09 Ιανουαρίου 2018

Γνωστός επιχειρηματίας της Φθιώτιδας σκοτώθηκε σε τροχαίο με αγριογούρουνο



Ο 49χρονος έχασε τη ζωή του πριν προλάβει να φτάσει στο σημείο το ΕΚΑΒ




10/01/2018
Γνωστός επιχειρηματίας της Φθιώτιδας σκοτώθηκε σε τροχαίο με αγριογούρουνο



Τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 49χρονο επιχειρηματία από την περιοχή των Καμένων Βούρλων, σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης 9 Ιανουαρίου.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο άτυχος άνδρας ταξίδευε για Αθήνα με συνοδηγό έναν συνεργάτη του, όταν στο ύψος της Αρκίτσας το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε αγριογούρουνο που βρισκόταν στη μέση της εθνικής οδού χτυπημένο από προηγούμενο όχημα!

Από την πρόσκρουση ο 49χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, που χτύπησε στο στηθαίο, εκσφενδονίζοντάς τον στην άσφαλτο. Δυστυχώς ο τραυματισμός του ήταν θανάσιμος. Ο συνοδηγός του οχήματος ευτυχώς στάθηκε πιο τυχερός και τραυματίστηκε ελαφρά.

Πάνω στο σκοτωμένο ζώο βρήκαν στη συνέχεια άλλα δύο οχήματα, καθώς δεν υπήρχε ορατότητα στο σημείο, ευτυχώς μόνο με ελαφρές υλικές ζημιές, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ το τελευταίο διάστημα στην περιοχή έχουν γίνει τουλάχιστον 3-4 ακόμη τροχαία ατυχήματα με αγριογούρουνα!

Η είδηση του θανάτου του 49χρονου σκόρπισε θλίψη στη γενέτειρά του, με τους οικείους του να μην μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν τόσο άδικα τον άνθρωπό τους.
Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Α΄ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.
(φωτογραφία αρχείου)

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr



newsbeast
 
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ MAIL:fyllokaiftero@gmail.com

fyllokaiftero1.blogspot.com
"Γράφει την αλήθεια του λαού"
Κάνε like στην δική σου Ηλεκτρονική εφημερίδα στην σελίδα της στο facebook
 

Βίντεο - Αποκάλυψη ΣΟΚ: Ερωτηθέντες εάν θα ψηφίσουν οι Μακεδόνες βουλευτές το όνομα Μακεδονία!!! Αν θα πάνε στης 21/1/ στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη!!! Και τη απάντησαν...


Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Βίντεο - Αποκάλυψη ΣΟΚ: Ερωτηθέντες εάν θα ψηφίσουν οι Μακεδόνες βουλευτές το όνομα Μακεδονία!!! 


Αν θα πάνε στης 21/1/ στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη!!! Και τη απάντησαν...




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ

.


Με πληροφοριά:ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Σκέτο… δηλητήριο – Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν ξαναζεστάνετε αυτές τις τροφές!


dhlh

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όχι μόνο στο τι τρώμε αλλά και στο πως το τρώμε. Δείτε λοιπόν παρακάτω με προσοχή γιατί δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε αυτές τις τροφές!

1. Μανιτάρια
Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια. Όταν ξαναζεσταθούν μεταλλάσσονται οι πρωτεΐνες τους ενώ πιθανόν να αλλάξει και η γεύση τους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη χώνεψη.

2. Κοτόπουλο
Όπως τα μανιτάρια, το ξαναζεσταμένο κοτόπουλο επηρεάζει τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Γι’ αυτό και γενικώς προτείνεται το ζέσταμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν δε μπορείτε να φάτε το κρέας παγωμένο, τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα.

3. Πατάτες
Οι πατάτες απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν αφού εκτός του ότι χάνουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες, μπορεί να γίνουν τοξικές. Να τις καταναλώνετε μόλις τις μαγειρέψετε ή παγωμένες, όπως προτιμάτε. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.

4. Σπανάκι
Το σπανάκι περιέχει υψηλά ποσοστά νιτρικού άλατος το οποίο με το επαναλαμβανόμενο ζέσταμα μετατρέπεται σε νιτρίτη. Ο νιτρίτης είναι καρκινογόνος για το ανθρώπινο σώμα, οπότε προτιμήστε να το καταναλώσετε όσο είναι φρεσκομαγειρεμένο.

5. Παντζάρι
Το παντζάρι, όπως και το σπανάκι περιέχει νιτρικό άλας το οποίο γίνεται δηλητηριώδες για το σώμα όταν ξαναζεσταθεί. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορεί να καταναλωθεί την επόμενη μέρα, απλώς καταναλώστε το παγωμένο.

6. Σέλινο
Το σέλινο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις σούπες, πρέπει να αφαιρεθεί από το φαγητό για να ξαναζεσταθεί, όπως και τα καρότα, και να προστεθεί μετά. Ποτέ μη ξαναζεστάνετε σούπα χωρίς να τα αφαιρέσετε.

7. Αυγά
Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ, αλλά αφορά πιάτα με βραστά αυγά όπως ο μουσακάς.


«ΠΡΟΔΟΤΕΣ!» Άγριο κράξιμο Χρυσής Αυγής σε Κοτζιά για την Μακεδονία (Βίντεο)

«Προδότες! Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» φώναζαν μέλη της Χρυσής Αυγής την στιγμή που έβγαιναν από το κτίριο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Σε δήλωσή του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε: «Η Χρυση Αυγή ηταν εδώ για να διαμαρτυρηθεί για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, που για ολόκληρο τον ελληνικό λαό δεν είναι απλά ένα όνομα. Είναι η ψυχή του, η ιστορία του».

«Εικασίες όσα ακούγονται για το όνομα»
«Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, συμφωνία για κάποιου είδους λύση. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, περιμένουμε τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στα τέλη αυτού του μήνα, ελπίζουμε να έλθει με συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα την σκεφτούμε και μετά θα λάβουμε θέση».
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, και το γεύμα εργασίας που ακολούθησε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Αποσαφήνισε, μάλιστα, πως «οτιδήποτε ακούγεται στα μέσα ενημέρωσης για διάφορα ονόματα ή προτάσεις είναι μόνο εικασίες» και δεν βοηθάει τη διαδικασία. Αυτό που έχει σημασία «είναι να είμαστε δεσμευμένοι για την αναζήτηση λύσης» μέσα στους επόμενους έξι μήνες πρόσθεσε.


Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις δύο σημαντικές συναντήσεις, με τις οποίες εγκαινίασε τη νέα χρονιά στην Αθήνα, ο κ. Οσμάνι ανέφερε ότι η κυβέρνηση της πΓΔΜ δεσμεύεται για εξεύρεση λύσης και τόνισε την ανάγκη να εντατικοποιηθεί αυτή η διαδικασία μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
Στη συνέχεια, στο ίδιο μήκος κύματος, χαρακτήρισε το 2018 ως «χρυσή χρονιά», μία ευκαιρία για τη χώρα του να επιτύχει πρόοδο σε σχέση με την ευρωατλαντική ολοκλήρωσή της, ιδιαίτερα ως «ιστορικό» το πρώτο εξάμηνο. «Το 2018 θα ανήκει σε εμάς, στις δύο χώρες όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις μας, για να ενδυναμώσουμε τη συνεργασια μας και τελικά να λύσουμε τη διαφορά που έχουμε και ταυτόχρονα να ξεκλειδώσουμε τη διαδικασία ένταξης της χώρας μας (στους ευρωατλαντικούς θεσμούς)» σημείωσε.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε ως ορόσημο τον προσεχή Φεβρουάριο, «με τη στρατηγική της διεύρυνσης που θα ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη Διεύρυνση, στο πλαίσιο της βουλγαρικής Προεδρίας, στη Σόφια, και το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο».

Η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη
Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στους δύο λαούς, υποστήριξε πως και στις δύο χώρες η κοινή γνώμη δεν είναι προς το παρόν έτοιμη για μία τελική λύση, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης: «Υπάρχουν πολλά συναισθηματικά επίπεδα σε σχέση με αυτό, και στον κόσμο, αλλά και στους πολιτικούς με την εκλογική ατζέντα τους, και πρέπει να ξεφλουδίσουμε αυτά τα επίπεδα για να καταλήξουμε στην ορθολογική καρδιά τού προβλήματος και να βρούμε τη λύση». Σε αυτό το σημείο επισήμανε πως αυτός είναι ο σκοπός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ ειλικρινείς, διαφανείς, δεν κρύβουμε τίποτα από την κοινωνία μας, από τον λαό μας, πρέπει να βρούμε έναν κοινό τόπο και μετά να εμφανιστούμε δημόσια με τη λύση. Γι’ αυτό, απαιτείται να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη».
Επίσης, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της χώρας του, ως μεταρρυθμιστική, είναι πολύ καθαρή στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να πραγματοποιήσει, τόσο στο επίπεδο των συστημικών αδυναμιών, όσο και στην αντιμετώπιση ευαίσθητων θεμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις διεθνοτικές σχέσεις, αλλά και ζητήματα καλής γειτονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε ειδική αναφορά στις σχέσεις της πΓΔΜ με τη Βουλγαρία, τονίζοντας ότι έχουν επιλύσει τα διμερή ζητήματά τους με την υπογραφή συμφωνίας, και σημείωσε ότι τώρα η χώρα του επικεντρώνεται στο ζήτημα του ονοματολογικού με την Ελλάδα. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και οι δύο πλευρές ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και θετικής ατμόσφαιρας για να βρούμε λύση» διεμήνυσε.

Υπό αυτό το πρίσμα, εξήρε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, επισημαίνοντας πως είναι ένας σημαντικός πυλώνας για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και γόνιμου έδαφους για να βρεθεί λύση. Προς αυτήν την κατεύθυνση υπογράμμισε πως συζητούνται πολλές δράσεις.


'

Crash Magazine Online

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσβολή να λεγόμαστε Έλληνες εφόσον τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν την Μακεδονία.







ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...  ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ.... ΡΑΓΙΑΔΙΚΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΜΑΣ!

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ...ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


Καλλιόπη Σουφλή









Πηγή ΑΝΤΙ300







ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...  ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ.... ΡΑΓΙΑΔΙΚΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΜΑΣ!

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ...ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


Καλλιόπη Σουφλή









Πηγή ΑΝΤΙ300

Νυχτερινός επισκέπτης ξανά στο Μαξίμου ο Ιβάν Σαββίδης


Νυχτερινή επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησε χθες ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με πληροφορίες.
Νυχτερινή επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησε χθες ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με πληροφορίες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευματα -που ποτέ δεν διαψεύστηκαν- αντίστοιχη «επίσκεψη» είχε πραγματοποιήσει ο κ. Σαββίδης πριν από περίπου 20 ημέρες.
Χωρίς να μπορεί να κανείς να προχωρήσει σε εικασίες για το τι συζητήθηκε, η επίσκεψη Σαββίδη στο Μαξίμου πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο επιχειρηματίας έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα, όπως το θέμα του προστίμου στη ΣΕΚΑΠ καθώς και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η διαδικασία των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. 

thetoc.gr
nuxterinos-episkeptis-ksana-sto-maksimou-o-iban-sabbidis  

ΔΕΙΤΕ… ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ…!!! ΒΙΝΤΕΟ


Δείτε τα λεωφορεία που φεύγουν γεμάτα συνταξιούχους με προορισμό την Γευγελή και τους βαλκανικούς ναούς του τζόγου- Οι Σκοπιανοί χρεώνουν 70 ευρώ (!) και για τις τέσσερις νύχτες διαμονήςΔιαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ;;;

Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018


Για το πιο σημαντικό θέμα που αφορά άμεσα την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, από τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης που για άλλα είναι
λαλίστατοι, επικρατεί άκρα του τάφου σιγή.

Τι άραγε φοβούνται και έχουν κρυφτεί ;

Τι φοβάται η κυβέρνηση για τη λύση-συμβιβασμό στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να δοθεί λύση στο Σκοπιανό προκειμένου να συνδέσει τη θητεία του ως πρωθυπουργός με την επίλυση ενός ζητήματος που για δεκαετίες αποτελεί «αγκάθι» για την Αθήνα.




Από την ώρα που στα Σκόπια επικρατεί ανάλογη διάθεση, αλλά και πέραν του Ατλαντικού η Αμερικανική ανησυχία για διεύρυνση Ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια «σπρώχνει» με μεγαλύτερη δύναμη την ΠΓΔΜ στην οικογένεια του ΝΑΤΟ, οι πιθανότητες για αίσιο τέλος και «ονοματοδοσία» μέχρι τονΙούνιο πολλαπλασιάζονται.

Παράγων που λειτουργεί ενισχυτικά είναι και η στάση των κομμάτων. Αυτή τη φορά τα περισσότερα κόμματα αποδέχονται τη «γραμμή του Βουκουρεστίου» ως σημείο σύγκλισης και κατά τις εκτιμήσεις των περισσοτέρων θα αποδεχτούν τη λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται βέβαιη (μετά από διαβεβαίωση Καμένου) ότι οι ΑΝΕΛ θα βρουν τρόπο να μη σταθούν εμπόδιο και ότι η ΝΔ τελικά θα αναγκαστεί να στηρίξει μια τέτοια λύση.
Ούτε οι κορώνες του Βασίλη Λεβέντη φαίνεται να ανησυχούν το Μέγαρο Μαξίμου.
Αντίθετα ο απρόβλεπτος παράγων που φοβάται η Κυβέρνηση και μπορεί να ορθώσει ουσιαστικά εμπόδια δεν είναι άλλος από μια «από τα κάτω έξαρση» εθνικιστικού λόγου με συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες (κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα) ενάντια στην πρόταση λύσης όποτε αυτή έρθει.
Εκεί το πολιτικό κόστος θα είναι υψηλό και οι χειρισμοί πιο δύσκολοι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ως «πυροκροτητής» σε μια τέτοια εκδοχή θα μπορούσε να λειτουργήσει η στάση της εκκλησίας αν λειτουργήσει κατά το πρότυπο του 1992.

Αυτός ο φόβος συζητήθηκε εκτενώς στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που ενημερώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από το Νίκο Κοτζιά αλλά και στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την επομένη. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή (και ανησυχία) τόσο τις διεργασίες για συλλογή υπογραφών σε κείμενο που καλούνται οι πολίτες να ζητήσουν να μην τεθεί σε διαπραγμάτευση ο όρος “Μακεδονία” και να ζητήσουν δημοψήφισμα, όσο και τις διαθέσεις για συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη.

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το πανό στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπως και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος ωστόσο παρέπεμψε στην Αθήνα και στην Εκκλησιαστική Ιεραρχία για την εμπλοκή της Εκκλησίας σε μια τέτοια κινητοποίηση.

Ο πέλεκυς μιας λύσης που θα προδίδει την ελληνική Μακεδονία θα είναι βαρύς και ασήκωτος για όσους κρύβονται και έχουν πιει το… αμίλητο νερό.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www,nikosxeiladakis.gr
 
 
epilekta.com

Βίντεο - Μέλη ΠΑΜΕ σε Τροϊκανοεντολοδόχο Αχτσιόγλου: «Πάρτε το πίσω, για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα!»

Λίγο πριν τις 17:00 μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας



«Όχι, δεν το παίρνω πίσω» απάντησε η υπουργός στα μέλη του ΚΚΕ που ζητούσαν απόσυρση του σχεδίου νόμου - Ευθεία αντιπαράθεση Αχτσιόγλου και Φωτίου με στελέχη του ΠΑΜΕ μέσα στο υπουργικό γραφείο - «Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι που ξήλωσαν τα ρολά και πέρασαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου

Επίδειξη ισχύος έκαναν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης μέλη του ΠΑΜΕ που αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση σχετικά με πλειστηριασμούς, αλλαγή στους κανονισμούς για την πραγματοποίηση απεργίας και αφορολόγητο.


«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου οι οποίες στάθηκαν όρθιες μπροστά στους διαδηλωτές. Τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου αφού προηγουμένως ξήλωσαν τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου.

«Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» φώναζαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στην υπουργό Εργασίας. «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα», και «πάρτε το πίσω», «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο» φώναζαν στις κυρίες Αχτσιόγλου και Φωτίου τα στελέχη του ΚΚΕ που βρέθηκαν μέσα στο υπουργικό γραφείο.


Δείτε το βίντεο με τις κύριες στιγμές της αντιπαράθεσης:

Δείτε εδώ το πλήρες βίντεο:


«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε» ήταν η μοναδική φράση που κατάφερε να ψελλίσει η υπουργός Εργασίας στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Τασιούλας, ο Γιώργος Πέρρος, ο Ηλίας Σιώρας και ο Δήμος Κουμπούρης.



Μέλη ΠΑΜΕ: Πάρ' το πίσω - Αχτσιόγλου: Όχι, δεν το παίρνω πίσω!

«Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση» είπε η υπουργός Εργασίας στους δημοσιογράφους που την κάλεσαν να σχολιάσει. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης με τους διαμαρτυρόμενους του ΚΚΕ η κυρία Αχτσιόγλου αρχικώς παρακολουθούσε σαν αποσβολωμένη. Κάποια στιγμή άρχισε να χειρονομεί και τελικώς, όταν τα στελέχη του ΠΑΜΕ της φώναζαν «πάρ' το πίσω» απαιτώντας να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο η υπουργός Εργασίας τους απάντησε: «Όχι, δεν το παίρνω πίσω»!





Αμέσως μετά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ από το υπουργικό γραφείο, η κυρία Αχτσιόγλου, φανερά ταραγμένη, κάθισε σε μια καρέκλα στον προθάλαμο του γραφείου της και έφερε τα χέρια της στο πρόσωπό της σαν να κλαίει...

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της εισβολής μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας:



Χρησιμοποιώντας λοστούς, τα μέλη του ΠΑΜΕ ξήλωσαν τα ρολά, μπήκαν στη στοά και πέρασαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν και στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας απομακρύνοντας με τη βία και δεύτερο προστατευτικό ρολό. Τα μέλη του ΠΑΜΕ φώναξαν συνθήματα και βγήκαν από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας.














Τα μέλη του ΠΑΜΕ ζητούν την απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου και όλων των μνημονιακών μέτρων που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».


Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.

Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες.

Η Υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.

Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.

Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους.

Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.
Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας.
Κατηγορεί για μπούλινγκ το ΠΑΜΕ ο Παππάς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με ανάρτηση του στο Twitter χαρακτήρισε ακατανόητη την εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας  και έκανε λόγο για μπούλινγκ από την συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ.

«Τα υπουργικά γραφεία επί ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοιχτά για διάλογο και όχι για bullying. Η σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας ήταν ακατανόητη αφού καμία διάθεση για διάλογο δεν υπήρχε από πλευράς τους».



Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στην ανάρτηση της επεσήμανε:

«Η σημερινή εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπ.εργασίας είναι τελείως ακατανόητη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και ότι δεν επιλέγει την καταστολή, αλλά το διάλογο».



.



PROTOTHEMA.gr


Στο… σφυρί τα γραφεία της ΛΑΕ στην Πατησίων


Στο… σφυρί τα γραφεία της ΛΑΕ στην Πατησίων

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνουν την προσεχή Τετάρτη τα κεντρικά γραφεία που νοικιάζει η 
Λαϊκή Ενότητα στην οδό Πατησίων 14 στον 8ο όροφο, εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιοκτήτη που αγγίζουν τις 100.000 ευρώ.
Τα γραφεία βρίσκονται στη Στοά Φέξη και η ΛΑΕ τα ενοικιάζει από έναν ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, του οποίου το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iskra, «σε επικοινωνία της Eurobank με την ΛΑ.Ε, αφού είχε ανακοινωθεί ο πλειστηριασμός, ελέχθη από την πλευρά της Τράπεζας ότι προχώρησαν στις διαδικασίες πλειστηριασμού χωρίς να γνωρίζουν ότι τα γραφεία, που ζητούσαν να εκπλειστηριαστούν, νοικιάζονται από την ΛΑ.Ε, ενώ η Τράπεζα ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να προκαλέσει πρόβλημα στην ΛΑ.Ε και ότι θα συνεχίσει μετά τον πλειστηριασμό να τηρεί το συμβόλαιο με την ΛΑ.Ε, εφ’ όσον το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μιας και η ίδια θα κάνει προσφορά κατά τον πλειστηριασμό στην τιμή εκκίνησης».

Την πεποίθησή του ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός δεν είναι τυχαίος αλλά σχετίζεται με τη δυναμική παρουσία των μελών της ΛΑΕ στα Ειρηνοδικεία της Αττικής κάθε Τετάρτη εκφράζει στο protothema.gr, o επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από την τράπεζα για τον πλειστηριασμό των γραφείων μας εκ των υστέρων, όταν ξεκίνησε η διαδικασία δηλαδή. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, αν δεν είναι πράξη αυταρχικής πυγμής, απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και μία επίδειξη απατηλής αποφασιστικότητας, τότε σίγουρα είναι μία απόφαση αλαζονείας που δεν επιδεικνύει στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι σε όσους πλήττονται από την αρπαγή των ακινήτων. Αν η εν λόγω τράπεζα κινείται με αυτό τον τρόπο απέναντι σε ένα πολιτικό κόμμα αντιλαμβάνεστε τι μεταχείριση υφίσταται ένας απλός, φτωχός, δανειολήπτης».

Φωτογραφία: Ιntime

Τουρκία: «Ετσι θα διαμελίσουμε την Ελλάδα αν η ΠΓΔΜ πάρει το όνομα Μακεδονία» – Δηλώσεις Ν.Κοτζιά και «βόμβα Ι.Μάζη ( ΒΙΝΤΕΟ)




ANAΔημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2018, 5:59 πμ | 
«Έχουμε το θάρρος να προχωρήσουμε με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ ανέλυσε την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης στην εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και ουσιαστικής λύσης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. ¨Ομως μια εξαιρετική γεωπολιτική ανάλυση του Ι.Μάζη αλλά και μια ωμή παραδοχή από το φερέφωνο του Ρ.Τ.Ερντογάν δημιουργούν εύλογους προβληματισμούς για τις κινήσεις της Αθήνας…
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τους υπουργούς για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.
Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι «η εθνική θέση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008 και αφορά σε συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων». (σσ η σύνθετη ονομασία περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία…)
Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών στην τοποθέτησή του σημείωσε πως «η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν η εξωτερική πολιτική λειτουργούσε με τη λογική του «δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα»».
«Αυτό όμως», είπε ο κ. Κοτζιάς, «πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποτελεί σοβαρή στάση».
Και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση αυτή είναι τολμηρή και σοβαρή και αυτό το αποδεικνύει καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων».
Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Παρασκευή (05/01/2018) ο Αλέξης Τσίπρας είχε τοποθετηθεί για το Σκοπιανό, κάνοντας λόγο για «οικονομική και γεωπολιτική πρόκληση».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει σε δήλωσή του πως «έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις».

Το επόμενο βήμα των Σκοπιανών αν πάρουν το όνομα «Μακεδονία» – Τι λένε οι Τούρκοι
Όπως γίνεται γνωστό και μάλιστα από Τουρκία μεριά, οι Σκοπιανοί με την… ευγενή συνδρομή της «φίλης» και «συμμάχου» μας Τουρκίας, έχουν σκοπό να ανασύρουν στην επιφάνεια μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσίες που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε περιοχές της Μακεδονίας που βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους.
Την γνωστοποίηση αυτής της κίνησης, την έκανε για πρώτη φορά η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, καθώς η προσπάθεια αυτή την Σκοπιανών να ανακινήσουν θέμα περιουσιών μέσω των οθωμανικών αρχείων, γίνεται με την άμεση συνδρομή και συμμαχική συμπαράσταση στης Τουρκίας.
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η Γενική Διεύθυνση Υποθηκοφυλακείου των Σκοπίων, με την βοήθεια της Τουρκίας θα προχωρήσει στην μετάφραση από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη σκοπιανή-σλάβικη γλώσσα των τίτλων ιδιοκτησίας της περιόδου 1842-1912, δηλαδή μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον ελληνικό στρατό.
Όπως αναφέρεται, το θέμα αφορά περίπου… 2 εκατομμύρια τίτλους ιδιοκτησίας από οθωμανικά αρχεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές εκτός της σημερινής επικράτειας των Σκοπίων και που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του κρατιδίου και από Σκοπιανούς που μετοίκησαν βορειότερα κυρίως μετά τους βαλκανικούς πολέμους.
Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Διευθυντής του Σκοπιανού Γενικού Υποθηκοφυλακείου, Slavçe Trpeski, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, μετά από διαβουλεύσεις των υπουργείων Εξωτερικών των Σκοπίων και της Τουρκίας υπογράφτηκε συμφωνία συνεργασίας και βοήθειας από την Τουρκία στην επιχείρηση μετάφρασης των τίτλων ιδιοκτησίας από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη σκοπιανή, με κύριο σκοπό την καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών που ανήκουν σε Σκοπιανούς, είτε αυτές βρίσκονται στην σημερινή επικράτεια του κρατιδίου, είτε εκτός σε «σκλαβωμένες» περιοχές της Μακεδονίας.
Η επιχείρηση αυτή της μετάφρασης των οθωμανικών τίτλων ιδιοκτησίας, όπως τονίστηκε από τον Slavçe Trpeski, εκτός από την εθνική έχει και μεγάλη ιστορική σημασία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Dragi Gyorgiev, Προέδρου του Σκοπιανού Εθνικού Ιδρύματος Ιστορίας, δηλαδή του ιδρύματος που πρωτοστατεί στην ανθελληνική σκοπιανή προπαγάνδα και που προβάλλει διεθνώς την ανιστόρητη θεωρία της καταγωγής των Σλάβων-Σκοπιανών από τους αρχαίους Μακεδόνες.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Dragi Gyorgiev, ήδη έχουν μεταφραστεί περί τις 2000 οθωμανικές ιδιοκτησίες Σκοπιανών από τις αρχές του εικοστού αιώνα και όπως αναφέρεται, η προσπάθεια αυτή που έχει μεγάλη ιστορική και εθνική σημασία θα συνεχιστεί με εντατικότερους ρυθμούς.

Και «δώρο» τουρκικά θωρακισμένα οχήματα Kobra

Στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή παρουσίασης των 8 τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων , παρουσία του υπουργού άμυνας των Σκοπίων Φατμίρ Μπεσίμι( Αλβανικής καταγωγής), το Σκοπιανού ΑΓΕΕΔ στρατηγού Goranç Kotés, του πρέσβη της Τουρκίας στα Σκόπια GÜROL Sökmensüer, του Τούρκου στρατιωτικού ακολούθου συνταγματάρχη Οσμάν Νουρί Γιντιρίμ, ενώ παρευρέθησαν και πολλοί αξιωματικοί του σκοπιανού στρατού .
Μιλώντας κατά την τελετή ο υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ Φατμίρ Μπεσίμι, δήλωσε περιχαρής ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σήμερα, είναι άκρως επιτυχημένη σε κάθε στάδιο της , από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ, ενώ η Τουρκία ενισχύει συνεχώς την χώρα του με πολεμικό υλικό .
«Η Τουρκία είναι ένα πρότυπο για τη συνεργασία στην περιοχή και η υπάρχουσα φιλία μεταξύ Σκοπιανών και Τούρκων είναι σημαντική» τόνισε ο Μπεσίμι .
Επίσης ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία ως σεβαστό μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει θερμά την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.
Ο Μπεσίμι εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί και στην επόμενη περίοδο.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει 18 εκατομμύρια δολάρια βοήθεια με την μορφή πολεμικού υλικού , «ενώ εδώ ε παραδόθηκαν 8 θωρακισμένα οχήματα 710 χιλιάδων δολαρίων» είπε ο Μπεσίμι, και πρόσθεσε ότι τα οχήματα η πΓΔΜ θα τα διαθέσει αμέσως στην δύναμη ταχείας επεμβάσεως που διαθέτει ( τα υπόλοιπα όμως μέχρι το 1,5 εκατομμύρια δολάρια τι αφορά δεν έγινε γνωστό τι αφορά ) .
Ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια GÜROL Sökmensüer απευθυνόμενος στον Σκοπιανό Αρχηγό του γενικού επιτελείου τον αποκάλεσε «φίλο και αδελφό», και τόνισε ότι θα είναι συνεχής η έμπρακτη στήριξη των εν εξελίξει σχεδίων για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της πΓΔΜ.
Ο ίδιος Τούρκος διπλωμάτης επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της κατάρτισης και στην προμήθεια δωρεάν στρατιωτικού υλικού του σκοπιανού στρατού.
Ο Τούρκος πρέσβης , σημείωσε ότι η αμυντική σχέση μεγαλώνει συνεχώς, καθώς και το Κέντρο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στα Σκόπια περιλαμβάνει και Τούρκους αξιωματικούς που εκπαιδεύουν μέλη του σκοπιανού στρατού .
Ο ίδιος επίσης επισήμανε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και ευχαρίστησε την Άγκυρα για την βοήθεια στην πορεία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Χακάν Τσαβούσογλου, στις 21 Δεκεμβρίου μιλώντας για την ημέρα της τουρκικής εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της ΜΚΟ (ΤΙΚΑ) και της ΜΚΟ (MATÜSİTEB), τόνισε την σημασία της διατήρησης της παρουσίας των Τούρκων στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας την προσοχή του Ερντογάν σε αυτό το μέρος .

Βόμβα έριξε ο Ιωάννης Μάζης! «Νίμιτς και Μπουτάρης έχουν σχέσεις με ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος»
Σοβαρή γεωπολιτική ανάλυση σε σχέση με το σκοπιανό έκανε ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης. Ο γνωστός πανεπιστημιακός εξήγησε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι οι σημερινές συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί απολύτως από εκείνες οι οποίες ήταν το 1994 και εντεύθεν», εξηγώντας ότι σήμερα η Τουρκία δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των αξιόπιστων εταίρων της Δύσης, αναφερόμενος στις στενές της σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία.
Ωστόσο, εξέφρασε ανησυχία ότι εάν τα Σκόπια ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα επιστρέψουν στους αλυτρωτισμούς τους και θα βρίσκονται στο πλευρό της Τουρκίας, η οποία όπως τόνισε παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ.
Υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που θέλουν είναι ένα όνομα για να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, από εκεί και πέρα άφησε να εννοηθεί ότι είναι ζήτημα δικής μας διαπραγμάτευσης. Όπως είπε, «θα κατευθύνει εκείνος που έχει λιγότερη ανάγκη» και «ποιος αντικειμενικά έχει λιγότερη ανάγκη; η Ελλάδα».
Είπε ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων κατηγορούν τον Ζόραν Ζάεφ, τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ότι έχει μια υποβόσκουσα εθνικιστική και «μακεδονιστική» πολιτική σαν του Νίκολα Γκρουέφσκι. Να σημειωθεί ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα ως κάποιος «μετριοπαθής».
Επίσης ο Ιωάννης Μάζης ανέφερε ότι ο Μάθιου Νίμιτς και ο Γιάννης Μπουτάρης συνδέονται με ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος.
Δείτε το βίντεο:
.

pentapostagma.gr

Μαλ@κα Ελληνα Δεχθηκες ....Δέχθηκες ...Σου έχει μείνει δείγμα αξιοπρέπειας να...;

Αλιεύοντας στο  facebook 
 
ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΑΛΤΑ

Niki Gewrgiou
·
Οποιος άκουσε την συνέντευξη του κοτζιά απόψε θα κατάλαβε ότι το όνομα της Μακεδονίας έχει ήδη δοθεί σε συσκευασία δώρου από την πιό προδοτική κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ από τον τόπο...και εμείς θα ανήκουμε στην γενιά που παρέδωσε στα παιδιά της την Ελλάδα μικρότερη από όσο την παρέλαβε...το αίμα που χύθηκε ποτάμι από τους ήρωες μας δεν λέει τίποτα σε αυτά τα σιχάματα που όλα τα μετρούν ανάλογα με το προσωπικό τους συμφέρον και το συμφέρον των αφεντικών τους.....οπότε έγκειται σε εμάς να δούμε τι θα κάνουμε για να μπορούμε να δούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα μάτια όταν θα τους παραδώσουμε την Ελλάδα .....