04 Αυγούστου 2019

video : Θέλουν ηλεκτρική καρέκλα για τον μακελάρη του Ελ Πάσο – «Ζητάμε την εσχάτη των ποινών…»!


Θέλουν ηλεκτρική καρέκλα για τον μακελάρη του Ελ Πάσο – «Ζητάμε την εσχάτη των ποινών…»!

Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν την Κυριακή (4.8.2019) πως πρόκειται να εισηγηθούν την ποινή του θανάτου κατά του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Ελ Πάσο, από την οποία βρήκαν τον θάνατο 20 άνθρωποι το Σάββατο (3.8.2019) σε εμπορικό κέντρο της πόλης.
«Η κατηγορία που θα προτείνει η Πολιτεία είναι η εσχάτη των ποινών και ως εκ τούτου η εκτέλεση του κατηγορουμένου, θα ζητήσουμε τη θανατική ποινή», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Χάιμε Εσπάρσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες έως τις 8 Αυγούστου οι αμερικανικές σημαίες στα δημόσια κτήρια, ως απότιση φόρου τιμής στα 29 θύματα των δύο ενόπλων επιθέσεων σε Ελ Πάσο αλλά και Ντέιτον, οι οποίες συγκλόνισαν τις ΗΠΑ μέσα σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Εις ένδειξη κατανυκτικού σεβασμού στα θύματα των τρομερών αυτών πράξεων βίας διατάσσω να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτήρια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ.
«Καταδικάζουμε τις φρικαλέες και θρασύδειλες αυτές πράξεις», τονίζεται στο ίδιο κείμενο του Αμερικανού προέδρου.

Από τα πυρά του 21χρονου Patrick Crusius, ο οποίος άρχισε να ρίχνει στον χώρο έξω από το πολυκατάστημα Walmart, που προτιμούν πολλά μέλη της κοινότητας των λατινοαμερικάνων του Ελ Πάσο, 20 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλοι 26 τραυματίστηκαν.
Σε βίντεο που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα καταγράφονται οι στιγμές του απόλυτου τρόμου, με κόσμο να τρέχει να ξεφύγει η να κρύβεται.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οπλοφόρος, λευκός, 21 ετών, είχε συντάξει ένα «μανιφέστο», το οποίο καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για «έγκλημα μίσους».
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «τραγικό» μακελειό στο Ελ Πάσο, κατ’ αυτόν «μια άνανδρη ενέργεια» και «μια πράξη μίσους».
«Δεν υπάρχουν λόγοι ούτε προσχήματα που θα δικαιολογήσουν ποτέ τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων», συμπλήρωσε ο μεγιστάνας μέσω Twitter.

Μόνο… 249ο περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα στο 2019

Το μακελειό του Ελ Πάσο είναι το 249ο mass shooting που καταγράφεται από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archives. Ο όρος mass shooting αναφέρεται σε επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων και τέσσερα ή περισσότερα θύματα.
Στις 29 Ιουλίου 2019, 19χρονος ένοπλος εισέβαλε σε έκθεση τροφίμων και ποτών στην πόλη Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας κι άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα αγοράκι τριών ετών, και τραυματίζοντας πολλούς άλλους πριν αυτοκτονήσει.
.
 Newsit

Συμπλοκή Αφγανών με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας - Δύο τραυματίες


αφγα

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο Αφγανοί, ο ένας από σφαίρα στο πόδι και ο δεύτερος από τα χτυπήματα στο κεφάλι

Ένοπλη συμπλοκή, με δύο τραυματίες, μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Αβέρωφ, στο κέντρο της Αθήνας.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο Αφγανοί, ο ένας από σφαίρα στο πόδι και ο δεύτερος από τα χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό», ενώ οι άλλοι δύο που συμμετείχαν στην συμπλοκή αναζητούνται από την Αστυνομία.

Το αιματηρό περιστατικό αποδίδεται σε προσωπικές διαφορές ή παράνομες δοσοληψίες μεταξύ των εμπλεκομένων. 
 
 
 
 
protothema.gr

Διακοπή της υδροδότησης λόγο βλάβης στη πόλης της Καστοριάς- ....Ούτε στάλα νερό εν μέσω καύσωνα

Διαρκεί 15 ώρες η διακοπή νερού..








Σε ποιους δήμους της Αττικής θα έχει διακοπή νερού αύριο

Η διακοπή  υδροδότησης στη χαμηλή ζώνη  λόγο βλάβης είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών της Καστοριάς απο χθές το βράδυ 3/8/ Αναμένεται να αποκατασταθεί το πρόβλημμα απο το μεσημέρι της Κυριακής σήμερα.
Πληροφορίες απο την ΔΕΥΑΚ αναφέρουν ο,τι συνεργεία εργάζονται προς αυτή τη κατεύθυνση.