29 Απριλίου 2019

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Προβλέπεται ολική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες απο την Κρήτη μεχρι την Δυτ. Μακεδονία




 Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Προβλέπεται ολική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες

Aντιμέτωπος με το φάσμα μιας «ολικής ήττας», όπως τη χαρακτηρίζουν έμπειροι δημοσκόποι, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε επίπεδο τόσο ουσίας όσο και εντυπώσεων. Αυτό προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είχε μια σχετική «προϊστορία» είτε έχουν ξεχωριστή πολιτική σημασία.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για κάλπες οι οποίες το 2014 είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εντυπώσεων και να υποδηλώσουν την πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζονταν από την Κουμουνδούρου.

Το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής. Η νίκη της Ρ. Δούρου το 2014 απέναντι στον Γ. Σγουρό είχε διαφημιστεί ως το προανάκρουσμα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές.
Η εικόνα έπειτα από πέντε χρόνια είναι τελείως διαφορετική, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, με τον Γ. Πατούλη να καταγράφει σαφές προβάδισμα και τη Ρ. Δούρου να έρχεται δεύτερη. Σε δύο δημοσκοπήσεις, της RASS και της ALCO, ο Γ. Πατούλης, με το επίσημο χρίσμα της Ν.Δ., ξεπερνά το 30%, ενώ η νυν περιφερειάρχης, έχοντας τη στήριξη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, δεν φτάνει το 20%.
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Περιφερειών αποτυπώνεται ανάγλυφα στο διαφαινόμενο «Βατερλώ» στην Κ. Μακεδονία. Εκεί ο νυν περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, δημιουργεί προϋποθέσεις νίκης από τον α’ γύρο, ευρισκόμενος μια ανάσα από το 50%. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll, που δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη19» της εφημερίδας «Π», ο Απ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 46,1%, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοσιογράφος Χρ. Γιαννούλης, καταγράφει το πενιχρό 12,4%.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των υποψηφίων της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στην έρευνα της Innovation Metrisis Poll για την περιφερειακή ενότητα Αρτας ο Αλ. Καχριμάνης συγκεντρώνει το σαρωτικό 53,4%.

Εκτός β’ γύρου εμφανίζεται να βρίσκεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δ. Αναγνωστάκης, ο οποίος σε μέτρηση της PRORATA συγκεντρώνει 8%, πολύ μακριά από το δίδυμο Γκλέτσου – Σπανού, που έχει Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αντιθέτως, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλυνός, ναι μεν, περνάει στον β’ γύρο, αλλά σε μέτρηση της ALCO υπολείπεται σαφώς του νυν περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου.

Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές διαφαίνεται και σε επίπεδο κεντρικών δήμων.
Στην Αθήνα, όπου το 2014 ο Γ. Σακελλαρίδης είχε ηττηθεί στον β’ γύρο από τον απερχόμενο δήμαρχο, Γ. Καμίνη, με 3%, στις επερχόμενες εκλογές ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου θα δει τον β’ γύρο από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Metron Analysis, παίρνει 10%, υποτριπλάσιο του Κ. Μπακογιάννη, χάνοντας την είσοδο στον β’ γύρο μάλλον από τον Η.Κασιδιάρη ο οποίος βάσει όλων δημοσκοπήσεων αναμένεται να δώσει το  "παρών" στον επόμενο γύρο.

Ακόμα πιο απογοητευτική είναι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα η εκλεκτή του Μαξίμου, Κ. Νοτοπούλου, δίνει μάχη με τον Γ. Ορφανό για την είσοδο στον β’ γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll, ενώ σε μέτρηση της ALCO συγκεντρώνει 8%,
ποσοστό χαμηλότερο και από εκείνο του υποψήφιου δημάρχου το 2014, Τρ. Μηταφίδη.

Νοτιότερα, στον Δήμο Τρίπολης, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον νυν δήμαρχο, Δ. Παυλή, του στοιχίζει όχι μόνο την ανανέωση της θητείας, αλλά και την είσοδο στον β’ γύρο, καθώς σε μέτρηση της RASS έρχεται τρίτος, με 12,9%.

( Εκτός β’ γύρου εμφανίζεται να βρίσκεται ο υποψήφιος "του ΣΥΡΙΖΑ' ο αυτοαποκαλούμενος <<  ανεξαρτητος>> ο Θ.Καρυπίδης στη Δυτ. Μακεδονία.



fyllokaiftero1blogspot.com
Με πληροφορία:pronews.gr

Στα 334,573 δισ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο χρέος! – 9 χρόνια μνημονίων και συνεχίζει να αυξάνεται




Στα 334,573 δισ. ευρώ ανήλθε στο τέλος του δ’ τριμήνου πέρυσι το δημόσιο χρέος, έναντι 317,485 δισ. ευρώ στο τέλος του δ’ τριμήνου του 2017.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εκταμίευση των τελευταίων δόσεων του προγράμματος. Από το σύνολο του χρέους, τα 273,343 δισ. ευρώ είναι μακροπρόθεσμο χρέος, έναντι 254,503 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης:

Οι φόροι στο εισόδημα και στην περιουσία ανήλθαν σε 4,982 δισ. ευρώ (19,1% των συνολικών εσόδων), έναντι 4,647 δισ. ευρώ (18,5% των συνολικών εσόδων) το δ’ τρίμηνο του 2017.
Οι φόροι στην παραγωγή και στις εισαγωγές ανήλθαν σε 9,330 δισ. ευρώ (35,8% των συνολικών εσόδων), έναντι 9,401 δισ. ευρώ (37,4% των συνολικών εσόδων) το δ’ τρίμηνο του 2017. Ενώ, οι κοινωνικές εισφορές διαμορφώθηκAαν σε 6,689 δισ. ευρώ (25,7% των συνολικών εσόδων), έναντι 6,451 δισ. ευρώ (25,7% των συνολικών εσόδων). Σημειώνεται ότι τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 26,057 δισ. ευρώ, έναντι 25,128 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2017.
Στο σκέλος των δαπανών, οι συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 25,987 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 24,416 δισ. ευρώ ήταν πρωτογενείς δαπάνες), έναντι 25,557 δισ. ευρώ (24,123 δισ. ευρώ πρωτογενείς δαπάνες) το δ’ τρίμηνο του 2017. Οι αμοιβές εξηρτημένης εργασίας ανήλθαν σε 5,542 δισ. ευρώ (21,3% των συνολικών δαπανών), έναντι 5,581 δισ. ευρώ (21,8% των συνολικών δαπανών) το δ’ τρίμηνο του 2017. Ενώ, οι κοινωνικές παροχές ανήλθαν σε 10,382 δισ. ευρώ (40% των συνολικών δαπανών), έναντι 10,7 δισ. ευρώ (41,9% των συνολικών δαπανών) το δ’ τρίμηνο του 2017.
Δευτεραθλήτρια στο δημόσιο χρέος η Ιταλία στην Ευρωζώνη

Την ίδια ώρα το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στην Ιταλία που κυβερνάται από λαϊκιστές και ευρωσκεπτικιστές από 131,4% έναντι του ΑΕΠ στο 132,2%. Όπως σημειώνει η Handelsblatt, «η κυβέρνηση στη Ρώμη θέλει να δώσει ώθηση στην χρόνια ασθενή ιταλική οικονομία αυξάνοντας τις δαπάνες, αλλά βρίσκεται σε κόντρα γι’ αυτό το λόγο με την Κομισιόν. Στις χρηματαγορές εκφράζονται εν μέρει φόβοι για μια νέα κρίση χρέους στην Ευρώπη που θα πυροδοτηθεί από την Ιταλία, καθώς οι κανόνες της ΕΕ επιτρέπουν χρέος 60% έναντι του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος»



https://vimapress.gr

Εκτύπωση καρτών υποψηφίων

Επαγγελματικές Κάρτες για Εκλογικούς Υποψήφιους, Δημοτικές Εκλογές, Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές,
Σχεδιασμός μακέτας και εκτύπωση επαγγελματικών καρτών.
Εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών ψηφιακές και εκτυπώσεις offset. Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών μπορεί να είναι μια ή δυο όψεων.

Αν επιθυμείτε προσφορά ή θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 6978276141

Έρχονται μεγάλες αλλαγές για τσιγάρα και καπνό – Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από τις 20 Μαΐου!


Έχετε κατάθλιψη; Ώρα να κόψετε το τσιγάρο
Σε ισχύ οι αλλαγές στον τρόπο διάθεσης και διανομής τσιγάρων, καθώς και καπνού για στριφτά τσιγάρα, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου αναμένεται να τεθούν από τις 20 Μαΐου.
Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού, που θα εγκατασταθεί σε όλες τις καπνοβιομηχανίες και θα παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίζονται εύκολα τα προϊόντα καπνού, με έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό για κάθε προϊόν.

Η κοινοτική οδηγία για τα προϊόντα καπνού που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017, προβλέπει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού για τη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού με προϊόντα καπνού και ένα σύστημα χαρακτηριστικών ασφαλείας που θα βοηθούν τους πολίτες και τις αρχές να εντοπίζουν τα παράνομα προϊόντα.

 Συγκεκριμένα, προβλέπεται η λειτουργία ενός συστήματος εντοπισμού για τα προϊόντα καπνού, με το οποίο θα εξασφαλίζεται ότι όλες οι συσκευασίες προϊόντων καπνού που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προορίζονται για την αγορά της ή που διατίθενται σε αυτήν, θα επισημαίνονται με μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό. Καθορίζουν επίσης τις προδιαγραφές των υποχρεωτικών χαρακτηριστικών ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται στα προϊόντα καπνού.

Σύμφωνα με το economistas.gr, μεγάλες καπνοβιομηχανίες της χώρας, όπως η Καρέλιας, έχουν προχωρήσει για το λόγο αυτό σε σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, τόσο στις παραγωγικές εγκαταστάσεις όσο και στους εμπλεκόμενους με την διανομή καπνικών προϊόντων.

Μόνιμη πληγή το λαθρεμπόριο
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία το ποσοστό των λαθραίων τσιγάρων που κυκλοφορούν στην αγορά φτάνει το 18%, ωστόσο όπως ανέφεραν προσφάτως τα στελέχη της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις το ποσοστό πιθανόν φτάνει το 25%.
Η Ελλάδα παρουσιάζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό εμπορίου λαθραίου τσιγάρων σε ολόκληρη την ΕΕ, μετά την Λετονία. Υπολογίζεται πως στην Ελλάδα το κράτος χάνει πάνω από 600 εκατ. ευρώ ετησίως από την παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Παπαστράτος οι έλεγχοι και η προσπάθεια του κράτους να καταπολεμήσει το φαινόμενο είναι εντατικοί, ωστόσο οι λαθρέμποροι βρίσκουν τον τρόπο να διοχετεύουν στην αγορά το εμπόρευμά τους. Μάλιστα, έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που φτιάχνουν παράνομα εργαστήρια παραγωγής καπνικών στη χώρα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που τα λαθραία προϊόντα έφθαναν στη χώρα μόνο από το εξωτερικό.