06 Δεκεμβρίου 2019

Φανταστική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, καλύτερη και από αγοραστή!




ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
120γρ σιμιγδάλι ψιλό
10γρ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
10 φύλλα κρούστας
250γρ βούτυρο
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ. Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε ένα μπολ και αφού βάλουμε στην επιφάνειά του μεμβράνη, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε 2 φύλλα κρούστας, τα οποία τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο του φύλλου κρούστας βάζουμε περίπου το 1/5 από το μίγμα μας και τυλίγουμε σε φάκελο, βουτυρώνοντας όλες τις επιφάνειες καθώς το κλείνουμε.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν οι μπουγάτσες μας.
Αφήνουμε τις μπουγάτσες να κρυώσουν και τις πασπαλίζουμε στη συνέχεια με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.


Δείτε την εκτέλεση της Συνταγής εδώ:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs




 Χρυσές Συνταγές

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ - Ενας Τούρκος πρόεδρος και ένας πρώην αξιωματικός του Τούρκικου στρατού


Ηράκλειο Κρήτης: Παράνομοι αλλοδαποί «ξέσκισαν» ξενοδοχεία με κλοπές – Ξάφρισαν 27 δωμάτια!

https://www.police-voice.com/

Εξιχνιάστηκαν σήμερα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 27 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, ηλικίας 24, 33 και 52 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε στη διάρκεια ερευνών και της προανάκρισης, οι τρεις αλλοδαποί διέπραξαν τις κλοπές κατά το χρονικό διάστημα από τις 14.08.2019 έως και τις 09.10.2019.
Οι δράστες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 16.000 ευρώ και επιπλέον 300 λίρες, 2.000 grawn Τσεχίας, 600 κορόνες Τσεχίας, 3.200 ρούβλια και 400 λίρες Αγγλίας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.




Χαχαχαχα!!! Χαίρομαι πολύ σύντεκνοι, που τρέξαμε να παραχωρήσετε τα ξενοδοχεία σας, στους λαθρο...
Αντε με το καλό να δω και κατεδάφιση...


Πηγή ➤ Police-Voice news blog

Καστοριά: Δεν άρεσε το ξενοδοχείο στους παράνομους μετανάστες και άρχισαν να φωνάζουν “ΝΟ GOOD” [BINTEO]



Απίστευτες σκηνές σε ξενοδοχείο διαμονής μεταναστών στην Καστοριά.
Σε βιντεάκι που αναρτήθηκε στην σελίδα “ellinika snaps” του facebook φαίνονται μετανάστες διαφορετικών εθνοτήτων να διαμαρτύρονται για το ξενοδοχείο το οποίο δεν πληρεί τις δικές τους φιλοδοξίες.
Να θυμίσουμε οτι το ξενοδοχείο ειναι δωρεάν παροχή και για έναν παράνομο μετανάστη είναι όχι απλά λύση ανάγκης αλλά κάτι πολύ περισσότερο, που δεν έχουν συναντήσει σε άλλη χώρα ούτε βέβαι στην χώρα τους.
Δεν τους αρέσει το ξενοδοχείο Dedis στο οποίο ζουν μήνες τώρα, και φωνάζουν “Νό Γκουντ”, Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε ακίνητα μέσα στο ξενοδοχείο.
 Δείτε το βίντεο Εδώ Ellinika Snaps












Με πληροφορία από την αρχική
Πηγή

Στις 2.500 ευρώ η ταρίφα για βγει κάποιος αλλοδαπός ευάλωτος λόγω «μετατραυματικού στρες»! (ΒΙΝΤΕΟ)



 Στις 2.500 ευρώ η ταρίφα για βγει κάποιος αλλοδαπός ευάλωτος λόγω «μετατραυματικού στρες»!
Αποκαλύψεις για το πώς λειτουργεί το κύκλωμα με τις πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις στους «αιτούντες» έκανε ένας παράνομος μετανάστης, ο οποίος αφού πρώτα μπήκε στην Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα στη συνέχεια ήρθε  σε επαφή με τη σπείρα.

Αιτία η εξάρθρωση από την  Αστυνομία εγκληματικού δικτύου στη Μυτιλήνη, η οποία εφοδίαζε παράνομα μετανάστες με πλαστές γνωματεύσεις «μετατραυματικού στρες» για να χαρακτηριστούν ως «ευάλωτα πρόσωπα», έτσι ώστε να πάρουν πιο εύκολα άσυλο.

Ο παράνομος μετανάστης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ALPHA για τη δράση δικηγόρων και γιατρών που μπορούν έναντι μεγάλης αμοιβής, να δώσουν πλαστές βεβαιώσεις προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες για το άσυλο.
«Όταν παίρνεις αυτά τα έγγραφα, για παράδειγμα από τον ψυχίατρο, μπορείς πιο εύκολα να λάβεις θετική απάντηση», ανέφερε αρχικά ο μετανάστης και αποκάλυψε: «στα νησιά η μαφία έχει περιορισμένη παρουσία, το μεγαλύτερο κομμάτι βρίσκεται εδώ (σ.σ. Αθήνα)».

Όσο για την ταρίφα που υπάρχει στην Αθήνα, είπε: «Αν είσαι τυχερός μπορείς και με 500 ευρώ, αλλά τα ποσά φτάνουν στις 2.000 έως 3.000 ευρώ. Εγώ πήγα σε δικηγόρο και την πρώτη φορά του έδωσα 400 ευρώ και στη δεύτερη 800 ευρώ. Έπειτα από δύο μήνες ο δικηγόρος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Σου λένε ότι μπορούν να σου φτιάξουν ότι θες από χαρτιά και να στα δώσουν».

Στη συνέχεια ο μετανάστης, πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι υπάρχουν δικηγόροι που δουλεύουν στη μαφία. Η υπηρεσία ασύλου γνωρίζει, αλλά αδιαφορεί».

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο


.


pronews.gr
Alfa news tv

Στις 11 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας –Πρόγραμμα με εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα



Νέα ονομασία και λογότυπο αποκτούν οι χειμερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας που ξεκινούν με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου την ερχόμενη Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης «τα Χριστούγεννα εκτός από μέρα Χαράς είναι και μέρες αγάπης προσφοράς και αλληλεγγύης γιαυτό το πολιτιστικό μας πρόγραμμα φέτος φιλοξενεί εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα έτσι ώστε να προσελκύσουν  το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών. Άλλωστε δεν χρειάζονται πολλά αγάπη, μια αγκαλιά και όλη τη θετική μας ενέργεια για να περάσουμε τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα όλοι μαζί».

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις ο κ. Γιαννάκης επεσήμανε ότι «από φέτος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου  έχουν μία σταθερή ονομασία που θα συνδυάζει τη μεγάλη αυτή γιορτή και το κορυφαίο γεγονός τις φωτιές της Φλώρινας με τον τίτλο των εκδηλώσεων από δω και πέρα να είναι «Χριστουγεννιάτικες φωτιές στη Φλώρινα» που άλλωστε αποτελούν και την αντιπροσωπευτικότερη εκδήλωση για την περιοχ». Παρουσιάζοντας το λογότυπο των εκδηλώσεων σημείωσε πως στοχεύουν να αποτελέσει ένα σταθερό σήμα κατατεθέν των εκδηλώσεων ενώ τα  επόμενα χρόνια θα το αξιοποιήσου, όπως είπε και τουριστικά έτσι ώστε οι φωτιές να φτάσουν σε κάθε σημείο της χώρας. Το λογότυπο περιλαμβάνει φλόγες οι οποίες είναι ενωμένες και σχηματίζουν μία φωτιά και καταλήγουν σε ένα κύκλο. Φωτιές τις οποίες παρομοίωσε ως τις φλόγες που ζεσταίνουν τις ψυχές μας. Στην εκδήλωση έναρξης των εκδηλώσεων με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Δούμτσης ο οποίος είπε ότι θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στη πλατεία Γεωργίου Μόδη που θα πλαισιώνεται από διάφορες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους ξεκινώντας από τις 5 το απόγευμα με εκδηλώσεις για τα παιδιά και ολοκληρώνονται με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 8 και συναυλία στις 8:30.

Στο αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν το νέο έτος και θα κορυφωθούν το βράδυ των Φωτιών αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Ηλίας Μούλελης ο οποίος σημείωσε ότι μέσω των εκδηλώσεων θα αναδειχθούν τα τοπικά συγκροτήματα και οι σύλλογοι της περιοχής έχοντας ως στόχο την ανάδειξη του τοπικού χρώματος των εκδηλώσεων και των παραδόσεων της περιοχής με κορύφωση το Βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου με το άναμμα των φωτιών στις γειτονιές της Φλώρινας.



Θωμαή Αδάμου
ΕΡΤ Φλώρινας

Πληθαίνουν οι παράνομοι μετανάστες ακόμη και πάνω στην Εγνατία Οδό

ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ


Περπατούν στη λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας, μέσα σε τούνελ, διασχίζουν κάθετα τον αυτοκινητόδρομο αιφνιδιάζοντας τους οδηγούς
Τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, ακόμη και απώλειας ανθρώπινων ζωών, ελλοχεύει η πρακτική που ακολουθούν πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες διασχίζοντας την Θράκη για να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες οδηγών
Οι μαρτυρίες των οδηγών που κινούνται στους δρόμους της Θράκης είναι ενδεικτικές αυτής της πρακτικής. Μία τέτοια μαρτυρία έρχεται από την Εγνατία Οδό, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ξάνθης, οπότε οδηγός που έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου είδε πάνω στον αυτοκινητόδρομο να περπατούν δεκάδες μετανάστες. Τουλάχιστον τρεις ομάδες των τεσσάρων έως έξι ατόμων είδε στον δρόμο του ο οδηγός και μετέφερε στον «Χ» την ανησυχία του για τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

«Κινδυνεύει τόσο η δική τους ζωή, όσο και η δική μας, των οδηγών», μας είπε και περιέγραψε τους πρόσφυγες και μετανάστες να περπατούν πάνω στην λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας και από δίπλα τους να περνούν αυτοκίνητα με μεγάλες ταχύτητες. «Την τελευταία στιγμή μπορεί να διακρίνεις τις ανθρώπινες φιγούρες πάνω στην Εγνατία Οδό, μόλις τα φώτα του οχήματος πέσουν πάνω τους. Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις να παρασύρεις κάποιον άνθρωπο. Διασχίζοντας, μάλιστα, την Εγνατία Οδό το βράδυ της Τετάρτης είδα ξαφνικά τέσσερα άτομα να διασχίζουν κάθετα τον δρόμο για να περάσουν στην απέναντι πλευρά, αιφνιδιάστηκα και πάτησα φρένο. Πετάχτηκαν μέσα από ένα χωράφι και τρέχοντας πέρασαν τον αυτοκινητόδρομο», μας περιγράφει οδηγός. Πρόσφυγες και μετανάστες περπατούν ακόμη και μέσα σε τούνελ, όπως μας είπαν.

"Πρόσφυγες" και παράνομοι μετανάστες εικάζεται ότι αφήνονται σε διάφορα σημεία της Θράκης από διακινητές και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την κοντινότερη μεγάλη πόλη, την Θεσσαλονίκη, με τα πόδια.

Εμφανίστηκαν και στο κέντρο της Κομοτηνής
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Χ», παράτυποι μετανάστες εμφανίστηκαν χθες και στην καρδιά της Κομοτηνής. Επρόκειτο για μία ομάδα έξι ατόμων, νεαρών στην ηλικία, οι οποίοι «στάθμευσαν» για λίγο στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μιλούσαν αγγλικά και έμειναν στο πάρκο χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, παρά μόνο έφαγαν ένα καρβέλι ψωμί και συνέχισαν, άγνωστο για πού.


 

 xronos.gr

 

Σχετικά Άρθρα:

Σουφλί: Λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιά πριν λίγο σε ποιμνιοστάσιο του χωριού Ρούσσα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές

Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης, ενώ της Τουρκίας πίνει καφέ στο Κολωνάκι…


τουρκος_πρεσβης




Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης: Έχει 72 ώρες να αποχωρήσει, «persona non grata» από το ΥΠΕΞ

Ο πρέσβης της Λιβύης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι απελάθηκε και πως είναι persona non grata. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας του είχε εκφράσει τις προηγούμενες μέρες την ενόχλησή του.

Ο Λίβυος πρέσβης βρέθηκε το υπουργείο Εξωτερικών όπου του ανακοίνώθηκε επίσημα ότι είναι persona non grata και στη συνέχεια του δόθηκε προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα.
Δένδιας: Η απέλαση δεν σημαίνει διακοπή διπλωματικών σχέσεων
​«Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια του ότι η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει, δεν σημαίνει διακοπή των διπλωματικών σχέσεών μας με τη Λιβύη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε επικοινωνήσει τις προηγούμενες μέρες μαζί του, εκφράζοντάς του την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για τη Συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης.
Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης έφτασε στην Αθήνα ωστόσο το κείμενο δεν δόθηκε από λιβυκή πηγή και έτσι η Αθήνα θα τηρήσει την προειδοποίησή της και θα καλέσει τον πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών για να τον απελάσει.
«Λάβαμε το κείμενο του μνημονίου από άλλες πηγές, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα, δεν έχει αλλάξει, υπάρχει τελεσίγραφο» επιβεβαίωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στο Sputnik την Πέμπτη.
«Αργά ή γρήγορα, η γείτων θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ενέργειές της δεν έχουν νομική βάση και άρα κανένα αποτέλεσμα» σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος, σχολιάζοντας την κύρωση της συμφωνίας από την τουρκική εθνοσυνέλευση, η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Το «Μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης είναι παντελώς ανυπόστατο θεσμικώς»
Κανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο δεν έχει το «λεγόμενο μνημόνιο» μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Αλεξανδρούπολη, όπου παρευρέθηκε για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 υ της Αθήνας με τον χαρακτήρα τους και τον κόσμο τους. Ποια διαλέγουμε;


Πράσινο φως από την τουρκική Βουλή
Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης πήρε το βράδυ της Πέμπτης το «πράσινο φως» από την τουρκική βουλή.
Υπενθυμίζεται πως περιλαμβάνει διευθέτηση των θαλασσίων συνόρων στην Μεσόγειο ανεβάζοντας το θερμόμετρο σε μία περιοχή όπου δεν λείπουν οι εντάσεις το τελευταίο διάστημα.

Η κίνηση της Τουρκίας να θέσει υπό έγκριση τη συμφωνία ήρθε μία ημέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην οποία σύμφωνα με την ελληνική πλευρά «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε, σε καλό κλίμα».
Sputnik  6/12/2019

Εμείς να παραθέσουμε ένα επίκαιρο σχόλιο….
Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης, ενώ της Τουρκίας πίνει καφέ στο Κολωνάκι...


Φωτό:Fterografos
TOURKIKANEA.GR

Μυτιλήνη: Δικηγόροι και ψυχολόγος έδιναν fake γνωματεύσεις «μετατραυματικού στρες» σε Παράνομους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ αιτούντες άσυλο...!!!



Αλλο ένα εγκληματικό δίκτυο στη Μυτιλήνη, εφοδίαζε παράνομα αιτούντες άσυλο με γνωματεύσεις «μετατραυματικού στρες» για να χαρακτηριστούν ως «ευάλωτα πρόσωπα».

Πρόσφυγες και μετανάστες
 
Εγκληματικό δίκτυο στη Μυτιλήνη αποτελούμενο από πέντε άτομα μεταξύ των οποίων δύο δικηγόροι και ένας ψυχολόγος, εφοδίαζε παράνομα αιτούντες άσυλο με γνωματεύσεις «μετατραυματικού στρες» για να χαρακτηριστούν ως «ευάλωτα πρόσωπα».


Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, μέχρι τώρα και μετά από πολύμηνες έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί 538 περιπτώσεις για κάθε μία από τις οποίες οι εμπλεκόμενοι λάμβαναν ποσά από 550 έως 950 ευρώ. 


Από τους πέντε που εμπλέκονται στο δίκτυο ένας είναι αλλοδαπός και οι τέσσερις Έλληνες. 

Ενώ τρεις από τους πέντε συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη το τελευταίο διάστημα.





Με τη βεβαίωση - γνωμάτευση οι αιτούντες άσυλο χαρακτηρίζονταν από την υπηρεσία ασύλου ως «ευάλωτα πρόσωπα» και τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους απολάμβαναν επιπλέον δικαιωμάτων προστασίας και συνδρομής. 

Όπως έγινε γνωστό, τις γνωματεύσεις υπέγραφε καταχρηστικά η συλληφθείσα ψυχολόγος, χωρίς να έχει σχετικό δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, το χρηματικό ποσό των 4.615 ευρώ και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της δραστηριότητας του εγκληματικού δικτύου.

 

Άργους Ορεστικό: Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αύξηση στα τέλη κατά 20% που αποφασίστηκε από τον Δήμο


Οι δήμοι δεν είναι επιχειρήσεις – Είναι αδιανόητο μια μικρή επιχείρηση να πληρώνει τα ίδια τέλη ποσοστιαία, όσο οι μεγάλες επιχειρήσεις

Ο λαός του Άργους Ορεστικού, θα δει αυξημένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού, καθώς στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία αύξηση στα τέλη κατά 20%, ενώ έγινε σαφές ότι θα γενικευτούν οι διακοπές νερού, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.
Δεν προκαλεί καμία έκπληξη αυτή η απόφαση, καθώς ρητά καλείται ο δήμος να λειτουργήσει ως επιχείρηση και να ισοσκελίσει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Οι κάτοικοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής έπρεπε να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρους και τέλη για αυτονόητα πράγματα, όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός της πόλης και το νερό. Είναι αδιανόητο μια μικρή επιχείρηση να πληρώνει τα ίδια τέλη ποσοστιαία όσο οι μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που συνολικά ο λαός μας αποδίδει φορολογικά το 95% των συνολικών εσόδων του κράτους  ενώ οι τραπεζίτες, βιομήχανοι και εφοπλιστές, μόλις το 5% ! Σε μια περίοδο, που τα εργατικά – λαϊκά στρώματα στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μειώσεις παροχών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, αυξήσεις σε φόρους και χαράτσια, η Δημοτική Αρχή έρχεται να αρπάξει ό,τι έχει απομείνει.

Οι δήμοι δεν είναι επιχειρήσεις! Καμία ανοχή στη γενικευμένη επίθεση που συνεχίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποδεσμευτεί το κράτος απ’ τη χρηματοδότηση των δήμων, ώστε να προσφέρουν εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους είτε άμεσα είτε ιδιωτικοποιώντας διάφορους τομείς όπως η καθαριότητα.
Απαιτούμε δραστική μείωση όλων των δημοτικών τελών, έως και μηδενισμό για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αύξηση  για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Απαιτούμε να χρηματοδοτήσει το ίδιο το κράτος αυτές τις υπηρεσίες, καθώς είναι δικαίωμα όλου του λαού μας !

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ




Επικοινωνία Ιστοσελίδας:  Email: fyllokaiftero@gmail.com

Λιβύη: Απαράδεκτη η απέλαση του πρέσβη μας


Λιβύη: Απαράδεκτη η απέλαση του πρέσβη μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι απαράδεκτη. «Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωνε ότι: «Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη στο υπουργείο όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του εδόθη διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα».

Ο κ. Δένδιας, μίλησε με σκληρά λόγια για την συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και προκλητική. Διευκρίνισε πως η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και ελήφθη αφού η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που της είχαμε θέσει. Περαιτέρω, σημείωσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, τονίζοντας πως είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Επίσης, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως η απέλαση δεν αποτελεί διακοπή διπλωματικών σχέσεων.



 Newsit.gr

Οι επιχειρήσεις «έφαγαν» το κοινωνικό μέρισμα!


Σχολιάστε


Η σπουδή της κυβέρνησης να επιστρέψει προκαταβολικά φέτος τη μείωση του φόρου στις εταιρείες, εξανέμισε το πλεόνασμα

Η σπουδή της κυβέρνησης να επιστρέψει προκαταβολικά φέτος τη μείωση του φόρου του 2020 στις επιχειρήσεις, να χορηγήσει προκαταβολικά το «κουρεμένο» επίδομα θέρμανσης και να καλύψει ένα μέρος της κρατικής επιδότησης προς τη ΔΕΗ, εξανέμισαν το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού και δεν υφίσταται αξιόλογο απόθεμα για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Το γεγονός αυτό, μαζί με τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν, για αποφυγή διανομής κοινωνικού μερίσματος, προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς διαπιστώνει πως δεν βγαίνουν τα νούμερα, όπως τα είχε παρουσιάσει προ μηνός το υπουργείο Οικονομικών, καλλιεργώντας ελπίδες υπερπλεονάσματος.

Με την κατάθεση, χθες στη Βουλή του προϋπολογισμού του 2020, αποσαφηνίστηκε η κατάσταση και αποκαλύπτεται πως οι δανειστές έθεσαν βέτο, το οποίο η κυβέρνηση το παραδέχεται έμμεσα.
Αναλυτικότερα, το πλεόνασμα που εμφανίζει ο προϋπολογισμός του 2019, πάνω από τον μνημονιακό στόχο, είναι 436 εκατ. ευρώ, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να διανεμηθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Όμως, αποκαλύπτεται ότι από το ποσό αυτό:
  • Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις της Κομισιόν, ότι από το υπερπλεόνασμα θα διαφυλάξει ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, ως «απόθεμα ασφαλείας». Συνεπώς απομένει ένα ποσό 236 εκατ. ευρώ. 
  • Θα διατεθεί ένα μέρος για να καλυφθούν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ από τις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας), που συνιστά την επιδότηση που λαμβάνει η εταιρεία ηλεκτρισμού για το κόστος ηλεκτροδότησης των απομακρυσμένων περιοχών. Η συγκεκριμένη οφειλή για το 2019 κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ. 
Είναι προφανές ότι δεν απομένει κανένα επαρκές ποσό, προκειμένου να διανεμηθεί ένα αξιόλογο κοινωνικό μέρισμα. Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει και η σύγκριση με το περυσινό μέρισμα όπως και με το μέρισμα που διανεμήθηκε στα έτη 2016 και 2017 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό για την νυν κυβέρνηση.

Το «έφαγε» η προκαταβολή φόρου

Αξίζει να  σημειωθεί, ότι τη διανομή κοινωνικού μερίσματος τον προσεχή Δεκέμβριο, η κυβέρνηση της ΝΔ αρχικά την είχε αποκλείσει το καλοκαίρι. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε δηλώσει πως για το 2019 χορηγήθηκε η 13η σύνταξη τον περασμένο Μάιο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να χορηγηθεί και νέο μέρισμα στο τέλος του χρόνου.

Κατόπιν, τον Σεπτέμβριο και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου βλέποντας ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίαζαν αύξηση λόγω των πληρωμών, για την ένταξη στις 120 δόσεις, κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να μοιράζουν υποσχέσεις για κοινωνικό μέρισμα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Επίσης παρασύρθηκαν και δέσμευσαν χρήματα για την επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις, αλλά και για την πρόωρη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, που απορρόφησαν συνολικά περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Ο ενθουσιασμός όμως κόπηκε απότομα, καθώς τα έσοδα από τα μέσα Νοεμβρίου έδειξαν κόπωση και ότι το μεγάλο υπερπλεόνασμα δεν είναι πλέον εφικτό.
Όμως στα μέσα Οκτωβρίου αποφάσισαν να δεσμεύσουν ένα μέρος του υπερπλεονάσματος, για την πρόωρη επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα θα επιστραφεί το 2019 το ποσό που αναλογεί στη μείωση του φόρου εισοδήματος, που έχουν προκαταβάλει οι επιχειρήσεις για το 2020.
Φέτος οι επιχειρήσεις πλήρωσαν προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τη χρήση 2019, με βάση τον συντελεστή 29%. Επειδή όμως ο συντελεστής φόρου μειώθηκε για τη χρήση 2019, στο 24%, η διαφορά των 5 μονάδων, αντί να συμψηφιστεί το 2020, αποφασίστηκε να επιστραφεί φέτος, από το υπερπλεόνασμα.

Το κόστος του μέτρου ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ, το οποίο αφαιρείται από το υπερπλεόνασμα το οποίο θα διατίθετο για κοινωνικές δράσεις.

Επίσης από το υπερπλεόνασμα, θα χορηγηθεί εντός του 2019 το επίδομα θέρμανσης για όλη τη σεζόν, αντί του 2020, το ύψος του οποίου θα είναι 68 εκατ. ευρώ και το οποίο επίσης μειώνει το διαθέσιμο ποσό για κοινωνικό μέρισμα.

 Φωτό:Fterografos
Σοφοκλέους.gr

Απελαύνεται ο Λίβυος πρεσβευτής -Γιατί όχι και και ο Τούρκος πρεσβευτής;



Persona non grata ανακηρύχθηκε από το υπ. Εξωτερικών ο Λίβυος πρεσβευτής - Δένδιας: Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια του ότι η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει - Την Πέμπτη στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης κατόπιν πρόσκλησης του Κώστα Τασούλα

 

Αυξάνει την πίεση η Ελλάδα προς την κυβέρνηση της Τρίπολης που υπέγραψε τη συμφωνία με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα καθώς όπως έγινε γνωστό ξεκίνησαν οι διαδικασίες απέλασης του Λίβυου πρεσβευτή στην Αθήνα ο οποίος ανακηρύχθηκε persona non grata καθώς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κυβέρνησης να παραδώσει το κείμενο της συμφωνίας που έφτασε τελικά στο ΥΠΕΞ μέσω άλλης διαρροής.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη  στην Αθήνα θα βρεθεί την επόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας.

Όπως είπε ο Νίκος Δένδιας «με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι σήμερα το πρωί ο λίβυος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ και του ανακοινώθηκε η απέλασή του. Του δόθηκε προθεσμία 72 ωρών να εγκαταλεψει την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον υπ. Εξωτερικών η απόφαση αυτή είναι «συνέπεια του ότι η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει» ενώ διευκρίνισε ότι «η απόφαση δεν σημαίνει διακοπή των διπλωματικών σχέσεών μας με τη Λιβύη». Ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών Τουρκίας-Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως η ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ήρθε απλά να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μας. «Οι συντεταγμένες της απόπειρας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και άλλων κρατών», διεμήνυσε.

Ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές ότι πέραν των ουσιαστικών και τυπικών ελαττωμάτων της, αυτή η απόπειρα είναι παράνομη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και συμπλήρωσε πως είναι δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Ως εκ τούτου καταδικάζεται απερίφραστα, υπογράμμμισε.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην επιστολή του επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης προς τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία επισημαίνει ότι το Μνημόνιο για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών είναι «παράξενο», καθώς η Λιβύη δεν έχει «θαλάσσια σύνορα» με την Τουρκία και πως η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στο μέσο των συνόρων που προσπαθεί να καθορίσει η συμφωνία. Στην ίδια επιστολή, όπως σημείωσε, τόνισε επιπλέον ότι ο πρωθυπουργός της Λιβύης δεν είχε το δικαίωμα να υπογράψει.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία δεν κατατέθηκε στη Βουλή της Λιβύης καθώς το σώμα διαφωνεί με το περιεχόμενό της ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης.

Και οι δύο έχουν απορρίψει το επίμαχο μνημόνιο, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ασφάλειας αλλά και της κυριαρχίας της Λιβύης. Πρόσκεινται, έξάλλου, στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης του συμμάχου της Άγκυρας Φαγέζ αλ Σαράτζ.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου καταδίκασε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη. «Το μνημόνιο με την Λιβύη δημιούργησε εντάσεις την περιοχή. Δεν βοηθάει και είναι προκλητικό. Αυτές οι ενέργειες είναι αντίθετες προς το πνεύμα της συνεργασίας και σταθερότητας που οι ΗΠΑ θέλουν για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως βλέπει την Ελλάδα ως ένα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και μέρος της λύσης.


Τίτλος σχόλιο: fyllokaiftero1.blogspot.com

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας» βλέπουν οι Καταριανοί: Το τέλος των ψευδαισθήσεων


«Πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας» βλέπουν οι Καταριανοί: Το τέλος των ψευδαισθήσεων



«Η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται πολύ κοντά σε μια ένοπλη σύγκρουση μετά την αιφνιδιαστική οριοθέτηση της ΑΟΖ από την πλευρά της Άγκυρας» αναφέρει το Al Jazeera και είναι πλέον σαφές πως όσο κι αν εθελοτυφλούν στην Αθήνα τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στο «point of no return» και είναι «μη αναστρέψιμα».

Η Ελλάδα έχει πλέον μόνο 2 επιλογές: Ή σέβεται τον ευατό της και αντιδρά ενόπλως, ή το «καταπίνει» και χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και παραδίδει μέρος της εθνικής κυριαρχίας.
Θα πρέπει να πούμε πως το Al Jazeera έχει την έδρα του στο Κατάρ το οποίο έχει μια κατεξοχήν φιλοτουρκική στάση. Άλλωστε η Άγκυρα στήριξε την Ντόχα στην κρίση που αντιμετώπισε με την Σαουδική Αραβία.

Εδώ δεν τίθεται τόσο θέμα εγκυρότητας όσο γνώσης των σχεδίων της Άγκυρας στις οποίες οι Καταριανοί έχουν πρόσβαση.

Για αυτό δεν ήταν τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις του Α/ΓΕΝ Νικόλαου Τσούνη «Θα πάμε μπροστά, θα ρίξουμε κι όσες φάμε» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι έτοιμο το ΠΝ να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία κατά την πρόσφατη ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.

Μάλιστα κλείνοντας την ενημέρωση επανέλαβε ακριβώς την ίδια φράση θέλοντας να τονίσει ότι η φράση αυτή δεν λέχθηκε τυχαία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Τουρκία και την περίπτωση να μας βοηθήσουν οι Δυτικοί απάντησε επί λέξει:
«Δεν θα έρθει κανείς να μας που βοηθήσει, ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας»!
«Ανοίγοντας» την συζήτηση και σε πιο ευρύτερα θέματα τόνισε ότι «δυστυχώς έχουμε χάσει τον επικοινωνιακό πόλεμο με την Τουρκία, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με ειδήσεις των ανταποκριτών των μεγάλων καναλιών από αυτή την χώρα, χωρίς η έκταση της κάλυψης να έχει κάποια σχετικότητα με την πραγματική σημασία των γεγονότων. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με προβολές των τουρκικών σίριαλ από τα ελληνικά κανάλια. Και αυτά τα σίριαλ είναι στο πλαίσιο του πολέμου επικοινωνίας που έχει εξαπολύσει η Τουρκία.»
Χθες ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Ετοιμαζόμαστε για όλα τα πιθανά επεισόδια σε όλα τα επίπεδα».

Οι αυταπάτες τελείωσαν. Η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να δράσει...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Τελικά "Με το καλημέρα σας" 40% αύξηση δημοτικών τελών - Μέρος της αντιπολίτευσης μιλάει για αύξηση 250%


 Η νέα δημοτική αρχή Καστοριάς υπό τον δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη  μόλις δύο μήνες από από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της αυξάνει τελικά  τα δημοτικά τέλη κατά 40% + που  πληρώνουν οι κάτοικοι του δήμου.

Μια τρομακτική αύξηση του 40% που γίνεται για να καλυφθούν τα χρέη των 15 εκατομμυρίων της προηγούμενης δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Ανέστη Αγγελή (πρώην βουλευτή της ΝΔ) και Καλούνται τώρα  με το καλημέρα σας, να πληρώσουν τα χρέη των 15 εκατομμυρίων  οι δημότες της Καστοριάς μιας πόλεως και ενός δήμου με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα, όπου έχουν έχουν μείνει οι  μισοί κάτοικοι, οι άλλοι μισοί έχουν μεταναστεύσει.

Τμήμα της αντιπολίτευσης του δήμου Καστοριάς μίλησε για αύξηση που φθάνει στην πραγματικότητα το ποσοστό του 250%

 Θα επανέλθουμε στο θέμα που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και  αναστάτωσε τον κόσμο, αφού πριν λίγες ημέρες η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς είχε απορριφθεί με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.





Επικοινωνία:  Email: fyllokaiftero@gmail.com

"Αριστερή" οπαδός με δεξιές τσέπες Τσάμπα διακοπές στην Ελάτη για τον Α.Τσίπρα - Δώρο πλούσιας «συντρόφισσας»




Αν έχεις τέτοιους οπαδούς: Τσάμπα διακοπές στην Ελάτη για τον Α.Τσίπρα - Δώρο «συντρόφισσας»

Γνωστή οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, απέστειλε ιδιόχειρη πρόσκληση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσφέροντας στον ίδιο και στην οικογένειά του... το σπίτι της, στην Ελάτη για ολιγοήμερες Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Του επισημαίνει μάλιστα πως στα Τρίκαλα φιλοξενείται το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο, ο «Μύλος των Ξωτικών» και θα είναι ευκαιρία για τα παιδιά να ζήσουν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, που επικαλούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στα Τρίκαλα το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, δίχως ωστόσο να έχει καταρτιστεί ακόμη το πλήρες πρόγραμμα συναντήσεών του.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδειών που κάνει ο πρώην πρωθυπουργός εδώ και μερικούς μήνες σε όλη την Ελλάδα.


Πηγή: trikalavoice.gr