19 Νοεμβρίου 2017

Θα συμφωνούσε άραγε ο Ιησούς με αυτές τις εικόνες; Εσείς τι λέτε;




Θα συμφωνούσε άραγε ο Ιησούς με αυτές τις εικόνες; Εσείς τι λέτε;


Άραγε αν ο Ιησούς επέστρεφε στη γη και έβλεπε στον οίκο του να…


Πηγή: iJOY

  Η ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ


 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ … Ζουν σαν πρίγκιπες της Ζαμούντα με την λεία της υπερφορολόγησης!

Πηγή

Ο Βούτσης αυξάνει κατά 1 εκατομμύριο ευρώ τον προυπολογισμό της Βουλής

Ο Βούτσης αυξάνει κατά 1 εκατομμύριο ευρώ τον προυπολογισμό της Βουλής με το επιχείρημα την “ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας του Κοινοβουλίου, με στόχο να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία…”
Δηλαδή απίδια μάντολες. Λες και ο κόσμος θα σταματήσει να φωνάζει “να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή…”

Εντοπίστηκε ακόμα μία σορός στη Μάνδρα - Στους 20 οι νεκροί της φονικής κακοκαιρίας (vid)

Εντοπίστηκε ακόμα μία σορός στη Μάνδρα - Στους 20 οι νεκροί της φονικής κακοκαιρίας (vid)
Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/11) κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρα
ας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των φονικών πλημμυρών στους 20.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το πτώμα ενός εκ των τριών ανθρώπων που αγνοούνται από το πρωί της Τετάρτης (15/11). Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η σορός ανήκει σε άνδρα περίπου 70 ετών.

Τη σορό εντόπισαν
 οι άνδρες της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή των ειδικών σκυλιών που χρησιμοποιούν ενώ χρειάστηκε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να ανασυρθεί καθώς βρισκόταν θαμένη κάτω από ένα βυτιοφόρο και τόνους λάσπης, δένδρων και φερτών υλικών.
Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου θα γίνει η διαδικασία αναγνώρισής της.
Οι έρευνες για τους άλλους δύο αγνοούμενους συνεχίζονται με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ να σαρώνουν την περιοχή.
Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:
Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο, είχαν βρεθεί οι σοροί τριών ακόμα ανθρώπων, δύο στον κόλπο της Ελευσίνας και μία κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας. Επρόκειτο για έναν 58χρονο κυνηγό, καθώς και για δύο οδηγούς νταλίκας, ηλικίας 29 και 38 ετών.


Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εν τω μεταξύ στη Μάνδρα, χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση παραμένουν δεκάδες νοικοκυριά ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη στον ΣΚΑΪ, έχουν πληγεί περίπου 2.000 σπίτια και επιχειρήσεις.
Μέχρι χθες, είχαν πραγματοποιηθεί 770 αυτοψίες σε κτήρια του Δήμου Μάνδρας και στη Νέα Πέραμο, από τα οποία τα 644 χρήζουν αποζημίωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:
- Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.
- Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.
Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Πού απευθύνονται οι πληγέντες

Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα τις υπηρεσίες και τους τηλεφωνικούς αριθμούς στους οποίους θα πρέπει να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς για ανάγκες σίτισης, στέγασης αλλά και για καταγραφή των ζημιών.
Για ανάγκες σίτισης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:
Στη Νέα Πέραμο: στο Κοινοτικό Κατάστημα (οδός 25ης Μαρτίου 11), τηλ.: 22960-32640 και 34520
Στη Μάνδρα: στο Δημαρχείο (οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκκα 45), τηλ.: 2132014900-950-951-945
Για ανάγκες στέγασης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:
Στους κατά τόπους Δήμους.
Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:
Στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 - Ελευσίνα
Τηλ. Επικ/νιας: 213 2047088 / 086
Ήδη, πραγματοποιούνται σχετικές αυτοψίες από συνεργεία (10 κλιμάκια) της Περιφέρειας Αττικής.
Λοιπά σημεία ενημέρωσης και εξυπηρέτησης πολιτών και πληγέντων:
Στους κατά τόπους Δήμους.

.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις πλημμύρες στην Αττικη        εδώ





«Υπάρχουν πολεοδόμοι και υπάλληλοι πολεοδομίας δασαρχείων; κτλ με 30 ακίνητα», αποκαλύπτει ο Ρακιντζής


Αποκαλυπτική ήταν η παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8» του πρώην Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, σχετικά με τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, οι οποίες οδηγούν σε καταστροφικές πλημμύρες.

«Υπάρχουν πολεοδόμοι με 30 ακίνητα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ρακιντζής, αναφέροντας επίσης πως ελάχιστοι πήγαν φυλακή (κυρίως σε Μύκονο και Σύρο) κι αυτό επειδή βρέθηκαν με κάποια εκατομμύρια που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
«Δυστυχώς δεν υπάρχει έλεγχος, είναι σάπια τα πάντα», πρόσθεσε ο πρώην Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ συμπλήρωσε:
«Τα τετελεσμένα γεγονότα, δηλαδή να χτιστεί ένα σπίτι, είναι δύσκολο να το γκρεμίσεις γιατί πρέπει να το αποζημιώσεις, οι ευθύνες γρήγορα παραγράφονται, τις περισσότερες φορές αυτοί που εγκρίνουν έχουν πάρει σύνταξη, είναι ολόκληρη ιστορία. Κι όταν πιάσεις κάποιον υπάρχει το κλασικό: γιατί πιάνεις αυτόν κι όχι τους άλλους».
 
 
fonaklasblogspot.com

Μάνδρα -Δούρου: Ο Δασάρχης και το Δασαρχείο φταίει «πάγωσε» τη μελέτη λόγω… δασικών χαρτών - ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΔΑΣΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ

ΣΧΟΛΙΟ : Μανώλης Μάνου : Μάλλον έχει δίκιο η κ.Δούρου τα Δασαρχεία με τους Δασάρχες και τους Δασοφύλακες  είναι το Κράτος εν κράτει και πρέπει να τους κοπεί ο "βήχας" του...<< κάνω ότι θέλω εγώ είμαι κράτος.>>








Απαντήσεις αναφορικά με τις ενέργειες της περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα ρέματα στην Αττική και τα αντιπλημμυρικά έργα έδωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υποστηρίζοντας ότι «ωριμάζουν και προχωρούν 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 508 εκατομμυρίων ευρώ».
Η περιφερειάρχης μίλησε για «προδιαγεγραμμένη τραγωδία» στη Δυτική Αττική με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 19, από τις φονικές πλημμύρες. «Γι’ αυτό το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα προβλήματα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας πριν από τρία χρόνια», ανέφερε η κ. Δούρου.
Στην ίδια συνέντευξη ρίχνει ευθύνες στο «τρικέφαλο τέρας» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και συγκεκριμένα στην «ευθυνοφοβία, τη γραφειοκρατία και την αδράνεια».
Ειδικά, τέλος, για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, ανέφερε ότι για την μη υλοποίησή του ευθύνεται το Δασαρχείο Αιγάλεω, με την περιφερειάρχη να λέει συγκεκριμένα ότι «τη μελέτη την ολοκληρώσαμε και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017, την απάντηση του τελευταίου ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω… δασικών χαρτών και ζητά νέα στοιχεία».
Πηγή


ΚΥΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ! Μεσαία τάξη όσοι έχουν εισόδημα 600 ευρώ το μήνα



?????????? ? ????????? ?? ???????

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προχώρησε, σε μια ακόμα κυνική ομολογία, που αποτυπώνει την απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ενδεχομένως αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου,εντάσσοντας τις τετραμελείς οικογένειες, με ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ, στα μεσαία στρώματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το πρότυπο της οικογένειας της μεσαίας τάξης θέλει να εισέρχεται στο νοικοκυριό, ανά μήνα, είτε ένας μισθός των 1.285 ευρώ μεικτά ή δύο μισθοί των 600 ευρώ μεικτά.
Θεωρεί δηλαδή ο υπουργός πως τα συγκεκριμένα ποσά αρκούν όχι απλά για να επιβιώσει οριακά μια οικογένεια με δύο παιδιά, αλλά και να ζήσει σχετικά άνετα, όπως ζουν μεσαία στρώματα.

Ο κ. Τσακαλώτος, παρουσιάζοντας στη Βουλή τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, που ξεκινούν από 3.000 ευρώ για μονοπρόσωπες οικογένειες και φθάνουν έως 18.000 για οικογένειες με δύο τέκνα, είπε: «Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο μέρισμα για τους φτωχότερους των φτωχών. Πιάνει ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, γιατί εισόδημα 12.000 έως 18.000 ευρώ δεν είναι στα κατώτερα στρώματα».

Επίσης, ο κ .Τσακαλώτος είπε σε πανηγυρικό κλίμα και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας πως «πριν από δύο ώρες ξαναβγήκαμε στις αγορές, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα στο νέο έτος».
«Έχει καταρριφθεί η καταστροφολογία σας» υπογράμμισε προς την αντιπολίτευση, για να προχωρήσει στην δεύτερη εξαγγελία, χωρίς ωστόσο αυτή την φορά να εισπράξει το χειροκρότημα από τους κυβερνητικούς βουλευτές «Σήμερα είχαμε συνάντηση με το ΔΣ των συμβολαιογράφων Αθήνας, Πειραιά, παρουσία των κ.κ. Κοντονή και Τόσκα και βγάλαμε κοινή ανακοίνωση για το πώς θα προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Λύνουμε τα προβλήματα».
Ο ίδιος είχε διάθεση και για «τρολάρισμα» του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας: «Είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι είναι μάγος ο Τσίπρας για τον τρόπο που έβγαλε το μέρισμα. Τα είπα και στον Πορτοσάλτε σε μια δυναμική συνέντευξη παρόμοια με το να έδινε συνέντευξη ο Χότζα στα Ράδιο Τίρανα. Το εξηγήσαμε πολλές φορές ότι είμαστε σε ένα μνημόνιο. Εντός αυτού του μνημονίου οι θεσμοί κάνουν εκτιμήσεις για την απόδοση των μέτρων. Ιδιαίτερα το ΔΝΤ υποτιμά την απόδοση των μέτρων. Υπάρχει λοιπόν φυσική ροπή προς την υπεραπόδοση. Δεν φταίμε εμείς γι” αυτό. Δικαιωθήκαμε που λέγαμε ότι έπρεπε να πάρουμε λιγότερα μέτρα».

Παράλληλα, στην προσπάθειά του να επικρίνει και τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε πως «ο σύμβουλός του για τα μακροοικονομικά γράφει σήμερα άρθρο στην «Αυγή», υποστηρίζοντας ότι δεν γίνονται επενδύσεις στη χώρα λόγω των μικρών μισθών. Μα, δεν ξέρει ότι οι επιχειρήσεις φεύγουν από χώρες με υψηλούς μισθούς και πάνε σε άλλες που έχουν χαμηλούς».

Η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στο «κομματικό όργανο» μπλόκαρε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσαν να τον διορθώσουν. «Α, με συγχωρείτε. Στην εφημερίδα Καθημερινή ήταν το άρθρο» παραδέχθηκε ο υπουργός.

Δεν πέρασε τέλος απαρατήρητη και μια ακόμα αιχμή του, ότι ήταν η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν στήριξαν τον Φώτη Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή, αν και γνώριζαν ότι θα πάρουν 180 ψήφους για την εκλογή του, είχαν αποφασίσει να πάνε σε εκλογές
Τέλος, επικεντρώθηκε στα Paradise Papers, λέγοντας: «Θεωρείτε ότι το σύστημα εκεί με τα 300 δισ. νόμιμης φοροδιαφυγής δεν έχει ζορίσει τα μεσαία στρώματα; Για 30-40 χρόνια η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά προτιμούσαν κάποιος τραπεζίτης και χρηματιστής να έχει το τρίτο κότερο στην Τζαμάικα και το δεύτερο εξοχικό στη Νίκαια, παρά να χτιστεί ένα νοσοκομείο».


Τόσκας: Γίνονται όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών που τραυμάτισαν τη δικηγόρο



Ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε οι άνθρωποι που τραυμάτισαν τη δικηγόρο κατά τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου επισκέφτηκε το θύμα.
Η άτυχη γυναίκα υπέστη σοβαρό τραύμα στο γόνατο από φωτοβολίδα, η οποία φαίνεται να εκτοξεύτηκε από πυροσωλήνα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να υποστεί ακόμη και ακρωτηριασμό. Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε το βράδυ και νοσηλεύεται διασωληνωμένη.
Νωρίτερα, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».



πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Γερμανοι: Ο Τσίπρας έκανε καλή δουλειά. Έκανε την λιτότητα και τα Μνημόνια μονόδρομο για τους Έλληνες



«Ο Τσίπρας έκανε την βρώμικη δουλειά το διάστημα 2015 με 2017 επιτυχώς καθώς με το μικρότερο κοινωνικό κόστος κατάφερε να περάσει μεγάλο μέρος των μεταρρυθμίσεων. Έκανε την λιτότητα και τα Μνημόνια μονόδρομο.
Ο Τσίπρας στην ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζεται ως ο ηγέτης που διαπραγματεύεται σκληρά.
Στην Ευρώπη όμως ο Τσίπρας θεωρείται ο πολιτικός που κάνει την βρώμικη δουλειά, την οποία κάνει καλύτερα από τον καθένα.
Το 2019 που θα διεξαχθούν οι εκλογές μια λογική ήττα από τον Μητσοτάκη και την ΝΔ θα τον συντηρήσει πολιτικά.
Από την άλλη ο Μητσοτάκης θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το ανοδικό κύμα στο οποίο θα έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία.
Μέχρι το 2019 μόνο μια επιλογή έχει ο Τσίπρας όχι να διατηρήσει τις αριστερές ιδέες που ούτως ή άλλως χρησιμοποιούνται για εσωτερική κατανάλωση αλλά να προσεταιριστεί τον φιλελευθερισμό, τις τράπεζες και τις αγορές που ακόμη δεν έχει κερδίσει»
Αυτή την ενδιαφέρουσα ανάλυση πραγματοποιεί στέλεχος του Γερμανικού FDP που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews.
Σε ερώτηση που θέσαμε Τσίπρας ή Μητσοτάκης η απάντηση είναι εξίσου ενδιαφέρουσα
«Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης θα αποδειχθούν χρήσιμοι για την Ελλάδα ο καθένας στον χρόνο του.
Ο Τσίπρας χρησιμοποιείται από την Ευρώπη για να μετεξελίξει την Ελλάδα σε μια ευρωπαϊκή οικονομία, χρειάστηκαν γενναίες πολιτικές αποφάσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν από ένα αριστερό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κοινωνία να πειστεί ότι ο δρόμος των μνημονίων και της λιτότητας είναι μονόδρομος.
Ο Τσίπρας δεν μπορεί να ηγηθεί την μεγάλης ανάκαμψης όπου οι αγορές και οι τράπεζες θα κυριαρχήσουν.
Σε αυτό το ανοδικό κύμα χρειάζεται η Ελλάδα ένα πιο φιλελεύθερο πολιτικό όπως ο Μητσοτάκης.
Άρα ο Τσίπρας ήταν χρήσιμος για τις αλλαγές στην οικονομία και ο Μητσοτάκης θα είναι χρήσιμος όταν θα ξεκινήσει η ανάκαμψη»
Σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος και την στάση του FDP για το Grexit η απάντηση είναι άκρως ενδιαφέρουσα
«Οι μεταρρυθμίσεις προέχουν από το χρέος υπό την έννοια ότι δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση το ελληνικό χρέος.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητάει συνεχώς χάρες.
Θα πρέπει να πείσει τις αγορές ότι με δικά της όπλα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις.
Η Ελλάδα δεν έχει θέμα χρέους αλλά ιδιωτικοποιήσεων.
Εάν το ελληνικό ΑΕΠ αυξάνεται και οι ιδιωτικοποιήσεις επιταχύνονται τότε η σχέση χρέους προς ΑΕΠ θα βελτιώνεται»
Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι για τους ευρωπαίους και γερμανούς ο Τσίπρας επιτέλεσε ένα ρόλο όπως και ο Μητσοτάκης θα επιτελέσει ένα άλλο ρόλο στο μέλλον.
Ταυτόχρονα η Γερμανία επιμένει ότι δεν υφίσταται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους.
www.bankingnews.gr

Απο:  By in