27 Απριλίου 2016

10 σούπερ τροφές “ταΐζουν” το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μας


Συντάκτης: Μαρία Γέραλη

10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΗ σωστή διατροφή είναι αναγκαίο να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας συμπεριλαμβάνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες. Τρώγοντας σωστά νιώθουμε υγιείς, έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια με αποτέλεσμα να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.
Συγχρόνως, ανακύπτει το εξής ζήτημα. Μεγαλώνοντας τείνουμε να παρουσιάζουμε περισσότερα προβλήματα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, ενώ η διατροφή με τη σειρά της επηρεάζει άμεσα το κομμάτι της ψυχολογίας μας. Προσθέτοντας, λοιπόν, στο καθημερινό μενού τις παρακάτω 10 τροφές θα βελτιώσουμε τη μνήμη μας, θα  προλάβουμε την απώλεια των μαλλιών μας και θα είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν είμαστε από μέσα καλά φαίνεται και προς τα έξω.
Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα εκτός του ότι είναι γνωστή για τη γεύση της, είναι γνωστή και για τα οφέλη που προφέρει στον εγκέφαλό μας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου των κυτταρικών μεμβρανών. Περιέχει επίσης μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται ανθοκυάνες, όπου βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από την απώλεια μνήμης.
Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε γλουταθειόνη, μία πρωτεΐνη που βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατός σας. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικά φλαβονοειδή και β-καροτένιο. Η τακτική κατανάλωση καρότων τονώνει το συκώτι μας και βελτιώνει τη συνολική λειτουργία του ήπατος.
Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται καρνοσικό οξύ το οποίο βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το άρωμα του δεντρολίβανου μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές ικανότητες των ανθρώπων και την ενίσχυση της μνήμης καθιστώντας το μια από τις καλύτερες τροφές.
Σπανάκι
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΤο σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά καθιστώντας το μια εξαιρετική υγιεινή τροφή τόσο για το σώμα μας όσο και  για τα μαλλιά μας. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές β- καροτίνης, καθώς και μια μεγάλη πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, τα οποία συμβάλουν θετικά στην υγεία των μαλλιών μας.
Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι ένα άλλο σούπερ τρόφιμο που κάνει καλό στο συκώτι καθώς είναι γεμάτο με ένα υψηλό ποσό της γλουταθειόνης και ενώσεων ενισχύοντας την ικανότητα του ήπατός μας να παραμένει καθαρό. Η έρευνα έχει δείξει ότι στην πραγματικότητα η κατανάλωση ενός ή δύο αβοκάντο την εβδομάδα για 30 ημέρες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του συκωτιού.
Καρύδια
Τα καρύδια αποτελούν μία από τις καλύτερες τροφές για την υγεία του εγκεφάλου. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Μία πρόσφατη μελέτη από το Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει ισχυρή συσχέτιση με τη μακροζωία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις σε ενήλικες.
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA). Οι πιο αποτελεσματικές ουσίες, όπως οι EPA και DHA, εμφανίζονται φυσικά σε λιπαρά ψάρια και συμβάλλουν στην πρόληψη της απώλειας μνήμης, την τόνωση του εγκεφάλου και τη λειτουργία της καρδιάς. Μερικές από τις καλύτερες πηγές είναι ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγκα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.
Ηλιόσποροι
Αν ανησυχείτε για την απώλεια μαλλιών, μπορείτε να προσθέσετε ηλιόσπορους στη διατροφή σας. Είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β6, ψευδαργύρου και σιδήρου.
Μπρόκολο
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΤο μπρόκολο είναι πολύ γνωστό για τα οφέλη που μας προσφέρει με τις ευεργετικές του ιδιότητες στον εγκέφαλό μας. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο.
Μύρτιλα
Αν θέλετε να προστατεύσετε τη μνήμη σας, τότε οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σας σχετικά με τα μύρτιλα. Είναι πλούσια σε φυτοχημικά, τα οποία είναι αποτελεσματικά στα ηλικιακά προβλήματα μνήμης.
Προσθέστε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας αυτές τις τροφές και θα δείτε τα οφέλη τους να σας δυναμώνουν, να βελτιώνουν την ψυχολογία αλλά και την υγεία σας. Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονη ποσότητα νερού ώστε να είστε σωστά ενυδατωμένοι.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ - Ο ένας πολιτικός απατεώνας αποκαλεί τον άλλον πολιτικό απατεώνα" απατεώνα"

Ανδρέας Λοβέρδος: Πολιτικός απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας…


download

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος προσωπικά για τον πρωθυπουργό, μετά το ναυάγιο των διαπραγμαγματεύσεων με την τρόικα. Μιλώντας στο aixmiradio (στην Ευτυχία Αδηλίνη) αποκάλεσε πέντε φορές «πολιτικό απατεώνα» τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι εξαπάτησε τον λαό μκαι κατέστρεψε τη χώρα.

«Έκανε πέρυσι την πρώτη βαρουφακιάδα και τώρα ετοιμάζει τη δεύτερη, έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, δεν τον εμπιστεύομαι σε τίποτα ούτε αποκλείω τίποτα πλέον», είπε. «Η χώρα πεθαίνει , το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του και το κόμμα του, όχι το συμφέρον της χώρας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πρώτον ότι ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί και ανάσταση της οικονομίας, μαζί με την ανάσταση του Χριστού, και δεύτερον ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει με έμφαση στη Βουλή ¨καήκαμε, αν δεν έχουμε συμφωνία έως τον Μάιο», για να επισημάνει πως δεν υπάρχει πια περιθώριο να μη λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους.
«Ή θα καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί», τόνισε. «Κάθε μέρα που περνά αυξάνεται ο λογαριασμός. Δεν βλέπετε ότι ο καταθλιπτικός υπουργός Πολιτισμού πάει να μπλοκάρει την επένδυση 400 εκατ ευρώ στην Αφάντου της Ρόδου; Κανένας μισθωτός -ούτε του δημοσίου, ούτε του ιδιωτικού τομέα- δεν μπορεί να ζήσει χωρίς επενδύσεις».

Τέλος, ο πρώην υπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί κυβερνητικά το ΠΑΣΟΚ με τον Σύριζα. «Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ξέρω και πώς σκέφτεται η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά και πώς αξιολογεί τα πράγματα η κοινοβουλευτική μας ομάδα» 

Με πήροφορία απο AIXMI.GR

Γιατί οι καλοί άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο στη ζωή

AdTech Ad
Ο Ελβετός ψυχίατρος και συγγραφέας, Elisbeth Kübler-Ross, έχει δηλώσει πολύ σωστά: Οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν γνωρίσει την ήττα, τον πόνο, τον αγώνα, την απώλεια και βρήκαν το δρόμο τους.
 
Ο Ελβετός ψυχίατρος και συγγραφέας, Elisbeth Kübler-Ross, έχει δηλώσει πολύ σωστά: Οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν γνωρίσει την ήττα, τον πόνο, τον αγώνα, την απώλεια και βρήκαν το δρόμο τους.
Η ζωή τεστάρει τους ανθρώπους κάθε μέρα. Και για λόγους που δεν γνωρίζουμε, ο καθένας περνάει μια διαφορετική δοκιμασία. Κάποιοι παλεύουν με δύσκολους υπολογισμούς κι άλλοι αντιμετωπίζουν απλά μαθηματικά. Έτσι ή αλλιώς, όλοι πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό που μας έτυχε.
Γιατί τελικά, όλα μας δίνονται στην τύχη. Γονίδια, τόπος, οικονομική κατάσταση – όλα είναι ζήτημα του που θα κάτσει η μπίλια. Ωστόσο, ό,τι κι αν φέρει η ζωή στο δρόμο σας, εσείς πρέπει να αποφασίσετε αν θα είστε θύμα ή αγωνιστής. Εσείς επιλέγετε αν η ζωή σας θα είναι γλυκιά ή πικρή. Και εκείνοι που επιλέγουν να είναι γλυκιά – οι αγωνιστές – είναι οι ισχυρότεροι.
Ο Ελβετός ψυχίατρος και συγγραφέας, Elisbeth Kübler-Ross, έχει δηλώσει πολύ σωστά: Οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν γνωρίσει την ήττα, τον πόνο, τον αγώνα, την απώλεια και βρήκαν το δρόμο τους. Αυτά τα άτομα έχουν μια εκτίμηση, μια ευαισθησία και μια κατανόηση της ζωής που τους γεμίζει με συμπόνια, ευγένεια, και ένα βαθύ ενδιαφέρον αγάπης. Με άλλα λόγια, οι καλοί άνθρωποι δεν γεννήθηκαν καλοί – επέλεξαν να είναι.
Οι καλοί άνθρωποι φέρνουν φως στον κόσμο, επειδή προέρχονται από σκοτεινά παρελθόντα.
Στον κόσμο του σκότους στον οποίο γεννήθηκαν, χρησιμοποιούν τη θετικότητα ως ένα φανάρι για να δημιουργήσουν περισσότερο φως. Αντιμετωπίζουν συχνά κακοτυχίες. Ωθούνται σε επιζήμιες καταστάσεις, όπως τα ναρκωτικά ή η φτώχεια. Και έχουν μάθει όχι μόνο να πετυχαίνουν. Έχουν μάθει να ξεπερνούν. Πετάνε τα δεκανίκια και κάνουν το αδύνατο: Διδάσκουν τον εαυτό τους να τρέχει και να καλύπτει τη διαφορά με τους άλλους σε έναν κόσμο που δεν περιμένει κανέναν.
Οι καλοί άνθρωποι αγαπούν τα δύσκολα επειδή έχουν πληγωθεί περισσότερο.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιθανόν να σας περιποιηθούν καλύτερα αν έχουν πληγωθεί από έναν πρώην εραστή. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τα άτομα που έχουν ραγισμένες καρδιές ξέρουν πως είναι να ξανακολλάνε τα κομμάτια τους.
Οι καλοί άνθρωποι έχουν μάθει με σκληρό τρόπο ότι τα μειονεκτήματα είναι ευκαιρίες για ανάπτυξη.
Συνήθως γεννιούνται απαισιόδοξοι. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνουν πώς να είναι θετικοί. Ίσως συνειδητοποιούν ότι κάθε μικρό πράγμα που φαίνεται να τους τραβάει κάτω στη ζωή γίνεται τελικά ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία.
Οι καλοί άνθρωποι δεν θέλουν να πληγωθούν οι άλλοι με τον τρόπο που πληγώθηκαν οι ίδιοι.
Μπορεί να έχουν δεχθεί πειράγματα για τις φακίδες τους, τα μεγάλα αυτιά ή την ακμή. Ίσως μια σωματική αναπηρία τους κάνει να αισθάνονται αόρατοι στους άλλους ανθρώπους. Ίσως η ίδια η αόρατη αναπηρία τους αποτρέπει από το να πάρουν τη φροντίδα που χρειάζονται. Και επειδή ξέρουν πως είναι να αισθάνεσαι βασανισμένος, δεν θα ήθελαν ποτέ να προκαλέσουν σε κάποιο άλλον αυτό το ίδιο είδος πόνου. Η καλοσύνη προκύπτει από εκείνους που έχουν γνωρίσει μόνο την σκληρότητα. Αντί να παρενοχλούν τους άλλους, οι καλοί άνθρωποι σπάνε την κυκλική φύση της αναισθησίας. Δίνουν φιλοφρονήσεις και λένε λόγια ενθάρρυνσης. Θέλουν οι άλλοι να αισθάνονται πραγματικά όμορφοι και με αυτοπεποίθηση αντί άσχημοι και κακοί.
Οι καλοί άνθρωποι επιλέγουν να είναι αγωνιστές που βοηθούν τους άλλους να επιβιώσουν.
Μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση βρεθεί στον δρόμο τους. Ξέρουν ότι μπορούν να επιβιώσουν παντού, επειδή το έχουν ήδη κάνει. Γνωρίζοντας ότι μπορούν να υπομένουν, κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους άλλους να προχωρήσουν μπροστά. Στον αγώνα της ζωής, οι περισσότεροι δρομείς συνήθως κοιτάνε μόνο μπροστά και επικεντρώνονται στον εαυτό τους. Αλλά οι άνθρωποι που έχουν υποφέρει κοιτάνε εκείνους που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες δυσκολίες. Φτιάχνουν το κέφι των φίλων, μοιράζουν μπουκάλια νερού και παρακινούν τους άλλους να τρέξουν μαζί τους. Γίνονται η χείρα βοηθείας που θα ήθελαν να είχαν για τον εαυτό τους.
Απόδοση Φανή Καρδάση – themamagers.gr

ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ - Ο ένας πολιτικός απατεώνας αποκαλεί τον άλλον πολιτικό απατεώνα" απατεώνα"


Ανδρέας Λοβέρδος: Πολιτικός απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας…


download

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος προσωπικά για τον πρωθυπουργό, μετά το ναυάγιο των διαπραγμαγματεύσεων με την τρόικα. Μιλώντας στο aixmiradio (στην Ευτυχία Αδηλίνη) αποκάλεσε πέντε φορές «πολιτικό απατεώνα» τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι εξαπάτησε τον λαό μκαι κατέστρεψε τη χώρα.

«Έκανε πέρυσι την πρώτη βαρουφακιάδα και τώρα ετοιμάζει τη δεύτερη, έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, δεν τον εμπιστεύομαι σε τίποτα ούτε αποκλείω τίποτα πλέον», είπε. «Η χώρα πεθαίνει , το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του και το κόμμα του, όχι το συμφέρον της χώρας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πρώτον ότι ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί και ανάσταση της οικονομίας, μαζί με την ανάσταση του Χριστού, και δεύτερον ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει με έμφαση στη Βουλή ¨καήκαμε, αν δεν έχουμε συμφωνία έως τον Μάιο», για να επισημάνει πως δεν υπάρχει πια περιθώριο να μη λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους.
«Ή θα καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί», τόνισε. «Κάθε μέρα που περνά αυξάνεται ο λογαριασμός. Δεν βλέπετε ότι ο καταθλιπτικός υπουργός Πολιτισμού πάει να μπλοκάρει την επένδυση 400 εκατ ευρώ στην Αφάντου της Ρόδου; Κανένας μισθωτός -ούτε του δημοσίου, ούτε του ιδιωτικού τομέα- δεν μπορεί να ζήσει χωρίς επενδύσεις».

Τέλος, ο πρώην υπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί κυβερνητικά το ΠΑΣΟΚ με τον Σύριζα. «Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ξέρω και πώς σκέφτεται η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά και πώς αξιολογεί τα πράγματα η κοινοβουλευτική μας ομάδα» 

Με πήροφορία απο AIXMI.GR

ΟΑΕΔ: Παράταση έως τις 9 Μαϊου για τις 728 θέσεις μέσω κοινωφελούς εργασίας


ΟΑΕΔ: Παράταση έως τις 9 Μαϊου για τις 728 θέσεις μέσω κοινωφελούς εργασίας

Με απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, παρατείνεται έως τις 09-05-2016 και ώρα 12η μεσημβρινή, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 4/2016)»
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, έχουν μόνο οιεγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε –τουλάχιστον– μία από τις παρακάτωκατηγορίες:
  1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα.
  5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
  6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή οι διατιθέμενες θέσεις απασχόλησης σύμφωνα με το Παράρτημα I της Δημόσιας Πρόσκλησης,  αφορούν μόνο την ειδικότητα ΔΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού ή  τεχνολογικού τομέα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ως ωφελούμενοι μόνο εάν  υπάγονται  έστω σε μία από τις υπόλοιπες κατηγορίες, ήτοι 1,2,3,5 και 6. Εάν δεν υπάγονται σε καμία από τις κατηγορίες αυτές αποκλείεται η ηλεκτρονική αίτησή τους.
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή  (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Για τη διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ – Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (25-4-2016), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.
Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
Τα κριτήρια κατάταξης των ανέργων
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά κριτήρια κατάταξης:
1. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του /της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5. Την ηλικία.
6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.
7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
phgh http://www.e-dimosio.gr/





Ρωσία: Ακόμα και οι ιερείς ντύνονται στα χακί για τον παγκόσμιο πόλεμο που έρχεται


koy2014030200011
Στην Ρωσία οι ιερείς δεν προσεύχονται μόνο! Πολεμούν!
Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τα στρατιωτικού τύπου ράσα για τους ιερωμένους που θα υπηρετούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Δεκάδες παπάδες ζητούν να υπηρετήσουν σε ολόκληρη την ρωσική επικράτεια, καθώς βλέπουν ότι πλησιάζει παγκόσμια σύρραξη με την Ορθόδοξη Ρωσία εναντίον όλων.
Στο Κρεμλίνο αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και γνωρίζουν πως χωρής την βοήθεια του Χριστού τα υπερόπλα τους θα είναι άχρηστα.
Παράλληλα πολίτες και στρατιώτες «γυμνάζονται» και πνευματικά, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τον ιδεολογικό πόλεμο που ξεσπά απέναντι στην άθεη Δύση.
deeeyt
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ!

ΦΟΥΝΤΑΡΑΜΕ… ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ! ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ…ΦΩΤΙΑ-ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…


nucleartesting-620x310

Αδιέξοδο! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Η Ελλάδα διαλύεται και αυτοί μας παίζουν … στα ζάρια!
Το σκηνικό θυμίζει το Μάιο του 2015!Προκρίνει το Eurogroup αντί Συνόδου Κορυφής ο Τουσκ!
Αρνητικός και ο Σόιμπλε όπως μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές αυτή την ώρα. Όπως σημειώνουν οι πηγές : «Να αποφύγουμε κατάσταση νέας αβεβαιότητας για την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Σε απόρριψη δια της σιωπής του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή έκτακτης σύνοδου κορυφής μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις και τη μη διεξαγωγή Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με τις εξελίξεις του ρεπορτάζ.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Προκρίνει το Eurogroup αντί Συνόδου Κορυφής ο Τουσκ! ΔΕΙΤΕ τι ΕΓΡΑΨΕ στο Twitter
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:11
Η κυβέρνηση «στραγγίζει» τα ταμειακά διαθέσιμα
Παίρνουν και τα τελευταία λεφτά των νοσοκομείων! – Απειλούν τα ΔΣ που θα αρνηθούν
Σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, ακόμα και στους πλέον ελλειμματικούς, εστάλη η επιστολή του υπουργείου Εργασίας που αποκαλύπτει τοwww.newmoney.gr με την οποία απαιτείται να μεταφερθούν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος τα πλεονάζοντα διαθέσιμα κεφάλαια των ταμείων.
newmonws
Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ρευστότητα για την κάλυψη των αναγκών καθώς οι πολύμηνες καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, δημιούργησαν και πάλι οριακές καταστάσεις.
Τα χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του κράτους επαρκούν έως το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, φέρεται να δήλωσαν αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης  στο πρακτορείο Reuters.
Το σκηνικό θυμίζει το Μάιο του  2015 όταν η κυβέρνηση είχε σαρώσει τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ  και των περιφερειών, πιέζοντας τα διοικητικά συμβούλια να εγκρίνουν τη μεταφορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσών στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ.
Το υπουργείο Εργασίας που έχει αποστείλει τρία έγγραφα προς τα ταμεία και συντάσσει και ένα τέταρτο (ίσως σε πιο σκληρή γλώσσα) το οποίο θα αποσταλεί μετά το Πάσχα, ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί τα διοικητικά συμβούλια που θα αρνηθούν τη μεταφορά κεφαλαίων, ότι θα ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο για διαφυγόντα κέρδη.
Στην επιστολή γίνεται υπενθύμιση ότι βάσει του Ν.3586/2007 και της ΠΝΠ που κυρώθηκε με το Ν.4323/2015, τα πλεονάζοντα κεφάλαια των φορέων που σχηματίζονται στους λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης, πέραν των τρεχουσών υποχρεώσεων ( οι οποίες αφορούν εξυπηρέτηση δαπανών επομένου δεκαπενθημέρου) μεταφέρονται υποχρεωτικά στους λογαριασμούς διαθεσίμων και ταμειακής διαχείρισης της ΤτΕ.
Η επιστολή επικαλείται το όφελος της επένδυσης (μετατροπή σε ρέπος) καθώς προβλέπονται αποδόσεις πάνω από 3,3% σε σύγκριση με το κέρδος που αποκομίζουν οι οργανισμοί από τις καταθέσεις σε εμπορικές τράπεζες .  Επίσης σε προηγούμενα έγγραφα έχει επισημανθεί ότι είναι διασφαλισμένα τόσο τα κεφάλαιά τους όσο και η άμεση επιστροφή των χρημάτων τους αν παραστεί ανάγκη.
Συγκεκριμένα, η απόδοση των κεφαλαίων που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούνται στην ΤτΕ ανήλθε σε ποσοστό 3,16% ( Α’Εξάμηνο) και 3,72% ( Β ‘ Εξάμηνο). Κατά συνέπεια – επισημαίνεται στην επιστολή- η διατήρηση υψηλών ποσών σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης εμπορικών τραπεζών με πολύ χαμηλά επιτόκια της τάξεως του 0,5%-1,5% θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες εσόδων για τους φορείς.
Η μεταφορά των αποθεματικών των ταμείων, των νοσοκομείων και των δημοσίων οργανισμών προς την Τράπεζα της Ελλάδος άρχισε από την περασμένη Πέμπτη.
Την ίδια μέρα εστάλη έγγραφο στα νοσοκομεία όλης της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Το ίδιο κυβερνητικό αίτημα απευθύνθηκε και στον ελλειμματικό Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που έχει τεράστιες οφειλές προς τρίτους… επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου εργασίας , ο ΕΟΠΠΥ έχει ήδη καταγράψει απώλεια εσόδων 2,5 εκ ευρώ διατηρώντας τα διαθέσιμα σε εμπορικές τράπεζες.
Το μεσημέρι  της Μ.Δευτέρας εγκρίθηκε  η μεταφορά  67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο της Βουλής σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα  , ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης που έδωσε τη σχετική έγκριση, τόνισε ότι αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί τη μεταφορά χρημάτων.
Από τους πρώτους στόχους όπως και πέρυσι ήταν τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ. Με απόφαση του ΔΣ του οργανισμού που ελήφθη δια περιφοράς μεταφέρθηκαν στην ΤτΕ  100 εκατ. ευρώ.
Επίσης εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης ΕΥΔΑΠ η μεταφορά ποσού , με το επιχείρημα ότι το επιτόκιο που χορηγεί η ΤτΕ  είναι υψηλότερο.
Σήμερα Μ. Τετάρτη το αίτημα του υπουργείου συζητείται στο ΔΣ του ΤΑΠΙΤ ενώ το ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ  και του ΤΑΥΤΕΚΩ απέρριψαν το αίτημα , υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν διαθέσιμα.

Η κεντρική κυβέρνηση διαθέτει 10 δισεκ. καταθέσεις, τα νοσοκομεία 448 εκατ. η τοπική αυτοδιοίκηση 2,3 δισεκ. και τα ασφαλιστικά Ταμεία 2,44 δισεκ. ευρώ.



Αρπάζουν χρήματα απο λογαριασμούς !! Βροχή οι κατασχέσεις απο φτωχούς μικροκαταθέτες.

Αρπάζουν χρήμααπό τους λογαριασμούς! Βροχή οι κατασχέσεις από μικροκαταθέτες

Αρπάζουν χρήματα από τους λογαριασμούς! Βροχή οι κατασχέσεις από μικροκαταθέτες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αρπάζουνχρήματα από τους λογαριασμούς! Βροχή οι κσχέσεις από μικροκαταθέτες

Πρόκειται για πραγματικό τσουνάμι κατασχέσεων καταθέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση δεν αδειάζει μόνο τα δημόσια Ταμεία, από την πρωτοχρονιά και μετά οι κατασχέσεις καταθέσεων όσων χρωστούν στο Δημόσιο ή στα Ταμεία έχουν πολλαπλασιαστεί με γεωμετρική πρόοδο και οι περισσότερες είναι από λογαριασμούς με υπόλοιπα κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ!

Ενώ ως τα τέλη του περασμένου χρόνου οι κατασχέσεις μετά βίας έφταναν τις 2.000 το μήνα ξαφνικά υπήρξε εκτίναξη. 15.000 κατασχετήρια τον Ιανουάριο, 22.000 τον Φεβρουάριο και 28.000 τον Μάρτιο.
Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι. Από το όριο των 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς μισθοδοσίας ή σύνταξης και πάνω πέφτουν πλέον βροχή οι κατασχέσεις.
Το κράτος έχει το δικαίωμα από τα 1.000 ως τα 1.500 ευρώ να πάρει 250 ευρώ ενώ πάνω από τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί ολόκληρο το ποσό, ανάλογα με την οφειλή.
Μάλιστα το Δημόσιο έχει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς ενός καταθέτη και μπορεί να πάρει χρήματα. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κατασχεθούν χρήματα μισθοδοσίας ή σύνταξης ως 1.000 ευρώ αλλά και τα χρήματα προθεσμιακών λογαριασμών. Ακόμη και στους προθεσμιακούς λογαριασμούς όμως το Δημόσιο μπορεί αυτόματα με την λήξη της προθεσμιακής δέσμευσης να πάρει χρήματα.

newsit