Του Άγη Βερούτη

Η οικονομία καταρρέει, και εκείνοι ψάχνουν πώς να αυξήσουν τους φόρους.

Οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλη φορολαίλαπα. Από την περασμένη Παρασκευή η οικονομία βρίσκεται σε μια ακόμα πτωτική μεταβολή κατακλυσμιαίου μεγέθους.

Συνδυαστικά με τη συσσωρευμένη ανασφάλεια των φορολογούμενων, οι τελευταίες εξελίξεις με τα κόκκινα δάνεια και την εκδικητική μεταβολή της ρύθμισης των 100 δόσεων οδηγούν τις ελληνικές επιχειρήσεις στο Grexit.

Ευτυχώς για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι γειτονικές χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και τελευταία και η Αλβανία, τούς προσφέρουν Grexit. Διέξοδο δηλαδή από το πλέον τοξικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον ένθεν του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Και έχεις και τον ΠτΔ να δηλώνει πως ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλος, αλλά απλά δεν βρίσκονται στις σωστές θέσεις ο καθένας. 

Λες και τους πληρώνει από την τσέπη του! Λες και δεν είμαστε πρώτοι στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά στην Ευρωζώνη! 

Αυτά δηλώνει υψηλότερα αμειβόμενος και από τον Ομπάμα, πρόεδρος μιας μικρής χρεοκοπημένης χώρας, όπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι της παραγωγικής οικονομίας πληρώνουν με τους φόρους τους την διαβίωση για το σύνολο των υπόλοιπων 8,5 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Είναι ξεκάθαρο πως κανείς από το οικονομικό επιτελείο δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η οικονομία. Ή και αν δεν δουλεύει όπως εκείνοι θα ήθελαν να δουλεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Εμμονικοί και ανεγκέφαλοι, δεν αντιλαμβάνονται ότι αν μια από τις 215.000 επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει έως τώρα, εκ των 450.000 που υπήρχαν πριν από τα 7 χρόνια κρίσης, στριμωχτεί στον τοίχο με την φορολαίλαπα, δεν θα γυρίσει στο πλευρό για να πεθάνει! Θα αντιδράσει για την επιβίωσή της!

Θα σηκωθεί να φύγει να πάει 200 χιλιόμετρα πιο πέρα, όπου δεν θα έχει capital controls, θα έχει πρόσβαση σε δανεισμό, θα έχει λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερη διαφθορά, και το κυριότερο, λιγότερους φόρους, και χωρίς κρατική εγκληματική οργάνωση τύπου ΟΑΕΕ να καταδιώκει τους μικρομεσαίους.

Η μαζική έξοδος όποιων επιχειρήσεων επέζησαν του κρατικού διωγμού ως τώρα, είναι νομοτελειακή. 

Εκτός αν κλείσουν τα σύνορα, όπως στη Βόρεια Κορέα.

Σταθερά μετατρέπουν τη χώρα σε οικονομία καφενέδων και σουπερμάρκετ, μέχρι να καταρρεύσουν και αυτά από έλλειψη φόρων καθώς η παραγωγική οικονομία είναι η μόνη που πληρώνει φόρους, και όταν μετακομίσει όλη εκτός Ελλάδος, οι προσοδιούχοι της κρατικής οικονομίας θα πληρώνονται με φωτοτυπίες και υποσχετικές.

Πάμε άλλη μια μπας και το καταλάβει κανείς από τους μαρξιστές οικονομολόγους:
- την Δευτέρα το κρατικό ταμείο έχει μέσα 1.000 ευρώ
- την Τρίτη το κράτος προσλαμβάνει κάποιον υπάλληλο με μισθό 10 δισ. ευρώ το μήνα, και κρατήσεις 100%
- την Τετάρτη το κράτος πληρώνει τον μισθό στον νέο υπάλληλο 10 δισ., και του κρατάει το 100% του μισθού για τις κρατήσεις του
- 10 δισ. έξω και 10 δισ. μέσα, δίνει σούμα 0 ευρώ στο ταμείο
- την Πέμπτη το κρατικό ταμείο θα έχει πάλι μέσα μόνο 1.000 ευρώ!
Φόρους πληρώνει μόνον η Παραγωγική Οικονομία!

Για όποιον αμείβεται από το κράτος, ο φόρος είναι απλώς μείωση της αμοιβής του!

Μπορεί οι υπηρεσίες που παρέχουν μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων να είναι ανεκτίμητες, όπως πχ να σώζουν ζωές σε ένα κρατικό νοσοκομείο, αλλά πλούτο πάντως δεν παράγουν! 

Όταν το καταλάβουν αυτό οι ιδιοφυΐες του καθεστώτος, θα είναι ήδη πολύ αργά.

Αντί να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους να διευκολύνουν την δημιουργία νέου πλούτου από περισσότερους Έλληνες, προσπαθούν να πάρουν όσο δυνατόν παραπάνω από όσον πλούτο έχει απομείνει, και να τον δώσουν στο κράτος για να τον σπαταλήσει.

Από την άλλη δεν μοιάζει να έχουν και πολύ καιρό μπροστά τους, 

Ίσως και να είναι καλύτερα έτσι.

Άλλωστε σε 10 μόλις μήνες έσπειραν τον οικονομικό όλεθρο σε μια καταπονημένη κοινωνία που είχε αρχίσει να ανακάμπτει έστω και αναιμικά. Βασισμένοι σε απανωτά συνειδητά ψέμματα.

Βέβαια μια συμμαχία των προθύμων ακροδεξιών και των νεόκοπων γραφικών μαζί με τους ψεύτες, μπορεί να δώσει ζωή σε ένα σχήμα που όσο επιβιώνει στην εξουσία, τόσο σκοτώνει τη χώρα.

Άλλωστε το είπε και ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός, προφανώς εννοώντας την ελληνική κοινωνία: 

Ή θα τους τελειώσουμε, ή θα μας τελειώσουν.

Ως τώρα πάντως τελειώνουν εκείνοι την κοινωνία.

Ακολουθείστε τον Αγη Βερούτη στο twitter @Agissilaos
agissilaos@gmail.com