19 Αυγούστου 2019

Η Μονσάντο πλήρωνε την Google για να προωθεί άρθρα κατά δημοσιογράφων-αμφισβητιών της




Η αποκάλυψη της εφημερίδας Guardian ότι η εταιρεία μεταλλαγμένων Monsanto πλήρωνε την Google για να προωθεί κείμενα εναντίον δημοσιογράφων που ασκούσαν κριτική στην εταιρεία, είναι μια εικόνα από το μέλλον της ενημέρωσης.



Η εφημερίδα φέρνει στο φως ένα τεράστιο μηχανισμό που είχε στήσει η Monsanto για την αποδόμηση των επιχειρημάτων δημοσιογράφων και ακτιβιστών, αλλά ακόμη και για τη στενή παρακολούθηση του τραγουδιστή Νηλ Γιανγκ, ο οποίος στα τραγούδια του στρεφόταν εναντίον της λεγόμενης «εταιρείας Φρανκενστάιν» των μεταλλαγμένων.

Σε ό,τι αφορά την Google, στόχος της Monsanto ήταν να εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης κείμενα που ασκούσαν σκληρή κριτική στην πρώην δημοσιογράφο του Reuters, Κάρεϊ Γκίλαμ, η οποία ερευνούσε το ενδεχόμενο παρασιτοκτόνα της Monsanto να προκαλούν καρκίνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μέχρι τις 8 Αυγούστου, ενώ θα περίμενε κανείς ο αλγόριθμος της Google να εμφανίζει στις πρώτες σελίδες μόνο αποτελέσματα για τις αποκαλύψεις του Guardian σχετικά με την Κάρεϊ Γκίλαμ, η σχετική αναζήτηση εμφανίζει και τον εξής τίτλο: «Πρώην δημοσιογράφος του Reuters Κάρεϊ Γκίλαμ: σταυροφόρος εναντίον της Monsanto ή εμμονική ακτιβίστρια εναντίον των μεταλλαγμένων;»

Το κείμενο, το οποίο αμφισβητεί, ήδη από τον τίτλο, τη δημοσιογραφική ιδιότητα της Γκίλαμ, ανήκει στη σελίδα του Genetic Literacy Project, ενός ιδρύματος το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτείται από την Monsanto για να λοιδορεί δημοσιογράφους που ερευνούν πιθανές ευθύνες της εταιρείας για την πρόκληση καρκίνου. Πώς καταφέρνει, λοιπόν, η ιστοσελίδα μιας, σχετικά άγνωστης, οργάνωσης υπέρ των μεταλλαγμένων να συναγωνίζεται στην κατάταξη της Google κείμενα που αφορούν τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την Monsanto;
Την ίδια στιγμή, έγκριτοι νομικοί στις ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι η Monsanto, μέσω της Google, επιδίδεται στο λεγόμενο geofencing, δηλαδή προωθεί στοχευμένα διαφημιστικά μηνύματα για να επηρεάσει τη στάση συγκεκριμένων ανθρώπων – παραδείγματος χάριν τους ενόρκους μιας δίκης. Οι καταγγελίες έγιναν όταν άρχισαν να εμφανίζονται στο ίντερνετ διαφημίσεις υπέρ της Monsanto (και εναντίον όσων την κατηγορούν για την πρόκληση καρκινικών παθήσεων) μόνο στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο όπου διεξαγόταν η δίκη εναντίον της εταιρείας.
Προφανώς, η υπόθεση χρειάζεται προσοχή, καθώς θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε θεωρίες συνωμοσίας. Η πραγματικότητα είναι ότι θα μπορούσε να πρόκειται για σύμπτωση και οφείλουμε να αποστασιοποιηθούμε από τέτοιου είδους ανεπιβεβαίωτες εικασίες. Πολύ περισσότερο αφού από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν προκύπτει αναγκαστικά κάποια παράνομη συνδιαλλαγή της Google με την Monsanto. Η προώθηση των κειμένων θα μπορούσε να γίνεται καθόλα νόμιμα μέσω των πακέτων διαφήμισης ή άλλων τεχνικών.

Ακριβώς εδώ, όμως, βρίσκεται η ουσία του προβλήματος. Μια δημοσιογράφος, όπως η Κάρεϊ Γκίλαμ μπορεί να αποτελέσει το θύμα μιας εκστρατείας δολοφονίας χαρακτήρα, χωρίς κανείς να παραβιάζει οποιοδήποτε νόμο. Και αυτό, γιατί οι υποτιθέμενα «αδέκαστοι» αλγόριθμοι της Google έχουν προγραμματιστεί για να προωθούν τις απόψεις των λίγων και ισχυρών.
Όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τα μεγάλα site που πληρώνουν περισσότερα για την κατασκευή και λειτουργία τους, εμφανίζονται ψηλότερα στα αποτελέσματα καθώς είναι πιο γρήγορα και πληρούν σειρά τεχνικών προδιαγραφών τις οποίες δεν μπορεί να ικανοποιεί ένα μικρότερο site.

Αν σε αυτή την κατάσταση προσθέσουμε και το διαφαινόμενο τέλος του net neutrality (το γεγονός δηλαδή ότι μεγάλες εταιρείες θα μπορούν να πληρώνουν τους παρόχους του διαδικτύου για να προβάλλουν προνομιακά τις σελίδες τους στο ίντερνετ), αλλά και τα διαφημιστικά πακέτα που μπορούν να πληρώνουν εταιρείες σαν την Monsanto, έχουμε μπροστά μας μια… νόμιμη δυστοπία.
Την ίδια στιγμή, στρατιές υπαλλήλων μεγάλων εταιρειών ή κρατικών υπαλλήλων μπορούν να αλλάζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ή τα κείμενα της Wikipedia χωρίς να γίνονται καν αντιληπτοί αλλά και χωρίς να παραβιάζουν αναγκαστικά τους κανόνες ενός συστήματος που λειτουργεί όλο και περισσότερο προς όφελος των ισχυρών.

Η υπόθεση της Monsanto και της Google λοιπόν αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου της νέας διαδικτυακής πραγματικότητας αλλά και ένα σήμα κινδύνου.
«Είμαι δημοσιογράφος. Η Monsanto έφτιαξε μια λεπτομερή στρατηγική για να διαλύσει τη φήμη μου» έγραψε σε κείμενό της στον Guardian η Κάρεϊ Γκίλαμ. Μήπως πλησιάζει η στιγμή που δεκάδες άλλοι δημοσιογράφοι θα μπορούν να πουν το ίδιο και για την Google;



Σοφοκλέουςin

Πηγή: Sputnik

Εύκολη σοκολατίνα με πτι μπερ του Στέλιου Παρλιάρου

Αν σας αρέσει κοινοποιήστε το, στη σελίδα σας να το δούν και οι φίλοι σας. !!!




Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225γρ.)
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (σοκολατένιο άλειμμα τύπου μερέντα ή νουτέλα)
4 αυγά
άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεω, που έχουμε πρώτα καλύψει με μεμβράνη. Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

ΠΗΓΗ: www.steliosparliaros.gr

                                                                       Τηλ. Επικοινωνίας  2467082168

Βρούτσης: Έρχεται σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών








«Πυροτέχνημα» του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη ρύθμιση του βάσιμου λόγου απόλυσης ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι έβλαπτε εργαζόμενους και ανέργους μέσω του υποχρεωτικού «ηλεκτρονικού φακελώματός» τους – Το σχέδιο της κυβέρνησης για την πάταξη της «μαύρης εργασίας»

Η πρώην κυβέρνηση έχει εκτεθεί στα μάτια του κόσμου, καθώς δεν έχει δώσει ακόμα ουσιαστική απάντηση στα όσα της καταλογίζει ο υπουργός Εργασίας, αναφορικά με την «άθλια» διάταξη του βάσιμου λόγου απόλυσης η οποία έφερε το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων, είπε σήμερα στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο ο Γιάννης Βρούτσης.
Επίσης, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που είχε προαναγγείλει προεκλογικά η κυβέρνηση, θα γίνει σταδιακά και θα φτάσει τις πέντε μονάδες σε βάθος πενταετίας.
Το αποτέλεσμα αυτής της μείωσης, θα είναι ένα θετικό κλίμα στην αγορά της εργασίας υπέρ των εργαζομένων, που θα κάνει πιο εύκολες και ελκυστικές τις προσλήψεις, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σήμερα τελειώνει το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» εργαζομένων

«Η εγκύκλιος που υπογράφεται σήμερα θα καταργήσει το πρωτοφανές και μεσαιωνικό μέτρο της ηλεκτρονικής καταγραφής του λόγου της απόλυσης, ή “ηλεκτρονικό φακέλωμα”, όπως θα μπορούσε να το πει κάποιος», ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση περιορίζεται μόνο σε γενικολογίες και δεν απαντά τεκμηριωμένα σε όσα της καταλογίζει.



Απαντώντας στην τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου, που αφήνει να εννοηθεί ότι με την κατάργηση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιείται η αυθαιρεσία στις απολύσεις, ο υπουργός έδωσε την εξής απάντηση: «Έχω ήδη απαντήσει για αυτό το ζήτημα στη Βουλή. Πρόκειται για την κατάργηση ενός άρθρου το οποίο ήρθε προεκλογικά. Γιατί δεν είχε φέρει αυτή τη διάταξη η κυβέρνηση επί 4,5 χρόνια αφού ήταν τόσο φιλοεργατική; Η ρύθμιση αυτή δεν υπάρχει στην ιστορία του εργατικού δικαίου ούτε της Ελλάδας ούτε κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Έφεραν μία διάταξη στο τέλος της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη και τώρα ισχυρίζονται ότι αυτή η διάταξη θα έσωζε τις απολύσεις».

Όπως εξηγεί ο υπουργός Εργασίας, με τα στοιχεία που παρουσίασε στη βουλή αποδείχτηκε ότι οι απολύσεις αντιθέτως αυξήθηκαν.

«Επιστρέφουμε σε ένα πλαίσιο εργατικού δικαίου της χώρας που επί 100 χρόνια παρείχε πολύ καλή προστασία, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, στους εργαζόμενους, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης και προσθέτει: «Μαζί με τον βάσιμο λόγο απόλυσης, η πρώην κυβέρνηση στον ιδεοληπτικό της οίστρο να εμφανίσει μια εργατοφιλική εικόνα προς την πλευρά της αγοράς εργασίας προχώρησε σε ένα ακόμη απαράδεκτο βήμα, του οποίου η αναφορά του συμπίπτει μόνο με το 1746, στη Γαλλία, όταν υπήρχε το βιβλιάριο του Εργαζόμενου. Υποχρέωσαν τους εργοδότες, όταν γινόταν ο βάσιμος λόγος απόλυσης, να περιγράφουν και τα αίτια για τα οποία απέλυσαν. Έχω αναφέρει μια σειρά από παραδείγματα τα οποία θα ακολουθούν τον εργαζόμενο στον υπόλοιπο εργασιακό του βίο μέσα στην Εργάνη, όπως είναι π.χ. ότι είναι οκνηρός και πλημμελής στα καθήκοντά του, ότι έχει ιατρικά προβλήματα, απουσιάζει αδικαιολόγητα, δεν έχει σωστή συμπεριφορά απέναντι στους άλλους εργαζομένους, ότι δεν είναι συμβατός με την λειτουργία της επιχείρησης. Είναι πρωτοφανές να καταγράφονται τέτοια πράγματα στο ιστορικό ενός ανθρώπου που απολύεται»

«Αυτό μέχρι εχθές δεν το ήξερε ο κόσμος, ούτε ο κόσμος που απολύθηκε. Αυτή η άθλια διάταξη που ενσωματώνει μέσα στην Εργάνη ηλεκτρονικά πεδία που απαιτεί να συμπληρώνονται από τον εργοδότη για τους λόγους απόλυσης, θα καταργηθεί σήμερα και με αναδρομική ισχύ. Με αυτήν την περιγραφή, οποιοσδήποτε εργαζόμενος θα πήγαινε να χτυπήσει την πόρτα ενός επόμενου εργοδότη για να βρει δουλειά, πολύ απλά θα του έλεγε, "άνοιξέ μου την καρτέλα σου, να δω τι έγραφε ο πρώην εργοδότης σου για σένα". Κι όταν θα διάβαζε ότι είναι μειωμένων ικανοτήτων ή οκνηρός, φυσικά θα προτιμούσε κάποιον άλλον».



Ενάντια και στους ανέργους η διάταξη που καταργείται

Ερωτηθείς με ποιον τρόπο θα μπορεί πλέον ο εργαζόμενος να αμυνθεί ή να προστατευθεί απέναντι στην αυθαίρετη απόλυση, ο κ. Βρούτσης απάντησε: «Όπως γινόταν επί 100 χρόνια στην πατρίδα μας κι όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Δεν ανακαλύπτουμε ούτε την πυρίτιδα, ούτε την Αμερική. Υπάρχει απόλυτα προστατευτικό δίκαιο για τον εργαζόμενο. Ήταν αυτό το οποίο υπήρχε μέχρι και τον Ιούλιο του 2019. Μέχρι τότε δεν υπήρχε αμυντικό πλαίσιο στο εργατικό δίκαιο που διεκδικούσε ο εργαζόμενος τα χρήματα του και την αποζημίωσή του; Δεν πήγαιναν εργαζόμενοι τους εργοδότες τους για καταχρηστική συμπεριφορά στα δικαστήρια; Βεβαίως και υπήρχαν όλα αυτά. Είναι κατοχυρωμένα στο εργατικό δίκαιο, είναι κατακτήσεις μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο αναφοράς της Ευρώπης που έχουν μπει βαθιά στο σύστημα της οικονομίας όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Η διάταξη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια φωτοβολίδα που έβλαψε περισσότερο και τους εργαζόμενους και την αγορά εργασίας. Δημιούργησε περισσότερο θόρυβο και να τα αποτελέσματα: το ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζομένων. Η απάντηση είναι απλή: Άνθρακες ο θησαυρός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η διάταξη δεν λειτούργησε προστατευτικά, αντίθετα, λειτούργησε εναντίον και των ανέργων».

«Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πάντα και τους ανέργους. 19,2% έκλεισε η ανεργία το 2018. Δεν μπορεί να είναι στόχος καμίας κυβέρνησης άλλος, παρά να μειωθεί αυτό το υψηλό ποσοστό. Σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε και θα συνεχίσουμε και με άλλες αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της αποκλιμάκωσης της ανεργίας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται, όσον αφορά τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Εννοώ τη μερική απασχόληση, που σήμερα αποτελεί τη γάγγραινα της αποκλιμάκωσης, καθώς υπάρχει υποδηλούμενη εργασία, υπό το πλαίσιο των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και χαμηλοί μισθοί».

Το σχέδιο για την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας»: Αυστηροί έλεγχοι παντού

Αναφορικά με τα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, που ευδοκιμεί μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν, ο υπουργός ανέφερε τα εξής: «Η γραμμή που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής:

1. Έλεγχοι παντού, εκτεταμένοι και αυστηροί. Όπου συλλαμβάνεται εργοδότης με καταχρηστική συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο ή παραβιάζει το εργατικό δίκαιο θα τιμωρείται αυστηρά.

2. Το 2012-2014 ως υπουργός έφερα μία πολύ αυστηρή διάταξη. Το πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο που δεν είναι δηλωμένος. Αυτό συνδυαστικά με τη μείωση των εισφορών έφερε αποτελέσματα.

Η αποκλιμάκωση της ανεργίας παρακολουθείται. Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός ούτε είναι αυτόματος πιλότος. Έφερε αποτελέσματα γιατί πέρασε στη συνείδηση κάθε επιχείρησης ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει το κράτος. Το βαρύ πρόστιμο λειτουργεί και υπέρ των εργαζομένων και υπέρ των συνεπών επιχειρήσεων και έπιασε τόπο. Από τότε που ανέλαβα εδώ και έναν μήνα, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να συνεχιστούν οι έλεγχοι. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που δίνει αναφορά κατευθείαν σε εμένα και το στηρίζω, βρίσκεται παντού στην Ελλάδα. Έχω συναντηθεί με επιθεωρητές, που βρίσκονται παντού στη χώρα. Διαμέσου του ΕΦΚΑ, από αύριο κλιμάκια όλων των ελεγκτών θα βρίσκονται παντού στην Ελλάδα, σε όλες τις τουριστικές και μη περιοχές, με πρώτη προτεραιότητα να ελεγχθούν επιχειρήσεις στις οποίες το ισοζύγιο που βγαίνει από την Εργάνη δείχνει ότι οι απολύσεις είναι περισσότερες από τις προσλήψεις τον μήνα Αύγουστο. Άρα όπου εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα, μέσω της Εργάνης, ενός πολύ σημαντικού και χρήσιμου εργαλείου, θα γίνονται έλεγχοι».

Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, σε βάθος πενταετίας

«Η μείωση των εισφορών δεν αποτελεί απλή προεκλογική τοποθέτηση, αλλά κεντρική πολιτική της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

«Μέσα από τη μείωση των εισφορών, συνδυαστικά με ένα πολύ καλό ελεγκτικό σώμα που θα παρακολουθεί την αγορά εργασίας και με ένα αναπτυξιακό πολιτικό περιβάλλον που ήδη έχει εμφανιστεί στη χώρα μας με την αλλαγή της κυβέρνησης, θα διαμορφώσουμε όλο το θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα αυξηθούν οι προσλήψεις στη χώρα, θα μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος που βρίσκεται σήμερα στο 40,56%. Μέσα από αυτή τη μείωση που θα γίνει σε βάθος πενταετίας και το ύψος της θα είναι 5 μονάδες θα διαμορφώσουμε ένα κλίμα μέσα στο οποίο θα γίνονται ευκολότερα προσλήψεις και θα είναι ελκυστικότερες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μείωση των εισφορών θα γίνει σταδιακά, όπως διευκρίνισε. «Κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα ποσοστό μείωσης στις ασφαλιστικές εισφορές του μη μισθολογικού κόστους, της μισθωτής εργασίας. Σε βάθος 5ετίας θα είναι πέντε μονάδες. Πρόκειται για μεγάλη μείωση. Ήδη είχε μειωθεί έξι μονάδες το 2012-2014. Η επόμενη μείωση των 5 μονάδων θα δημιουργήσει ένα πολύ θετικό κλίμα στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζομένων στη χώρα μας», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.



Πηγή: protothema.gr


Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ



Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
           Email: fyllokaiftero@gmail.com

Γάλλος κροίσος με περιουσία 33 δισ. και πολύ γνωστή αλυσίδα με καταστήματα στην Ελλάδα ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι








Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Γαλλίας, με εκτιμώμενη περιουσία 33 δισεκατομμυρίων ευρώ, που μάλιστα κατέχει πολύ γνωστή αλυσίδα με καταστήματα στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο 44χρονος Γάλλος χειριστής μετά το δυστύχημα στην Ελλάδα,πλήρωσε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων τονίζουν ότι «θα κινηθούμε νομικά».

Ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε το νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.
Οι πρόγονοί του, τη δεκαετία του ’60 ίδρυσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ενώ σήμερα, η οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η “RealNews”, η οικογένεια του 44χρονου Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου, που «υπέγραψε» την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, έχει περιουσία 33 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Ο Γάλλος Κροίσος, έκανε διακοπές με την γυναίκα του, τα παιδιά τους αλλά και φίλους στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, που έγινε η τραγωδία, οδηγούσε το ταχύπλοο, επιστρέφοντας από τις Σπέτσες μαζί με άλλους 10 επιβάτες. Τότε, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα το μικρό αλιευτικό σκάφος, μέσα στο οποίο ήταν τα τρία αδέρφια.
«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο. Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του.

Οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι πάντως, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…».


Πηγή: ethnos.gr 

Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
           Email: fyllokaiftero@gmail.com

Κοινωνικό μέρισμα 2019, έως 525 ευρώ : Πότε θα δοθεί - Τα ποσά και οι δικαιούχοι




Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση - Πότε έρχονται νέες εξελίξεις

 

Στην τελική ευθεία για να δοθεί το  κοινωνικό μέρισμα, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία από την κυβέρνηση, την ίδια ώρα που έχουν μορφοποιηθεί ποσά για τους δικαιούχους, αλλά και κριτήρια για τη διανομή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Έθνος», το κοινωνικό μέρισμα 2019 ενδέχεται να οριστικοποιηθεί εντός του Μαΐου, ενώ δεν είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις συζητήσεις με τους θεσμούς - τα κλιμάκια των επικεφαλής θα είναι στην Αθήνα στις 6 με 8 Μαΐου.

Ήδη οι επαφές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό «πυκνώνουν», προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο των μέτρων και να ανακοινωθούν πριν τις ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, τα σενάρια κάνουν λόγο για τα ίδια κριτήρια και ποσά, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από τους Θεσμούς.

Τα ποσά που εξετάζονται αυτήν τη στιγμή

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

Εισόδημα 0 – 5.000 ευρώ ενίσχυση 450 ευρώ
Εισόδημα 5.000 – 7.000 ευρώ ενίσχυση 350 ευρώ
Εισόδημα 7.000 – 9.000 ευρώ ενίσχυση 250 ευρώ

Δυο ενήλικα μέλη

Εισόδημα 0 – 7.500 ευρώ ενίσχυση 675 ευρώ
Εισόδημα 7.500 – 10.500 ευρώ ενίσχυση 525 ευρώ
Εισόδημα 10.500 – 13.500 ευρώ ενίσχυση 375 ευρώ
Δυο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος

Εισόδημα 0 – 8.750 ευρώ ενίσχυση 787 ευρώ
Εισόδημα 8.750 – 12.250 ευρώ ενίσχυση 612 ευρώ
Εισόδημα 12.250 – 15.750 ευρώ ενίσχυση 437 ευρώ

Τρία ενήλικα μέλη ή δυο ενήλικα και δυο ανήλικα μέλη

Εισόδημα 0 – 10.000 ευρώ ενίσχυση 900 ευρώ
Εισόδημα 10.000 – 14.000 ευρώ ενίσχυση 700 ευρώΕισόδημα 14.000 – 18.000 ευρώ ενίσχυση 500 ευρώ

Τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δυο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη

Εισόδημα 0 – 11250 ευρώ ενίσχυση 1012.5 ευρώ
Εισόδημα 11.250 – 15.750 ευρώ ενίσχυση 787 ευρώ
Εισόδημα 15.750 – 20.250 ευρώ ενίσχυση 562 ευρώ


Τα εισοδηματικά κριτήρια

-9.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος
-13.500 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη
-15.750 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη
-18.000 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα τέκνα
-20.250 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα τέκνα και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο παιδί
-22.550 για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή με τέσσερα ενήλικα μέλη
-27.000 για νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα

Βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017.

Περιουσιακά κριτήρια

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Πότε θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα




pliromes_foron

Μέχρι τέλος Αυγούστου θα γίνουν οι πληρωμές

Ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι πληρωμές επιδομάτων.

Πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα, το επίδομα παιδιού Α21, οι συντάξεις Σεπτεμβρίου αλλά και η δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Οι συντάξεις Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019 ημέρα Τρίτη.

O ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019 ημέρα Τρίτη.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Τρίτη.


Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 26 έως 31 Αυγούστου.

Η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού θα καταβληθεί μεταξύ 25 και 26 Σεπτεμβρίου.




Με πληροφορία από το protothema.gr  


Email: fyllokaiftero@gmail.com

Ωνάσης: Ήξερε ποιοι δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο! Αποκαλύψεις «φωτιά»!

Ωνάσης: Ήξερε ποιοι δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο! Αποκαλύψεις «φωτιά»!
Φωτογραφίες από: liberopoulos.gr.
«Γνώρισα διασημότητες, που μόνο ως ρεπόρτερ θα μπορούσα να πλησιάσω. Κάποιες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τέλης Σαβάλας, με τίμησαν με τη φιλία τους. Υπήρξα ένας ρεπόρτερ που κωπηλάτησε σε ήρεμες θάλασσες με γοργόνες και δελφίνια, αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα με πιράνχας και σε αγριεμένους ωκεανούς με καρχαρίες… Λένε ότι η δημοσιογραφία είναι υπέροχο επάγγελμα, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα. Εγώ την διοχέτευσα στα βιβλία μου«.
Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος με τα δικά του λόγια, όπως είναι αναρτημένα στο προσωπικό του site, όπου παρέμεινε δραστήριος μέχρι και το τέλος. Μέχρι και το Σάββατο, 17.08.2019, όταν ο σπουδαίος Έλληνας ρεπόρτερ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών…
Ήταν ο άνθρωπος – σκιά του Έλληνα κροίσου. Όλα ξεκίνησαν όταν κατάφερε να του πάρει αποκλειστική συνέντευξη, μετά την οποία οι δυο τους έγιναν και φίλοι, αλλά στην συνέχεια και συνεργάτες.

Ωνάσης
Δημήτρης Λυμπερόπουλος και Αριστοτέλης Ωνάσης…
Δημήτρης Λυμπερόπουλος και Αριστοτέλης Ωνάσης…
Ωνάσης
Δημήτρης Λυμπερόπουλος και Αριστοτέλης Ωνάσης…
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε εμπιστευτεί πολλά από τα μυστικά του στον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Νικολίζα, ήταν κατηγορηματικός: «Πρόσεξε, μικρέ, αυτά που λέμε θα τα γράψεις μετά τον θάνατό μου. Μη δω τίποτα με ανοιχτά τα μάτια μου, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.
Ο Ωνάσης κάποτε μου είχε πει: «Τα μεγάλα μυστικά βγαίνουν μετά θάνατον«. Και με τον Αρίστο είχαμε υπογράψει χαρτί για κάποια πράγματα που μου είχε εκμυστηρευτεί και θα τα έβγαζα στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του.
Τώρα σου εξομολογούμαι κι εγώ αυτό: Ήρθαν και με βρήκαν οι ιθύνοντες μεγάλης εκδοτικής εταιρείας γερμανικών συμφερόντων πριν ένα μήνα περίπου για να τους πω τα μυστικά του Ωνάση, μυστικά που ο ίδιος μού είχε εκμυστηρευτεί για να βγουν μετά τον θάνατό του. Η επιταγή είχε πάνω πολλά μηδενικά…».
Είναι τα λόγια που είπε ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος στον δημοσιογράφο, όταν εκείνος τον επισκέφθηκε στο δωμάτιο 501 του Θεραπευτικού Κέντρου Αποκατάστασης της λεωφόρου Συγγρού, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα έπειτα από κάταγμα στο ισχίο του.

Η συνάντηση των… αποκαλύψεων για όσα του εμπιστεύτηκε ο Ωνάσης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος, συνάντησε τον σπουδαίο Έλληνα ρεπόρτερ τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του, για τον οποίο μάλιστα ο ίδιος ήταν βέβαιος.

«Μου λένε ότι θα γίνω καλά, ότι θα περπατήσω και τους απαντάω: «Ρε πάτε καλά; Πόσο να πάω ακόμα; Πήγα ενενήντα πέντε!» του τόνισε.
Για να συνεχίσει: «Σε ξορκίζω. Δεν θα πεις τίποτα όσο ζω. Θα σου πω μια τελευταία εξέλιξη στο θέμα του Αριστοτέλη. Τον περασμένο Μάιο με πήρε κάποιος πολύ γνωστός Έλληνας με σκοπό να με συναντήσει. Του είπα ότι εγώ δεν βγαίνω από το σπίτι μου και αν ήθελε να έρθει στο δικό μου.

Πράγματι, κλείσαμε ραντεβού και έρχονται στο σπίτι μου δύο άντρες και μια γυναίκα. Ο ένας είναι πολύ γνωστό πρόσωπο μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας. Μου έφεραν ακριβό σμυρναίικο γλυκό και το πιο ακριβό κρασί της αγοράς…
«Κύριε Λιμπερόπουλε, από εσάς θέλουμε μόνο ένα πράγμα: Να μας πείτε αυτά που σας είχε εκμυστηρευτεί ο Ωνάσης και δεν τα βγάλατε ποτέ στη δημοσιότητα, καθώς και αν επιθυμείτε όλο το αρχείο σας να περιέλθει στο ίδρυμα (σ.σ. παραλείπει να αναφέρει το όνομα), όπου ειδική αίθουσα θα φέρει το όνομά σας».
Τους κοίταξα αποσβολωμένος. Δεν ήξερα αν μου κάνουν πλάκα.
«Εμείς θα σας υπογράψουμε συμβόλαιο για όλα και μια επιταγή με… πολλά μηδενικά»

Δημήτρης Λυμπερόπουλος και Αριστοτέλης Ωνάσης…
Στην ερώτηση αν… υπέγραψε, απάντησε: «Φυσικά και υπέγραψα. Ο μ@@@ς θα είχα πολλά λεφτά, αλλά τα έφαγα. Και πού να φανταστώ, όμως, ότι θα έφτανα μέχρι τα 95 χρόνια μου; Όταν είσαι νέος, πιστεύεις ότι μπορεί και να πεθάνεις αύριο και θέλεις να γλεντήσεις μέχρι τέλους τα πάντα».

Η… βόμβα! «Ο Ωνάσης ήξερε τους δολοφόνους του γιου του»!


Ωνάσης
Δημήτρης Λυμπερόπουλος και Αλέξανδρος Ωνάσης…
«Είναι τα μυστικά που ο Ωνάσης μου είχε πει και δεν είχα το θάρρος να τα γράψω γιατί φοβόμουν», λέει για την πρόταση του γερμανικού εκδοτικού οίκου. «Αυτά ήθελαν και γι’ αυτά υπέγραψα συμβόλαιο ότι θα βγουν μετά τον θάνατό μου. Μιλάμε για πολλά χρήματα.
Όμως, με πρόλαβε το ισχίο… Ήρθαν οι άνθρωποι και με είδαν κι εδώ στο νοσοκομείο. Ενδιαφέρθηκαν πολύ», συμπλήρωσε, αποκαλύπτοντας πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης γνώριζε από την πρώτη στιγμή τους δολοφόνους του γιου του, όμως φοβόταν πως αν αποκάλυπτε την αλήθεια, θα είχε την ίδια τύχη και η κόρη του, Χριστίνα.
«Ήξερε τα πάντα και ξέρω τα πάντα… Όλα αυτά θέλουν να γράψω. Το κατάλαβες νεαρέ;».

Το «μεγάλο λάθος» που έκανε ο Ωνάσης με την Μαρία Κάλλας και η… φουρτούνα Τζάκι Κέννεντι

Για τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, η Μαρία Κάλλας ήταν η απόλυτη ντίβα και πολύ καλή φίλη του. Σε κάθε κουβέντα μιλούσε για το ήθος της, αλλά και για την ελληνικότητα του χαρακτήρα της.

Ωνάσης
Δημήτρης Λυμπερόπουλος και Μαρία Κάλλας…
«Μεγάλο σφάλμα έκανε ο Αρίστος (σ.σ. Ωνάσης) με την Μαρία. Όταν χώρισαν, εμένα φώναξε να μου το πει. Και όταν τα έφτιαξε με την άλλη (σ.σ. Τζάκι Κέννεντι), τότε είπα: «Ωχ, θα ‘χουμε φουρτούνες«…


Με πληροφορίες από: Espresso και Newsit
Φωτογραφίες: liberopoulos.gr.

Σλοβένοι οργανώνονται κατά της λαθρομετανάστευσης: Ένοπλοι πολίτες φυλάνε τα σύνορα…




Τα σλοβενικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες από ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο τριάντα ένοπλων ανδρών που οργανώθηκαν για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στη Σλοβενία.

Οι φωτογραφίες και το σχετικό ρεπορτάζ ανέβηκαν στα σλοβενικά κοινωνικά δίκτυα και δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα.
Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Σλοβενίας, δήλωσε ότι αυτό είναι απαράδεκτο.
Οι ένοπλοι Σλοβένοι που εντάχθηκαν στις ομάδες αυτές σε ανακοινώσεις τους, δήλωσαν ότι προέβησαν σε αυτό το βήμα για την προστασία του πληθυσμού και της περιουσίας του, μεταξύ των ένοπλων βρίσκονται βετεράνοι στρατιωτικοί.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης της φρουράς Στάερσκα (Штаерска), Αντρέι Σίσκο, που ηγείται 45 ανδρών – υποστηρικτών του, δήλωσε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται τους παράνομους μετανάστες.
Κατά μήκος των σλοβενικών συνόρων με την Κροατία και την Αυστρία, σύνορα τα οποία περιβάλλονται από συρματοπλέγματα, καλύπτονται από περιπολίες άοπλων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δεν επιτρέπουν τη διέλευση των μεταναστών από τις περιουσίες τους.

Μετάφραση Βαλκανικό Περισκόπιο
 



echedoros-a.gr
voicenews
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
           Email: fyllokaiftero@gmail.com