20 Ιουλίου 2016

Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Καμμένο για τον... ΕΝΦΙΑ του κτηρίου των ΑΝ.ΕΛ.


Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Καμμένο για τον... ΕΝΦΙΑ του κτηρίου των ΑΝ.ΕΛ.
«Μη ηλεκτροδοτούμενο» δηλωνόταν ψευδώς, επί σειρά ετών, το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ! Ο κ. Καμμένος αντί να πληρώσει το πρόστιμο, απειλεί τους ελεγκτές που εντόπισαν την παράβαση!!! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ύβρις της εξουσίας είναι ασθένεια και οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές την ώρα που ο λαός στερείται βασικά αγαθά για να πληρώνει τους φόρους, πολιτικοί σαν τον κύριο Καμμένο να προσφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές για να γλιτώνουν χρηματικά ποσά που είναι ευτελή αναλογικά με το εισόδημά τους.  

Ο «ψυχρός πόλεμος» του κ. Πάνου Καμμένου με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι πέρα για πέρα αληθινός και η ύπαρξη του εξηγεί πολλές από τις συμπεριφορές και τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
AdTech Ad
Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Στην ομιλία του στη Βουλή στις 22 Μαίου 2016 για το νέο σχέδιο νόμο του Υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προκάλεσε αντιδράσεις και εύλογες απορίες, όταν επιτέθηκε δίχως προφανή λόγο και αιτία στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τη στιγμή που αναφερόταν στις αποκρατικοποιήσεις, πραγματοποίησε ένα λογικό άλμα, λέγοντας ότι η πρώτη αποκρατικοποίηση που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, είναι η σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αναφέροντας «το παρακράτος του ΚΕΦΟΜΕΠ που αποφάσιζε πολιτικές διώξεις επιχειρηματιών και πολιτικών αντιπάλων».

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα

Τι ακριβώς ήθελε να πει ο κ. Καμμένος;
Είχε ανοικτούς λογαριασμούς με το ΚΕΦΟΜΕΠ;
Γιατί χαρακτήσισε παρακράτος μια υπηρεσία που υπάγεται στον έλεγχο της κυβέρνησης εις την οποία είναι ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Τσίπρα;
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση και ζήτησαν από τον κ. Καμμένο να απαντήσει γιατί «επέλεξε, για λόγους που ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, να αναφερθεί στο... παρακράτος του ΚΕΦΟΜΕΠ».
Βεβαίως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είπε ποτέ κάτι περισσότερο για αυτή την ιστορία.

Σήμερα το newsbomb.gr αποκαλύπτει την αιτία εκείνης της «περίεργης» επίθεσης του κ. Καμμένου προς τους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, τους οποίους αντί ως μέλος της κυβέρνησης να τους ενθαρρύνει και να στηρίζει το έργο τους, αντιθέτως τους επιτίθεται και τους χαρακτηρίζει παρακράτος.

Ο λόγος, λοιπόν, εκείνης της επίθεσης του προέδρου των ΑΝΕΛ προς το ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο χαρακτήρισε «παρακράτος» δίχως να παρουσιάσει αποδείξεις, ήταν το αστρονομικό πρόστιμο του μισού εκατομμυρίου ευρώ περίπου που έχει κληθεί να πληρώσει!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb, η υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επιβάλλει το πρόστιμο λόγω φορολογικών παραβάσεων που εντόπισε στο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού, όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ.
Το τεράστιο κτίριο στην Καλλιθέα ανήκε στον πατέρα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες.
Σύμφωνα με πόρισμα των ελεγκτών από την έρευνα που πραγματοποίησαν το 2013, ορισμένοι χώροι του κτιρίου δηλώνονταν αναληθώς ως μη ηλεκτροδοτούμενοι, με αποτέλεσμα να έχουν έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για το 2013, όπως προέβλεπε σχετικός νόμος.

Μάλιστα ο έλεγχος επεκτάθηκε σε βάθος χρόνου και όπως διαπιστώθηκε, η ίδια τακτική ακολουθείτο για περισσότερα από δέκα χρόνια.
Δηλαδή την ώρα που η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο κύριος Πάνος Καμμένος χαρακτήριζε τον ΕΝΦΙΑ έναν παράλογο φόρο, που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται, εκείνος γλίτωνε χιλιάδες ευρώ με τα «μαϊμού» μη ηλεκτροδοτούμενα γραφεία.

Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι ότι όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Καμμένος δήλωνε από τα τηλεοπτικά παράθυρα ότι δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ!
Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι για αυτό το ζήτημα είναι προφανές ότι η ευθύνη ανήκε στον πατέρα του ο οποίος έφυγε από τη ζωή και ασφαλώς οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει.
Όμως ποιον θα έπειθε ο κ. Καμμένος αν δήλωνε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό;
Όταν μάλιστα στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται τα γραφεία του, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιώντας το βήμα της Βουλής επιτίθεται στους ελεγκτές διότι κάνουν τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τους νόμους. Εκτός αν ο κ. Καμμένος θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου.

Η ουσία είναι ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κληρονόμησε το χρέος του μισού εκατομμυρίου ευρώ και καλείται σήμερα να το πληρώσει.
Πηγές αναφέρουν ότι προσέφυγε σε επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που επανεξετάζει τις υποθέσεις, αλλά ο φάκελός του απορρίφθηκε.
Και αφού είδε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πληρώσει, όπως εξαναγκάζονται να κάνουν λόγω της πολίτικής του κ. Καμμένου εκατομμύρια Έλληνες για να μη χάσουν τα σπίτια τους, εκείνος επέλεξε τις δημόσιες απειλές κατά των υπαλλήλων που απλώς κάνουν τη δουλειά τους.
Διότι όπως είπε πρόσφατα ένας άλλος υπουργός της Κυβέρνησης, «εμείς κυβερνάμε την Ελλάδα».

Mαθαίνουμε επίσης ότι οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών έχουν «θορυβηθεί» από την συμπεριφορά του υπουργού, αν και προς ώρας κανουν τη δουλειά τους με απόλυτη τήρηση των νόμων.

Εμείς θα περιμένουμε να ενημερωθούμε αν ο κ. Καμμένος προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο ή αν θα συνεχίσει να κινείται κατά των ελεγκτών του δημοσίου.

Άραγε ο συνέταιρός του ο κ. Αλέξης Τσίπρας τι θα κάνει;
Θα τον καλύψει και σε αυτό το ατόπημα; Διότι ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας με τον ίδιος λαϊκίστικο τρόπο περιδιάβαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα και ζητούσε από τον λαό να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Μάλιστα με απίστευτους θεατρινισμούς ο κ. Τσίπρας έλεγε πώς ούτε ο ίδιος θα πληρώσει τον φόρο, αν και όπως μάθαμε στη συνέχεια έμενε στο νοίκι.

 Ο κ. Τσίπρας από το 2011 δήλωνε σε ομιλίες του: «Δηλώνω ότι σε σχέση με το χαράτσι στα ακίνητα, θα καταθέσω το μέρος του λογαριασμού μου που αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων. Και το μέρος που αφορά το χαράτσι, θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ».

Το ίδιο είχε δηλώσει και σε συνέντευξη στην ΝΕΤ, αλλά και στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη Πρωταγωνιστές το 2012 που είχε πει: «Οχι δεν το πλήρωσα σε ένα μικρό ακίνητο που είχα γονική παροχή». Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2013 στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά είχε αλλά ξει τροπάριο λέγοντας ότι ζει στο νοίκι και πως το είχε πει τότε παραδειγματικά. Είχε μάλιστα το θράσος να πει: «Την πατήσατε, εγώ ζω στο νοίκι!».
Τελικά δεν κατέθεσε ποτέ χρήματα στο ΚΕΘΕΑ και ούτε βεβαίως πλήρωσε ΕΝΦΙΑ.
Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, αλλά και για το ήθος των δυο ανδρών.
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» Τι εννοούσε ο Σοφοκλής; Οτι η ποιότητα του ανδρός φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία.

Για άλλη μια φορά όπως αναφέρει  το Newsbomb.gr φέρνει στο φως την αλήθεια και δεν θα σταματήσει να το κάνει ακόμα κι αν ο κ. Καμμένος έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή. Όπως ακριβώς έκανε και με προηγούμενες αποκαλύψεις που αφορούν την υπεράσπιση «μεγαλοφοροφυγάδων», αλλά και εταιρειών της μιας λίρας στην Αγγλία

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσχερή θέση εις την οποία βρίσκεται, διότι για να δώσεις πειστικές απαντήσεις πρέπει να είσαι καθαρός και κρυστάλλινος.

Το κώμα της Αριστεράς….το παιχνίδι είχε χαθεί με την κυριαρχία της κλίκας του Τσίπρα



 Tου Περικλη Κοροβεση
Οσοι ισχυρίζονται πως υπάρχει στη χώρα μας λεξιπενία, υπάρχει ένα επιχείρημα που μπορεί να τους αποστομώσει. Να δουν τα κοσμητικά επίθετα που κυκλοφορούν στην πιάτσα για να χαρακτηρίσουν τον πρωθυπουργό μας.
Και εδώ πρέπει να παραδεχτούμε πως η μεγαλύτερη εφευρετικότητα στους χαρακτηρισμούς προέρχεται από τους πρώην συντρόφους. Και αυτό δεν είναι παράξενο. Οπου υπάρχει μια αλήθεια, είτε θρησκευτική είτε πολιτική οι ερμηνείες είναι πολλές.
Και η πλειοψηφία -κατά κανόνα- καθορίζει το σωστό δόγμα, ενώ η μειοψηφία γίνεται αίρεση ή αιρέσεις, ανάλογα με τις διασπάσεις.
Εντούτοις πίσω από όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς κρύβονται δύο ερωτήματα που ακούω συχνά, ιδίως από νεανικές παρέες: ………….

«Είπε ο Τσίπρας συνειδητά ψέματα για να κερδίσει τις εκλογές;» ή «Ο Τσίπρας πρόδωσε τις ιδέες της Αριστεράς και αποστάτησε;»
Και δεν μου ζητούν μια θεωρητική ανάλυση. Αλλά τι έχω καταλάβει εγώ μέσα από τη μακρόχρονη ανάμειξή μου για την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ.
Και έτσι αναγκαστικά αυτό το κoμμάτι θα έχει την προσωπική μου εμπειρία μαζί με τον όποιο κίνδυνο να χάσει την αντικειμενικότητά του. (Κάθε προσωπικό κείμενο είναι υποκειμενικό, άσχετα αν εκφράζει μια αντικειμενική αλήθεια. Π.χ. προσωπικές μαρτυρίες για το Αουσβιτς.)
Η διαδρομή μου στην «κλασική» Αριστερά ξεκινάει από την τότε νεολαία ΕΔΑ και φτάνει μέχρι τον Παρισινό Μάη του ‘68. Ηδη τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί, όχι μόνο από την ΕΔΑ, αλλά και από την πολιτική της ΕΣΣΔ, με οδηγούν σε οριστική ρήξη με την παραδοσιακή Αριστερά είτε αυτή ήταν του «Εσωτερικού» ή τoυ «Εξωτερικού».
Ο κομμουνισμός, όπως είχε διαμορφωθεί από την ΕΣΣΔ και από εκεί όπως είχε εξαχθεί στις διάφορες αντιπροσωπείες της (τα Κ.Κ. της κάθε χώρας), δεν ήταν μόνο ένα πτώμα, αλλά και μια νεκρή σκέψη που δεν μπορούσε να διαβάσει την πραγματικότητα. Το μόνο που είχε μείνει ήταν η αναφορά στην ιδεολογία του.
Μια αυτοαναφορά που οδηγεί στην τύφλωση. Και όσοι είχαμε καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα μπήκαμε σε νέα κινήματα και οργανώσεις και ανανεώσαμε τις αναφορές μας με σύγχρονους διανοητές της Αριστεράς.
Αυτούς τους άτυπους θεμελιωτές της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Και τα κόμματα του παραδοσιακού κομμουνισμού μάς φαίνονταν μια μακρινή προϊστορία. Αλλά αυτός ο προβληματισμός άγγιξε και ανθρώπους της Ανανεωτικής Αριστεράς που δημιούργησαν τον «Χώρο διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς» με προεξάρχοντα τον Γιάννη Μπανιά.
Και ήταν ενδιαφέρον αυτό το εγχείρημα γιατί συνένωσε πολλές τάσεις της Αριστεράς που μέχρι την προηγούμενη μέρα ήταν εχθροί. Και αυτό δημιούργησε μια δυναμική που απέδωσε ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας τον ψυχορραγούντα ΣΥΝ να αρπαχτεί από το σωσίβιο που τού προσέφερε ο νέος οργανισμός. Αλλά όχι για καλό. Ηθελε να κυριαρχήσει και να ποδηγετήσει το νέο σχήμα, αδιαφορώντας για κάθε δημοκρατική διαδικασία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μέλη, αλλά μόνο συνιστώσες. Οσοι ήταν ανένταχτοι, για να γίνουν μέλη έπρεπε να περάσουν από κάποια συνιστώσα. Και αυτό δημιούργησε τραγελαφικά πράγματα. Ο υποφαινόμενος ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μέλος του.
Οταν κλήθηκα από τον «Χώρο Διαλόγου» να συνεισφέρω σε αυτό το εγχείρημα, μέσω της εφημερίδας «Εποχή», διαπίστωσα μια πολιτική έρημο, κυρίως από τα στελέχη του ΣΥΝ που ήταν άσοι στον τακτικισμό και διψασμένοι για εξουσία.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αναφέρομαι στην τάση Τσίπρα, που στην ουσία διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε ξεκινήσει, και τον μετέτρεψε σε ένα αρχηγικό κόμμα, χωρίς αρχές, με μοναδικό στόχο την εξουσία, έστω και την εικονική.
Αυτό που σκέφτηκα ήταν πως η Αριστερά χρειάζεται έναν νέο διαφωτισμό που θα τον βρει από μια ανακύκλωση των ιδεών της και της Ιστορίας της, που είναι ακόμη χρήσιμα υλικά και θάβοντας χωρίς λύπη ό,τι νεκρό κουβαλούσε.
Δηλαδή χρειαζόμαστε μια άλλη σκέψη.
Αλλά αυτό δεν έγινε. Οχι πως δεν υπήρχαν πολλά στελέχη της Αριστεράς που δεν καταλάβαιναν. Αλλά το παιχνίδι είχε χαθεί με την κυριαρχία της κλίκας του Τσίπρα. Και η πραγματικότητα δεν μπόρεσε να αναγνωστεί και να χαραχτεί μια άλλη πολιτική.
Επομένως ο Τσίπρας δεν πρόδωσε και δεν αποστάτησε. Απλά απέδειξε αυτό που ήταν, μέσα από μια αριστερή ρητορική που δεν στοιχίζει και τίποτα. Και είμαι σίγουρος πως εκεί στην κυβέρνηση απολαμβάνουν τα αξιώματά τους, άσχετα αν δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.


 by
 

Οι " Αριστεροί " Συνέλαβαν φτωχό 34χρονο που πουλούσε ποπ κόρν χωρίς άδεια!στα Τρίκαλα



Συνέλαβαν 34χρονο που πουλούσε ποπ κορν χωρίς άδεια!στα Τρίκαλα Με χειροπέδες κατέληξε ένας 34χρονος στα Τρίκαλα, που προσπαθούσε να βγάλει το μεροκάματο πουλώντας ποπ κορν.

Όπως αναφέρει το trikalanews, ο 34χρονος, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Τρικάλων, στην πλατεία «Άμπεργκ» επιχειρώντας να πουλήσει χωρίς απαιτούμενη άδεια ποπ-κόρν και ρόκες στους θαμώνες της παιδικής χαράς και οδηγήθηκε στα Κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων…



 

Δήμος Καστοριάς : Παραμένει η τρύπα "παγίδα " ελέω της απόλυτης αδιαφορίας του Δήμου και δει του Δημάρχου


 Ρεπορτάζ : Μανώλης Μάνου

Στο σημείο αυτο μπροστά απο το πρώην στρατόπεδο της Καστοριάς το 4ρα είχε λάβει χώρα όπως λένε και οι αστυνομικοί ένα ατύχημα περί τα μέσα του μήνα Μαίου με ένα αυτοκίνητο το οπόίο λίγα έκαταστά έλειψαν για να πέσει μέσα σε αυτήν την τεράστια τρύπα το  fyllokaiftero1.blogspot.com είχε σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ.Τότε γόνος γνωστής δικηγορικής οικογένειας ένας νέος άνθρωπος είχε πραγματι άγιο.

 Εκτοτε αν και πέρασαν τρείς σχεδόν μήνες ο Δήμος Καστοριάς δέν έλαβε κανένα προστατευτικό μέτρο όπως μπάζωμα η τοποθέτηση προστατευτικής μπάρας η κάτι άλλο προς την κατεύθυνση αυτή.

Απόλυτη αδιαφορία και αδράνεια. Είναι περιτό να πούμε ότι δεν χρειάζονται χρήματα περισσότερα απο 100 ευρώ εκτός αν πρέπει να λάβουν και οι ημέτεροι εργολάβοι, όπως γίνεται μάλλον  "κατα κανόνα" το κάτι τίς  τους κάτω απο το τράπέζι για να φθάσει το "΄έργο σε ένα κόστος που μπορεί και να ξεπερνά τα 10.000 ευρώ ίσως και ..λίγα λέμε.


 ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΦΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ - ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ EMAIL:fyllokaiftero@gmail.com