27 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Αδερφός Φίλη: Να βγουν οι πολίτες με τις καραμπίνες εάν πάνε να πάρουν τα σπίτια των φτωχών

Αδερφός Φίλη: Να βγουν οι πολίτες με τις καραμπίνες εάν πάνε να πάρουν τα σπίτια των φτωχών
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου εξαπέλυσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Φίλης και αδερφός του υπουργού Παιδείας, με «φόντο» τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, προχωρώντας στην απίστευτη δήλωση πως: «Εάν πάνε να πάρουν την πρώτη κατοικία της οικογένειας και του φτωχού να βγούνε οι πολίτες με καραμπίνες».

Ο αδερφός του υπουργού Παιδείας «πήρε το όπλο του» και σε τηλεοπτική εκπομπή είπε κάτι που μάλλον πολλοί Έλληνες έχουν στο μυαλό τους, ενώ συνέχισε παραδεχόμενος ότι οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας έγιναν «γιατί αυτό ήθελαν οι δανειστές».
«Εαν πάει να πάρει το σπίτι του φτωχού με τα δύο παιδιά, η κοινωνική αντίδραση που θα υπάρξει θα υποχρεώσει τις τράπεζες να κάνουν πίσω» υποστήριξε ο Δημήτρης Φίλης, σχολιάζοντας έτσι τα έκτροπα που γίνονται με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στην Ισπανία.

Σε ερώτηση τέλος γιατί προωθούνται τώρα οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας που δίνει παράταση έξι μηνών στους υπερήμερους οφειλέτες να συνεργαστούν με τις τράπεζες και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους ο κ. Φίλης ομολογεί ότι αυτό έγινε «γιατί αυτό ήθελαν οι δανειστές».
 
 
Δείτε το βίντεο

 


                           .




 Read more: www.newsbomb.gr

VIDEOS:Η 4χρονη που έχει Σοκάρει τους Επιστήμονες Παγκοσμίως: Μιλάει 7 Διαφορετικές Γλώσσες και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να Καταλάβει ΠΩΣ!

2954-810x425

Η 4χρονη που έχει Σοκάρει τους Επιστήμονες Παγκοσμίως: Μιλάει 7 Διαφορετικές Γλώσσες και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να Καταλάβει ΠΩΣ!

Η Bella μπορεί να μικήσει Ρώσικα, Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Κινέζικα και Αραβικά!


                                 .

crazynews.gr

Πάγκαλος για Γεροβασίλη: Ήρθε από τα μπαρ της Άρτας να κρίνει μέγιστους χειρισμούς «Είναι τρελή αυτή η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση παλαβών»

«Είναι τρελή αυτή η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση παλαβών»


Λάβρος κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και βαριές εκφράσεις ήταν σε σημερινή του συνέντευξη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τα μπαρ της Άρτας ήρθε η κ. Γεροβασίλη να κρίνει μέγιστους χειρισμούς σε νομικό και οικονομικό επίπεδο της ελληνικής κυβέρνησης;».

«Εκεί που είναι χυδαίο το πράγμα και βρίσκεται κανείς σε χαμαιτυπείο της Άρτας, κυριολεκτικά, με την κ. Γεροβασίλη, είναι ότι λέει ότι τα λεφτά θα τα πάρουμε πίσω από τους φτωχούς και θα τα δώσουμε στους πλουσίους. Αυτά είναι αηδίες. Αυτά τα λεφτά είναι για μία δεκαετία. Αναλογούν σε περίπου 25 εκατ. το χρόνο. Δεύτερον από αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση, τίποτα δεν έχει γίνει.

Όλα είναι να γίνουν- και θα το δούμε αν θα γίνουν, γιατί είναι πλήθος οι υποσχέσεις κοινωνικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης που δεν έχουν τηρηθεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον «ΒΗΜΑ FM». Και συμπλήρωσε:
«Τι είναι αυτή η ιστορία με τους πλουσίους και τους φτωχούς, που αποφασίζει η κ. Γεροβασίλη;

Ποιοι είναι πλούσιοι σε αυτή τη χώρα; Γιατί είναι πλούσιοι και πως είναι πλούσιοι; Τους κυνηγάμε τους πλουσίους και τους παίρνουμε τα λεφτά άμα τους δούμε στον δρόμο; Τους πετάμε και πέτρες;

Αν η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τον κινηματικό της χαρακτήρα, αν  είναι  δηλαδή μία ομάδα των Εξαρχείων, η οποία δρα με τη βία υπέρ των φτωχών και κατά των πλουσίων, ας βάλει τις κουκούλες και ας ορμήσει σε μία τράπεζα, να πάρει 255 εκατ.- δεν είναι κανένα μεγάλο ποσό- και να το κάνει ό,τι θέλει, να το μοιράσει».

«Δεν ντρέπονται λιγάκι; Από τα μπαρ της Άρτας ήρθε η κ. Γεροβασίλη να κρίνει μέγιστους χειρισμούς σε νομικό και οικονομικό επίπεδο της ελληνικής κυβέρνησης; Είναι τρελή αυτή η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση παλαβών. Άκουσα τον κ. Πολάκη. Θα κάνουμε λέει πόλεμο, γιατί η αριστερά, ξέρει να κάνει πολέμους. Ποιους πολέμους ξέρει να κάνει η αριστερά; …Όταν με συνέλαβαν στην τελευταία τάξη του Λυκείου της Λάρισας, γιατί οργάνωνα μία συγκέντρωση για το
Κυπριακό, τότε εμείς ήμασταν αριστεροί…. Είχαμε δύο συνθήματα: «Λήθη και Αμνηστία», να ξεχαστεί δηλαδή ο εμφύλιος πόλεμος και να βγουν από την φυλακή αυτοί που ήταν μέσα.

Αισθανόμασταν υπεύθυνοι για τον εμφύλιο πόλεμο. Που έχει κάνει πόλεμο ο κ. Πολάκης;», κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.

Πάγκαλος για Γεροβασίλη: Ήρθε από τα μπαρ της Άρτας να κρίνει μέγιστους χειρισμούς




Αναδημοσίευση αρθρου Της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου 2013 : 60 δήμαρχοι-γερμανοτσολιάδες... «σφίγγουν το χέρι των Γερμανών κατακτητών»!

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

60 δήμαρχοι-γερμανοτσολιάδες... «σφίγγουν το χέρι των Γερμανών κατακτητών»! Να δωθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των γερμανοτσόγλανων δημάρχων... να τους θυμόμαστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές!

Μιας και μας λογοκρίνει το “δημοκρατικό” facebook... ως ανατρεπτικό ιστολογοφόρο... περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο “Sibilla"
Η "αναμνηστική" φωτογραφία των δωσίλογων, του εκπροσώπου της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του προσκυνημένου Ασκούνη και του επικυρίαρχου Φούχτελ

Η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι η Γερμανία του Γ' Ράιχ που κάνει κουμάντο στην πατρίδα μας, αλλά μια νέα κατοχή του Δ' Ράιχ και της Μέρκελ που βρήκε πρόθυμα γερμανοτσογλάνια.
Δείτε τι κοινοποιεί στο facebook η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα:  
"Ελληνογερμανική Συνέλευση: 60 δήμαρχοι από την Ελλάδα στη Νυρεμβέργη - Εμβάθυνση της ελληνογερμανικής συνεργασίας! 
Σχεδόν ένας στους πέντε έλληνες δημάρχους θα δώσει το «παρών» στην 4η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη με θέμα «Η πόλη του μέλλοντος». Με πάνω από 400 συμμετοχές δημοτικών παραγόντων από Ελλάδα και τη Γερμανία η Ελληνογερμανική Συνέλευση τείνει να γίνει μια σημαντική γέφυρα της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ αποδίδει μεγάλη σημασία στον νέο αυτό θεσμό, που έχει καθιερωθεί με τη συμφωνία την οποία είχε υπογράψει το Μάρτιο του 2010 με τον τότε Έλληνα ομόλογο της Γιώργο Παπανδρέου." 
 
Καταπέλτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που οφείλει να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των γερμανοτσόγλανων δημάρχων:
«Έσπευσαν να σφίξουν το χέρι και να χειροκροτήσουν τον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ και των συνεργατών του. Αυτών που σχεδιάζουν, μαζί με τους Έλληνες αιρετούς που παίζουν το παιχνίδι της συγκυβέρνησης και της τρόικας, τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απαξίωση του προσωπικού της και εν τέλει το ξεπούλημα της στα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα.
Αυτή τη φορά δεν έκαναν την Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Ελλάδα (πέρυσι τους χάλασαν τα σχέδια οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. με τις κινητοποιήσεις τους), αλλά θέλησαν να καταστρώσουν τα σχέδια «επέλασής» τους κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της επί γερμανικού εδάφους. Ουδέν όμως κρυπτόν υπό τον ήλιον.
 
Μεταξύ των συμμετεχόντων στην… αποστολή ξεπουλήματος των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Κώστας Ασκούνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και πολλοί άλλοι ακόμη. Όπως επίσης και δεκάδες Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι «παράγοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βασικό αντικείμενο της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων ήταν ο «Δήμος του μέλλοντος». Μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πώς αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί του Φούχτελ και του επικεφαλής της Task Force Ράιχενμπαχ το… Δήμο του μέλλοντος. Χωρίς προσωπικό, χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς αρμοδιότητες.
 
Ο κ. Φούχτελ είχε δώσει άλλωστε το στίγμα του σε μία άκρως προκλητική δήλωση παραμονές της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη. Είχε πει, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, πώς «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας κάνουν τη δουλειά 1.000 εργαζομένων στη Γερμανία», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιβολή τοπικών φόρων που θα πληρώνουν οι πολίτες.
 
Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι Γερμανοί και εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση με τη στήριξη δεκάδων αιρετών, οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το καλό των δημοτών τους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις εργαζομένων. Ήδη, η συγκυβέρνηση έχει ανακοινώσει πώς από τις 12.500 νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις ένας μεγάλος αριθμός θα προέχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι προφανές πώς θέλουν να διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Εγχώρια ή μη. Αυτό ακριβώς εξυπηρετούν οι Δήμαρχοι-συνεργάτες του Φούχτελ που συναντιούνται κρυφά και φανερά μαζί του. Μη σπεύσουν λοιπόν να μιλήσουν για «προγραφές», όπως έκαναν πέρυσι όταν συνέτρωγαν με τον κ. Φούχτελ και την παρέα του με μενού την ισοπέδωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι αιρετοί που συνεργάζονται και μεθοδεύουν την υλοποίηση των σχεδίων της συγκυβέρνησης και της τρόικας για να μπορούν να προετοιμάσουν καλύτερα τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις τους στην προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων, αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής περιουσίας.
Και οι πολίτες πρέπει επίσης να γνωρίζουν, διότι αύριο θα κληθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερα Δημοτικά τέλη και φόρους για να θησαυρίζουν σε βάρος τους επιχειρηματίες και εργολάβοι. Πόσο μάλλον όταν επίκεινται Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές«.

Η ανάκαμψη του Τσίπρα- Δυτ. Ελλάδα: 7χρονο αγοράκι λιποθύμησε από την πείνα στο σχολείο του

Δημοσίευση Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016



 Η οικονομική κρίση και τα μέτρα ύφεσης, οδηγούν ολοένα και περισσότερους σε αδιέξοδο και στις λίστες της ανεργίας.
 Οι τσέπες άδειες, όπως και τα ψυγεία των σπιτιών των Ελλήνων. Αμέτρητοι πλέον αυτοί, οι οποίοι κάθε μήνα περιμένουν την πίστωση χρημάτων στην κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης για να βγάλουν πέρα το μήνα και κάποιοι άλλοι διανομές τροφίμων από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, που στον Δήμο Αγρινίου μόνο -για να καταλάβετε τι συμβαίνει γύρω μας- συμπεριλαμβάνονται περίπου 4.500 οικογένειες. 
Αριθμός που σοκάρει και αποτελεί γροθιά στο στομάχι.
Ίδια η εικόνα όμως και στα σχολεία, με μαθητές να αναγκάζονται να παρακολουθήσουν ακόμα και επτά ώρες μάθημα, υποσιτισμένοι, χωρίς να μπορούν να αγοράσουν έστω ένα κουλούρι από το κυλικείο. 
Την περασμένη εβδομάδα σε Δημοτικό Σχολείο του Αγρινίου, ένα 7χρονο αγοράκι, μαθητής της Β' τάξης, δεν άντεξε σε ένα από τα διαλείμματα και λιποθύμησε! Κατέρρευσε γιατί πεινούσε. 
Τη μέρα εκείνη, αλλά και την προηγούμενη, είχε πάει στο σχολείο του χωρίς να φάει και χωρίς οι γονείς του να έχουν τη δυνατότητα, να του δώσουν έστω 50 λεπτά για ένα κουλουράκι. Τα υπόλοιπα παιδάκια έβαλαν τις φωνές καθώς ανησύχησαν και στο σημείο έσπευσαν δάσκαλοι για να δουν τι είχε συμβεί. 
Άμεσα ειδοποιήθηκε η μητέρα του 7χρονου, η οποία πήγε στο σχολείο και με βαριά καρδιά εξιστόρησε στους δασκάλους τι ακριβώς συμβαίνει, ζητώντας ωστόσο για ευνόητους λόγους να τηρηθεί μυστικότητα και διακριτικότητα. Μιας και βλέπετε, υπάρχουν ακόμα αυτοί στην κοινωνίας μας, που κοιτούν λοξά, με βλέμμα υποτιμητικό.
Προς τιμήν της η εκπαιδευτική κοινότητα κάνει στο μέτρο του δυνατού τα δέοντα και στέκεται δίπλα στην οικογένεια, αναφέρει το sinidisi.gr.
Ο πατέρας έχασε προ μηνών τη δουλειά του και κάνει κάποια μεροκάματα μέχρι να βρει κάτι πιο μόνιμο.
Καταστάσεις που προκαλούν θλίψη, συγκίνηση και ταυτόχρονα οργή.
 Οργή για τις συνθήκες οικονομικής κατοχής που εν έτη 2016, βιώνουν χιλιάδες συμπατριώτες μας που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
 Και βέβαια οργή για όσους ευθύνονται για την κατάσταση αυτή. Να ευχηθούμε το περιστατικό αυτό να είναι το τελευταίο που καταγράφεται σε σχολικό συγκρότημα, αν και βέβαια πολύ αμφιβάλλουμε…
ΠΗΓΗ - εφημερίδα «Συνείδηση»

Νέα αλητεία του ΑΠΕ....Έκοψε δήλωση του εκπροσώπου του Ομπάμα που ξέκοβε κάθε συζήτηση για το χρέος

ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕ - (ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)


Μια πολύ σημαντική δήλωση του Τζος Έρνεστ για την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου... απουσίαζε από το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων!

Στις 11:21 το ΑΠΕ έστειλε τηλεγράφημα με τίτλο: ΗΠΑ: “Ιστορική” χαρακτήρισε την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.


Το κείμενο ανέφερε τα εξής:

“ “Ιστορική” χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ. “Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος”», τόνισε ο κ. Έρνεστ.
“Θα ανέμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποιο χρόνο σ’ αυτό το ταξίδι επαινώντας την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που είχε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί να κάνει. Επίσης θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι σημαντικό μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο πρόεδρος”, είπε. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, αλλά και σημαντική παρουσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, που ενδιαφέρονται αρκετά ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει μία ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. “Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για διακοπές και τουρισμό και να απολαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Νομίζω ότι είναι μια ένδειξη των βαθέων πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Υπάρχει επίσης μια σημαντική οικονομική σχέση. Και ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται να υπογραμμίσει όλα αυτά, καθώς πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος”, κατέληξε ο κ. Έρνεστ”.



Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έμεινε μόνο στις αναφορές περί “ιστορικής επίσκεψης” και “πολιτικών δεσμών ΗΠΑ – Ελλάδας”, αλλά έβαλε τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Ομπάμα να κάνει παρέμβαση στην Ευρώπη για το ελληνικό χρέος, όπως παραθέτει η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου (www.whitehouse.gov). 


“Ο πρόεδρος δεν τα ταξιδέψει στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί έναν κάποιου είδους νέο διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση”, είπε χαρακτηριστικά ο Έρνεστ, και είναι απορίας άξιο πώς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων... έχασε μια τόσο σημαντική δήλωση!


Η δήλωση του κ. Έρνεστ στα ελληνικά
Μπορώ να σας πω ότι ο Πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί έναν κάποιου είδους νέο διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα περίμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποια ώρα από το ταξίδι του προκειμένου να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που έχει κάνει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύτηκε. Θα την ενθαρρύνει επίσης για να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για την μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Οπότε αυτό θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων που ο Πρόεδρος θα έχει εκεί.
Όταν μιλάμε για τις μακρόχρονες σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, προφανώς υπάρχουν – υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός Ελληνοαμερικανών εδώ στις ΗΠΑ και ενδιαφέρονται αρκετά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες. Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για διακοπές και απολαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Πιστεύω ότι είναι μια ένδειξη του βάθους των πολιτισμών δεσμών των δύο χωρών.
Και υπάρχει μια σημαντική οικονομική σχέση επίσης. Και ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται να υπογραμμίσει όλα αυτά καθώς κάνει αυτό το ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η δήλωση του κ. Έρνεστ στα αγγλικά
MR. EARNEST: Well, John, I can tell you the President is not traveling to Greece to go and negotiate some sort of new financial arrangement between Greece and the EU. I would anticipate that the President will spend some time on this trip complimenting the Greek government for the success that they have had in implementing the reforms that they committed to make. He will also encourage them to continue the path of reform that is good for the long-term economic and fiscal situation in Greece. And so that will certainly be an important part of that conversation the President will have there.
When it comes to the longer-term relationship between the United States and Greece, obviously there are — there’s a significant Greek-American population here in the United States, and they’re quite interested in making sure that there continues to be a strong relationship between our two countries. Many Americans travel to Greece on vacation and tourism and enjoy the opportunity to visit the country. I think it’s an indication of the deep cultural ties between our two countries.
And there’s an important economic relationship as well. And the President is interested in underscoring all of that as he makes his own historic trip to Greece for the first as President.
newsit.gr

Τους χάζεψαν οι Ρώσοι τους Νατοϊκούς …Έχουμε καύσιμα ακόμη και για Επιχειρήσεις !

veteranos-gr




Τους χάζεψαν τους Νατοϊκούς οι Ρώσοι αφού πρώτα  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ  πίεσαν ασφυκτικά τους Ισπανούς να αρνηθούν τον ανεφοδιασμό της Ρώσικης Αρμάδας…
«Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει αποστείλει καμία αίτηση προς τις ισπανικές αρχές για τον ελλιμενισμό του “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” στο ισπανικό λιμάνι της Θέουτα» ανέφερε  ο Αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
H Ρωσική αρμάδα είναι πλήρως ικανή να πραγματοποιήσει τη σειρά των αποστολών της αυτόνομα, λέγοντας πως δεν υπήρξε ποτέ αίτημα για ανεφοδιασμό παρά μόνο για επίσκεψη των σκαφών εκεί.
Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά η Αρμάδα συνοδεύεται και από  Ρωσικό σκάφος ανεφοδιασμού!!580b7ddec36188b1488b4620

«Μετά τον διάπλου των Στενών του Γιβραλτάρ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ήθελε να κάνει μια  επίσκεψη καλής θέλησης ορισμένων σκαφών στο λιμάνι της Θέουτα  της Ισπανίας με την άδεια των Ισπανικών Αρχών!
Νωρίτερα, η ισπανική εφημερίδα El Mundo αποκάλυψε  ότι η ναυτική Αρμάδα  με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Kuznetsov είχε ήδη περάσει μέσα από τα Στενά του Γιβραλτάρ με κατεύθυνση προς την ανατολική Μεσόγειο.
«Η Ρωσική Πρεσβεία στη Μαδρίτη μόλις μας ενημέρωσε ότι αποσύρει την αίτηση για άδεια για ενδιάμεσες στάσεις για τα πλοία αυτά και τις ενδιάμεσες  επισκέψεις , πηγές του  Υπουργείου Εξωτερικών της Ισπανίας ανέφεραν  στο Reuters.
  Σύμφωνα πάντως  με τον Ρώσο Στρατηγό  η Μαδρίτη ειδοποίησε τη Μόσχα μέσω της Πρεσβείας της , ότι δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να αρνηθεί μια τέτοια επίσκεψη στα Λιμάνια της!

ΣΧόλιο Πάντως οι Ρώσοι τα κατάφεραν να χαζέψουν Βρετανούς και Αμερικανούς ….Ακόμη θα γελάνε στη Μόσχα!


veteranos.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ: «Είμαστε στην Αθήνα και συζητάμε τους όρους για το νέο μνημόνιο» – Τι ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου

4o  ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ

dnt_rais


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει την απόφαση του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδος μέσα στον Δεκέμβριο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.


Ο ίδιος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, συνέδεσε τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης με την Έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Δημοσίου

Χρέους η οποία θα υποβληθεί τον Δεκέμβριο στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μαζί με τα συμπεράσματα του πρόσφατου ελέγχου που διενήργησε το ΔΝΤ στο πλαίσιο του αρθ.4, τα οποία αφορούν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους. «Υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό η σχετική απόφαση να ληφθεί εντός του Δεκεμβρίου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ράις τα στελέχη του Ταμείου που βρίσκονται στην Αθήνα, μετέχοντας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε πάντως ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου προϋποθέτει είτε την μείωση του προωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, είτε την υιοθέτηση ενός ακόμη πιο φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Όπως διευκρίνισε, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν τεθεί στο παρόν πρόγραμμα του ΕSM δεν είναι συμβατοί με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Επανέλαβε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ προϋποθέτει ένα πρόγραμμα με ρεαλιστικούς στόχους, το οποίο θα συνοδεύεται από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.

Ενδεικτικά, για το φάσμα των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί το ΔΝΤ να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ο Τζέρι Ράις ανέφερε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο καθώς το έλλειμμα του ετησίως αγγίζει το 11% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε.

Όπως υπογράμμισε αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.


crashmagazineonline.gr

ΒΙΝΤΕΟ: ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ – Αιματηρά επεισόδια στην Χίο από λαθρομετανάστες 300 μέτρα από Επιλαρχία Αρμάτων






ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Αιματηρά επεισόδια στην Χίο από πρόσφυγες και μετανάστες 300 μέτρα από Επιλαρχία Αρμάτων και αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά!
της Χριστίνας Κοκκίνη

Συνεχίζεται η ένταση στους χώρους τους Hotspot της ΒΙ.ΑΛ της Χίου καθώς μετανάστες που διαμένουν στο χώρο έκαψαν οικήματα σκηνές και κουβέρτες, σε ακτίνα «αναπνοής» (απόσταση 300 περίπου μέτρων) από το στρατόπεδο της Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής (ΕΑΡΜΕΘ) που αποτελεί τη βασική μηχανοκίνητη εφεδρεία της ΑΔΤΕ!

Αποτέλεσμα των εντάσεων ήταν οι γενικευμένες αναταραχές που οδήγησαν σε σπάσιμο γραφείων, σε πέταγμα καρεκλών και κατέληξαν σε τραυματισμό μίας εργαζομένης, ενός αστυνομικού και μίας γυναίκας αγνώστου εθνικότητας η οποία μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσει» Νοσοκομείο.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έφτασαν στο σημείο τρεις κλούβες της αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης, περιπολικά, ασφάλεια ακόμα και το ανακριτικό της τροχαίας.

Αποτέλεσμα των εντάσεων ήταν οι γενικευμένες αναταραχές που οδήγησαν σε σπάσιμο γραφείων, σε πέταγμα καρεκλών και κατέληξαν σε τραυματισμό μίας εργαζομένης, ενός αστυνομικού και μίας γυναίκας αγνώστου εθνικότητας η οποία μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσει» Νοσοκομείο.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έφτασαν στο σημείο τρεις κλούβες της αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης, περιπολικά, ασφάλεια ακόμα και το ανακριτικό της τροχαίας.

Οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν κυκλοφορούν στην περιοχή των επεισοδίων.

Η φωτιά έσβησε με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή και δεν επεπκτάθηκε, ενώ ήδη στην ΒΙ.ΑΛ. βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ που περιφρουρεί το χώρο και ελέγχει την κατάσταση που μοιάζει να είναι ακρετά τεταμένη, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ενδεχόμενα τα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου και στη Σάμο θα παρέσυραν και την τοπική κατάσταση σε παρόμοιες εξεγέρσεις.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, η έντονη διαμαρτυρία μίας γυναίκας από τη Συρία ενώπιον των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου ήταν αρκετή προκειμένου να επικρατήσει το αδιαχώρητο στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα συγγενείς της γυναίκας να προπηλακίσουν εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου αλλά και άλλους εργαζομένους στους οποίους απαγόρευσαν την έξοδο από το κτίριο.
Αποτέλεσμα των εντάσεων ήταν οι γενικευμένες αναταραχές που οδήγησαν σε σπάσιμο γραφείων, σε πέταγμα καρεκλών και κατέληξαν σε τραυματισμό μίας εργαζομένης, ενός αστυνομικού και μίας γυναίκας αγνώστου εθνικότητας η οποία μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσει» Νοσοκομείο.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έφτασαν στο σημείο τρεις κλούβες της αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης, περιπολικά, ασφάλεια ακόμα και το ανακριτικό της τροχαίας.
Η ανησυχία είναι μην επιτεθούν στο στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. Αν ρίξουν το συρματόπλεγμα και κατευθυνθούν προς την ΕΑΡΜΕΘ, ποιος θα τους σταματήσει;
Στο στρατόπεδο της μονάδας υπάρχουν αποθήκες όπου φυλάσσονται όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα. Οποιος είχε την ιδέα εγκατάστασης εκεί του hot spot, μάλλον θα πρέπει να έχει αναθεωρήσει την άποψή του, τώρα…
πηγή



ΓΕΛΑ ΠΑΛΙΑΤΣΟ - Ο γελωτοποιός - εκπρόσωπος του Τσίπρα σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ: «είΣτΕ και φαίνεΣτΕ!»


Το σχόλιο Λαζόπουλου για την απόφαση του ΣτΕ: «είΣτΕ και φαίνεΣτΕ!» - Media
AddThis Sharing Buttons
Το δικό του σχόλιο για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος.
«Θέλω να ξεκινήσω από τη χαρά.

Σήμερα οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί παραγωγοί, διοικητικό προσωπικό πήρανε μία μεγάλη ανάσα.
Το φάντασμα της ανεργίας που τρέχει πίσω από όλους τους Έλληνες, σταμάτησε να τους κυνηγάει.

Βεβαίως τη μεγάλη χαρά την παίρνουν οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι αφού πάρουν τα ωραία τους λεφτά πίσω, θα μπορούν να εκπέμπουν όπως και πριν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κέρδισαν τη μάχη με την κυβέρνηση και ισχυροποίησαν την τηλεδημοκρατία.

Δίκιο έχει αυτός που εμφανίζεται και μιλάει στο δελτίο, άδικο αυτός που δεν ακούμε την γνώμη του.

Επιβεβαιωθήκαμε για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Η χαρά των εργαζόμενων όμως, που ήταν όμηροι μίας κατάστασης για την οποία δεν έφταιξαν, χαροποιεί όλους.

Όπως χαρήκαμε για την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τον Κυριάκο εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως χαρήκαμε για 12.000 εργαζόμενους του Μαρινόπουλου για τους οποίους βρέθηκε λύση, έτσι θα χαρούμε και με τους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης που δεν έχασαν τις δουλειές τους!.

Το ΣτΕ όμως, δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά, επιβάλλοντας με αυτές του τις αποφάσεις συνθήκες κατοχής στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η υποτέλεια, η υποτακτικότητα, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίαςς και της ανεξαρτησίας της χώρας να κρίνεται συνταγματική για τον μέσο νου. Για τον κάθε νου.

Αυτό που δεν αντελήφθη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι νόμοι αυτοί είναι φτιαγμένοι εδώ και χρόνια σα κοστούμια για να χωρούν συγκεκριμένοι και να περισσεύουν οι πολλοί.

Τι μας είπε το ΣτΕ;

Μας είπε ότι έπρεπε να έχει συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αυτό να είχε αποφασίσει.

Ποιος αρνήθηκε τη συγκρότηση του ΕΣΡ;

Η Νέα Δημοκρατία.

Γιατί;

Για να έχει νομικό πάτημα το ΣτΕ, μεταγενέστερα.

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Το χρονικό μια προαναγγελθείσας αντισυνταγματικότητας.
Οι νόμοι είναι υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης.
Δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος νέων πολιτικών και μάλιστα αριστερόστροφων.
Επιστρέφει τα 250 εκ. ευρώ στους ιδιοκτήτες και αφήνει ανοιχτές τις συχνότητες. Δηλαδή κρίνοντας αντισυνταγματικό το νόμο, επιβάλλει τη συνέχιση της παρανομίας των προηγούμενων 27 ετών, που έχει κριθεί και αυτή ως αντισυνταγματική.
Στην πραγματικότητα επέλεξε την προηγούμενη αντισυνταγματικότητα.
Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ΣτΕ; Να διαλέγει μεταξύ δύο αντισυνταγματικών νόμων, ποιος θα ισχύσει;
Τι έχουμε φεστιβάλ αντισυνταγματικότητας, πρώτο βραβείο;
Δεν είδα να επιβάλλει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Το άφησε φλου, όποτε, αν και οπόταν.
Έτσι στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο.
Ανομία που έγινε δεκτή και παραδεκτή και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.
Διότι προσήλθαν στον διαγωνισμό.
Αν είσαι νόμιμος γιατί να προσέλθεις σε διαγωνισμό για να αποκτήσεις νομιμότητα αφού την έχεις;
Οι δικαστές επέβαλαν «αναδρομική νομιμότητα».
Το ΣτΕ έχει ήδη χάσει την εκτίμηση του στην κοινωνία, από τη στιγμή που ψήφισε τα Μνημόνια είναι ως συνταγματικά.
Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι οι Έλληνες δικαστές νομιμοποίησαν καθεστώς αποικιοκρατίας και συνθήκες κατοχής στη χώρα.
Η απόφαση για τις άδειες είναι παρανυχίδα.
Χιλιάδες παιδιά σέρνονται και μπρουντρομιάζονται καθημερινά για ένα γραμμάριο χασίς και απολαμβάνουν της σκληρότητας των νόμων. Εκεί βρίσκουν πολλοί δικαστές την ευκαιρία να κάνουν τους μάγκες.
Ο κόσμος ξέρει πως όλα αυτά τα αυθαίρετα στους αιγιαλούς και στις παραλίες έχουν σφραγίδες ανώτατων δικαστικών και νομικών συμβουλίων.
Ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγοι οι δικαστές που παλεύουν όρθιοι. Σε έναν κόσμο που έχει σαπίσει, και η σαπίλα έχει φτάσει παντου, θέλετε να μου πείτε ότι έχει σταματήσει έξω ακριβώς από την πόρτα της δικαιοσύνης;
Έπρεπε λοιπόν, να έχει αποφασίσει το ΕΣΡ.
Δεν αναρωτήθηκαν οι 25 δικαστές γιατί δεν έχει αποφασίσει το ΕΣΡ 27 χρόνια τώρα;
Τους φάινεται φυσιολογικό ότι μία ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να πάρει μία απόφαση 27 χρόνια;
Δεν καταλαβαίνει ότι Βρωμάει το βασίλειο;
Ποια ανεξάρτητη αρχή;
Μπορεί να διορίζεσαι από την κυβέρνηση και να μου παριστάνεις και τον ανεξάρτητο;
Μια χαρά εξαρτημένη αρχή είναι η ανεξάρτητη.
Ε.Σ.Ρ. = Εξαρτημένο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Το ΕΣΡ ήταν μία επιτροπή λογοκρισίας Δεξιάς και ΠΑΣΟΚικής κοπής, φίμωσης κάθε δημοκρατικού λόγου, βάζοντας πρόστιμα σε όσους «κακοποιούσαν» την ελληνική γλώσσα.
Έχω συρθεί άπειρες φορές για κακοποίηση της γλώσσας.
Η μόνη γλώσσα που δεν κακοποιεί σε αυτή την χώρα, είναι η γλώσσα του γλείφτη.
Έχει βρωμίσει ο τόπος και τα τζάμια των τηλεοράσεων από γλείφτες και υποτελείς σαλιάρηδες.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και ενίοτε αναγκαστικά αποδεκτές. Αλλά κρίνονται κιόλας.
Ιδιωτικά η απόφαση με συμφέρει, να το πούμε κι έτσι.
Αλλά το ΣτΕ αποφασίζει για το ιδιωτικό συμφέρον ή το δημόσιο;
Το ΕΣΡ είναι ένα ακόμα χέρι της διαπλοκής. Τίποτα παραπάνω.
Μόνο καθαρά πρόσωπα θα μπορούσαν να δώσουν αξιοπιστία σε τέτοιους ανεξάρτητους οργανισμούς.
Κάποια μέρα θα γραφούν και θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους.
Η κυβέρνηση δεν έχασε στη κοινωνία. Προσπάθησε να της εξασφαλίσει 250 εκατομμύρια ευρώ και απέτυχε.
Ο κόσμος ξέρει τι γίνεται, δεν είναι μαλάκας.
Νευριάζει όμως, γιατί όταν ο εχθρός είναι δύσκολος, πρέπει να οπλίζεσαι καλά. Δεν πας με νεροπίστολο σε πάρτυ από καλάζσνικοφ.
Και ο εχθρός σήμερα νίκησε την κυβέρνηση.
Όμως εμείς εκεί στον Alpha που περάσαμε όλη αυτή τη στεναχώρια όλο αυτό το διάστημα, έχουμε μία μέρα χαράς.
Οι εργαζόμενοι ανακουφίστηκαν.
Η κυβέρνηση έκανε ένα λάθος.
Σε αυτή την ιστορία έπρεπε από την αρχή να εξασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους όπως το έκανε στην ΕΡΤ.

Το σκετπικό θα έπρεπε να είχε προβλεφτεί στο νόμο Παππά ή σε κάποιο άλλο νόμο. Δεν μπορεί να χάνουν τις δουλειές τους εργαζόμενοι υγιών επιχειρήσεων τελεία και παύλα.
Και αναφέρομαι και στον Alpha που γνωρίζω και στο STAR και στο Epsilon, που δεν γνωρίζω.

To MEGA όμως δεν θα κλείσει λόγω ΕΣΡ, ούτε λόγω αντισυνταγματικότητας, θα κλείσει λόγω χρεών. Κι αυτό το μετρούνε μέσα τους οι εργαζόμενοι, γιατί ξέρουν ότι τώρα που ο καθένας μπορεί να έχει μία άδεια, η διανομή της διαφημιστικής πίτας των 200 εκατομμυρίων σε περισσότερους, θα φέρει μεγάλα προβλήματα.

Διότι με την απόφαση του ΣτΕ, τόσο ο Σαββίδης, όσο και ο Μαρινάκης, μπορούν να έχουν ασφαλώς άδεια, χωρίς απλώς να πληρώσουν. Τα λεφτά δηλαδή τους επέστρεψε το ΣτΕ.

Ο καθένας μπορεί να έχει άδεια, όμως η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μετά την απόφαση αυτή του ΣτΕ, μπορεί να οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στην κατάσταση του MEGA.
Το ΣτΕ όμως, δεν έλαβε υπόψιν του το νέο τοπίο, το οποίο διαμόρφωσε.

Κάτι που είναι θεμελιώδες για την όποια κρίση ανωτάτου δικαστηρίου.

Το ΕΣΡ όταν συγκροτηθεί, θα πρέπει να είναι μία ανεξάρτητη δημοκρατική αρχή.

Ελπίζω να μην συνεχίσει να παρακολουθεί αμέριμνη τα δελτιά προπαγάνδας και τις στημένες βρωμιές, στέλνοντας μόνο πρόστιμα στις σατιρικές εκπομπές με τις εντολές των μπαμπάδων κάποιων αυτοδημιούργητων.

Ο άγιος Δημήτριος, ο μυροβλήτης, μετά την απόφαση του ΣτΕ μετονομάστηκε ως άγιος Δημήτριος, ο Τηλεπροβλήτης.

*Υ.Γ. – Όταν τον πρόεδρο του ΣτΕ τον περιμένουν στο Κολωνάκι αγανακτισμένοι τηλεθεατές, καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι δικαστές τι πρέπει να ψηφίσουν για να μην τους συμβούν παρόμοια».

Πηγή το σάϊτ γελωτοποιού γραφείο τύπου του Μαξίμου  altsantiri.gr

Νέα άφιξη προσφύγων στη Λέσβο - 11.698 οι εγκλωβισμένοι στο Β. Αιγαίο

Νέα άφιξη προσφύγων στη Λέσβο - 11.698 οι εγκλωβισμένοι στο Β. Αιγαίο   - Media
AddThis Sharing Buttons

Συνολικά 104 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν το τελευταίο 24ωρο στη Λέσβο, ενώ μηδενικές ήταν οι ροές στη Χίο και στη Σάμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.431, στη Χίο 4.195 και στη Σάμο 2.072.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.698.


 topontiki.gr

Μια επικίνδυνη κυβέρνηση που επενδύει στον διχασμό

Μια επικίνδυνη κυβέρνηση που επενδύει στον διχασμό

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ένα πράγμα κάνει καλά: Επενδύει στο μίσος και στον διχασμό και εισπράττει εκλογικές νίκες. Αλλά πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης.
Η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη το βράδυ της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, μετά την απόφαση του ΣτΕ να βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, υπήρξε απολύτως ενδεικτική όσων είναι και όσων δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Η σημερινή είναι μια κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία ποντάροντας στα ψέματα, τον λαϊκισμό και τον ακραία διχαστικό λόγο. Είναι μια κυβέρνηση κολλημένη σε ιδεολογήματα που αμφισβητούν την αστική, φιλελεύθερη δημοκρατία και τους θεσμούς της, στο πλαίσιο των οποίων ασφυκτιά και το δείχνει. Δεν είναι μια κυβέρνηση ψύχραιμη. Δεν είναι μια κυβέρνηση που μετράει τα λόγια της. Δεν είμαι μια κυβέρνηση που συλλογίζεται τις συνέπειες των πράξεων της.

Δες εδώ την βαθμολογία της ομάδας σου!
Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη!

Με την ίδια ευκολία που ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του στοχοποιούσαν προεκλογικά τους αντιπάλους τους ως μνημονιακούς, γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένους (συνεχίζοντας και εντέλει τερματίζοντας το αφήγημα του Αντώνη Σαμαρά, για να μην ξεχνιόμαστε), με την ίδια επιπολαιότητα που έσυραν τη χώρα σε ένα γελοίο δημοψήφισμα εντείνοντας τον κοινωνικό διχασμό, με την ίδια μανία που όταν η περιβόητη διαπραγμάτευση οδήγησε σε νέο μνημόνιο εκείνοι άρχισαν να κράζουν τα βοθροκάναλα της διαπλοκής προκειμένου να κρατήσουν συσπειρωμένους τους απογοητευμένους ψηφοφόρους τους, με την ίδια εγκληματική αναλγησία βγήκε και η κυρία Γεροβασίλη να αμφισβητήσει ευθέως τις προθέσεις της δικαιοσύνης! Της δικαιοσύνης που το κόμμα της προσπάθησε να χειραγωγήσει με διάφορους τρόπους, από αυξήσεις μέχρι χυδαία πρωτοσέλιδα και επειδή δεν τα κατάφερε, η κυρία Όλγα έσπευσε να την βαφτίσει - εμμέσως πλην σαφώς -  υπηρέτρια των μνημονίων και των κεφαλαίων.
Η κυβέρνηση πήγε να παίξει μπάλα σε ένα πεδίο απολύτως προνομιακό για εκείνη, με την κοινωνία στο πλευρό της, και έβαλε κολοσσιαίο αυτογκόλ, τυφλωμένη από το φανατισμό και το πείσμα. 
Η δήλωση Γεροβασίλη, μνημείο λαϊκισμού, καιροσκοπισμού και – όχι και τόσο καλά -  συγκεκαλυμένου ολοκληρωτισμού  (η οποία ειρήσθω εν παρόδω έπαιξε τρεις φορές μέσα σε ένα δεκάλεπτο στην νέα, δημοκρατική ΕΡΤ) περιείχε τόσες ανακρίβειες μέσα σε ελάχιστες φράσεις που μπορεί να συνιστά κάποιου είδους ρεκόρ, ακόμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν ήταν αυτό το χειρότερο. Το χειρότερο ήταν ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος και άρα η κυβέρνηση έμοιαζαν να μην έχουν καμία συναίσθηση των κινδύνων που δημιουργεί η γραμμή: «Η δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη από τους εχθρούς του λαού».

Κανείς μας δεν έχει τυφλή εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ασφαλώς. Σε μια περίοδο όπου όλα καταρρέουν όμως, όποιος υποσκάπτει για μικροπολιτικούς σκοπούς το κύρος που της έχει απομείνει (της δικαιοσύνης), κάνει πολύ μεγάλο κακό στον τόπο.  Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες λεπτομέρειες. Δεν αντιλαμβάνεται πόσο απαραίτητη είναι για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους η , ελάχιστη έστω,  εμπιστοσύνη των πολιτών στην αμεροληψία των δικαστών. Δεν καταλαβαίνει ότι αν την «κάψει» κι αυτή, βάζοντας ακόμη ένα εχθρό στο κάδρο απέναντι του (μετά το σύστημα γενικώς και αορίστως, τα παλιά κόμματα, τους κακούς ευρωπαίους, το μεγάλο κεφάλαιο και τα βοθροκάναλα της διαπλοκής), δεν θα κερδίσει ψήφους, ούτε θα σώσει την αξιοπιστία του, Απλώς θα προκαλέσει ακόμη περισσότερο μίσος και οργή σε μια χώρα που έχει απόλυτη ανάγκη να ανακτήσει την ψυχραιμία της.

Για να τελειώνουμε με τις ανοησίες: Ουδείς θέλει να συνεχιστεί η ασυδοσία στο τηλεοπτικό τοπίο. Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι θέλουμε να πληρώσουν οι καναλάρχες και να ρυθμιστεί η κατάσταση με τις άδειες. Αλλά να γίνει σωστά! Όχι καθεστωτικά, όχι με το «έτσι θέλω» και όχι κλείνοντας κανάλια δίχως κανέναν προφανή λόγο.

Η κυβέρνηση πήγε να παίξει μπάλα σε ένα πεδίο απολύτως προνομιακό για εκείνη, με την κοινωνία στο πλευρό της, και έβαλε κολοσσιαίο αυτογκόλ, τυφλωμένη από τον φανατισμό και το πείσμα. Και αντί να  ρίξει τα μούτρα και να δει πώς θα συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, κάνει το μοναδικό πράγμα που ξέρει καλά: Επενδύει στον διχασμό!

Μια επένδυση που της έχει αποδώσει αρκετές εκλογικές νίκες ήδη. Αλλά πλέον δεν πείθει. Όσοι θέλουν να αγοράσουν μίσος κινούνται δυστυχώς προς πιο ακραίες επιλογές. Οι υπόλοιποι παρακολουθούν παγωμένοι την Γεροβασίλη σε λούπα να βγάζει αφρούς.  Αν υπάρχει πάτος, κάπου εδώ πρέπει να τον βρήκαμε. Αν όχι, για πρώτη φορά φοβάμαι τόσο πολύ τη συνέχεια…

 

sdna,gr

Αντισυνταγματικός ο νόμος του Παππά: Δεν κλείνει τα κανάλια ο Παππατζής του Τσίπρα

ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΥΡΟ
Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
Βαρύ πολιτικό πλήγμα αποτέλεσε για την κυβέρνηση η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που με πλειοψηφία 14-11 έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση του ΣτΕ

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο, χωρίς να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ για να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο νόμος ακυρώνεται και όλη η διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα «κατεδαφίζεται» και δεν υπάρχει δυνατότητα διορθωσής της. Οι δικαστές έδωσαν ξεκάθαρη λύση στο θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, κρίνοντας -όπως όλα δείχνουν, αφού το σκεπτικό δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί- ότι η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ προσκρούει στη συνταγματική επιταγή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακυρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία με την οποία ανακηρύχθηκαν οι 4 υπερθεματιστές. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το ΕΣΡ ήταν το μόνο αρμόδιο για να διοργανώσει τον διαγωνισμό και ότι κακώς έγινε με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού, του Νίκου Παππά.
Πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα, σαν να μην έχει γίνει διαγωνισμός και το ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί θα είναι εκείνο που θα αναλάβει τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Η απόφαση βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με συνέπειες που δεν είναι ακόμη εύκολο και δυνατό να προσδιοριστούν.

Η κυβέρνηση καταθέτει νέα νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα 

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, η οποία υποδέχθηκε με αμηχανία την απόφαση, ξεκαθάρισε, όπως φάνηκε και από τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη, να επιμείνει στη σκληρή γραμμή, υπογραμμίζοντας ότι θα σεβαστεί την απόφαση των δικαστών, χαρακτηρίζοντάς την όμως άδικη, που παρατείνει το καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο. Ενδεικτική είναι η πρωτοβουλία τους να καταθέσουν νέα νομοθετική πρωτοβουλία τη Δευτέρα, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να διαμηνύει πως θα πρέπει να αλλάξουν πλευρό όσοι ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν καταβάλει οι υπερθεματιστές

Μεταξύ άλλων, στη χθεσινή της δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη κατηγόρησε το δικαστήριο ότι μετά την απόφασή του θα επιστραφούν σε πλούσιους επιχειρηματίες χρήματα, στερώντας από το Δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη. Και ότι με την απόφασή του το ΣτΕ οδηγεί τη χώρα «στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς». Επομένως, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που έσπευσε να εισπράξει. Αγνωστο ακόμα παραμένει αν όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα πάρουν πίσω και τα χρήματα της εγγυητικής.

Παππάς: Ανοίγει ο αριθμός των καναλιών, όποιος πληροί τις προϋποθέσεις και καταβάλλει το τίμημα θα πάρει βεβαίωση προσωρινής άδειας

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερωτήσεις για το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ και τη διεξαγωγή από αυτό του διαγωνισμού, εξήγησε ότι θα δοθούν προσωρινές άδειες σε όποιον πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος Παππά και καταβάλει το σχετικό τίμημα.
Οσον αφορά στις προϋποθέσεις, είπε ότι είναι ο αριθμός των εργαζομένων τους οποίους προσδιόρισε στους 400 και παρέπεμψε στις προϋποθέσεις του νόμου Παππά για κτιριακές υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό και πρόγραμμα.
Σε ό,τι αφορά στο τίμημα, είπε ότι μέσω του διαγωνισμού που έγινε είχε προσδιοριστεί ως τίμημα για τη δεκαετή χρήση των συχνοτήτων από τους 4 καναλάρχες τα 255 εκατ. ευρώ, άρα 25 εκατ. ευρώ κατ' έτος, κάτι σαν ενοίκιο όπως είπε. «Εχει τεκμηριωθεί πλέον μια αποτίμηση που καθείς μπορεί να θεωρήσει εύλογη γιατί έγινε ο διαγωνισμός που για το Δημόσιο θα ήταν θετικό, έχει γίνει μια αποτίμηση που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς είπε ότι «τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να αποφανθεί για τον αριθμό των καναλιών γιατί δεν έχουν δει το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ. «Περιμένουμε να καθαρογραφεί το σκεπτικό,  αυτή τη στιγμή δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των καναλιών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί το κλειστό κλαμπ», ενώ σε κάποια άλλη αποστροφή του λόγου του είπε ότι «Αυτή τη στιγμή το κανάλι του τάδε που δεν υφίσταται, έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που εκπέμπει χρόνια».
«Δεν είμαι σίγουρος ότι τα 255 εκατ. μπορούμε πλέον να τα εισπράξουμε σε 24 μήνες. Ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ευχόμαστε να γίνει γρήγορα και να έχει εύλογο τίμημα για το Δημόσιο».
Ο Νίκος Παππάς είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου με την αεροπειρατεία των καναλαρχών. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αεροπειρατεία. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει». Όπως είπε, «δεν θα υποχωρήσουμε, δε θα νομιμοποιήσουμε ούτε για μερικά 24ωρα το σημερινό καθεστώς».
Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ είπε ότι δύο είναι οι πτυχές που απορρέουν από αυτή ότι η τροπολογία για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων είναι άκυρη και άρα άκυρες είναι και οι πράξεις που απορρέουν από αυτή και η άλλη πτυχή είναι η άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ.
Ο κ. Παππάς ανέφερε ακόμη ότι «θα φέρουμε την καινούρια ρύθμιση  στη Βουλή, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να καθυστερήσουμε και να νομιμοποιήσουμε ούτε για λίγα 24ωρα την κατάσταση».

ΝΔ: Αποκαταστάθηκε η δημοκρατική νομιμότητα

Δεν πέρασαν οι προκλητικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της απερχόμενης κυβέρνησης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια.
Ειδικότερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο "νόμος Παππά" αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας.
Ο διαγωνισμός - παρωδία ακυρώθηκε.
Ο "νόμος Παππά" ανήκει πια στο παρελθόν.
Η προσπάθεια θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε.
Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε.
Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε.
Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.
Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση.
Δεν τα κατάφερε.
H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη.
Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

Την παραίτηση Παππά ζητά το ΠΑΣΟΚ

Με δήλωσή της, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σημειώνει:
«Σήμερα νίκησε το κράτος δικαίου απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Ειπώθηκε το μεγάλο όχι στο «μαύρο» στην ενημέρωση.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.
Όσον μας αφορά, θα συμβάλλουμε στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, με όλες του τις προβλεπόμενες από το σύνταγμα αρμοδιότητες ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. Με διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού.
Η Κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη .
Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα
Επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης ο Υπουργός κ. Παππάς».


Πηγή: | iefimerida.gr

Τηλεοπτικές άδειες: Τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα


Τηλεοπτικές άδειες: Τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τα πάνω - κάτω φέρνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η επόμενη ημέρα στο τηλεοπτικό τοπίο κρίνεται ιδιαίτερα ρευστή.
Τι σημαίνει αυτό; Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοθέτημα προς ψήφιση στη Βουλή, βάσει του οποίου θα προβλέπεται ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε χρόνο ενοίκιο ύψους 25 εκατ. ευρώ στο κράτος.
Το ποσό αυτό προκύπτει από το συνολικό τίμημα που είχε εξασφαλίσει το Δημόσιο μετά τη δημοπρασία των αδειών (255 εκατ. ευρώ), το οποίο επιμερίζεται στα 10 χρόνια, όπως προβλεπόταν στο νόμο 4339/2015 για τη διάρκεια της κάθε τηλεοπτικής άδειας.
Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη απόφαση, τα υφιστάμενα κανάλια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν, ενώ η διαμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου περνάει ολοκληρωτικά στο ΕΣΡ, όποτε αυτό συσταθεί. 

Από πλευράς κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προανήγγειλε σήμερα, Πέμπτη (27/10/2016) μέσω της ΕΡΤ ότι την ερχόμενη Δευτέρα (31/10/2016) θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο στη Βουλή. «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις».
«Όλοι θα κριθούμε από τις πολιτικές μας αποφάσεις. Οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
«Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση νομικά ώστε να αποφασίσει για τον αριθμό των καναλιών», σχολίασε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι «ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα».

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η Πολιτεία θα επιστρέψει τα περίπου 90 εκατ. ευρώ που είχε εισπράξει ως πρώτη δόση από τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές στο πλαίσιο της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει πως από τη στιγμή που παραμένει σε ισχύ το προηγούμενο νομικό καθεστώς και οι τέσσερις νυν καναλάρχες θα μπορούν κανονικά να αξιώσουν μια θέση στο τηλεοπτικό τοπίο, με βάση το νέο νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM».

Ο ίδιος μίλησε για το νέο νόμο – γέφυρα που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο εξής, όποιος διαγωνισμός γίνει, και όταν αυτός γίνει, θα πρέπει να διεξαχθεί από το ΕΣΡ, όταν αυτό συγκροτηθεί. Η απόφαση του ΣτΕ μάς επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας. Με το νέο νόμο-γέφυρα θα πλήρωσουν όλοι οι καναλάρχες».

«Ψυχρός Πόλεμος»: Οι Ισπανοί έκλεισαν τα λιμάνια τους στο ρωσικό Στόλο μετά από πιέσεις των ΗΠΑ

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ
 

 
Translate this page: EN FR RU

Αρνητικά απάντησαν οι Ισπανοί στη Ρωσία για τον ανεφοδιασμό του ρωσικού Στόλου στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα στη Βόρειο Αφρική (Μαρόκο) ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με αποτέλεσμα η Μόσχα να αποσύρει το αίτημά της για τον ανεφοδιασμό της αρμάδας.
«Η ρωσική πρεσβεία μόλις μας ενημέρωσε ότι αποσύρει το αίτημα να χορηγηθεί άδεια ανεφοδιασμού ρωσικών πολεμικών σκαφών στη Θέουτα ως ενδιάμεσος σταθμός για τα πλοία αυτά», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας,

Η Ισπανία είχε δεχθεί τρομακτικές πιέσεις από ΗΠΑ και Βρετανία, και ομοβροντία δημοσιευμάτων στον δυτικό Τύπο, δημοσιευμάτων τα οποία έφταναν στα όρια της υστερίας, προκειμένου να κάνει πίσω στην συμφωνία της με την Ρωσία.
Μάλιστα η υστερία αυτή έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τη Ισπανία ότι παρέχει διευκολύνσεις στα πολεμικά πλοία της Ρωσίας τα οποία μπορεί να σκοτώσουν αμάχους στην Συρία!

Από τις Βρυξέλλες όπου συνεδρίασαν σήμερα  οι υπουργοί Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι επαφίεται στην Ισπανία να αποφασίσει αν θα εφοδιάσει το ρωσικό δεξαμενόπλοιο που συνοδεύει τα πολεμικά. Είπε όμως ότι το ΝΑΤΟ εκφράζει τις ανησυχίες του σε όλους τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης.
«Ανησυχούμε για την ενδεχόμενη χρήση αυτής της αρμάδας προκειμένου να ενταθούν οι επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Χαλέπι», είπε ο Στόλτενμπεργκ γκρεμίζοντας κάθε «γέφυρα»  με την κοινή λογική. .

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας βέβαια Μάικλ Φάλον ο οποίος επισήμανε επίσης ότι το Λονδίνο «θα ανησυχούσε πολύ αν κάποιο μέλος του ΝΑΤΟ σκεφτόταν να παράσχει βοήθεια στα ρωσικά πλοία που μπορεί "να βομβαρδίσουν Σύρους πολίτες"»(!) και υπογράμμισε ότι οι χώρες-μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να τηρήσουν όλες την ίδια στάση.

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ, ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκανε ένα βήμα παραπάνω γράφοντας στο Twitter:
 «Η Ισπανία υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα την ανακοίνωση της ΕΕ για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι· σήμερα βοηθά στον ανεφοδιασμό του στόλου που μπορεί να διαπράξει περισσότερες ωμότητες. Σοβαρολογούμε;»

Τι λέει η Ρωσία

Από την πλευρά του πάντως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι ζήτησε ποτέ άδεια για ανεφοδιασμό των πλοίων του στην Θέουτα:
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει αποστείλει καμία αίτηση προς τις ισπανικές αρχές για τον ελλιμενισμό του “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” στο ισπανικό λιμάνι της Θέουτα» είπε ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ρωσική αρμάδα είναι πλήρως ικανή να πραγματοποιήσει τη σειρά των αποστολών της αυτόνομα, λέγοντας πως δεν υπήρξε ποτέ αίτημα για ανεφοδιασμό παρά μόνο για επίσκεψη των σκαφών εκεί.
«Μετά τον διάπλου των Στενών του Γιβραλτάρ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε την ιδέα πραγματοποίησης μιας επίσκεψης καλής θέλησης ορισμένων σκαφών στο λιμάνι της Θέουτα κατόπιν συνεννόησης με τις ισπανικές αρχές», δήλωσε ακόμη ο Konashenkov ο οποίος πρόσθεσε πως η Μαδρίτη ειδοποίησε τη Μόσχα ότι δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας επίσκεψης.

Παρασκηνιακά πιέσεις ασκήθηκαν και στην ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλες προκειμένου η Ελλάδα να απαντήσει αρνητικά  στο ενδεχόμενο ρωσικού αιτήματος ανεφοδιασμού των ρωσικών πλοίων στην Κρήτη.

Πάντως η ρωσική αρμάδα αναμένεται να περάσει τα ξημερώματα τα στενά του Γιβραλτάρ κατευθυνόμενη προς την Α. Μεσόγειο όπου και θα ενωθεί με τα υπόλοιπα 10 ρωσικά πλοία που πλέουν εκεί και μετά την άρνηση της Ισπανίας να ανεφοδιάσει τα ρωσικά σκάφη, το πιθανότερο αυτά είναι να ανεφοδιαστούν στην Αίγυπτο, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση ο πρόεδρος της χώρας Αλ Σίσι να δεχθεί να υποκύψει στην παραμικρή άσκηση πίεσης.







                         .


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

Σήμερα 27 Οκτωβρίου Η γιορτή της Ελληνικής Σημαίας

simaia
Promoted Content
Σήμερα 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του ΟΧΙ, γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη Ελληνική Σημαία. Το κάθε μπαλκόνι σήμερα, σημαιοστολίζεται με τη γαλανόλευκη περηφάνια του Έθνους μας.

H πρώτη Ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807.

H ελληνική σημαία καθορίστηκε το 1822-1978 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου και είχε το σταυρό, ως σύμβολο της ορθοδοξίας.

Η Επίσημη Σημαία του Ελληνικού κράτους καθιερώθηκε με νόμο στις 21-12-1978 «ναυτική», αυτή με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές.

Από το 1832 έως το 1974 η μπλε σημαία με το λευκό σταυρό χρησιμοποιούνταν στο εσωτερικό της χώρας και η σημερινή σημαία, με το σταυρό πάνω αριστερά και τις ρίγες, χρησιμοποιούνταν στο εξωτερικό. Τα χρώματα της σημαίας, γαλάζιο και λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το λευκό των κυμάτων. Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και το σύνθημα της

Ελληνικής Επανάστασης, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Ο λευκός σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη.

Η ιστορία μας είναι γεμάτη από περιστατικά αυτοθυσίας αγωνιστών για την προστασία της Ελληνικής σημαίας, για να κυματίζει περήφανα στα Ελληνικά εδάφη.
Η ΣΗΜΑΙΑ Πάντα κι όπου σ’ αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ και περήφανα δακρύζω
ταπεινά σε χαιρετώ. Δόξα αθάνατη στολίζει κάθε θεία σου πτυχή και μαζί σου φτερουγίζει της Πατρίδας η ψυχή. Όταν ξάφνου σε χαϊδεύει τ’ αγεράκι τ’ αλαφρό, μοιάζεις κύμα, που σαλεύει με χιονόλευκο αφρό Κι ο σταυρός που λαμπυρίζει στην ψηλή σου κορυφή είν’ ο φάρος που φωτίζει μιαν ελπίδα μας κρυφή. Σε θωρώ κι αναθαρρεύω και τα χέρια μου χτυπώ, σαν αγία σε λατρεύω, σαν μητέρα σ’ αγαπώ. Κι απ’ τα στήθη μου ανεβαίνει μια χαρούμενη φωνή νά ‘σαι πάντα δοξασμένη, ω! Σημαία γαλανή.
Πολέμης Ιωάννης

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας δεν έλειψαν τα επαναστατικά κινήματα των υπόδουλων Ελλήνων. Σε όλες αυτές τις εξεγέρσεις υψωνόταν και από μια σημαία, «εν πανίον», αυτοσχέδια επινόηση του κάθε αρχηγού, γεγονός φυσιολογικό εφόσον δεν υπήρχε ενιαία κρατική υπόσταση να επιβάλλει ένα κοινό έμβλημα. Οι περισσότερες σημαίες είχαν μερικά κοινά χαρακτηριστικά (βυζαντινή πορφύρα, δικέφαλος ή μονοκέφαλος αετός κ.α.), με κυριότερο όλων τον σταυρό επειδή η Εκκλησία αποτελούσε τον κυριότερο παράγοντα συσπείρωσης των Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας.
Πολύ γρήγορα ο σταυρός επιβλήθηκε ως θρησκευτικό και πολιτικό έμβλημα του υποταγμένου έθνους, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε κληρικοί ετίθεντο επικεφαλής εξεγέρσεων χρησιμοποιώντας ως σημαίες τα ιερά λάβαρα των εκκλησιών τους. Στις αρχές της Επανάστασης του 1821 εμφανίστηκαν πολλές σημαίες με διάφορες παραστάσεις, σύμφωνα με τη φαντασία καθενός αρχηγού, με βάση το μίσος που είχε κατά των Τούρκων, τις ιστορικές
γνώσεις, τις οικογενειακές παραδόσεις και τη θρησκευτική του ευλάβεια. Αμέσως μετά την κατάληψη της Τριπολιτσάς (Σεπτέμβριος 1821), ο Παπαφλέσσας έκοψε ένα κομμάτι από την εσωτερική πλευρά του ράσου του και ταυτόχρονα ζήτησε από τον οπλαρχηγό Παναγιώτη Κεφάλα να σχίσει δύο λωρίδες από τη λευκή του φουστανέλα.

Με αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκε μια αυτοσχέδια σημαία (γαλάζια με λευκό σταυρό) η οποία υψώθηκε, κάτω από τις ιαχές των Ελλήνων πολεμιστών, στο πρώην τουρκικό διοικητήριο της πόλης. Αυτή αποτέλεσε το πρώτο σχέδιο της επίσημης σημαίας του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση. Η ιστοριογραφία των πρώτων μετεπαναστατικών χρόνων έδωσε και μια ρομαντική διάσταση στη σημαία, αποτέλεσμα συνεργασίας ενός στρατιώτη και ενός ιερέα, αναφέροντας πως η γενναιότητα του κλέφταρματολού στήριξε τις ελπίδες της στη χριστιανική πίστη.
Την 1η Ιανουαρίου 1822 συνήλθε στην Πιάδα της Επιδαύρου η Α΄Εθνοσυνέλευση. Ανάμεσα στα πολλά που συζητήθηκαν τέθηκε και το ζήτημα της καθιέρωσης ενιαίας επαναστατικής σημαίας, ώστε να σταματήσει η σύγχυση που επικρατούσε μέχρι τότε από την εμφάνιση δεκάδων σημαιών. Με το ΡΔ΄άρθρο του Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδας ορίστηκε η ενιαία σημαία να συμβολίζει «την Πάρεδρον του Θεού Σοφίαν, την Ελευθερίαν και την Πατρίδα» και καθιερώθηκε να φέρει ως σύμβολο τον σταυρό και ως χρώματα το κυανό και το λευκό. Στις 15 Μαρτίου 1822 στην Κόρινθο, το Εκτελεστικό Σώμα με το Διάταγμα 540 προσδιόρισε τις λεπτομέρειες της παραπάνω απόφασης.

Η σημαία «των κατά γην δυνάμεων» θα ήταν τετράγωνη, κυανού χρώματος, με έναν λευκό σταυρό στη μέση. Η ναυτική σημαία διακρινόταν σε πολεμική και εμπορική. Η πολεμική διαιρέθηκε σε εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα. Στην άνω εσωτερική γωνία της υπήρχε κυανό τετράγωνο με λευκό σταυρό στη μέση. Τα παραπάνω ενέκρινε και επικύρωσε και το Πολιτικό Σύνταγμα της Ελλάδας στην Τροιζήνα (Μάιος 1827), ορίζοντας να μη μεταχειρίζονται οι Έλληνες άλλες σημαίες τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Η παραπάνω διαταγή εφαρμόστηκε καθολικά στην αρχή, καθώς προσέκρουσε στο έντονο τοπικιστικό πνεύμα των επαναστατών.
2016-10-27_073442

Πίνακας του Πέτερ φον Ες με θέμα την άλωση της Τριπολιτσάς. Ο Παναγιώτης Κεφάλας υψώνει την επαναστατική σημαία στις επάλξεις των τειχών της πόλης. Αν δεχθούμε τη συνεργασία του Παπαφλέσσα με τον Κεφάλα για την κατασκευή της σημαίας ως γεγονός, τότε ο Γερμανός καλλιτέχνης δεν απέδωσε στη σωστή θέση τα χρώματα.
Βαθμιαία όμως η κυανόλευκη επικράτησε, με συνέπεια να τερματιστεί η σύγχυση λόγω των ποικίλων χρωμάτων και σχημάτων. Στις 30 Ιουλίου 1828, ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας εξέδωσε ένα ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «τα πολεμικά και εμπορικά πλοία της Ελλάδος θέλουν φέρει μιαν και την αυτήν σημαίαν, την μέχρι σήμερον πολεμικήν», αποκαθιστώντας έτσι μια μεγάλη αδικία σε βάρος του ελληνικού εμπορικού στόλου ο οποίος είχε σηκώσει το βάρος του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Όσον αφορά στο σκεπτικό της επιλογής των χρωμάτων (λευκού και κυανού), τις σειρές και τους συμβολισμούς που επιδιώχθηκαν υπάρχουν ποικίλες απόψεις, οι οποίες ακόμη και σήμερα οδηγούν σε διχογνωμία μεταξύ των ιστορικών.
Συγκεκριμένα υποστηρίχθηκαν οι ακόλουθες απόψεις και εκδοχές αν και οι περισσότερες αποτελούν ρομαντικές θεωρήσεις και στερούνται αποδεικτικών στοιχείων.

Οι εκδοχές που έχουν ακουστεί
*Ο κυανόλευκος συνδυασμός προέρχεται από τα χρώματα του πέπλου της θεάς Αθηνάς.
*Τα συγκεκριμένα χρώματα επελέγησαν από τις κυανόλευκες σημαίες του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή την κυανόλευκη επίσημη ενδυμασία των Βυζαντινών αξιωματούχων ή από την αυτοκρατορική σημαία των Παλαιολόγων.
*Τα χρώματα και το σχήμα είναι δανεισμένα από τη σημαία του φημισμένου οπλαρχηγού Ιωάννη Σταθά.
*Το λευκό χρώμα συμβολίζει την αγνότητα και τον καλό σκοπό των Ελλήνων που επιδίωκαν την ανεξαρτησία. Το κυανό χρώμα συμβολίζει τον ουρανό της Ελλάδας, την ουράνια δύναμη η οποία βοήθησε τον άνισο αυτό Αγώνα να τελειώσει ευνοϊκά για το ελληνικό έθνος (αυτή είναι και η επικρατούσα άποψη).
*Τα χρώματα συμβολίζουν τον ουρανό (κυανό) και τον αφρό των κυμάτων της θάλασσας (λευκό).
*Τα χρώματα είναι ο συνδυασμό της κυανής ναυτικής βράκας και της λευκής φουστανέλας.
*Οι εννέα κυανές-λευκές οριζόντιες λωρίδες περιέχονταν στην αυτοκρατορική σημαία του Νικηφόρου Φωκά, τις οποίες διατήρησε στο οικόσημο της και στη σημαία της η οικογένεια των Καλλέργηδων πιστεύοντας ότι αντλούσε την καταγωγή της από τον εν λόγω αυτοκράτορα.
*Οι εννέα οριζόντιες λωρίδες συμβολίζουν τις εννέα Μούσες.
*Οι παράλληλες επαναλαμβανόμενες λωρίδες συμβολίζουν τη θάλασσα και τους κυματισμούς της.
*Οι οριζόντιες λωρίδες επιλέχθηκαν με βάση τα πρότυπα της αμερικανικής σημαίας (πρόκειται για μια άποψη η οποία δεν στερείται σοβαρότητας).
*οι εννέα λωρίδες είναι μια, για κάθε συλλαβή της φράσης «ελευθερία η θάνατος»
Στο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του Ελληνικού Στρατού 1821-1997», εκδόσεις ΓΕΣ/ΔΙΣ, αναφέρεται: «Με την επιλογή του κυανού, του χρώματος του ουρανού, υποδηλώνεται η θεότητα του Αγώνα, αφού ο Θεός ενέπνευσε στο έθνος τη μεγαλουργή ιδέα, παρότι αδύνατο και άοπλο, να αναλάβει και να φέρει σε αίσιο πέρας τον άνισο εκείνο αγώνα.
Με το λευκό υποδηλώνεται ο καθαρός, άμωμος και αγνός σκοπός των Ελλήνων που μοναδική τους επιδίωξη ήταν η απελευθέρωση και η ανεξαρτησία του έθνους και η απαλλαγή του από την πολύχρονη σκληρή τυραννία. Εξάλλου, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, οι εννέα κυανόλευκες ταινίες αντιπροσωπεύουν τις εννέα συλλαβές της φράσης «Ελευθερία ή Θάνατος», που ήταν και ο όρκος των παλικαριών της Επαναστάσεως».
Το βέβαιο είναι ότι σε κανένα από τα επίσημα κυβερνητικά έγγραφα, μέσω των οποίων καθιερώθηκε η εν λόγω σημαία, δεν υπάρχει η αιτιολόγηση για τη συγκεκριμένη χρωματική επιλογή και το σχήμα. Φαίνεται ότι η κυανόλευκη κρατά ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Ωστόσο, συνεχίζει να εμπνέει.
2016-10-27_073422

Από το βιβλίο μου που βραβεύτηκε στην Ελλάδα με το πρώτο βραβείο
«Η Ιστορία της Ελληνικής Σημαίας» Εμβλήματα και ειδικές σημαίες από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή».
Η σημαία είναι το σύμβολο του κάθε έθνους. Η γαλανόλευκη μας σημαία, το σύμβολο του Ελληνικού Έθνους, προκαλεί σκίρτημα χαράς και περηφάνιας στον κάθε Έλληνα, όπου κι αν βρίσκεται.


Με πληροφοριακά στοιχεία Απο triklopodia.gr

Το καθήκον με καλεί να σας αποκαλύψω το διάγγελμα Ομπάμα στον Ελληνικό λαό... και ότι θα γίνει της πουτάνας, στην επέτειο του... Πολυτεχνείου...


 



Μήνυμα στον ελληνικό λαό θ' απευθύνει ο Μπαράκος ο Ομπάμιας, ενημερώνει υπερηφάνως η ειδησεογραφία στο Ελλαδιστάν.


Το καθήκον με καλεί να σας αποκαλύψω, την εισαγωγή αυτού του διαγγέλματος, που θα είναι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ:



"Γκιά σου έλληνα φίλος, γκια σου ελληνίντα φιλιναδα.
Εγκω ξέρει καλά Ελλαντα, Μύκονος, Σαντορίνη, Αράχωβα..
 


Εγκω αγκαπαει Ελλάντα, αγκαπάει καλό μου υπάλληλο Αλέξις και γκουστάρει πολύ Ρένα Ντούρου και Ράνια Σβίγγου.
 


Γιες, γιες, Ελλάντα ιζ μπούτιφουλ, για ντιακοπές και χαβαλέ.
Πολύ ήλιος, πολλές θάλασσες, πολλά γκαρσόνια, πολλές γκόμενες τσιφτετελούδες ...
 


Γιες, Γιές, Ελλάντα ιζ μπούτιφουλ, βέρι μπούτιφουλ...
 


Ντίο μέρος κάτσει και μετά ξεκουμπίδια
 


Στις 17 Νοέμπρι, μου είπε το Ρουμπάτι, φοβούνται οτι θα γίνει τσι πουτάνας και ντελ θελει να ειμαι εντώ.
 
Καθαρίστε μόνοι σας..."



Μόλις μάθω νεότερα θα σας ενημερώσω, είμαι on line με τον φρεσκοβαμμένο Λευκό Οικο.



Nikos Roussis

Πηγή
Αναδημοσίευση απο: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ