26 Ιουλίου 2019

Θεσσαλονίκη: "Παράτυποι" λάθρομετανάστες έκαναν λογαριασμό 127 ευρώ σε εστιατόριο και δεν πλήρωσαν για να... συλληφθούν!


Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των παράτυπων (λάθροΕΙΣΒΟΛΕΩΝ μεταναστών που καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, περίπου 350 "πρόσφυγες" περιμένουν στον Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών να τους χορηγηθούν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα. Κάποιοι από αυτούς χθες το βράδυ εγκαταστάθηκαν μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου ζητώντας να συλληφθούν για να τους δοθούν έγγραφα παραμονής. Τα άτομα αυτά πέρασαν τον Έβρο εντός των τελευταίως δύο εβδομάδων.
Μαζί με τις ομάδες των Κούρδων προσφύγων από το Ιράκ, περνούν τα σύνορα και παράτυποι μετανάστες από την Αλγερία και το Μαρόκο. Σε αντίθεση με τους Κούρδους πρόσφυγες, οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί, που καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους φιλοξενούνται από ομοεθνείς τους σε διαμερίσματα ή ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης. Κάποιοι από αυτούς περνούν κατευθείαν στην παρανομία και βγάζουν τα προς το ζην κλέβοντας κινητά τηλέφωνα και τσάντες. Άλλοι κερδίζουν χρήματα πουλώντας ναρκωτικά. 
Τρώνε και δεν πληρώνουν για να... συλληφθούν
Μέχρι σήμερα οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να αιτηθούν άσυλο. Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των προσφυγικών ροών οι Αρχές αδυνατούν να χαρτογραφήσουν το σύνολο των προσφύγων και τα παράτυπων μεταναστών που καταφτάνουν στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί, που στερούνται εγγράφων, ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να "αναγκάσουν" τις Αρχές να τους χορηγήσουν έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, επισκέπτονται εστιατόρια και αφού φάνε δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν. Οι εστιάτορες καλούν την Αστυνομία και οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους παράτυπους μετανάστες καθώς δεν μπορούν να αγνοήσουν την καταγγελία των επαγγελματιών. Η σύλληψη συνοδεύεται με την χορήγηση εγγράφων. Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης έχουν κληθεί να συλλάβουν δεκάδες Αλγερινούς και Μαροκινούς γιατί δεν είχαν να πληρώσουν σε εστιατόρια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας ομάδας Αλγερινών που έκανε λογαριασμό 127 ευρώ καθώς μεταξύ άλλων παρήγγειλε φιλέτα σολομού. Χθες το βράδυ μια άλλη παρέα πέντε Αλγερινών ακολούθησε την ίδια τακτική σε ταχυφαγείο των Λαδάδικων.



*φωτογραφία αρχείου

Οταν μαλώνουν ... "μαλώνουν" για τα μάτια μας μόνο - Φίλοι και κολλητοί όλοι «Μέσα» στο Προεδρικό!

Φωτο:Intime News
Αυτός που πρωταγωνίστησε στο… πιο εντυπωσιακό ευτράπελο της γιορτής στο Προεδρικό ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο οποίος προεκλογικά μας μιλούσε για την Ελλάδα τη χρεοδουλοπαροικία της Ε.Ε για να μπει στην βουλή. 

Είχε έρθει η ώρα για την… οικογενειακή φωτογραφία των πολιτικών αρχηγών, με τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ήταν άφαντος!

Ο κ. Βαρουφάκης είχε πιάσει ψιλοκουβέντα με κάποιον από τους 1.400 προσκεκλημένους και ξεχάστηκε.

Ωστόσο, μάλλον φαίνεται ως πρωτάρης να μην έβρισκε και το δρόμο για να συναντήσει τον οικοδεσπότη κ. Παυλόπουλο και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς που τον ανέμεναν.

Κι ενώ η ομαδική φωτογραφία θα έπρεπε να είναι έτσι:
… η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε ήταν αυτή:
Όπως εξηγεί η καλή συνάδελφος, Ευαγγελία Τσικρίκα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Ψάχνοντας τον Βαρουφάκη… Εμφανίστηκε με καθυστέρηση γιατί είχε πιάσει την κουβέντα με έναν εκ των 1.400 καλεσμένων του ΠτΔ»!
Δείτε τη φωτο στη οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης λάμπει… διά της απουσίας του!

Ο «παγοθραύστης» Μητσοτάκης

Όσο περνούσαν τα λεπτά και ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 δεν εμφανιζόταν, κάπως έπρεπε οι πολιτικοί να… σπάσουν το πάγο της αμηχανία τους.!!!!

Τότε σε ρόλο "παγοθραύστη" ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε συζήτηση για τον καιρό, στην οποία έσπευσε να πάρει μέρος ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας.

Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζε και τί είπαν μεταξύ τους οι αρχηγοί στο περίπτερο του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, με τους ρόλους αντεστραμμένους μεταξύ του νεοεκλεγμένου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του απελθόντα Αλέξη Τσίπρα.

Φιλικό κλίμα και "πλακίτσες" !!απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τον Α.Τσίπρα 

Μπορεί οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκονται στο "ναδίρ" για τα μάτια και τις... ψήφους του κόσμου -οι δύο άνδρες όμως αντάλλαξαν ...πάραυτα μία θερμή  χειραψία στο Προεδρικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στην δεξίωση για την 45η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από την Όλγα Γεροβασίλη, καθώς η σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα έλαμψε διά της απουσίας της.

Σε εγκάρδιο κλίμα η εκδήλωση, όλοι ήταν φιλικοί μεταξύ τους, γιατί άλλωστε να  είναι και να "εμφανίζονται" μαλωμένοι και εχθρικοί μεταξύ τους;  αφού τέτοια ρεπορτάζ σπάνια βγαίνουν στη δημοσιότητα, και ελάχιστοι πολίτες θα τους δούν - δεν απαιτείται συνεπώς να προσποιούνται.

Σε φιλικό κλίμα που τίποτε δεν θύμιζε τις σικέ  αντιπαραθέσεις τις Φώφης με τον Αλέξη και τον Κυριάκο, αλλά  και όλους τους άλλους αρχηγούς κομμάτων,  πραγματοποιήθηκε η δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία της 45ης Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.


Στην επετειακή εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας:
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,
Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας,
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά,
Ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας,
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος,
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης,
Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αρκετοί αντιστασιακοί του αντιδικτατορικού αγώνα και συγγενείς αποθανόντων αντιστασιακών, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.


Και μια παλαιότερη φωτογραφία δια του ρεπορτάζ το αληθές.


Με πληροφορία απο  Newsit

Κρίση και στο παγκάρι της εκκλησίας: Πιστοί ρίχνουν κουμπιά αντί για κέρματα- Μείωση 60% στα έσοδα


Κρίση και στο παγκάρι της εκκλησίας: Πιστοί ρίχνουν κουμπιά αντί για κέρματα- Μείωση 60% στα έσοδα
Δραματική μείωση στα έσοδα των εκκλησιών παρατηρείται τα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας.

Βρίσκουμε ακόμα και κουμπιά δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον Ελεύθερο Τύπο η μείωση στα έσοδα της Εκκλησίας από το 2011 παρουσιάζει μια μείωση της τάξης του 60%.
«Κάθε φορά που κάνω καταμέτρηση στο παγκάρι βρίσκω μονόλεπτα, δίλεπτα, βουλγάρικά νομίσματα και το πιο θλιβερό ακόμα και κουμπιά» αναφέρει ο πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης και συμπληρώνει: «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε στα επίπεδα προ κρίσης» Ο πατέρας Γεώργιος ιερουργεί στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Τέλος στους δίσκους και τα παγκάρια στα νεκροταφεία βάζει η εκκλησία
Φαίνεται παράλληλα, πως η ιεραρχία της εκκλησίας έχει καταργήσει τους δίσκους στους ναούς που ποιμαίνουν, τα περιφερόμενα παγκάρια στα νεκροταφεία, αλλά και τα «τυχερά» από γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα.





pronews.gr