29 Οκτωβρίου 2016

Αλλα τρεία ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας ολοκληρώνει ο εντολοδόχος υπουργός της γερμανικής τρόικας


 
Ποιοι υπουργοί «κλείδωσαν» στην κυβέρνηση Τσίπρα |.
Αναζήτηση βάσει εικόνας
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Σκουρλέτης

 


Οικονομικό αλλά και πολιτικό μήνυμα εκπέμπουν τρεις ιδιωτικοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη βαριά σκιά της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

■Μέσω Χρηματιστηρίου, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η προγραμματισμένη μεταβίβαση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» στο επενδυτικό σχήμα Apollo Investment Holdco, το οποίο κατέβαλε 298,8 εκατ. ευρώ για το 67,23% που κατείχε η Εθνική Τράπεζα. Απέκτησε επίσης εξωχρηματιστηριακά το 21,23% που διαχειριζόταν το ΤΑΙΠΕΔ, ανεβάζοντας το συνολικό τίμημα στα 393,15 εκατ. ευρώ.
Στο επενδυτικό σχήμα μετέχουν με 50% η κρατική Abu Dhabi Investment Council και το επίσης κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ, με 33,75% ο τουρκικός όμιλος Dogus Group και με μικρότερα ποσοστά άλλοι Αραβες επενδυτές.

■Με μια προσφορά, που κατατέθηκε την Πέμπτη από την κοινοπραξία της ελληνικής ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με την ινδική GMR, εκτιμάται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή και την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.
Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2009, έχει αναβληθεί έντεκα φορές, ενώ χρειάστηκε να
αλλάξουν βασικοί όροι, όπως η συμμετοχή του Δημοσίου



Τα έργα, μαζί με τις συνδέσεις με το οδικό δίκτυο της περιοχής, έχουν προϋπολογισμό της τάξης του

ενός δισ. ευρώ και, με δεδομένο ότι έχουν γίνει οι βασικές απαλλοτριώσεις, προβλέπεται να
ολοκληρωθούν το 2024.
 Αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει η γαλλική Vinci σε συνεργασία με την «Ακτωρ», η ελληνο-
κυπριακή «J&P-Αβαξ» με τη γαλλική Bouegue, καθώς και ο κινεζικός όμιλος CSCEC.

Αιτήματα για νέα αναβολή είχαν υποβάλει οι δύο πρώτες κοινοπραξίες. Πηγή της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ διευκρίνισε στην «Εφ.Συν.» ότι έχει υποβάλει πολύ συμφέρουσα προσφορά για το Δημόσιο, ενώ παρατήρησε ότι και άλλοι διαγωνισμοί (Ελληνικό, ΟΛΠ κ.λπ.) έχουν προχωρήσει με μία συμμετοχή.
■Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του 24% του ΑΔΜΗΕ, με τίμημα 320 εκατ. ευρώ που προσέφερε η κινεζική εταιρεία State Grid. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΔΕΗ.

Την Πέμπτη, πάντως ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως «η εξέλιξη της διαδικασίας δικαιώνει την επιλογή μας για το μοντέλο λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, το οποίο εξασφαλίζει τον δημόσιο έλεγχο επί των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, είναι υλοποιήσιμο και προσελκύει το ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών».
Να σημειωθεί ότι η μνημονιακή υποχρέωση επέβαλε την ιδιωτικοποίηση του 66%...



Χαρά Τζαναβάρα, efsyn.gr


"Δεν μου κοβόταν το χέρι που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ..."


Έξαλλος με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, με την κυβέρνηση, αλλά και για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εμφανίσηκε ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Ο γνωστός ηθοποιός εμφανίστηκε μετανιωμένος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν ψήφιζα για 25 χρόνια γιατί έλεγα το έργο είναι «στημένο». Και πηγαίνω και ψηφίζω Αλέξη Τσίπρα. Ε, δεν μου κοβόταν το χέρι;».

Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του στην Espresso:

«Είχα ένα όνειρο, να ανοίξω ένα μαγαζί δώρων με αντικείμενα που είχε φτιάξει ο πατέρας μου. Το έκανα μέσα στην κρίση και χρεοκόπησα. Ευτυχώς που βγήκα στη σύνταξη. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μπορώ να πληρώνω την καθημερινότητα με τα 1.000 ευρώ μου. Αλλά όταν έρχεται ο γιος μου και μου λέει «πατέρα, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ για το σπίτι» και δεν έχω να του δώσω, νιώθω ένα μαχαίρι στην καρδιά. Όταν η κόρη μου, που δουλεύει για 300 ευρώ τον μήνα σε ένα σάιτ, με ρωτάει «μπορείς να τσοντάρεις;» και δεν έχω, αγανακτώ και χτυπιέμαι. Τα έφαγαν κάποιοι εξυπνάκηδες τα λεφτά και τώρα λένε στον αγρότη «ζήσε με σύνταξη 300 ευρώ». Ντροπή τους! Το χρέος έχει πάει στα 380 δισ. κι αυτοί μας κοροϊδεύουν με τα αλλεπάλληλα μνημόνια».

Σας αισθάνομαι πολύ θυμωμένο. Νιώθετε προδομένος από την κυβέρνηση;
«Μα πώς να μην είμαι; Πλακώνουν τους ηλικιωμένους με χημικά, γιατί κάνουν μια ειρηνική διαδήλωση φωνάζοντας ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν εις πέρας κι εγώ θα είμαι στον κόσμο μου;

Είναι αυτή αριστερή κυβέρνηση; Φεύγουν τα παιδιά μας μετανάστες για το εξωτερικό, γιατί με 500 ευρώ δεν μπορούν να κάνουν όνειρα για οικογένεια, και θα είμαι ψύχραιμος;

Δεν ψήφιζα για 25 χρόνια γιατί έλεγα το έργο είναι «στημένο». Και πηγαίνω και ψηφίζω Αλέξη Τσίπρα. Ε, δεν μου κοβόταν το χέρι; Έδωσε προσδοκίες στον λαό και πήγε την Αριστερά χρόνια πίσω.

Έχουμε τον Φίλη να μαλώνει με τους αρχιμανδρίτες, την ώρα που υπάρχουν 2.000.000 άνεργοι; Από μένα θα ακούσεις κι αυτά. Αν ήρθες για να με ρωτήσεις αν μου αρέσει το κραγιόν ή το λιπ-γκλός στα χείλη της γυναίκας μου, απλά θα σηκωθώ και θα φύγω!».




tempo24.gr

ΒΙΝΤΕΟ:Το αρλουμπείζειν εστί Πολυδωρείν : Μας τρολάρουν άγρια. "Ξέθαψαν" και τον Πολύδωρα.



Του Γ. Γ. 
Ε, οι τύποι σχεδόν το τερμάτισαν –έχει πάτο ο κατήφορος τους;- με την είδηση που ακούμε σήμερα.Οι κυβερνώντες αφού πουλήσανε απάτη με την σέσουλα, τώρα πουλάνε τρέλα, ή για να χρησιμοποιήσουμε την διαδικτυακή γλώσσα μας τρολάρουν άγρια.
Αναφερόμαστε φυσικά στην κυβερνητική πρόταση να αναλάβει πρόεδρος του ΕΡΣ ο Β. Πολύδωρας.
Που ξέθαψαν αυτό το καραμανλικό «ορφανό»; Την τελευταία φορά που τον θυμόμαστε ήταν στις περασμένες ευρωεκλογές που είχε φτιάξει μαζί με τον Ψωμιάδη και τον Νικολόπουλος έναν πολιτικό σχηματισμό -«Ενωση για την πατρίδα και το λαό», τον έλεγαν - και ο οποίος στις εκλογές … πήγε «αδιάβαστος», πήρε 1% περίπου, οπότε έγινε στάχτη και μπούρμπερη.
Κρίμα δηλαδή που ένα «ένα γρέζι ατσαλένιο που χαλάει το ρουλεμάν της αιώνιας διαπλοκής, των τζακιών, της οικογενειοκρατίας», όπως έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ο Πολύδωρας έμεινε στα αζήτητα της πολιτικής ζωής περιοριζόμενος σε κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, όπως αυτή στην οποία συναντάει, το «τηλεοπτικό του ταίρι».
Εδώ ο ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης δεν κάνει βαθυστόχαστες διαπιστώσεις για «στρατηγούς ανέμους» που καθορίζουν το μέγεθος καταστροφών από πυρκαγιές ή ότι «οι Πακιστανοί επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ να απαγάγει ο ένας τον άλλον», όταν θέλησε να δικαιολογήσει τους βασανισμούς μεταναστών στο Α.Τ, Ομονοίας. Ούτε διακρίνει «επαγγελματισμό των αστυνομικών» όπως έκανε στην γνωστή υπόθεση της ζαρντινιέρας.

Ο τιτανοτεράστιος διανοούμενος Βύρωνας Πολύδωρας, αυτός που σαν στέλεχος κάποτε της Ν.Δ είχε εκτιμήσει ότι στην «πανστρατιά» που είχε κηρύξει ο τότε αρχηγός του, Σαμαράς, για την δημιουργία μιας «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι ναζιστές του Μιχαλολιάκου, συνδιαλέγεται με ένα τηλεοπτικό πρόσωπο αντάξιο του δικού του πνευματικού επιπέδου. Τον Κ. Μπογδάνο. Απολαύστε τους. (Ελάχιστα λεπτά μετά την ανάρτησή μας το βίντεο παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Τα συμπεράσματα δικά σας)

Πριν συνεχίσουμε ας θυμηθούμε κάποιες ανεπανάληπτες στιγμές ιλαρότητας που μας χάρισαν τα λεγόμενα του Πολύδωρα. 

Εχει όμως και κάποιες «φλασιές» το πρόσωπο που «ανέστησε» πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας θυμηθούμε κάποια γραπτά του Βύρωνα που δεν θα τα περίμενε κανείς από έναν αστό πολιτικό:


«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά φτωχοποίηση, αλλά δουλοποίηση. Οι κυβερνήτες, στο ορατό μέλλον, με την πολιτική τους θα μας έχουν κάνει φτωχούς και δούλους και ταυτόχρονα θα μας κοιμίζουν σε εκτεταμένα υπνωτήρια και θα μας ταΐζουν σε τραπεζαρίες με μεταλλαγμένα και θα μας ζητούν να τους δοξάσουμε ως ευεργέτες!». 

19 Μαΐου 2013
«Καλύτερους συνηγόρους των συμφερόντων τους, οι Τεύτονες τραπεζίτες και η Κομσομόλα του Βερολίνου, από τους ανθύπατους-υπηρέτες τους στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να βρουν, ούτε βρήκαν ποτέ. Ούτε στους δωσίλογους της άλλης κατοχής (1941-44)!
Και μιλούν για ευθύνες ενώπιον της ιστορίας. Οι αναίσχυντοι. Που τη μόνη σχέση που έχουν με την ιστορία είναι εκείνη του Εφιάλτη και των "Μηδιζόντων".
Η ανώμαλη «ψευδαίσθηση μεγαλείου τους» (illusion de grandeur) είναι τέτοια και τόση που θεωρούν το άθλιο και άρρωστο μωροφιλόδοξο συμφέρον τους σαν συμφέρον της πατρίδας και του λαού («στα γόνατα») σαν κοινό καλό. Αυτό είναι ολοζώντανος φασισμός.
Μπροστά στα μάτια μας. Από τηλεοράσεως. Νομιζομένη ισχύς από τρελλούς ηγέτες, χωρίς αξίες και ηθική και χωρίς αφιέρωση στον λαό, στην ιστορία και στα ηρωϊκά παραδείγματα αυτοθυσίας τους.
Αυτή η απονομιμοποιημένη δύναμη φασισμού μας επεδείχθη προχθές από τηλεοράσεως. Αλλά γιατί τόσος πανικός; Μήπως κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς, οι θεατές του δράματος; Μήπως π.χ. ότι έχει διαταχθεί η απόλυτη τιμωρία τους εκτός από την ήττα τους; Λέω μήπως…». 

Καταληγοντας παραθέτουμε ένα μήνυμα προς την άθλια συγκυβέρνηση παραθέτοντας ένα απόσπασμα από χθεσινή μας ανάρτηση: «Για όσους διαπράττουν τέτοιου μεγέθους ύβρι, η νέμεσις που τους πρέπει περιγράφεται με τον πιο περιεκτικό τρόπο στην τελευταία πρόταση του όρκου που έδιναν οι μαχητές του ΔΣΕ: "ας πέσει πάνω μου αμείλικτο το τιμωρό χέρι της Πατρίδας και το μίσος και η καταφρόνια του λαού μου"».


.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr


Φοβούνται εξεγέρσεις στα χοτ σποτ και αρνούνται να έρθουν στην Ελλάδα (με μισθούς +6300€ το μήνα)


Φοβούνται εξεγέρσεις στα χοτ σποτ και αρνούνται να έρθουν στην Ελλάδα (με μισθούς +6300€ το μήνα)

Παρακάτω είναι ένα άρθρο της zougla.gr, που αποτελεί αναδημοσίευση σχετικού άρθρου της γερμανικής έκδοσης του spiegel που αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης, εδώ και μερικούς μήνες αρνούνται τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ μισθούς που τους προσφέρονται προκειμένου να εργασθούν στην Ελλάδα, στα χοτ σποτ. Εδώ να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι οι συμμετέχοντες στις διεθνής αποστολές λαμβάνουν το μισθό τους στη χώρα προέλευσης τους και επιπλέον δύο μισθούς ως αποζημίωση. Αυτό σημαίνει ότι ο χαμηλόμισθος υπάλληλος της Ε.Ε. (με μισθό 2.1000 ευρώ) αρνείται να έλθει στην Ελλάδα, όπου θα λαμβάνει συνολικά 6.300 ευρώ, δλδ 75.600 ευρώ το χρόνο... Για να αρνείται κάποιος έναν τόσο μεγάλο μισθό αμέσως μπορείτε να καταλάβαιτε τους λόγους...

Οργή που ξεχειλίζει. Υπερπλήρη καταλύματα. Ατμόσφαιρα που μυρίζει μπαρούτι. Κάπως έτσι περιγράφουν οι εμπειρογνώμονες που έρχονται από την Ευρώπη για να συνδράμουν στο θέμα της εξέτασης των αιτημάτων παροχής ασύλου των προσφύγων, τη διαμορφωθείσα κατάσταση στα ελληνικά hot spot.

Σύμφωνα με έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει στην κατοχή του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις να στείλουν εξειδικευμένο προσωπικό στην Ελλάδα, φοβούμενα… εξέγερση στα κέντρα φιλοξενίας. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, η κατάσταση εκεί είναι «εξαιρετικά ασταθής» και θα μπορούσε «να δημιουργήσει προβλήματα στο εθνικό προσωπικό, στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις».

«Τα κράτη-μέλη ανταποκρίνονται μόνο σε μικρό βαθμό στην πρόσκληση της Κομισιόν να αποστείλουν ειδικούς στην Ελλάδα» προστίθεται. Βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις ελληνικές αρχές με προσωπικό και πόρους έτσι ώστε να κινηθεί γρηγορότερα τόσο η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των προσφύγων όσο και η επαναπροώθηση μεταναστών στα τουρκικά παράλια. Όπως επισημαίνεται, όμως, μόνο στη Λέσβο υπάρχουν 9 υπάλληλοι για 6.000 αιτήσεις. Αποτέλεσμα είναι η διαδικασία να κινείται με ρυθμούς… χελώνας και η οργή των προσφύγων να ξεχειλίζει, καθώς καλούνται να παραμείνουν για εβδομάδες ή και μήνες σε εγκαταστάσεις που οι προδιαγραφές τους είναι για πολύ λιγότερα άτομα.

Δεν ξέρουν τη δουλειά τους

Το γερμανικό περιοδικό θίγει και το ζήτημα της ανυπαρξίας επαρκούς τεχνογνωσίας αρκετών υπαλλήλων που έρχονται από την Ευρώπη. «Συχνά, δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις. Έτσι, σύντομα, διακόπτουν τις εργασίες τους, κάτι το οποίο οδηγεί σε αγανάκτηση και ταραχές στα υπερπλήρη hot spot».


«Ντροπή για την Ευρώπη»

Σύμφωνα με τη Λουίζε Άμτσμπεργκ, εκπρόσωπο των Πρασίνων για θέματα προσφύγων στη γερμανική Βουλή, «η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι ντροπή για την Ευρώπη», ενώ κατά τον Γκέρλαντ Κνάους, σύμβουλο της γερμανικής κυβέρνησης για προσφυγικά θέματα, ο οποίος συμμετείχε και στη διατύπωση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται προ ενός διλήμματος, διότι δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τη χαοτική κατάσταση στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μεταφέρει πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, όπως έχει ανακοινωθεί, τότε αυτό θα ήταν ένα μήνυμα για τους διακινητές στην Τουρκία ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι εκ νέου ανοικτός.

«Εάν η Ε.Ε. δεν κάνει κάτι άμεσα» προειδοποιεί στο «Spiegel» ο Κνάους «εντός ολίγων εβδομάδων η εν λόγω συμφωνία θα είναι "νεκρή"».

 
 
 
 
zougla.gr

Τα 14 χαρακτηριστικά «πρωτοφασισμού» στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα 14 χαρακτηριστικά «πρωτοφασισμού» στον ΣΥΡΙΖΑ
Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Η χθεσινή πρόταση της κυβέρνησης για πρόεδρο του ΕΣΡ, τον Βύρωνα Πολύδωρα, επιβεβαίωσε την επικινδυνότητα αυτών των ανθρώπων. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να σχολιάσει κανείς περισσότερο, την επιλογή. Απλώς είναι μια ευκαιρία να αισθανθούμε ακόμα πιο ανήσυχοι απέναντι σ΄αυτό το "κρυπτοολοκληρωτικό" μόρφωμα που ο οργισμένος ελληνικός λαός ανέδειξε στην εξουσία, για να εκδικηθεί τον ίδιο του τον εαυτό. 
Σύμφωνα με τον Ουμπέρτο Έκο, μπορεί κανείς να διακρίνει 14 χαρακτηριστικά σε ένα πρώτο επίπεδο ολοκληρωτισμού στις κοινωνίες. Όχι μόνο σε κόμματα αλλά και σε οποιοδήποτε σύστημα εξουσίας ή διαχείρισης θεσμών και κανόνων. Ο πρωτοφασισμός δεν είναι πάντα εξελίξιμος σε μία συγκεκριμένη φόρμα ολοκληρωτισμού, σε ό τι αφορά τα συστήματα (πχ Εκπαιδευτικό) αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος, όταν υιοθετείται ως τρόπος  άσκησης πολιτικής και εξουσίας.
- Το πρώτο χαρακτηριστικό του πρωτοφασισμού είναι η λατρεία της παράδοσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τυχοδιωκτικό πολιτικό σχήμα το οποίο υιοθέτησε με έντονη διάθεση οπορτουνισμού, ανεπεξέργαστα κομμάτια της αριστερής ιδεολογίας. Αρκέστηκε στην επίκληση κάποιων παραδοσιακών «αρχών» τις οποίες χρησιμοποιεί  χωρίς καμία διάθεση να προτείνει τον εκσυγχρονισμό τους. Επιμένει ακόμα σε μια αρχέγονη αλήθεια που έχει ήδη καταγραφεί κι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να ερμηνεύουμε το δυσνόητο μήνυμά της.
 - Η παραδοσιαρχία συνεπάγεται την απόρριψη του μοντερνισμού. Η απόρριψη του σύγχρονου κόσμου είναι πάντα, μεταμφιεσμένη σαν αντίκρουση του καπιταλιστικού τρόπου ζωής. Παλαιότερα, αφορούσε κυρίως στην απόρριψη του Πνεύματος του 1789 και του Διαφωτισμού. Κατ’ αυτή την έννοια, ο πρωτοφασισμός μπορεί να οριστεί ως ανορθολογισμός. Στην «ιδεοαντίληψη» του ΣΥΡΙΖΑ, ο σύγχρονος κόσμος διοικείται από ένα βρώμικο καπιταλιστικό σύστημα με το οποίο συμπορευόμαστε μόνο από ανάγκη. Και επομένως, δεν δημιουργούμε και δεν παράγουμε, μέχρι που να ανατραπεί.
 - Ο ανορθολογισμός βασίζεται επίσης στη λατρεία της δράσης για τη δράση. Επειδή η δράση είναι από μόνη της όμορφη, πρέπει να αναλαμβάνεται πριν, ή χωρίς, οποιαδήποτε σκέψη. Η σκέψη είναι μια μορφή αποδυνάμωσης. Επομένως, η κουλτούρα είναι ύποπτη, στο βαθμό που ταυτίζεται με την κριτική στάση και το χειρότερο, κάθε σοβαρό σχέδιο πολιτικής στρατηγικής είναι συνήθως περιττό (ο Βαρουφάκης δρούσε απροσχεδίαστα με «δημιουργική ασάφεια»… ).
 - Καμιά συγκρητιστική πίστη δεν αντέχει στην αναλυτική κριτική. Στον σύγχρονο πολιτισμό, η επιστημονική κοινότητα επαινεί τη διαφωνία ως μέθοδο βελτίωσης της γνώσης. Για τον πρωτοφασισμό του ΣΥΡΙΖΑ κάθε αντίθεση είναι προδοσία και εκπορεύεται από τα «παλιά κέντρα συνομωσίας» .
 - Ο ρατσιστικός πρωτοφασισμός καλλιεργεί και αναζητεί τη συναίνεση με το να οξύνει και να εκμεταλλεύεται το φυσικό φόβο του διαφορετικού. Για τους «Αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε «μη αριστερή τάση» είναι απορριπτέα και εναντίον του «λαού».
 - Ο πρωτοφασισμός πηγάζει από την ατομική ή κοινωνική απογοήτευση. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα από τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά των φασιστικών καθεστώτων του παρελθόντος ήταν η επίκληση προς μια απογοητευμένη μεσαία τάξη που μαστιζόταν από την οικονομική κρίση ή ένιωθε πολιτικά εξευτελισμένη.
 - Στη ρίζα της πρωτοφασιστικής ψυχολογίας υπάρχει μια εμμονή με τις συνωμοσίες, ιδιαίτερα τις διεθνείς. Οι οπαδοί πρέπει να νιώθουν πολιορκημένοι. Ο πιο εύκολος τρόπος να πολεμήσεις μια συνωμοσία είναι η επίκληση στην ξενοφοβία (οι ξένοι και ειδικά οι Γερμανοί θέλουν το κακό μας).
AdTech Ad
 - Ο πρωτοφασισμός αναζητά οπαδούς που πρέπει να νιώθουν ταπεινωμένοι από τον επιδεικτικό πλούτο των εχθρών τους (όλοι έχουν πιο πολλά χρήματα από μας και σίγουρα τα έχουν κλέψει).
 - Για τον πρωτοφασισμό, δεν υπάρχει αγώνας για τη ζωή· αντίθετα, η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας. Επομένως, ο ειρηνισμός ισοδυναμεί με συναλλαγή με τον εχθρό. Όλοι πρέπει να ζούμε με το «σύμπλεγμα του Αρμαγεδώνα» και με την συνεχή πάλη, όπου ο σοσιαλισμός θα κατακτήσει τον κόσμο. Κάθε άλλος συμβιβασμός είναι ήττα!
 - Ο πρωτοφασισμός μπορεί να εκφράσει μόνο έναν λαϊκό ελιτισμό που εκφυλίζεται σε μαζικό. Κάθε πολίτης ανήκει στον καλύτερο λαό του κόσμου, τα μέλη του κόμματος είναι οι καλύτεροι πολίτες και μόνο δια μέσου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχει αντιπροσώπευση του λαού στην εξουσία
 - Για την πρωτοφασιστική ιδεολογία, ο ηρωισμός είναι ο κανόνας. Αυτή η λατρεία του ηρωισμού συνδέεται στενά με τη λατρεία της ήττας και της ταπείνωσης. Ανέκαθεν άλλωστε, η ήττα υπήρξε η σημαία της Αριστεράς
 - Πολλές φορές, ο πρωτοφασίστας μεταθέτει τον πόθο του για εξουσία στη σεξουαλική συμπεριφορά του. Ο ήρωας προτιμά να παίζει με τα όπλα – σαν φαλλικό υποκατάστατο (Υβρεολόγιο, μολότοφ, κρητικά όπλα κτλ)
 - Για τον πρωτοφασισμό, τα άτομα ως άτομα δεν έχουν δικαιώματα, και ο Λαός υφίσταται σαν μια μονολιθική οντότητα που εκφράζει την «Κοινή Βούληση». Και επειδή κανένα μεγάλο σύνολο ατόμων δεν μπορεί ποτέ να έχει κοινή βούληση, ο Ηγέτης παριστάνει το διερμηνέα τους. Λόγω του ποιοτικού λαϊκισμού του, ο πρωτοφασισμός πρέπει να είναι κατά των «διεφθαρμένων» κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων
 - Η «Νέα Ομιλία» επινοήθηκε από τον Όργουελ στο βιβλίο του «1984», ως επίσημη γλώσσα του Αγγλικού Σοσιαλισμού. Όλα τα ναζιστικά και φασιστικά σχολικά εγχειρίδια χρησιμοποιούσαν φτωχό λεξιλόγιο και στοιχειώδη σύνταξη, με σκοπό να περιορίσουν τη διάδοση των εργαλείων της σύνθετης και κριτικής σκέψης. Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγουν ως συνομιλητή τον ημιμαθή και αδύναμο γλωσσικά άνθρωπο, προκειμένου να συμπληρώσουν  το δίδυμο «εξουσία-πολίτης». Ίσως έτσι εξηγείται ο πανικός να ελεγχθούν τα τηλεοπτικά δίκτυα που αποτελούν, κατά κανόνα, την ενημέρωση των χαμηλών μορφωτικά, στρωμάτων.
Ο πρωτοφασισμός μπορεί να επιστρέψει με το πιο αθώο προσωπείο, επισημαίνει ο Έκο. Κάπως έτσι έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να γίνεται εν μέρει, ως σήμερα. Το αθώο χαμόγελο του Αλέξη Τσίπρα, το «ροκ» στιλ του Βαρουφάκη και η αρχέγονη μορφή του Πολάκη είναι δείγματα μιας «ολοκληρωτικής αθωότητας» που ξεγελούν τους πάντες. Και όλα μοιάζουν για τους πολλούς «όμορφα» και «νεανικά», μέχρι που να γίνει η αποκάλυψη. Κάτι σαν το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ με συνένοχο στην πλάνη την ίδια την κοινωνία…

Πάτρα: Σημαιοφόρος 54χρονη μητέρα τριών παιδιών και με βαθμό 19,5 (φώτο)


patra-shmaioforos-54xronh-mhtera-triwn-paidiwn-kai-me-bathmo-19-5-fwto

«Ήταν όνειρο ζωής για μένα να οριστώ σημαιοφόρος - H γνώση δεν έχει ηλικία. Μόνο με όνειρα κι αγώνα πάει κάποιος μπροστά»

Η κυρία Γιώτα είναι μητέρα τριών αγοριών που σπουδάζουν, είναι 54 ετών και με βαθμό 19,5 επελέγη
από τους καθηγητές του 3ου ΕΠΑΛ Πάτρας να είναι η σημαιοφόρος του σχολείου στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.
Η ίδια, αποφάσισε να συνεχίσει το σχολειο λίγο μετά τα 50 οπότε και φοίτησε δυο χρόνια στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και πλέον περιμενει με αγωνία να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις.

«Ήταν όνειρο ζωής για μένα να οριστώ σημαιοφόρος. Από την πρώτη λυκείου παίρνω βραβεία και αριστεία αλλά ήταν κορυφαία στιγμή η σημαία.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι η γνώση δεν έχει ηλικία. Μόνο με όνειρα κι αγώνα πάει κάποιος μπροστά» λέει η ίδια.

patra-shmaioforos-54xronh-mhtera-triwn-paidiwn-kai-me-bathmo-19-5-fwto
Όπως ήταν φυσικό, το προφίλ της κυρίας Γιώτας στο facebook έχει γεμίσει συγχαρητήρια.

 
 
 
 
 
Πηγή: Thebest

ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ - Μας πάνε φουλ για 4ο Μνημόνιο!


ΣΤΙΣ «ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ESM Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - «ΧΟΝΤΡΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ & ΣΟΪΜΠΛΕ

Ένα αδυσώπητο παιχνίδι σχετικά με το ποιος είναι το απόλυτο «αφεντικό» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τη στιγμή που κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται στην Αθήνα για συζητήσεις σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση κι ενώ ήδη διακυβεύεται η συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, εκείνος που έσπευσε να βάλει «φωτιά» στις εν εξελίξει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ήταν ο Τζέρι Ράις, ο οποίος τόνισε πως οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ που βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα συζητούν και για ένα πιθανό νέο πρόγραμμα της Ελλάδας με το Ταμείο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: κυβέρνηση και ΔΝΤ έχουν στα «σκαριά» ένα «Μνημόνιο 4», το οποίο δείχνουν έτοιμοι να μας το σερβίρουν και μάλιστα πολύ σύντομα!

Ο Τζέρι Ράις
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ράις, το αίτημα για αυτό το «νέο πρόγραμμα» έχει διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει πως άλλο πράγμα είναι η συζήτηση για την αξιολόγηση και άλλο η κουβέντα για το νέο αυτό πρόγραμμα.
Τι θα είναι αυτό το νέο Μνημόνιο
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, εξάλλου, επιχείρησε να δώσει μια πρώτη πρόγευση αυτού του νέου προγράμματος, σημειώνοντας: «Επιθυμία του ΔΝΤ, είναι να πετύχει ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και βιώσιμων δημόσιων οικονομικών».

Επανέλαβε δε πως «το Ταμείο είναι διατεθειμένο να λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και το οποίο θα προβλέπει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και μια σημαντική ελάφρυνση χρέους».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για το υπάρχον πρόγραμμα, δηλαδή το «Μνημόνιο 3», σημειώνοντας: «Δε θεωρούμε ότι οι μη ρεαλιστικοί στόχοι του 3,5%, μπορούν να επιτευχθούν με το σημερινό πρόγραμμα». Εντούτοις έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «θετική εξέλιξη» το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση.

Με απλά λόγια, «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» το ΔΝΤ: από τη μια φαίνεται να θέλει ελάφρυνση του χρέους, από την άλλη ζητάει περισσότερα μέτρα, δηλαδή να εφαρμοστεί ένα «Μνημόνιο 4» και παράλληλα ρίχνει «σπόντες» και για τους στόχους του παρόντος Μνημονίου.
Κι αυτό δεν είναι παρά μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Ρέγκλινγκ και Σόιμπλε «φρενάρουν» τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Τη στιγμή που ο αμερικανικός Θεσμός του διαβόητου «Κουαρτέτου» διαπραγματεύεται επί ελληνικού εδάφους την παραμονή του στο Μνημόνιο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ακολουθεί πιστά τη γραμμή του Βερολίνου, επιχειρώντας, με πολύ εύσχημο τρόπο, να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια να ανοίξει η κουβέντα για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (27/10/2016), ο κ. Ρέγκλινγκ προσπάθησε να πείσει άπαντες ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για το χρέος, με τη δικαιολογία πως δανείζεται με πολύ φθηνό επιτόκιο μέσω του ESM.

«Μπορεί το εθνικό χρέος της Ελλάδας να έχει ανέλθει κοντά στο 180% επί του ΑΕΠ της χώρας, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, ωστόσο αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, αν πληρώνει επιτόκιο μόλις 1%. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα πληρώνει λιγότερο για το χρέος της, σε σχετικούς όρους, από ό,τι οι κυβερνήσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο, λόγω του φθηνού δανεισμού από τον ESM», τόνισε ο ίδιος.

Και, επειδή πίσω από μια δήθεν αγαθή πρόθεση κρύβεται η πραγματική σκοπιμότητα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε, σύμφωνα με την Wall Street Journal: «Συμφωνώ περισσότερο (σ.σ. για το ζήτημα του χρέους) με τον Σόιμπλε, από ό,τι με την Λαγκάρντ».

«Ζεσταίνεται» η νέα οικονομική δικτατορία του Βερολίνου

Μια σημαντική λεπτομέρεια: Το σενάρια για μια προ των πυλών οικονομική «δυαρχία» Σόιμπλε – Ρέγκλινγκ αποδεικνύονται και από την εξαιρετικά ύπουλη τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών την Παρασκευή (28/10/2016) από την Μπρατισλάβα, όπου δήλωσε με έμφαση ότι ο ESM θα μπορούσε να αναλάβει ορισμένες από τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τήρηση των προϋπολογισμών στην ευρωζώνη.

Ουσιαστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει ακόμη μία πιο τεχνοκρατική επιτροπεία πάνω στους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς, παρακάμπτοντας στην πράξη τις όποιες πολιτικές ενστάσεις απέναντι στη λιτότητα.

Ειδικότερα, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως όσο δεν υφίσταται μία ευρωπαϊκή νομισματική ένωση -κάτι που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί στο προσεχές μέλλον- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να αναλάβει έναν περισσότερο πολιτικό ρόλο, ενώ το βάρος της επίβλεψης των δημοσιονομικών πολιτικών θα μπορούσε να το επωμισθεί ο ESM.

«Τυπικώς, η εφαρμογή εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τωρινή Επιτροπή έχει επιλέξει να έχει πιο πολιτικό ρόλο και έχει το απόλυτο δικαίωμα να το πράξει. Όμως αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολη την αποστολή να επιβληθεί η συμμόρφωση», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

«Ίσως ο ESM θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο σε μερική σύμπραξη με την Κομισιόν για εκείνες της υποθέσεις συμμόρφωσης που αυτή δεν μπορεί να επιβάλει», πρόσθεσε.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, η Ελλάδα βρίσκεται για πολλοστή φορά στο έλεος των δανειστών, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν τη δεινή διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας την πάγια τακτική του μαστίγιου, που είναι τα Μνημόνια και του καρότου, που εν προκειμένω είναι η συζήτηση για το χρέος.

Η χώρας μας, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι καταδικασμένη να στροβιλίζεται στον φαύλο κύκλο των μνημονιακών διαταγών που επιβάλλουν οι δανειστές. Το ζήτημα είναι έως πότε;

Γιατί, εδώ και αρκετό καιρό, η λέξη Μνημόνιο δεν συνεπάγεται χρήμα, αλλά αίμα από πλευράς των Ελλήνων φορολογουμένων. Εάν η κυβέρνηση δεν σταματήσει αυτή την αέναη αφαίμαξη και αρκείται μόνο στα «τσιτάτα» του κ. Τσίπρα ότι «Ευρώπη και αλληλεγγύη α λα καρτ δεν υφίστανται», το μείγμα οργής και εξαθλίωσης που πνίγει εδώ και αρκετό καιρό τους πολίτες θα ξεχειλίσει, με απρόβλεπτες συνέπειες.

http://www.newsbomb.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Τον ξεφτίλισαν δημοσίως! Απίστευτη αντίδραση του Τσιπροφρουρού Λαζόπουλου όταν τον ρώτησαν για Κοντομηνά – Τον κατέγραψαν με κρυφή κάμερα και βγήκαν όλα στην φόρα!




untitled-151








Η κάμερα της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» χάρισε ένα απίστευτο στιγμιότυπο στους τηλεθεατές….


Ας το δούμε  το θέμα από την αρχή… ο Μένιος Φουρθιώτης την είχε φυλαγμένη στον Λάκη Λαζόπουλο και προφανώς ο ηθοποιός δεν περίμενε ‘όλο αυτό που του συνέβη… Η δημοσιογράφος της εκπομπής την είχε «στήσει» στον Λάκη  περιμένοντας τον έξω από το θέατρο, ο ηθοποιός μόλις τους είδε έτρεξε πανικόβλητος για να μπει μέσα, με την νεαρή δημοσιογράφο να τον βομβαρδίζει ερωτήσεις: «Μετανιώσατε που υποστηρίξατε τον Σύριζα; Με τον Δημήτρη Κοντομηνά δεν μιλάτε;

Δεν θα ξανακάνετε το Τσαντίρι στον Alpha;». Η αντίδραση του Λαζόπουλου, όπως θα δείτε στον βίντεο που ακολουθεί είναι απλά απερίγραπτη..

Αλλά δεν τελειώνει εδώ το τζέρτζελο… Ο Λάκης Λαζόπουλος, την προηγούμενη μέρα από το περιστατικό που σας περιγράψαμε παραπάνω, είχε συνέντευξη Τύπου για την παράσταση που «ανεβάζει». Η έξυπνοι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Αποκαλυπτικά», έκανα τον εξής.. Όταν τελείωσε η εκπομπή ΔΕΝ έκλεισαν την κάμερα παρά την ακούμπησαν κάτω, με αποτέλεσμα ο Λαζόπουλος να νομίζει πως δεν γράφει… Εκεί καταγράφηκε ένα στιγμιότυπο όπου τα λέει ΟΛΑ, ειδικά στην αρχή και στο τέλος του βίντεο! Δείτε το απίστευτο απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:


Κοινοποιήστε το.


 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

                           .




ExtraNews GR


Τώρα που πήρε …φόρα το ΣτΕ θα επιστραφούν και τα …κλεμμένα του ΕΝΦΙΑ;

pitsiriki1 wpid-wp-1477595772219.jpeg

Με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Συνταγματολόγο Προκόπη Παυλόπουλο (για όσους παριστάνουν ότι έχουν μνήμη χρυσόψαρου) το ΧΑΡΑΤΣΙ του ΕΝΦΙΑ «έχει πρόβλημα νομιμότητας».

Τώρα λοιπόν που τους έπιασε ξαφνικά ο …πόνος για το Σύνταγμα της χώρας (αυτό που κουρέλιασαν οι «θεσμοί» και οι …τοκογλύφοι), τι θα γίνει με τα κλεμμένα του ΕΝΦΙΑ;
Θα επιστραφούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των …κορόιδων;

Ξεφτιλίζεται πατόκορφα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσιπροπαππά με την πρόταση του Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ

Η απόλυτη ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ


Ο Πολύδωρας προφανέστατα ήταν μία επιλογή που πλέον άλλων λόγων θα ρέφαρε τη μη ψήφιση Δήμα το 2014.
Ο Πολύδωρας είναι ένα καραδεξιός πολιτικός που ως Υπουργός του ΠΡΟΠΟ ονόμασε πραίτορες τα ΜΑΤ και τους μπάτσους της χώρας ενάντια σε ότι ήταν ενάντιο στην τότε κυβέρνηση Καραμανλή (2007).
Κάλυπτε περιστατικά ωμής βίας αστυνομικών όπως αυτής του αστυνομικού τμήματος Ομονοόιας, όπως σας θυμίζουμε ΕΔΩ.
Η επιλογή Πολύδωρα, είναι μία "Καραμανλική" επιλογή ακόμα. Είναι προφανές ότι οι Καραμανλικοί έχουν αποχωρήσει ουσιαστικά από την ΝΔ και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί πυο βύθισαν την χώρα το διάστημα 2004-2009, κυβερνούν πάλι με την κάλυψη της πρώην αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ντροπή σας ρε....Ξεβρακώνεστε κάθε μέρα!