.Γιούνκερ κόλαφος για ελληνικές πολιτικές ηγεσίες 2009-2019: «Ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων»


Σε μία ομολογία σοκ προέβη πριν από λίγο ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ ο οποίος παραδέχτηκε ότι τα μνημονιακά προγράμματα ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ομολογώντας το έγκλημα σε βάρος ενός ολόκληρου κράτους για να μην πούμε ενός ολόκληρου έθνους.

Αλλά το κρίσιμο ερώτημα δεν αφορά τόσο τους δανειστές και τον Γιουνκέρ αλλά τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες από το 2009-2019, δηλαδή τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα που επέτρεψαν το έγκλημα σε βάρος της χώρας και των πολιτών της, το οποίο προκάλεσε και την γεωστρατηγική έκλειψη, τουλάχιστον μερική, της Ελλάδας.
Ως μια από τις επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πέντε χρόνια που βρέθηκε στην προεδρία της χαρακτηρίσει την περίπτωση της Ελλάδας ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ!

Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας τοy μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργου, ενδεχομένως τελευταία φορά ως πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι « καταφέραμε να ξαναδώσαμε στην Ελλάδα την αξιοπρέπεια που της αρμόζει».
«Πολύ συχνά ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Θελήσαμε να ξαναδώσουμε σε αυτόν τον λαό τους τίτλους αξιοπρέπειας που του αξίζουν», τόνισε ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κομισιόν υπό την προεδρία του προσπάθησε να επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα με όλες τις κυβερνήσεις και να κρατήσει τη χώρα μας στην Ευρωζώνη. «Θυμάμαι υπήρχαν πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που δεν ήθελαν να ασχοληθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Ελλάδα. Θυμάμαι ακόμα πολλά τηλεφωνήματα πρωθυπουργών που μου λέγανε να ασχοληθώ με τα ζητήματα της Κομισιόν καθώς η Ελλάδα ήταν πρόβλημα των κρατών - μελών της ΕΕ. Εμείς πιστεύαμε ότι έπρεπε να ασχοληθούμε βάσει των Συνθηκών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για το γενικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν αποχωρήσει από το βήμα, με τη φράση «ζήτω η Ευρώπη».

Αναφορικά με τις αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Κύπρου καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφερε να συμβάλει για την επανένωση της χώρας, την αποτυχία υιοθέτησης μιας συμφωνίας για την τραπεζική ένωση και το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελβετία.





pronews.gr

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 
Χωρίς λόγια





ΒΙΝΤΕΟ: Θεσσαλονικη :Διαμαρτυρία για τους παράνομους αλλοδαπούς :Θα μας σκοτώσουν ...τι να κάνουμε να βγάλουμε και εμείς μαχέρια για να προστατευτούμε ;



.


Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook! Fyllokaiftero1.blogspot.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
           Email: fyllokaiftero@gmail.com

Εξαρθρώθηκε σπείρα παράνομων αλλοδαπών"προσφύγων" που διακινούσε ναρκωτικά στην πλατεία Αμερικής -Χειροπέδες σε 11 άτομα




ΕΛ.ΑΣ



Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα παράνομων αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην πλατεία Αμερικής.

Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).
Χειροπέδες σε 11 αλλοδαπούς από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν 11 άτομα (8 από Αφγανιστάν, 2 από Ιράν και 1 από Πακιστάν), ενώ αναζητούνται άλλοι 14 αλλοδαποί. Στην κατοχή των συλληφθέντων, έπειτα και από κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 49 γραμμαρίων, 400 χάπια άγνωστης χημικής σύστασης και ένα μαχαίρι.




Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook! Fyllokaiftero1.blogspot.com


Από
Βήμα Press

Πρόταση για κατώτατο μισθό 750 ευρώ σε όλη την ΕΕ

Η Πρόταση Ψηφίσματος για κατώτατο μισθό 750 ευρώ σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
 

Η Πρόταση Ψηφίσματος για κατώτατο μισθό 750 ευρώ σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τεράστιες αποκλίσεις

Με Πρόταση Ψηφίσματος που κατέθεσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ο λιθουανός ευρωβουλευτής της Ομάδας Renew Europe, Βίκτορ Ουσπάσκιτς, καλούνται όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να ορίσουν ότι το κατώτατο όριο των μισθών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα επιτρέπεται να είναι χαμηλότερο από 750 ευρώ.

Στο αιτιολογικό της Πρότασης υπογραμμίζεται ότι οι κατώτατοι μισθοί στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποκλίνουν μεταξύ τους έως και 10 φορές, ενώ οι αποκλίσεις όσον αφορά το μέσο εισόδημα – σε απόλυτους όρους – ανέρχονται σε περίπου 100 φορές.
Τονίζεται, ακόμη, ότι η εναρμόνιση του κατώτατου μισθού σε 750 ευρώ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της φτώχειας καθώς και ότι το άρθρο 23 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει πως κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα σε δίκαιη και ικανοποιητική αμοιβή που να εγγυάται, στον ίδιο και την οικογένειά του, βιοτικό επίπεδο το οποίο να ανταποκρίνεται στις επιταγές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού

Προς ενίσχυση της επιχειρηματολογίας, για την αποδοχή της Πρότασης Ψηφίσματος από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής, ο λιθουανός ευρωβουλευτής σημειώνει ακόμη ότι στους σημαντικότερους στόχους της ΕΕ συγκαταλέγονται η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και η εμβάθυνση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής των κρατών μελών.
Με τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα καταλήγει η Πρόταση.


Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook! Fyllokaiftero1.blogspot.com



Πηγές: ΚΥΠΕ
 in.gr

Σκληρή απάντηση Πέτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε αλλά δεν του έκατσε ο Joker



πέτσας
Announcement of new Cabinet by the new Government spokesman, Stelios Petsas, in Athens, on July 8, 2019/ 
 
Ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στην Αθήνα, στις 8 Ιουλίου, 2019
Ανοιχτή να προχωρήσει και σε αλλαγές του νόμου για τους ανήλικους και τις ακατάλληλες ταινίες είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τον θόρυβο για την ταινία Joker.
«Αν υπάρχουν ζητήματα με τη νομοθεσία, θα την αλλάξουμε», είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας την παρέμβαση της Αστυνομίας στους κινηματογράφους. Παράλληλα, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε αλλά δεν της έκατσε το… Joker».
«Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κατασκευάσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα προφίλ του ακροδεξιού και του σκληρού νεοφιλελεύθερου πολιτικού, προσπάθεια που κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών. Με τον ίδιο τρόπο θα καταρρεύσει και αυτό που προσπαθεί τώρα να κατασκευάσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Σε όλη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει. Προσπάθησε να κατασκευάσει ένα προφίλ νεοφιλελεύθερο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακροδεξιό. Όλη αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή αυτοδυναμία με ένα ποσοστό 40% στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμπιστευόμενοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ηγείται ενός κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος όπως η ΝΔ που αγκαλιάζει σήμερα όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Άρα αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δυο ημέρες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να επενδύσει στο ίδιο προφίλ θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δεν της έκατσε το Joker.
Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η αστυνομία κάνει την δουλειά της εφαρμόζοντας τους νόμους. Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση είναι κάτι που πρέπει να επανεξεταστεί αυτό είναι ζήτημα της Βουλής» ήταν η ακριβής διατύπωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο σημερινός νόμος, που δεν άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει και την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση, που ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν στην επέμβαση της Αστυνομίας.
Πέτσας για την ψήφο των αποδήμων

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη δυνατότητα των εκτός της χώρας εκλογέων να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, ο κ. Πέτσας δήλωσε οτι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη. Σήμερα στις επτά το απόγευμα θα γίνει η τρίτη κατά σειρά συνάντηση. Επαναλαμβάνουμε, είπε, ότι η κόκκινη γραμμή για την Κυβέρνηση είναι ο σεβασμός της συνταγματικής αρχής για την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων, όπου κι αν διαμένουν.

Εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάνει πράξη το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ελπίζουμε απόψε να γίνει αυτό πράξη, μετά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Θα πρόκειται για ιστορική στιγμή. Και κορυφαία πράξη συναίνεσης του πολιτικού συστήματος.

Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook! Fyllokaiftero1.blogspot.com

Από
Βήμα Press

ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή 25/10 καταβάλλονται όλα τα επιδόματα και οι παροχές






Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει πως την προσεχή Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου καταβάλλονται όλα τα επιδόματα και οι παροχές του Οργανισμού. Αναλυτικά :

τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Οκτωβρίου.
το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Νοεμβρίου.
τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τον μήνα Οκτώβριο.
το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Οκτωβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Σεπτεμβρίου και αυτή έχει εγκριθεί.  


Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook! Fyllokaiftero1.blogspot.com


Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/46091#

ΒΙΝΤΕΟ: "Μετανάστες" εισέβαλαν σε σχολική γιορτή – Κυνήγησαν τα κορίτσια – Εβγαλαν μαχαίρια






????????????????????????????????????
Ανάστατη είναι η κοινωνία της πόλης Αλεξάνδρειας Ημαθίας όπου υπάρχει μεγάλο hot spot. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, οι κάτοικοι της περιοχής είναι έξαλλοι με επεισόδιο που δημιούργησαν προχθές, μετανάστες.
Την ώρα που γινόταν σχολική εκδήλωση, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι εμφανίστηκαν 2 – 3 μετανάστες οι οποίοι ήθελαν να εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης, πράγμα το οποίο έγινε. Στη συνέχεια όμως, τηλεφώνησαν και σε άλλους και εμφανίστηκαν 20 περίπου άτομα τα οποία ήθελαν και αυτά να εισέλθουν στην εκδήλωση. Φυσικά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν επεισόδια καθώς εκείνοι επέμεναν βγάζοντας μάλιστα μαχαίρια, με τα οποία άρχισαν να κυνηγούν τα κορίτσια που ήταν εκεί.

Να σημειωθεί ότι χθες οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο ζητώντας του να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης ζήτησε από την αστυνομία και την Ασφάλεια της Αλεξάνδρειας να γίνει έλεγχος στο hot spot όπου την προηγούμενη μέρα μάλιστα είχαν ακουστεί από μέσα και πυροβολισμοί.

Δείτε το βίντεο με τις καταγγελίες των κατοίκων για τις αθλιότητες των μεταναστών από το «alexandria gidas».


 Διαμαρτυρία για τους μετανάστες ● Δημαρχείο Αλεξάνδρειας 20 10 2019 Full HD
.

Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook! Fyllokaiftero1.blogspot.com
Από
Βήμα Press

Οι απανταχού του ΣΥΡΙΖΑ «θρηνούν» για το «άκυρο» της ΕΕ στα Σκόπια - «Μεγάλη ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»






Στον ΣΥΡΙΖΑ «θρηνούν» για το «άκυρο» της ΕΕ στα Σκόπια - «Μεγάλη ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»

Πρωτοφανή πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τις δηλώσεις «απογοήτευσης» του Α.Τσίπρα , διάφορα στελέχη εμφανίζονται και «θρηνούν» για το «άκυρο» της ΕΕ στα Σκόπια, ένα «άκυρο» που τινάζει τη συμφωνία των Πρεσπών στον αέρα και μπορεί να δώσει το δικαίωμα σε μία θαρραλέα ελληνική κυβέρνηση να την ακυρώσει.

Ως «μεγάλη ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας» χαρακτήρισε ο Χρήστος Σπίρτζης την αρνητική στάση των Ευρωπαίων ηγετών στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα δεν ξέρουμε γιατί θρηνούν όμως στο ΣΥΡΙΖΑ... Επειδή βλέπουν την αρχή του τέλους της συμφωνίας; ή επειδή καταλαβαίνουν πως με το VMRO στην εξουσία να καταπατάει τη συμφωνία και την Ελλάδα τυλιγμένη σε μία κόλλα χαρτί όλο το «ανάθεμα» θα πέσει σε αυτούς;


"Θρηνούν" και στη Δυτική Μακεδονία


Ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας (από αριστερά στη φωτο) είχε εκλεγεί με τη πολιτική  προτροπή και βοήθεια του Α.Τσίπρα, ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών συμμετείχε στη φιέστα της υπογραφής της,  και συνεχίζει  να είναι υπέρμαχος αυτής.

 Όπως και ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης   στη φωτογραφία είναι πίσω από τον Κοτζιά συμμετείχε επίσης στην υπογραφή της συμφωνίας.

Η φωτογραφία είναι λίγο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπάρχει στο διαδίκτυο σχετικό βίντεο.

Ο "θρήνος" έχει επεκταθεί και στην Δυτική Μακεδονία.



Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook! Fyllokaiftero1.blogspot.com


pronews.gr 
fyllokaiftero1.blogspot.com

Τάσος Μπανάκος : Πρόκειται περί καθαρά συντεταγμένης και οργανωμένης απόβασης εισβολής!”



Επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο

Συνεχίζεται αδιάλειπτα ο εποικισμός της Χώρας!
20.000 ισλαμιστές έποικοι στην ενδοχώρα και ετοιμάζονται άλλοι 120.000!

Η πάντα καλά πληροφορημένη “ΕΣΤΙΑ” αποκαλύπτει τραγικές εξελίξεις.
Μεταφέρονται από τα νησιά και διασκορπίζονται συντεταγμένα σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται περί πραγματικού εγκλήματος(!) :
1) Γράφονταν εδώ στις 31 Αυγούστου με θέμα: ”Δεν πάει άλλο! Πρόκειται περί καθαρά συντεταγμένης και οργανωμένης απόβασης- εισβολής!”:
“...Κάποιοι ανόητοι φωνασκούν για να φύγουν οι εισβολείς από τα νησιά και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, παίζοντας έτσι άκοντες - εκόντες το παιγνίδι του εποικισμού και Ισλαμοποίησης της Χώρας. Εάν “αποσυμφορηθούν” τα νησιά με τα μεταφορά των εποίκων σε άλλες πόλεις της Χώρας, αμέσως θα πλημμυρίσουν αυτά ξανά με νέο κύμα αποβάσεων, αφού θα δουν από απέναντι ότι άδειασαν και θα σταλούν νέα κύματα, τα οποία αν μεταφερθούν και αυτά περαιτέρω στην ενδοχώρα, και συνεχιζόμενος αυτός ο φαύλος κύκλος, σε μια πενταετία το πολύ η Χώρα έχει τελειώσει, θα έχει καταληφθεί παντελώς!”

Αυτά έλεγε όμως και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης προεκλογικά (στις 1-7- 2019 στη Σάμο), δηλ. ότι δεν θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, αλλά θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.
[Κατόπιν βέβαια ειπώθηκε πρόσφατα στη Βουλή το: “Είμαι υπερήφανος να βλέπω την κοινωνία μας να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική” !
Αλλά και το: “Είστε το μέλλον και η ελπίδα του τόπου” (Π. Παυλόπουλος σε τέκνα αλλογενών αλλόθρησκων εποίκων σε σχολείο στα κατεχόμενα Πατήσια! Γιατί δεν πήγε στο ακριτικό Καστελόριζο όπου τα Ελληνόπουλα δεν έχουν δάσκαλο)]?
2) Η “Κομισιόν” ξεκαθάρισε ήδη ότι όσοι μεταφέρονται στην ενδοχώρα χάνουν την πιθανότητα επιστροφής τους στην Τουρκία, αφού η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει επιστροφές μόνο όσων προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται στα νησιά!
Γιαυτό ακόμη και ο "αριστερός " Σύριζα(!), κρατούσε τους αλλογενείς αλλόθρησκους που εισέβαλαν στη Χώρα, στα νησιά!

Η ”δεξιά” Ν.Δ. τι κάνει τώρα?

Από τα 2020 η πλήρης κάλυψη όλων των εξόδων των μεταναστών ( 400 επίδομα + επιδότηση ενοικίου έως 400 ευρώ + επίδομα για κάθε παιδί + 2.000 για κάθε γέννα + τζάμπα πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη την οικογένεια!) θα γίνεται ξεκάθαρα πλέον μόνο με δικά μας έξοδα! Της “χρεοκοπημένης Ελλάδας” όπως μας λένε, μέσα και έξω από τη χώρα!
Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που θα συντονίζει τις ενέργειες των Δήμων, με πρωτοβουλία των εκλεγμένων από το Λαό Δημάρχων, αλλιώς σε όσους Δήμους βρεθούν Δήμαρχοι που θα αρνηθούν και θα συνεργήσουν σε έσχατη προδοσία (αφού και ο εποικισμός σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, 1949, αποτελεί έγκλημα), να γίνει με πρωτοβουλία Δημοτικών Συμβούλων (και Δημοτών), αλλιώς επί προδοσίας και αυτών, μόνο με “πρωτοβουλίες Δημοτών” και τους τοπικούς Συλλόγους πάσης φύσης οι οποίοι νομιμοποιούνται, ώστε να υπάρξει ενιαία συντεταγμένη γραμμή ενάντια στον εποικισμό και την ισλαμοποίηση της Χώρας και την αντικατάσταση του εγχώριου πληθυσμού με αλλογενείς αλλόθρησκους εποίκους.
Στο ΚΕΝΤΡΟ αυτό πρέπει να συμμετέχουν (σε κεντρικό επίπεδο) ειδικοί που ασχολούνται χρόνια με το λεγόμενο “μεταναστευτικό”, Νομικοί, ώστε εφόσον χρειαστεί, να γίνουν νομικές και δικαστικές παρεμβάσεις ή και με οιποιαδήποτε συνεργασία με τις νομικές υπηρεσίες των Δήμων, παλαιοί πολιτικοί και διπλωμάτες που δεν αποδέχονται την επιχειρούμενη αντικατάσταση πληθυσμού, Μητροπόλεις, καθηγητές Πανεπιστημίων και άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει ως αιρετοί κατά καιρούς στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όσοι πιστεύουν ότι δεν φθάσει στην Πόλη τους ή στο Χωριό τους το πρόβλημα ξεγελιούνται οικτρά! Θα φθάσει και στο τελευταίο Χωριό! Να είναι βέβαιοι! Ας μην βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν τις στρουθοκάμηλους και ας συνταχθούν από τώρα, για μετά θα είναι πλέον πολύ αργά!
Ακόμη και ο “τελευταίος” πολίτης αυτής της Χώρας είναι υπόλογος γιαυτό που συμβαίνει, πόσο μάλλον οι παραπάνω που έχουν και αρμοδιότητα και ευθύνη!
https://protoselida-efimerides.gr/index.php…
===========================================================
20.000 μετανάστες στήν ἐνδοχώρα
Εφημερίς Εστία Οκτ 19, 2019
http://www.estianews.gr/e…/20-000-metanastes-stin-endochora/
Χρυσοχοΐδης σε βουλευτές της ΝΔ: Τέλος Νοεμβρίου μεταφέρονται 20.000 μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα
17|10|2019
https://www.iefimerida.gr/…/masaz-hrysohoidi-stoys-boyleyte…
Νέο σχέδιο εποικισμού: 20.000 «αιτούντες» καταφθάνουν στην ενδοχώρα - 700 αναχωρούν αύριο από την Σάμο
20/10/2019
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Δεν θα μείνει μέρος στην Ελλάδα, όπου δεν θα υπάρχουν αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει παρουσιάσει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αποτροπή παράνομης εισόδου στη χώρα, πέρα από λεκτικές διαβεβαιώσεις.
Στο μεταξύ όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ η κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει συνολικά στην «ενδοχώρα» 20.000 αλλοδαπούς, ενώ ετοιμάζεται για ακόμη 120.000.
https://www.pronews.gr/…/814335_neo-shedio-epoikismoy-20000…
ΕΣΤΙΑ: Μεταφέρουν 20.000 μετανάστες [που ήρθαν παράνομα] αλλά προετοιμάζονται για 120.000 με δικά μας έξοδα από το 2020!
10/20/2019
http://www.freepen.gr/2019/10/20000-120000-2020.html
Όσοι πρόσφυγες μεταφέρονται χάνουν το δικαίωμα επιστροφής στην Τουρκία
Ανησυχία Κομισιόν για τις αυξημένες ροές – Απάντηση σε διευκρινιστική ερώτηση του «Έθνους»
02.09.2019
Την ίδια στιγμή που χαιρετίζει τη μεταφορά στην ενδοχώρα 1.500 μεταναστών και προσφύγων, η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι πλέον δεν είναι διαθέσιμοι για επιστροφή στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας αυτό είναι εφικτό μόνο για όσους παραμένουν στα νησιά.
...Σε διευκρινιστική ερώτηση του «Έθνους» πάντως, η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι οι 1.500 χάνουν την πιθανότητα επιστροφής τους στην Τουρκία, αφού η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει επιστροφές μόνο όσων προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται στα νησιά. Έτσι εξηγούν άλλωστε οι Βρυξέλλες το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι ελληνικές Αρχές επέμεναν να κρατούν τους πρόσφυγες στα νησιά, παρά τον υπερπληθυσμό και τις κακές συνθήκες.
https://www.ethnos.gr/…/58418_osoi-prosfyges-metaferontai-h…
Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται για άμεση επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία
Τρίτη 2 Ιούλιος 2019
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε άμεση αποσυμφόρηση των ελληνικών νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες, επισημαίνοντας ότι η αποσυμφόρηση «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την Ηπειρωτική Ελλάδα».
Μιλώντας τη Δευτέρα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σάμου, χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας πως θα επαναπροωθήσει πρόσφυγες και μετανάστες προς την Τουρκία.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η αποσυμφόρηση «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την Ηπειρωτική Ελλάδα. Για να γίνει αυτό είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».
https://thepressproject.gr/o-mitsotakis-desmevete-gia-ames…/
Κ. Μητσοτάκης για προσφυγικό: Άμεση προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών
Jul 1, 2019
«Τη διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα υποστηρίξει τα νησιά που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού προβλήματος έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Σάμο», αναφέρει ενημερωτικό σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς.
https://www.youtube.com/watch?v=pZ1AVm_R17E
Μητσοτάκης στην βουλή: Είμαι υπερήφανος να βλέπω την κοινωνία μας να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική !
Οκτωβρίου 04, 2019
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/…/blog-post_436.htm…
Μητσοτάκης στην βουλή: Είμαι υπερήφανος να βλέπω την κοινωνία μας να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική !
Οκτωβρίου 04, 2019
http://www.ksipnistere.com/2019/10/blog-post_535.html?
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ: «ΕΙΣΤΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ»
12 Σεπ 2019
https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%BF%…/
Παυλόπουλος σε ξένους μαθητές: Είστε το μέλλον και η ελπίδα του τόπου
13 Σεπτεμβρίου 2019
https://hellas-now.com/paylopoylos-se-xenoys-mathites-eist…/
Χρυσοχοίδης για τον συνεχιζόμενο μαζικό εποικισμό μας: «να το πάρουμε όλοι απόφαση και εκείνοι και εμείς, πως θα ζήσουμε μαζί.»
16|10|2019
http://www.makeleio.gr/…/%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF…/
«Πολυπολιτισμική χώρα ἡ Ἑλλάς»…
Εφημερίς Εστία Οκτ 07, 2019
«Οὔτε φράκτες οὔτε τείχη: Kανόνες»
...Ὁ Πρωθυπουργός ἐξήγγειλε τό «μπόλιασμα» τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας μέ ἕνα μεγάλο ἀριθμό προσφύγων (ὄχι μεταναστῶν), ἀφοῦ «τό ἀνθρώπινο δυναμικό τῆς χώρας γερνᾶ
..Ἐν συνεχεία ὁ κ. Μητσοτάκης ἔστειλε μήνυμα στούς Ἕλληνες πού ἀνησυχοῦν καί φοβοῦνται ἀπό τήν ἔλευση χιλιάδων μεταναστῶν κάθε μῆνα, ὅτι «δέν τούς φοβᾶται». Κατά τόν Πρωθυπουργό, οἱ μετανάστες μποροῦν νά συμβάλλουν –ὀργανωμένα καί μέ κανόνες– καί στήν ἐπίλυση τοῦ δημογραφικοῦ προβλήματος
...Ἡ δεύτερη κίνησις ἀφορᾶ τήν συνεργασία ὅλων τῶν δομῶν τῆς χώρας μέ τό σύστημα Ὑγείας καί Προνοίας ὅπως καί μέ τό Παιδείας. «Ὅλα τά παιδιά πρέπει νά πηγαίνουν σχολεῖο. Ὅσοι τό ἀρνοῦνται αὐτό, θά ἔχουν διοικητικές κυρώσεις. Ἐντός τοῦ 2020 ἐντάσσουμε 20.000 πρόσφυγες σέ διαμερίσματα καί ξενοδοχεῖα καί 16.000 σέ προγράμματα ἀπασχόλησης» ἐξήγγειλε ὁ Πρωθυπουργός.

http://www.estianews.gr/kent…/polypolitismiki-chora-i-ellas/









protoselida-efimerides.gr
Τα πρωτοσέλιδα και οπισθόφυλλα των ελληνικών εφημερίδων και των Περιοδικών, Widget για περιοδικά και εφημερίδες.



fyllokaiftero1.blogspot.com

Πανελλαδική απεργία εργαζομένων καθαριότητας στους δήμους σήμερα και αύριο



skoupidia

Επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, επιδεινώνοντας το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα με τους ξέχειλους κάδους, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, και χθες έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων.

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να δηλώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις και να προασπίσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά στα σχέδια αυτών που τις επιβουλεύονται και θέλουν να τις χαρίσουν στους ιδιώτες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
Με πληροφορία από το protothema.gr