15 Ιανουαρίου 2020

Νοσοκομείο Γρεβενών: Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε γυναικολόγος από συνάδελφό του Αλβανικής καταγωγής




Θύμα ξυλοδαρμού ισχυρίζεται πως έπεσε γυναικολόγος του Νοσοκομείου Γρεβενών από συνάδελφό του, ίδιας ειδικότητας, ο οποίος είναι Αλβανικής καταγωγής.

Ο γιατρός ο οποίος κατάγεται από την Κοζάνη, έπειτα από επικοινωνία με το KOZANILIFE.GR, δήλωσε πως η επίθεση που σημειώθηκε εις βάρος του έγινε αναίτια. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ο συνάδελφός του τον έσπρωξε και χτύπησε στη μέση και στο χέρι, ενώ νοσηλεύεται  στην ορθοπεδική του Νοσοκομείου Γρεβενών.

Ο γυναικολόγος κατέθεσε μήνυση εις βάρος του συναδέλφου του, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.




Α.Ν. από το KOZANILIFE.GR



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ



Την "χασάπη" του 13ου και 14ου μισθού Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε ο Κ.Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

068ca813-sakelaropoulou-proedros-ste-1024x683

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (γενν. 1956) είναι Ελληνίδα δικαστής που από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001).
Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου «Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας» (εκδόσεις Παπαζήση).

Πως σχετίστηκε με τους μισθούς των εργαζομένων η νέα υποψήφια στη θέση του Παυλόπουλου
Βόμβα ΣτΕ: Δεν επιστρέφεται 13ος και 14ος μισθός στους δημοσίους υπαλλήλους
«…Οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη και μετά την κατάργηση των επίμαχων επιδομάτων, εξασφάλιζαν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβιούσαν στα όρια της φτώχειας όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο…».

ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ
Βόμβα ΣτΕ: Δεν επιστρέφεται 13ος και 14ος μισθός στους δημοσίους υπαλλήλους
Οι συνιστώσες, με βάση τη νομολογία των ευρωπαικών δικαστηρίων, αλλά και με όριο τις συνταγματικές επιταγές, που κινήθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην πρόσφατη απόφασή της ,με την οποία κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η μη επαναφορά των περικομμένων επιδομάτων και δώρων στους δημόσιους υπαλλήλους, περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης που δημοσιεύθηκε.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητές οι σύμβουλοι Επικρατείας, Ελένη Παπαδημητρίου και Ιωάννης Σπερελάκης (με μια σειρά αποφάσεων της (1307-1316/2019) έκρινε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν 2 αντιπρόεδροι και 4 συμβούλοι Επικρατείας), μεταξύ των άλλων,  ότι η κατάργηση των τριών επιδομάτων, «τεκμηριώνεται επαρκώς» και δεν παρίσταται απρόσφορο μέτρο, και μάλιστα προδήλως, για «την επίτευξη των επιδιωκόμενων  σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν αναγκαίο, δεδομένου ότι με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, η οποία υπαγορεύεται από επιταγές της Ε.Ε. για μείωση του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος».





Με το βαθμό του συμβούλου Επικρατείας, ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις, όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία διασώθηκαν ως διατηρητέα κλπ..
Παράλληλα, από το 2005 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, Δίκαιο του Περιβάλλοντος.
Επίσης, διετέλεσε γενική γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (1985-1986), πρόεδρος (1993-1995 και 2000-2001) και αντιπρόεδρος (2006- 2008).
Εισήλθε στο ΣτΕ ως εισηγητής τον Νοέμβριο του 1982 και αναδείχθηκε σε αντιπρόεδρο τον Οκτώβριο του 2015.


Με πληροφορία από pronews.gr
   και από την
Πηγή




ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ



Θεσσαλονίκη: 3χρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο!

Συγκεκριμένα, το αγοράκι έκανε το επαναληπτικό εμβόλιο της ανεμοβλογιάς, και από τότε οι γονείς του και το ίδιο ζουν έναν Γολγοθά.
Σύμφωνα με όσα είπαν οι γονείς στο Star, στο πρώτο εμβόλιο για την ανεμοβλογιά ήταν όλα καλά, ωστόσο στο δεύτερο άρχισαν τα προβλήματα. Όπως είπαν τότε ήταν οι λανθασμένοι χειρισμοί των γιατρών έφεραν την κατάσταση σε αυτό το σημείο.
«Κάναμε το επαναληπτικό εμβόλιο ανεμοβλογιάς, στο πρώτο δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα, στο δεύτερο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά. Το παιδί έχασε την κινητικότητα του και μονίμως νύσταζε, ώσπου μία μέρα μας τηλεφώνησαν από το σχολείο του και μας είπαν να πάμε να το πάρουμε, διότι κοιμάται στο θρανίο δεν μπορούμε να το κάνουμε κάτι. Τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας βγάλανε τρελούς. Αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε μία ιδιωτική κλινική όπου και διέγνωσαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα και κάναμε εγχείρηση» τονίζει η μητέρα.
Ωστόσο το παιδάκι όχι απλά δεν έγινε καλά αλλά χειροτέρεψε. Τότε κρίθηκε πως πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα με αεροδιακομιδή, και συγκεκριμένα στο Αγλαΐα Κυριακού.
Εκεί σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί σώθηκε από τα φάρμακα που του έδωσαν.

Δεν μπορούσε να μιλήσει και να κουνήσει τα χέρια του!

Όπως αναφέρουν, το μαρτύριο για τον 3χρονο ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου όταν σταμάτησε να έχει την ικανότητα να κουνά τα χέρια του και να μιλάει.
Μετά από ταλαιπωρία και επισκέψεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα, μπήκε στην εντατική για 2 εβδομάδες. Σήμερα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να αποκατασταθεί η ομιλία και κίνηση, αφού ευτυχώς μπορεί η κατάσταση να αναστραφεί.

Οι γονείς πρόκειται να κινηθούν νομικά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρενέργειες στα εμβόλια  δεν είναι σπάνιες.






Με πληροφορία από το Newsit



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ


Ενώ οι Έλληνες πεινάνε.. Ο Κ. Μητσοτάκης δίνει εξοπλισμένα διαμερίσματα με 2 υπολογιστές για τους παρανομομετανάστες




Ενώ οι περισσότερες Ελληνικές οικογένειες τα βγάζουν δύσκολα πέρα σε καθημερινή βάση, και παγώνουν επειδή δεν έχουν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο, διαβάστε τι δίνει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους λαθρομετανάστες.. 

Απαιτούμε να δοθούν τα ίδια και στις φτωχές Ελληνικές οικογένειες! Εν τω μεταξύ 63χρονη πέθανε από το κρύο στην Κέρκυρα! Διαβάστε εδώ
 
Στέγαση σε πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, τακτικό οικονομικό βοήθημα, απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, φαρμακευτική περίθαλψη, ψυχαγωγία αλλά και στην αγορά εργασίας και εξατομικευμένη φροντίδα ανάλογα με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα τους θα περιλαμβάνει πλέον η φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων άνω των 16 ετών, που εισέρχονται παράτυπα στην Ελλάδα.

Με απόφασή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου καθόρισε το θεσμικό πλαίσιο της “ημιαυτόνομης διαβίωσης” της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας σε εποπτευόμενα διαμερίσματα στην χώρα μας.
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ασφαλής στέγαση, η κάλυψη των βασικών αναγκών και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών με γνώμονα την προστασία, την κοινωνική ένταξη και τη σταδιακή αυτονόμησή τους. Μέσω της ημιαυτόνομης διαβίωσης προωθείται η υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η χάραξη στόχων, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της δυνατότητας αυτοσυντήρησης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ενίσχυση της ικανότητας λήψης αποφάσεων και της ικανότητας των ανηλίκων να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την αρχή του 2019 και έως το τέλος Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς είχαν εισέλθει στην χώρα μας ζητώντας άσυλο 2.488 ασυνόδευτοι ανήλικοι. Ο συνολικός αριθμός δε των ασυνόδευτων ανηλίκων, που έφτασαν στην Ελλάδα και υπέβαλαν αίτηση ασύλου από το 2013 ανέρχεται σε 10.557 εκ των οποίων οι 843 ήταν ηλικίας κάτω των 13 ετών και οι υπόλοιποι 9.714 μεταξύ 14 και 17 ετών.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αγόρια(91%) εκ των οποίων το 36% προέρχεται από το Πακιστάν και το 28% από το Αφγανιστάν. Ειδικά για το 2019 παρατηρήθηκε μείωση των αφίξεων από τη Συρία με ταυτόχρονη αύξηση των καταγραφών ασυνόδευτων ανηλίκων από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αίγυπτο, Κονγκό, Μπαγκλαντές ενώ τον περασμένο Οκτώβριο ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζήτησαν άσυλο ήταν αυξημένος κατά 26% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018.
Με βάση την απόφαση της κυρίας Μιχαηλίδου, τη λειτουργία των εποπτευόμενων διαμερισμάτων, που βρίσκονται σε οικιστικές περιοχές, κατά προτίμηση εντός πόλεων, κοντά σε σημεία με ευκολία πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε σχολική μονάδα, σε κέντρο υγείας και σε κέντρα ημέρας με πολλαπλές βασικές υπηρεσίες, μπορούν να αναλάβουν: α)Εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, β)Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, γ) Διεθνείς Οργανισμοί, που έχουν έδρα ή παράρτημα στην Ελλάδα, δ)Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
Ο φορέας λειτουργίας αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα του διαμερίσματος, όπως την πληρωμή του ενοικίου, την πληρωμή των παγίων εξόδων (λογαριασμοί ηλεκτροδότησης και ύδρευσης και αποχετεύσεως, σύνδεσης στο Διαδίκτυο), τις κοινόχρηστες δαπάνες που βαρύνουν το διαμέρισμα (δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης κεντρικής ή και αυτόνομης θερμάνσεως, λειτουργίας ανελκυστήρα κ.λπ.), τα πάγια έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του διαμερίσματος, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών, φθορών και βλαβών που προκαλούνται στο διαμέρισμα, στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του.

Τα εποπτευόμενα διαμερίσματα μπορούν να είναι έως 3 ανά πολυκατοικία διαθέτοντας κατ΄ ελάχιστον την παρακάτω υλικοτεχνική υποδομή: “α) Επαρκή επίπλωση (κρεβάτια, ντουλάπες, μικρά ατομικά έπιπλα με δυνατότητα ασφαλούς αποθήκευσης, όπου αυτή δεν παρέχεται διαφορετικά, γραφεία μελέτης) για την κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων ανήλικων. β) Οτιδήποτε άλλο απαιτεί η λειτουργία ενός μέσου νοικοκυριού, όπως ενδεικτικά: κουρτίνες, καρέκλες, καναπέ/καναπέδες, τραπεζαρία για λήψη γευμάτων, μοκέτες, καθρέπτες, οικιακά σκεύη και εξοπλισμό κουζίνας π.χ. μαχαιροπίρουνα, πιάτα, ποτήρια. γ) Ηλεκτρικές συσκευές νοικοκυριού, όπως πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, τηλεόραση, ηλεκτρική κουζίνα, απορροφητήρα καθώς και «μικρές» οικιακές συσκευές, όπως βραστήρα νερού κ.ο.κ. δ) Κατ’ ελάχιστον δύο (2) σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενούμενων. ε) Κατάλληλο εξοπλισμό για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στο Διαδίκτυο. στ) 

Εξοπλισμένο κουτί πρώτων βοηθειών”.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρεχόμενης φιλοξενίας σε εποπτευόμενο διαμέρισμα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι λαμβάνουν τις υπηρεσίες και τις παροχές που είναι απαραίτητες για την καθημερινή διαβίωση, τη φροντίδα και τη σταδιακή αυτονόμησή τους και οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: α)Υπηρεσίες στέγασης, υλικές παροχές, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης καθώς και συνδρομή στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, β) Απρόσκοπτη πρόσβαση των φιλοξενουμένων σε υπηρεσίες υγείας, φαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία, νομική συμβουλευτική και συνδρομή, καθώς και σε ψυχαγωγικές ή αθλητικές δραστηριότητες,
γ)Ο κάθε φιλοξενούμενος λαμβάνει σε τακτική βάση οικονομική ενίσχυση (με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας ή μετρητών) για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του, δ) Το προσωπικό του εποπτευόμενου διαμερίσματος, σε συνεργασία με τον Επίτροπο και λαμβάνοντας
υπόψη τις δεξιότητες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε φιλοξενούμενου, σχεδιάζει και προωθεί την ένταξή του στην τοπική κοινότητα, ιδίως μέσω της διεύρυνσης των κοινωνικών του δικτύων και της συμμετοχής του σε δραστηριότητες, τοπικές ενώσεις και συλλόγους γράφει το protothema.gr

Και όλα αυτά με τα λεφτά των φτωχών Ελλήνων φορολογουμένων που δεινοπαθούν!





ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Η κυβέρνηση επανιδρύει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Απέτυχε στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης



Η κυβέρνηση επανιδρύει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Απέτυχε στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Η κυβέρνηση, προχωρά  στην επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδεχόμενη έτσι την αποτυχία της να διαχειριστεί την εισροή των χιλιάδων αλλοδαπών παράνομων μεταναστών στην χώρα.
Θα ονομάζεται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

​Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πριν από λίγο (στις 12 το μεσημέρι) τη σύσταση του νέου υπουργείου, με υπουργό τον Νότη Μηταράκη και αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.
Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης ήταν έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός δράσεων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, αφού η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε παταγωδώς.
Υπάρχει ξεσηκωμός στο βόρειο Αιγαίο για την παράνομη μετανάστευση, η οποία έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο, με την κυβέρνηση να είναι πλήρως δύναμη να βάλει τον οποιοδήποτε φραγμό, σε κάθε λογής αλλοδαπό ο οποίος απλώς καταφθάνει «ετσιθελικά» σε αυτό που ονομάζουμε  «χώρα», αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα μια κανονική χώρα.
Τα προχθεσινά σοβαρά επεισόδια στη Χίο κατά  του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη ήταν το «καμπανάκι» για την κυβέρνηση ότι η κατάσταση, όχι μόνο στο βόρειο Αιγαίο, αλλά συνολικά στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο και εάν δεν ληφθούν μέτρα, άμεσα για το κλείσιμο των συνόρων θα επακολουθήσει κοινωνική έκρηξη.
Η λυσσώδης προπαγάνδα, ετών, για την ανάγκη φιλοξενίας όλο και πιο πολλών αλλοδαπών, (όσο το δυνατόν περισσότερων)  από «εμπόλεμες» ζώνες δεν πείθει πια κανένα και η κοινωνία, έχει αρχίσει να αντιδρά, αν και είναι  αργά.
Στο πλαίσιο αυτό των αντιδράσεων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε γενική απεργία για τις 22 Ιανουαρίου προκειμένου οι νησιώτικες κοινωνίες να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» του καναλιού Βεργίνα TV, μίλησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στα νησιά απαντώντας σε ερώτηση του διευθυντή του pronews.gr Τάσου Γκουριώτη.
Τ.Γκουριώτης: «Κύριε Μουτζούρη είπατε εξαιρετικά σημαντικά πράγματα και πραγματικά χαίρομαι που τα ακούω από εσάς. Αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι: Πριν από τρεις μήνες είχατε συμμετάσχει σε μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Τότε ο Κ.Μητσοτάκης σας είχε πει συγκεκριμένα πράγματα. Από τότε τι μεσολάβησε μέχρι σήμερα και προχωράτε στις κινητοποιήσεις και μιλάτε για «ωτα μη ακουόντων.»
Κ.Μουτζούρης: «Αυτό που μεσολάβησε, είναι τα σχέδια άλλαξαν δύο και τρεις φορές, άλλαξαν οι υπεύθυνοι συντονιστές δύο φορές, οι αφίξεις συνεχίζουν ακάθεκτες για αυτό και ο αριθμός τους έχει αυξηθεί στις 50.000 σε όλο το βόρειο Αιγαίο εκ των οποίων 27.000 μόνο στην Λέσβο.
Οι αποχωρήσεις, οι αποσυμφορήσεις όπως ελέγετο, ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα είχαμε 20.000 αποχωρήσεις κατ΄ουδένα τρόπο έγιναν και βλέπουμε ότι το μέλλον, είναι άδηλο και υποκείμεθα στις συνεχείς απειλές του Ερντογάν ότι θα στείλει άλλες 50.000 άλλες 100.000 και ουδείς ασχολείται διότι τα 10.500.000 δεν θέλουν ασχοληθούν με τις 200.000 του εδώ ελληνισμού.» είπε ο Περιφερειάρχης για να συνεχίσει:
«Αυτά που σας λέω, είναι αυτά που λέει κάποιος που είναι συντηρητικός άνθρωπος, ένας πανεπιστημιακός άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι καθόλου έξαλλος αλλά βλέπει τα πράγματα όπως εξελίσσονται».

Σε ερώτηση του πρώην βουλευτή Δημήτρη Καμμένου ο οποίος μίλησε για «μπετονιέρες στον ελαιώνα της Μόριας που κτίζουν παράνομα μόνιμες κατοικίες» ο Κ.Μουτζούρης απάντησε:
«Πριν από  λίγο διάστημα είχα δηλώσει ότι έχει καταλυθεί το κράτος εδώ. Διότι το να γίνονται οι οικοδομές αυτές που λέτε, το μπαίνει κανείς ασυστόλως και χωρίς κανένα έλεγχο…»

Δημοσιογράφος: Γίνονται αυτές οι εργασίες;

Μουτζούρης. «Διάφορα γίνονται. Βέβαια. Επεκτείνεται το στρατόπεδο και η συμβολή των ΜΚΟ σε αυτές τις εργασίες είναι καθοριστική.  (…). Είναι πολύ απλά, πολύ ωμά και πολύ πεζά τα πράγματα. Ο τζίρος των ΜΚΟ είναι οι μετανάστες. Αφού υπάρχουν οι μετανάστες υπάρχει και ο τζίρος των ΜΚΟ. Κατά συνέπεια καταλαβαίνετε ότι είναι το συμφέρον να υπάρχουν αυτές οι διακινήσεις.»



pronews.gr 



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Σεμνά και ταπεινά - ο μητροπολίτης Νικηφόρος κυκλοφορεί με μερσεντές αξίας 300.000 ευρώ



Αυτή η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα sosial media ήταν αρκετή για να φανεί ότι το «πορεύεσθε σεμνά και ταπεινά» δεν ισχύει ενίοτε για τους περισσότερους ιεράρχες και κληρικούς. Στην περίπτωση του Μητροπολίτη Κύκκου & Τυρηλίας Νικηφόρου στην Κύπρο εν προεκειμένω, δεν ισχύει καθόλου αν κρίνουμε από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές μετακινήσεις του χρησιμοποιώντας παράλληλα και οδηγό .

Πρόκειται για μια Mercedes AMG S63 η αξία της οποίας ανέρχεται σε 300.000 ευρώ και η οποία επιταχύνει από τα 0-100 σε τρία δευτερόλεπτα και κάποια δέκατα!
Με 585 άλογα ιπποδύναμη και 250 χιλιόμετρα τελική ταχύτητα-ελέω κόφτη-θεωρείται ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και γρήγορα αυτοκίνητα, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμυριούχοι μεγιστάνες για τις μετακινήσεις τους.



Αυτό το υπερπολυτελέςαυτοκίνητο  επέλεξε και ο Μητροπολίτης Κύκκου & Τυρηλείας- η ελαχιστότητα του κατέχει το συγκεκριμένο αξίωμα από το 2007 που ενθρονίσθηκε, προφανώς για να αναταπεξέρχεται πολύ γρήγορα και με ασφάλεια στις πολλές υποχρεώσεις του.


Η ελαχιστοτητα του ενθρονίσθηκε στο αξίωμα!!!! χαχαχ




ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ


ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης στη Π. Δυτικής Μακεδονίας








Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 14-01-2020 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Επιτυχόντων Ανέργων, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Επιλαχόντων Ανέργων και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Ανέργων στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Επιτυχόντων Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 22 έως 39 ετών, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση σε Φορείς και Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 12/2019.
Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της ηλεκτρονικής τους αίτησης και την σειρά κατάταξης τους με τους ακόλουθους τρόπους:
  • Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους
  • Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 250  ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».
Οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την Τετάρτη 15-01-2020 και ώρα 10η πρωινή έως και τη Παρασκευή 17-01-2020 και ώρα 12η μεσημβρινή.
Η υποβολή των τυχόν δικαιολογητικών γίνεται είτε ηλεκτρονικά, είτε με την προσκόμιση τους στα αρμόδια ΚΠΑ2 που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι την Παρασκευή  17-01-2020 και ώρα 15:00.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων από το ΔΣ του Οργανισμού, θα αναρτηθούν στο portal του ΟΑΕΔ, οι Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων.




aftodioikisi.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ